A Windows 7-ről minden

2009. May 06., téma
Fórum » Szoftver
A-Z-ig a Windows 7-ről, kérdések, válaszok, stb.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sagesz93 avatar
xp-ből is van 64bites, de a 32bites is elindul, csak nem fog látni a ramból 1gb-t.
0
0
0
0
zolika199 avatar
Hello!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy most Win7 van a gépemen és szeretném feltenni az XP-t mellé csak azt nem tudom hogy 4GB rammal és 1GB-os VGA-val működni fog-e az XP??
0
0
0
0
asznomad avatar
Nekem olyan bajom van hogy win 7 en nem szol a winamp 5.1-be
xp-nél szólt
akárhogy állítom csak a két oldalsó szól azaz stereo.. 😕 Help!!
0
0
0
0
abaraj avatar
nekem olyan kérdésem lenne hogy az Alaplap meg Vga Driver lemezen csak XP XPx64 és VIsta driver van hozzá és most mit tegyek fel?
0
0
0
0
jorgee avatar
Helló.
ha valaki tud segítsen.
A windows 7 telepítő elindul de miután a kék hátteret kidobja semmi nem történik,se ablakot nem ad elő de nem bootol a dvd megyhajtó vagy a merevlemez sem, már kaptam egy vistát is de itt is ugyanaz a probléma.
0
0
0
0
MaliDual avatar
R0x0r írta:
Nekem van egy olyan gondom hogy nem tom frissíteni a driver-t (vagyis már frissítettem de nem változott semmi) és ki is szokta írni hogy: Driver blocked Due Impactly...
vagy hogy: Windows Drivers are out of Date
valaki segítene? PÜ- vagy ide is jó!

az előzőt eltávolítottad mielőtt fölraktad az újat? mert az is lehet gond
0
0
0
0
R0x0r avatar
Nekem van egy olyan gondom hogy nem tom frissíteni a driver-t (vagyis már frissítettem de nem változott semmi) és ki is szokta írni hogy: Driver blocked Due Impactly...
vagy hogy: Windows Drivers are out of Date
valaki segítene? PÜ- vagy ide is jó!
0
0
0
0
sagesz93 avatar
vista driver mindig jó a win7-hez, mivel ugyanarra a kernelre épül.
De nekem is volt már olyan hogy az xp driver ment, de nagyon ritka eset.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
rappit4 írta:
már nagyon sok helyen kerestem de nem találtam de most müködik az xp driverekkel

Mi muxik vele, a W7 ???

Ez erdekes, mert eddig en azt tapasztaltam, hogy ha a W7-nek nem taliztam driver-t, akkor a Vista-driver volt jo az adott alkatreszhez, hmmm....
0
0
0
0
rappit4 avatar
már nagyon sok helyen kerestem de nem találtam de most müködik az xp driverekkel
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
rappit4 írta:
szevasztok!!! az a bajom hogy felraktam a 32bites home premiumot a laptopomra(IBM thinkpad t43 (2gbram)) és nem találok hozzá drivert!!!!! és kéne egy audio driver de nem találok sehol 😞 irjatok pü-t vagy ide

Ciki. Legkozelebb, mielott uj oprendszerre valtanal, ellenorizd neten, h lesznek-e hozza driverek is.

A laptop gyartojanak oldalan 1 ebkent kell, h legyen vmi. Supports, v. Downloads c. alatt...a helyedben ott keresgelnek picit eloszor ! 😉 Aztan meg ott van meg a google, sok szerencset ! 😀

Ja, meg ird le legkozelebb pontosabban, h melyik home-premium 32-bitet telepietetted-e, v. csak rossz topikban "jartal". Sz'al h W7-rol van-e szo es hogy mi volt korabban a laptop-on, pl. XP, Vista, Linux, stb...ugy konnyebben is tudnanak itt segiteni neked.
0
0
0
0
rappit4 avatar
szevasztok!!! az a bajom hogy felraktam a 32bites home premiumot a laptopomra(IBM thinkpad t43 (2gbram)) és nem találok hozzá drivert!!!!! és kéne egy audio driver de nem találok sehol 😞 irjatok pü-t vagy ide
0
0
0
0
Feki1991 avatar
thug: Pontosan! 😀..nem telepíted fel a KB971033-as "frissítést" és nincs is gond! 😉

0
0
0
0
turbopc avatar
ÜDv!!
A biztonsági mentés mire szolgál???
Nem baj ha kitörlöm???
válaszokat pls😀
0
0
0
0
thug85 avatar
Splint írta:
És ez ellen mit lehet tenni??

Utána olvastam egy kicsit és azt találtam, hogy ha RTM verziód van elég egy loaderrel aktiválni. Csak az RC jár le.
Az összes olyan verzió ami RTM jelzésű, az már a véglegesnek szánt, tehát ki lehet ütni.

Feki: ezt én is olvastam. A program szerencsére önkéntesen telepíthető, tehát nem fog magától feltelepülni mindenkinek. De nem véletlenül jönnek ki folyamatosan a friss aktivátorok. Ismét megoldást jelenthetnek néhány hónapig.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Egy kis "rossz" hír!

Kiszűrné az illegális Windowsokat a Microsoft

A redmondi cég a következő napokban egy frissítést tesz közzé a Windows Activation Technologies modulhoz, hogy így szűrje ki az illegális másolatokat.

A Windows Activation Technologies a Windows 7 része, ez a szoftvermodul felel az operációs rendszer aktiválásáért és a licencek ellenőrzéséért. Joe Williams, a Microsoft Genuine Windows részlegének ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a program több mint 70 ismert különböző illegális aktiválási módszert ismer fel. A megoldás idővel minden Windows 7 változatra feltelepíthető, annak ellenére, hogy először csak a Home Premium, a Professional, az Ultimate és az Enterprise verzió tulajdonosainak lesz hozzáférhető.

A frissítés február 16-tól a microsoft.com/genuine oldalról, február 17-től pedig a Microsoft letöltő központján keresztül lesz letölthető. Február végétől pedig a Windows Update szolgáltatáson keresztül minden Windows 7-est futtató számítógépre felkerülhet. Érdekesség ugyanakkor, hogy a frissítés nem kerül bele a Windows Server Update Services (WSUS) rendszerbe.

Williams hozzátette, hogy a szoftvereredetiség-ellenőrző modul letöltése és telepítése teljesen önkéntes alapon történik és a Microsoft azzal próbálja meg meggyőzni az illegális szoftverkópiákat használókat, hogy így egy biztonságosabb rendszerhez juthatnak, mivel a másolt változatok gyakran tartalmaznak kártevőket. Bárki dönthet úgy, hogy nem tölti le és telepíti fel a frissítést, de akik már letöltötték, azok is bármikor eltávolíthatják. A Microsoft közlése szerint az illegális kópiák esetében ugyan meg fog jelenni egy figyelmeztető ablak, de az operációs rendszer maga - a fekete háttértől eltekintve - használható marad.

https://www.sg.hu/kep/2010_02/0212win2.jpg

A szakember szerint azért változtattak a korábbi megoldáson, mert az a felhasználók, a cégek és a kormányok visszajelzései szerint is túl szigorú volt és most kipróbálnak egy új módszert. Williams végül közölte, hogy realisták és pontosan tisztában vannak azzal, hogy aki eddig is illegális operációs rendszer változatokat használt, az ezután is meg fogja találni ennek a módját. A frissítőmodul egyébként 90 naponként vizsgálja át a rendszert és mindig letölti az aktuális változatait, hogy felfedezze a legújabb illegális aktiválási módszereket.
0
0
0
0
no avatar
töltsetek le egy 7loader-t majd az ad egy örök kódot és eredetinek veszi
0
0
0
0
Splint avatar
És ez ellen mit lehet tenni??
0
0
0
0
liliomtipro avatar
Mamac írta:
liliomtipro írta:
Mamac írta:
Szerintetek a mostani gépemre érdemes felrakni, ha veszek bele még 512 ramot??(gépem adatai bent van a profilomban)
A gépet filmnézésre használom főként, meg egy két egyszerűbb játékra. Végülis csak kíváncsi vagyok rá 😀

Előre is köszönöm a választ...

Hát az 1 GB RAM megvan, és azon el tudja terpeszkedni magát, mert kevesebb kell neki mint a Vistának, és valószínüleg amit most csinálsz rajta azt Win7-el is tökéletesen meg lehetne tenni, de szerintem egy próbát mindenképpen megér, és ha nem tetszik letörlöd. (gondolom nem szándékozol kiadni érte 40-50k-t, szóval túl sok nem múlik rajta)

Igazából ez a gép már csak alapfunkciókra van(msn,film stb....)Játékra úgyis a boxot használom.Szal ebbe a gépbe a memórián kivül nem szándékozok semmit sem tenni. Inkább majd uj gépet veszek valamikor a hónapkoban(nyár eleje).
Am. köszi a gyors választ. 😀

Hát sajnos most úgy sincs jobb dolgom úgyhogy örülök hogy segíthettem (már ha segítettem valamit is 😃 )
0
0
0
0
ArtyomAlekseyevich avatar
liliomtipro írta:
Mamac írta:
Szerintetek a mostani gépemre érdemes felrakni, ha veszek bele még 512 ramot??(gépem adatai bent van a profilomban)
A gépet filmnézésre használom főként, meg egy két egyszerűbb játékra. Végülis csak kíváncsi vagyok rá 😀

Hát az 1 GB RAM megvan, és azon el tudja terpeszkedni magát, mert kevesebb kell neki mint a Vistának, és valószínüleg amit most csinálsz rajta azt Win7-el is tökéletesen meg lehetne tenni, de szerintem egy próbát mindenképpen megér, és ha nem tetszik letörlöd. (gondolom nem szándékozol kiadni érte 40-50k-t, szóval túl sok nem múlik rajta)

Igazából ez a gép már csak alapfunkciókra van(msn,film stb....)Játékra úgyis a boxot használom.Szal ebbe a gépbe a memórián kivül nem szándékozok semmit sem tenni. Inkább majd uj gépet veszek valamikor a hónapkoban(nyár eleje).
Am. köszi a gyors választ. 😀
0
0
0
0
liliomtipro avatar
Mamac írta:

0
0
0
0
ArtyomAlekseyevich avatar

0
0
0
0
thug85 avatar
sacpatrik írta:
Win7 re léteznek témák????
Vagcsak az alap van? 😆

A személyre szabás menüben variálhatod égbe-kékbe.
Oda is van írva, hogy további témák az interneten!
De csak kicsit szúrja ki a szemedet!😆
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Win7-re majd Win8 temak lesznek.... 😉
0
0
0
0
no avatar
Win7 re léteznek témák????
Vagcsak az alap van? 😆
0
0
0
0
Zaktarada avatar
megtudja nekem mondani valaki, hogy mi a külömbség a sima dobozos és a VUP dobozos között?
0
0
0
0
thug85 avatar
Nekem nem eredeti Windows 7-em van. A Windows honlapjáról lett letöltve, és érintetlen verzió. Tehát nem lett külsőleg megbuherálva, hanem a kereskedelemben forgalmazott verzióval egyenrangú. Ezt sikerült feloldani, így frissíthető is anélkül, hogy nyavalyogna.
Ez előtt XP-t használtam. Volt Vista is, de azt 2 hét próbaidő után töröltem. Nekem folyamatos kompatibilitási problémáim voltak vele amik azóta lehet, hogy már megszűntek.
A lényeg az, hogy az XP-t nagyon szerettem, hosszú évekig használtam. De a Windows 7 jobb nála, akárki akármit mond. Azért mert egyeseknek akadnak gondjai vele, ez még tény marad. Hozzáteszem nekem még semmi gondom nem volt vele, pedig nem egy verziót próbáltam már a win7-ből.
super88 írta, hogy minden rosszabb lett tőle. Most vagy költői túlzásról van szó, vagy a hozzá nemértésből adódó problémák jöttek.
Ha összeszednénk azokat akik lesújtó véleménnyel vannak a 7-ről, akkor a pártolókhoz képest igen elenyésző mennyiségű embert találnánk. De ugyanígy van az XP-nek is ellentábora. Tehát semmi sem lehet olyan tökéletes, hogy mindenkinek megfeleljen, és mindenki igényeit maradéktalanul kielégítse.
0
0
0
0
zaraki avatar
azért azzal nem értek egyet hogy a vista olyan kimondottan szar lett volna, tény hogy a win 7 jobb lett, igaz ha jobban megnézi az ember meg kicsit utána olvas az tudja hogy csak egy letisztult kicsit tovább fejlesztett vista a 7 is, én azután mikor kijött a vista csak azt használtam és nem sok gondom volt vele, igaz kellett hozzá gép is de ha az megvolt utána már a teljesítménye sem volt rossz, pár hónapja már 7-et használok, és sok külömbséget nem vettem észre a vistahoz képest, kényelmesebb meg kicsit letisztultabb de ennyi, ezek csak az én tapasztalataim
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Awin7 mindenképpen jó folytatás, ha mindenkinek alkalmas lesz a gépe a futtatására! A Vista hasonlóan szr, mint a win2000, abban az időben az is felejtős volt...
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
berki_zsolt írta:
Én főleg az idióta, gányolt op. rendszereket nem bírom! Volt olyan, hogy már amikor a vga illesztőprogiját akartam feltenni sp3-as Xp esetén, kékképernyőt kaptam...

Ja, sajna az XP ideje lejaroban. Am, a W7 jo folytatas szerintem. A Vista viszont felejtos.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Én főleg az idióta, gányolt op. rendszereket nem bírom! Volt olyan, hogy már amikor a vga illesztőprogiját akartam feltenni sp3-as Xp esetén, kékképernyőt kaptam...
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
super88 írta:
nekem win 7 előtt xp volt a gépemen de nagyon megbántam hogy át álltam 7-re azt hitem jobb lesz de minden rosszabb nem tudom mit bírtok annyira rajta szerintem még a vista-nal is rosszabb

Jol van na, ne ingereld magadat tovabb, higgadj picit le ! 😆

Irtak mar, h NEM kotelezo hasznalnod ! 😉

1ebkent nevetseges, h a Vista-nal rosszabb lenne a W7. Az XP meg termeszetesen jobban fut azoknal, akiknek gyenge a vasa a Vista/W7-hez. Ja, termeszetesen en most EREDETI-OS-ekrol irtam, NEM az agyon hekkelt, crack-kelt W7-etet akartam vedeni, h milyen jo. Akinek nem eredeti, annak szamolnia kell azzal, h adott esetben rosszabul jar vele, mint a korabbi op.-rendszerevel, pl. XP-vel !!! 😉
0
0
0
0
MaliDual avatar
most adták ki 7et és már a 8at csinálják😃
0
0
0
0
CarKiller avatar
Gabo írta:
Hát nemtom mert nekem most 32 bites xp van és mind a 4 magot felismeri, akk sztem a windows7 32bitesnek is felkéne ismerni sztem. a ram után meg utánajártam és haver azt mondta h az XP 32 bit 3.5 GB a windows7 32bit : 3 GB RAMot tud felismerni

Win7 32 bit ugyanúgy, mint az XP 32 bit összesen 4GB memóriát tud felismerni ebbe minden memória bele számít, tehát ha van egy 1GB-s vidikarid és 4GB ramod, akkor a Ramot 3GB-nak, esetleg 3,25GB-nak ismeri fel. (Utóbbi a rosszabb eset)
0
0
0
0
super88 avatar
nekem win 7 előtt xp volt a gépemen de nagyon megbántam hogy át álltam 7-re azt hitem jobb lesz de minden rosszabb nem tudom mit bírtok annyira rajta szerintem még a vista-nal is rosszabb
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
super88 írta:
gyűlölőm a windows 7 tet
Erre szoktak irni, h LOL, ugye ?! 😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
pedig a 64 bites angol 7 mindent üt!!! legjobb op. rendszer mostanság....
0
0
0
0
thug85 avatar
Akkor ne használj Windows 7-et!
0
0
0
0
super88 avatar
gyűlölőm a windows 7 tet
0
0
0
0
no avatar
Hát nemtom mert nekem most 32 bites xp van és mind a 4 magot felismeri, akk sztem a windows7 32bitesnek is felkéne ismerni sztem. a ram után meg utánajártam és haver azt mondta h az XP 32 bit 3.5 GB a windows7 32bit : 3 GB RAMot tud felismerni
0
0
0
0
gabesz1024 avatar
ez attól függ hogy hány mb os a vidikarid,elvileg összesen 4gb memóriát ismer fel.De abből még lejön a te vidikarid meemója.sztem 4 mmagot ismer fel
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Ugyanannyi RAM-ot, mint az XP-32bites,tudtommal, ha tobbet szeretnel, h felismerjen, akkor a W7-64bites kell neked. 😉

Szerintem akarhany-magot felismer, de h hatekonyan mennyit tud kezelni jelenleg, az szerintem a tobbi rapakolt progitol is fugg.
0
0
0
0
no avatar
Hali. Windows7 Ultimate 32 bit-re akarok váltani és azt szeretném kérdezni, hogy hány GB RAM-ot és hány MAG-ot tud felismerni a 32 bites?
0
0
0
0
Rolee002 avatar
valaki tud segiteni abban hogy az AC-97 audio a windows 7 en mért nem megy vagyishogy mért nem szolnak a hangszóróim...

Meg hogy amikor ki akarom kapcsolni a gépet bejön egy kék képenyő minden szarsággal és ujraindul

lécc segitsetekk.... vagy irjatok PÜ-t
0
0
0
0
DarthRoni avatar
köszi a segítséget mindenkinek😀 márciusban úgy néz ki összejön az új gép, arra már win7-et rakok, ezt az egy hónapot meg kibírom az XP-vel is 😃
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Ja, Vista maig sem teljesit olyan jol, mint mar most a W7.
0
0
0
0
thug85 avatar
Lord107 írta:
tom lehet kicsit nem ide tartozik, de melyiket éri meg feltenni vista-t vagy windows 7-et???

A Windows 7-et!
Klasszisokkal jobb a Vistánál!
0
0
0
0
Lord107 avatar
tom lehet kicsit nem ide tartozik, de melyiket éri meg feltenni vista-t vagy windows 7-et???
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Nekem + az XP is sza@ul ment, 512 Mb RAM-mal, miutan telepitettem ra barmilyen virus-vedelmet, + 1-2 progit...
pedig karbantartottam es ami program nem kellett azt "kilottem", h ne induljon a W-XP startnal,stb...

Sz'al, szerintem, h normalisan is fusson a W7-32bit, nem art 2Gb RAM, mar ha jatszani is akarsz rajta, mert ugye annak is kell aztan + RAM-memoria.
W7-64-bit-nel uj jatekokhoz min 3Gb RAM, mondjuk 4
Gb + jobb, a dual-channel miatt, persze ez csak az en velemenyem.

Ja, + persze azert vmivel tobb helyet is foglal a vinyon a W7, mint az XP.

1ebkent szerintem nagyon jo a W7-32/64-bit ! 😀
0
0
0
0
thug85 avatar
Semmi extra nincs benne!
Ha az XP-t feltudtad tenni, akkor ezt is!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció