Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GAMER2 avatar
Cooley írta:
levi27 írta:
BIOS csere nélkül hogy lehet feszt emelni a gpu-n? RivaTunerben nem találom hogy hol lehetne Afterburner-ben pedig nem engedi...

Ha az Afterburner nem engedi, akkor nem támogatott a videokarid feszültségszabályozója. Ez esetben csak biosmoddal növelhetsz a feszültségen.

Az pedig kezdőknek nem vmi ajánlott😕
0
0
0
0
Cooley avatar
levi27 írta:
BIOS csere nélkül hogy lehet feszt emelni a gpu-n? RivaTunerben nem találom hogy hol lehetne Afterburner-ben pedig nem engedi...

Ha az Afterburner nem engedi, akkor nem támogatott a videokarid feszültségszabályozója. Ez esetben csak biosmoddal növelhetsz a feszültségen.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha nem enegdi, akkor csak a bios moddingolás marad.
0
0
0
0
levi27 avatar
0
0
0
0
zugivo255 avatar
Emberek!

Ha nem értünk hozzá ne b@szuk el a gépünket.Kérj meg 1 ismerőst vagy nézd meg jucin mielött elurod az egészet!Magadtól nem tudod megtanulni.Vagy ha van rá igény vegyél 20rogyé gépet oszt csezd szét.
0
0
0
0
norbertsolider avatar
Sziasztok az lenne a problémám , hogy bios-ban nem látom , hogy a cpu-m hány mhz-en van és így nem merem tuningolni a processzoromat. 😢
0
0
0
0
skindzso avatar
ezzel a hütővel ami nekem van ugyan ijen van tesomnak is és őneki mennyire birnám felhuzni az instel pemtium dual core e2200 2.20 GHz prociját??

kösz a választ 😀

hütő:
http://www.spire-corp.com/main/product_detail.asp?ProdID=707
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Hát nekem van egy elég nagy problémám.Nem tudok belépni a Bios-ba.Azt tudom,hogy mit kell nyomni,de ha megnyomom pl a Del-t akkor tölt,majd fekete lesz a kép.Már mások tanácsolták,hogy esetleg Bios frissítés kéne.De azt nem tudom,hogy honnan töltsem le,vagy egyáltalán mit csináljak.Valami ötlet?
Bios nélkül ugye elvileg nem lehet sok mindent beállítani.
0
0
0
0
skindzso avatar
ezzel a hütővel ami nekem van ugyan ijen van tesomnak is és őneki mennyire birnám felhuzni az instel pemtium dual core e2200 2.20 GHz prociját??

kösz a választ 😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
norbertsolider írta:
Hát nekem nem nagyon megy ez a biosos dolog 😳 . Amd overdrive-ba lehet megpróbálom , de valami automatikus tuningot kell engedélyezni , hogy manuálisan tuningolhassam. Azt írja , hogy kárt tehet a számítógépben. Amúgy ez az automatikkus tuning mit csinál?

Szofveresen ne is próbáld, csak is a BIOS-ban.Az auto tuning meg egy rakás sz*r, hogy őszinte legyek.😊
0
0
0
0
norbertsolider avatar
Hát nekem nem nagyon megy ez a biosos dolog 😳 . Amd overdrive-ba lehet megpróbálom , de valami automatikus tuningot kell engedélyezni , hogy manuálisan tuningolhassam. Azt írja , hogy kárt tehet a számítógépben. Amúgy ez az automatikkus tuning mit csinál?
0
0
0
0
getcarter avatar
norbertsolider írta:
Szeretném a procimat 2.7ghz-ről 3.2ghz-re emelni valaki leírná , hogy ehhez mit kell átállítani biosban ? Kezdő vagyok még hozzá.

https://kepfeltoltes.hu/120504/DSC00271_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
nekem intel van, de CPU Host Clock Control-t átállítod Enable-re, utána CPU Host Frequency-t emeled, azt szorozza meg a szorzód - nálam 9.5, és annyival fog peregni, F10, esc
0
0
0
0
norbertsolider avatar
Szeretném a procimat 2.7ghz-ről 3.2ghz-re emelni valaki leírná , hogy ehhez mit kell átállítani biosban ? Kezdő vagyok még hozzá.
0
0
0
0
grafi97 avatar
egy quadcore procira azért vehetnél egy jobb hűtőt.😀
0
0
0
0
Feki1991 avatar
skindzso írta:
szeretném kérdezni hogy mejik a hütő jobb az INTEL sima hütője vagy ami most van nekem SPIRE ISO 14001 CERTIFIELD mert ezt még nem tom ?? 😀
ez a hütőm van :

kösz a választ 😃

gyenge a kialakítása (a gyárinak jóval több lamellája van), ráadásul ugyanúgy csak 3 kábeles mint a gyári... szal a helyedben inkább a gyárit használnám 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
skindzso írta:
szeretném kérdezni hogy mejik a hütő jobb az INTEL sima hütője vagy ami most van nekem SPIRE ISO 14001 CERTIFIELD mert ezt még nem tom ?? 😀
ez a hütőm van :

kösz a választ 😃

A mostani hűtőd jobb,de a gyárinál elárulom hogy csak jobbak hűtők vannak.😜
0
0
0
0
skindzso avatar
ez a hütőm van :

kösz a választ 😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Gobey írta:
Synda írta:
Nagyon szívesen elmagyarázom milyen szögben, mekkora sebességgel, kell ráverni.😂

Gobey: Gtx túl van árazva, ha 6770 olcsóbb azt vegyél 7750 helyett, ugyanazt tudja.

Kösz a tanácsot!

De mit magyarázol el?

Látom nagyon nem érted a poénkodást😂😆
0
0
0
0
Gobey avatar
Synda írta:
Nagyon szívesen elmagyarázom milyen szögben, mekkora sebességgel, kell ráverni.😂

Gobey: Gtx túl van árazva, ha 6770 olcsóbb azt vegyél 7750 helyett, ugyanazt tudja.

Kösz a tanácsot!

De mit magyarázol el?
0
0
0
0
Gobey avatar
Ha veszek, akkor a 7750 jó választás? vagy inkabb GTX550 Ti?
0
0
0
0
grafi97 avatar
Synda írta:
GokuTM írta:
Gobey írta:
Én ismerek olyat, akinek segitett, nem is kicsit...ugyhogy kérném szépen másnak a véleményét!

Amit Te szeretnél, az fizikailag képtelenség.
A BIOS cserélvel annyit tudsz elérni, hogy az Alapórajeled átírod, az OC órajelre, és akkor az lesz a Default Clock.

A Tehát attól, hogy egy Trabantra ráírod, hogy Ferrari, és kicseréled a kilóméter óráját, attól nem lesz egy Ferrarid.

Dehogy lehetetlen...csináltam már ilyet.😜

Klónozza a tranzisztorokat, hegeszt rá jobb kondenzátorokat, arannyal megerősíti a nyákot, tervez rá egyedi titán hűtést...Biost frissít...így máris megoldotta a problémát, házilag elvégezhető művelet, csupán egy kalapács kell a megvalósításához.😆

+1 pont.😆
0
0
0
0
bukta2 avatar
Gobey" ha úgy szeretnéd hogy kinézzek akkor szépen elmész a bolt ba és veszel 1 olyan "DDR5'-ös VGA-t xDD és már úgy is néz ki :)
0
0
0
0
skindzso avatar
ez a hütőm van :

kösz a választ 😀
0
0
0
0
grafi97 avatar
a harvered adott, nem tudod szoftverrel kicserélni...
0
0
0
0
toopa avatar
Gobey: Akármilyen bios-ra cseréled is a jelenlegit, a gddr3-as memóriából semmi nem fog gddr5-öst varázsolni.
0
0
0
0
niteforce avatar
Biztos sokan csinálnak HD7990 CF-et egy geforce 2-ből BIOS-moddal...
0
0
0
0
Gobey avatar
Én ismerek olyat, akinek segitett, nem is kicsit...ugyhogy kérném szépen másnak a véleményét!
0
0
0
0
niteforce avatar
Gobey írta:
"a GPU olyan gyenge hogy ezek nem számítanak" Miért ne számitanának.... az én kis OC-mal+ 5 FPS-t is elértem..... Ha kicserélném a biost erre, akkor jobban járnak.... ezt akarom kerdezni.....
Az a lényeg hogy a BIOS nem tudja megváltoztatni a kártyát. Esetleg máshogy írták meg benne a ventivezérlést, vagy alapból magasabb órajel van belőve. Többre nem képes.
0
0
0
0
Gobey avatar
"a GPU olyan gyenge hogy ezek nem számítanak" Miért ne számitanának.... az én kis OC-mal+ 5 FPS-t is elértem..... Ha kicserélném a biost erre, akkor jobban járnak.... ezt akarom kerdezni.....
0
0
0
0
niteforce avatar
Gobey írta:
de ugyan az mind2: HD6450

Többféle létezik. Létezik 128 és 64 bites, 1 gigás, 512-es. igazából mindegy, a GPU olyan gyenge hogy ezek nem számítanak.
0
0
0
0
Gobey avatar
de ugyan az mind2: HD6450
0
0
0
0
niteforce avatar
Gobey írta:
Nem hallottál még a bios cseréröl?

Nem oldja meg. Lehet moddolt BIOS-t tenni, amiben alapból magasabb az órajel, de a hardver adott...
0
0
0
0
Gobey avatar
Nem hallottál még a bios cseréröl?
0
0
0
0
niteforce avatar
sajnos nem, meg van adva egy hardver, azt nem lehet szoftverrel megváltoztatni. Javaslom ha nem elég vegyél egy jobb kártyát. Mást nem tudsz tenni.
0
0
0
0
Gobey avatar
Hogy a pl Bandwidth duplájára emelkedjen, vagy, hogy nagyobb memoriája legyen, vagy, hogy ddr5-ös legyen.... ezt megoldaná egy bios csere?

Ez a bios jó? http://www.techpowerup.com/vgabios/103041/Sapphire.HD6450.512.110407.html

az igaz, hogy 512 mb-os, de szerintetek jobb az amilyet akarok?
0
0
0
0
niteforce avatar
Gobey írta:
Sziasztok!
Ez a gpu-m:

[LINK]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK]

és igy szeretném, hogy kinezzen:
[url]http://www.google.hu/imgres?um=1&hl=en&sa=N&biw=909&bih=884&tbm=isch&tbnid=Vt3tSu0bL4t4BM:&imgrefurl=http://www.geeks3d.com/20110407/amd-radeon-hd-6450-launched-low-cost-dx11-graphics-card/&docid=VQTtTN0r5X2BHM&imgurl=http://www.ozone3d.net/public/jegx/201104/radeon_hd6450_gpuz.jpg&w=397&h=500&ei=4OOiT8OVJMeBOsig5NMI&zoom=1&iact=rc&dur=333&sig=115452195116927094551&page=1&tbnh=169&tbnw=134&start=0&ndsp=17&ved=1t:429,r:0,s:0,i:66&tx=74&ty=75[/url]

Mit kell, hogy csinaljak, hogy ez megvalosuljon?

pontosan mit is szeretnél?
0
0
0
0
Gobey avatar
Sziasztok!
Ez a gpu-m:

[LINK]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK]

és igy szeretném, hogy kinezzen:
[url]http://www.google.hu/imgres?um=1&hl=en&sa=N&biw=909&bih=884&tbm=isch&tbnid=Vt3tSu0bL4t4BM:&imgrefurl=http://www.geeks3d.com/20110407/amd-radeon-hd-6450-launched-low-cost-dx11-graphics-card/&docid=VQTtTN0r5X2BHM&imgurl=http://www.ozone3d.net/public/jegx/201104/radeon_hd6450_gpuz.jpg&w=397&h=500&ei=4OOiT8OVJMeBOsig5NMI&zoom=1&iact=rc&dur=333&sig=115452195116927094551&page=1&tbnh=169&tbnw=134&start=0&ndsp=17&ved=1t:429,r:0,s:0,i:66&tx=74&ty=75[/url]

Mit kell, hogy csinaljak, hogy ez megvalosuljon?
0
0
0
0
taki10 avatar
Helósztok! Új vagyok még a tuning világában, ezért kérném segítségeteket. A processzort szeretném húzni. A BIOS-ban be van állítva az Ai N.O.S., de az kevés, csupán 100Mhz-t dob rá. Javaslatokat keresnék, mit hova kell állítani, mit jelent, milyen programmal esetleg BIOS? Előre köszönöm a segítséget!!!

Gép:
Asus M2N-E
AMD Athlon X2 5000+ Hűtő: Arctic Freezer 13 Pro, tehát bírja
2x1GB Kingston DDRII 800Mhz memória KIT
Sapphire HD5850 vidikártya
0
0
0
0
khaled98 avatar
Superlompos,grafi97: Köszi, láttam teszteket is, holnap holnapután bátyám átküldi a pénzt aztán jön a hűtő 😀 majd nyomok én is egy tesztet és megmutatom mit tud a procim 😃
0
0
0
0
grafi97 avatar
khaled98: jó kis hűtő nekem is olyan van, a b55-öm 3.6 GHz-en nem megy 46-47 fok fölé.😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Annyit megér simán az a hűtő.
0
0
0
0
khaled98 avatar
I7-860-hoz milyen hűtőt vegyek? most van egy LC-Power LC-CC-94 ami naggyon ratyi, 2,8Ghz-en (alap) 74fokos terheléskor intel burntest alatt. Egyáltalán Hány Wattig hűt az a hűtő? De a fő kérdés hogy milyet vegyek helyette? Találtam egy arctic freezer 13 pro-t 8500-ért újonnan (2 db van 😃 ph-n ) megéri?
0
0
0
0
niteforce avatar
Egyiknek sincs akkora hatasa hogy megerje plusz hutest venni. Legjobb esetben par fps
0
0
0
0
levi27 avatar
tasiadam írta:
levi27 írta:
tasiadam írta:
levi27 írta:
Helló !
A VGA-mhoz milyen hűtő lenne jó tuninghoz? Most egy Arctic Accelero L2 Pro (gyári) van rajta... ezzel is viszi a 700MHz-et, de feszt is szeretnék emelni (1,150V aszem a max) hogy kb 800MHz körül legyen (ha bírja 😃 ).

mit akarsz te? a 4890 szintjét? amúgy alpenfohn peter

egy 4870-nel is kiegyezek 😆

akkor megtudod ha GDDR5-ös lenne 😃

amúgy minek van nagyibb hatása? Ha a gpu-t húzom vagy a mem-et? Mert a ramokon nincs "ramsüni"
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
levi27 írta:
tasiadam írta:
levi27 írta:
Helló !
A VGA-mhoz milyen hűtő lenne jó tuninghoz? Most egy Arctic Accelero L2 Pro (gyári) van rajta... ezzel is viszi a 700MHz-et, de feszt is szeretnék emelni (1,150V aszem a max) hogy kb 800MHz körül legyen (ha bírja 😃 ).

akkor megtudod ha GDDR5-ös lenne 😃
0
0
0
0
levi27 avatar
tasiadam írta:
levi27 írta:
Helló !

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
norbertsolider írta:
Sziasztok. A procimat meddig lehet tuningolni a gyári hűtővel?

adjál neki vagy 20%ot
0
0
0
0
norbertsolider avatar
Sziasztok. A procimat meddig lehet tuningolni a gyári hűtővel?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
levi27 írta:
Helló !

0
0
0
0
levi27 avatar
Helló !
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció