Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
wolf12 avatar
Akkor ezzel azt mondod hogy most 1334mhz*16 -
De ha huzam akkor 1866*16 lesz és az nem annyira lényeg?😆
0
0
0
0
RapStyle avatar
wolf12 írta:
de az gond hogy fel akarom húzni mhz mert 1334 en van és 1886 ra.
De írták hogy feszültség kell neki.Hogy pl 1600 mhz is mennyen.

Feszültség az kell neki természetesen. Én azt tudom ajánlani szép lassan emelt a feszt és a Mhz-et. Így lassan de biztosan fel tudod nyomni 1886-ra.

De igazából ha csak játékra kell, akkor nem érdemes húzni. Mivel azon a Mhz különbségen nem számít semmi. Max 1Fps különbség lenne.
0
0
0
0
wolf12 avatar
de az gond hogy fel akarom húzni mhz mert 1334 en van és 1886 ra.
De írták hogy feszültség kell neki.Hogy pl 1600 mhz is mennyen.
0
0
0
0
RapStyle avatar
wolf12 írta:
ahn és 1.65? vagy 1.5 felfele szarakodik ? :S

Konkrétan nem tudom milyen 1,5 fölött. Azt tudom hogy 1,5-nél még stabil, de hogy 1,6-nál vagy fölötte milyen azt nem tudom. De szerintem bőven elég az az 1,5V is.
0
0
0
0
wolf12 avatar
ahn és 1.65? vagy 1.5 felfele szarakodik ? :S
0
0
0
0
RapStyle avatar
wolf12 írta:
Ha ramon 1.5 1.6 v emelem azzal tönkre mehet?? :SSS

Nem mehet/megy tönkre. De alapvetően bírnia kell. Viszont 1,5-ig jól bírja, 1,6-nál már kiszámíthatatlan.
0
0
0
0
wolf12 avatar
Ha ramon 1.5 1.6 v emelem azzal tönkre mehet?? :SSS
0
0
0
0
RapStyle avatar
zsolty87 írta:
Üdv.
Vga-t szeretném picit húzni. MSI 6850 típusú. Ehhez lenne pár kérdésem.
Először is hogy érdemes-e? (alapórajelek: GPU 775, memória 1000MHz)
MSI Afterburner engedi a GPU órajelet 900 MHz-ig, memória órajelet pedig 1200 MHz-ig.
Ha eddig húzom akkor nem fog az ártani a kártyának?
Észrevehető lesz a teljesítmény növekedés?

Nem fog ártani neki. Max leblokkolja és visszaáll alap órajelre.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
zsolty87 írta:
Üdv.
MSI Afterburner engedi a GPU órajelet 900 MHz-ig, memória órajelet pedig 1200 MHz-ig.

ha feszt nem emelsz akk nem fogsz kárt tenni a kariban.😀 Teljesítmény növekedést pedig nagyon keveset fogsz észrevenni, max. 7-8 fps-t😉
0
0
0
0
khaled98 avatar
na mind1, majd sz@rakodok vele 😃
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Üdv.
0
0
0
0
wolf12 avatar
Hát én csak felhúztam3.6 ról 4.2 és annyi és megy rendesen.
Ott biosban van próbáld 😃 csak saját felelőségre 😀
0
0
0
0
khaled98 avatar
És rajtam tudna segíteni valaki? 😀 :
Szeretném ha lenne egy ember akinek van egy kis ideje rám Húzni szeretném a procimat, megvan minden, nekem csak mondjátok el az alapokat, mi mit jelent, mit emeljek, mit csökkentsek, ill. átlagosan hány ghz-nél mennyi Vcore szükséges. Köszönöm a segítséget! 😀
0
0
0
0
wolf12 avatar
Inkább meg kérdem mert van egy rakta variáció -.- 😆
0
0
0
0
wolf12 avatar
És szted melyk érték a jó A v B ? sztem B lenne jó ?
A: 9-9-9-25-1N @ 1866 1.6v, Boots, unstable
B: 9-10-9-27-2N@ 1866 1.6V
0
0
0
0
Cooley avatar
wolf12 írta:
Köszi szépen !!
Akkor megpróbálom manuálisan sztem menni fog.
De akkor így elvileg menni kell 1866 mhz en ?
Vagy annyit nem mert nem inteles ?

Mennie kell, de ha mégse menne, akkor egy kis extra fesz, és egész biztosan nem lesz gond. 😀 Viszont az időzítések alatt nem csak azt a 4-et értem, de majd a bios-ban egész biztosan meglátod. Nekem van olyan menüpont a bios-ban, ahol meg lehet nézni az X.M.P profil időzítéseit, de ha esetleg neked nem lenne, akkor ajánlom az AIDA64-et erre a célra. 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
wolf12 írta:
Köszi szépen !!

Elméletileg mennie kell neki, csak ugye ehhez már egy kis fesz fog kelleni😉
0
0
0
0
wolf12 avatar
Köszi szépen !!
0
0
0
0
Cooley avatar
wolf12: Az a memória X.M.P-s, csak Intel rendszerrel fog azon az órajelen menni a megfelelő időzítésekkel 1.5V-on. Vagy beállítod manuálisan az összes értéket pontosan az X.M.P profil szerint, vagy ha nem tudod beállítani, hagyd automatán az időzítéseket, de adj neki legalább 1.6V-ot ahhoz az órajelhez.
0
0
0
0
wolf12 avatar
Helo nekm az lenne gond hogy ramot felhúzni overclocking szeretném.
Mert 1866mhz ugye és most csak 1334mhz fut.
De sajnos akkár hogy próbálom FSB meg stb.. be állítom gép be adja kék halált hogy fizikai memória vagy mi . Az a lényeg hogy mondjátok k már meg hogyan kell felhúzni mert így kurvára nem használom ki a ramot ://
Én még arra gondtam hogy tápegység nem bírja de sztem nem az lesz a hiba 😃
Ja meg nem próbáltam voltage állítani mmost 1.487V van. írták hogy 1,5-1,65 kéne.
timing se piszkáltam de találtam olyat hogy 1866mhz 9-10-9-27.
És a hányszor próbálkozom azt írja biosban sytem no optimized voltage -.-
De azért remélem meg lehet oldani vlmi értelmes módon 😃
Segítséget előre is köszönöm !!! 😆 😃
0
0
0
0
khaled98 avatar
Szeretném ha lenne egy ember akinek van egy kis ideje rám 😀 Húzni szeretném a procimat, megvan minden, nekem csak mondjátok el az alapokat, mi mit jelent, mit emeljek, mit csökkentsek, ill. átlagosan hány ghz-nél mennyi Vcore szükséges. Köszönöm a segítséget! 😀
0
0
0
0
Devis avatar
is. ingame lehet h fura textúrákat fogsz látni, vagy szemcsésedik, akadozik a kép. általában ilyen jelei vannak ha a vga hibázik vagy nem bírja
0
0
0
0
levi27 avatar
Devis írta:
meg egy kis játék, lehetőleg olyan ami terheli a gépet, de nagyon.
én is tuningoltam a vga-m:
gpu: 800@900 (nem lehet tovább)
mem.: 1000:1100 (nem nyomtam tovább)

bár nekem felesleges volt mert a proc húzásból több fps jött mint a vga-ból

Majd lesz az is. Ha instabil lesz azt fagyással jelzi igaz? (Úgy mint a proci)
0
0
0
0
Devis avatar
meg egy kis játék, lehetőleg olyan ami terheli a gépet, de nagyon.
én is tuningoltam a vga-m:
gpu: 800@900 (nem lehet tovább)
mem.: 1000:1100 (nem nyomtam tovább)

bár nekem felesleges volt mert a proc húzásból több fps jött mint a vga-ból
0
0
0
0
levi27 avatar
Devis írta:
10 minimum

Az jó 😃 15 percig futtattam és 740MHz mellett is stabilnak csúfolható még 😃 ( gondolom hogy a stabil cimke rámehessen kell legalább 2 óra teszt..)
0
0
0
0
MATiTO avatar
dehogy felesleges😃 ha már 40mhz-t húzok rá már érezhető a gyorsulás... és nekem alapból ddr2 1066 mhz-s ramjaim vannak amik most 800 on mennek szóval szeretném a maximumot kihozni belőlük am2 es procival
0
0
0
0
levi27 avatar
A furmark burn-in tesztjét mennyi ideig illik futtatni?
0
0
0
0
grafi97 avatar
ne húzd a memóriát, abszolút felesleges. semmi gyorsulást nem fogsz tapasztalni. am ha a procid szorzózár mentes, nem kéne húznia a ramot is.
0
0
0
0
MATiTO avatar
sziasztok nekem lenne egy olyan igényem hogy csak a memóriát szeretném húzni a gépben és amint látjátok egy asus m2n32 sli deluxe alaplapom van amiben a biosban lehet húzni a dolgokat csak az a gáz hogy a procit és a ramot egyszerre húzza ami nekem nem szimpi mert a proci már maxon van viszont a ramom még mehetne tovább ha tudtok valami ötletet adni azt megköszönném 😀
0
0
0
0
vasziliy avatar
Hali. A procimat tuningoltam egy kicsit. a HyperTransport órajele 1110 MHz -re emelkedett? Maradhat így? vagy a szorzóját állítsam 4 re?
0
0
0
0
grafi97 avatar
akkor emelgesd ahogy a +/- gombokkal engedi.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
grafi97 írta:
ne sokat emeld. kb ilyen 0.01V-onként menj felfele amíg nem stabil.

csak az a bajom h az alaplap 0.05V-onként enged emelni és azt is csak 0.15-ig
0
0
0
0
mathejocy avatar
HP 8500GT 512MB DDR2 450/950/400 Bios Flash Gigabyte 8500GT 600/1570/400 @ 810/2052/531 Vantage New World record P1501 [LINK]Az eredeti órajelekhez képest elég brutál lett.Itt még a potis kép van,de azok már nincsenek rajta.Grafit cerkával véglegesítettem a feszkókat.
0
0
0
0
grafi97 avatar
ne sokat emeld. kb ilyen 0.01V-onként menj felfele amíg nem stabil.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
értelek, hát 3,4 felett már fagyogat fesz emelés nélkül.
mennyivel érdemes emelni? vagy kikell tapasztalni h mennyivel stabil?
0
0
0
0
grafi97 avatar
DarthRoni: ez változó. dekem 3,6 ghz felett kellet feszt emelnem b55-el. de lehet hogy neked 3.8 ra is felmegy alap feszen, de az is lehet hogy már 3.2 ghz-en kékhalált kapsz fesz emelés nélkül.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Srácok, szerintetek egy AMD Phenom II x4 B50-nél mekkora órajel után érdemes feszt emelni és mennyivel? válaszokat előre is köszi 😀
0
0
0
0
vasziliy avatar
A FurMark nevű programmal mértem alap órajelen kb 1030 pontot kapott. így pedig már 1412

Játéknál csak a bf3-nál tudtam kipróbálni. Ott is volt javulás,de nem sok...ami érthető ennél a játéknál 😆
0
0
0
0
khaled98 avatar
vasziliy írta:
Hali. Sikeresen túlhajtottam az 5450 karimat. Gpu: 650@800 memória:800@1000
Alapfeszen megy.Feszültséghez nem mertem változtatni 😆 Több napig teszteltem,aztán jött a bios átírás...ami sikeres volt 😀

Grat a vga-nak 😜!! sok különbség volt?
0
0
0
0
vasziliy avatar
Hali. Sikeresen túlhajtottam az 5450 karimat. Gpu: 650@800 memória:800@1000
Alapfeszen megy.Feszültséghez nem mertem változtatni 😆 Több napig teszteltem,aztán jött a bios átírás...ami sikeres volt 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
skindzso írta:
zzel a hütővel ami nekem van ugyan ijen van tesomnak is és őneki mennyire birnám felhuzni az instel pemtium dual core e2200 2.20 GHz prociját??

kösz a választ 😃

hütő:
http://www.spire-corp.com/main/product_detail.asp?ProdID=707

Szerintem nemsokkal birná,ha egyáltalán többet is kibirnál,mint pl a gyári box kulerrel,mert ez is nagyban hasonlit rá felépitésileg is.
0
0
0
0
skindzso avatar
zzel a hütővel ami nekem van ugyan ijen van tesomnak is és őneki mennyire birnám felhuzni az instel pemtium dual core e2200 2.20 GHz prociját??

kösz a választ 😃

hütő:
http://www.spire-corp.com/main/product_detail.asp?ProdID=707
0
0
0
0
cseszka avatar
GAMER2 írta:
cseszka írta:
Hali.Az mért van,h a memojaim DDR3 1600Mhz Corsair Vengeance,de csak 1333Mhz megy?Elözö lapomonn Giga MA770T-UD3 ment 1600 ha a biosban felraktam annyira,de ha a mostani MSI 970A-G46 lapomonn felteszem 1600Mhz-re,akkor be se akar jönni a Win,ha meg bejö,akk pás másodperc és kékhalál.Mekkora fesz kellene a memonak h mennyen 1600Mhz-en?Ha joltom a corsair memok csak 1.5V mennek a többi meg 1.6.Ez lehet a bibi?Probályam meg feltenni 1.6-ra?Nem sül el semmi?Ami még érdekel ha a procim huzni akarom 4Ghz fölé,akk a memóriával is "játszadozni kell"ezt mondták már mások is,de ez a játszadozás mit takar?Huhhh...Mit kell rajta álligatni?Még egy kérdés,ha bemegyek a biosba,és nemcsinálok semmit akk mért megy fel a proci 50C-ig?Amint kilépek biosbol,lejjeb esik a fordulat és lehül.Ami érdeke,olykor még a hütö bordák is igen igen langyosak,szóval biztos melegszik.Még egy játéknál se vettem volna észre h felmelegedjen ennyire,peddig szerintem ott jobban dolgozik.

Szerintem nem éri meg a ramokkal szarakodni mivel csak a tesztprogramokban vennéd észre a különbséget észre.(3D Mark)proci húzásnál csak akkor kell "játszadozni" a ramokkal ha csak fsb-vel tudod húzni a procit.De neked nem kéne fsb-vel tuningolnod, mivel szorzózár mentes a procid. Ezért csak a szorzót kell emelned a neked megfelelő tuning eredményhez.😉

Ezzel próbálkoztam,de 398x Mhz mindig kékhalált kapok,pedig próbáltam már feszt is emelni.Ami meg megint degesit,h gyengébb laponn ment a ram 1600-on a jobb lappal meg nemakar.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
cseszka írta:
Hali.Az mért van,h a memojaim DDR3 1600Mhz Corsair Vengeance,de csak 1333Mhz megy?Elözö lapomonn Giga MA770T-UD3 ment 1600 ha a biosban felraktam annyira,de ha a mostani MSI 970A-G46 lapomonn felteszem 1600Mhz-re,akkor be se akar jönni a Win,ha meg bejö,akk pás másodperc és kékhalál.Mekkora fesz kellene a memonak h mennyen 1600Mhz-en?Ha joltom a corsair memok csak 1.5V mennek a többi meg 1.6.Ez lehet a bibi?Probályam meg feltenni 1.6-ra?Nem sül el semmi?Ami még érdekel ha a procim huzni akarom 4Ghz fölé,akk a memóriával is "játszadozni kell"ezt mondták már mások is,de ez a játszadozás mit takar?Huhhh...Mit kell rajta álligatni?Még egy kérdés,ha bemegyek a biosba,és nemcsinálok semmit akk mért megy fel a proci 50C-ig?Amint kilépek biosbol,lejjeb esik a fordulat és lehül.Ami érdeke,olykor még a hütö bordák is igen igen langyosak,szóval biztos melegszik.Még egy játéknál se vettem volna észre h felmelegedjen ennyire,peddig szerintem ott jobban dolgozik.

Szerintem nem éri meg a ramokkal szarakodni mivel csak a tesztprogramokban vennéd észre a különbséget észre.(3D Mark)proci húzásnál csak akkor kell "játszadozni" a ramokkal ha csak fsb-vel tudod húzni a procit.De neked nem kéne fsb-vel tuningolnod, mivel szorzózár mentes a procid. Ezért csak a szorzót kell emelned a neked megfelelő tuning eredményhez.😉
0
0
0
0
cseszka avatar
Biosom a legujabb van fent,már másra nemtudok gondolni.A biosban van Ecogreen profil,meg oc profil,ha oc profilra nyomom,ott a memonak erövel 18XX Mhz-t akar belöni,amit a ram nem is tud.Furcsa dolog.😕NA majd hátha irnak hozzáértök.
0
0
0
0
khaled98 avatar
cseszka írta:

Szerintem nem enged a bios-od, esetleg egy bios-frissítést csinálj(ha tudsz, ha nem akkor hagyd a fenébe, mert 1333Mhz és 1600Mhz között csak a Bencsmark mutatja a különbséget, amúgy nem fogod érezni!). 1,6V-ra fel ne rakd, vagyis én nem raknám fel!
Memóriákkal játszadozás sajnos én sem tudom mit takar, majd egy-két két múlva elkezdek én is tuningolni, és megkérek pár emberkéát akik értenek hozá hogy segítsenek az alapjaiban 😀 .
A biosban nem baj ha felmelegszik a cpu, ez normlis, nekem is ez szokott lenni.
További jó estét! 😉
0
0
0
0
levi27 avatar
Cooley írta:
levi27 írta:
BIOS csere nélkül hogy lehet feszt emelni a gpu-n? RivaTunerben nem találom hogy hol lehetne Afterburner-ben pedig nem engedi...

Ha az Afterburner nem engedi, akkor nem támogatott a videokarid feszültségszabályozója. Ez esetben csak biosmoddal növelhetsz a feszültségen.

Szomorú...a bios modtól egy picit tartok nehogy elrontson vmit szal ink hagyom
Azért köszi.
0
0
0
0
cseszka avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció