A Windows 7-ről minden

2009. May 06., téma
Fórum » Szoftver
A-Z-ig a Windows 7-ről, kérdések, válaszok, stb.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ReSeth avatar
Most XP-m van fent, és a játékok egész egyszerüen nem mennek jól a gépemen. 😕 Lehet attól hogy XP-m van fent? Csak mert COD 2 nem megy fullon (najó megy de nemtudom játszani) ilyen beállításokon van 30-40 fps-em : 1152x864, minden high ami csak lehet, a direct x a játékban 9-se állítva és minden ami lehetséges ON.
Szerintem a gépem bőven elég a cod2-höz, vagy a vga elavult? De a windows 7-el nemfutnak jobban a játékok? Mert én úgy hallottam.
0
0
0
0
draco91 avatar
Na végre sikerűlt feltennem a Windows7-et. 😃😃😃
0
0
0
0
draco91 avatar
De megpróbáltam feltenni. 2 módszerrel is. Az egyik Windows-ról, de ott kiírja ezt a hibát. A másik módszer, hogy mikor újraindítom a gépet, akkor bebootolom a dvd-t, de ott is ugyan ezt írja ki.
0
0
0
0
no avatar
draco91 írta:
Sziasztok!
Én azt szeretném megkérdezni, hogy ha ezt a hibaüzenetet írja ki, akkor tényleg nem tudom felrakni a Windows 7-et?
# Ez a számítógép nem kompatibilis az Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) szabvánnyal. A Windows rendszert olyan számítógépre kell telepíteni, amely támogatja az ACPI szabványt. BIOS-frissítésért lépjen kapcsolatba a számítógép gyártójával, vagy telepítse a Windows rendszert egy ACPI-kompatibilis számítógépre. #
De a BIOSban meg vannak is ACPI beállítási lehetőségek.

Ez hülyeség!!! 😆
és felse engedi rakni?
megse probáltad-?
0
0
0
0
draco91 avatar
De mondom, mikor elkezdeném felrakni a Win7-et, akkor írja ki ezt a hibát!
Lefuttattam ezt a programot: "Windows 7 Upgrade Advisor" és ott nem írt ki semmi hibát. Szóval elvileg jó hozzá a gépem.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
úgy ahogy az xp-t 😆 de ha azt nemtod akkor nehéz elmagyarázni
0
0
0
0
draco91 avatar
És hogyan tudnám felrakni a Win7-et? 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
nem arról beszéltem hanem nagyon régi gépen nem megy el 😀
0
0
0
0
draco91 avatar
Hát nekem 1 magos 3000mhz-es procim van. 😀
És hogyan tudom felrakni a Win 7-et?
0
0
0
0
Hitoshi avatar
ez sztem hülyeség bár 1 magos 800 MHZ procival rendelkező gépre tuti nemtod felrakni
0
0
0
0
draco91 avatar
Sziasztok!
Én azt szeretném megkérdezni, hogy ha ezt a hibaüzenetet írja ki, akkor tényleg nem tudom felrakni a Windows 7-et?
# Ez a számítógép nem kompatibilis az Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) szabvánnyal. A Windows rendszert olyan számítógépre kell telepíteni, amely támogatja az ACPI szabványt. BIOS-frissítésért lépjen kapcsolatba a számítógép gyártójával, vagy telepítse a Windows rendszert egy ACPI-kompatibilis számítógépre. #
De a BIOSban meg vannak is ACPI beállítási lehetőségek.
0
0
0
0
Flash avatar
Beírod Gugliba, vagy felmész a hivatalos honlapra és megnézed melyik a legújabb.
0
0
0
0
no avatar
és melyik a legujabb?
pls vki egy linket? 😆
0
0
0
0
Flash avatar
Ott van hogy "Program futtatása" 😀 de tényleg töltsd le a legújabbat, vagy használj VirtualCloneDrive-ot!
Telepítésnél sztem mindegyik pattogni fog, de kicsit erőltetni kell. 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Tölts le újabbat az túl régi
0
0
0
0
no avatar
nekem lenne egy ilyen problémám mikor inditani akarom a daemon tools-t!
win7 em van 32 bit home premium

https://kepfeltoltes.hu/100401/daemon_tools_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Megpróbálok egy újabb drivert hátha jó lesz
0
0
0
0
Hitoshi avatar
mondjuk ha alapértelmezettnek van beállítva az 5.1-es kimenet akkor nemtom,nekem régen volt ilyesmi bajom akkor csak át kellett állítani az alapértelmezettséget + drivert felrakni
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Na és mit állítsak? Mert pl van a metro 2033 ott hátulról egy hang nem jön. De pl a just cause 2 nél van
0
0
0
0
Hitoshi avatar
és a vezérlőpultnál állítottál a hangon ? ott be kell állítani mert ha rosszul van akkor szinte nincs is hang.nekem ez volt a baja mert csak a hdmi-t ismerte fel 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
És mit állítsak be? Mert az be van állítva hogy 5.1 de az 5.1 abból áll hogy néha valamit hallok hátul de azt is ritkán😞
0
0
0
0
Flash avatar
btamas27 írta:
a realteket honnan lehet letolteni, ami kompatibilis a win7 el?....en kaptam egyet de azt nm engedi felrakni....nem tom h mie....

Realtek-hez a hivatalos honlapról szedjél drivert, ott van mindenre.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Nekem alapból felismert a gépembe mindent ami csak létezik...
0
0
0
0
btamas27 avatar
a realteket honnan lehet letolteni, ami kompatibilis a win7 el?....en kaptam egyet de azt nm engedi felrakni....nem tom h mie....
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Én a Realtekben állítottam be mindent és nagyon jó a hangzásom..
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Elég rossz az 5.1 es hangzásom van hogy nincs is de ha van akkor is pl csak 1-2 robbanást hallok a hátsó hangszórókból mit kéne állítani hogy normális legyen?
0
0
0
0
aknakukac avatar
hedzsooo írta:
32-bites eleg a vasadra, de mennyi a RAM-mod pontosan ? Nem adtad meg a vasad adatainal...1ebkent min. 2 Gb RAM nem art neki szerintem, ha jatszani is szeretnel rendesen rajta.

Tesómnak tegnap tettem fel a gépére:1.8GHZ CPU
GF 440X
512mb RAM
180GB HDD
Igaz kicsit lassan de megy!
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
32-bites eleg a vasadra, de mennyi a RAM-mod pontosan ? Nem adtad meg a vasad adatainal...1ebkent min. 2 Gb RAM nem art neki szerintem, ha jatszani is szeretnel rendesen rajta.
0
0
0
0
no avatar
helló azt szeretném kérdezni hogy az én gépemen Windows-7 van és nem tudom hogy ehhez a géphez nem a nagy az oprendszer a 32-bites változat van rajta😀
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
looserking írta:
szerintem is érdemes annyit hagyni de sztem a win 7 csak a ram meg a dx 11 támogatás miatt kell többi cucc ot fel lehet rakni xp re is pl átlátszó mappa szélek stb

Ja, persze a kinezetet valtoztatgathatod az XP-enek, de sosem lesz belole W7. 😆

50 Gb legyen a W7-nek, ahogyan Thug85 is irta, SZVSZ is.
1ebkent ugy emlekszem min. 15% szabad hely kell a toredezettseg-mentesitesnek, ahhoz, h hatasosan mukodjon. Ja, jo tanacs, ha a lomtarat nem hasznalod nagyon, akkor allitsd 1-2%-ra csak a helyigenyet es meg tobb szabad helyel fogsz rendelkezni. 😉
0
0
0
0
thug85 avatar
MaliDual írta:
van egy 320 as sata 2 es vinyóm. az úgy jó ha csinálok egy 16GB os partíciót arra csak az oprendszer megy a többi megmaradó helyre meg megy minden. vagy inkább hagyjam egybe a vinyót

Javaslom, hogy legalább 30-40 gigát adj annak a partíciónak, amin a Windows van. Idővel úgy is telepítesz rá különféle progikat, amelyek a program filesbe települve szintén helyigénnyel rendelkeznek. Arról nem is beszélve, hogy a töredezettség mentesítéshez is szükséges némi szabad terület az adott partíción. Én egy 50 gigát mindig adok az oprendszernek.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nekem kb 20gb ot foglalt a win7 de kb +10gb szabad hely nem árt neki. Amúgy érdemes 2 partíciót csinálni mert ha újrarakod a gépet akkor csak a kisebbet kell formázni a nagyobbon meg megmaradnak az adatok
0
0
0
0
Hitoshi avatar
ha 16 Gb-on elfér az oprendszer 😆 (amit kétlek mert win7 -nek asszem 40 Gb kell) akkor persze hogy jó
0
0
0
0
MaliDual avatar
van egy 320 as sata 2 es vinyóm. az úgy jó ha csinálok egy 16GB os partíciót arra csak az oprendszer megy a többi megmaradó helyre meg megy minden. vagy inkább hagyjam egybe a vinyót
0
0
0
0
thug85 avatar
Én nem vettem észre jelentős sebességcsökkenést. Ettől függetlenül lehet fennáll! De ha észre sem veszem, akkor kit érdekel.
Én a Windows telepítése miatt csináltam partíciókat. Nagyban megkönnyíti a helyzetemet.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Én nem "szeretem" a partícionálást, jelentősen lassítja a gépet!
0
0
0
0
thug85 avatar
Nekem meg változó. Az oprendszert tartalmazó partíció általában 0%-mert azt rendszeresen töredezettség mentesítem, és nem telepítek illetve rakok rá semmit, csak programokat.
A másik partíción tárolok mindent, és a játékokat is arra installálom. Azt néha nem tudom teljesen töredezettség mentesíteni.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Majd nekilátok valamikor a takarításnak!😀 Az pedig elég érdekes, hogy mindig 0% a töredezettsége mindkét kötetnek..
0
0
0
0
thug85 avatar
Nem. Az enyém sem volt már vagy 3 éve. Csak nem árt néha töredezettség mentesíteni, és lepucolni róla a lomot.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Nekem is van 2 partició, de az nem probléma, haa 2. partíciót már régen(kb. 1 éve) nem formáztam meg?
0
0
0
0
thug85 avatar
Én szeretek formázni. Legalább olyankor törlök minden lomot amit addig sajnáltam kidobni, de különösebb hasznát nem vettem.
Nekem particionálva van a vinyó. Az egyik partícióra átmentem ami fontos, a másikat formázom.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Köszi, szerintem ma meglesz, bár én nem szeretek formázni, a szívem mindig fáj, ha azt kell tennem..
0
0
0
0
thug85 avatar
Rakj fel egy 64 bites Windows 7 Home Premiumot. Az kevesebb számodra hasztalan dolgot telepít.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Szerintetek a Win7 melyik verzióját érdemes felrakni a gépemre? Általában csak netezek vagy zenéthallgatok, néha gamelek.. Most egy 64 bites angol Ultimate verzió van fent, eddig ezt találtam a leggyorsabbnak.. De hallottam már valakitől, hogy nem muszály az Ultimate-et felrakni, mert az sok marhaságot telepít még... Szóval köszi a választ előre is..
0
0
0
0
demi3223 avatar
Azért köszi. De biosba semmi nincs állítva csak újraindítottam és lett floppy meghajtó.???
De nem tom miért nem olvassa a Dl DVD-t mert 2 napja még olvasta és azóta nem csináltam vele semmit.
0
0
0
0
gabesz1024 avatar
vmi elvan ellitva a bisoban ha talál floppy meghajtót,a DL-t meg nemtom.Nekem olvassa
0
0
0
0
demi3223 avatar
Miért nem olvassa be Dl DVD-t meg miért talál floppy meghajtót ha nincs is benne???
Köszi a segítséget.
Gyorsba kéne.
0
0
0
0
zolika199 avatar
sagesz93 írta:
xp-ből is van 64bites, de a 32bites is elindul, csak nem fog látni a ramból 1gb-t.

Köszönöm a segítséget!😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció