Superlompos írta:
a kékhalálról nincs pontos üzenetem. De volt egy visszaszámláló, ami miután letelt újraindult a gép! 😜
1, The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x0000003b (0x00000000c000001d, 0xfffff9600015f2d9, 0xfffff8800a65dd70, 0x0000000000000000). A dump was saved in: C:\Windows\MEMORY.DMP. Report Id: 072811-19032-01.
2, The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
Hát ez nem sok mnden nekem egy pontos kékhalál kód kéne ez csak arról tájékoztat hogy a windows meg probálja magát normálísan leálítani majd ujrainditani és leirja hogy ezt az esemyényt hova naplozza.Vagy Ubuntut tölts le pc-re és irdki egy pendrive-ra hogy anon bootoljon aegy LIVE lemezként majd futtasad le rajta a teszteket és akkor kiírja mi a hiba ez nomfog hibásan menni mivel usb-stick ről működik vagyis külső meghajtóként kapcsolódik be a rendszerbe.
a kékhalálról nincs pontos üzenetem. De volt egy visszaszámláló, ami miután letelt újraindult a gép! 😜
1, The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x0000003b (0x00000000c000001d, 0xfffff9600015f2d9, 0xfffff8800a65dd70, 0x0000000000000000). A dump was saved in: C:\Windows\MEMORY.DMP. Report Id: 072811-19032-01.
2, The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
superlompos most már jó? mert ha nem akkor neked is alaplap csere szerintem :S 😞 nekem is ez volt a baj hogy lefagyott a gép meg kékhalált adott és a kondik behaltak rajta (8db)
kisteker: nincs ötletem se, mivel a tuning után halt be a rendszer ezért sok esély van rá hogy az csinált valamit... szerintem cipeld szervizbe vagy ha más tud valamit ajánlani akkor azt próbáld meg
kisteker írta:
Szóval akkor szerintetek az én problémám egy vinyó hiba? Mert akkor megyek és shoppingolok egy új vinyót 😀
Lol ilyenért új vinyót venni nem szabad feladni ilyen könnyen. Tuningot már visszavetted? Kábeleket megmozgattad? Meg még a bios reset is segíthet. Az az alaplapod kézikönyvébe van CMOS clear néven. De van róla vidi is a youtubeon.
oké, kipróbálom a bios resetet. tényleg van még esély?
superlompos ne lehet hogy az alaplapi elem mozdult el akkor szokott időt felejteni a gép, a fagyás am nem csak a HDD től lehet, nekem pl fagyogatott a rendszer és alaplapomon a kondik púposak voltak szóval lehet hogy neked is megadta magát az alaplap vagy jobbik eset hogy a HDD nem jól van bedugva. De ez csak találgatás ha HDD t megnézted és még mindig fagy szerintem vidd szervizbe mert akkor lehet hogy az alaplap rossz. (vagy esetleg amikor meglökted az asztalt akkor a RAM nem mozdult ki azt is nézd meg)
ma vettem egy notit,ami meg van adva itt aktívnak. Be instáláltam a t-mobilos internetet. Megnyitom a web n walk managert(csatlakozni kell itt) és nem találja. Más gépeken a jelszot kéri,de itt nem találja me. mi lehet a gond?
kisteker írta:
Szóval akkor szerintetek az én problémám egy vinyó hiba? Mert akkor megyek és shoppingolok egy új vinyót 😀
Lol ilyenért új vinyót venni nem szabad feladni ilyen könnyen. Tuningot már visszavetted? Kábeleket megmozgattad? Meg még a bios reset is segíthet. Az az alaplapod kézikönyvébe van CMOS clear néven. De van róla vidi is a youtubeon.
Superlompos, ez már majdnem mehetne a Megmagyarázhatatlan rejtélyek fórumtémába is!😆 Érdekes...😃 Szerintem nézd meg, hogy normálisan van-e minden ott a vinyó körül...Lehet, hogy lazán van beledugva a kábel, vagy maga a vinyó mozog...Nemtudom..😕 Nem vagyok szakértő, de tippnek jó!😆😉
"Kerítés nekem is van, szerintem mindenkinek van..(Aero 😉) 😃
nem lehet hogy HDD hiba? kicsit megmozdul akkor leall?
szerintem probalj meg egy olyat, hogy kiveszed a hazbol a vinyot, es egy masik helyre, ami az asztaltol fuggetlen, oda teszed. es akkor amikor mar nincs ott a HDD akkor menj neki az asztalnak. ha igy jo, akkor sztem HDD ha ujraindul mas.
Nekem meg olyan bajom lenne, hogy mostanában többször lefagy a gép, ha véletlenül egy kicsit hozzérek az íróasztalomhoz. Az elmúlt pár hétben kezdte ezt csinálni. Szerintem nem azért van, mert egy kicsit nekimegyek, hiszn megvan másfél éve a gép, és nem hiszem, hogy most megyek neki elpször egy kicsit az asztalnak. Teljesen kompletten lefagy, csak a reset gomb segít. Amikor újraindítom kiírja a sablon dumát: A windows indítása sikertele, majd a Windows normál indítása. Ekkor újraindul, de most pl. már nem jelnítette meg az internet ikont az űra mellett ráaádsul a dátumot visszaálította magától 2007. december 31-re.
Ha a vinyóval lenne baj, akkor az nem nagy probléma, csak az alaplap,proci,RAM triónak ne legyen baja. jah meg a vidkarinak. De hát ezekkel csak nincs baj mer akkor bios se lenne meg kép nem? 😞
Most bent vagyok a bios-ban és felismeri a vinyót is, a helyén van, neve is van. Itt lehetne valamit beállítani?
Amúgy az alplap nem mehetett tönkre, mert mondom, a saját képét kidobja (reklámoz 😀😉és utána bios-ba is be tudok menni szerintem ott csesztem el valamit csak nem tudom hogy mit 😞(
Oké. Most még nagyobb gond van, visszaraktam eredeti állapotra mindent, egyszer be is indult, de már a prociról ramról merevlemezről nem adott infót az ezt felismerő progi (piriform speccy), arra hivatkozva h nem talál vmilyen dll fájlt. Most másik gépről vagyok, mert mindig amikor azt beindítom, az fogad, hogy:
Először alaplap képernyője. BIOS-ba be tudok akármikor menni.
Ha nem megyek be ha bemegyek kijön az ami szokott:
Detect drivers done, no any drivers found meg felül pár infó a biosról stb.
Utána jönne h betölt az oprendszer, helyette valami kattan gyorsan hármat a gépben, aztán nincs kép. Proci venti mükszik, táp venti is ledek is világítanak, viszont a merevlemezes led nem jelez aktivitást.
A jelenlegi gépemet húztam mostanság, 3,3 ghz-ra toltam a procit. Aztán felhúztam 3,45 ghz-ra, oszt akkor nem mükszik, először azt hittem, hogy megsült, pedig még csak 56 fokos vt. Aztán kidobott egy ilyet:
DISK FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
Ez mi? 😀
Procinem sülhet meg olyan könnyen, mert offolja magát a gép, ha túlmelegedne a cucc.
Lefordítva:
Lemezhiba, helyezzen be egy rendszerlemezt majd nyomja le az enter-t.
A jelenlegi gépemet húztam mostanság, 3,3 ghz-ra toltam a procit. Aztán felhúztam 3,45 ghz-ra, oszt akkor nem mükszik, először azt hittem, hogy megsült, pedig még csak 56 fokos vt. Aztán kidobott egy ilyet:
Olyan nincs, hogy folyamatos 30 fps, max akkor, ha egyébként sokkal többet tudna a gép és limitálva van 30-ra. Nem mindegy, hogy min 30 fps, vagy átlag, vagy max. Viszont ahhoz, hogy minden szituációban 30 felett legyél, jóval több fps kell maxra. Egyébként sok játékban nem lenne tökéletes a folyamatos 30fps, nem mondom, hogy játszhatatlan lenne, de nem árt picit több. 😀
Quadgame94 írta:
Soha nem értettem ezt a húzást, meg OC-t, főleg a procin nincs értelme, és itt első sorban a 955, és i5/i7-re célzok.
Ha valaki FullHD-ban játszik és legyen egy HD6850-je, és ad a procinak vagy 7-800Mhz-t, van aki még tbbet is, nem sok értelme van, mert magas felbontáson inkább vagy jobban a VGA számít.
Meg minek akkor FPS? A szem úgysem képes 50FPS-t látni, akkor ott a játék heve, amikor öljük az ellenséget, kifigyel fú meg árnyékok részletességére, és csodálkozunk hogy a gém csak 20FSP-el döcög, lekapcsolva pedig adja a 30FSP-t. Észre vettem, hogy páran az oldalon és ez nem személyeskedés, mivel nem is nevezek meg senkit, csak jó dolgába húzogatja meg ad brutális OC-t. Szerintem akkor van értelme húzni, ha már egy régebbi 2 magossal van dolgunk, és kisebb felbontásban gémelünk. De szerintem egy 955-nek nincs értelme adni, alapon úgy is "kihajt" egy HD6950-et is, max +400Mhz.
abba igazad van h magasabb felobntáshoz hogy inkább VGA mint proci....
most néztem VGAspeeden hogy leváltották i5 2500Kra a régi QX9550@QX9770-et...
fullHDban 1% különbség volt az 775ös javára 1600 valahányszor meg izé mértékben pedig 10% a sandy javára.
Quadgame94 írta:
Soha nem értettem ezt a húzást, meg OC-t, főleg a procin nincs értelme, és itt első sorban a 955, és i5/i7-re célzok.
Ha valaki FullHD-ban játszik és legyen egy HD6850-je, és ad a procinak vagy 7-800Mhz-t, van aki még tbbet is, nem sok értelme van, mert magas felbontáson inkább vagy jobban a VGA számít.
Meg minek akkor FPS? A szem úgysem képes 50FPS-t látni, akkor ott a játék heve, amikor öljük az ellenséget, kifigyel fú meg árnyékok részletességére, és csodálkozunk hogy a gém csak 20FSP-el döcög, lekapcsolva pedig adja a 30FSP-t.
hát pont ez a cálja a játék készítőknek, hogy minnél szebb és részletgazdagabb legyen a játék nemg nem mind 1hogy egy árnyék 10 vagy 200pixelből áll össze.
Nem mind1 hogy 60 vagy csak 30 fps-el megy. 60fps-nél szépen valosághűen mozog 30-nál már beleszaggat meg nem szép a grafika.Meg ha ezeket nem kapcsolod be akkor meszíről ugy nézki egy tárgy éle mintha kiálló szögek lennének. Így meg valoságos szép sima él. Nem csak játékra használjuk az a procit.Fateromnak az új Phenom II x6 1100T procija a quadro 4000-essel befegy a rendszer ha megnyit egy 2 GB-os catia modell-t a proci 100%-on megy.
Quadgame94 írta:
Meg minek akkor FPS? A szem úgysem képes 50FPS-t látni, akkor ott a játék heve, amikor öljük az ellenséget, kifigyel fú meg árnyékok részletességére, és csodálkozunk hogy a gém csak 20FSP-el döcög, lekapcsolva pedig adja a 30FSP-t. Észre vettem, hogy páran az oldalon és ez nem személyeskedés, mivel nem is nevezek meg senkit, csak jó dolgába húzogatja meg ad brutális OC-t. Szerintem akkor van értelme húzni, ha már egy régebbi 2 magossal van dolgunk, és kisebb felbontásban gémelünk. De szerintem egy 955-nek nincs értelme adni, alapon úgy is "kihajt" egy HD6950-et is, max +400Mhz.
Honnan veszed hogy CSAK játékra használjuk az erős procit???
olyan, de azzal csak maximum par szaz mhz johet ossze mivel h67.
p67 tel meg z68 al ki tudod hasznalni hogy szorzozar mentes a proci, igy egy jo hutovel boven mehetne 4 ghz fole is az orajel.
Valaki megmondaná, hogy a Pentium 4 531 (3.0 Ghz) procit lehet-e húzni? Mert BIOS-ban szürke a core speednek a sávja. Akkor ezen a procin szorzózár van?
Hát ez nem sok mnden nekem egy pontos kékhalál kód kéne ez csak arról tájékoztat hogy a windows meg probálja magát normálísan leálítani majd ujrainditani és leirja hogy ezt az esemyényt hova naplozza.Vagy Ubuntut tölts le pc-re és irdki egy pendrive-ra hogy anon bootoljon aegy LIVE lemezként majd futtasad le rajta a teszteket és akkor kiírja mi a hiba ez nomfog hibásan menni mivel usb-stick ről működik vagyis külső meghajtóként kapcsolódik be a rendszerbe.
Eddig jó, bár nem fogom rúgdosni az asztalt! 😜
inkább a kékhalál üzenetett ird le azzaol sokat segitesz azokon akik meg probálják kitalálni a gondoddat.
kisteker: nincs ötletem se, mivel a tuning után halt be a rendszer ezért sok esély van rá hogy az csinált valamit... szerintem cipeld szervizbe vagy ha más tud valamit ajánlani akkor azt próbáld meg
oké, kipróbálom a bios resetet. tényleg van még esély?
Amúgy a bios elemet is vettem már ki, mert nem akart beindulni se nagyon. 😜
ma vettem egy notit,ami meg van adva itt aktívnak. Be instáláltam a t-mobilos internetet. Megnyitom a web n walk managert(csatlakozni kell itt) és nem találja. Más gépeken a jelszot kéri,de itt nem találja me. mi lehet a gond?
"Kerítés nekem is van, szerintem mindenkinek van..(Aero 😉) 😃
szerintem probalj meg egy olyat, hogy kiveszed a hazbol a vinyot, es egy masik helyre, ami az asztaltol fuggetlen, oda teszed. es akkor amikor mar nincs ott a HDD akkor menj neki az asztalnak. ha igy jo, akkor sztem HDD ha ujraindul mas.
Fogalmam sincs miért csinálja. 😕
Most bent vagyok a bios-ban és felismeri a vinyót is, a helyén van, neve is van. Itt lehetne valamit beállítani?
Prűbáld meg másik gépbe átrakni ezt a vinyót. Ha ott s ezt csinálja akkor tuti, hogy a vinyó a vétkes.
Amúgy az alplap nem mehetett tönkre, mert mondom, a saját képét kidobja (reklámoz 😀😉és utána bios-ba is be tudok menni szerintem ott csesztem el valamit csak nem tudom hogy mit 😞(
Először alaplap képernyője. BIOS-ba be tudok akármikor menni.
Ha nem megyek be ha bemegyek kijön az ami szokott:
Detect drivers done, no any drivers found meg felül pár infó a biosról stb.
Utána jönne h betölt az oprendszer, helyette valami kattan gyorsan hármat a gépben, aztán nincs kép. Proci venti mükszik, táp venti is ledek is világítanak, viszont a merevlemezes led nem jelez aktivitást.
Mi lehet a gond kérlek, segítsetek gyorsan!!!
Szaisztok!
Ez mi? 😀
Procinem sülhet meg olyan könnyen, mert offolja magát a gép, ha túlmelegedne a cucc.
Lefordítva:
Lemezhiba, helyezzen be egy rendszerlemezt majd nyomja le az enter-t.
nekem már 500 mhz oc-nél behal..
Ez mi? 😀
Én a húzást játékoknál értem feleslegesnek.
foxbet
Azért azt megnézném mikor akad egy játék 30FPS-nél, ha meg beleszaggat az meg nem 30fps.
Egyáltalán nem felelsleges húzni játék miatt. Ahol a proci kell, mint pl. a ps2 emulátor, ott igenis jól jön az pár Mhz.
Én is húztam a procimat, jó mondjuk nem nagyon, mert 2800-ról csak 3500-ra húztam. 😃
Én a húzást játékoknál értem feleslegesnek.
foxbet
Azért azt megnézném mikor akad egy játék 30FPS-nél, ha meg beleszaggat az meg nem 30fps.
Hát aki húzza a procit az biztos hogy van rá oka. Mert mondjuk DX 11-ben játszik.
foxbet
abba igazad van h magasabb felobntáshoz hogy inkább VGA mint proci....
most néztem VGAspeeden hogy leváltották i5 2500Kra a régi QX9550@QX9770-et...
fullHDban 1% különbség volt az 775ös javára 1600 valahányszor meg izé mértékben pedig 10% a sandy javára.
Meg minek akkor FPS? A szem úgysem képes 50FPS-t látni, akkor ott a játék heve, amikor öljük az ellenséget, kifigyel fú meg árnyékok részletességére, és csodálkozunk hogy a gém csak 20FSP-el döcög, lekapcsolva pedig adja a 30FSP-t.
hát pont ez a cálja a játék készítőknek, hogy minnél szebb és részletgazdagabb legyen a játék nemg nem mind 1hogy egy árnyék 10 vagy 200pixelből áll össze.
Nem mind1 hogy 60 vagy csak 30 fps-el megy. 60fps-nél szépen valosághűen mozog 30-nál már beleszaggat meg nem szép a grafika.Meg ha ezeket nem kapcsolod be akkor meszíről ugy nézki egy tárgy éle mintha kiálló szögek lennének. Így meg valoságos szép sima él. Nem csak játékra használjuk az a procit.Fateromnak az új Phenom II x6 1100T procija a quadro 4000-essel befegy a rendszer ha megnyit egy 2 GB-os catia modell-t a proci 100%-on megy.
Honnan veszed hogy CSAK játékra használjuk az erős procit???
p67 tel meg z68 al ki tudod hasznalni hogy szorzozar mentes a proci, igy egy jo hutovel boven mehetne 4 ghz fole is az orajel.
nem, csak nem olyan az alaplapod, próbáld meg másik alaplappal
értem. Inkább nem veszek most másik lapot, karácsonykor majd úgyis lesz új gép. Annak a lapja olyan?
[LINK]
Valaki megmondaná, hogy a Pentium 4 531 (3.0 Ghz) procit lehet-e húzni? Mert BIOS-ban szürke a core speednek a sávja. Akkor ezen a procin szorzózár van?
Rám írt egy srác h oda adja ezt a gépet az Iphone 3G-mért cserébe Szerintetek meg éri ?
CPU: C2D E7200 (3M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB)
MEM: CSX 2*1GB 1066MHz DDR2
VGA: GAINWARD 9800GT 1 GB DDR3
HDD: SATA 80 GB 100/100%
Alaplap: AsRock P43DE
Opt:LG DVD
Táp: ISO 350W
Mon: 17" Belinea CRT 1280*1024(mintha új volna)
Tökéletesen müködik.
350Wos táppal 9800GT? lol
Még egy 200W os fsp is vinné de egy 250 esssel nagyon lazán menne.
Rám írt egy srác h oda adja ezt a gépet az Iphone 3G-mért cserébe Szerintetek meg éri ?
Tökéletesen müködik.
350Wos táppal 9800GT? lol
Tökéletesen müködik.