Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Köszönöm Cooley 😀 Majd holnap megpróbálom mert most itt van barátnőm 😀 Ha meg nem menne akkor max áthívom haveromat aki eléggé vágja a témát.Ha ő sem bír vele akkor Cooley mesterhez fordulunk 😉Mégegyszer köszi...(Majd azért írok egy PÜ-t hogy sikerült 😉)
0
0
0
0
niteforce avatar
szerintem ezzel meg varjal, majd akkor lehet megalappitani, hogy melyik a jobb, ha az uj procikat jo alaposan leteszteltek 😃
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Tegnap óta már kapható végre az új Llano procik.😀
Szerintetek, lesznek majd ezeknek is típushibái, mint annak idején a intelnek?
Amúgy melyiket javasolnátok? Intel Core i3-2120 vagy Amd Llano A8-3850.
0
0
0
0
Cooley avatar
LobiDrg írta:
Mindent megnéztem amit mondtál 😀

Akkor írd ki az aidaból az értékeket, majd az Advanced DRAM Configban állítsd az automatikus both-ra, majd a kiírt értékek közül a kisebbekre(CL9) állítsd be, illetve lesznek olyanok, amik nem szerepeltek az aidaban: tRFC0-3 ezeket 90ns-ra, tRWTTO/WRRD/WRWR/RDRD ezeket 5ms-ra állítsd, az többi maradhat alapértéken. Így elvileg jó lesz, ha esetleg ezek után nem indulna a gép, akkor nullázni kell a biost(clear cmos jumperrel, vagy áramtalanítod, és kiszeded pár másodpercre az elemet az alaplapból). Ha esetleg szükség lenne a nullázásra, szólj, aztán kitalálunk valamit, de szerintem jó lesz. 😀

foxbet írta:
Cooley írta:
foxbet írta:
akkor bemegyek Budapesten a toshiba szervizbe és fejbe vágom őket a laptopommal ugyanis hazudtak mert nem ezt kellet volna kicserélni cooley szerint.😆 OKS?😂

Azt csinálsz, amit akarsz, de az tény, hogy butaságokat beszélsz, és ezzel félrevezetsz másokat. Ha nekem nem hiszel, kérdezd meg bátran bármelyik másik kicsit is hozzáértő fórumtársunkat!

Már elnézést kértem hogy ezt :"Vannak chipsetek, amelyiknél nem mindegy, hogy a proci és a mem FSB-je szinkronban van-e. Aszinkronban általában sokkal lassabb, ezért ilyen esetben jobban megéri a memóriát kissebb frekin, jobb időzítésekkel, és (ami a lényeg) szinkronban jártatni, mint nagyobb frekin aszinkronban."
ide írtam mert nem ide akartam csak későn vettem észre hogy rossz helyre írtam.
Előre is bocsánatot kérek attól aki ezt a nem ideilő-t elolvasta és értelmezte ,mert nem ide akartam írni de mire észre vettem a hibámat vagyis rossz helyre írtam addigra már heves tiltakozások értek engemet.

Még a régi DDR ramokat kezelő AMD-s lapoknál volt ilyen, ahol ha magasabb órajelen ment a memória pl 200, mint az fsb pl 133, nem tudott 133MHz-nél gyorsabban dolgozni a memó, de ez már rég nem aktuális.
0
0
0
0
foxbet avatar
Cooley írta:
foxbet írta:
akkor bemegyek Budapesten a toshiba szervizbe és fejbe vágom őket a laptopommal ugyanis hazudtak mert nem ezt kellet volna kicserélni cooley szerint.😆 OKS?😂

Azt csinálsz, amit akarsz, de az tény, hogy butaságokat beszélsz, és ezzel félrevezetsz másokat. Ha nekem nem hiszel, kérdezd meg bátran bármelyik másik kicsit is hozzáértő fórumtársunkat!

Már elnézést kértem hogy ezt :"Vannak chipsetek, amelyiknél nem mindegy, hogy a proci és a mem FSB-je szinkronban van-e. Aszinkronban általában sokkal lassabb, ezért ilyen esetben jobban megéri a memóriát kissebb frekin, jobb időzítésekkel, és (ami a lényeg) szinkronban jártatni, mint nagyobb frekin aszinkronban."
ide írtam mert nem ide akartam csak későn vettem észre hogy rossz helyre írtam.
Előre is bocsánatot kérek attól aki ezt a nem ideilő-t elolvasta és értelmezte ,mert nem ide akartam írni de mire észre vettem a hibámat vagyis rossz helyre írtam addigra már heves tiltakozások értek engemet.
0
0
0
0
no avatar
Mindent megnéztem amit mondtál 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
LobiDrg írta:
Cooley írta:
foxbet írta:
Vannak chipsetek, amelyiknél nem mindegy, hogy a proci és a mem FSB-je szinkronban van-e. Aszinkronban általában sokkal lassabb, ezért ilyen esetben jobban megéri a memóriát kissebb frekin, jobb időzítésekkel, és (ami a lényeg) szinkronban jártatni, mint nagyobb frekin aszinkronban.

De ha tudod húzni a procit is, és tudod szinkronban járatni a magasabb órajelen, akkor érdemes azt választani, még akkor is ha egy kicsit rosszabb időzítéseket kell használnod.

Nem tudom, honnan veszed ezeket a hülyeségeket foxbet, de kőkeményen rúgd seggbe az illetőt, akitől ezeket az információkat kapod, vagy ne látogasd többet azt az oldalt, ahol olvasod.
Egyébként automatikusra állítva mi a gond?

LobiDrg írta:
Sziasztok. Van 3x1GB DDR3-as ramom és egy egyik ramnak másmilyen az időzítése mint a másik kettőnek.A Kérdésem az lenne hogy be lehet e állítani az időzítéseket a másik két memóriához?

Ilyenkor az időzítéseket/órajeleket automatikusan a lassabbra szokta beállítani, de ha támogatja az alaplapod,akkor a biosban manuálisan beállíthatod őket. Nálam - MSI 870A-G54 lappal - a biosban a cell menün belül advanced dram configuration menüpont alatt lehet az időzítéseket piszkálni, de ez gyártónként/chipszettenként eltérő.

Na találtam olyat a biosban hogy Advanced Dram Configuration.Azon belül mit kellene csinálnom ?

AIDA-val(számítógép->alaplap->SPD) nézd meg az összes időzítését a moduloknak(CL-RCD-RP-RAS/RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP), aztán mondom, addig meglesem a biost, hogy pontosat mondjak.
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
foxbet írta:
Vannak chipsetek, amelyiknél nem mindegy, hogy a proci és a mem FSB-je szinkronban van-e. Aszinkronban általában sokkal lassabb, ezért ilyen esetben jobban megéri a memóriát kissebb frekin, jobb időzítésekkel, és (ami a lényeg) szinkronban jártatni, mint nagyobb frekin aszinkronban.

De ha tudod húzni a procit is, és tudod szinkronban járatni a magasabb órajelen, akkor érdemes azt választani, még akkor is ha egy kicsit rosszabb időzítéseket kell használnod.

Nem tudom, honnan veszed ezeket a hülyeségeket foxbet, de kőkeményen rúgd seggbe az illetőt, akitől ezeket az információkat kapod, vagy ne látogasd többet azt az oldalt, ahol olvasod.

LobiDrg írta:
Sziasztok. Van 3x1GB DDR3-as ramom és egy egyik ramnak másmilyen az időzítése mint a másik kettőnek.A Kérdésem az lenne hogy be lehet e állítani az időzítéseket a másik két memóriához?

Ilyenkor az időzítéseket/órajeleket automatikusan a lassabbra szokta beállítani, de ha támogatja az alaplapod,akkor a biosban manuálisan beállíthatod őket. Nálam - MSI 870A-G54 lappal - a biosban a cell menün belül advanced dram configuration menüpont alatt lehet az időzítéseket piszkálni, de ez gyártónként/chipszettenként eltérő.

Na találtam olyat a biosban hogy Advanced Dram Configuration.Azon belül mit kellene csinálnom ? Egyébként a lapom MSI 770-G45 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
foxbet írta:

0
0
0
0
foxbet avatar
[quote][b]Cooley írta:[/b]
[quote][b]foxbet írta:[/b]

ja bocs ezt nem ide akartam írni bocs bocs bocs bocs bocs bocs bocs bocs bocs
0
0
0
0
Cooley avatar
foxbet írta:

LobiDrg írta:

0
0
0
0
no avatar
Szóval ha lehúzom a memóriákat 1066-ra akkor elvileg működniük kéne rendesen?Azt hozzáteszem azért hogy ez a hiba csak most jött elő.És a +1 Gb csak 4 hónapja lett hozzárakva.Eddig tökéletesen működött minden.
0
0
0
0
foxbet avatar

0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
foxbet avatar
pityu20 írta:
Hali!

Van egy Laptopom /gépeimnél megtalálható/ és az a problémám hogy pár hónapja elkezdett nagyon melegedni és a kijelzőn ha valami fekete van hátúl pl. kép akkor sok apró piros pötty van benne,és egyre jobban :S
Valami ötlet?
Épp most szedtem szét de nemvolt nagyon posos!

Válaszotok köszönöm!
üdv.

Ezt a hibát ismerem az én laptopamal is az volt csak még társult hozzá egy olyan is hogy csak 3. inditásra dott képet. és volt benne egy alaplap csere mivel a vga is az alaplapra volt integrálva pedig a vga-t kellet volna kicserélni.
0
0
0
0
Petkooo avatar
nem akarom elkiabálni de ha már piros pöttyök jönnek elő akkor már lehet kicsit túl is melegedett és betett neki
vga driver frissítés nemhiszem hogy sokat sgítene 😀
szimplán az is lehet hogy ezt a nagy meleget nem bírta, mert ha ki is takarítottad és megy a venti akkor más hibafaktor ezen a téren nem nagyon van egy laptopban
van egy venti ami hűt és kész 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
vga driver frissitest probaltal mar? 😀
0
0
0
0
no avatar
Hali!

Van egy Laptopom /gépeimnél megtalálható/ és az a problémám hogy pár hónapja elkezdett nagyon melegedni és a kijelzőn ha valami fekete van hátúl pl. kép akkor sok apró piros pötty van benne,és egyre jobban :S
Valami ötlet?
Épp most szedtem szét de nemvolt nagyon posos!

Válaszotok köszönöm!
üdv.
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
nekem sajnos még mindig nem talál jelet
mit tegyek?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ez nem így működik van ha pl vagy A pontban és van jel fél óra múlva elmégy A pontba durván 5 másodperc és van jel. A GPS mindig ott keresi a jelet ahol utolára volt jel így azon a ponton nagyon hamar meglesz. De pl nálam mozgó kocsiban kb 0.5-1 perc alatt van jel!
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
oké kipróbálom
köszi

és hogyha elmegyek valamerre és ott keresem a gps jelet megint ujra várnom kell?Nem lehet valamivel javitani a jelet?Vagy más program?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Blade.
A sygic tökélets csak hagyd nyílt ég fölött kis időre és lesz lennie kell jelenek. Amúgy a marketből le lhet tölteni gps tesztelőt gps status néven
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
Sygic aura navigationt használok
KMISI99 neked milye4n telód van?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Elsőnek nekem is rohadt sok idő volt fogtam és kint hagytam vagy 15 percre onnantól gyakorlatilag 10 másodperc alatt volt jel
0
0
0
0
niteforce avatar
fura, nekem a samsung galaxy ace hazban is talalja a jelet.
ugy tudom, azon a telon nincs gyari gps szoftver, igy lehet hogy amit telepitettel ra, azzal van a baj. probaljd meg frissiteni a szoftvert.
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
ott is próbálta mde addig vártam hogy már meguntam
0
0
0
0
JackFeryll avatar
TripplaXXX2 írta:
hekó!
Azt szeretném kérdezni hogy a mért van az hogy a ZTE BLADE telom több mint 10 perc után sem találja meg aa GPS-jelet?
Peedig használnám.
Mit tegyek?

Szabad ég alatt vagy?
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
hekó!
Azt szeretném kérdezni hogy a mért van az hogy a ZTE BLADE telom több mint 10 perc után sem találja meg aa GPS-jelet?
Peedig használnám.
Mit tegyek?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
akos328
Ezek használt komplett gépek, szal nem nagon tudok cserélgetni.
Devis
Neked is szól, am mi a bajod a Thermaltake tápokkal? Nagyon jó kis táp.

De sztem, a második lesz, és veszek egy VGA-t külön.
0
0
0
0
Devis avatar
1.-t de tápot az fsp-t rakd bele.
0
0
0
0
akos328 avatar
Sztem geil helyett vegyél olcsóbb RAM-okat, de a 4870 helyet egy 5830-at, 26-ér már lehet kapni, meg sztem a WD vinyónál is van olcsóbb, ami ugyan olyan jó, de egy jobb tápegységet. legalább is nekem ez a véleményem, de ahogy gondolod
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Helló!
Melyik jobb alternatíva?

Processzor : AMD Phenom II X4 965 Black Edition Boxed
Alaplap : Crosshair III Formula
Memória : Geil EVO 2x2GB DDR3 1600MHz CL9
VGA : SAPPHIRE VAPOR-X HD 4870 1GB GDDR5 PCI-E
Tápegység : TR2-420W
CPU hűtő :Zalman CNPS8700 NT
Winchester : Western Digital Caviar Blue 500GB
DVD : Sony Opticar AD-7241S
83 000Ft

AMD Phenom II 945 AM3 BOX
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
FSp Everest 400W
Kingmax TinyBGA 2x2048 MB DDR2 800 MHz
Seagate 640GB 7200RPM 32MB Sata2
NEC AD 7201A-01 dvd író
Cooler Master Elite 331 ház
+VGA külön. (25 000Ft)

60+25 000Ft
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
miaz hogy van türelmem?Olyan sok idő feltötlteni és nehéz amúgy?😊
0
0
0
0
Petkooo avatar
ha van türelmed újratöltögetni akkor igen 😀
régen nekem is volt hp-m nem is szerettem a drága patron miatt, aztán váltottam canonra jó kis 400-500 forintos patronokkal 😀
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
Van nekem egy Hp deskjet 1050tipusú nyomtatóm és lassan kifogy belőle a tinta szerintetek érdemes utántöltőt venni?láttam Auchanba 1000Ft-ért
0
0
0
0
niteforce avatar
mondjuk ez egyeni tapasztalat lehet hogy mas vinyo eseteben mas 😀
0
0
0
0
Devis avatar
jah 😀 akkor sry kicsit régen foglalkoztam már part-okkal 😀 kösz h kijavítottál 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
pont hogy gyorsul mert, nem egy helyre van "omlesztve" az adat, es igy konnyebb az atlathatosag is, nekem gyorsabb volt trobb kulon particioval a rendszer, de most kulon vinyo van a win-nek.
0
0
0
0
Devis avatar
100gb win7nek többi a többi cuccnak.
előnye és hátrányai s van a dolognak
előnye: ha újra kell húzni a op. rendszert akkor a cuccaid megmaradnak
hátránya: lassúl a gép (h ez mostanában is így van-e azt nem tudom de sztem igen, régen azért nem szedtem szét a winyót part-okra mert állítólag lassúlt tőle a gép)
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Hali!
Azt kérdezném, hogy ha több partíciót csinálok az mennyivel biztonságosabb mintha egy lenne?
Eddig mindig egy nagy volt, de lehet úgy kéne csinálnom, hogy lesz egy az oprendszernek(Windows 7 Ultimate 64bit) plusz esetleg programok is ezen és egy nagy a játékoknak(nem lesz driver probléma meg ilyenek ha nem a rendszerrel együtt vannak?) filmeknek és zenéknek.
Igazából csak azért lenne érdekes, mert ha van sok zene FLAC-ban akkor azokat nem szeretném elveszteni.
Nem tudom, hogy kéne felosztani az 1 terát a partíciók közt és a legegyszerűbb az egy darab lenne.
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
dehogyis hát a nyomtatóval együtt adták csak eredetit tettek bele
A nyomtató típusa Hp deskjet 1050 és 301-es patron van benne

És az utántöltöröl mia véleményetek?
Láttam AUCHANBA 1000Ft nekem azért nincs pénzem havonta 3-4000Ft patronra
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
TripplaXXX2 írta:
mondja már meg nekem valaki hogy az mért van hogy nyomtattam kb 10-12 oldalt és már a tintaszint felén van amikor a dobozra z volt ráirva hogy 165 oldalt lehet vele nyomtatni
MEKKORA ÁTVERÉS😠

De nem mindegy mit nyomtatsz ha pl szöveget nyomtatsz lehet elég lenne annyi oldalra de ha egy full lapot kifestel pl feketére akkor pár lap után ki is fogyott.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
TripplaXXX2 írta:
mondja már meg nekem valaki hogy az mért van hogy nyomtattam kb 10-12 oldalt és már a tintaszint felén van amikor a dobozra z volt ráirva hogy 165 oldalt lehet vele nyomtatni
MEKKORA ÁTVERÉS😠

szar minöségüt vettél... esteleg a nyomtatód csak eredetit viszi normálisan!
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
de hol kell ezeket beállítani?😆

MEKKORA ÁTVERÉS😠
0
0
0
0
cseszka avatar
Akkor is ezt állitsd be,majd miutánn rányomta,akkor olloval körbevágod.De olyan papirod legyen mint egy levono,rányomod a képet,kivágod,hátuljűt lehuzod majd ráragasztod a cdre.
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
várjál már egy kicsikét😆
Azért én nem vok olyan profi mint te egy kicsit érthetőbben letudod irni hogy mit hol állítsak be én nekem nem olyan az alpom hogy 1 téglalap és rajta kétköör .hanem csak egy téglalap és nincs rajta semmi😕
0
0
0
0
cseszka avatar
Már nemhasználtam kb 3 éve,nemtom pontosan h is kell,de megnézem a kerekpapir beállitások megkellenek h legyenek.Majd irok ide nemsokára.

Na megvan,ha neked is olyan papirod van h egy téglalap alaponn két kör,akkor ezeket állitsd be paraméternek.
Lemez1 Külsö Sugár:60,500 mm
Belsö Sugár:7,000 mm
Pozició: X-8,850 mm
Y-7,750 mm

Lemez2 Külsö Sugár:60.500 mm
Belsö Sugár:7,000 mm
Pozició: X-7,865 mm
Y-157,565 mm
0
0
0
0