Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
sziasztok,hat nekem is hasonlo a problemam.a procim nyugiban 40 fok korul mozog,de ha jatszok felmegy siman 60 -65 ig is.ez baj?a videokartyam meg70 - 80 ra is,es rendszeresen takaritom a gepet es most pasztaztam ujra a procit.???
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem ide tartozik, de csak kíváncsiságból: mennyi az itt lévő emberek fűtésszámlája? Csak azért, mert kint mínuszok vannak, itt meg dobálóznak 24-28 fokos szobahőmérsékletekkel... Vagy Afrikából írtok? 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát ez valóban fizikai képtelenség.
0
0
0
0
Osynho avatar
humerot írta:
hát nem tudom nekem 26 fok van most a szobámban a proci meg magonként 23 fokos 😃

Akkor ezt most gondold végig. Lehetséges ez? Józan paraszti ész + alsó tagozatos fizika. 😀
0
0
0
0
Megaisten avatar
Nekem most ennyi,egy 18Gb Blu ray tömörités és convertálás után.😃 szoba 28,7.fokvan.https://kepfeltoltes.hu/130126/Ashampoo_Snap_2013.01.26_13h03m01s_003__www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
hnemaria avatar
Alpenföhn matterhorn rev.b vagy Scythe ninja 3 alpenföhn szerintem szebb..
melyik legyen?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Gamer, nekem is ilyesmi hőfokaim vannak, szintén 2 db 12cm-s ventivel.
0
0
0
0
humerot avatar
hát nem tudom nekem 26 fok van most a szobámban a proci meg magonként 23 fokos 😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
alex1997 írta:
Osynho írta:
silverline007:
Szerinted lehetséges 24-25 fokos szobában a 13-20 fokos processzor hőmérséklet egy hagyományos léghűtővel, ami a környezetében lévő levegőt keringteti? 😃
A terheléses 30-35 fok sem valószínű egy olyan processzorral. 😀

Nekem most van 1.uj Gephazam. Elöl 12 cm es venti oldalt 1 8 cm es hatul 2 8cm es. Na.az a lényeg hogy az előző hazba ahol 1 rendszer venti nem volt. Az alap hőmerseglet a.procinak 45 volt jatek közben 56

Most alaap jarat 18fok játék kózben a 30 at is alig eri el.

Sőt az alaplap is megall 40 fokon a régi guckoba 66 ot is surolta. A VGA is mondom 40 fokon megáll edig ez volt az alap es 60 ig is elment. Ugy hogy jo paszta is volt rajta ( most megjobb van rajta) Igeny enyit szamit pár ventilator :-)

Ennél nagyobb pontgyűjtögető nem is lehetnél...Belöksz egy ekkora ***ságot, és csodálkozol hogy aztán másban nem segít senki? Szánalmas vagy -,-" Legalább olyat írnál ami kb. hihető 😊
0
0
0
0
Osynho avatar
alex1997: Szóval szerinted terhelve -26fokot értél el pár ventilátorral, terhelés nélkül meg -27-et. 😀 Ott valamit nem jól mértél. 😀 Szobád hőmérséklete?

humerot: a mag hőmérséklet sem lehet kisebb a szoba hőmérsékleténél, ha csak nincs beépítve gy hűtőszekrény a processzorba.
0
0
0
0
no avatar
Laptop ventibe valami márkásat és drágát vagy jót akarnák venni. Lenovo Y580- nak kell majd. Mert havernak is terhelés alatt olyan mint a sütő
0
0
0
0
humerot avatar
Osynho: szerintem ő a maghőt nézhette az lehet annyi 😃
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Osynho írta:
silverline007:
Szerinted lehetséges 24-25 fokos szobában a 13-20 fokos processzor hőmérséklet egy hagyományos léghűtővel, ami a környezetében lévő levegőt keringteti? :D
A terheléses 30-35 fok sem valószínű egy olyan processzorral. :)

Nekem most van 1.uj Gephazam. Elöl 12 cm es venti oldalt 1 8 cm es hatul 2 8cm es. Na.az a lényeg hogy az előző hazba ahol 1 rendszer venti nem volt. Az alap hőmerseglet a.procinak 45 volt jatek közben 56

Most alaap jarat 18fok játék kózben a 30 at is alig eri el.

Sőt az alaplap is megall 40 fokon a régi guckoba 66 ot is surolta. A VGA is mondom 40 fokon megáll edig ez volt az alap es 60 ig is elment. Ugy hogy jo paszta is volt rajta ( most megjobb van rajta) Igeny enyit szamit pár ventilator :-)
0
0
0
0
Osynho avatar
Szerintem ott vagy a program hibázik, vagy a processzor szenzora hülye. 😀 Az alacsony üzemi hőmérséklet nem baj, a kemények folyékony nitrogénnel nyomatják a tuningot. 😀 Az egyszerűbb júzerek télen a teraszon. 😂
0
0
0
0
silverline007 avatar
Aida64 írja, nem tudom ez minek az oka, csak tudni akartam hogy van e egy olyan üzemi hőmérséklet amihez nem túl alacsony ^^
0
0
0
0
Osynho avatar
silverline007:
Szerinted lehetséges 24-25 fokos szobában a 13-20 fokos processzor hőmérséklet egy hagyományos léghűtővel, ami a környezetében lévő levegőt keringteti? 😃
A terheléses 30-35 fok sem valószínű egy olyan processzorral. 😀
0
0
0
0
no avatar
Leköltöztem az alaksorba. Jó hideg van.
0
0
0
0
silverline007 avatar
24-25 fok van a szobában egy AMD FX-6100 ról van szó 😃D terheléssel 30-35 max 😃D Egy cooler master 612s hűti 😃 de akkor nem árt neki ha hűvös 😃
0
0
0
0
Nandi17653 avatar
nekem alapon 30. terhelve 42 artic A30 hütővel. szobahőmérséklet pedig 25 fok
0
0
0
0
hnemaria avatar
nálam alapon 30, prime95el 53 o.O
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem 27-28 fokot mutat az aida 64 a procira, a szobahőmérséklet pedig 20 fok. Persze üresjáratban ennyi a porci hőmérséklete.
0
0
0
0
hnemaria avatar
Osynho írta:
silverline007 írta:
hány fokon érzni magát jól a processzor? enyém alapjáraton 13-20 körül van, az jó?

hany fok van a szobadban? 2? 😃

hát ha annyi a procija akkor a szobájában csak hidegebb lehet. sztem 5fok körül lehet nála. 😆
0
0
0
0
Osynho avatar
silverline007 írta:
hány fokon érzni magát jól a processzor? enyém alapjáraton 13-20 körül van, az jó?

hany fok van a szobadban? 2? 😃
0
0
0
0
silverline007 avatar
0
0
0
0
hnemaria avatar
csak az a baj hogy most nincs semilyen.... majd rendelek egy mx4et
0
0
0
0
Devis avatar
hnemaria írta:
HELP! 2éve van kb a procin arctic MX-2-paszta. mikor érdemes újrakenni? mugen -3at is tervezek gépbe.

megérett a cserére.
0
0
0
0
hnemaria avatar
HELP! 2éve van kb a procin arctic MX-2-paszta. mikor érdemes újrakenni? mugen -3at is tervezek gépbe.
0
0
0
0
bybeni avatar
hupsz, rögtön 2 újdonság is beötlött!
1.: Hibryd SLI-vel valaki próbálkozott már? az alaplapom támogatja (BIOS-ban kéne engedélyeznem s megadnom pl.: elsődleges a GPU vagy az integrált)
Biostar 8200M2+
benne egy 8800 GTS g92 s lövésem nincs mennyire jó is ez a Hibryd SLI, sokféle véleményt hallottam de nem próbáltam még!

2.: Gigabyte 8800 GTS 512 G92, szóval, a 6pines tápcsati felett van egy jumper, de két tűs s nincs benne a híd 8nincs bejumperelve) eddig amiket láttam képken azok mind 3 tűsek voltak s magfesz emelésre jöttek jól...

Komment esetleg e 2 ügyhöz?
0
0
0
0
Devis avatar
pentium d... kávéfőzők voltak.
0
0
0
0
bybeni avatar
Köszi a gyors választ!
Már gondoltam arra is hogy beszerzek egy külső szenzort és meglátjuk mennyit mér...
Terhelve sem megy 43-45 fölé! Nbezzeg a Pentium 4 D sorozat 😀
akkor folytatom a vízhűtést de csak a chipset meg a vga fog kapni 😀
0
0
0
0
Devis avatar
bybeni írta:
Jó estét minden hardware őrültnek!
Nem vagyok pályakezdő de egy AMD-s kérdéssel fordulok hozzátok!
Eddig inteles voltam többnyire, Athlon II X2 215 (Regor magos) totál normális a 21-34 max 37 fokos hőfok? a mezei gyári hűtőbordával ami mellesleg sem nem magas sem nincs heatpipe szín ALU! nem mintha panaszkodnék de Intel vonalon jártam már téves hőfokokkal! Aida, CPU-Z, s még pár monitorozó is ugyanezeket a hőfokokat dobta ki! Nekem gyanús kissé ez az alacsony hőfok

teljesen normális.
0
0
0
0
bybeni avatar
Jó estét minden hardware őrültnek!
Nem vagyok pályakezdő de egy AMD-s kérdéssel fordulok hozzátok!
Eddig inteles voltam többnyire, Athlon II X2 215 (Regor magos) totál normális a 21-34 max 37 fokos hőfok? a mezei gyári hűtőbordával ami mellesleg sem nem magas sem nincs heatpipe szín ALU! nem mintha panaszkodnék de Intel vonalon jártam már téves hőfokokkal! Aida, CPU-Z, s még pár monitorozó is ugyanezeket a hőfokokat dobta ki! Nekem gyanús kissé ez az alacsony hőfok
0
0
0
0
no avatar
2.2 helyett most is 3.0 ig lazán, de 3.1 instabíl. Akkor ezzel már lehetne 3.6 esetleg vagy több??
0
0
0
0
no avatar
Hali :-)
Artic Intel Freezer 7 pro Rev. 2. Ezzel meddig lehetne húzni a procim??? :-)
0
0
0
0
zsoltaba avatar
Üdv!

Most szeretnék Proci hűtést venni szerintetek melyik lenne jobb választás?

Arctic Cooling Freezer I30 vagy

Cooler Master Hyper 412 Slim
0
0
0
0
komorszabi avatar
GokuTM írta:
komorszabi írta:
GokuTM írta:
komorszabi írta:
GokuTM írta:
komorszabi írta:
Synda Rebirth írta:
komorszabi írta:
Attila007 írta:
DCMAN írta:
Attila007 írta:
Én egy csövet vezettem ki a falon keresztül a téli friss levegőre amit bekötöttem a gépbe 10fokos minden😃😃

komolyan vagy csak viccelsz?😀

Nem csináltam meg de gondoltam már rá😃😃

Én is gondoltam már rá, de akkor valószínű hogy lehűtené a szobámat is mivel elég kicsi😀 Mondjuk azért vigyázni kellene a túlhűtéssel mert lehet hogy hamar meghalna a gép.

A gép nem krumpli, hogy megfagy, viszont párásodás nem tenne jót neki.😆

Még jó hogy nem az 😆 Olvastam valahol hogy az sem jó a gépnek h minden nagyon hűvös,pl,: a winchesternek biztosan nem tenne jót.(De ha valaki ki akarja próbálni hát tegye, én biztosan nem fogom😀

Attól, hogy "olvastad valahol" (lefordítva most szoptad az ujjadból), még nem jelenti, hogy úgy is van.

Istnem hogy itt is ez megy, egyfolytában a másik piszkálása csesztetése! Ja mert szerinted minél hűvösebb az adott gép adott alkatrésze annál jobb lesz? Csak gondolj bele ezeknek is van egy Üzemi hőmérsékletük.

Bocsi, de irritálnak az ilyen hasra ütött szöveges okos emberek.

Igen, sok esetben jobb a hideg. Processzort lehűtheted -10 fokra is. Legalább jobban és tovább lehet tuningolni.
Videókártya szintén.
RAM-ok szintén hűvös pártiak.
Alaplap szintén a hidegebbet kedveli.

Engem pedig a te fajtád irritál hogy mindenbe megpróbálnak belekötni.De ez van ez magyarország, sok itt az ilyen.

Ne haragudj, hogy leszólom a baromságodat, még mielőtt egy hozzá nem értő ember (mint Te), ezt elolvassa és elhiszi.
Aztán nem fog a hűtéssel foglalkozni, mert nem tesz jót a hideg.

-és nem megpróbáltam belekötni, hanem belekötöttem- 😉

Ok gratulálok.
0
0
0
0
no avatar
komorszabi írta:
GokuTM írta:
komorszabi írta:
Synda Rebirth írta:
komorszabi írta:
Attila007 írta:
DCMAN írta:
Attila007 írta:
Én egy csövet vezettem ki a falon keresztül a téli friss levegőre amit bekötöttem a gépbe 10fokos minden😃😃

Én is gondoltam már rá, de akkor valószínű hogy lehűtené a szobámat is mivel elég kicsi😀 Mondjuk azért vigyázni kellene a túlhűtéssel mert lehet hogy hamar meghalna a gép.

Még jó hogy nem az 😆 Olvastam valahol hogy az sem jó a gépnek h minden nagyon hűvös,pl,: a winchesternek biztosan nem tenne jót.(De ha valaki ki akarja próbálni hát tegye, én biztosan nem fogom😀

Attól, hogy "olvastad valahol" (lefordítva most szoptad az ujjadból), még nem jelenti, hogy úgy is van.

Istnem hogy itt is ez megy, egyfolytában a másik piszkálása csesztetése! Ja mert szerinted minél hűvösebb az adott gép adott alkatrésze annál jobb lesz? Csak gondolj bele ezeknek is van egy Üzemi hőmérsékletük.

Nem jól olvastad, semmi baja nem lesz, sőt jót tesz neki, viszont "cső a falban" nem jó megoldás, ha lehűl minden és bekapcsolod kicsapódik a pára.
Ellenkező esetben "üzem meleg" gépre hideg levegőt fújni nem probléma, anno régen P4 kint volt kerti partin, télen...nem röhög akkor volt szilveszter ! 😂

Nem Otto motor, annak kell üzemi hőmérséklet.😆
0
0
0
0
komorszabi avatar
GokuTM írta:
komorszabi írta:
GokuTM írta:
komorszabi írta:
Synda Rebirth írta:
komorszabi írta:
Attila007 írta:
DCMAN írta:
Attila007 írta:

Bocsi, de irritálnak az ilyen hasra ütött szöveges okos emberek.

Igen, sok esetben jobb a hideg. Processzort lehűtheted -10 fokra is. Legalább jobban és tovább lehet tuningolni.
Videókártya szintén.
RAM-ok szintén hűvös pártiak.
Alaplap szintén a hidegebbet kedveli.

Engem pedig a te fajtád irritál hogy mindenbe megpróbálnak belekötni.De ez van ez magyarország, sok itt az ilyen.
0
0
0
0
komorszabi avatar
GokuTM írta:
komorszabi írta:
Synda Rebirth írta:
komorszabi írta:
Attila007 írta:
DCMAN írta:
Attila007 írta:

0
0
0
0
Osynho avatar
norbertsolider írta:
TX3 jó lenne , de biztos belefér egy micr-atx házba? :S

A matx nem feltétlenül olyan keskeny, csak alacsonyabb, mint egy atx ház. 😀 Egyébként, ha tudod a házad széllességét, és a tx3 magasságát, akkor elég könnyű megállapítani 😀
0
0
0
0
komorszabi avatar
Synda Rebirth írta:
komorszabi írta:
Attila007 írta:
DCMAN írta:
Attila007 írta:

0
0
0
0
norbertsolider avatar
norbertsolider írta:
TX3 jó lenne , de biztos belefér egy micro-atx házba? :S
0
0
0
0
norbertsolider avatar
TX3 jó lenne , de biztos belefér egy micr-atx házba? :S
0
0
0
0
norbertsolider avatar
Az alap processzor hűtőm elég fos , mert nagy terhelés alatt elég hangos.. Tudtok amd fm2-re valami jó hűtőt , ami nem is túl drága mondjuk 5k-körül , de 10 alatt. (Ja és micro-atx házam van.)
Valaki?
0
0
0
0
no avatar
komorszabi írta:
Attila007 írta:
DCMAN írta:
Attila007 írta:

0
0
0
0
cseszka avatar
komorszabi írta:
Attila007 írta:
DCMAN írta:
Attila007 írta:

Ja.Lehet h a hideg levegö lecsapodna párának,az meg kimondottan jót tesz a gépnek.A 10fok még nem hideg,de lehet -20 is.
0
0
0
0
komorszabi avatar
Attila007 írta:
DCMAN írta:
Attila007 írta:

0
0
0
0
norbertsolider avatar
Az alap processzor hűtőm elég fos , mert nagy terhelés alatt elég hangos.. Tudtok amd fm2-re valami jó hűtőt , ami nem is túl drága mondjuk 5k-körül , de 10 alatt. (Ja és micro-atx házam van.)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció