Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sisko avatar
silverline007 írta:
Én nem beszélek itt fizikáról, csak a szemem elé kivetített pixelekben megjenő adatokat írtam. Amm nincs a mi sulinkba fizika. 😃 miért van az ha a venti fölé teszed a kezed ahova fúj ki hűvösebbnek érzed a levegőt ?

Ha már fizika : azért,mert a légmozgás megnöveli a párolgást,ami pedig hőt von el a bőrödről.Minél nedvesebb a kezed,annál hidegebbnek érzed majd a levegőt (mégha az egyébként meleg is)😆 Ha fújod az ételt,az is lehül,de csak a környezet hőmérsékletére,képzeld,milyen lenne,ha csak fújod,és már meg is fagy 😂
0
0
0
0
silverline007 avatar
Én nem beszélek itt fizikáról, csak a szemem elé kivetített pixelekben megjenő adatokat írtam. Amm nincs a mi sulinkba fizika. 😃 miért van az ha a venti fölé teszed a kezed ahova fúj ki hűvösebbnek érzed a levegőt ?
0
0
0
0
Alonso01 avatar
Már vissza ment 40-45 fokra.
0
0
0
0
Devis avatar
Alonso01 írta:
Amikor bekapcsoltam a gépet, azt írta ki, hogy a proci hőmérsékletével gondok vannak , ezért kikapcsoltam a gépet, majd utána bekapcsoltam újra és nem írt hibát , viszont megnéztem a proci hőmérsékletét és alapjáraton nulla terhelés alatt 60 fokos volt ( a ventilátor megy), de átlagba 45 fokos szokott lenni. Szerintetek ez normális?

alapon 60? teljesen rossz. annyi max terhelve kéne lennie, igazából a 45 se normális alapon
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
GAMER2 írta:
Főleg úgy, hogy nem ilyen őrült profi cuccom van, "csak" egy Q9300 😀 De azért megelégszem még bőven vele.

A Q9300 még ma is megállja a helyét. Nekem Q9400 van, s nem melegszik őrült módon.
0
0
0
0
Alonso01 avatar
Amikor bekapcsoltam a gépet, azt írta ki, hogy a proci hőmérsékletével gondok vannak , ezért kikapcsoltam a gépet, majd utána bekapcsoltam újra és nem írt hibát , viszont megnéztem a proci hőmérsékletét és alapjáraton nulla terhelés alatt 60 fokos volt ( a ventilátor megy), de átlagba 45 fokos szokott lenni. Szerintetek ez normális?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Főleg úgy, hogy nem ilyen őrült profi cuccom van, "csak" egy Q9300 😀 De azért megelégszem még bőven vele.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Teljesen normális, ha feszültség adás után megemelkedik a cpu hőmérséklete 10 fokkal. A tuning eléggé megdobja az adott hardver hőmérsékletét.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
apetit1989 írta:
Azt nem vitatom. Nekem mindig is ilyenek volt a hőmérséklet, bár én sosem húztam se a cpu-t, se vga-t.

Én párszor már megcibáltam, de ha nem emeltem feszt. akkor maximum 3-4 fokkal nőttek a mérések. De ha emelek, akkor már egyből +10-et is nőtt 😊
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Azt nem vitatom. Nekem mindig is ilyenek volt a hőmérséklet, bár én sosem húztam se a cpu-t, se vga-t.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
apetit1989 írta:
Gamer, nekem is ilyesmi hőfokaim vannak, szintén 2 db 12cm-s ventivel.

A hőfokok jók, de azt hogy beszerelsz 2 ventit attól nem fog -26 fokkal hűvösebb lenni 😉
0
0
0
0
The Emptiness avatar
á na mehettek a studiobol kösz hogy itt voltatok :-)
0
0
0
0
humerot avatar
na ebben látod egyet értünk jön a The Boss 😃
0
0
0
0
Devis avatar
alex1997: kezdek én is
humerot: sztem is hagyjuk abba mert jön a modi azt mindkettőnk kap egy olyan vitáért aminek egyrészt semmi értelme, másrészt egyoldalú, mert egyikünk se tudja megváltoztatni a másik véleményét.
0
0
0
0
humerot avatar
alex1997 : Magyarországon a fórum néha tiszta Mónika show 😃
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Devis írta:
mellesleg azt se tudom h milyen hangnemről beszélsz :D semmi obszcén szó nem volt, egyáltalán nem szóltam hozzá senkihez, szal nem tom hogy most idegeskedsz :D

Én má itt fetrengek a földön és sírok a röhögéstől. :-)
0
0
0
0
humerot avatar
"hagyd őket.... majd ha bejárnak fizikára, akkor felfogják" ez a mondatod nem gondolod kicsit lenéző volt másokkal szemben akkor mindegy nem szóltam 😕
0
0
0
0
Devis avatar
mellesleg azt se tudom h milyen hangnemről beszélsz 😃 semmi obszcén szó nem volt, egyáltalán nem szóltam hozzá senkihez, szal nem tom hogy most idegeskedsz 😃
0
0
0
0
humerot avatar
nem megmagyarázni akartam csak elmondtam hogy nekem ezt írja minden program ... -.-
0
0
0
0
Devis avatar
humerot írta:
"hagyd őket.... majd ha bejárnak fizikára, akkor felfogják" ez tanítás ja bocsi az én k. @nyámat bele szólni beleszólhat de nem kéne lenézni másokat -.- ember ha már ezt a hangnemet ütöd meg

azt akarod megmagyarázni ami lehetetlen. szted normális?
0
0
0
0
The Emptiness avatar
:-( Egyre jobb nézni hogy itt civakodtok :-\
0
0
0
0
humerot avatar
"hagyd őket.... majd ha bejárnak fizikára, akkor felfogják" ez tanítás ja bocsi az én k. @nyámat bele szólni beleszólhat de nem kéne lenézni másokat -.- ember ha már ezt a hangnemet ütöd meg
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Devis írta:
humerot írta:
kiakaszt hogy néha ennyi értelmetlen ember van itt.. nem azt mondtam hogy márpedig ez biztos ennyi hanem azt hogy ezt írja az összes program ... Devis : neked meg nem hiszem hogy be kéne szólogatni

fórumon vagyunk ember -.- itt bárki beleszólhat bármibe

Egyetértek Devisszel. Egyébként meg örülnöd kéne, hogy beleszól. Nem a hülyeséget mondja.... Próbál tanítani....😃
0
0
0
0
Devis avatar
humerot írta:
kiakaszt hogy néha ennyi értelmetlen ember van itt.. nem azt mondtam hogy márpedig ez biztos ennyi hanem azt hogy ezt írja az összes program ... Devis : neked meg nem hiszem hogy be kéne szólogatni

fórumon vagyunk ember -.- itt bárki beleszólhat bármibe
0
0
0
0
humerot avatar
Ennyi az annyi amit kiír...
0
0
0
0
Osynho avatar
humerot írta:

Pedig szerintem pont ezt állítottad:
"hát nekem tökmindegy ki mit hisz ennyi az annyi minden program ennyit ír de még egyszer mondom ez maghő nem kupakhőmérséklet és idle érték"
0
0
0
0
humerot avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát jó, végül is mindegy. Csak egy kérdésemre se kaptam választ tőlük, pedig olyan biztosak a dolgukban. 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nem tudom minek kell ezen ennyit beszélni. A fizika törvényeit nem lehet 20ft os szenzorokkal feldönteni.
0
0
0
0
Devis avatar
Osynho: hagyd őket.... majd ha bejárnak fizikára, akkor felfogják
0
0
0
0
Osynho avatar
Humerot:
Nem kell semminek sem nekifutnom, nem érdekel a képed (ami egyébként egyező hőmérsékletet mutat)

Ezekre reagáltam:
silverline007:
hány fokon érzni magát jól a processzor? enyém alapjáraton 13-20 körül van, az jó?
24-25 fok van a szobában egy AMD FX-6100 ról van szó Laughing softD terheléssel 30-35 max Laughing softD Egy cooler master 612s hűti Laughing soft de akkor nem árt neki ha hűvös Laughing soft

Ezt írtad te:
hát nem tudom nekem 26 fok van most a szobámban a proci meg magonként 23 fokos.

