A Windows 7-ről minden

2009. May 06., téma
Fórum » Szoftver
A-Z-ig a Windows 7-ről, kérdések, válaszok, stb.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Feki1991 avatar
noPublicFG írta:
win7-es géppel egy tapasztalat:

Komplett, feltelepített, működőképes gépet szétszedtem, kitakarítottam, majd összeraktam. Működés közben felfedeztem, h. lassabb, mint szétszedés előtt. Többször is leellenőriztem, sőt, cimbinek is szóltam, ugyan nézze meg, hátha vak vagyok. Mindent rendben találtunk.
Konzekvencia: Ne szedjünk szét működőképes konfigot takarítani, max nagyformat előtt. 😀

Nálam ilyen "hiba" még sosem fordult elő (se XP-n se 7-esen), pedig (szerintem) elég gyakra takarítom (3 hetente) a gépet, úgy hogy kiszerelek belőle mindent! (azér mindent nem! 😆😉
0
0
0
0
noPublicFG avatar
win7-es géppel egy tapasztalat:

Komplett, feltelepített, működőképes gépet szétszedtem, kitakarítottam, majd összeraktam. Működés közben felfedeztem, h. lassabb, mint szétszedés előtt. Többször is leellenőriztem, sőt, cimbinek is szóltam, ugyan nézze meg, hátha vak vagyok. Mindent rendben találtunk.
Konzekvencia: Ne szedjünk szét működőképes konfigot takarítani, max nagyformat előtt. 😀
0
0
0
0
MaliDual avatar
akkor próbáld meg újrarakni lehet hogy a windows nak nem tetszik valami
0
0
0
0
krisz153 avatar
a ramok működnek rendesen, mert kipróbáltam őket hogy csak 2t teszek be és már minden variációt próbáltam 😞
azért kösz
0
0
0
0
MaliDual avatar
próbálj meg egy újratelepítést vagy cseréld meg a ramokat a foglalatokban. aztán ha nemjó akkor lehet hogy a ram hibás
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Viszont tenyleg fura, latatlanban igy en is azthinnem elsore, h a 32bites lett telepitve...ezt most passzolom, bocsi !
0
0
0
0
gigazte avatar
MaliDual írta:
rakj föl egy 64 bites Windows-t. Mert a 32bites szokott ilyet kiírni ha 4 giga agy több ram van benne. ha 64-es van fönnt akkor próbáld meg egy Újratelepítést.

Azt írta hogy 64 bites van neki😊
0
0
0
0
MaliDual avatar
rakj föl egy 64 bites Windows-t. Mert a 32bites szokott ilyet kiírni ha 4 giga agy több ram van benne. ha 64-es van fönnt akkor próbáld meg egy Újratelepítést.
0
0
0
0
krisz153 avatar
oké bocs
tehát a windowsban a vezérlőpult/rendszerben írja hogy 4gb ram van és mellette zárójelben hogy 2.94gb (bocs előbb elírtam) használható
az everestben simán azt írja hogy 3007mb ramom van az erőforrásfigyelő pedig látja mind a 4et viszont 1gb a hardverek számára fenntartva részben van amit nem tudok használni :S
a biost frissítettem, sikerült
a biosban nem néztem mennyi memóriát lát, de az alaplapom 8gb-ot támogat úgyhogy nem azzal lesz a gond
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
...az mit jelent, h + probaltad a BIOS-t frissiteni ? Sikerult, v. NEM ???

BIOS-t csak vegszuksegben erdemes frissiteni...ha azt irja ki, h 4 Gb van ( BIOS-ban, v. Winfosban ??? ) , akkor miert csak 2,91 Gb hasznalhato ? Mivel ellenorizted ? Everest-et hasznaltal pl. ?

Picit probald pontosabban lecci leirni, h mit es h csinaltal, mert latatlanban 1ebkent is nehez segiteni ! 😉
0
0
0
0
krisz153 avatar
hello
windows 7 64 bites op rendszerem van és ma vettem még 2gb ramot a gépembe így összesen 4gb van benne viszont nem működik rendesen 😞
a rendszerben azt írja ki hogy 4gbg van benne viszont csak 2,91gb használható
megpróbáltam biost frissíteni és a max memória beállításánál sem ír maxxot
pls help!
0
0
0
0
Ducky avatar
SkyWolf írta:
HeLLo!
Lenne egy kerdesem:
Melyik Win7-et ajanljatok?
Win7:Starter Edition
Enterprise
Professional
Ultimate
Home Premium (HUN)
Home Premium Lite (HUN)

Hello! Én az Ultimate-t ajánlom, az foglal mindent magába!😀
0
0
0
0
SkyWolf avatar
HeLLo!
Lenne egy kerdesem:
Melyik Win7-et ajanljatok?
Win7:Starter Edition
Enterprise
Professional
Ultimate
Home Premium (HUN)
Home Premium Lite (HUN)
0
0
0
0
Rolee002 avatar
valaki ajájjon már valami jó programot vagy mittudomén mit win 7 re
0
0
0
0
Ricko avatar
sziasztok alaplapokkal hogy van a Win 7 64 bites ?mert irták pl.rossz a hangkártya meg stb.?
0
0
0
0
ReSeth avatar
😃😃 Neked a GTA IV milyen grafikán megy? mennyi fpsel?
0
0
0
0
gigazte avatar
😆ANONEx írta:
Ha felraknám a Windows 7 Ultimate-t akkor több FPS-em lenne a játékokban?

Nekem úgyanannyi az fps mind xp-n😆
0
0
0
0
ReSeth avatar
Ha felraknám a Windows 7 Ultimate-t akkor több FPS-em lenne a játékokban?
0
0
0
0
Hitoshi avatar
sok,nagyon sok 😆 😃
0
0
0
0
Cooltib avatar
tomtiraz írta:
halihó
Azt szeretném kérdezni,hogy az én amd athlon 64x2 4800+ procimon menne -e a win7 64 bites változata?És mennyivel jobb az mint a 32-es?

A 64-es sokkal stabilabb és ha 64 bites progikat raksz fel akkor érezhető gyorsulás is a gépen. Leginkább a ki/be tömörítésnél látsz csodát. 😆

Én már 1-1.5 hónapja használok 64-bites op rendszert és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nekem mindenemhez van 64-bites driver pedig van 1 két kütyüm. 😃
0
0
0
0
Cooltib avatar
pyrokar852 írta:
Valaki megtudja mondani hogy gyengébb gépekre az Ultimate vagy a Home Premium való? Azért kérdem mert valaki azt mondja hogy az ulti,valaki meg hogy a home...

Értelem szerű hogy a home. Minél nagyobb a win (home, premium....stb) annál több mindent be lehet rajta állítani de vele járója a sok apró dolog is ami leginkább a memóriádat emészti fel. 😆
0
0
0
0
no avatar
nekem ultimate volt fent a gépemen és ugyanúgy ment mint xp-vel.pedig nekem sincs valami jó gépem.
0
0
0
0
pyrokar852 avatar
Valaki megtudja mondani hogy gyengébb gépekre az Ultimate vagy a Home Premium való? Azért kérdem mert valaki azt mondja hogy az ulti,valaki meg hogy a home...
0
0
0
0
big95 avatar
sziasztok valaki közületek csinált már olyat hogy online xp hozot létre a neve: Windows XP Mode Components
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Starlark írta:
Sziasztok!

Nem rég újítottam a gépem, és ezzel lecseréltem az XP-m win7-re.

Azóta viszont egyfolytában random időközönként újraindul. Van hogy előtte bekockásodik a kép, de van hogy nem és néha a kékhalál is feltűnik.
Egyik kék monitoron vmi olyasmit írt, hogy atempt was made to write on a read-only memory.

Ezután lefuttattam a win saját memória tesztjét aszerint minden ok, de azért éjjelre rátettem a memtest86+ -t 8 órán keresztül ment 12szer lefutott a teszt, se újraindulás se hiba.

Ebből úgy gondolom nem hardware hiba hisz win nélkül működik szépen.

Windowst is húztuk újra, összes drivert lefrissítettem...
Több ötletem nincs.
Esetleg vki tudna segíteni?

Konfig
Processzor: INTEL Core i3-530 2.93Ghz
Memória: CORSAIR TwinX DDR3 1333Mhz DHX CL9 KIT
Videókártya: integrált
DirectX-verzió: DirectX 10
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: ASUS P7H55D-M EVO
Merevlemez: SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32Mb SATA2 HD103SJ

eredeti a W7-eted ? Lehet hibas, v. nincsen meg hozza neked minden frissites es meg vmi hiba bujik meg benne, amit azota mar frissitessel lehet, h orvosoltak. A W7-BETA-javal meg nekem is vtak ilyen gondjaim, a memoriat nem kezelte mindig jol, de aztan kesobb a frissitesek stabilla tettek.
0
0
0
0
no avatar
nemkrisz11 írta:
1 pár kérdés ami kell a probléma megtalálásához:
Milyen tápod van?
Húztál a Processzoron?
Ha igen,visszaállítottad a ram órajelét?
Hány GB Ramod van?

Egy corsair 450-es tápom van.
Nem piszkáltam semmit a procin, főleg hogy szinte rögtön kezdte ezt az újraindulósdit a gép.
4GB a Ram
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
1 pár kérdés ami kell a probléma megtalálásához:
Milyen tápod van?
Húztál a Processzoron?
Ha igen,visszaállítottad a ram órajelét?
Hány GB Ramod van?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Nem rég újítottam a gépem, és ezzel lecseréltem az XP-m win7-re.

Azóta viszont egyfolytában random időközönként újraindul. Van hogy előtte bekockásodik a kép, de van hogy nem és néha a kékhalál is feltűnik.
Egyik kék monitoron vmi olyasmit írt, hogy atempt was made to write on a read-only memory.

Ezután lefuttattam a win saját memória tesztjét aszerint minden ok, de azért éjjelre rátettem a memtest86+ -t 8 órán keresztül ment 12szer lefutott a teszt, se újraindulás se hiba.

Ebből úgy gondolom nem hardware hiba hisz win nélkül működik szépen.

Windowst is húztuk újra, összes drivert lefrissítettem...
Több ötletem nincs.
Esetleg vki tudna segíteni?

Konfig
Processzor: INTEL Core i3-530 2.93Ghz
Memória: CORSAIR TwinX DDR3 1333Mhz DHX CL9 KIT
Videókártya: integrált
DirectX-verzió: DirectX 10
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: ASUS P7H55D-M EVO
Merevlemez: SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32Mb SATA2 HD103SJ
0
0
0
0
tomtiraz avatar
halihó
Azt szeretném kérdezni,hogy az én amd athlon 64x2 4800+ procimon menne -e a win7 64 bites változata?És mennyivel jobb az mint a 32-es?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
már a régi pentium 4 esek is 64 bitesek voltak szóval szerintem az nem gond
0
0
0
0
almos avatar
chrendavid írta:
Bármilyen processzor elmegy a 64bit-es verzión?

nem,a procinak is támogatni kell a 64bites op.rendszereket!
0
0
0
0
no avatar
Bármilyen processzor elmegy a 64bit-es verzión?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Mondjuk ez igaz mert most jut eszembe hogy nem alaplapi hangkártyája van haveromnak. Csak hát most másra kell a pénz. De lehet összejön.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Mondjuk ezt a legjobban egy jó hangkártyával tudod megtenni... Rengeteg különbség van..
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Neki nem ilyen van csak azt mondom hogy annál a játéknál amit akarok hangosabban is szólhatna. Amúgy szólni szól jó is meg minden sok játékban meg vagyok elégedve vele de többre lenne képes és ezért kérdeztem hogy valahogy erősíteni kellene
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Akkor ha mindent Jack-et a megfelelő hangkártya aljzatba dugtál, és haverodnak is ugyan olyan hangfala van, akkro nem tudom mi a probléma! És tudom milyen teljesítményre képes, hisz a tied és az enyim ugyanolyan hangszórókkal rendelkezik..
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
berki_zsolt írta:
berki_zsolt írta:
Ha a mélyhangkezelést kikapcsolod, nagyobb basszust kapsz, viszont akkor csúnyácskán fog szólni, ha magas hangerőn hallgatod a zenét😃(bár halkan nem is lehet zenét hallgatni😂😉!
Plusz még egy pár plusz decibelt odapörkölhetsz a szobakorrekciónál, valamint a hangstílust állísd erőteljesre vagy mélyre (inkább erőteljes), valamint a hangkörnyezetet Hegyvidékre..
Asszem ennyi😆

Az már a játék hibája, ha nem szól jól játék közben! Ha elég hangosan játszol, akkor királyul szól mondjuk! Én hangosan szoktam játszani a kamionos játékokkal, közben hangosan hallgatom a zenét a kamionból, és jobban hallom, ha valaki hátulról közeledik..

Csak annyi hogy haveromnál ugyan az a játék jó nagy basszussal volt. Nekem meg sokkal kisebb pedig a mélynyomó elbírná mert a zenét is úgy nyomatom hogy majd széthullik az asztal
0
0
0
0
Hitoshi avatar
a hangzást az újabb játékoknál már belehet állítani pl.: BC 2 -nél lehet válogatni hogy milyen hangfalad van (lehet nem a BC 2 -nél van ez,bocs ha tévedek)
0
0
0
0
no avatar
hát szerintem igen
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
berki_zsolt írta:
Ha a mélyhangkezelést kikapcsolod, nagyobb basszust kapsz, viszont akkor csúnyácskán fog szólni, ha magas hangerőn hallgatod a zenét😃(bár halkan nem is lehet zenét hallgatni😂😉!
Plusz még egy pár plusz decibelt odapörkölhetsz a szobakorrekciónál, valamint a hangstílust állísd erőteljesre vagy mélyre (inkább erőteljes), valamint a hangkörnyezetet Hegyvidékre..
Asszem ennyi😆

Az már a játék hibája, ha nem szól jól játék közben! Ha elég hangosan játszol, akkor királyul szól mondjuk! Én hangosan szoktam játszani a kamionos játékokkal, közben hangosan hallgatom a zenét a kamionból, és jobban hallom, ha valaki hátulról közeledik..
0
0
0
0
no avatar
De ezek a gamek mennének olyan jól mint XP-n?
0
0
0
0
no avatar
egyáltalán nem kevés a géped hozzá.sztem elég.hát a játékok nem tom h jobban fognak menni-e vagy se de +2gb ram elkellene ezekhez a játékokhoz😜
0
0
0
0
no avatar
Hali. Azt szeretném kérdezni h a 32 bites win7 ultimate-hez nem kevés a gépem? meg a ramom? mert csak 2 GB ramom van 😞 és 2 GB-rammal és win7-el jobban mennének ezek a gamekmint XP-n ? : Crysis , GTA 4 , Cod2 , Cod4 , NFS shift , Metro 2033 , Dirt2?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ezek mind megvannak. De nem vagyok elégedett sokkal többet bír és én azt akarom hogy szóljon de rohadtul
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Asszem ennyi😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
A mélynyomó basszusát valahol lehet emelni mert néhány játéknál nem szól valami erősen
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Össze lehet kötni, a mi lan-party-nkon is volt minden féle oprendszer..
0
0
0
0
ReSeth avatar
És a windows 7-et össze lehet kötni XP-vel? Csak mert tesómmal úgy van, hogy mind a két gépen XP van hogy mennyen a LAN és legyen netem (aztmondta hogy nemlehet összekötni W7-es gépet XP-ssel, de sztem nem igaz) ezért kérdezlek titeket.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
nekem bevált.nálam sokkal jobban több fps -el és gyorsabb mennek a programok/játékok.de az én gépem már szinte erre lett tervezve szal az újabb hardwerek már jobban csípik a win7-et 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció