Sziasztok! Bocsánat a zavarásért.Az alábbi kérdésem lenne. Tehát itthon a házban T-Home vezetékes ADSL internet van bevezetve, a vezeték a villanyoszlopról van levezetve a ház falához, és ott belemegy egy kis fehér dobozba ami a falra van feltéve. Innen pedig egy fehér kábelen keresztül jön be a szobába az internet. Ez a kábel szépen a ház külső falán el van vezetve viszont pár héten belül felújításon esik át a ház és az internet kábelt is el kell sajnos távolítani ami a falon fut végig. Az lenne a kérdésem hogy ebben az esetben hova kell fordulni és kitől kell segítséget kérni hogy új kábelt rakjanak fel és helyrehozzák az internet kábelezést ugyanis sem én sem az ismerőseim között nincs olyan aki ezt meg tudná csinálni megfelelő szakértelem hiánya miatt. Ez ugye nem az internet szolgáltató hibája hanem én fogom megbontani a kábelezést fizikailag ezzel tisztába kell lenni tehát úgymond magam okozom a problémát amit utána helyre kéne hozni, de sajnos mindenképpen muszáj ezt megtennem. Előre is köszi...
AMD Driver detect 😃
crossfire-t meg driver ben kell beállítani, ha egyáltalán lehetséges ezze la 2 kártyával, vagy a gyengébbiket használja windows nál és az erősebbiket játékoknál.
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Asus x555 dg laptopot amiben papírforma szerint egy AMD FX 8800P processzor van egy R7-es 300 as szériás GPU-val, valamint egy R8 M350DX 2 GB-os GPu is van benne. Le is töltöttem hozzá drivert de az driver szerint csak egy r5 m330-as van az R8 helyett.
Azt sem tudom hogy melyik driver lenne jó a 2 komponensre egybe, vagy külön külön kell letölteni hozzájuk drivert?
Másik kérdésem, hogy hol tudom beállítani hogy crossfire-be működjenek, vagy honnan tudom, hogy abban fognak, vagy már abban működnek esetleg?
BIOS nagyon szegényes, ott beállítani a booton kívül semmit sem tudok.
Segítséget előre is köszi
psypunk: Hát az. Annyi felesleges folyamat és beállítás van, hogy az ember nem győzi kikapcsolni őket. widowmakermark: Ha újra előjönne a gond nézz körül alaposan mert kismillió kínja lehet a rendszernek. 😉
Meg nem mondom már neked. De rendesen megizzadtam érte mert az istenért se jöttem rá, hogy mi gép baja. 😃 Talán valamit a Registry-ben kellet módosítani. Sose volt W10-em csak gondoltam megemlítem. 😀
A szerverrel tuti nem volt baj, mert csak nekem volt ilyen problémám.
Köszi a válaszokat, ha újra előfordul, megnézem a hőmérsékletet és közlöm c:
Szép estét
kistiko07a: Erről még nem is hallottam, mi értelme, hogy automatán indítja az élményindexet, egyáltalán hol lehet ezt beállítani?
Egyébként a win10-ben már nincsen egyáltalán élményindek, már a 8/8.1-ben sem volt.
Régebben nekem is csinált hasonlót mikor az élményindex elindult magától. Azt hiszem van Win10-es is. Meg kéne lesni nincs-e automatára állítva mert ilyenkor random stresszeli a gépet 1-2 percig. Egy próbát megér.
widowmakermark:
Én inkább valami hálózati (szerver) problémára gyanakodnék, előfordul. Ha még egyszer jelentkezik ugyan ez a probléma, nem árt futtatni 15-20 percig egy furmark-ot (vga) meg egy prime95-öt (cpu, ram), ezek egyikétől rögtön kiderül ha valami nem 100as, de ha eddig nem jelentkezett semmi hasonló, meg azóta sem, akkor én a helyedben nem nagyon rágódnék rajta.
PLS HELP!
Lehet kicsit off ebben a szekcióban, de ilyet még nem tapasztaltam, jó lenne magnyugtatni.
A vas csak március óta van meg, így nem szabadna soha vacakolnia, pláne a graf-nak nem.
Éppen CS:GO-ztam, amit általában 190-250fps-en futtat a gépem, erre hirtelen az fps leesett 6-8ra.. Mondanom sem kell, hogy semmit nem tudtam csinálni, ami azért is dühítő, mert MM-eztem (versengő).
Kb. 2 perc után újra helyre állt, de azért kicsit zavar a dolog.
Szerintetek?
GTX 960 4gb
Sziasztok
Váltani szeretnék az Athlon II X4 650 prociról valami erősebbre ami 100% ban kitudna hajtani egy EVGA GeForce GTX 960 SC GAMING 4GB GDDR5. De új alaplapot nem szeretnék. AM3 ban ami erősebb lenne és árban is tetszik használtan egy Phenom II X6 1055T 20.000Ft ért.
Kérdésem az lenne érdemes váltani vagy inkább hagyjam így aztán gyüjtsek ki egy másik alaplap+proci kombóra? Meg a táp egyáltalán elbírná e ezt a két új perifériát. (Videókártya+proci)
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy vettem egy laptopot, ASUS GL552VW típusút pontosabban. Feltettem rá a Windows 10-et, eddig minden rendben. Van benne egy 1000GB-os HDD s egy 128GB-os SSD. SSD-n van a rendszer. De a gond innentől kezdődik, nem látja a HDD-t a rendszer. Particiónál hiába rendelek hozzá betűt, hogy lássa, újraindítást követően ismét eltűnik.. Valamint dinamikus lemezként látja, s nem engedi sehogy sem átkonvertálni alaplemezzé! Hiába formázom, úgy sem engedi, törölni sem!
Valakinek valami tippje esetleg?? Lehet, hogy a merevlemez hibás alapból?
Azzal bármi! Megbízhatatlan, nincs értelmes túlfeszültség elleni védelem, gyenge, legolcsóbb alkatrészekből összetákolt nagy büdös semmi. A műhelyben beleraknám az mp3 lejátszónak használt számítógépbe, másba nem. Nem bíznám rá a gépem többi alkatrészét, de sztem más sem.
Szili: Azért néztem ezt a Super Flower-t mert elég olcsón találtam bontatlanokat a 400w-os 5500ft a 450w-os pedig 6000ft ennél többet úgysem tudok egy tápra szánni.
Köszi a linket! Akkor lenne értelme megvennem ezt a tápot? (Fogyasztáson javítana valamit? ) Most egy Inter-Tech SL500A van a gépemben. Ja és 400 vagy 450w-osat lenne értelme vennem?
Sziasztok!
Egy ilyen tápot (https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/super-flower/sf-450p14p-450w-p40642086/#termek-leiras) megérné-e megvennem? A Passzív PFC mit takarna? Maga a PFC mit is jelent és miben jobb nekem ha van/mi hátrányt szenvedek ha nincs?
Piero: A memória nem lehet kevés. A másik gépembe is annyi volt és tökéletesen ment.
FekaRap: Azt nem tudom hol kell megnézni, de a Teljesítmény és a Kondíció 100% a HDD Sentinel szerint.
De szerintem ezeknek nincs köze, hogy a processzor miért van annyira kihasználva. A tápokat megnéztem, de a gép el sem indult...
Üdv!
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de olyan van, hogy a tápegység miatt lassú a gép? Előre is tisztázom, hogy a gépen nincs egy darab vírus se és nem magas hőmérsékletűek a hardverek! 2x újra tettem már de nem változott. Na szóval, van egy régi már nem teljesen 100%-os tápegységem, ami ha terhelés alatt van akkor elkezd egy kicsit zúgni. Pl.: Játszok, videót nézek vagy csak görgetem az oldalt. Megnéztem a feladatkezelőbe a "Teljesítmény" fülnél és a processzor alapjáraton 10-15%-on van. Videónézésnél 70-100% között ugrál, átlagos oldalgörgetésnél 65%, gyors görgetésnél meg 90-100%(ha nyomom a balra nyilat és megy a kis vonal a szövegnél 65%-ra felmegy!😲) Én arra gondoltam, hogy a tápegység már nem bír akkora erőt kiadni magából ezért visszavesz a teljesítményen. Ilyen létezik? Van itthon egy csomó táp, de azok gagyi minőségűek és még teszteletlenek is így nem merem rádugni. A "Pincelakó" gépről van szó. 2 másik processzorral is teszteltem, de ugyan olyan lassú, sőt az erősebbiknél lassabb.
A csapkodással óvatosan, mert ismerős múltkor egyenesen a HDD-re csapott úgyhogy azonnal meghalt a gép. 😆 Nekem néha attól is újraindul ha meglököm a házat amikor cicereg. 😃
Csak óvatosan az asztalcsapkodással...én is hasonlóképp az asztalra csaptam,de sajna nem úsztam meg egy kis"láz"-al meg kikapcsolással,nekem a hdd ment tönkre,úgy,hogy el sem indult a gép... 😞
Szoval most ugy egy oraja racsaptam az asztalomra ahol a laptopom is van.Ugy tole 50-60cm re utottem egy eleg nagyot.A gep kikapcsolt az utes utan,az asztalom eleg stabil meg szolid szoval nagyot nem mozdulhatott tole de attol meg a laptop kikapcsolt(lenovo y50-70)
A kerdes az lenne miert kapcsolodhatott ki?
Utanna ujrainditottam egybol,beindult meg minden,kicsit magas volt a cpu homersekletem...szokatlan,aztan kikapcsoltam es szetszedtem megnezzem minden rendben-e.Miutan ujra osszeraktam es beinditottam(nem talaltam semmi rendelleneset) a homersekletek visszaalltak normalisra,most is teljesen rendeben vannak.
Valaki tudna valamit mondani erre?
crossfire-t meg driver ben kell beállítani, ha egyáltalán lehetséges ezze la 2 kártyával, vagy a gyengébbiket használja windows nál és az erősebbiket játékoknál.
Tegnap vettem egy Asus x555 dg laptopot amiben papírforma szerint egy AMD FX 8800P processzor van egy R7-es 300 as szériás GPU-val, valamint egy R8 M350DX 2 GB-os GPu is van benne. Le is töltöttem hozzá drivert de az driver szerint csak egy r5 m330-as van az R8 helyett.
Azt sem tudom hogy melyik driver lenne jó a 2 komponensre egybe, vagy külön külön kell letölteni hozzájuk drivert?
Másik kérdésem, hogy hol tudom beállítani hogy crossfire-be működjenek, vagy honnan tudom, hogy abban fognak, vagy már abban működnek esetleg?
BIOS nagyon szegényes, ott beállítani a booton kívül semmit sem tudok.
Segítséget előre is köszi
widowmakermark: Ha újra előjönne a gond nézz körül alaposan mert kismillió kínja lehet a rendszernek. 😉
Köszi a válaszokat, ha újra előfordul, megnézem a hőmérsékletet és közlöm c:
Szép estét
Egyébként a win10-ben már nincsen egyáltalán élményindek, már a 8/8.1-ben sem volt.
Én inkább valami hálózati (szerver) problémára gyanakodnék, előfordul. Ha még egyszer jelentkezik ugyan ez a probléma, nem árt futtatni 15-20 percig egy furmark-ot (vga) meg egy prime95-öt (cpu, ram), ezek egyikétől rögtön kiderül ha valami nem 100as, de ha eddig nem jelentkezett semmi hasonló, meg azóta sem, akkor én a helyedben nem nagyon rágódnék rajta.
Most találkoztam először ezzel a problémával.
Lehet kicsit off ebben a szekcióban, de ilyet még nem tapasztaltam, jó lenne magnyugtatni.
A vas csak március óta van meg, így nem szabadna soha vacakolnia, pláne a graf-nak nem.
Éppen CS:GO-ztam, amit általában 190-250fps-en futtat a gépem, erre hirtelen az fps leesett 6-8ra.. Mondanom sem kell, hogy semmit nem tudtam csinálni, ami azért is dühítő, mert MM-eztem (versengő).
Kb. 2 perc után újra helyre állt, de azért kicsit zavar a dolog.
Szerintetek?
GTX 960 4gb
Váltani szeretnék az Athlon II X4 650 prociról valami erősebbre ami 100% ban kitudna hajtani egy EVGA GeForce GTX 960 SC GAMING 4GB GDDR5. De új alaplapot nem szeretnék. AM3 ban ami erősebb lenne és árban is tetszik használtan egy Phenom II X6 1055T 20.000Ft ért.
Kérdésem az lenne érdemes váltani vagy inkább hagyjam így aztán gyüjtsek ki egy másik alaplap+proci kombóra? Meg a táp egyáltalán elbírná e ezt a két új perifériát. (Videókártya+proci)
Lemezkezelőbe se tudod "megjavítani" ?
Olyan problémám lenne, hogy vettem egy laptopot, ASUS GL552VW típusút pontosabban. Feltettem rá a Windows 10-et, eddig minden rendben. Van benne egy 1000GB-os HDD s egy 128GB-os SSD. SSD-n van a rendszer. De a gond innentől kezdődik, nem látja a HDD-t a rendszer. Particiónál hiába rendelek hozzá betűt, hogy lássa, újraindítást követően ismét eltűnik.. Valamint dinamikus lemezként látja, s nem engedi sehogy sem átkonvertálni alaplemezzé! Hiába formázom, úgy sem engedi, törölni sem!
Valakinek valami tippje esetleg?? Lehet, hogy a merevlemez hibás alapból?
GamerLaci: azt a tápot én nem venném meg!
Inkább dobj hozzá kicsit és: [LINK]
Ilyen esetekre érvényes a garancia?
ha minőségi 500-550W osat veszel mindig elég lesz ha 1 vidikarid van 😃
Spoiler!
FSP HEXA+ 500W
Seasonic S12II 520W
Cheftec CTG-550C
EVGA 500B
Zalman ZM500
Enermax Naxn 500W
NZXT Hale82 550W
be quiet Dark Power PRO 10 550W
satöbbi 😆
Viszont a GTX 550 Ti nak 450W elég 😃
Egy ilyen tápot (https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/super-flower/sf-450p14p-450w-p40642086/#termek-leiras) megérné-e megvennem? A Passzív PFC mit takarna? Maga a PFC mit is jelent és miben jobb nekem ha van/mi hátrányt szenvedek ha nincs?
szerk. Dom ugyan abban a lapban volt tesztelve a 2 proci?
FekaRap: Azt nem tudom hol kell megnézni, de a Teljesítmény és a Kondíció 100% a HDD Sentinel szerint.
De szerintem ezeknek nincs köze, hogy a processzor miért van annyira kihasználva. A tápokat megnéztem, de a gép el sem indult...
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de olyan van, hogy a tápegység miatt lassú a gép? Előre is tisztázom, hogy a gépen nincs egy darab vírus se és nem magas hőmérsékletűek a hardverek! 2x újra tettem már de nem változott. Na szóval, van egy régi már nem teljesen 100%-os tápegységem, ami ha terhelés alatt van akkor elkezd egy kicsit zúgni. Pl.: Játszok, videót nézek vagy csak görgetem az oldalt. Megnéztem a feladatkezelőbe a "Teljesítmény" fülnél és a processzor alapjáraton 10-15%-on van. Videónézésnél 70-100% között ugrál, átlagos oldalgörgetésnél 65%, gyors görgetésnél meg 90-100%(ha nyomom a balra nyilat és megy a kis vonal a szövegnél 65%-ra felmegy!😲) Én arra gondoltam, hogy a tápegység már nem bír akkora erőt kiadni magából ezért visszavesz a teljesítményen. Ilyen létezik? Van itthon egy csomó táp, de azok gagyi minőségűek és még teszteletlenek is így nem merem rádugni. A "Pincelakó" gépről van szó. 2 másik processzorral is teszteltem, de ugyan olyan lassú, sőt az erősebbiknél lassabb.
A kerdes az lenne miert kapcsolodhatott ki?
Utanna ujrainditottam egybol,beindult meg minden,kicsit magas volt a cpu homersekletem...szokatlan,aztan kikapcsoltam es szetszedtem megnezzem minden rendben-e.Miutan ujra osszeraktam es beinditottam(nem talaltam semmi rendelleneset) a homersekletek visszaalltak normalisra,most is teljesen rendeben vannak.
Valaki tudna valamit mondani erre?