Tehát szerinted a processzor bármelyik alkatrésze lehet hűvösebb, mint a környezete, amibe vezeti át a hőt a hűtés?
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Emberek kezd átmenni Fitikába a dolog 😆
0
0
0
0
humerot avatar
akkor fuss neki még egyszer a képnek maghő 26 fok CPU hő 43 fok 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Szóval mivel a te géped alacsonyabb hőmérsékleten üzemel, mint a szoba, ezért hűti a szobát (hiszen a hőmérsékletek kiegyenlítik egymást). Tehát ha pl 10-20-100 ilyen gépet bekapcsolok egy zárt térben (amik ugye áramot fogyasztanak, 100%-nál kisebb hatásfokkal, ergo hőt termelnek, de a csodahűtés ezt a visszájára fordítja), akkor lehűl a levegő a zárt térben? Szóval akár hűtőszobának is jó lenne? 😃 Ezek szerint, ha egy szerverterembe a gépekre megfelelő hűtést teszünk, fagypont alá is süllyed a hőmérséklet. 😂
0
0
0
0
Megaisten avatar
Na igy kell lehüteni a procit.😆
0
0
0
0
humerot avatar
de itt van tessék mivel a gyorsan mozgó levegő lehül
[LINK]
0
0
0
0
Dani46 avatar
am ez normális ha a mag sokkal hűvösebb mint a kupak?nálam 1-2 fok a kül vagy egyforma!!!
0
0
0
0
Osynho avatar
Egész eddig léghűtésről beszéltem. Egyébként teljesen mindegy a közeg, a folyadékhűtés is ugyanazon az elven működik, mint a léghűtés, a környezetnek adja át a hőt, a környezet hőmérséklete felé fog konvergálni a hűtött alkatrész hőmérséklete, alá nem mehet (gondold végig...) tehát a példám teljes mértékben ül. 😀
A te hűtésed nem a szobában van? Ha a válasz igen, nem lehet hűvösebb, mint a szobád.
0
0
0
0
humerot avatar
na mindjárt kapsz egy képet de csak a példáddal anyi a baj hogy az asetek lclc nem léghűtés 😀

https://kepfeltoltes.hu/130126/DSC_0010_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Osynho avatar
Kezdem feladni. 😕

példa:
Szoba 25 fokos, bekapcsolt gép, processzoron léghűtés, ami a szoba levegőjét keringteti. És ebben az univerzumban vagyunk. Szóval a hűtőbordán lévő ventilátor a szoba 25 fokos levegőjét keringteti, miközben az alatta dolgozó cpu még hőt is termel. A kérdésem: mi hűti le 25 fok alá processzort?

valaki írjon már, mert lassan én érzem magam hülyének. 😃
0
0
0
0
humerot avatar
hát nekem tökmindegy ki mit hisz ennyi az annyi minden program ennyit ír de még egyszer mondom ez maghő nem kupakhőmérséklet és idle érték
0
0
0
0
Osynho avatar
Tehát a kapott érték meghazudtolja az eddig ismert fizikai törvényeket, de szerinted nem hibás? 😂

A vga-d akár lehet is 30 fokos, mivel a 30 fok nagyobb érték, mint a szobádban lévő hőmérséklet.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Osynho írta:
Akkor hibás a szenzor a processzorban. 😀

😂 Nem hiszem mert a VGA is olyan 30 körül megy az is érdekes akkor az is hibás?
0
0
0
0
Osynho avatar
Akkor hibás a szenzor a processzorban. 😀
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Az Aida is ugyan aszt mutatja (: max 1 celziusz fok eltéréssel (:
0
0
0
0
Osynho avatar
Ha kilépsz egy programból, ami terheli, akkor már nem a terhelt hőfokokat látod, mivel lehűl a cucc.
Nekem is van ár venti a gépemben, de nem okoz ekkora eltérést.
Hibás a program, vagy a processzor diódája. Próbáld meg aida64-el.

Még1x: NEM lehetséges léghűtéssel a környezetnél hűvösebbre hűteni egy processzort.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Osynho írta:
alex1997: Szóval szerinted terhelve -26fokot értél el pár ventilátorral, terhelés nélkül meg -27-et. 😀 Ott valamit nem jól mértél. 😀 Szobád hőmérséklete?

humerot: a mag hőmérséklet sem lehet kisebb a szoba hőmérsékleténél, ha csak nincs beépítve gy hűtőszekrény a processzorba.

Akkor nézd Megy minden venti ( elöl 1db 12cm es hátul 2 db 8cm es oldalt 1gb 8 cm-es.

Most léptem ki a Diablo 3 ból és minecraft is volt előtte rendesen.
Meg 1 kicsit megjárattam a VGA-t a Furmarkal (:2 percel a kép készítése előtt) Ott olyan 5-6-7 néha 8 fokkal is lejebb megy 😃

[LINK]
0
0
0
0
Dani46 avatar
sztem először pasztázd újra a procit vga-t is!!!!!
0
0
0
0
cod4ultra avatar
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, abban, hogy a procim, és a VGA-m is játékok alatt túlmelegszik! (pl. Crysis Warhead, és akkor ,a legújabbakról nem is beszéltem!) Milyen hűtési rendszert lehetne kiépíteni ventikkel, vagy valami házibarkács cuccokból? 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Gyári hűtéssel ez ennyi. 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció