Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TripplaXXX2 avatar
és a videokarit hogy kell tuningolni?
Nekem adtak egy ilyen progit még a drover mellé és elvileg azzal is lehet csak nem tom hogy hogy és meddig szabad vagyis nemtok semmit
Na közben megnéztem a program neve:GIGABYTE Gamer HUD
0
0
0
0
foxbet avatar
Synda írta:
Majd a gép leállít ha nem bírja a nagy hőt 😜

75c-ig nyugodtan elmehetsz.

Hát azért csak úgy megsugom a régi elso core 2 duo-s hp laptopokban a core 2 duo(45nm) terhelés alatt volt 90 fok😆
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
ea-st-ar írta:
TriplaXXX2:
valószínűleg az az a menüpont, ahol elszórakoztál, az a Memory Controller Clock cumó. Nem igazán jöttem rá, hogy hogyan is működhet, de angol fórumokon azt írták, hogy ezzel minden egyszerre fog húzódni, a mem és a proci órajele is. Szerintem elviekben ezzel elég szépen lehet tuningolni, viszont kell hűtés, mert nehogy aztán valamelyik részét a gépnek túlhúzd, és a hőtől bemondja az unalmast/újraindul. (Ha újraindulna, akkor ne kapcsold be egyből, adj neki 1 percet, hogy hűljön.)
Óvatosan próbáld csak. És használj hőmérséklet/órajel figyelőt.

Kamaa:
Az adatlapodon nincs kitöltve pontosan az alaplapod neve. Én így nem tudom megmondani, de hátha más segíthet.

És hány fok az aminél már megkell álnom?
0
0
0
0
niteforce avatar
hat ilyen regi alaplapoknal 4 gb a max ami szokott lenni, de ddr rambol az a mennyiseg nagyon draga:-) 18 k korul van
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
TriplaXXX2:
valószínűleg az az a menüpont, ahol elszórakoztál, az a Memory Controller Clock cumó. Nem igazán jöttem rá, hogy hogyan is működhet, de angol fórumokon azt írták, hogy ezzel minden egyszerre fog húzódni, a mem és a proci órajele is. Szerintem elviekben ezzel elég szépen lehet tuningolni, viszont kell hűtés, mert nehogy aztán valamelyik részét a gépnek túlhúzd, és a hőtől bemondja az unalmast/újraindul. (Ha újraindulna, akkor ne kapcsold be egyből, adj neki 1 percet, hogy hűljön.)
Óvatosan próbáld csak. És használj hőmérséklet/órajel figyelőt.

Kamaa:
Az adatlapodon nincs kitöltve pontosan az alaplapod neve. Én így nem tudom megmondani, de hátha más segíthet.
0
0
0
0
Kamaa avatar
hali! ha a gépembe DDR ramot lehet rakni akkor csak 2 GB-ig tudom megpakolni?
0
0
0
0
niteforce avatar
foxbet írta:
niteforce írta:
sziasztok, megint szaraxik a gepem, tobbszor kifagyott a jatek a rendszerrel egyutt, 3 szor volt, egyre lassul, es amikor bekapcsolasnal ki kell valasztanom az os t mar ott lefagy, ergo megint nem indul a windows... most az utobbi eset miatt mat a samun van minden a rendszernek,wd n csak game.... most miert nem indul? a vinyo az oka vagy mas?

SZERK: megoldva, aramtalanitas megoldotta 😀

biztos sokat játszottál és a nagy hő kicsit megcsapta a procit vagy vga-t vagy alaplap és amíg ki be húztad volt elég ideje lehűlni. Nekem is csinált ilyet a volt ilyen a laptopommal amikor a core i3 60 fokos volt mivel egésznap játszottam rajta mert nem lehetett kimenni egésznap zuhogott az eső . kikapcsoltam 30 másodpercre visszadugtam és jó is volt.

hat szerintem a CrossFire az nem tul eros game 😃😃 regi gepemen is ment 50 FPS-el😃 😃 ezen meg maxon 250 -nel 😃 es 10 percet gameltem rajta 😃😃 na mindegy lenyeg hogymar jo 😃
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
Nézzétek léygszi meg ezt a videót!😜
[LINK]
Na nekem ilyen a Bios-om és nemtom hogy hogy kéne ebben tuningolni a procit vagy a ramot.
Légyszi segítsetek már hogy mire menjek rá
Légyszi😜
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok! Még egy kérdésem lenne, mégpedig az, hogy a két konfig közül melyiket vegyem meg karácsonyra magamnak? Jah és mégegy dolog. Idén 100e-t tudok rászánnáni és nem többet.

INTEL Konfig:
[LINK]
Ára Vidkari és Merevlemez nélkül: 101 000 Ft

AMD Konfig:
[LINK]
Ára Vidkari nélkül: 97000

Vidkari csak jövőre lesz, mivel van egy HD 5670-em, az még kitart 😀
Merevlemez BENNE VAN az AMD-s konfig árában.

Válaszaitokat előre is köszönöm:

Kisteker

Ui.: Merevlemez már kéne, úgyhogy ne legyen mindenki alapból inteles.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Valószínűleg nem jól töltötted ki az adatokat, mert a felső az jobb. Vagy az ajánlottnál ír 76-ot?
0
0
0
0
milan23 avatar
Superlompos írta:
milan23 írta:
Devis írta:
ja alsóból felviszed a ramokat a felsőbe x)

a felső jobb gép mindt az alsó?????

Jobb.

A core2 duo jobb, mint a dual core. Ráaádásul a felsőben 1 gigás a 9800 GT, a másikban pedig 512-es. Ám az a videókártya Win7 alatt már DX10-et is tud! 😜

csak az a baj h a felső géppel pl a GTA4 csak 76 % os futást ír a cpu miatt
az alsóval pedig 100% ot
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
milan23 írta:
Devis írta:

Jobb.

A core2 duo jobb, mint a dual core. Ráaádásul a felsőben 1 gigás a 9800 GT, a másikban pedig 512-es. Ám az a videókártya Win7 alatt már DX10-et is tud! 😜
0
0
0
0
foxbet avatar
A vízhűtés sose olcsó mulatság. általában ami a kártyán van az elég szokott leni de te enyire minek tuningolod az a kártya a6950 magában erős vga.
0
0
0
0
sootylunatic avatar
Jan88 írta:
Sziasztok!
Próbáltam keresni neten bármilyen vízhűtést a videokártyámhoz, de nem nagyon találtam! Tud vki ilyen cuccokat? Ha igen linkelje már be ide pls! Meg ha veszek ilyen hűtést a kártyára, és lecserélem, akkor ugrik a garancia?😲

vízhűtés Oo az mire jó(ha van) hidrogén hűtés az jo 😀
0
0
0
0
milan23 avatar
Devis írta:

0
0
0
0
foxbet avatar
niteforce írta:
sziasztok, megint szaraxik a gepem, tobbszor kifagyott a jatek a rendszerrel egyutt, 3 szor volt, egyre lassul, es amikor bekapcsolasnal ki kell valasztanom az os t mar ott lefagy, ergo megint nem indul a windows... most az utobbi eset miatt mat a samun van minden a rendszernek,wd n csak game.... most miert nem indul? a vinyo az oka vagy mas?

biztos sokat játszottál és a nagy hő kicsit megcsapta a procit vagy vga-t vagy alaplap és amíg ki be húztad volt elég ideje lehűlni. Nekem is csinált ilyet a volt ilyen a laptopommal amikor a core i3 60 fokos volt mivel egésznap játszottam rajta mert nem lehetett kimenni egésznap zuhogott az eső . kikapcsoltam 30 másodpercre visszadugtam és jó is volt.
0
0
0
0
niteforce avatar

0
0
0
0
Cooley avatar
Vagy eladod mind2-t, és egy jobbat használtan...
0
0
0
0
Devis avatar
0
0
0
0
milan23 avatar
ebből a két gépből össze lehet hozni egy normálisat ?

CPU: C2D E7200 (3M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB)
MEM: CSX 2*1GB 1066MHz DDR2
VGA: GAINWARD 9800GT 1 GB DDR3
HDD: SATA 80 GB 100/100%
Alaplap: AsRock P43DE [link]
Opt:LG DVD
Táp: ISO 350W
Mon: 17" Belinea CRT 1280*1024 ÉS EZ

Processzor: Intel(R) E3300 Dual Core 2.5 ghz
Memória: 3GB DDR II
Videókártya: Nvidia geforce 9800gt 512
DirectX-verzió: DirectX 9
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: LGA775 Intel G31+ICH7
Hangkártya: 5.1
0
0
0
0
Devis avatar
kmisi az 5850 erősebb a 4870x2-nél? O.o mióta? 😃
0
0
0
0
azbizony avatar
Kmisi99 írta:
azbizony írta:
Kmisi99 írta:
hát még ha el is bírná akkor se egészséges egy tápot majdnem teljesen leterhelni. Miért akarsz mindenáron 4870x2 őt? mennyiért adnák? Mert ha ráraknál még 2-3000 ret akár 5850 et is kaphatsz használtan és az egy lehelletnyit még erősebb is

Mert nagyon régóta akartam egy 4870X2-t és a GTX 460 amat kellene adni érte meg 3 ezret. Eddig meg voltam nyugodva hogy 500 as márkásabb tápom van de most kicsit elkapott az ideg 😕

😲 Nem értem mégis miért volt jó! Sokkal többet fogyaszt és ha a gtx olyan erős mint az 5850 akkor nem is lesz erősebb. Én is akartam régen egy gtx 295 öt mégis még ha fizetnének se cserélném le a mostanimat

Jó eltoltam ennyi.. Majd látjuk mi lesz belőle.
0
0
0
0
axelfoly avatar
Matyi10 írta:
axelfoly írta:
Matyi10 írta:
És mi számít jó fajtának?...:$

Fsp/Chieftec/Corsair/Cooler master/Enermax/Seasonic

Köszönöm szépen😀

Nincs mit 😀
de azért mások véleményét is megvárhatod.
0
0
0
0
Matyi10 avatar
axelfoly írta:
Matyi10 írta:

Köszönöm szépen😀
0
0
0
0
axelfoly avatar
Matyi10 írta:

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
azbizony írta:
Kmisi99 írta:
hát még ha el is bírná akkor se egészséges egy tápot majdnem teljesen leterhelni. Miért akarsz mindenáron 4870x2 őt? mennyiért adnák? Mert ha ráraknál még 2-3000 ret akár 5850 et is kaphatsz használtan és az egy lehelletnyit még erősebb is

Mert nagyon régóta akartam egy 4870X2-t és a GTX 460 amat kellene adni érte meg 3 ezret. Eddig meg voltam nyugodva hogy 500 as márkásabb tápom van de most kicsit elkapott az ideg 😕

😲 Nem értem mégis miért volt jó! Sokkal többet fogyaszt és ha a gtx olyan erős mint az 5850 akkor nem is lesz erősebb. Én is akartam régen egy gtx 295 öt mégis még ha fizetnének se cserélném le a mostanimat
0
0
0
0
Matyi10 avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
Matyi10:
Egy jófajta 400-as bőven zsír hozzá. 😀
0
0
0
0
Matyi10 avatar
Cooley írta:
Matyi10 írta:
MSI 990FXA-GD65 ehez az alaplaphoz tudtok ajánlani nekem egy tápot. elöre is köszönöm😀

A tápot inkább proci+vga mellé szokták ajánlani. 😀 Azokból milyen lesz?

Egy MSI 5770 HAWK és egy AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition és veszek hozzá egy hütést.
0
0
0
0
axelfoly avatar
azbizony írta:
Kmisi99 írta:

Az egy nagyon jó kis táp,csak az a kártya sokat fogyaszt.
0
0
0
0
Cooley avatar
Matyi10 írta:
MSI 990FXA-GD65 ehez az alaplaphoz tudtok ajánlani nekem egy tápot. elöre is köszönöm😀

A tápot inkább proci+vga mellé szokták ajánlani. 😀 Azokból milyen lesz?
0
0
0
0
Matyi10 avatar
0
0
0
0
azbizony avatar
Kmisi99 írta:

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
akos328:
Nem, a kábelek hossza nem ugyanakkora, így például a Hexa nem jó alsótápos házhoz, mert nem ér el az alaplaphoz a tápcsati. Illetve hosszabbító kell hozzá, az meg drága + monyák.
A venti meg pont azért célszerű, hogy a padló felé nézzen, mert így nem a gép meleg levegőjét szívja be, hanem kívülről a hűvösebbet. Így halkabban képes működni, nem a táp dolga a házból kivezetni a meleget.
0
0
0
0
kisteker avatar
Osynho írta:
A tápok:

GIGABYTE 460W SUPERB
ATX 450W CHIEFTEC CTG-450-80P BULK

Utóbbi a nyerő. Ennyire nem szimpi a Hexa? 😀

Aha. Hasonlít a hexe szóra a németül boszorkányt jelent 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
axelfoly írta:
Hexa az nem felsőtápos házakba való?
csak mintha több helyen olvastam volna.
Igen az felsőtápos házakba valóak.Mert nem elég hosszúak a kábelei alsótápos házakhoz.
0
0
0
0
Devis avatar
hát de azért de számít h fent van vagy alúl...ha vki alsótápos házat akar akkor amellé egy chief. ctg-400 (ha elég a 400W) való, de még az is éppen h....
0
0
0
0
Cooley avatar
kisteker írta:
Az az igazság hogy idén lesz 95k-m, és abból 50 a proci 23 az alaplap 10 a ram 6 a ház. Namost max 5 ezret tudok kunyizni még édes drága szüleimtől, ezért akarok max 10-11 ezernél maradni. Tudom a gépembe még van pár cucc a win7 az ingér lesz vidkari meg HDD jövőre. Szóval szeretném a véleményeteket kikérhni a tápokról, és légyszíves ne szidjatok hogy úristen ekkora p*niszt hogy mér nem szán rá még 2-3 e-t!

A tápok:

GIGABYTE 460W SUPERB

Ha max 11, akkor FSP HEXA 500W. 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
ha jól tudom, akkor a mai házak többségében alul van a táp, de méret ugyan akkora, tehát bármilyen tápot betehet felülre és alulra is. Az a dolog nem mid1 h a venti ne a padló fele nézzen, mert akkor nem túl sok levegőt tud beszívni, maximum a port. Legalább is én így képzelem, el, de ezekről nem nagyon informálódok. Ha esetleg hülyeséget beszéltem akkor majd más...
0
0
0
0
axelfoly avatar
Hexa az nem felsőtápos házakba való?
csak mintha több helyen olvastam volna.
0
0
0
0
azbizony avatar
Cooley írta:
azbizony írta:
Cooley: Az én tápom elbírná a gépemet egy HD4870X2 vel? Chieftec CTG 80P 500W

Nagyon necces, mert 20A-es 12V-os ágai(240W) vannak annak a tápnak, ráadásul a 12V-os ágak teljes terhelhetősége összesen 400W, a 4870 meg közel 300W-ot zabál(Furmark alatt), úgyhogy nem igazán.

axelfoly írta:
de megbízható lapokat gyárt?

Nem volt még velük dolgom, nézz meg pár tesztet. 😀

Húha 😞😞 Akkor jól kitoltam magammal... Köszi az infót 😕
0
0
0
0
Osynho avatar
A tápok:

GIGABYTE 460W SUPERB

Utóbbi a nyerő. Ennyire nem szimpi a Hexa? 😀
0
0
0
0
axelfoly avatar
Szerintem Chieftec.De várd meg mások vélemyényét is
0
0
0
0
Cooley avatar
azbizony írta:

Nagyon necces, mert 20A-es 12V-os ágai(240W) vannak annak a tápnak, ráadásul a 12V-os ágak teljes terhelhetősége összesen 400W, a 4870 meg közel 300W-ot zabál(Furmark alatt), úgyhogy nem igazán.

axelfoly írta:

Nem volt még velük dolgom, nézz meg pár tesztet. 😀
0
0
0
0
kisteker avatar
Az az igazság hogy idén lesz 95k-m, és abból 50 a proci 23 az alaplap 10 a ram 6 a ház. Namost max 5 ezret tudok kunyizni még édes drága szüleimtől, ezért akarok max 10-11 ezernél maradni. Tudom a gépembe még van pár cucc a win7 az ingér lesz vidkari meg HDD jövőre. Szóval szeretném a véleményeteket kikérhni a tápokról, és légyszíves ne szidjatok hogy úristen ekkora p*niszt hogy mér nem szán rá még 2-3 e-t!

A tápok:

GIGABYTE 460W SUPERB
0
0
0
0
axelfoly avatar
0
0
0
0
azbizony avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
Synda írta:
axelfoly írta:
Hali!
Szerintetek milyenek az ECS alaplapok??
Pontosabban erre gondolok: ECS A880GM-A3 (V2.0)

Kínai 😆

Taiwani cég, ahogy az ASUS/Giga/MSI is. Még öregebb is a cég, mint az ASUS...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció