Ha minden igaz, ilyen lesz? Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek stimmel összeszerelés ügyileg minden? Mert akkor már rendelgetem is össze a cuccost 😀 A fizunkból ennyire futotta 😃 Íme:
Alaplap: ASRock B85M PRO4
CPU: Intel Core i5-4460 dobozos
RAM: Kingston HyperX Fury 1,35V 1600MHz 8GB CL10 fekete
VGA:MSI R7 370 Gaming 4G 4GB
Táp:Chieftec Smart GPS-500A8 500W
Ház: Zalman Z3 Plus Fekete
Válaszotokat és türelmeteket (velem szemben) nagyon szépen köszönöm 😀
Nem lehetetlen annyiból összerakni gépet, amivel mennek a játékok. Természetesen kompromisszumokkal és nem az ez évben kiadott rakat optimalizálatlan szemét (mivel mint tudjuk, azok jobb gépeken sem mennek...) ez a későbbiekben bővíthető egy jobb vga-val is.
avacz: A fiam gépe ([url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=102976&sub=usercomp&comp=166405]Eszközöm adatai[/url]) ~110e Ft volt monitor nélkül. Azzal most épp a legújabb assassin's creed-el játszik. A titok, hogy csak sima HD-s monitort használ, így elég neki a VGA is.
avacz:100k ból még AMD vonalon sem jön ki egy elég erős gép hogy játszani is lehessen vele normálisan az újabb játékokkal rendesen.A duplája viszont már ami elég lenne, de legalább 150.
Sziasztok valaki tudna segíteni, hogy kb. 100k-ért szeretnék összerakni egy gépet játékra kellene pl fifa16, cod.... ilyenekre. Ház+táp is kellene hozzá, köszönöm a segitséget.
GTX750-vel nem hiszem, hogy hű de nagy CPU Limit lenne, 750 Ti-vel már inkább. Azt hiszem winrar-nak G3420 mellett volt a 750 Ti, neki volt is CPU Limit.
Én nem mondanám hogy annyira drága.Akárhányszor nézek valamilyen PC alkatrészt akkor a nevesebb boltok közt szinte mindig a PCX a legolcsóbb.Jó, van néha kivétel.
NA szevasztok ismét! 😃
Még 1 kérdésem lenne pont most vitték el az Msi Z170A Gaming m3-as alaplapot és az lenne a kérdésem hogy ez --->msi z170a gaming pro , nem-e lenne roszabb nála?
Sziasztok valaki tudna segíteni, hogy kb. 100k-ért szeretnék összerakni egy gépet játékra kellene pl fifa16, cod.... ilyenekre. Ház+táp is kellene hozzá, köszönöm a segitséget.
Bocsi most látom válaszoltatok akkor egyértelmű hogy az 1151-es gépet rendelem meg, tuning annyira nem számít, nagyon nem merek hozzá nyúlni hát ha elb*szom.
Ha nekem lenne pénzem rá akkor az i5 6600-at választanám.Egyrészt kvesebb fogyasztás másrészt újabb technológiájú 1151 foglalatú alaplapba megy amire valószínűleg több fejlesztés fog érkezni.Mondjuk ha a tuning is lényeg akkor lehet a 4690k, de itt is inkább a 6600k választanám ha fontos a tuning és meg is van rá a keret.
Nekem jónak tűnik. A memóriánál viszont maradj az 2133-as, CL13-asnál. Ugyan azért, amit írtam lentebb: A processzor a 2133-at támogatja és annak alacsonyabb a késleltetése is.
okés köszi az infot.
Akkor lehet egy 1151eset fogok összerakatni megpróbálok összerakni egyett beteszem majd ide aztána ha tudnátok véleményezni akkor azt megköszönném 😃
Megnéztem szépen néz ki úgyhogy én is ezt fogom választani lehet 😃
Lenne egy kérdésem még, mert ugye amit leírtam konfigot az 1150-es.
Most megpróbáltam egy hasonló árú konfigot össze rakni 1151-eset. Pár ezer forinttal drágább.
Ami a kérdésem lenne hogy gondolom itt is ugyan az lenne a probléma mint a másiknál mert a Cpu: INTEL Core i5-6600 3.30GHz 1151 BOX és a Ram:HyperX 8GB Savage DDR4 2133MHz CL13 HX421C13SB/8 lenne.
És az lenne akkor a nagy kérdésem hogy itt is akkor az lenne a probléma hogy nem tudná az Intel kihasználni a Mhz-eket?
Dortmund95: Én a Zalman ZM Z3 PLUS -ra esküszöm. Jó a szellőzés, alsótápos, elfér bent egy hatalmas VGA (360mm) is, van hely a vízhűtésnek, meg még jól is néz ki, mindez ~13e Ft-ból.
HappyEMO: Én ma már újonnan nem vennék kétmagos processzort. Az új Celeron sorozat meg eleve nem valami jó, inkább marketing eszköz az Intelnek, szerintem ők sem gondolták komolyan. Amúgy nem rossz, amit írtál. Mennyi lenne amúgy a keret?
Hát most a 2 táp között jelenleg egy ezres a különbség az már igazán nem számít 😃 főleg hogy majd később lehetséges hogy veszek majd bele egy másodikat is mármint VGA-t ...de az még messze van😃
És még lenne egy kérdésem, Házzal kapcsolatban valami okosságot tudtok mondani?
Tápokhoz annyira nem értek. Itt viszont már szinte közmegegyezés van abban a tekintetben, hogy fsp-t érdemes venni. Viszont elég egy 500W-os is, főleg, ha később sem tervezel két VGA-t használni.
Igen jobban járnál, nekem is van olyan és jóval halkabb, igaz nem azon van a rendszer, de játékok betöltésénél is érezhető a gyorsulás, de az SSHD-nak kell egy kis tanulási időszak, ha azon van a rendszer és a boot idő max a 10. indításnál érezhető a gyorsulás. Ezekben van egy 8Gb-os flash amibe betölti a gyakran használt dolgokat. Így a töredezettségmentesítést is használhatsz, nem teszel azzal kárt benne. Egy FSP HYPER 600 tápegység lehet hogy megbízhatóbb lenne, de thermaltake tápom még nem volt. Az fps-ben még nem csalódtam és jó a teljesítménye is!
SEAGATE Desktop SSHD 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DX001 szerintetek akkor ezzel jobban járnák? aránylag annyira nem is drága 😃
Memóriával kapcsolatosan meg már néztem egyett árban végülis ugyanott lennék kb:
HyperX 8GB Predator DDR3 1866MHz CL9 KIT
ja meg a táppal nem lenne probléma? vagy az bőven kiszolgálná a többi alkatrész árammal?
Amit csuz-li mond az jogos a memóriával kapcsolatban, mert az intel procik alapon 1600Mhz-ig támogatnak és egy alacsonyabb késleltetésű memóriával jobban járnál. Amit te néztél HyperX 8GB Savage, abból van 1866Mhz CL9-es ami jobb választás lenne.
Igen az SSHD is egy jó megoldás lenne, ha nem akarsz SSD-t.
Dortmund95: Az új játékok már kérik a 8 szálas processzorokat, így érdemes elgondolkodni egy i7-en. Viszont, mivel kötött a költségvetés, így nem látom, hogy minek a kárára lenne érdemes azt beletenni. Az a mai napig áll, hogy játékhoz erős VGA és nem erős processzor kell. A több szál viszont egyre inkább előny a játékokban. Para tényleg nincs, az az i5 simán megbirkózik a mai játékokkal is.
A másik, hogy én azért 2400Mhz-es CL11-es memória helyett inkább kisebb, CL9-es késleltetésűt vennék. Elég 1600Mhz-es is, mivel az Intel úgy sem támogatja az ennél gyorsabb memóriákat.
Még egy gondolat: Ha nem akarsz SSD-t, akkor érdemes köztes megoldásként SSHD-ban is gondolkodni. Nekem is WD Black van, szóval semmi gondom vele, de egy SSHD hoz némi gyorsulást, persze nem egy SSD szinten, viszont nem kell az SSD szűkös tárhelyével gazdálkodni.
de így kompatibilitási problémák nem lennének? Vagy valami?😃 Mert azért nem régi játékokra szeretném összerakni hanem pl: AC Syndicate, TW Warhammer, SW Battlefront...stb amik így mostanába jelennek meg vagy már megjelentek na meg persze maximum csak 1080pbe játszanák😃 Mert sok gameplay videót néztem ezzel a konfiggal és elvileg nem lenne para.😃
De inkább kiírom ide mivel ma azért olcsóbbak és jó lenne ma megrendelni 😃
ejha na az király én iponon raktam így össze nagyobb HDD-t semmi képp nem akarok mert igazából sztem nekem felesleges lenne mert így a mostani gépbe van egy 1,5 TB-os és csak 110 GB foglalt (kb 5 játék,zenék,vállalkozás dolgok...stb) van rajta szóval sztem elég lesz nekünk ha meg nem akkor meg a régi gépből átrakom 😀 Feleslegesen nem akarok költekezni 😀 De azért köszi a választ! 😀
Dortmund95: Jó gép ennyiért, de a merevlemez kapacitása kicsit karcsú (szerintem) és az 1TB-os WD Black max 3.000 Ft-vel drágább és még is 2x annyi helyet kapsz. Ha még belefér a keretbe, akkor egy 120Gb-os SSD-t mellé csapnék, mert az rendesen felpörgetné a rendszert. 😃 (Én ezt a szettet amit összeállítottál és a nagyobb HDD-vel 293.000 Ft-ból hoztam ki.)
Sziasztok! Na az lenne a nagy kérdésem mivel éppen ma fekete péntek van és lejjebb mennek az árak ezért tesómmal gépet akarunk összerakni. Kb 300.000ből, már ki is néztünk egyett, szóval rá is térnék a kérdésemre..szerintetek ez a konfig 300.000-ből FŐLEG JÁTÉKRA lenne használva elég lenne vagy sem? Vagy, ennyi pénzből lehetne jobbat is kihozni????
Processzor: INTEL Core i5-4690K 3.50GHz 1150 BOX
Memória: HyperX 8GB Savage DDR3 2400MHz CL11 KIT HX324C11SRK2/8
Videókártya: MSI GTX 970 GAMING 4G LE GTX970 4GB GDDR5 PCIE
Alaplap: MSI Z97 GAMING 5
Merevlemez: WD Black 500GB 7200rpm 64MB SATA3 WD5003AZEX
Ház: DEEPCOOL Tesseract SW fekete-piros
Tápegység: THERMALTAKE BERLIN 630W
A Választ előre is kösz! 😀
És a játékokat maximum 1080p-be játszanánk! 😀
PCX-en szedegettem össze az eddig összegyűjtött infókból ezt a 2 konfigurációt. Max. még egy 10.000-el lehet drágább a 2. gép (VGA, vagy proci, esetleg alaplap). Szerintetek? Válaszotokat előre is köszönöm. 😀
Sziasztok! Szerintetek megérte a konfigom azt a 260 rugót? Amikor összeállítottam igyekeztem a minőségre, és a szavatosságra menni. Egyedül a videókártya olyan, ami talán lehetne 1-2 fokozattal jobb is, de az is még viszi 1-2 évig Fhd-ban a játékokat kisebb kompromisszumokkal ultrán, illetve más nem 3-4 év múlva picivel alacsonyabb felbontásban játszom high/mediumon, bár lehet 3 év múlva indokolt lenne egy VGA csere is, de mindegy. Szóval a VGA a félig-meddig gyenge pont. Egyébiránt úgy volt 260 ez a szett, hogy a nulláról kellett gépet építeni, tehát a merevlemeztől az SSD-n át egészen a DVD iróig mindenre kellett költeni, mert hiányoztak az alapok. Na jó. Monitorra, meg billenytűzetre meg hasonlókra nem kellett 😃. Szóval érdekelne más véleménye a dolgokról! Köszi a válaszokat! 😀
Persze, ez egy nagyon korrekt kis konfig, még akár egy HT-s i3 is elég lett volna bele, viszont igy legalább marad tartalék! Nem lesz vele gond még egy ideig! 😉
Helló sziasztok! Nah csak bepalizott a család 😀 Szerintetek tényleg tudunk játszani az újabb címekkel is vagy csak kamuzott az eladó és egy low konfigot sóztak rám? Az árából meg az itteni hozzászólásokból gondolom a proci az nem rossz de úgy összességében lennék kíváncsi a pár hozzáértő véleményre, elég-e egy 2-3évre? (Tudom tudom más annyiért vesz vga kártyát amibe az egész került, nem ilyesmi elmés kommenteket várok csak hogy pár évig képes lesz e az új játékok futtatására? ) Köszönöm! szép napot mindenkinek!
[url][url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=73896&sub=usercomp&comp=167878]Eszközöm [/url]
Az előző gép az otthon van. Magyarországon. A család használja. Ezzel a konfiggal menni fog minden? Fullon? Ha igen (tudom senki sem jós.) Kb meddig tudom használni? Most lesz black friday. Talán olcsóbb lesz itt kint.
vga helyett: MSI GTX 950 Gaming 2G GTX950 2GB GDDR5 OC (ha ragaszkodsz a gaming szériához, amúgy evga is van ennyiért...)
ez a kártya erősebb, és amúgy is egyenlőre kb nagyon kevés hely van ahol a 370 profitálna a 4gb ram-ból... többi oké.
Ha minden igaz, ilyen lesz? Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek stimmel összeszerelés ügyileg minden? Mert akkor már rendelgetem is össze a cuccost 😀 A fizunkból ennyire futotta 😃 Íme:
Alaplap: ASRock B85M PRO4
CPU: Intel Core i5-4460 dobozos
RAM: Kingston HyperX Fury 1,35V 1600MHz 8GB CL10 fekete
VGA:MSI R7 370 Gaming 4G 4GB
Táp:Chieftec Smart GPS-500A8 500W
Ház: Zalman Z3 Plus Fekete
Válaszotokat és türelmeteket (velem szemben) nagyon szépen köszönöm 😀
[LINK]
pl: [LINK]
[LINK]
.
[LINK]
ha a 152ezer nem fér bele akkor sima GTX 750et vegyél bele, a Ti helyett.
Még 1 kérdésem lenne pont most vitték el az Msi Z170A Gaming m3-as alaplapot és az lenne a kérdésem hogy ez --->msi z170a gaming pro , nem-e lenne roszabb nála?
Én is inkább az 1151-re szavazok a későbbi fejlesztések miatt.
1150:
ALAPLAP: MSI Z97 GAMING 5
CPU: INTEL Core i5-4690K 3.50GHz 1150 BOX
VGA: MSI GTX 970 GAMING 4G LE GTX970 4GB GDDR5 PCIE
TÁP: FSP HYPER 600
HÁZ: ZALMAN Z3 Plus fekete
RAM: HyperX 8GB Savage DDR3 1866MHz CL9 KIT HX318C9SRK2/8
SSHD: SEAGATE Desktop SSHD 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DX001
1151:
ALAPLAP: MSI Z170A GAMING M3
CPU: INTEL Core i5-6600 3.30GHz 1151 BOX
VGA: MSI GTX 970 GAMING 4G LE GTX970 4GB GDDR5 PCIE
TÁP: FSP HYPER 600
HÁZ: ZALMAN Z3 Plus fekete
RAM: HyperX 8GB Savage DDR4 2133MHz CL13 HX421C13SB/8
SSHD: SEAGATE Desktop SSHD 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DX001
És Csak 1000 Ft a különbség közöttük.
Bocsi most látom válaszoltatok akkor egyértelmű hogy az 1151-es gépet rendelem meg, tuning annyira nem számít, nagyon nem merek hozzá nyúlni hát ha elb*szom.
Akkor lehet egy 1151eset fogok összerakatni megpróbálok összerakni egyett beteszem majd ide aztána ha tudnátok véleményezni akkor azt megköszönném 😃
1151 foglalatú gép:
ALAPLAP:MSI Z170A GAMING M3
CPU:INTEL Core i5-6600 3.30GHz 1151 BOX
VGA:MSI GTX 970 GAMING 4G LE GTX970 4GB GDDR5 PCIE
RAM:HyperX 8GB Savage DDR4 2800MHz CL14 HX428C14SB/8
HÁZ:ZALMAN Z3 Plus fekete
TÁP:FSP HYPER 600
SSHD:SEAGATE Desktop SSHD 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DX001
Lenne egy kérdésem még, mert ugye amit leírtam konfigot az 1150-es.
Most megpróbáltam egy hasonló árú konfigot össze rakni 1151-eset. Pár ezer forinttal drágább.
Ami a kérdésem lenne hogy gondolom itt is ugyan az lenne a probléma mint a másiknál mert a Cpu: INTEL Core i5-6600 3.30GHz 1151 BOX és a Ram:HyperX 8GB Savage DDR4 2133MHz CL13 HX421C13SB/8 lenne.
És az lenne akkor a nagy kérdésem hogy itt is akkor az lenne a probléma hogy nem tudná az Intel kihasználni a Mhz-eket?
HappyEMO: Én ma már újonnan nem vennék kétmagos processzort. Az új Celeron sorozat meg eleve nem valami jó, inkább marketing eszköz az Intelnek, szerintem ők sem gondolták komolyan. Amúgy nem rossz, amit írtál. Mennyi lenne amúgy a keret?
És még lenne egy kérdésem, Házzal kapcsolatban valami okosságot tudtok mondani?
Memóriával kapcsolatosan meg már néztem egyett árban végülis ugyanott lennék kb:
HyperX 8GB Predator DDR3 1866MHz CL9 KIT
ja meg a táppal nem lenne probléma? vagy az bőven kiszolgálná a többi alkatrész árammal?
Igen az SSHD is egy jó megoldás lenne, ha nem akarsz SSD-t.
A másik, hogy én azért 2400Mhz-es CL11-es memória helyett inkább kisebb, CL9-es késleltetésűt vennék. Elég 1600Mhz-es is, mivel az Intel úgy sem támogatja az ennél gyorsabb memóriákat.
Még egy gondolat: Ha nem akarsz SSD-t, akkor érdemes köztes megoldásként SSHD-ban is gondolkodni. Nekem is WD Black van, szóval semmi gondom vele, de egy SSHD hoz némi gyorsulást, persze nem egy SSD szinten, viszont nem kell az SSD szűkös tárhelyével gazdálkodni.
De inkább kiírom ide mivel ma azért olcsóbbak és jó lenne ma megrendelni 😃
Processzor: INTEL Core i5-4690K 3.50GHz 1150 BOX
Memória: HyperX 8GB Savage DDR3 2400MHz CL11 KIT HX324C11SRK2/8
Videókártya: MSI GTX 970 GAMING 4G LE GTX970 4GB GDDR5 PCIE
Alaplap: MSI Z97 GAMING 5
Merevlemez: WD Black 500GB 7200rpm 64MB SATA3 WD5003AZEX
Ház: DEEPCOOL Tesseract SW fekete-piros
Tápegység: THERMALTAKE BERLIN 630W
A Választ előre is kösz! 😀
És a játékokat maximum 1080p-be játszanánk! 😀
Köszönöm a gyors válaszodat, és az alaplap is patent? 😃 Az a bajom, hogy ennyi pénzből nem tudtam jobbat kihozni. 😀
2 konfiguráció van ami úgy fest szimpatizál a pénztárcával és még "jó" is 😀 Itt lennének:
1.
Alaplap: Asrock B85 PRO4 alaplap
Proci: Intel Core i5-4460 processzor
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz HX316C9SR/8 memória
VGA: Gigabyte R9 380 4GB DDR5 GV-R938WF2OC-4GD videokártya
Tápegység minõségi: FSP 500W HEXA+ tápegység
Ház: Mars Gaming MC2V2 számítógép ház
2.
Alaplap: Gigabyte GA-B85M-D3H-A alaplap
Proci: Intel Core i5-4460 processzor
RAM: Corsair 8GB DDR3 1600MHz CML8GX3M1A1600C10B Vengeance memória
VGA: Sapphire R7 370 4GB DDR5 Nitro 11240-04-20G videokártya
Tápegység minõségi: FSP 500W HEXA+ tápegység
Ház: Mars Gaming MC2V2 számítógép ház
PCX-en szedegettem össze az eddig összegyűjtött infókból ezt a 2 konfigurációt. Max. még egy 10.000-el lehet drágább a 2. gép (VGA, vagy proci, esetleg alaplap). Szerintetek? Válaszotokat előre is köszönöm. 😀
[url][url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=73896&sub=usercomp&comp=167878]Eszközöm [/url]