Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
foxbet avatar
Gerdzso írta:
mivan akkor ha valamit kompatibilitálok? tehát win7-em van(64bit) és átkompatibilitálom WIN XP-re akkor már a játék DX9-be fog futni?(tehát kisebb lesz a gépigény) ha nem akkor ezt hogy lehet megoldani?

A windows 7 alaplból ha a kártyának van rá lehetősége akkor csak dx 10-et használ.
Ahozz hogy mondjuk dx 11-ben akarj játszani a játék készitők adnak egy patch-t amivel DX 11-el tudsz játszani. A windows xp meg csak DX9-et tudja alkalmazni a DX 10-et nem azt külön kell neki telepíteni hogy tudja alkalmazni az adott kártyára.
felraksz a windows 7 mellé egy xp-t és mikor beindul a gép kiválasztod hogy melyik kell. xp vagy win7.

hojofor írta:
Hali! Lenne egy nem ide tartozó, de még is ide tartozó kérdésem
Ha nagy játékkal tolom mint pl: Aion, akkor okozhatja az akadást a lassú, elavult HDD? vagy az ilyen problémákat nem okoz?
Mert nem FPS laggom van meg nem a gép nem bírja el, hanem nem tudom... a netem is elég gyors 25Mbites. Én már csak a HDDre tudok gondolni, de pl egy másik játéknál is előfordult már ez: Crysisnél ugyan ez volt. Egy két ember mondta, hogy lehet kevés a Ramom. Gondoltam itt is megkérdezem hátha kapok valami tanácsot., mert ha HDD miatt akad veszek egy gyorsabbat ér erősebbet.

VGA driver frisítést próbáld meg.
0
0
0
0
hojofor avatar
Hali! Lenne egy nem ide tartozó, de még is ide tartozó kérdésem
Ha nagy játékkal tolom mint pl: Aion, akkor okozhatja az akadást a lassú, elavult HDD? vagy az ilyen problémákat nem okoz?
Mert nem FPS laggom van meg nem a gép nem bírja el, hanem nem tudom... a netem is elég gyors 25Mbites. Én már csak a HDDre tudok gondolni, de pl egy másik játéknál is előfordult már ez: Crysisnél ugyan ez volt. Egy két ember mondta, hogy lehet kevés a Ramom. Gondoltam itt is megkérdezem hátha kapok valami tanácsot., mert ha HDD miatt akad veszek egy gyorsabbat ér erősebbet.
0
0
0
0
Gerdzso avatar
mivan akkor ha valamit kompatibilitálok? tehát win7-em van(64bit) és átkompatibilitálom WIN XP-re akkor már a játék DX9-be fog futni?(tehát kisebb lesz a gépigény) ha nem akkor ezt hogy lehet megoldani?
0
0
0
0
foxbet avatar
PS3 nem, valami jó játékra nézd meg a Mafia 2 röl készült video-t a youtube-n pc vs ps3 vs xbox és pc-n megy a legjobban. Igaz amugy 8 magos Intel proci van benne integrával meg egy olyan nvidia vga amit még pc nem látott.Da sajnos a ps3-hoz meg kell veni a játékot nincs olyan hogy letöltöm felrakom és megy. Sjanos ez a hátulütője.
0
0
0
0
kisteker avatar
GokuTM írta:
foxbet írta:
GokuTM írta:
Ez oké meg igaz.
De a kérdésre válaszolva, ami "Lighting game" (cod6) szintet takar, bőven elég a 3GB DDR2 800Mhz.
Én 2 hete váltottam 3GB DDR2 800MHz-ről, 4GB DDR3 1333MHz-re (1360*768), és eddig is simán vitte a 3GB a Crysis 2-t is akár és fullon. Egyes-egyedül a GTAIV-et vitte úgy hogy 3-400MB szabad ramom maradt.

igen na de gondolkodjunk előre is a jövőbe akkor menyi ram kell? Ha már most 4Gb kell a battlefield 3-nak illetve 3Gb a crysis 2-nek akkor jövőre menyi kell mit gondoltok?

Épp ezen van a hangsúly, hogy mi értelme most felpakolni?-Bőven elég a jövőben felpakolni mert addig csak olcsóbb lesz 😃

Mindenkinek igaza van 😀

Nekem ott a péesshárom a jobb játékokra, mondom én ezt a gépet csak néhány játékra használom, inkább arra lenne, hogy gyorsan fusson netezés alatt, meg ilyen irodai munkákra jó legyen. Aztán majd jövőre meglátjuk hogy mi jön, de idén inkább a ps3 a fő terv a vételre. Na akkor AMIRE HASZNÁLNÁM megfelel?

Egyébként itt van a link: Gépem adatai

Ui.: 1360*768-ba fut a gép.
0
0
0
0
foxbet avatar
GokuTM írta:
Ez oké meg igaz.
De a kérdésre válaszolva, ami "Lighting game" (cod6) szintet takar, bőven elég a 3GB DDR2 800Mhz.
Én 2 hete váltottam 3GB DDR2 800MHz-ről, 4GB DDR3 1333MHz-re (1360*768), és eddig is simán vitte a 3GB a Crysis 2-t is akár és fullon. Egyes-egyedül a GTAIV-et vitte úgy hogy 3-400MB szabad ramom maradt.

igen na de gondolkodjunk előre is a jövőbe akkor menyi ram kell? Ha már most 4Gb kell a battlefield 3-nak illetve 3Gb a crysis 2-nek akkor jövőre menyi kell mit gondoltok?
0
0
0
0
foxbet avatar
Superlompos írta:
felbontásfüggő is a Ram mennyiség. Felesleges 6 giga, ha nem nagy felbontáson akar játszani.

nem felesleges ha mondjuk dx 11-ben játszol akkor kell bizony.Meg a battlefield 3-nak is kell 4Gb amit dx 10-re írtak.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
felbontásfüggő is a Ram mennyiség. Felesleges 6 giga, ha nem nagy felbontáson akar játszani.
0
0
0
0
foxbet avatar
kisteker írta:
Sziasztok!

Szerintetek egy főként irodai célokra, illetve light gamingre való gépbe (cod6 szint) jó a 3 GB DDR2 800 Mhz-s RAM?

3GB ram kevés a játékoknak minimum kéne 4 GB de ajánlot a 6GB.
0
0
0
0
hassi avatar
kisteker írta:
Sziasztok!

Szerintetek egy főként irodai célokra, illetve light gamingre való gépbe (cod6 szint) jó a 3 GB DDR2 800 Mhz-s RAM?

Szerintem jó 😀
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok!

0
0
0
0
philips20 avatar
niteforce írta:
philips20 írta:
hát gyerekek raktam rendszert egymásik vinyora is és kellet volna egy progi vissza dugom az előző vinyot és már else indul megdöglött hogy szépen fogalmazzak, 😃 ki húzom vinyo nélkül elindul de ha rádugom nem csak felpörög a venti és leál

na akkor azt ne tedd be 😃 ha meg úgy már nem indul újra akkor ott volt a hiba 😀

hát a táp is szar ez is kiderült nagyszerű módon 😀

de a vinyo megint beindult beleraktam egy külsö rack be és megy 😃 nem tudom mi volt vele lehet hogy a tép miatt volt az is
0
0
0
0
Hagrid avatar
Van 1,5 gb ramom.A pc-s boltba aztmonták hogy nem lehet a proci miatt 2gb-nál több ramot belerakni.(Szeretnék még 1 gb ramot tehát 2,5 gb lenne)Van még 2 hely ramnak 4 hely van összesen.Hülyeség vagy tényleg nem lehet 2gb-nál több ram?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
GokuTM írta:
Hali!
Szerintetek mennyire érné meg az 5870-em mellé bevágni egy GT220-at PhysX számításokhoz?? 3DMark-nál pl.
Van zotac gt 240 512mb ddr5 amp edition 13 környékén.Inkább azt tedd mellé.De nemsok játéknál lenne jobb.
0
0
0
0
philips20 avatar
hát remélem most már jó lesz mert már tényleg tele van vele a tököm
0
0
0
0
niteforce avatar
philips20 írta:
hát gyerekek raktam rendszert egymásik vinyora is és kellet volna egy progi vissza dugom az előző vinyot és már else indul megdöglött hogy szépen fogalmazzak, 😃 ki húzom vinyo nélkül elindul de ha rádugom nem csak felpörög a venti és leál

na akkor azt ne tedd be 😃 ha meg úgy már nem indul újra akkor ott volt a hiba 😀
0
0
0
0
philips20 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
szerencsétlent sajnálom már tényleg ennyit szaraxik mindent kicserél benne 😕 😃😃
0
0
0
0
foxbet avatar
matyosowski írta:
hát amiket leírtál akkor csak a táp marad vagy tényleg a winyó a f0s. egyébként azon nem gondolkoztál hogy beviszed szerelőhöz az egész gépet ? 😃 😆

azon minek gondolkozzon? Akkor aztán kinyithatja a pénztárcáját de itt a fórumon megoldottuk a problémát és ingyen volt.
0
0
0
0
matyosowski avatar
hát amiket leírtál akkor csak a táp marad vagy tényleg a winyó a f0s. egyébként azon nem gondolkoztál hogy beviszed szerelőhöz az egész gépet ? 😃 😆
0
0
0
0
philips20 avatar
hát jó még megpróbálom azt is aztám már tényleg csak a táp marad
0
0
0
0
niteforce avatar
igen, és azt a vinyót teljesen vedd ki a rendszerből. új vinyóra rakj rendszert. ha úgy sem jó, akkor marad a táp, vidd vissza, hátha kifogtál egy hibás darabot
0
0
0
0
philips20 avatar
niteforce írta:
philips20 írta:
philips20 írta:
niteforce írta:
Új VGA driver? 😀

táőkábel rendesen be van dugva?

már vagy 15x szedtem szét és raktam össze újra 1x biztos beletaláltam jól 😃

elvileg a legújabb driver van fent nvidiárol szedtem

pomrum írta:
philips20 írta:
pomrum írta:
Ha teszt vagyis terhelt állapotban indul újra annak sok oka lehet pl. ram mint mint már az előttem szóló is írta vagy esetleg táp, processzor , alaplap ezek okozhatják a fenti problémát. Érdemes a ramokkal kezdeni egy memteszt-el (mondjuk memteszt 86-al) külön külön teszteld mindet.

igen már végig zongoráztam mindent már alaplap csere megvolt, más procit is próbáltam (ami jóval gyengébb volt), ram bol is már 4 féle mhz es volt benne, maradt a videokari vagy a táp de most dobták vissza a videokarit hogy jó így már csak a táp maradt de nem hiszem hogy az a baja mert így videokari nincs benne simán végig fut az élmény index
A videokártyát kizárnám mert az más fajta hibát ( fagyás, nincs kép, kékhalál) produkál. Tehát marad a táp próbáld ki másikkal lehet hogy kevés neki vagy rossz, persze inkább az utóbbi mert ha kevés lenne akkor leginkább csak az történik hogy felpörögnek a ventillátorok és megszünik az adatfolyam a processzo a ram a és a megjelenítő (vga) között. Tehát próbáld egy másik táppal.

akkor kénytelen leszek szétszedni a másikgépet 😃 de már csak holnap ma már nem szenvedek vele kicsit kivan a bré 😀

hát most már natudba is újraindult a gép videokari nélkül

Vinyód az milyen idős?
nekem attól egyszer volt ilyen a régi gépemben

hát most egy 500 as satás vinyon van a rendszer és még eggyik haverom adta de nála nem volt kimélve 3 évalatt mentnála 16000 órát 😃 igy már nem a legjobb rakjak fel egy másik vinyora rendszert ? úgy probáljam meg még ?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
matyu20 írta:
Sziasztok 90 ezer ft-ből tudnátok ajánlani jó VGA-t procit alaplapot és ramot és tápot előre is köszi?

Processzor:Intel I3 2100 25 500ft
Alaplap:ASUS P8H61 17 000ft
Ram:Kingstone 4GB 1333Mhz 6 000ft
Tápegység:Cooler Master GX450 12 000ft
Videókártya:Sapphire HD 5830 vagy van gtx 460 26 000ft-32 000ft
Azért intel mert ebbe az alaplapba később belemehet a mostani legerősebb asztali gépbe szánt processzor is azaz az I7 2600.Vagy ha később szeretnél tuningolni akkor P67-es alaplapot vegyél.
0
0
0
0
niteforce avatar
philips20 írta:
philips20 írta:
niteforce írta:
Új VGA driver? 😀

pomrum írta:
philips20 írta:
pomrum írta:
Ha teszt vagyis terhelt állapotban indul újra annak sok oka lehet pl. ram mint mint már az előttem szóló is írta vagy esetleg táp, processzor , alaplap ezek okozhatják a fenti problémát. Érdemes a ramokkal kezdeni egy memteszt-el (mondjuk memteszt 86-al) külön külön teszteld mindet.

igen már végig zongoráztam mindent már alaplap csere megvolt, más procit is próbáltam (ami jóval gyengébb volt), ram bol is már 4 féle mhz es volt benne, maradt a videokari vagy a táp de most dobták vissza a videokarit hogy jó így már csak a táp maradt de nem hiszem hogy az a baja mert így videokari nincs benne simán végig fut az élmény index
A videokártyát kizárnám mert az más fajta hibát ( fagyás, nincs kép, kékhalál) produkál. Tehát marad a táp próbáld ki másikkal lehet hogy kevés neki vagy rossz, persze inkább az utóbbi mert ha kevés lenne akkor leginkább csak az történik hogy felpörögnek a ventillátorok és megszünik az adatfolyam a processzo a ram a és a megjelenítő (vga) között. Tehát próbáld egy másik táppal.

akkor kénytelen leszek szétszedni a másikgépet 😃 de már csak holnap ma már nem szenvedek vele kicsit kivan a bré 😀

Vinyód az milyen idős?
nekem attól egyszer volt ilyen a régi gépemben
0
0
0
0
akos328 avatar
AMD Phenom II X4 955 BE 3.2Ghz 27-30K között van
AMD HD5830 1GB Gddr5 27-30K, de van 30-32 GTX460 ami erősebb.
Kingston HyperX Blu 4GB 1600MHz DDR3 6-7Ft
FPS Hexa 500W 10-12között
Asus M4N68T sAM3 Alaplap (nForce 630a DDR3 Integrált VGA mATX Asus Turbo Key) 12-15között
ha a drágább árat nézem 95K, de írd be ezeket a google-be és melléjük h ár, akkor vagy az argep.hu-ra , vagy az olcsobbat.hu-ra dob, én onnan válaszd a legkisebb árut
0
0
0
0
matyu20 avatar
Sziasztok 90 ezer ft-ből tudnátok ajánlani jó VGA-t procit alaplapot és ramot és tápot előre is köszi?
0
0
0
0
philips20 avatar
philips20 írta:
niteforce írta:
Új VGA driver? 😀

pomrum írta:
philips20 írta:
pomrum írta:

0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
igazábol nem magamnak kérdeztem hanem a nővéremnek mert ő vette tegnap meg😕😶
Azért köszi a vlaszokat😀
0
0
0
0
niteforce avatar
win7 de ha rám hallgatsz ilyet nem veszel. én is mind a kettőn túladtam
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
és szerinted milyen rendszert kéne rátenni?
Xp vagy Win7
azért a programok jól futnának rajta?
0
0
0
0
niteforce avatar
nem hiszem. 07-tel próbálkoztam rajta minimumon, az úgy ahogy ment, de nagyon szarul
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
fifa 11 teljesen minimumon elmenne valahogy?
0
0
0
0
niteforce avatar
nekem 3 éve volt hasonló, a Cs 1.6-ot nem tudtam normálisan tolni rajta, mondjuk abba VIA volt, az 256 megás vga volt. ez talán normálisabb. ilyen VGA egy másik lapimban volt, carbon minimumon a max amit el tud vinni.

ez irodai kategória
0
0
0
0
TripplaXXX2 avatar
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy mit gondoltok erről a laptopról?
15,6" CrystalBright WXGA TFT, Intel Pentium DualCore P6100 2,0 GHz processzor, Intel HD 128 MB VGA, Supermulti DVD-író, wifi , 1,3 MP CrystalBright HD, webkamera
2GB DDR3 RAM

Játékra alkalmas?
És sztetek milyen rendszer kéne rátenni?
0
0
0
0
Cooley avatar
iowa95 írta:
Sziasztok... Segitsetek most igy keresgétem és találtam 1 uj fajta procit... AMD FM1.. és szeretném megtudni h ez mibe különbözik a többitöl????

A proci magába foglal egy iGPU-t is, azaz egy integrált videovezérlőt. Az integrált videovezérlők közül jelenleg az a legerősebb, ami az FM1-es Llano procikban van. Szerintem egyenlőre túl drágák, hogy igazán megérje.
0
0
0
0
iowa95 avatar
Sziasztok... Segitsetek most igy keresgétem és találtam 1 uj fajta procit... AMD FM1.. és szeretném megtudni h ez mibe különbözik a többitöl????
0
0
0
0
kisteker avatar
AMI BIOSbsn hogy kell a procit húzni?
0
0
0
0
akos328 avatar
mondjuk ha jól értem jobbra-balra 90°, fel-le 65°. most fel-le az nagyon jó, de kiváncsi lennék, hogy 90°-ba h látja az illető, de ők tudják...
ha esetleg félreértettem a leírást, akkor lehet h máshogy van.
0
0
0
0
no avatar
sziasztok.kinéztem egy monitort - BENQ 18,5" G925HDA - és a gyártó oldalán a látószöghöz ezt írja : Látószög (L/R; U/D) 90 / 65 - ez most jónak vagy rossznak számít ? Előre is köszi 😀
0
0
0
0
philips20 avatar
niteforce írta:
Új VGA driver? 😀

pomrum írta:
philips20 írta:
pomrum írta:

0
0
0
0
niteforce avatar
Új VGA driver? 😀

0
0
0
0
pomrum avatar
philips20 írta:
pomrum írta:

0
0
0
0
philips20 avatar
niteforce írta:
azt nem vizsgálja, ezt nem kell leszedni.
a media az más lesz.

amúgy eredeti a wined, vagy tört?
mert emlékszem, hogy már írtál hogy a teszt közben újraindul a géped, akkor a ramra gyanakodtál, hogy ram .

nem lehet hogy rossz az OS? szedj le másikat ha tört, ha eredeti akkor az ügyfélszolgálatot hívd fel, hogy akkor cseréljék ki.

igen ez még mindig ugyan az a próbáltam de nem a ram volt

meg már próbáltam másik rendszert is de ugyan ez

pomrum írta:

ötlet ?
0
0
0
0
pomrum avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
azt nem vizsgálja, ezt nem kell leszedni.
a media az más lesz.

amúgy eredeti a wined, vagy tört?
mert emlékszem, hogy már írtál hogy a teszt közben újraindul a géped, akkor a ramra gyanakodtál, hogy ram .

nem lehet hogy rossz az OS? szedj le másikat ha tört, ha eredeti akkor az ügyfélszolgálatot hívd fel, hogy akkor cseréljék ki.
0
0
0
0
philips20 avatar
de ha videokari van a gépbe akkor miért vizsgálja ezt is au élmény index ?
0
0
0
0
niteforce avatar
intel integrált videokártya driver....
0
0
0
0
philips20 avatar
Cooley írta:
philips20 írta:
foxbet írta:
philips20 írta:
ez most vettem 2-3 napja

akkor kizárásos alapon az alaplap lehet a bűnös mert nem kezeli azt av ga-t lehet hogy és a chipsetre fogadok hogy ott valami gubanc lehet.

de hát ez 5 nap alatt a 2. alaplap

Frissíts bios-t, egy próbát megér.

van egy olyan érzésem hogy a legújabb van rajta mert 2010 12 16 a legfrissebb

találtam egy drivert az intelnél Graphics: Intel® Graphics Media Accelerator Driver for Windows* Vista and Windows* 7
asszem ennél indul újra a gép mintha valami media cuccot írna ki a géppen mikor újra indul

ez amúgy mi ?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció