Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Puffin avatar
Ha garanciális akkor nyugodtan vegye meg!
0
0
0
0
Pixx avatar
tesóm veszi nem ajánlod? nem hinném h baja lenne de garis igen 😀

[LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
Pixx: természetesen! Az ASUS R9 290(x) nem ajánlott kártya! Ha kifogod a szar memóriachipes verziót akkor random BS netezés közben.
Mennyiért vennéd? Garancia van rá?
0
0
0
0
Pixx avatar
Köszi piero 😃 tudnál párszót mondani az r9 290-ről tudom h neked volt csak az x-es verzió de nem eget rengető a különbség 😀
0
0
0
0
Pixx avatar
corsair vs550 elvisz egy i7 4790s + egy r9 290 dc2-es vga-t? 😃 S.0S be kéne 😃 köszi
0
0
0
0
Krissz avatar
Windows XP telepítőből, lehet készíteni .wim file-t?
0
0
0
0
Puffin avatar
Van Helsing 25: hát ha sok filmet nézel akkor a helyedben nem vennék 21:9-es monitort.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok

az lenne a kérdésem hogy 2 monitor között vacillálok és melyiket érné meg jobban

1: LG 25UM57-P 21:9
2: Acer K242HLAbid

Filmnézésre és játékra használom majd

Mind a kettőre van garancia az egyik bolti az Acer a másik használt de van rá még 2 év gari
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Nem csodálkozom, csak reméltem, hogy ha már ennyit kibírt akkor nem lesz baja, de nem így történt... Igazából csak azért kérdeztem a lapot, mert valami jobbfélét szeretnék ha már ennyit költöttem erre a szélmalom hobbira... 😂
0
0
0
0
Zoli73 avatar
NoobHUN: A 970-es lapkakészlet az jó hozzá.

Ja egy 760-as lappal ne is csodálkozz, hogy ezt csinálja.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Szerintem is az lesz a baj, de a p!csába már... 😆 És az ASUS M5A97 EVO R2.0 már jó lenne vagy ennél nézzek komolyabbat? (Az előző hozzászólásomat nem küldte el... gépigény.hu pls...)
0
0
0
0
Puffin avatar
Lehet kezdi megunni a 8magos FX-et az a lap. Eléggé fapados az FX alá... Valószínű az lesz a hiba ha a hőfokok rendben vannak. (CPU, VGA) A VRM felforr viszont szerintem...
0
0
0
0
Puffin avatar
NoobHUN: melyik géped?
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Sziasztok! Úgy látom itt segítőkész emberek vannak ezért írok ide. Kb. 2-3 napja a gép random haldoklik és droppol az fps minden játékban... Én arra gondoltam, hogy a lapomon halt meg a teljesítmény szabályzó. Mert új szoftvert nem telepítettem. Mit tudtok erre mondani?
0
0
0
0
Krissz avatar
De érted 😃 keresem, csak nincs logika 😆 nem akarom tudni hogy miről lett az frissitve, Home P. re 😆D

LAN ra tudsz mondani vmit? meg a PPOe faxom ra?
0
0
0
0
Puffin avatar
Krissz: gyorsulna valószínű! 😃
0
0
0
0
Krissz avatar
Srácok, Celeron 3.06Ghz CPU (s775, 1mag sztem) meg 1.5GB RAM os gépre, ha reinstallálnám a windowst, tisztán, lenne esély arra hogy a Win 7 Home Premium ami rajta van, nem 6percig töltene, hanem úgy működne rendesen?

Mert kajak 6 percig latod windows logot, aztan 1perc még a kurzor és asztal, meg igaz Powerline bol kapja a netet, de vagy 2percig keresi azt is, mindig ottvan a PPoE is vagy miretek csatlakozo, az mi? Hogyan lehet kilőni? Csak a LAN csati kell.

Meg ez frissitve lett, vmiről, legalábbis a windows old mappa erree utal, meg a Korábbi telepitések cimszo, ez is 25GB.

Ha ujrahúznám, egy Pro x86 al akkor lenne azért javulás? mert azert ez nem normális, még ehhez a géphez mérten sem.

Bővíteni nemlehet, reinstall talán belefér nekik, munkahelyi gépecske, demár igényli nagyon a jó kezeket 😀
Köszi

Korábbi hszemhez:
Köszi srácok, phoenixfire:
azt a progit nézegettem énis, pendrivera rá is nyomtam dee teleirta azt nemsok infót dobott vissza az állapotárol.
getcarter:
Nincsen sajnos okostelóbol másik a közelben, esetleg anyám nyomogombosa ha képes felismerni 8GB os kartyamat
0
0
0
0
visor261 avatar
https://i3.kym-cdn.com/photos/images/original/000/107/432/i_hug_that_feel.png Nekem atarival kezdődött utána ps1,ps2... de minden megváltozott mikor a pc-mustard race támadást indított...(p1,p3,athlon,core duo,fx,i...)
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Én nem tudom de ha olyan árban vásárolnék (persze nem teszem :'D) akkor egy két 10-est màr mindenképp vàrnék mert egysuerűen brutális amit a Sony művel exclusive címekkel.. ide nem elég a Forza és a Gears már bőven szerintem. Náluk minőségi játékok vannak szerintem. Nekem mint kis PC-snek meg fáj a szíve :\ 😃
0
0
0
0
visor261 avatar
Laci szerintem is a ps éri meg jobban az exclusive-ok miatt... viszont most a MS takarít ki csak(legalábbis ps-ről nem hallottam) [LINK] és 71k értékű a xbox 1... viszont hogy nálunk mikor vált át azt nem tudom... de Rektfather helyében én mindenképpen várnék 😀
0
0
0
0
getcarter avatar
próbáld ki a kártyát egy másik telefonban
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Most így hírtelen találtam valamit neked Krissz: [LINK]
0
0
0
0
Krissz avatar
Valaki pls! Micros SD kártya állapotát meg lehet határozni valami szoftverel?? (mint HDD nél a HD Sentinel) Fontos lenne. Mert nemtudom eldönteni hogy telonak van baja, vagy tényleg csak a kártyának! 😞
Köszi
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Nem tolakodni akarok vagy ilyesmi de nem lenne jobb egy PS4? Nem ismerem a funkciókat rajza tény de olyan játékok vannak\jönnek rá hogy összeszorul a szívem a PC mellett...
0
0
0
0
BOMB avatar
igazán nincs mit! ott segítek ahol tudok 😀
0
0
0
0
no avatar
engem abszolút nem zavar 😃 de akkor így meg van a döntésem és köszönöm a segítségedet 😀
0
0
0
0
BOMB avatar
hogy nem zavar ha 100 méterre kevesebb a pixel 😆
0
0
0
0
no avatar
hát mit jelent hogy pixelbuzi? 😃
0
0
0
0
BOMB avatar
akkor jó az xbox one. persze csak ha nem vagy pixel buzi
bár én zenét csak úgy tudtam hallgatni ha one drive-ra felraktam a zenét
filmekből meg csak eredeti filmeket játszik le ha csak nincs ki chip-elve de azzal elveszne a garancia
0
0
0
0
no avatar
játékon kívül csak filmezek meg zenét hallgatok 😀
0
0
0
0
BOMB avatar
Rektfather attól függ hogy játszáson kívül mire használnád?
0
0
0
0
no avatar
sziasztok lett most egy kis extra pénzem és azt szeretném megkérdezni ,hogy mi érné meg jobban a számítógépemen fejleszteni vagy befektetni inkább egy konzolba? 😀
0
0
0
0
GaboC avatar
Van egy WD blue 500Gb merevlemezem, ami az utóbbi napokban érdekesen viselkedett. Véletlenszerűen ki és bekapcsolt. Energiagazdálkodásra gyanakodtam, de ott le volt tiltva, hogy kikapcsoljon. HD Tune-t lefuttattam és egy hibás szektort talált tegnap. Mai nap megint megnéztem és már 8 lett belőle. A chkdsk d:/f /r /x parancssor se segített, így gondolom fizikai sérülés lehet. Készüljek a cserére? Csak 1,5 éves...
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok! vettem egy prestigio 3870c tabot de az elején megakad Az Art hi-tech feliratnál hogy tudom orvosolni?😀Válaszotok előre is köszönöm!
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Még egy kis problémám lenne.. kinéztem magamnak egy új videókarit a kis fogyasztás miatt
(https://www.pcx.hu/termek/gainward-gtx750-2gb-ddr5-gold-sample-426018336-3538-videokartya-420415)
Az lenne a kérdésem hogy az alaplapomon lévő PCI-E 1.0/1.1-es csatlakozó ellátná elég árammal ezt a kártyát vagy aggódnom kell miatta?
0
0
0
0
Funes avatar
Hát egy SSD-hez képest jó hogy lassabb ! 😀
Egyébként nekem semmi problémám nincs a gyorsasággal pedig én is, csak egy 250-es WD-t használok 16Mb cache-el.. (Win10 alatt)
0
0
0
0
Puffin avatar
GamerLaci: régi vinyón lassú a Win 10 az egyértelmű! Kipróbáltam egy régebbi 500-as WD vinyón, de halál volt nekem már, mivel már a Core2-esem mellett is SSD volt.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Microsoft Media Creation Tool-t le kell tölteni, azt telepíteni és azzal létre lehet hozni a gépre egy telepítő lemezt.Ha megvan ki kell írni és már van is egy telepítő lemezed.
Én így csináltam magamnak 10-es telepítőt.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Akkor megpróbálom tisztán. Telepítőt honnan szerezzek amúgy? 😲
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ha csak frissítve volt a 10-re akkor én még először kipróbálnám egy tiszta telepítéssel a 10-et.Mivel már volt az alaplaphoz kötve a 10 akkor amint netet ér aktiválni is fogja magát.
Ha ez nem oldja meg a gondot akkor vissza 7-re és megnézni ott is előjön-e a hiba.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Sziasztok!
Kicsit lehet OFF lesz a téma de ebben a fórumrészben rendes emberek vannak ezért itt tenném fel a kérdésem- Adjak még esélyt a Windows 10-nek vagy váltsak vissza 7-re?
Nagyjából 1éve vettem a számítógépem ami akkor Win 7-el érkezett és én frissítettem a 10-esre mert újabbvolt és elviekben jobb is. Ekkor még nem is voltak problémák annyi hogy sokkal lassabban bootolt a rendszerem. (ekkor még a régi 8800gt-m volt a gépben) Na mióta kicseréltem a videókártyám ( GTX 550 Ti) szoktak driver kernel meg ilyesmi problémák is lenni. Arra gondoltam hogy azért szokott driverhiba történni mert kalózkodom a játékokat de találtam rá egy megoldást aztán megszűnt de egy másfajta "hiba" üzenettel dobál ki mostanság a játékokból miszerint "*.exe alkalmazás számára nem engedélyezett a grafikus driver\hardver elérése." Itt már kicsit besokalltam... azután jött az hogy nem akar néha kikapcsolni a gép. Elhalványul a kép és ennyi a lemez is megáll és úgy marad amíg manuálisan le nem állítom. Most pedig már nem tudja telepíteni a frissítéseket sem (a Win eredeti) Nagyon kezdem ezt unni... de félek hogy nem lenne kifizetődő visszavàltani sem. Váltsak vissza a 7-esre vagy mit tehetek még? Egyáltalán lenne-e értelme a Win 10 mellett kardoskodnom? Nagyrészt játékra van használva a gépem.
Előre is köszi! 😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
hát csak másik gép sincs a közelben 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
másik gépben próbáld ki. ha ott is kaka, akkor valami nem ok a kártyával...
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Hali
Kaptam egy GALAXY GeForce GTS 250 VGA-t tesztelésre és az van, hogy ha beteszem a vga-t akkor is IGP vel indul a gép, és BIOS ban a PCI-E az elsődleges...
Akkor ez a vga kuka ?
Mert van egy 9500GT-m ha azt rakom a gépbe akkor PCI-E VGA val indul rendesen ahogy kell neki.
Újabb BIOS-t nem tudok flashelni mert windowsbol nem lehet pendrive om meg nincs 😃
0
0
0
0
bayusz avatar
jól van, köszi a segítséget, beszélek majd velük..
0
0
0
0
Funes avatar
Igen csuzli jól mondja, kevés ráfizetéssel jobban járnál egy Fsp HEXA 400-al !
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció