Most XP-m van fent, és a játékok egész egyszerüen nem mennek jól a gépemen. 😕 Lehet attól hogy XP-m van fent? Csak mert COD 2 nem megy fullon (najó megy de nemtudom játszani) ilyen beállításokon van 30-40 fps-em : 1152x864, minden high ami csak lehet, a direct x a játékban 9-se állítva és minden ami lehetséges ON.
Szerintem a gépem bőven elég a cod2-höz, vagy a vga elavult? De a windows 7-el nemfutnak jobban a játékok? Mert én úgy hallottam.
De megpróbáltam feltenni. 2 módszerrel is. Az egyik Windows-ról, de ott kiírja ezt a hibát. A másik módszer, hogy mikor újraindítom a gépet, akkor bebootolom a dvd-t, de ott is ugyan ezt írja ki.
draco91 írta:
Sziasztok!
Én azt szeretném megkérdezni, hogy ha ezt a hibaüzenetet írja ki, akkor tényleg nem tudom felrakni a Windows 7-et?
# Ez a számítógép nem kompatibilis az Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) szabvánnyal. A Windows rendszert olyan számítógépre kell telepíteni, amely támogatja az ACPI szabványt. BIOS-frissítésért lépjen kapcsolatba a számítógép gyártójával, vagy telepítse a Windows rendszert egy ACPI-kompatibilis számítógépre. #
De a BIOSban meg vannak is ACPI beállítási lehetőségek.
Ez hülyeség!!! 😆
és felse engedi rakni?
megse probáltad-?
De mondom, mikor elkezdeném felrakni a Win7-et, akkor írja ki ezt a hibát!
Lefuttattam ezt a programot: "Windows 7 Upgrade Advisor" és ott nem írt ki semmi hibát. Szóval elvileg jó hozzá a gépem.
Sziasztok!
Én azt szeretném megkérdezni, hogy ha ezt a hibaüzenetet írja ki, akkor tényleg nem tudom felrakni a Windows 7-et?
# Ez a számítógép nem kompatibilis az Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) szabvánnyal. A Windows rendszert olyan számítógépre kell telepíteni, amely támogatja az ACPI szabványt. BIOS-frissítésért lépjen kapcsolatba a számítógép gyártójával, vagy telepítse a Windows rendszert egy ACPI-kompatibilis számítógépre. #
Ott van hogy "Program futtatása" 😀 de tényleg töltsd le a legújabbat, vagy használj VirtualCloneDrive-ot!
Telepítésnél sztem mindegyik pattogni fog, de kicsit erőltetni kell. 😀
mondjuk ha alapértelmezettnek van beállítva az 5.1-es kimenet akkor nemtom,nekem régen volt ilyesmi bajom akkor csak át kellett állítani az alapértelmezettséget + drivert felrakni
és a vezérlőpultnál állítottál a hangon ? ott be kell állítani mert ha rosszul van akkor szinte nincs is hang.nekem ez volt a baja mert csak a hdmi-t ismerte fel 😀
Elég rossz az 5.1 es hangzásom van hogy nincs is de ha van akkor is pl csak 1-2 robbanást hallok a hátsó hangszórókból mit kéne állítani hogy normális legyen?
hedzsooo írta:
32-bites eleg a vasadra, de mennyi a RAM-mod pontosan ? Nem adtad meg a vasad adatainal...1ebkent min. 2 Gb RAM nem art neki szerintem, ha jatszani is szeretnel rendesen rajta.
Tesómnak tegnap tettem fel a gépére:1.8GHZ CPU
GF 440X
512mb RAM
180GB HDD
Igaz kicsit lassan de megy!
32-bites eleg a vasadra, de mennyi a RAM-mod pontosan ? Nem adtad meg a vasad adatainal...1ebkent min. 2 Gb RAM nem art neki szerintem, ha jatszani is szeretnel rendesen rajta.
looserking írta:
szerintem is érdemes annyit hagyni de sztem a win 7 csak a ram meg a dx 11 támogatás miatt kell többi cucc ot fel lehet rakni xp re is pl átlátszó mappa szélek stb
Ja, persze a kinezetet valtoztatgathatod az XP-enek, de sosem lesz belole W7. 😆
50 Gb legyen a W7-nek, ahogyan Thug85 is irta, SZVSZ is.
1ebkent ugy emlekszem min. 15% szabad hely kell a toredezettseg-mentesitesnek, ahhoz, h hatasosan mukodjon. Ja, jo tanacs, ha a lomtarat nem hasznalod nagyon, akkor allitsd 1-2%-ra csak a helyigenyet es meg tobb szabad helyel fogsz rendelkezni. 😉
MaliDual írta:
van egy 320 as sata 2 es vinyóm. az úgy jó ha csinálok egy 16GB os partíciót arra csak az oprendszer megy a többi megmaradó helyre meg megy minden. vagy inkább hagyjam egybe a vinyót
Javaslom, hogy legalább 30-40 gigát adj annak a partíciónak, amin a Windows van. Idővel úgy is telepítesz rá különféle progikat, amelyek a program filesbe települve szintén helyigénnyel rendelkeznek. Arról nem is beszélve, hogy a töredezettség mentesítéshez is szükséges némi szabad terület az adott partíción. Én egy 50 gigát mindig adok az oprendszernek.
Nekem kb 20gb ot foglalt a win7 de kb +10gb szabad hely nem árt neki. Amúgy érdemes 2 partíciót csinálni mert ha újrarakod a gépet akkor csak a kisebbet kell formázni a nagyobbon meg megmaradnak az adatok
van egy 320 as sata 2 es vinyóm. az úgy jó ha csinálok egy 16GB os partíciót arra csak az oprendszer megy a többi megmaradó helyre meg megy minden. vagy inkább hagyjam egybe a vinyót
Én nem vettem észre jelentős sebességcsökkenést. Ettől függetlenül lehet fennáll! De ha észre sem veszem, akkor kit érdekel.
Én a Windows telepítése miatt csináltam partíciókat. Nagyban megkönnyíti a helyzetemet.
Nekem meg változó. Az oprendszert tartalmazó partíció általában 0%-mert azt rendszeresen töredezettség mentesítem, és nem telepítek illetve rakok rá semmit, csak programokat.
A másik partíción tárolok mindent, és a játékokat is arra installálom. Azt néha nem tudom teljesen töredezettség mentesíteni.
Én szeretek formázni. Legalább olyankor törlök minden lomot amit addig sajnáltam kidobni, de különösebb hasznát nem vettem.
Nekem particionálva van a vinyó. Az egyik partícióra átmentem ami fontos, a másikat formázom.
Szerintetek a Win7 melyik verzióját érdemes felrakni a gépemre? Általában csak netezek vagy zenéthallgatok, néha gamelek.. Most egy 64 bites angol Ultimate verzió van fent, eddig ezt találtam a leggyorsabbnak.. De hallottam már valakitől, hogy nem muszály az Ultimate-et felrakni, mert az sok marhaságot telepít még... Szóval köszi a választ előre is..
Azért köszi. De biosba semmi nincs állítva csak újraindítottam és lett floppy meghajtó.???
De nem tom miért nem olvassa a Dl DVD-t mert 2 napja még olvasta és azóta nem csináltam vele semmit.
Szerintem a gépem bőven elég a cod2-höz, vagy a vga elavult? De a windows 7-el nemfutnak jobban a játékok? Mert én úgy hallottam.
Sziasztok!
Ez hülyeség!!! 😆
és felse engedi rakni?
megse probáltad-?
Lefuttattam ezt a programot: "Windows 7 Upgrade Advisor" és ott nem írt ki semmi hibát. Szóval elvileg jó hozzá a gépem.
És hogyan tudom felrakni a Win 7-et?
pls vki egy linket? 😆
Telepítésnél sztem mindegyik pattogni fog, de kicsit erőltetni kell. 😀
win7 em van 32 bit home premium
a realteket honnan lehet letolteni, ami kompatibilis a win7 el?....en kaptam egyet de azt nm engedi felrakni....nem tom h mie....
Realtek-hez a hivatalos honlapról szedjél drivert, ott van mindenre.
Tesómnak tegnap tettem fel a gépére:1.8GHZ CPU
GF 440X
512mb RAM
180GB HDD
Igaz kicsit lassan de megy!
szerintem is érdemes annyit hagyni de sztem a win 7 csak a ram meg a dx 11 támogatás miatt kell többi cucc ot fel lehet rakni xp re is pl átlátszó mappa szélek stb
Ja, persze a kinezetet valtoztatgathatod az XP-enek, de sosem lesz belole W7. 😆
50 Gb legyen a W7-nek, ahogyan Thug85 is irta, SZVSZ is.
1ebkent ugy emlekszem min. 15% szabad hely kell a toredezettseg-mentesitesnek, ahhoz, h hatasosan mukodjon. Ja, jo tanacs, ha a lomtarat nem hasznalod nagyon, akkor allitsd 1-2%-ra csak a helyigenyet es meg tobb szabad helyel fogsz rendelkezni. 😉
Javaslom, hogy legalább 30-40 gigát adj annak a partíciónak, amin a Windows van. Idővel úgy is telepítesz rá különféle progikat, amelyek a program filesbe települve szintén helyigénnyel rendelkeznek. Arról nem is beszélve, hogy a töredezettség mentesítéshez is szükséges némi szabad terület az adott partíción. Én egy 50 gigát mindig adok az oprendszernek.
Én a Windows telepítése miatt csináltam partíciókat. Nagyban megkönnyíti a helyzetemet.
A másik partíción tárolok mindent, és a játékokat is arra installálom. Azt néha nem tudom teljesen töredezettség mentesíteni.
Nekem particionálva van a vinyó. Az egyik partícióra átmentem ami fontos, a másikat formázom.
De nem tom miért nem olvassa a Dl DVD-t mert 2 napja még olvasta és azóta nem csináltam vele semmit.
Köszi a segítséget.
Gyorsba kéne.
xp-ből is van 64bites, de a 32bites is elindul, csak nem fog látni a ramból 1gb-t.
Köszönöm a segítséget!😀