Persze, ez egy nagyon korrekt kis konfig, még akár egy HT-s i3 is elég lett volna bele, viszont igy legalább marad tartalék! Nem lesz vele gond még egy ideig! 😉
Helló sziasztok! Nah csak bepalizott a család 😀 Szerintetek tényleg tudunk játszani az újabb címekkel is vagy csak kamuzott az eladó és egy low konfigot sóztak rám? Az árából meg az itteni hozzászólásokból gondolom a proci az nem rossz de úgy összességében lennék kíváncsi a pár hozzáértő véleményre, elég-e egy 2-3évre? (Tudom tudom más annyiért vesz vga kártyát amibe az egész került, nem ilyesmi elmés kommenteket várok csak hogy pár évig képes lesz e az új játékok futtatására? ) Köszönöm! szép napot mindenkinek!
[url][url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=73896&sub=usercomp&comp=167878]Eszközöm [/url]
Az előző gép az otthon van. Magyarországon. A család használja. Ezzel a konfiggal menni fog minden? Fullon? Ha igen (tudom senki sem jós.) Kb meddig tudom használni? Most lesz black friday. Talán olcsóbb lesz itt kint.
Abból valami hasonlót lehet kihozni. Bár az ottani árak nem tudom milyenek, ott érdeklődj... régi konfigból átmentenél valamit? hdd/táp esetleg? akkor jobbat is ki lehet hozni...
Sziasztok. Szeretnék venni egy új gépet. Mit ajánlotok? Szeretném ha minden játék futna.
Eddig csak a monitor van kinézve (asus 27" )
Olyan 250ezer forintig nyújtózkodnék. Lehet kevés. Passz. Nem igazán tudom az árakat. Bár ha olcsóbb volna sem volna baj 😀
Ha Én rakom össze az olcsóbb volna? Még annyit, hogy angliaban élek, már ha számítana a megrendeléskor.
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszát. Igyekszem majd a legoptimálisabb pc-t összehozni 😀 Ha meglesz, jelezni fogom Nektek mi lett az eredmény! Kösz sokat segítettetek 😀
Sok sikert hozzá 😉
Ha az a 2-3 ezer nem számít akkor lehet a tápot lecserélném egy erősebbre.
Szerk.: Játkban kb 3-4 fps-el gyengébb, de a vga-val 10+ fps-t nyersz, és abba a lapba is lehet később egy fx-8xxx-et venni, de játékra mint korábban mondtam az fx-6300 bőven elég.
Cursed
a ramról csak annyit, én azért írtam 1x8 gigát mert abba az alaplapba csak 2 slot van, ezért ha most beleraknál 2x4et később nem tudnád bővíteni, hanem ezeket el kellene adnod és venned másik 16ot pl.
a másik pedig, amit szabyy írt gépet, abba a vga erősebb, viszont a proci lényegesen gyengébb, az r9 380hoz talán pont elég lenne, viszont ha később akarnál erősebbet venni, kevés lenne hozzá a proci, az i5 viszont kb minden csúcs VGA-hoz elég most is, ahogy írtad belefér 5-10 ezer akkor esetleg vehetnél egy GTX 960at is akár, vagy egy r9 380at, abba a gépbe amit én írtam, a GTX 960 és a r9 380 egy szinten vannak, ha az Nvidia a szimpatikusabb azt vedd, ha az AMD akkor azt. az AMD driverekre mostanában sokan panaszkodnak, főleg a bétákra, ezt én pontosan nem tudom, mivel nem AMD kártyám van, az nvidiánál viszont semmiféle probléma nincs velük. és itt egy videó alap i5 vs 8350 4.7ghz r9 280x CF-el
[LINK]
szabyy
Akkor nem is gondolkozok tovább. 😃 Megvárom az asszonyt, hogy hazaérjen, és indulhat is a konzultáció 😃 Remélem minél hamarabb módosíthatom az eszközök füleknél a jelenlegi gépem adatait 😃 😆
😃 😃 Igazán köszönöm. Tudom nem sok pénz, de alaposan át kell gondolni. Tekintve, hogyha mind a 2 konfiguráción mennek a játékok, akkor csak azt kéne tudni, vajon melyik bírja tovább. Mert ha már ennyit rá költ az ember, akkor 5-10 ezredes nem számít, a lényeg, hogy ne keljen beruházni egy ideig rá 😃
Subaru
Nagy köszönet érte. Idáig szuper 😀 Olyan kérdésem lenne, hogy a RAM 8GB. Nem lenne jobb 2x4GB? Nekem egy ismerősöm (igaz régebben) azt mondta, hogy ha duálba vannak a RAMok, úgy gyorsabbak. Nem tudom ebből mi igaz. Annyi, hogy tán a Mhz számuknak egyezniük kell. A másik kérdésem, hogy itt az oldalon néztem az Evil Within gépigényét és minimumra is és ajánlottra is a 4GB-os videokártyát írta. Az utolsó észrevételem pedig, hogy a táp 430W. Mert a PCguru oldalán is volt tavaly azthiszem vagy elötte egy cikk gamer pc-ről és ott írták, hogy 600w alá ne menjünk. Az a gond, hogy lemaradtam olyan 4-5 évvel a technikában, és most szánom-bánom nem nagyon értek még hozzá 😃 Különben nagyon tetszik amit összeállítottál, és ha a winyót kiveszem még olcsóbb. Még 1x nagy köszönet érte 😀
Cursed
én hirtelen ezt dobtam össze
Összesen: 131 208 Ft + áfa 166,635 Ft
ezzel a géppel már elmenne minden játék fullhd-ba med-high környékén
esetleg, ha belefér akkor ez az alaplap jobb lehet Gigabyte GA-B85M-D3H-A ezen egy kicsit komolyabb hűtés van már, de igazából nem olyan lényeges, ez ~20ezerbe kerül, de mondom a másik is elég lenne
Sziasztok! Nekem olyan 160000 Ft-om van. Szeretném belőle a legjobbat kihozni. Egér, billentyűzet, winchester, monitor van. Monitorom egy HDMI-s 83cm LCD tv. Ilyen játékok érdekelnének mint a Witcher 3, L. A. Noire, vagy az Evil Within. Mellesleg nem akarnám max. felbontással Full-HD-s-en játszani. Csak normálisan menjen akadás nélkül. Ha ez sikerülne, egy ideig nem terveznék új hardver-re 😀 Mondjuk azt is megértem ha azt írjátok, hogy ennyi pénzből, ez csak egy jó vicc. Válaszotokat előre is köszönöm!
Persze azért hatalmas ugrásra nem kell számítani, mert ha cserélsz i7-re, akkor egyértelműen az R9 270 lesz a szűk keresztmetszet. Ami egyáltalán nem baj, mert legalább van hova fejleszteni 😃
zsoca1199 szerintem lényegesen több lesz.. egy jobb vidikártya mellett nem lesz bajod semmivel.. még..😃 i3 azért, a most kijövő játékokkal Max/Ultrán FullHD-ban nem biztos, hogy elviszi őket. Az I7 az már igen.. 😀 (szvsz)
winrar: Semmi gond, tudom, honnan is tudhattad volna hogy nekem mi van a polcban 😆D. Egyébként ha a mostani gépembe bekerülne egy i7-4790 akkor mennyivel lenne több fps-em kb mint amennyi az i3-3220-al volt?
Tegyél fel hardverapróra a keresés kategóriába egy hirdetést és szerintem lesz jelentkező:
[url]http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzor/_socket_1150?kategoria_gyartokhoz=492&hirdetesVaros=-1&hirdetesTipusa=1&GYORSKERESO_TOKEN=8D7FJFB432JB443B2FC4&gyorskereses=Gyorskeres%C3%A9s+itt%3A+Socket+1150&gyorskereses_hidden=Gyorskeres%C3%A9s+itt%3A+Socket+1150[/url]
winrar: van hogy egyik oldalon valamely cucc olcsóbb és van hogy másik oldalon kapod meg jobb áron! De nem csak az ár számít, minthogy lentebb írtam a gari időt! 😀 Ezért általában a cuccokat mindkét oldalon megnézem! 😀
Piero: Általában PCX-en nézegetem a dolgokat, mert ott szokott a legolcsóbb lenni. De ezentúl figyelek a gariidőre is 😃
Én megpróbálom a high+FXAA 40-50fps-t tartani, aztán idővel persze muszáj lesz kártyát cserélni, meg ramot bővíteni.
Én is azt az elvet vallom mint amit winrar írt azért is raktam össze olyan gépet amilyent, az a proci meg a lap és persze a memória is időtálló lesz szerintem úgy ahogy írta 2 évente VGA csere és nagyon sok évig minden max ultra beállításon fog pörögni.😀
winrar: PCX-en ne ajánlgasd az XFX tápokat mert csak 2 év gari van rájuk! Iponon 5 év garival adják egy ezressel drágább.
[LINK]
Vass Gabor: ahogy írják elég a 16GB RAM egyszer, azt könnyű bővíteni!
Ha nem akarsz tuning bajnok lenni akkor minek olyan alaplap? RED vinyó nem asztali gépbe való! A 19"-os monitor meg egy vicc!!!
danee23: Ha van rá pénz, megéri akár 500K-ért is gépet venni. Nagy élmény tud lenni, hogy minden ultra 60+ fps-el fut.
Másrészt, egy minőségi hardver nem megy tönkre 3 év után, hanem kibír 5 évnél többet is.
Ilyen drága gép esetén azt is meg lehet tenni, hogy 2-3 évente cserélsz videokártyát az aktuális legerősebbre/majdnem legerősebbre és akkor hosszú évekig tudsz ultra grafikán játszani (gyakorlatilag addig, amíg elég a processzor ereje, akkor is "csak" egy alaplap+cpu csere kell, a DDR4 nem hinném, hogy egyhamar kikopna).
Vass Gábor, egy jó 650W táp elég neki (80+, pl. SeaSonic M12II 650 EVO). Spórolj a ramon, 32 helyett elég a 16, és amit így megspórolsz told bele a tápba, egy minőségi 650-es táp 30 ezernél kezdődik.
Az enyémhez milyen táp lenne jó?
AMD X8 FX-8370 4GHz AM3+ Processzor
Memória: Kingston 32GB (4x8GB) DDR3 2400MHz HX324C11T3K4/32
Videókártya: radeon-r9-390
Op. rendszer: Windows 10 64 bites professional
Alaplap: ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z Alaplap
Merevlemez: Western Digital Red 3.5" 3TB 7200rpm 64MB SATA3 WD30EFRX
Optikai meghajtó: DVD meghajtó
Ház: Fekete színű assus
Monitor: Samsung 19inch
Billentyűzet: Geneius
Egér: Trust
Ha veszel egy komoly procit az megállja a helyét 5 év múlva is, tápot olyat kell venni ami minőségi 5 év garis, memóriából min 16GB akkor, videókarit kell cserélgetni közben.
Egy "hülye" kérdés:
Megéri venni gépet 4-500K-ért?! Hosszú távra?
Ha mondjuk a kereted 200-250k és abból veszel egy egésszen okés gépet, semmiféleképp sem a legjobbat vagy közel a legjobbat amit lehet ma de egésszen okéssat.
A legtöbb komponensre 2-3 év a gari. Elvétve találni olyat hogy 5 év.
Szóval veszel egy gépet 200+ért ami valószinű nem visz mindent ultrán de igenis Jó gép.
3 év múlva megint veszel 200+ért gépet, ami akkor olyan erős lesz mint a mostani 500K-s és megint van mindenre garid és vadiúj és megbízható.
De mondhatnánk azt is hogy 300-ért veszed 3 év múlva eladod 150ért stb...
[url][url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=73896&sub=usercomp&comp=167878]Eszközöm [/url]
[LINK]
Eddig csak a monitor van kinézve (asus 27" )
Olyan 250ezer forintig nyújtózkodnék. Lehet kevés. Passz. Nem igazán tudom az árakat. Bár ha olcsóbb volna sem volna baj 😀
Ha Én rakom össze az olcsóbb volna? Még annyit, hogy angliaban élek, már ha számítana a megrendeléskor.
Köszönöm előre is a segítséget.
Ha az a 2-3 ezer nem számít akkor lehet a tápot lecserélném egy erősebbre.
Szerk.: Játkban kb 3-4 fps-el gyengébb, de a vga-val 10+ fps-t nyersz, és abba a lapba is lehet később egy fx-8xxx-et venni, de játékra mint korábban mondtam az fx-6300 bőven elég.
a ramról csak annyit, én azért írtam 1x8 gigát mert abba az alaplapba csak 2 slot van, ezért ha most beleraknál 2x4et később nem tudnád bővíteni, hanem ezeket el kellene adnod és venned másik 16ot pl.
a másik pedig, amit szabyy írt gépet, abba a vga erősebb, viszont a proci lényegesen gyengébb, az r9 380hoz talán pont elég lenne, viszont ha később akarnál erősebbet venni, kevés lenne hozzá a proci, az i5 viszont kb minden csúcs VGA-hoz elég most is, ahogy írtad belefér 5-10 ezer akkor esetleg vehetnél egy GTX 960at is akár, vagy egy r9 380at, abba a gépbe amit én írtam, a GTX 960 és a r9 380 egy szinten vannak, ha az Nvidia a szimpatikusabb azt vedd, ha az AMD akkor azt. az AMD driverekre mostanában sokan panaszkodnak, főleg a bétákra, ezt én pontosan nem tudom, mivel nem AMD kártyám van, az nvidiánál viszont semmiféle probléma nincs velük. és itt egy videó alap i5 vs 8350 4.7ghz r9 280x CF-el
[LINK]
Akkor nem is gondolkozok tovább. 😃 Megvárom az asszonyt, hogy hazaérjen, és indulhat is a konzultáció 😃 Remélem minél hamarabb módosíthatom az eszközök füleknél a jelenlegi gépem adatait 😃 😆
Amit én küldtem, abban jobb a vga, az FX-6300 meg kihajtja ezeket a vga-kat játék mellett, szóval szerintem az a jobb választás.
Összesen: 125 026 Ft + áfa 158,783 Ft
Nagy köszönet érte. Idáig szuper 😀 Olyan kérdésem lenne, hogy a RAM 8GB. Nem lenne jobb 2x4GB? Nekem egy ismerősöm (igaz régebben) azt mondta, hogy ha duálba vannak a RAMok, úgy gyorsabbak. Nem tudom ebből mi igaz. Annyi, hogy tán a Mhz számuknak egyezniük kell. A másik kérdésem, hogy itt az oldalon néztem az Evil Within gépigényét és minimumra is és ajánlottra is a 4GB-os videokártyát írta. Az utolsó észrevételem pedig, hogy a táp 430W. Mert a PCguru oldalán is volt tavaly azthiszem vagy elötte egy cikk gamer pc-ről és ott írták, hogy 600w alá ne menjünk. Az a gond, hogy lemaradtam olyan 4-5 évvel a technikában, és most szánom-bánom nem nagyon értek még hozzá 😃 Különben nagyon tetszik amit összeállítottál, és ha a winyót kiveszem még olcsóbb. Még 1x nagy köszönet érte 😀
én hirtelen ezt dobtam össze
Összesen: 131 208 Ft + áfa 166,635 Ft
ezzel a géppel már elmenne minden játék fullhd-ba med-high környékén
esetleg, ha belefér akkor ez az alaplap jobb lehet Gigabyte GA-B85M-D3H-A ezen egy kicsit komolyabb hűtés van már, de igazából nem olyan lényeges, ez ~20ezerbe kerül, de mondom a másik is elég lenne
[url]http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzor/_socket_1150?kategoria_gyartokhoz=492&hirdetesVaros=-1&hirdetesTipusa=1&GYORSKERESO_TOKEN=8D7FJFB432JB443B2FC4&gyorskereses=Gyorskeres%C3%A9s+itt%3A+Socket+1150&gyorskereses_hidden=Gyorskeres%C3%A9s+itt%3A+Socket+1150[/url]
Bár a jelenlegi alaplapodba nem jó az i7-4790(K).
Nem akarlak bántani de Normál felhasználásra A Crosshair Z felesleges!
https://www.arukereso.hu/merevlemez-c3103/toshiba/3tb-64mb-7200rpm-sata3-dt01aca300-p127912473/#velemenyek
És ez a vinyó?
Amúgy igen, a mostani lapjába a legerősebb proci, amit támogat, az i7-3770K: [LINK]
Én megpróbálom a high+FXAA 40-50fps-t tartani, aztán idővel persze muszáj lesz kártyát cserélni, meg ramot bővíteni.
zsoca1199: te mibe akarod tenni a 4790(K)-t?
[LINK]
Vass Gabor: ahogy írják elég a 16GB RAM egyszer, azt könnyű bővíteni!
Ha nem akarsz tuning bajnok lenni akkor minek olyan alaplap? RED vinyó nem asztali gépbe való! A 19"-os monitor meg egy vicc!!!
Másrészt, egy minőségi hardver nem megy tönkre 3 év után, hanem kibír 5 évnél többet is.
Ilyen drága gép esetén azt is meg lehet tenni, hogy 2-3 évente cserélsz videokártyát az aktuális legerősebbre/majdnem legerősebbre és akkor hosszú évekig tudsz ultra grafikán játszani (gyakorlatilag addig, amíg elég a processzor ereje, akkor is "csak" egy alaplap+cpu csere kell, a DDR4 nem hinném, hogy egyhamar kikopna).
Vass Gabor: Pl.: [LINK]
AMD X8 FX-8370 4GHz AM3+ Processzor
Memória: Kingston 32GB (4x8GB) DDR3 2400MHz HX324C11T3K4/32
Videókártya: radeon-r9-390
Op. rendszer: Windows 10 64 bites professional
Alaplap: ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z Alaplap
Merevlemez: Western Digital Red 3.5" 3TB 7200rpm 64MB SATA3 WD30EFRX
Optikai meghajtó: DVD meghajtó
Ház: Fekete színű assus
Monitor: Samsung 19inch
Billentyűzet: Geneius
Egér: Trust
Dumbest: igen
Megéri venni gépet 4-500K-ért?! Hosszú távra?
Ha mondjuk a kereted 200-250k és abból veszel egy egésszen okés gépet, semmiféleképp sem a legjobbat vagy közel a legjobbat amit lehet ma de egésszen okéssat.
A legtöbb komponensre 2-3 év a gari. Elvétve találni olyat hogy 5 év.
Szóval veszel egy gépet 200+ért ami valószinű nem visz mindent ultrán de igenis Jó gép.
3 év múlva megint veszel 200+ért gépet, ami akkor olyan erős lesz mint a mostani 500K-s és megint van mindenre garid és vadiúj és megbízható.
De mondhatnánk azt is hogy 300-ért veszed 3 év múlva eladod 150ért stb...