Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kisteker avatar
Az AMD-s olcsóbb 3 ezerrel, nézek egy olyan lapkát, és nincs szükségem egy Bullra. Ez az intel nem 2500k hanem 2500 😀

Igaz nincs különbség 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Nincs árkülönbség a kettő között?
Egyébként, ha amd-t veszel, csak am3+-os lapot szabad venni. Emellett én max egy 955BE-t vennék és tartalékolnék a Bulldozerre. 😉
Az i5 2500K meg elég erős, sőt, egy jobb vga-t is megérdemelne.
Monitort nem tervezel cserélni? 1366x768-ra kár ilyen gépet venni.
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok lenne egy kérdésem mégpedig az, hogy inkább az AMD-s tervemet vegyem meg, vagy az Inteleset?

AMD:
[LINK]
Intel:
[LINK]
0
0
0
0
foxbet avatar
De azért szerintem egy kicsit túlbecsülték magukat a vga-val szemben mivel hd 6850 az nagyon erős vga. Úgy lesz mint a dirt 3-nál ahova corei7-et ajánlottak holott egyik haveromnak ez ment Ati raedon HD 4830+ AMD Athlon II x2 250-el.1366*768-as felbontáson
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Nekem is elment 2gb rammal max grafikán.De már látni, hogy már a battlefield-nek is 4gb ram kell majd(tudom még nemhivatalosan).
0
0
0
0
foxbet avatar
nekem 3GB 1066Mhz DDR3 rammal elment a Crysis2 35-40 fps-el a Geforce GT 330M
1366*768-as felbontáson. Pedig azt most adták ki.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Manapság már inkább 8gb ramban érdemes gondolkodni.A 4gb-ot már lassan 2 éve ajánlják.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
gyenesmartin írta:
Kmisi99 írta:
Szerintetek mennyi értelme van manapság bespájzolni 6-8GB ramot? Van értelme? Vagy mire szükség lesz rá már kijön a ddr4?
Aki nem ujítja folyamatosan a gépét annak nem árt 8gb ram.Egyrészt most olcsó is és ha játékra kell neki akkor inkább a mennyisége számít.Meg ha kijön a ddr4 akkor 10-szer annyiba fog kerülni mint a ddr3.Ráadásul még alaplapot is kellene venni hozzá.

Mondjuk van benne valami mert a ddr3 már vagy 3 vagy lehet hogy 4 éve jött ki de csak kb két éve lett úgy ahogy emberi ára. Na meg ha megyek főiskolába ott majd legalább végig elleszek 8gb rammal. Kösz a válaszokat. Mert eddig nagyon bizonytalan voltam.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Kmisi99 írta:
Szerintetek mennyi értelme van manapság bespájzolni 6-8GB ramot? Van értelme? Vagy mire szükség lesz rá már kijön a ddr4?
Aki nem ujítja folyamatosan a gépét annak nem árt 8gb ram.Egyrészt most olcsó is és ha játékra kell neki akkor inkább a mennyisége számít.Meg ha kijön a ddr4 akkor 10-szer annyiba fog kerülni mint a ddr3.Ráadásul még alaplapot is kellene venni hozzá.
0
0
0
0
matyosowski avatar
háát szerintem ha sok a pénzed akkor is max 6 giga és a többit oda csapod videókarinak. De ha meg kijön a DDR4 akkor szerintem a DDR3 al is elleszel még sokáig.
0
0
0
0
niteforce avatar
nem erdemes, altalanos feladatokra a 4GB boven elegendo, majd a DDR4 idejen majd lehet tobb is, foleg ha folytatodik ez az arcsokkenes. bar nem tudom meddig tud lejjebb menni az ara a ramoknak 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
akos328 avatar
Vmi rémkép, ha nem igaz, akkor vhogy kiverem a fejemből😃, de úgy rémlik h az MSI telepítőjében az Afterburner is benne van, vagy csak az alaplapoknál?
0
0
0
0
foxbet avatar
looserking írta:
hali all msi geforce kártyákat mivel lehet húzni ?

NVclock, nVHardPage, Nvidia BIOS Editor programokkal lehet.
0
0
0
0
azbizony avatar
looserking írta:
hali all msi geforce kártyákat mivel lehet húzni ?

msi afterburner
0
0
0
0
foxbet avatar
Inkább csináld így:
http://www.gepigeny.hu/usercomp.php?comp=30415
0
0
0
0
niteforce avatar
szerintem mindenkeppen rakj bele, egyet elore, egyet hatra, hogy igy aramoljon bent a levego.
0
0
0
0
kisteker avatar
Lenne egy kérdésem, mégpedig az, hogy a konfigomba, amit összeraktam, kell-e plusz venti?

[LINK]
0
0
0
0
cseszka avatar
Hejhó!Kolegám gépe csinál olyan fura dolgot,h:Megy egy darabig rendesenn,aztánn be se kapcsol.Bios bejön de tovább nem.Ha ujra rakom wint,egy pár napig megy majd ujra beha.HDD ok,nincs bedsecto,és kifogástalan állapotu.Most az enyém mellé van bekötve,pöpecüldolgozik,HD Sentinellel nézem,meg HDD regenerátorral,de minden ok.Gond akkor az alaplappal lehet?
0
0
0
0
Cooley avatar
TripplaXXX2 írta:
nemjó ott is ha huzok rajta 5 mhz-et akkor is kékhalál a visszateszem alapra akkor jó
micsináljak
?

Csináld Afterburnerrel.
0
0
0
0
niteforce avatar
en is ezzel huztam, minden maxon van, tok jo, stabil, semmi baja nincsen. nem tudom neked mi van vele 😕
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
nemjó ott is ha huzok rajta 5 mhz-et akkor is kékhalál a visszateszem alapra akkor jó
micsináljak
?
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
legujabb driver vann fennt
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
tényleg nem birja
mitcsináljak
emeljem a feszültséget?
0
0
0
0
matyosowski avatar
szerintem valamit elnéztél... nem lehet hogy plusz 20Mhz s emeléstől behaljon. Vagy ha tényleg annyi akkor ez vicc kategória 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
TripplaXXX2 írta:
szerintem már tulhuztam pedig csak 645mehz-en volt.
MI NEM JÓ?
Mért nem lehet huzni?

Valószínűleg kevés a fesz, de azért durva, hogy +20MHz-et nem bír alapfeszen. 😃
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
na özben megoldottam csináltam egy rendszer visszaállítást még jó hogy ma délben csináltam a egy biztonsági mentést
MEKKORA MÁZLIIIII!!!!!😃

szerintem már tulhuztam pedig csak 645mehz-en volt.
MI NEM JÓ?
Mért nem lehet huzni?
0
0
0
0
Cooley avatar
TripplaXXX2 írta:
heló!
Felhúztam 645mhz-re és inditottam azt a furmark-ot és 3 perc mulva már sikoltott hogy valami nem jó én azonnal kikapcsoltam a gépet vártam egy percet visszakapcsoltam és amikor beléptem volna kékhalál volt.Most csökkentett üzemmódba vok fönn és nemtom mit tegyek
Kérlek segítsetek

Minek kapcsoltad ki? 😃 Nem robban föl attól a géped, hogy valami instabil. Indítsd újra normál módban, kétlem, hogy amiatt lett volna a kékhalál.
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
heló!
Felhúztam 645mhz-re és inditottam azt a furmark-ot és 3 perc mulva már sikoltott hogy valami nem jó én azonnal kikapcsoltam a gépet vártam egy percet visszakapcsoltam és amikor beléptem volna kékhalál volt.Most csökkentett üzemmódba vok fönn és nemtom mit tegyek
Kérlek segítsetek
0
0
0
0
Cooley avatar
Miért éppen addig? 😃 +25MHz-et észre se lehet venni azon a kártyán, de mg az 50-et se nagyon, persze ha 1-2 fps kell, hogy ne szaggasson, akkor segíthet valamit. Szerintem addig húzza, amíg stabil, és nem melegszik túl. 10-20 MHz-enként növeld a magórajelet, aztán tesztelt Furmark alatt úgy 5percig, ha már az 5 perc alatt hibázik, vagy eléri a 90 fokot, akkor vegyél vissza legalább egy 10-est, aztán jöhet a memória ugyan így. Ha megtaláltad így a maximumot, jöhet egy fél órás Furmark, ha minden rendben, akkor kezdj el játszani, és ha minden frankó, akkor megvan, hogy mennyit bír ezen a feszültségen max a kártya. 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
TripplaXXX2 írta:
és hány mhz-t tuningoljak?

Tud valaki egy jó dvd menü szerkeztőt?

Ha nem szagatnak a játékok akkor nem kell húzni de ha szagatnak már akkor 625Mhz-ről olyan 650- 675-re húzd.
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
és hány mhz-t tuningoljak?

Tud valaki egy jó dvd menü szerkeztőt?
0
0
0
0
foxbet avatar
TripplaXXX2 írta:
Na nekem ilyen programom van.
Elmondaná nekem valaki hogy mit és hogy és meddig szabad állítsni?

Ja egyébként Zalman hűtő van rajta alapból

A második nagy vizszíntes kertben a gpu Mhz-t álítod feljem meg a memory mhz-t is ugyan akkorára. ha megvan utánna apply,
0
0
0
0
foxbet avatar
TripplaXXX2 írta:
nekem gibabyte radeon hd 4850-em van.
tehát jó az amit kaptam a driverrel együtt?

igen
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
nekem gibabyte radeon hd 4850-em van.
tehát jó az amit kaptam a driverrel együtt?
0
0
0
0
foxbet avatar
Nvidiánál az NVClock segítségével lehetőségünk van videókártyánk core és memória órajelét túlhajtani, természetesen saját felelősségre!
0
0
0
0
foxbet avatar
TripplaXXX2 írta:
és a videokarit hogy kell tuningolni?
Nekem adtak egy ilyen progit még a drover mellé és elvileg azzal is lehet csak nem tom hogy hogy és meddig szabad vagyis nemtok semmit
Na közben megnéztem a program neve:GIGABYTE Gamer HUD

Az MSI az alaplapjaihoz gyártott ilyen programot. de egyébként van ilyen progilya az ATInak a driver telepítéssel együtt megy fel ott tudod húzni az GPU-órajel meg stb.
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
Devis írta:
rivatunert vagy msi afterburnert leszeded és azokkal tudod

Az nem jó amit adtak hozzá?
0
0
0
0
foxbet avatar
Synda írta:
foxbet írta:
Synda írta:
Majd a gép leállít ha nem bírja a nagy hőt 😜

75c-ig nyugodtan elmehetsz.

Hát azért csak úgy megsugom a régi elso core 2 duo-s hp laptopokban a core 2 duo(45nm) terhelés alatt volt 90 fok😆

Megsúgom a mostani q 9400 volt 100c fölött is,de ha nem feltétlenül kell "főzni" a procit,ha van más megoldás is.

Alap órajel el?
0
0
0
0
Devis avatar
rivatunert vagy msi afterburnert leszeded és azokkal tudod
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
és a videokarit hogy kell tuningolni?
Nekem adtak egy ilyen progit még a drover mellé és elvileg azzal is lehet csak nem tom hogy hogy és meddig szabad vagyis nemtok semmit
Na közben megnéztem a program neve:GIGABYTE Gamer HUD
0
0
0
0
foxbet avatar
Synda írta:
Majd a gép leállít ha nem bírja a nagy hőt 😜

75c-ig nyugodtan elmehetsz.

Hát azért csak úgy megsugom a régi elso core 2 duo-s hp laptopokban a core 2 duo(45nm) terhelés alatt volt 90 fok😆
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
ea-st-ar írta:
TriplaXXX2:
valószínűleg az az a menüpont, ahol elszórakoztál, az a Memory Controller Clock cumó. Nem igazán jöttem rá, hogy hogyan is működhet, de angol fórumokon azt írták, hogy ezzel minden egyszerre fog húzódni, a mem és a proci órajele is. Szerintem elviekben ezzel elég szépen lehet tuningolni, viszont kell hűtés, mert nehogy aztán valamelyik részét a gépnek túlhúzd, és a hőtől bemondja az unalmast/újraindul. (Ha újraindulna, akkor ne kapcsold be egyből, adj neki 1 percet, hogy hűljön.)
Óvatosan próbáld csak. És használj hőmérséklet/órajel figyelőt.

Kamaa:
Az adatlapodon nincs kitöltve pontosan az alaplapod neve. Én így nem tudom megmondani, de hátha más segíthet.

És hány fok az aminél már megkell álnom?
0
0
0
0
niteforce avatar
hat ilyen regi alaplapoknal 4 gb a max ami szokott lenni, de ddr rambol az a mennyiseg nagyon draga:-) 18 k korul van
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
TriplaXXX2:
valószínűleg az az a menüpont, ahol elszórakoztál, az a Memory Controller Clock cumó. Nem igazán jöttem rá, hogy hogyan is működhet, de angol fórumokon azt írták, hogy ezzel minden egyszerre fog húzódni, a mem és a proci órajele is. Szerintem elviekben ezzel elég szépen lehet tuningolni, viszont kell hűtés, mert nehogy aztán valamelyik részét a gépnek túlhúzd, és a hőtől bemondja az unalmast/újraindul. (Ha újraindulna, akkor ne kapcsold be egyből, adj neki 1 percet, hogy hűljön.)
Óvatosan próbáld csak. És használj hőmérséklet/órajel figyelőt.

Kamaa:
Az adatlapodon nincs kitöltve pontosan az alaplapod neve. Én így nem tudom megmondani, de hátha más segíthet.
0
0
0
0
Kamaa avatar
hali! ha a gépembe DDR ramot lehet rakni akkor csak 2 GB-ig tudom megpakolni?
0
0
0
0
niteforce avatar
foxbet írta:
niteforce írta:
sziasztok, megint szaraxik a gepem, tobbszor kifagyott a jatek a rendszerrel egyutt, 3 szor volt, egyre lassul, es amikor bekapcsolasnal ki kell valasztanom az os t mar ott lefagy, ergo megint nem indul a windows... most az utobbi eset miatt mat a samun van minden a rendszernek,wd n csak game.... most miert nem indul? a vinyo az oka vagy mas?

SZERK: megoldva, aramtalanitas megoldotta 😀

biztos sokat játszottál és a nagy hő kicsit megcsapta a procit vagy vga-t vagy alaplap és amíg ki be húztad volt elég ideje lehűlni. Nekem is csinált ilyet a volt ilyen a laptopommal amikor a core i3 60 fokos volt mivel egésznap játszottam rajta mert nem lehetett kimenni egésznap zuhogott az eső . kikapcsoltam 30 másodpercre visszadugtam és jó is volt.

hat szerintem a CrossFire az nem tul eros game 😃😃 regi gepemen is ment 50 FPS-el😃 😃 ezen meg maxon 250 -nel 😃 es 10 percet gameltem rajta 😃😃 na mindegy lenyeg hogymar jo 😃
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
Nézzétek léygszi meg ezt a videót!😜
[LINK]
Na nekem ilyen a Bios-om és nemtom hogy hogy kéne ebben tuningolni a procit vagy a ramot.
Légyszi segítsetek már hogy mire menjek rá
Légyszi😜
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok! Még egy kérdésem lenne, mégpedig az, hogy a két konfig közül melyiket vegyem meg karácsonyra magamnak? Jah és mégegy dolog. Idén 100e-t tudok rászánnáni és nem többet.

INTEL Konfig:
[LINK]
Ára Vidkari és Merevlemez nélkül: 101 000 Ft

AMD Konfig:
[LINK]
Ára Vidkari nélkül: 97000

Vidkari csak jövőre lesz, mivel van egy HD 5670-em, az még kitart 😀
Merevlemez BENNE VAN az AMD-s konfig árában.

Válaszaitokat előre is köszönöm:

Kisteker

Ui.: Merevlemez már kéne, úgyhogy ne legyen mindenki alapból inteles.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció