Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Puffin avatar
jólvanna... 😆
Utána gondolkodtam csak 😃

Azenenazjo: mind a két monitorod rá van dugva a gépre? Mert a géped adatainál 2 van megadva.
0
0
0
0
Pixx avatar
piero86: Driver tök m1 ha 1x a bios se jön be mer nincs kép egyáltalán ha nincs bent merevlemez a számítógépben akkor is kell a számítógépnek képet adni.
0
0
0
0
Puffin avatar
Azenenazjo: azon a képen a fele driver hiányos. Ha felteszel mindent úgy sem jó?
0
0
0
0
Pixx avatar
De ez amúgy annyira hihatetlen 😃 nekem a asrock h87 fatal1ty alaplapban kb 5/6 vga megfordult és semmi nem volt.Beraktam és már pörgött is a cuccos 😃
0
0
0
0
Subaru avatar
hát ezaz, nem a videókártyával van a baj, hanem szerintem szimplán nem kompatibilis egymással a 2 cucc, ennyi, mint már mondtam nővérem gépébe megy és neki is asus alaplapja van, ráadásul FM1es, eladom a mostanit és veszek egy gigabyte b85ös lapot és kész másik vga-t nem akarok venni, az összes 960 közül ez a legjobb
0
0
0
0
Pixx avatar
Nekem ugyan ez a vga van eddig 2 alaplapban volt benne egy b75be meg egy h87be eddig semmi ilyen nem volt vele 😃
0
0
0
0
Subaru avatar
na és így valakinek valami ötlet? most integráltról megy a gép, viszont közbe bent van a kártya, felraktam a drivert( FEL ENGEDTE) tehát valamennyire fel ismerte( idáig tegnap eljutottam win10el is, viszont ott egy sárga háromszög volt mellette, driver feltelepítése utána win10nél pedig kékhalálozott a gép, win7nél nem), különben azt írta volna, hogy nem kompatibilis blablabla.. eszközkezelő írja is a kártyát, letiltottam a másikat windows-ba ( a képen látszik is) és így is hiába dugom át a vga-ba a monitort akkor is fekete a kép, ha biosba átállítom h PCIE-ről induljon, fekete a kép és kész
https://kepfeltoltes.hu/150920/275902318N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
winrar avatar
Úgy tudnak keveset fogyasztani, hogy olyan a felépítésük. Az Nvidia a mérnököket azzal bízta meg, hogy alacsony fogyasztású GPU-t tervezzenek, ennyi.
65K-ért nem rossz a Ref. hűtős R9 290, de idővel rakj rá valami komolyabb léghűtést vagy vízhűtést.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Referenciát ne vegyél,mert ha nem tudod a höfokot vele tartani automatikusan elkezd csökenni a Gpu orajele és ugye ez álltal nyilván te is tudod mi a következménye....+hangos is....

Én az Nv kártyákat nem félteném a dx12-töl!Alfa tesztre ne agyatok!
0
0
0
0
Pixx avatar
piero86:Igen ezeket én is olvasgatom már prohardveren egy ideje és már gondolkodok egy ideje hogy r9 280x/285-re kéne cserélni a gtx 960-at 😃 vagy gyűjtök egy picit és 65k-ba már vannak r9 290 ref verziók csak annak meg a hangjától tartok:S
0
0
0
0
Puffin avatar
PC GAMER: az nem drivertől függ!
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Az Nvidia kidob 1 drivert és csokolom.
0
0
0
0
Puffin avatar
de azért itt hogy a GTX980 DX12 alatt rosszabbul teljesít mint 11 alatt?
[LINK]
Mondjuk ezek csak előzetes alfa tesztek. Mint mondom majd kiderül. Nem vagyok egyik oldal pártján sem de azért gyanús hogy az Nvidia Maxwell kártyái ilyen keveset fogyasztanak.
Legközelebb majd Akkor cserélek kártyát ha kijönnek a Pascal és az Arctic Islands szériák. Kíváncsi leszek ott hogy alakulnak majd a dolgok.
0
0
0
0
winrar avatar
Jó hát neked 980 Ti-vel nem olyan fontos 😜
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Egy erős kártya akkkor is erős marad. Csak nem gyorsul a DX11 hez képest 60% -ot hanem csak 20-at aztán az hol érdekel engem? 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Persze, ez igaz. Bár idővel majd úgyis kiderül, hogy mennyire számít problémának, hogy ezeket nem támogatja a Maxwell.
0
0
0
0
Puffin avatar
De azért aki mondjuk vesz ma 150-200ezerért VGA-t azért nem ártana ha az új API-val is működne rendesen. De mondjuk ez csak az első DX12-es játéknál derül ki ugyis.
0
0
0
0
winrar avatar
Én egyetlen mai kártyától sem várom el azt, hogy teljesen készen álljanak a DX12-es játékok maximális kihasználására. Úgy is kel még idő, hogy egyáltalán legyenek a nagyobb címek között DX12-es játékok.
0
0
0
0
Puffin avatar
[LINK]
Azért erre kíváncsi leszek, ha megjönnek a DX12-es játékok. Tényleg azért fogyasztanak ilyen keveset a kártyák mert lespórolták a dolgokat ami kell a DX12-höz.
0
0
0
0
winrar avatar
AMD megerőltette magát 😂
A 380 már a Tonga GPU-s 285-ön alapszik.
0
0
0
0
Puffin avatar
és még mindig megállják a helyüket. A GCN architektúra egy kiváló dolog az AMD-től szerintem!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Csak a friss HBM memóriások újak. Az összes többi még mindig 7000-es alapokon nyugszik.
0
0
0
0
Pixx avatar
Jah nem kaptak +100mhz gpu meg mem órajelet ami 3 kattintás 😃
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Hát azért nem csak át vannak nevezve! 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Igen, az R7 250 egy átnevezett HD7750.
0
0
0
0
Subaru avatar
Liptik
könyörgöm ne írj már semmmit légyszíves, ha már kommentelsz valamit legalább az egészet olvasnád el, nem értem minek írsz bármihez is az oldalon
A vadonat új VGA szerintem is tönkrement, miközben a másik gépembe működik, úgy van ahogy mondod Spoiler!
IRÓNIA
0
0
0
0
Pixx avatar
rtitusz. ha 1x a bios se jön be akkor mi köze lenne a szoftvernek ehhez? -.- vinyó nélkül is kell képet adni a gépnek.
0
0
0
0
Liptik avatar
Azenenazjo: Milyen monitor kábeled van? Az is okozhat hibát, vagy tönkre ment a VGA.

Amúgy R7 250 = HD 7750, mert az AIDA azt írja ki? Máshol meg R7 200 széria.
0
0
0
0
Subaru avatar
hát, mindent próbáltam már, most raktam újra a gépet, ugyanaz, holnap megpróbálom win7el,
odáig viszont eljutottam, hogy integrált videókártyával telepítettem a windows-t miközben bent volt a vga és az nvidia drivert is engedte telepíteni, mielőtt le okéztam volna az újraindítást, megnéztem eszközkezelőt és ott írta a GTX 960at, restart után pedig ugyanaz mint eddig, fekete kép semmi boot, ha átdugtam a monitort az alaplapira akkor pedig elkezdett villogni a kép mindenféle színnel illetve kékhalál, szóval szerintem 100%, hogy nem kompatibilis (DE NEM ÉRTEM, HOGY LEHET ILYEN) win7el megpróbálom még, ha nem akkor veszek egy B85ös gigabyte alaplapot, jobb nem kell, ezt se használtam ki igazán.
0
0
0
0
rtitusz avatar
Ha van egy extra merevlemezed, próbálj rá frissen telepíteni egy Windowst, ha az megy, akkor kizárná a szoftveres, driveres hibát. Nincs már jobb ötletem nekem sem.
0
0
0
0
Subaru avatar
próbáltam, GT 630al tökéletesen megy
0
0
0
0
rtitusz avatar
Nem lehet a PCI port hibás az alaplapon? Másik VGA-val próbáltad mióta eladtad az előzőt?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Erre már nem tudok mit mondani! Tehát külön külön minden működik, úgy ahogy kell.De egyben meg nem.
0
0
0
0
Subaru avatar
na, nővéremébe kipróbáltam(én tápommal, úgyhogy az nem lehet baj) éééés működik, úgyhogy mostmár f*sz kivan
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Akkor próbáld ki valamelyik ismerősödnél a VGA-t az ő gépébe és mindjárt kiderül.
0
0
0
0
Subaru avatar
hát igen, lehet, de ha megint az történik mint múltkor, mikor fagyott a gép a GTX 660ammal, giga z97el( és haveroméval is ugyanaz a lap) elküldtem garanciába, azt mondták semmi baja és fizetnem kellett érte 3ezret, aztán vettem ezt a lapom és megszűnt minden probléma
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Akkor lehet hogy gyári hibás az új VGA!
0
0
0
0
Subaru avatar
na frissítettem biost is, ugyanez másik videókártyával tökéletesen megy a gép
0
0
0
0
Liptik avatar
Attól függ, hogy mivel akarsz játszani és hány képkocka/másodperc / felbontás/részletesség -el akarsz játszani.
0
0
0
0
winrar avatar
GTX 750 a minimum, ha játszani akarsz és új kártyát akarsz Nvidia-ból.
0
0
0
0
valt avatar
Köszi a válaszokat!
0
0
0
0
Pixx avatar
9800gt óta nem érdemes nvidia GT-t vásárolni csak GTX
0
0
0
0
valt avatar
GeForce GT 720-ról mik a vélemények?
0
0
0
0
Omis avatar
a kurva picsát.
pedig még meleg is(nem nagyon)oks kipróbálom.
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Hát ha semmi sem érzékeli akkor lehet hogy "megdöglött" sajnos.....
esetleg próbáld meg egy másik gépben ha ott sem akkor biztos kifújt...
0
0
0
0
Omis avatar
Hali
sajnos a második vga kártyám nem ad képet teljesen mindegy melyik slotban van
sem eszközkezelő,sem gpu-z,sem hw monitor nem látja.
Led nem jelzi hogy hiba lenne,csatlakozók jók.
Mit lehet tenni?
0
0
0
0
Subaru avatar
ettől jó lesz szerintetek?
0
0
0
0
Puffin avatar