Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Funes avatar
Igen csuzli jól mondja, kevés ráfizetéssel jobban járnál egy Fsp HEXA 400-al !
0
0
0
0
csuz-li avatar
bayusz: A gond az, hogy ha visszaviszed garanciába a Chieftec tápot, akkor egy ugyan olyat kapsz újra. Próbáld meg leügyezni, hogy cseréljék egy másikra, akár ráfizetéssel is.
0
0
0
0
Funes avatar
Akkor azzal a táppal nem stimmel valami, cseréltesd ki vagy inkább vegyél egy másikat, mondjuk egy Hexa 400-ast !
0
0
0
0
bayusz avatar
Bud-Fckn-Spencer: nem, proci hűtőnek semmi baja, csak én voltam b****sz, az egyik kábel belelógott, attól nem pörgött...most viszont megy minden, csak hangos a régi táp..
0
0
0
0
Funes avatar
Jó kérdés valószínűleg, akkor a Chieftec kilőtte a proci hűtődet, azért biosban nézd meg és rakd alap beállításra az egészet, hátha csak elállítódott valami, bár nem hiszem, hogy ilyen megtörténhet..
Szerk: Közben látom átírtad a mondandód, akkor igen valószínűleg nem jó az a táp...
0
0
0
0
bayusz avatar
Jol van, koszi a valaszokat 😀
Visszarakon a regit, megnezem mi lesz..
Na
Visszaraktam a regi tapot, windowsbn benn vagyok, megy minden...régi táp mellesleg egy hkc v-power 450
ezek szerint akkor az új a ludas?
plusz info btw: azért csréltem le, mivel a régi, vagyis a hkc, elég hangos lett az utóbbi időben, mint pl most is...de egy idő után elhallgat, megint csendes lesz..
0
0
0
0
Funes avatar
Hát, ha táp csere után kakukk, az nem sok jót jelent... Esetleg a régi táppal megtudod nézni, ami volt benne? Ha azzal megy, akkor csak az a fantasztikus Chieftec szállt el szerencsére, ha nem akkor sajnos az alaplapnak Vganak is lőhettek, ha szerencséd van ramok meg a proci megúszta a dolgot !
Mindenesetre másik táppal kellene próbálkozni !
0
0
0
0
visor261 avatar
bayusz én a videókártyára gyanakodnék, lehet hogy a táp terhelés közben elintézte. Nézd meg egy másik kártyával/táppal.
0
0
0
0
bayusz avatar
Sziasztok
Kicsereltem a gepemben a tapot, most egy Chieftec GPS-400A8 van benn....bekapcsoltam, minden mukodott, epp jatszottam majd egyszer csak lefagyott.. Kikapcsoltam, visszakapcsoltam, de semmi...fekete kepetnyo van, a gep pedig csak megy. Valami otlet? :S bocsi az ekezetekert...
0
0
0
0
Krissz avatar
Genius GM-6 egérhez, ha veszek ilyent: [LINK] csak adapterben (mert az is elég hosszra) akkor ha rádugom DB9 es soros portra a gépemen, működne vajon?
Win 10, de ha kell XP-t is futtathatok, csak menjen.

Szerintetek?
Köszi
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
én a házat kivéve mindent pcx-ről rendeltem, mert volt egy kedvezményem az aquánál, szóval azt beváltottam.
pcx: minden rendben, kapcsolattartás remek, mindig válaszoltak az üzeneteimre, az áru a várt időpontban érkezett, összerakva semmi olyan probléma nem volt, ami az ő hibájukból eredt volna.
Spoiler!
önhibából adódó volt, mert valahogy szarul raktam fel a cpu hűtőt, az egyik fele felpattant, és vagy 80 fokos volt üresben(idle)😆 de szerencsére rájöttem, úgyhogy minden rendben azóta

a másikról annyit, hogy írták, hogy 1-3 nap a kiszállítás, gondoltam király, egyszerre jönnek meg, be is szerelhetem. aha. leveleimre egyszer válaszoltak, akkor is 5 szót, és végül majdnem egy hét után meg is kaptam. miután direkt szabaddá tettem magam arra az időintervalluumra amit ígértek, a futár beállított 2 órával később, (amikor már amúgy dolgom lett volna), és megkérdezte, hogy "csak nem vártál már?" áááá nem b*zdm*g, tökre nem...
0
0
0
0
Puffin avatar
Ipon: memória: Corsair Vengeance Pro: memtest 86 hiba, 5 napon belül nálam volt az ÚJ!
PCX: komplett gép: tapasztalat, másik alaplapot adtak, azóta várom az árkülönbözetet mert azt mondtam ez is megfelel!
0
0
0
0
visor261 avatar
Mondtam is hogy nem csak a fórumot vettem alapnak mert volt hogy ipontól lett rendelve 4-5 éve memória és túlmelegedet vagy mi(már nem emlékszem a pontosan) és a garancia futár vissza is vitte majd 1 hónap múlva visszajött hogy hibátlan, meg lett nézve másik gépbe is és ugyan úgy adta a hibát megint vissza majd 3-4 hónapon keresztül semmi heti 1 e-mailt elment semmi válasz csak hogy szervízben van. Majd 5. hónapban volt hogy írták hogy széria hiba nem javítható és hogy küldenek másikat vagy vásároljam le az árát és körbenéztem hátha és akkor volt már egy jobb modul azonos ár körül így a végén jobban jártam azonos pénzért... 😃
De a szenvedés a szervízzel valami borzalmas volt. -.-
Spoiler!
A pcx-től is csak 1 rendelés volt szóval nem tudom másnak mit visznek ki de nálam eddig pcx - ipon 1-0.

Az aqua-áról meg annyit hogy kihozta a futár, megvolt minden, működött minden... de hogy a dobozokon akkora lyuk volt hogy 3 újjam belefért és matatni tudtam benne az is biztos... a diszkrét barna dobozok egyáson számuk stimmelt, ezért nem lehetett észrevenni(azóta alaposan megnézem a dobozokat 😆😉Spoiler!
pcx-en összeszereléssel kértem már utána, ott is külön külön megvoltak a dobozok is de a gép már a ház dobozában össze volt szerelve, és még a videókártyán voltak is kis müanyag hdmi,dvi védő kupakok mondom de aranyosak és alapból mellékeltek is egy dvi-vga adaptert amit egy konkurens boltban 1200huf ellenében akarták nekem adni(még jó hogy itthon megmaradt az előző kátyákból)
0
0
0
0
csuz-li avatar
visor261: Tavaly nyáron. Azért írtam az Ipont, mert az ugye saját tapasztalat, amiben persze az is benne van, hogy ez az eset csupán egy ritka kivétel volt, de már másoktól is hallottam pozitív visszajelzést. A PCX-ről is jókat hallottam.
Persze a fórumokon keringő történeteket érdemes fenntartással kezelni. No nem azért, mert nem igazak, hanem elsősorban azért, mert arra ritkán veszi valaki a fáradtságot, hogy beírjon egy fórumba, hogy milyen jó is neki, viszont ha gondja van, akkor panaszkodik, vagy megoldást keres. Ennek okán a fórumokon mindig vastagon felülreprezentált a negatív visszajelzés.
0
0
0
0
visor261 avatar
csuz-li mikor csináltad a garanciáztatást? mert régebben voltak az iponnál garanciáztatási problémák...Spoiler!
és nem csak a fórumokon keringő témák miatt mondtam, hanem saját tapasztalatom is volt...

Én a pcx-ről rendeltem lehozták minden működöttSpoiler!
eleinte voltak problémák a hőmérséglettel de egyszer csak elmúlt misztikusan
, és nem kellett viszzavitetni. Mert volt aki iponról rendelt alkatrészt és hibátlanul működött... de ha valami hibásan jött le akkor aztán vehettél egy másik gépet míg a az a 3 hónap eltelik...
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm szépen a tanácsodat csuz-li 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Meg egy kerdes mennyit kerhetek a gepemert ha eladnam?
Intel Pentium D 2.8 4gb ddr2 667 Mhz 2gb Gigabyte Gt610 video 60 Gb ssd es 1 tb hdd es az alaplap Socket 775 - Intel 945GC - GA-945GCMX-S2 (rev. 6.6).
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bence0831: Én az Iponon szoktam. Korrektül össze is rakják az alkatrészeket, amiket összeválogattál és, mikor garanciális gondom volt, nem kötekedtek, cseréltek.
0
0
0
0
no avatar
Hol érdemes venni akkor számítógépet? Köszönöm a segítségeteket 😀
0
0
0
0
Krissz avatar
Énis inkább gibdj véleményére voksolok.
0
0
0
0
gibdj avatar
Ha nem égetően szükséges egy új gép vásárlása, akkor inkább spórolj, és majd egyben vásárold meg. Ha részletfizetésre adod a fejed, akkor akár duplán is ráfizethetsz.
0
0
0
0
no avatar
És milyen boltban érdemes érdeklődni vagy már akkor inkább érdemesebb egybe megvenni a számítógépet?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Hitelre úgy tudsz, ha már van minimum 1 év munkaviszonyod. Hogy mekkora a THM, azt pedig az adott boltban kell megérdeklődni.
0
0
0
0
no avatar
Üdv!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy számítógépet szeretnék venni részletre úgy, hogy 0% thm legyen rajta tudtok segíteni?
Előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok! Mi a véleményetek a Deepcool Maelstrom 120T Processzor hűtőről? megérné beújítani egyet? 😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
945g chipsetben am se megy 45nm proci csak 65nm dual core 😃
de ja lassan kezd lejárni a 775 nek is.
0
0
0
0
csuz-li avatar
puma77: Jobbnak jobb, de én a 8400-at 7 év után azért cseréltem le, mert nem bírta a 620GT-vel sem a játékokat... Szóval új gépet kellene összeraknod szerintem.
0
0
0
0
no avatar
Sziaasztok.Ez a configom van Intel Pentium D 2.8 4gb ddr2 667 Mhz 2gb Gigabyte Gt610 video 60 Gb ssd es 1 tb hdd es az alaplap Socket 775 - Intel 945GC - GA-945GCMX-S2 (rev. 6.6).Azt szeretnem kerdezni ha veszek bele Intel E8600 45nm proci Core 2 Duo 3.33GHz, 1333 MHz FSB LGA775 procit akkor ez elfut benne es jatekok hoz jobb mint ami most benne van vagy ujj lap es procit kell vennem?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ha időm engedi kipróbálom a régi gépben.Na meg átnézem a csatlakozót is.Gari szerintem már lehet hogy elment mivel már újrapasztáztam és a négy csavarból ugye az egyiken van egy kis matrica amit a csavarhúzóval már átszakítottam.
0
0
0
0
Funes avatar
Ez lehet alaplapi gond is, előbb nézd meg a régebbiben, hogy ott mit csinál !
És ha fenn áll ugyan úgy a gond, akkor még esetleg nézd meg a venti csatlakozóját,, húzd ki dugd vissza f@szán, szóval berezgáld meg..😆
Ha meg sehogy se akarja felpörgetni magát, akkor gari maradt sajnos, mondjuk azt nem tudom, hogy észre veszik-e hogy hozzányúltál, mert akkor annak is lőttek... 😕
Szerk: Esetleg még bios frissítéssel is próbálkozhatsz hátha helyre jön, vagy ha már minden kötél szakad eggyel régebbi driver-el is megnézheted !
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Azt hiszem megtaláltam a kártyám melegedési problémáját.Az első ventilátor csak asszisztál a normális forgás helyett.A második próbálja lehűteni a kártyát de önmagában nem bírja. Marha hangos mikor a második felpörög mivel érzékeli hogy melegszik, de az első akkor sem gyorsul fel.Szabad szemmel látom hogy sokkal lassabb.
Mivel 2014 8. havában vásároltam és 36 hónap garanciát adtak rá gondolkodok, hogy el kéne küldeni garanciába.De ebben nem vagyok biztos, mivel tejesen nem állt meg a ventilátor.

Mit tanácsoltok nekem? Még meg van a régi gépem is, tegyem át abba és nézzem meg abban mit csinál?
0
0
0
0
Krissz avatar
De fényévekkel jobb mint amit 9. óta tanultunk a sima C-t, az egy fosstartály, ehhez képest, pedig minimum 3x öregebb nyelv mint én, és mégis. Gyorsabban is fut le, ha meg elrontod a parancsot, akkor kiirja neked mely sor, és hogy mire javitsd ki, meg ha kimaradd egy segéd parancs pl, akkor azt is irja, meg a HELp file ban, bennevan néhány parancs abbol a nyelvbol, magyarázatal!!

Mondom ez faxa 😃
0
0
0
0
Krissz avatar
Basic et mondott a fönök, szal... meg a programomat Basic tutorial alapjan irtam (úgy kerestem rá) és lefutott, szal sztem Basic. 😀
0
0
0
0
Krissz avatar
Kicsit OFF, ezért bocsi, de most az egyszer csak
Kezeket fel, kinek ismerős a nylev? 😃
Esetleg tud vki programozni még benne?

Szerdai gyakszin, készlettem mindennel, untam magam picit, ez lett az eredménye 😃
Hmm, életképek 😃 😃

A szerkezet: 😃 (amin programoztam/elottem a tulaj segitett egy alapprogramot)
https://kepfeltoltes.hu/160714/13652500_1356166264474463_1996770761_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/160714/13689762_1356166637807759_1894395661_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/160714/13714547_1356166577807765_533131266_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Programozás 😃
https://kepfeltoltes.hu/160714/13695258_1356166764474413_2001590665_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/160714/13714378_1356166541141102_1403480445_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Saját programom <3 😃
https://kepfeltoltes.hu/160714/13689481_1356166914474398_953107014_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ez pedig a villámos gép: 😃 (állitolag villam miatt lett baja, de csak szoftveresen esett baja, xp nemindult el, meg nemvolt net, de megcsinaltam)
https://kepfeltoltes.hu/160714/13652866_1355333057891117_449340334_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/160714/13672240_1355333037891119_1686424501_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ja meg mellete csinaltam laptopot is, az is befigyel 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Újra pasztáztam, de nem változott semmi.Automatán van amúgy ami úgy van beállítva hogy 30 fokig 20%-on megy onnan pedig élesen felfelé ahogy melegedne.50 foknál már 65%-on megy a ventilátor.72 foknál egyenesen nagy hangja van már amúgy a két ventilátornak mivel ott már közel 80%-on pörögnek.
Úgy néz ki le kell cserélnem a kártyát vagy a hűtést rajta.Igaz a kártya csere amúgy is tervbe van, de várok az 1060-ra, hogy az milyen áron lesz majd.

Ui.: Nem tudja valaki hogy mikorra várhatók a custom 1060-as kártyák?
0
0
0
0
Funes avatar
Azért a 72 fok egyáltalán nem vészes, talán a venti szabályozást automatikusról állítsd át és mondjuk egy 60%-ra állítsd be, akkor tuti nem fog fölmenni ennyire.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nem hinném hogy rosszul raktam fel. Eleve adott a csavarok távolsága. Na meg mikor újra kentem ugyan azon értékeket mutatott mint pasztázás előtt. Valószínű egy újrapasztázást megteszek hátha segít. Ha nem akkor egy darabig nem játszok komolyabb igényű játékkal. Nem akarom a szobát vele felfűteni.
0
0
0
0
Funes avatar
Semmi gond nincs valószínűleg az új i5 skylake procid jobban megizzasztja a kártyád, mint a quad ilyen egyszerű.
Bár azért megnézném hogy mi a helyzet a pasztával ! 😆
Esetleg rosszul raktad fel a hűtőbordát ?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Üdvözletem!

Mióta platformot váltottam nem nagyon játszottam a gépen. Csak Need for Speed Underground 2-vel játszogattam. Már ott is feltűnt hogy játék közben a 660-asomnak 43-45 fok a hőmérséklete.Mivel az a játék nem kér nagy gépet gondolkodtatott hogy valami hiba lehet.Ma elindítottam az Euro Truck Simulator 2-őt és a kártya egészen 72 fokra ugrott fel, a korábbi még a régi platformnál megszokott 55-58 fok helyett.A kártya kb másfél hónapja volt újrapasztázva Arctic MX2 pasztával.(Bár ez is még a régi platformnál volt.)Semmit nem változtattam a gépen csak alaplap, proci és memória csere volt.
Mi lehet a gond ilyenkor?
0
0
0
0
xsebix avatar
Nekem akkor volt ilyen mikor bekaptam egy vírust, de mivel újratelepítés volt akkor gondolom biztos nem az a gond.. 😀
0
0
0
0
no avatar
Szép napot. Miért lehez az ,hogy ismerősöm gépének úgymond visszaesett a teljesítménye. Lolon mindig 100fps körül volt neki most 30, max 50. Böngésző 100%ban eszi a processzort, néha be is laggol egy FHD videó. Ötlet? Portalanítás, pasztázás, újratelepítés megvolt. Hőfokok telejsen jók.
0
0
0
0
Funes avatar
Lincoln
[list]Processzor: 25k ( garanciától időtartamától függően +- 1-2 ezer forint )
Hűtő: 7-8 k
Vga: 28k
Alaplap: 8k
Ram: 9k
Táp: 8k
Hdd-k:10k
Monitor. 20k ( Talán )[/list]

Olyan 115 ezer forint dúrván, de azért kérdezzetek máshol is körbe meg nézzétek meg a használt árakat ahhoz viszonyítsatok !
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
Piero:egy ismerosome ,csak az erdekelne mennyit er ez igy hasznaltan 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
lincoln: te szeretnéd eladni?
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
Processor: AMD FX-6300 Black Edition, 3.5GHz (Garancias)
Cooler Processor: Zalman CNPS9500-LED
GPU: Windforce 2X R9 270 OC 2GB 256bit 2x6pin
Alaplap: Asus M5A78L-M
Ram: HyperX Fury Black 2x4GB 1866MHz CL9
Tap: Corsair CX430 Bronze 80+
HDD: 1 Seagate Maxtor 250GB 7200RPM Sata lll
1 Western Digital 250GB 7200RPM Sata lll
Monitor:
Philips 220E 1080p FullHD

ez igy egybe hasznaltan kb mennyit erne?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció