Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
KRZT963 avatar
Ez elvinné a GTA 5-öt?
[LINK]
0
0
0
0
Jongir avatar
Mindig örülünk amikor Liptik filozófikus megnyilatkozásait olvashatjuk :-)
0
0
0
0
Liptik avatar
Olyat vegyél, amilyen jó a kártyának és a monitornak. Vannak digitálisok és vannak analógok.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
DVI-DVI kábelt szerintem. Dual link legyen mindenképp.
0
0
0
0
no avatar
toopa: köszi a megoldást, igazad volt! Tényleg az alaplapi kivezetésre van kötve a monitor. A régi gépen csak "hagyományos" csatlakozó volt. Mivel kábelt sem adtak hozzá, így annyi kérdésem lenne még, hogy milyen kábelt vegyek? DVI-DVI vagy HDMI-DVI Köszi.
0
0
0
0
Bronson avatar
nagyjából 190w. pontosan milyen az a cm táp? már megvan? elvileg elég neki.
0
0
0
0
no avatar
és mennyit papál a 380 , Cooler Master 600Wtap elég neki ? intel 4690k van msi gaming5 be
0
0
0
0
Bronson avatar
Elég nagy, finoman szólva... a kaka tápot előtte azért cseréld le... kettő közül amúgy r9 380!
0
0
0
0
no avatar
6870rol milyen nagy ugras lenne 960 vagy 380 ? 250eu ban gondolkodok ,full hd gamingre, 550w szar táp
0
0
0
0
toopa avatar
TaylorXIII: Nem véletlenül kérdeztem rá, nem az első ilyen eset lenne amiről hallok.
0
0
0
0
zelcsi avatar
TaylorXIII: ez fájdalmas volt... 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
toopa: jaja ez jó kérdés. Haveromnak is volt ilyen felhív, hogy nincs kép aztán kérdem hová van dugva a monitor. Mondja a HD 7560D-re(persze nem így mondta de így kiderül, hogy egy a8 5600król van szó és r9 270-et akarta használni). Na akkor azért nincs kép, mondom neki. Dugja át a videokártyára😃
0
0
0
0
toopa avatar
vuki: Ha gyári hibás lenne, akkor eleve nem adna képet. Erről jut eszembe, lehet triviálisnak tűnik, de ugye nem az alaplapi kivezetésre van dugva a monitor, hanem a kártyáéra?
0
0
0
0
no avatar
toopa: köszi a segítséget. Már az általad leírt beállításon volt. Így valami mást kellene beállítani a BIOS-ban. Azt esetleg hogyan tudnám megnézni, hogy maga a videokártya működik-e egyáltalán? Gyakorlatilag új gépről van szó, úgyhogy eddig még nem próbáltam ki a kártyát. Lehet hogy gyári hibás lenne? Köszi.
0
0
0
0
winrar avatar
R9 270 nagyjából GTX 950 szint, ahhoz áll a legközelebb.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
feri20: Azt bármelyik üzletben hozzád vágják 800ft-ért
0
0
0
0
Bronson avatar
Piero : HD6850 fölé szerintem felesleges menni azzal a konfiggal, bár a felbontás miatt van a nagy proci limit...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ja én azt még előtted kezdtem el írni😀 Én úgy láttam, hogy régebbi játékokban még a 660 ott volt a 7870 mellett ami ugye egy r9 270. De az újabbakban egyszerűen felette van ha berakják a 660-at is a tesztbe. S ha berakják a 270x-et is meg 660 Ti-t is akkor azok is sokszor egy szinten vannak. De szerintem túl nehéz ezeket megállapítani. Túl sok mindentől függ melyik, hogy teljesít. Driver, felbontás, játékbeállítás, játék optimalizálása s maga a pc amin tesztelik na meg az azon lévő oprendszer.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Azért nem azt írtam hogy az a párja hanem kb.Hol jobb a GTX 660 -nál hol meg rosszabb a teljesítménye de a GTX 950 nél gyengébb egy kicsit. 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Teljesítménye alapján a játékokban valamivel a GTX 950 alatt. De igazából nincs olyan kártya nv fronton ami pont olyan erős. GTX 660nál jobb. Talán a 660 Ti lehet. Bár játékfüggő ez nagyon meg az sem mind1 milyen felbontásban mérik. De kb a GTX 950 az ami most kapható és ott van vele.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Andris18: kb a GTX 660 sacc.😀
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok, egy kérdésem lenne csak csupán kíváncsiságból.
A radeon R9 270 melyik gtx-szel van egy szinten? Nem árban hanem a technikai jellemzői alapján.
0
0
0
0
feri20 avatar
Üdv mindenkinek ilyen átalakítót hol tudok szerezni (dvi-d dual link vga átalakító) ? a válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
Puffin avatar
nem a keret számít jelenleg. Egy HD 6850-el pl jól meglenne? vagy inkább újan egy GTX750-be gondolkodik, Volt 7870-e hozzá de sztem az "kicsit" már CPU limites.
0
0
0
0
Puffin avatar
Üdv!
Intel Q6600-hoz milyen kártyát ajánlotok? Ami a maximum a procihoz. 1360x768-as felbontáshoz kellene haveromnak.
0
0
0
0
toopa avatar
vuki: Settings->Advanced->Integrated Graphics Configuration->Initiate Graphic Adapter [PEG], itt pedig a [PEG] legyen beállítva, ne az [IGD].
0
0
0
0
no avatar
filmgru: köszi, megnézem. Alaplapom Msi Z97 Guard Pro
0
0
0
0
Wexutar avatar
Egy kis segítséget szeretnék kérni!

Van két vidikártyám a laptopomban, egyik Intel(R) HD Graphics 4000 a másik Nvidia Geforce 710M. Az elsőhöz N/A memóriát ír a másikhoz pedig 2GB-t, csak az egyiket tudom használni, a másikat nem.

Miért van ez? Vagy mitől?
0
0
0
0
no avatar
Üdv. A nálam jobban hozzáértők segítségét szeretném kérni az alábbi probléma megoldásában:
Az új Star Wars játékkal szerettem volna játszani, de a telepítés után kiderült, hogy a játék valamiért az integrált videokártyát akarja használni. A gépemben értelem szerűen van egy "rendes" videokártya is (AMD Sapphire R9 280). Tehát a kérdésem az, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy ilyen helyzetben a "nagyobb" videokártya működjön? A legújabb frissítések fent vannak. Lehet hogy a BIOS-ban kellene állítani valamit?

Köszönöm előre is a segítséget.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
alaplapból nem akarsz jobbat venni pocok567? ha a kari 73k lesz akkor pont kiférne kb a 90k-s keretből ez még:ASUS M5A97 EVO R2.0. Trottling és későbbi FX 8350 plusz annak tuningja miatt kérdem. De egy ilyet minimum szerintem az FX 6300 mellé is: GIGABYTE GA-970A-DS3P (rev. 1.0).
0
0
0
0
Bronson avatar
GIGABYTE GAMING-R9 380 4GB GDDR5 -73k

procilimit befigyel majd (játékfüggő)... tápod milyen?
0
0
0
0
no avatar
Helló! Szeretnék videókártyát venni és ebben kérnénk segítséget milyet lenne érdemes. procim amd fx 6300 , Asus M5A78L-M LX3 alaplap ,ram kingstone 8giga max keret a kártyára 90
0
0
0
0
Bronson avatar
babcehh: hát hol is kezdjük... az fx6100 nem elég sem 4khoz, sem komolyabb kártyához, mint a 390x vagy a gtx970. továbbá ezek a kártyák sem maradéktalanul elegendőek 4k-hoz, ahhoz már sli/crossfire kell, vagy felső ligás kártya. Átalakítózni meg nem érdemes, olyan monitort válaszz, amin van display port. Inkább a 2k monitorokat ajánlom, jelenleg a 4k még nem olcsó mulatság...
0
0
0
0
winrar avatar
Önmagában a magórajel és a memória sávszélesség sem olyan fontos, bár a kettő közül fontosabb a memória sávszél. De a legfontosabb akkor is maga a GPU, ami köré épül a kártya.
0
0
0
0
laller88 avatar
Egy ismerős mondott egy olyan dolgot hogy:
Miszerint a videó kártyák mag illetve MHz órajelei, szerinte nem fontosak. Inkább a memória sávszélessége legyen minél nagyobb az adott videó kártyának.
Ebből mi igaz?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet már Magyarországon is kapni HDMI 2,0 DP 1,2 átalakítót? 4K@60HZ-st ? Ha igen, akkor egy linket kérhetnék? Előre is köszi szépen!
Illetve, egy 390es kártya mennyire tudja kiszolgálni a 4K felbontást, vagy a 390X már jobban megérné?(vagy esetleg a 970 lenne a jobb? bár kétlem a 3,5 gb Vram miatt)
FSP Aurum 500W-s táp elég lenne neki? (FX 6300 proci mellé)
Köszi!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Az én kártyám is körbe volt fóliázva. De persze nekem volt annyi eszem hogy ne hagyjam rajt. Nem úgy mint ezek szerint a szerelőknek. 😃
0
0
0
0
winrar avatar
Nálam nem volt semmilyen fólia 😜
Én is magamnak rakom össze, az a legjobb 😃
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Unokatesómnak az MSI kártyáján hagyták rajt a fóliát még amikor a HD6000 széria volt a menő. Neki is fele ért szépen a ventibe.. 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Na látod ezért rakom össze saját magam a gépemet, mert akkor tudom hogy mi, és hogy hogyan van bele rakva!😉
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Nem is értem hogy felejthették rajta 😃
Előző Asus R9 290-en meg az alján felejtették rajta 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Akkor jó mert ezek a VGA-k olyan 80 fok körül üzemelnek 100% terhelés alatt rá ne olvadjon valahol!
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Máshol nem volt fólja se az alján se hol.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Megnézted hogy minden honnan le van szedve a fólia? Mert ha a ventin rajt hagyták akkor máshol is rajt hagyhatták. 😀
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Elég fatális hiba volt 😃
Ahol rakták be a videókártyát elfelejtették leveni a fólját a ventilátorol és azt kapdosta be 😃
szerencsére semmi baja nem lett
0
0
0
0
Bronson avatar
Nem lóg nagyon a kártya? ha meg van hajolva, akkor képes ilyen hangokat kiadni, vedd ki a gépből és nézd meg közelebbről is, hátha valami szemmel látható gubanc van. de az sem elképzelhető hogy gyári hibás a venti.
0
0
0
0
Titan Killer avatar
1 hetes videókártyám egyik ventilátora ma játék közben elkezdett sercegni.Mitől lehet ez?
MSI R9 390

szerk:Most már ha felteszem 65,70 százalékra akkor zörög mint az állat.
0
0
0
0
winrar avatar

Megéri lecserélni, a GTX 750 Ti jóval erősebb.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció