Piero: Ja, lentebb, de lehet, hogy félreértettelek...
amikor az FX 9590-ed 220W-os TDP-vel rendelkezett. Hát marhára nem egy kategória. Tudom neked napelemről megy a háztartás, neked fizet az EON mennyi áramot termelsz még nekik.
Piero: Ha Intel helyett fx-et használsz, akkor évi pár száz forint a különbség. Egy korsó sör ára, ha nem túl drága kocsmában veszed... Komolyan ezen lovagolsz?
Piero: Szándékosan nem címeztem senkinek, nehogy valaki felkapja a vizet érte, csak ki jött belőlem a hozzászólásom alatti általad írt hozzászólásra.Amúgy elég hamar jött rá a válasz.😆
Az meg másik kérdés hogy szerintem mindegy melyik gyártót nézzük amit megad TDP-t az a max terhelésre értendő szerintem. Ha nincs terhelve adott processzor akkor jóval kevesebbel is beéri mint amit írnak neki.
rambustibi78: írjál még légyszives az AMD előnyeiről! A végén még visszamegyek FX-re!
Nem értem miért írod az 5xxx szériára hogy
Atyaúristen 140W TDP?
, amikor az FX 9590-ed 220W-os TDP-vel rendelkezett. Hát marhára nem egy kategória. Tudom neked napelemről megy a háztartás, neked fizet az EON mennyi áramot termelsz még nekik.
Gondolom a felár az új doboz, az új matrica és a minimálisan módosított bios miatt van 😊
Na meg ja, a több memória...nem árt elvégre kiszórni a DDR3 memóriákat
Természetesen csont ugyanaz a chip
Én 2012 nyarán vettem a GT 440-et 15E-ért 1 giga videórammal de ahogy netten írták a GT 730 egy átnevezett GT 440 nincs magasabb szinten tőle, árba ennek ellenére 4 évvel rá még is drágábban adják 😆
Gondolom sokat számít hogy a filérekért rárakott +2 giga videóram sokat dob az értékén és akkor megy rajta 2015-2016-os cím 720P-be lowon és mintha egy lelkes tini csapat készítette volna Paintben egy hétvége alatt 😆 .
Most néztem 23E forintig R7 240 van meg GT 730 😆 Nem épp fikázni akarom de ezek nem sok vizet zavarni ha valaki gamelni akar. Durva hogy egy értelmes kártyáért hogy zsebbe kell nyulni, r7 250X ami egy HD 7770 átnevezett és 28-30E forint és a HD 7770 2-3 éve is ennyibe ment szóval nem változott sokat a piac, de néha akcióba MSI HD 7770 pcx-en volt 23E és aki akkor annyiba kifogja jól járt 😃
Ez mindig ilyen árba van ? 😃
https://www.pcx.hu/termek/amd-x4-a10-7850k-processzor-042390
Egész jó főleg hogy van benne egy nem gyenge igp 😃 a videókártyák ami boltba vannak hulladékok 20E-ig kb 😃 Azokat bőven lerágja 7850K minusz IGP X4 860K 😃 amig 20E forint 😀
rambustibi:Az én I7 5820K-m is 140watt tdp -s csak épp nem egy kategória az Fx 9xxx el sőt semmivel nem egy kategória mert még az új 6 os szériás I7 sincs sehol tőle! 😉
Jónép úgy is játékokhoz és egyszerűbb programokhoz veszi itt a holmikat leginkább. Arra meg teljesen jó az AMD is. (Aki már keményebb munkákra veszi, az úgy is intelt vesz a "muszkli" miatt) Spoiler!
Ha meg tényleg annyira rosszul megy rajta valami játék, ott szerintem a programmal lesz a gond, nem a hardverrel
Mondjuk azért intelt egyszerűbb hűteni és az alaplapot sem veszi igénybe annyira...de hát valamit valamiért 😊
csuz-li : persze, az tény, de ahogy többször is kihangsúlyoztam, átlagfelhasználásról van szó. tehát otthoni körülmények között 😀
Hakudragon: ami igazán jó ár érték arányban van jelenleg, az az fx 8300 - jelenleg 38k. ezt simán fel lehet tuningolni még és ennyi pénzért szerintem kifejezetten jó!
8350 van 120-140W környékén ahogy nézem.
Nem a legjobb technológia, de újonnan egy olyan 40ért igen csak baráti árnak nevezhető. (Legalább is úgy emlékszem legalacsonyabb ára annyi volt.)
Szerencsére nekem ilyen gondom nincs azzal a 65W-al 😊 Spoiler!
Mondjuk most már lassan gond lesz a fizikai 4 mag hiánya, de egyelőre nincs gond teljesítménnyel...730 meg olyan amilyen, legalább nem eszik sokat.
Bronson: Azért van az az élethelyzet, amikor az ember nekiáll matekozni a fogyasztással. Ha például adott a feladat, hogy egy irodaházban fel kell szerelni 5-600 gépet. No akkor azért már érdekes tud lenni a kérdés... 😀
Carl18: Lent épp kiszámoltam, mennyire súlyos pénzekről van szó. Azért akinek évi pár száz forint számít, nem hiszem hogy PC-re költ akár egy fillért is. Azt is kiszámoltam, hogy mennyi idő alatt térül meg a befektetés, ha emiatt veszel Intelt. Sok okból lehet Intelt venni, de a fogyasztás nincs köztük.
Imádom, mikor az inteles oldal fogyasztás érzékeny, de mikor előkerül pár darab 22nm-es "ultratechnológiás" processzoruk 140W TDP-vel, akkor kuss van 😆
Piero : hát rátapintottál a lényegre, ettől függetlenül 😀 egyébként sokan csak a stress tesztes értékeken lovagolnak, ugyanez a helyzet amd/nvidia vonalon is, csak sokan elfelejtik, hogy senki nem használja 24/7 leterhelve a hardvereket, és garantálom hogy nem fogja (az igen extrém esetektől eltekintve) ezt viszontlátni a villanyszámláján. ilyen szempontból én is inkább azt tartom szem előtt, mit tud egy komponens felmutatni teljesjtményben, a fogyasztás az utolsók egyike nálam a listán. persze van akinél ez nagyon fontos, nem mondom hogy meg egyetértek valami, bánja kánya hogy ki mit vesz a pénzéért 😀
"szar!fos, próbálom már 2órája teleppitteni, 92Bites Ubuntó opálosrendszere, a gépigényem simán megvan 9magos Intel Bulldozerrel (a magokat összeszoroztam a memóriával) és Gforc 7850-el 2,3Gb-s mellesleg! Most akor tömörítsem vagy szimulájam Démontúlzal? Valaki help már a***om!
"
De megint azt a monstrumot hozod föl.
Létezik pl. a8-7600 is ami 65W-os, és van benne azthiszem 384 shaderes GCN arhitektúrás radeon, 4 magos is, és még 45W-ra is konfigurálhó, az egész nem kerül 100 euróba, intelnek nincs ilyen ajánlata.
81W - az csak cinebenches terhelés, szóval a proci maxon a vga meg pár százalékon max meg hűtő meg ssd gondolom. Meg amennyit a táp megeszik magának.
carl18 : csuz-li egyáltalán nem az fx 9xxx szériát védte, nem kell egyből fanboyozni, ha visszaolvasol, ő sem ajánlja senkinek azt a procit... a 9590 egy extrém fogyasztású cpu, ha megnézzük a táblázat többi részét, már egész más a helyzet és ha alapul vesszük az átlagos felhasználást, ahogy alant már megbeszéltük, akkor ember legyen a talpán, aki azt a havi villanyszámlából leszűri. meg amúgy mi a jó isten ez a táblázat?? teljes rendszerfogyasztás 7970GE mellett?? hát hogy lehet olyan alacsony néhol, amikor az a vga magában megeszik annyit egy játék alatt... a többi szám szintén több mint érdekes eredményt mutat. világosítson már fel valaki hogy kell értelmezni ezt. sokan csak vakon linkelgetnek eredménynek, mert ott egy szám.
Ne haragudj csuz- Lee de ez csak a saját álláspontod már múltkor is linkeltem az fogyasztás tesztet 30-40% biztos elhanyagolható de 100-200% szerintem nem 😃 ha valami dupla vagy akkár tripla annyit fogyaszt az nem elhanyagolható különbség! Szerintem 81 watt és 270 között igen és érezhető különbség van! 😃
Inkább fogalmazd meg úgy hogy neked nem számít a fogyasztás.
Ez kis feszültség oldó srácok 😃
https://ipon.hu/hir/oszlopos_furogep___geforce_gtx_980_ti_=_komoly_karok/36566
darkstreet89: Hát még csak lapoznod sem kell, minden kérdésedre itt a válasz lentebb. Az áram-kérdést például elég jól kiveséztük. A teljesítmény meg hát hozzáállás kérdése. Szintén itt lentebb van pár mérés, ami egész szép eredményt mutat. De ha gondolod, te is futtass egyet.
Én eddig AMD-s voltam, kb másfél éve váltottam Intelre , de soha többet AMD. Még ha 2x annyiba kerül az Intel is,de teljesítménybe, hőfokba, áramfelvételbe nálam meggyőző.
A 9590 32nm "múmia" technológia 220W TDP, a gyí7 pedig 22nm technológia 140W TDP, nem húzott bele az inside 😊
carl18:Nálam csak a cpu fogyasztása annyi terhelés nélkül! 😀
Nem értem miért írod az 5xxx szériára hogy
GT440
GT730
Gondolom a felár az új doboz, az új matrica és a minimálisan módosított bios miatt van 😊
Na meg ja, a több memória...nem árt elvégre kiszórni a DDR3 memóriákat
Természetesen csont ugyanaz a chip
Gondolom sokat számít hogy a filérekért rárakott +2 giga videóram sokat dob az értékén és akkor megy rajta 2015-2016-os cím 720P-be lowon és mintha egy lelkes tini csapat készítette volna Paintben egy hétvége alatt 😆 .
Atyaúristen 140W TDP? ...áááááá, a gatyád rámegy a villanyszámlára (ahogy az i inside-ék mondják)😃
https://www.pcx.hu/termek/amd-x4-a10-7850k-processzor-042390
Egész jó főleg hogy van benne egy nem gyenge igp 😃 a videókártyák ami boltba vannak hulladékok 20E-ig kb 😃 Azokat bőven lerágja 7850K minusz IGP X4 860K 😃 amig 20E forint 😀
Spoiler!
Mondjuk azért intelt egyszerűbb hűteni és az alaplapot sem veszi igénybe annyira...de hát valamit valamiért 😊
Hakudragon: ami igazán jó ár érték arányban van jelenleg, az az fx 8300 - jelenleg 38k. ezt simán fel lehet tuningolni még és ennyi pénzért szerintem kifejezetten jó!
Nem a legjobb technológia, de újonnan egy olyan 40ért igen csak baráti árnak nevezhető. (Legalább is úgy emlékszem legalacsonyabb ára annyi volt.)
Szerencsére nekem ilyen gondom nincs azzal a 65W-al 😊
Spoiler!
Carl18: Lent épp kiszámoltam, mennyire súlyos pénzekről van szó. Azért akinek évi pár száz forint számít, nem hiszem hogy PC-re költ akár egy fillért is. Azt is kiszámoltam, hogy mennyi idő alatt térül meg a befektetés, ha emiatt veszel Intelt. Sok okból lehet Intelt venni, de a fogyasztás nincs köztük.
Pixx: ez valami rohadt nagy troll lehet 😃
"szar!fos, próbálom már 2órája teleppitteni, 92Bites Ubuntó opálosrendszere, a gépigényem simán megvan 9magos Intel Bulldozerrel (a magokat összeszoroztam a memóriával) és Gforc 7850-el 2,3Gb-s mellesleg! Most akor tömörítsem vagy szimulájam Démontúlzal? Valaki help már a***om!
"
Piero:
Spoiler!
Létezik pl. a8-7600 is ami 65W-os, és van benne azthiszem 384 shaderes GCN arhitektúrás radeon, 4 magos is, és még 45W-ra is konfigurálhó, az egész nem kerül 100 euróba, intelnek nincs ilyen ajánlata.
81W - az csak cinebenches terhelés, szóval a proci maxon a vga meg pár százalékon max meg hűtő meg ssd gondolom. Meg amennyit a táp megeszik magának.
Inkább fogalmazd meg úgy hogy neked nem számít a fogyasztás.
Ez kis feszültség oldó srácok 😃
https://ipon.hu/hir/oszlopos_furogep___geforce_gtx_980_ti_=_komoly_karok/36566