silverline007 írta:
Én nem beszélek itt fizikáról, csak a szemem elé kivetített pixelekben megjenő adatokat írtam. Amm nincs a mi sulinkba fizika. 😃 miért van az ha a venti fölé teszed a kezed ahova fúj ki hűvösebbnek érzed a levegőt ?
Ha már fizika : azért,mert a légmozgás megnöveli a párolgást,ami pedig hőt von el a bőrödről.Minél nedvesebb a kezed,annál hidegebbnek érzed majd a levegőt (mégha az egyébként meleg is)😆 Ha fújod az ételt,az is lehül,de csak a környezet hőmérsékletére,képzeld,milyen lenne,ha csak fújod,és már meg is fagy 😂
Én nem beszélek itt fizikáról, csak a szemem elé kivetített pixelekben megjenő adatokat írtam. Amm nincs a mi sulinkba fizika. 😃 miért van az ha a venti fölé teszed a kezed ahova fúj ki hűvösebbnek érzed a levegőt ?
Alonso01 írta:
Amikor bekapcsoltam a gépet, azt írta ki, hogy a proci hőmérsékletével gondok vannak , ezért kikapcsoltam a gépet, majd utána bekapcsoltam újra és nem írt hibát , viszont megnéztem a proci hőmérsékletét és alapjáraton nulla terhelés alatt 60 fokos volt ( a ventilátor megy), de átlagba 45 fokos szokott lenni. Szerintetek ez normális?
alapon 60? teljesen rossz. annyi max terhelve kéne lennie, igazából a 45 se normális alapon
Amikor bekapcsoltam a gépet, azt írta ki, hogy a proci hőmérsékletével gondok vannak , ezért kikapcsoltam a gépet, majd utána bekapcsoltam újra és nem írt hibát , viszont megnéztem a proci hőmérsékletét és alapjáraton nulla terhelés alatt 60 fokos volt ( a ventilátor megy), de átlagba 45 fokos szokott lenni. Szerintetek ez normális?
alex1997: kezdek én is
humerot: sztem is hagyjuk abba mert jön a modi azt mindkettőnk kap egy olyan vitáért aminek egyrészt semmi értelme, másrészt egyoldalú, mert egyikünk se tudja megváltoztatni a másik véleményét.
Devis írta:
mellesleg azt se tudom h milyen hangnemről beszélsz :D semmi obszcén szó nem volt, egyáltalán nem szóltam hozzá senkihez, szal nem tom hogy most idegeskedsz :D
Én má itt fetrengek a földön és sírok a röhögéstől. :-)
mellesleg azt se tudom h milyen hangnemről beszélsz 😃 semmi obszcén szó nem volt, egyáltalán nem szóltam hozzá senkihez, szal nem tom hogy most idegeskedsz 😃
humerot írta:
"hagyd őket.... majd ha bejárnak fizikára, akkor felfogják" ez tanítás ja bocsi az én k. @nyámat bele szólni beleszólhat de nem kéne lenézni másokat -.- ember ha már ezt a hangnemet ütöd meg
azt akarod megmagyarázni ami lehetetlen. szted normális?
"hagyd őket.... majd ha bejárnak fizikára, akkor felfogják" ez tanítás ja bocsi az én k. @nyámat bele szólni beleszólhat de nem kéne lenézni másokat -.- ember ha már ezt a hangnemet ütöd meg
humerot írta:
kiakaszt hogy néha ennyi értelmetlen ember van itt.. nem azt mondtam hogy márpedig ez biztos ennyi hanem azt hogy ezt írja az összes program ... Devis : neked meg nem hiszem hogy be kéne szólogatni
fórumon vagyunk ember -.- itt bárki beleszólhat bármibe
Egyetértek Devisszel. Egyébként meg örülnöd kéne, hogy beleszól. Nem a hülyeséget mondja.... Próbál tanítani....😃
humerot írta:
kiakaszt hogy néha ennyi értelmetlen ember van itt.. nem azt mondtam hogy márpedig ez biztos ennyi hanem azt hogy ezt írja az összes program ... Devis : neked meg nem hiszem hogy be kéne szólogatni
humerot írta:
Pedig szerintem pont ezt állítottad:
"hát nekem tökmindegy ki mit hisz ennyi az annyiminden program ennyit ír de még egyszer mondom ez maghő nem kupakhőmérséklet és idle érték"
Humerot:
Nem kell semminek sem nekifutnom, nem érdekel a képed (ami egyébként egyező hőmérsékletet mutat)
Ezekre reagáltam:
silverline007:
hány fokon érzni magát jól a processzor? enyém alapjáraton 13-20 körül van, az jó?
24-25 fok van a szobában egy AMD FX-6100 ról van szó Laughing softD terheléssel 30-35 max Laughing softD Egy cooler master 612s hűti Laughing soft de akkor nem árt neki ha hűvös Laughing soft
Ezt írtad te:
hát nem tudom nekem 26 fok van most a szobámban a proci meg magonként 23 fokos.
Tehát szerinted a processzor bármelyik alkatrésze lehet hűvösebb, mint a környezete, amibe vezeti át a hőt a hűtés?
Szóval mivel a te géped alacsonyabb hőmérsékleten üzemel, mint a szoba, ezért hűti a szobát (hiszen a hőmérsékletek kiegyenlítik egymást). Tehát ha pl 10-20-100 ilyen gépet bekapcsolok egy zárt térben (amik ugye áramot fogyasztanak, 100%-nál kisebb hatásfokkal, ergo hőt termelnek, de a csodahűtés ezt a visszájára fordítja), akkor lehűl a levegő a zárt térben? Szóval akár hűtőszobának is jó lenne? 😃 Ezek szerint, ha egy szerverterembe a gépekre megfelelő hűtést teszünk, fagypont alá is süllyed a hőmérséklet. 😂
Egész eddig léghűtésről beszéltem. Egyébként teljesen mindegy a közeg, a folyadékhűtés is ugyanazon az elven működik, mint a léghűtés, a környezetnek adja át a hőt, a környezet hőmérséklete felé fog konvergálni a hűtött alkatrész hőmérséklete, alá nem mehet (gondold végig...) tehát a példám teljes mértékben ül. 😀
A te hűtésed nem a szobában van? Ha a válasz igen, nem lehet hűvösebb, mint a szobád.
példa:
Szoba 25 fokos, bekapcsolt gép, processzoron léghűtés, ami a szoba levegőjét keringteti. És ebben az univerzumban vagyunk. Szóval a hűtőbordán lévő ventilátor a szoba 25 fokos levegőjét keringteti, miközben az alatta dolgozó cpu még hőt is termel. A kérdésem: mi hűti le 25 fok alá processzort?
valaki írjon már, mert lassan én érzem magam hülyének. 😃
Ha kilépsz egy programból, ami terheli, akkor már nem a terhelt hőfokokat látod, mivel lehűl a cucc.
Nekem is van ár venti a gépemben, de nem okoz ekkora eltérést.
Hibás a program, vagy a processzor diódája. Próbáld meg aida64-el.
Még1x: NEM lehetséges léghűtéssel a környezetnél hűvösebbre hűteni egy processzort.
Osynho írta: alex1997: Szóval szerinted terhelve -26fokot értél el pár ventilátorral, terhelés nélkül meg -27-et. 😀 Ott valamit nem jól mértél. 😀 Szobád hőmérséklete?
humerot: a mag hőmérséklet sem lehet kisebb a szoba hőmérsékleténél, ha csak nincs beépítve gy hűtőszekrény a processzorba.
Akkor nézd Megy minden venti ( elöl 1db 12cm es hátul 2 db 8cm es oldalt 1gb 8 cm-es.
Most léptem ki a Diablo 3 ból és minecraft is volt előtte rendesen.
Meg 1 kicsit megjárattam a VGA-t a Furmarkal (:2 percel a kép készítése előtt) Ott olyan 5-6-7 néha 8 fokkal is lejebb megy 😃
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, abban, hogy a procim, és a VGA-m is játékok alatt túlmelegszik! (pl. Crysis Warhead, és akkor ,a legújabbakról nem is beszéltem!) Milyen hűtési rendszert lehetne kiépíteni ventikkel, vagy valami házibarkács cuccokból? 😀
Ha már fizika : azért,mert a légmozgás megnöveli a párolgást,ami pedig hőt von el a bőrödről.Minél nedvesebb a kezed,annál hidegebbnek érzed majd a levegőt (mégha az egyébként meleg is)😆 Ha fújod az ételt,az is lehül,de csak a környezet hőmérsékletére,képzeld,milyen lenne,ha csak fújod,és már meg is fagy 😂
alapon 60? teljesen rossz. annyi max terhelve kéne lennie, igazából a 45 se normális alapon
Főleg úgy, hogy nem ilyen őrült profi cuccom van, "csak" egy Q9300 😀 De azért megelégszem még bőven vele.
A Q9300 még ma is megállja a helyét. Nekem Q9400 van, s nem melegszik őrült módon.
Azt nem vitatom. Nekem mindig is ilyenek volt a hőmérséklet, bár én sosem húztam se a cpu-t, se vga-t.
Én párszor már megcibáltam, de ha nem emeltem feszt. akkor maximum 3-4 fokkal nőttek a mérések. De ha emelek, akkor már egyből +10-et is nőtt 😊
Gamer, nekem is ilyesmi hőfokaim vannak, szintén 2 db 12cm-s ventivel.
A hőfokok jók, de azt hogy beszerelsz 2 ventit attól nem fog -26 fokkal hűvösebb lenni 😉
humerot: sztem is hagyjuk abba mert jön a modi azt mindkettőnk kap egy olyan vitáért aminek egyrészt semmi értelme, másrészt egyoldalú, mert egyikünk se tudja megváltoztatni a másik véleményét.
mellesleg azt se tudom h milyen hangnemről beszélsz :D semmi obszcén szó nem volt, egyáltalán nem szóltam hozzá senkihez, szal nem tom hogy most idegeskedsz :D
Én má itt fetrengek a földön és sírok a röhögéstől. :-)
azt akarod megmagyarázni ami lehetetlen. szted normális?
Egyetértek Devisszel. Egyébként meg örülnöd kéne, hogy beleszól. Nem a hülyeséget mondja.... Próbál tanítani....😃
Pedig szerintem pont ezt állítottad:
"hát nekem tökmindegy ki mit hisz ennyi az annyi minden program ennyit ír de még egyszer mondom ez maghő nem kupakhőmérséklet és idle érték"
Nem kell semminek sem nekifutnom, nem érdekel a képed (ami egyébként egyező hőmérsékletet mutat)
Ezekre reagáltam:
silverline007:
hány fokon érzni magát jól a processzor? enyém alapjáraton 13-20 körül van, az jó?
24-25 fok van a szobában egy AMD FX-6100 ról van szó Laughing softD terheléssel 30-35 max Laughing softD Egy cooler master 612s hűti Laughing soft de akkor nem árt neki ha hűvös Laughing soft
Ezt írtad te:
hát nem tudom nekem 26 fok van most a szobámban a proci meg magonként 23 fokos.
Tehát szerinted a processzor bármelyik alkatrésze lehet hűvösebb, mint a környezete, amibe vezeti át a hőt a hűtés?
[LINK]
A te hűtésed nem a szobában van? Ha a válasz igen, nem lehet hűvösebb, mint a szobád.
példa:
Szoba 25 fokos, bekapcsolt gép, processzoron léghűtés, ami a szoba levegőjét keringteti. És ebben az univerzumban vagyunk. Szóval a hűtőbordán lévő ventilátor a szoba 25 fokos levegőjét keringteti, miközben az alatta dolgozó cpu még hőt is termel. A kérdésem: mi hűti le 25 fok alá processzort?
valaki írjon már, mert lassan én érzem magam hülyének. 😃
A vga-d akár lehet is 30 fokos, mivel a 30 fok nagyobb érték, mint a szobádban lévő hőmérséklet.
Akkor hibás a szenzor a processzorban. 😀
😂 Nem hiszem mert a VGA is olyan 30 körül megy az is érdekes akkor az is hibás?
Nekem is van ár venti a gépemben, de nem okoz ekkora eltérést.
Hibás a program, vagy a processzor diódája. Próbáld meg aida64-el.
Még1x: NEM lehetséges léghűtéssel a környezetnél hűvösebbre hűteni egy processzort.
alex1997: Szóval szerinted terhelve -26fokot értél el pár ventilátorral, terhelés nélkül meg -27-et. 😀 Ott valamit nem jól mértél. 😀 Szobád hőmérséklete?
humerot: a mag hőmérséklet sem lehet kisebb a szoba hőmérsékleténél, ha csak nincs beépítve gy hűtőszekrény a processzorba.
Akkor nézd Megy minden venti ( elöl 1db 12cm es hátul 2 db 8cm es oldalt 1gb 8 cm-es.
Most léptem ki a Diablo 3 ból és minecraft is volt előtte rendesen.
Meg 1 kicsit megjárattam a VGA-t a Furmarkal (:2 percel a kép készítése előtt) Ott olyan 5-6-7 néha 8 fokkal is lejebb megy 😃
[LINK]
Segítséget szeretnék kérni, abban, hogy a procim, és a VGA-m is játékok alatt túlmelegszik! (pl. Crysis Warhead, és akkor ,a legújabbakról nem is beszéltem!) Milyen hűtési rendszert lehetne kiépíteni ventikkel, vagy valami házibarkács cuccokból? 😀