Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
Abból valami hasonlót lehet kihozni. Bár az ottani árak nem tudom milyenek, ott érdeklődj... régi konfigból átmentenél valamit? hdd/táp esetleg? akkor jobbat is ki lehet hozni...

[LINK]
0
0
0
0
Csipii avatar
Sziasztok. Szeretnék venni egy új gépet. Mit ajánlotok? Szeretném ha minden játék futna.
Eddig csak a monitor van kinézve (asus 27" )
Olyan 250ezer forintig nyújtózkodnék. Lehet kevés. Passz. Nem igazán tudom az árakat. Bár ha olcsóbb volna sem volna baj 😀

Ha Én rakom össze az olcsóbb volna? Még annyit, hogy angliaban élek, már ha számítana a megrendeléskor.

Köszönöm előre is a segítséget.
0
0
0
0
Dermedor avatar
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszát. Igyekszem majd a legoptimálisabb pc-t összehozni 😀 Ha meglesz, jelezni fogom Nektek mi lett az eredmény! Kösz sokat segítettetek 😀
0
0
0
0
szabyy avatar
Sok sikert hozzá 😉
Ha az a 2-3 ezer nem számít akkor lehet a tápot lecserélném egy erősebbre.

Szerk.: Játkban kb 3-4 fps-el gyengébb, de a vga-val 10+ fps-t nyersz, és abba a lapba is lehet később egy fx-8xxx-et venni, de játékra mint korábban mondtam az fx-6300 bőven elég.
0
0
0
0
Subaru avatar
Cursed
a ramról csak annyit, én azért írtam 1x8 gigát mert abba az alaplapba csak 2 slot van, ezért ha most beleraknál 2x4et később nem tudnád bővíteni, hanem ezeket el kellene adnod és venned másik 16ot pl.
a másik pedig, amit szabyy írt gépet, abba a vga erősebb, viszont a proci lényegesen gyengébb, az r9 380hoz talán pont elég lenne, viszont ha később akarnál erősebbet venni, kevés lenne hozzá a proci, az i5 viszont kb minden csúcs VGA-hoz elég most is, ahogy írtad belefér 5-10 ezer akkor esetleg vehetnél egy GTX 960at is akár, vagy egy r9 380at, abba a gépbe amit én írtam, a GTX 960 és a r9 380 egy szinten vannak, ha az Nvidia a szimpatikusabb azt vedd, ha az AMD akkor azt. az AMD driverekre mostanában sokan panaszkodnak, főleg a bétákra, ezt én pontosan nem tudom, mivel nem AMD kártyám van, az nvidiánál viszont semmiféle probléma nincs velük. és itt egy videó alap i5 vs 8350 4.7ghz r9 280x CF-el
[LINK]
0
0
0
0
Dermedor avatar
szabyy
Akkor nem is gondolkozok tovább. 😃 Megvárom az asszonyt, hogy hazaérjen, és indulhat is a konzultáció 😃 Remélem minél hamarabb módosíthatom az eszközök füleknél a jelenlegi gépem adatait 😃 😆
0
0
0
0
szabyy avatar
Cursed
Amit én küldtem, abban jobb a vga, az FX-6300 meg kihajtja ezeket a vga-kat játék mellett, szóval szerintem az a jobb választás.
0
0
0
0
Dermedor avatar
😃 😃 Igazán köszönöm. Tudom nem sok pénz, de alaposan át kell gondolni. Tekintve, hogyha mind a 2 konfiguráción mennek a játékok, akkor csak azt kéne tudni, vajon melyik bírja tovább. Mert ha már ennyit rá költ az ember, akkor 5-10 ezredes nem számít, a lényeg, hogy ne keljen beruházni egy ideig rá 😃
0
0
0
0
szabyy avatar
Szerintem ezzel jobban járnál.
Összesen: 125 026 Ft + áfa 158,783 Ft

https://kepfeltoltes.hu/151123/gep_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
Dermedor avatar
Subaru
Nagy köszönet érte. Idáig szuper 😀 Olyan kérdésem lenne, hogy a RAM 8GB. Nem lenne jobb 2x4GB? Nekem egy ismerősöm (igaz régebben) azt mondta, hogy ha duálba vannak a RAMok, úgy gyorsabbak. Nem tudom ebből mi igaz. Annyi, hogy tán a Mhz számuknak egyezniük kell. A másik kérdésem, hogy itt az oldalon néztem az Evil Within gépigényét és minimumra is és ajánlottra is a 4GB-os videokártyát írta. Az utolsó észrevételem pedig, hogy a táp 430W. Mert a PCguru oldalán is volt tavaly azthiszem vagy elötte egy cikk gamer pc-ről és ott írták, hogy 600w alá ne menjünk. Az a gond, hogy lemaradtam olyan 4-5 évvel a technikában, és most szánom-bánom nem nagyon értek még hozzá 😃 Különben nagyon tetszik amit összeállítottál, és ha a winyót kiveszem még olcsóbb. Még 1x nagy köszönet érte 😀
0
0
0
0
Subaru avatar
Cursed
én hirtelen ezt dobtam össze
https://kepfeltoltes.hu/151123/aaaaaaaa_www.kepfeltoltes.hu_.png
Összesen: 131 208 Ft + áfa 166,635 Ft
ezzel a géppel már elmenne minden játék fullhd-ba med-high környékén
esetleg, ha belefér akkor ez az alaplap jobb lehet Gigabyte GA-B85M-D3H-A ezen egy kicsit komolyabb hűtés van már, de igazából nem olyan lényeges, ez ~20ezerbe kerül, de mondom a másik is elég lenne
0
0
0
0
Dermedor avatar
Sziasztok! Nekem olyan 160000 Ft-om van. Szeretném belőle a legjobbat kihozni. Egér, billentyűzet, winchester, monitor van. Monitorom egy HDMI-s 83cm LCD tv. Ilyen játékok érdekelnének mint a Witcher 3, L. A. Noire, vagy az Evil Within. Mellesleg nem akarnám max. felbontással Full-HD-s-en játszani. Csak normálisan menjen akadás nélkül. Ha ez sikerülne, egy ideig nem terveznék új hardver-re 😀 Mondjuk azt is megértem ha azt írjátok, hogy ennyi pénzből, ez csak egy jó vicc. Válaszotokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
Na összeszedtük az alkatrészeket, holnap viszem be, és megmondom nekik, azt karira lesz egy atom vas ami minden gamet visz csutkán.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Ahogy néztem tesztet egy 4790 vs 4790K 4,9GHz-re húzva se volt nagy különbség köztük.
0
0
0
0
winrar avatar
Ha alap órajelet nézzük, akkor nem sok: [url]http://ark.intel.com/compare/80807,80806[/url]
0
0
0
0
DDarkness avatar
Mennyi különbség van egy i7-4790 és 4790K között, azon kívül hogy a K-t lehet tuningolni?
0
0
0
0
winrar avatar
Persze azért hatalmas ugrásra nem kell számítani, mert ha cserélsz i7-re, akkor egyértelműen az R9 270 lesz a szűk keresztmetszet. Ami egyáltalán nem baj, mert legalább van hova fejleszteni 😃
0
0
0
0
Bixorly avatar
zsoca1199 szerintem lényegesen több lesz.. egy jobb vidikártya mellett nem lesz bajod semmivel.. még..😃 i3 azért, a most kijövő játékokkal Max/Ultrán FullHD-ban nem biztos, hogy elviszi őket. Az I7 az már igen.. 😀 (szvsz)
0
0
0
0
DDarkness avatar
winrar: Semmi gond, tudom, honnan is tudhattad volna hogy nekem mi van a polcban 😆D. Egyébként ha a mostani gépembe bekerülne egy i7-4790 akkor mennyivel lenne több fps-em kb mint amennyi az i3-3220-al volt?
0
0
0
0
winrar avatar
Akkor rendben, csak a géped leírása alapján következtettem arra, hogy nem jó a mostani lapba. De akkor nem szóltam.
0
0
0
0
DDarkness avatar
winrar: De a polcban van egy MSI H97 GAMING 3 alaplap. Nemrég vettem csak még proci nincs bele.
0
0
0
0
winrar avatar
Tegyél fel hardverapróra a keresés kategóriába egy hirdetést és szerintem lesz jelentkező:
[url]http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzor/_socket_1150?kategoria_gyartokhoz=492&hirdetesVaros=-1&hirdetesTipusa=1&GYORSKERESO_TOKEN=8D7FJFB432JB443B2FC4&gyorskereses=Gyorskeres%C3%A9s+itt%3A+Socket+1150&gyorskereses_hidden=Gyorskeres%C3%A9s+itt%3A+Socket+1150[/url]

Bár a jelenlegi alaplapodba nem jó az i7-4790(K).
0
0
0
0
Kehbya avatar
Harderapró ott keressél így.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Valakinek nincs felesleges i7-4790(K) eladó, cserélhető??
0
0
0
0
Puffin avatar
az alaplap mondjuk egy ilyen lenne: [LINK] akkor maradna lóvé monitorra!
Nem akarlak bántani de Normál felhasználásra A Crosshair Z felesleges!
0
0
0
0
no avatar
Az jó, az alaplapot átszerkesztem csak belemenyen az alaplapba a memóriával, a többi meg megy procira.
0
0
0
0
mbalazs81 avatar
Nagyon korrekt winyó, legalábbis a 2TB-os ami nekem van, eddig a legjobb winyóm! 😂
0
0
0
0
no avatar
Monitort későbbre akarom az már nem fér bele a keretbe.

https://www.arukereso.hu/merevlemez-c3103/toshiba/3tb-64mb-7200rpm-sata3-dt01aca300-p127912473/#velemenyek

És ez a vinyó?
0
0
0
0
winrar avatar
Gondolom az alaplapba akarja rakni 😆

Amúgy igen, a mostani lapjába a legerősebb proci, amit támogat, az i7-3770K: [LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
winrar: van hogy egyik oldalon valamely cucc olcsóbb és van hogy másik oldalon kapod meg jobb áron! De nem csak az ár számít, minthogy lentebb írtam a gari időt! 😀 Ezért általában a cuccokat mindkét oldalon megnézem! 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Piero: Általában PCX-en nézegetem a dolgokat, mert ott szokott a legolcsóbb lenni. De ezentúl figyelek a gariidőre is 😃
Én megpróbálom a high+FXAA 40-50fps-t tartani, aztán idővel persze muszáj lesz kártyát cserélni, meg ramot bővíteni.
0
0
0
0
Puffin avatar
Kehbya: tudjuk! Te egy "állat" vagy! 😆

zsoca1199: te mibe akarod tenni a 4790(K)-t?
0
0
0
0
Kehbya avatar
2011 mindig is horror volt, bár engem nem érdekel.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én is azt az elvet vallom mint amit winrar írt azért is raktam össze olyan gépet amilyent, az a proci meg a lap és persze a memória is időtálló lesz szerintem úgy ahogy írta 2 évente VGA csere és nagyon sok évig minden max ultra beállításon fog pörögni.😀
0
0
0
0
Puffin avatar
winrar: PCX-en ne ajánlgasd az XFX tápokat mert csak 2 év gari van rájuk! Iponon 5 év garival adják egy ezressel drágább.
[LINK]

Vass Gabor: ahogy írják elég a 16GB RAM egyszer, azt könnyű bővíteni!
Ha nem akarsz tuning bajnok lenni akkor minek olyan alaplap? RED vinyó nem asztali gépbe való! A 19"-os monitor meg egy vicc!!!
0
0
0
0
winrar avatar
danee23: Ha van rá pénz, megéri akár 500K-ért is gépet venni. Nagy élmény tud lenni, hogy minden ultra 60+ fps-el fut.
Másrészt, egy minőségi hardver nem megy tönkre 3 év után, hanem kibír 5 évnél többet is.
Ilyen drága gép esetén azt is meg lehet tenni, hogy 2-3 évente cserélsz videokártyát az aktuális legerősebbre/majdnem legerősebbre és akkor hosszú évekig tudsz ultra grafikán játszani (gyakorlatilag addig, amíg elég a processzor ereje, akkor is "csak" egy alaplap+cpu csere kell, a DDR4 nem hinném, hogy egyhamar kikopna).

Vass Gabor: Pl.: [LINK]
0
0
0
0
rtitusz avatar
Vass Gábor, egy jó 650W táp elég neki (80+, pl. SeaSonic M12II 650 EVO). Spórolj a ramon, 32 helyett elég a 16, és amit így megspórolsz told bele a tápba, egy minőségi 650-es táp 30 ezernél kezdődik.
0
0
0
0
no avatar
Az enyémhez milyen táp lenne jó?
AMD X8 FX-8370 4GHz AM3+ Processzor
Memória: Kingston 32GB (4x8GB) DDR3 2400MHz HX324C11T3K4/32
Videókártya: radeon-r9-390
Op. rendszer: Windows 10 64 bites professional
Alaplap: ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z Alaplap
Merevlemez: Western Digital Red 3.5" 3TB 7200rpm 64MB SATA3 WD30EFRX
Optikai meghajtó: DVD meghajtó
Ház: Fekete színű assus
Monitor: Samsung 19inch
Billentyűzet: Geneius
Egér: Trust
0
0
0
0
Puffin avatar
Ha veszel egy komoly procit az megállja a helyét 5 év múlva is, tápot olyat kell venni ami minőségi 5 év garis, memóriából min 16GB akkor, videókarit kell cserélgetni közben.

Dumbest: igen
0
0
0
0
danee23 avatar
Egy "hülye" kérdés:
Megéri venni gépet 4-500K-ért?! Hosszú távra?
Ha mondjuk a kereted 200-250k és abból veszel egy egésszen okés gépet, semmiféleképp sem a legjobbat vagy közel a legjobbat amit lehet ma de egésszen okéssat.
A legtöbb komponensre 2-3 év a gari. Elvétve találni olyat hogy 5 év.
Szóval veszel egy gépet 200+ért ami valószinű nem visz mindent ultrán de igenis Jó gép.
3 év múlva megint veszel 200+ért gépet, ami akkor olyan erős lesz mint a mostani 500K-s és megint van mindenre garid és vadiúj és megbízható.
De mondhatnánk azt is hogy 300-ért veszed 3 év múlva eladod 150ért stb...
0
0
0
0
no avatar
és a i7 es skylake belemegy winrar konfigjába? 😀
0
0
0
0
winrar avatar
zsoca1199: Hardverapró: [url]http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzor/_socket_1150?kategoria_gyartokhoz=492&hirdetesVaros=-1&hirdetesTipusa=-1&GYORSKERESO_TOKEN=N443J6F119EGBJ5HBC53&gyorskereses=i7+4790&gyorskereses_hidden=Gyorskeres%C3%A9s+itt%3A+Socket+1150[/url]
0
0
0
0
DDarkness avatar
Én honnan tudnék szerezni olcsóbban i7-4790(K)-t?
0
0
0
0
Puffin avatar
Harveraprón sima i7 6700-as van 94-ért
0
0
0
0
winrar avatar
Tudom, épp ezt mondom én is. Nevetséges, hogy majd 90K-t elkérnek egy új i5-ért, amikor az csak IGP terén lépett előre jelentősebben a Haswell-hez képest. Meg PCX-en jelenleg ez a legerősebb kapható Skylake proci, valamiért nincs i7.
0
0
0
0
Puffin avatar
winrar: az az i5 az meg egyáltalán nem jó vétel... Az az ár egy vicc!!!
0
0
0
0
winrar avatar
A Pentium fölötti Intel processzorok egész egyszerűen túl vannak árazva. Az meg külön vicc, hogy a szorzózármentes modellek még drágábbak. Amíg nem lesz értelmes konkurencia az AMD részéről, ez nem fog változni...
Ha csak gép kell, akkor valami ilyesmit tudnék kihozni 4-500K-ból: [LINK]
0
0
0
0
Zoli73 avatar
A 2011-v2 a horror ár! 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció