Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
lincoln_a_vandor avatar
Zora:Valoszinuleg lassu a neted...ezt altalaban arra irja ki ha nem sikerul eleg gyors ido alatt betolteni az oldalt...lehet hogy csak ideiglenes ha tenyleg karbantartas van folyamatban.
0
0
0
0
no avatar
Üdv. Olyan problémám adódott ,hogy egy csomó oldalt nem tudok megnyitani ( gondolok itt tauriwow, ncore stb -re) Többi honlapot gyorsan, hibátlanul betölti. A maradékra ezt írja : ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
Neten néztem sok fajta fixet de semelyik sem használt, valahol meg azt írták ,hogy T-Home osoknál előfordul amikor valami karbantartás van... igen de már 1 napja ezt csinálja. Ötlet? Még gép újratelepítés is volt. Fontos - sürgős lenne. Előre is köszönöm.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Én is a tápra gondoltam 😜 Akkor karácony körül tényleg lesz egy csere.. A játékot meg nem tudom de a proci nem volt maxon sem szóval nem gondoltam arra de hamarosan kellene már hogy azt is cseréljem egy i3-ra 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
1. Lehet szarakodik már a tápod
2. Ha az a Core 2-esed van akkor ne csodálkozz hogy beakad közben
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Sziasztok!
Tudom, mindig van valami bajom de most is a ti segítségetekre lenne szükégem 😃
Az első dolog az lenne, hogy néha mikor próbálom bekapcsolni a gépet, megnyomom a power gombot és felvillan a power led de ki is alszik és ennyi. Ezután már csak akkor tudom újra bekapcsolni ha a tápot újra ki- és bekapcsoltam, ami picit zavaró néha 😞 Ötlet esetleg hogy mitől lehet ez és hogyan lehetne orvosolni? 😀
A másik dolog pedig a Witcher 3-al kapcsolatos. A játék nálam még úgy Medium-High közt játzhatóan menne bár én inkább Low-on játszom mert néha vannak kemény beakadások de ezek közti időben megvan a 30fps rendesen. Arra gondoltam (mivel a játék előszeretettel zabálja a RAM-ot) hogy amiatt lehetne. 720p Medium-High keverék játszható volt de a néhai nagy droppok és pár másodperces beakadás zavaró tud lenni. (főként az átvezetőknél van a legtöbb akadás) jelenleg 1024x720p-ben játzom (ha jól emlékszem) és úgy is beakad néha. Hogyan lehetne ezzel valamit kezdeni? (megnéztem MSI Afterburner és Riva Tuner Tactic-el hogy a GPU az maxon pörög de a procim úgy 90% környékén van játék közben Medium-on 720p-ben RAM úgy 3600mb környéke volt és szépen lassan egyre több)
Előre is köszi a válaszokat! 😜 😃
0
0
0
0
VeresAdam avatar
reszler112233: Köszi! Igen rengeteg helyen olvastam én is. Vissza is viszem a boltba (felbontatlan), magyarul a szatyorba gyűrés, nem lett róla leszedve. Nekem codegen van, de szerencsére még az FSP belezésű 400w-os széria. Elbírja a 95W-os perocimat, meg a 150W-os GYGABITE 5770-et (Többi 5770: 108W)
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok! Lenne egy kérdésem van egy Western Digital passport ultra 1tb külső HDD ,bioszban ,eszközkezelőben mutatja de maga a sajátgép nem.MAgyarán nem tudom megnyitni 😀 Erre van ötletetek? Azt írja nincs driver feltéve hozzá ,leszedtem feltettem de semmi!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
VeresAdam: Én az alpine-t használnám.De egy jó tanácsot adnék. Azt a neve sincs alsó kategóriás tápot ne vedd meg, vagy meg is van ne rakd be a gépbe mert nagyobb gondot is okozhat. Inkább egy minőségi 400Waosat bele. Mondjuk egy FSP Hexa+ 400W.
0
0
0
0
VeresAdam avatar
Sziasztok! Gondoltam ide írok. (Nem kezdőként, de most mégis elgondolkodom) Van egy gép az eszközeim között, aminek a neve: Barátnőmnek vettem: végleges. Ezt holnap raknám össze. Ezüstporos a paszta, mert abban inkább bízok. Van egy alphine 64 gt, és egy másik (nevenincs) hűtőm. A nevenincs, az a záróbilincses (lehajtós), az alpine ugye csak alaplapi csatlakozó lazításával szerelhető. Melyiket ajánljátok? Köszi.
A nevenincs neve: dk8-00004-a1-gp (szerkesztve)
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
reszler112233:

Köszönöm, igyekeztem normálisan összerakni, de mire meg is valósul... 😞

zsoltdeak17

Neked is köszönöm! 😀 Korábban is láttam már Gianni hirdetéseit hardveraprón (konkrétan ő van az elsők között), és valóban jó áron kínálja a dolgokat. Fontolóra veszem! 😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Graffiti2: Kevesebb csatlakozó és egyéb fícsör illetve nincs OC-ra lehetőség. (Bár némelyik laphoz van olyan BIOS amivel megoldható a dolog)

Gianni 80 ezerért adja az i7 6700-at, azaz ~8 ezerrel drágább mint egyéb boltokban az i5 6600K.
[LINK]

Szerintem jobban megérné i7-re beruházni...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Graffiti2: Teljesen jó amit összeraktál magadnak elsőre. a 6600K sokáig elég lesz alapon is, de K-s proci révén, húzással még tovább.Nekem ugyan csak non K-s 6600-am van, de nem tudom megfogni még azt sem.Igaz csak egy GTX 660 van mellette, bár a 750-ntől tudomásom szerint erősebb.Na meg nekem is Z-s lapban van. Annak pedig oka az hogy később ha mégis K-s procit fogok bele venni(Valószínű jó pár év múlva.), akkor már nem kell lapot is cserélni hozzá.Ha már belefért a keretembe egy Z-s lap miért ne azt vettem volna alá.
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
Köszönöm srácok, jó gyorsak voltatok! 😀

Valóban egyelőre sok lenne a 600W-os táp, de éppen hogy a jól fejleszthetőségre igyekszem majd hajtani. Tehát jobbnak látom inkább a VGA-n spórolni, mintsem a tápon.

zsoltdeak17:
A 750 Ti-t követően, egy 970-et tennék a helyére. Az i7 meg sokkal több lenne mint elég játékokhoz, munkát meg nem nagyon végzek a gépemen, így nekem jó a 6600K is. 😀

Az általad javasolt B/H chipsetes lapok miben, és mennyire különböznek a Z-s társaiktól? Ha még szánnál rám időt, kifejthetnéd! 😃 (Nem akarok tolakodó lenni, félre értés ne essék)
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Nem felesleges egy 750 mellé sem. Az a processzor még évekig proci lesz. Könnyen el tudja majd adni ha kell és még mindig tehet valami bitang i7-et a helyére, majd ha a 6600K egyszer kevés lesz. (Az nem mostanság lesz.) Egyébként az a proci komoly vga-ból is kihajtja a lelket is, ha kell. Időtálló gép lehet és a jövőre nézve meg egy jó alap egy erősebb vga-nak+processzornak pár év múlva. Ha teheted vedd meg nyugodtan. Nekem csak egy sima 6500 van és imádom!
0
0
0
0
Yezi_ avatar
6600K és Z-s lap helyett én inkább vennék B/H chipsetes lapot és egy i7 6700-at.
750 Ti-ből pedig felesleges a 4GB-os verziót venni, csak pénzkidobás. 600W-os táp is erős túlzás, bár nem tudom később milyen kártyát/kártyákat tervezel.
0
0
0
0
FekaRap avatar
jó az a 6600k ! majd később mehet erősebb VGA és szuper lesz 😀
600W kicsit sokallom 😃
0
0
0
0
BOMB avatar
gtx 750 mellé felesleges az a processzor
inkább 4460 az teljesen korrekt hozzá 😀
egyébként nem rossz gép lett elsőre 😃
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
Szervusztok!

A közeljövőben mennyire érné meg a Skylake processzor család köré építkezni? Jövő ekkorra, ha minden jól megy, terveztem egy teljesen új gépet összedobni. Én a jelenlegi álláspontom szerint az i5 6600K-t választanám alappillérnek a következő konfiguráció mellé:

Alaplap: Asrock Z170 Pro4

Processzor: Intel Core i5 6600K

RAM: Kingston 2X4GB 2400MHz DDR4 HyperX Savage Black C12

Videókártya: Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 (Tudom, nem fog sokat dobni a + 2GB VRAM, de csak ideiglenesen lenne.)

Merevlemez: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX

Tápegység: FSP 600 W Aurum S 600 Gold

Ház: Sharkoon WG4-W Green

Most így kb 230-240.000Ft-ba fájna ez nekem, és nagyjából ennyi lenne a keretem későbbre is.

Nos, mit gondoltok? Viszonylag jól elterveztem, vagy lenne még mit tanulnom? 😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Halisztok 😀
Vki tud erre megoldást ?
https://s10.postimg.org/6g956gq15/asd.jpg
"A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)"
0
0
0
0
Funes avatar
800x600 és lesz "300" fps-ed low-on.. 😆
0
0
0
0
Pixx avatar
az nekem kevés 50-60fps 😆 ha 720p low grafon megy 150 körül az jó lenne most is lownon nyomom 1080pbe nem a graf érdekel csben pedig maxon is megy 200 fps-el kb 😃
0
0
0
0
Funes avatar
Jó, hát Cs:go-ra elég lesz 40-50-60 fps-re. 😀
0
0
0
0
Pixx avatar
akkor? 550ti szint nem lenne rossz akkor szaladna a csgo vele rendesen 😃
0
0
0
0
Funes avatar
Biztos ? 😲
Mert szerintem nagyon nem.
0
0
0
0
Puffin avatar
Pixx: a 3dmark eredmények alapján gtx550ti körül.
0
0
0
0
Pixx avatar
geforce 840m 2gb milyen szinten van asztali pc szinten egy i5 4210u társaságában?
0
0
0
0
Puffin avatar
kbalazs962: az nem biztos. Milyen játék? És milyen videókártya?
0
0
0
0
no avatar
Hello!
Egyik barátomnak összehasonlítottam gépét egy játékkal és a videó kártyája mellet egy piros X volt azt azt jelenti hogy nem jó az az túl gyenge a játék futtatásához? Előre is köszi 😀
0
0
0
0
Krissz avatar
Ezzel nem lettem előrébb 😢
Kilehet kapcsolni, vagy valamit? Pedig nincs is semmi olyan programom sztem ami ezt okozná
0
0
0
0
FekaRap avatar
https://support.google.com/websearch/answer/86640?rd=1
0
0
0
0
Krissz avatar
Nálam sincs semmi gond a Win 10 el, énis lassan egy éve használom folyamatosan, de semmi problémám nincs vele. 😀

Srácok, ez mi, és miért? 😠
https://kepfeltoltes.hu/160812/ScreenShot_20160812155017_www.kepfeltoltes.hu_.png
Mikor 10edjére írja ezt a címsorból való google keresésre, nah akkormár g_ci idegesítő, miért csinálja ezt, lassan 2 hete??

Köszi
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Ilyen gondom nekem sem volt a 10-el kapcsolatban.Játék közben nekem is töltött updatet és telepített is, de én azt csak úgy vettem észre hogy a CPU kihasználtság 20%al nőtt, de mivel így sem járt maxon, a játékot nem zavarta. Amikor kiléptem belőle már jelezte hogy újraindítás szükséges, de magától nem indult újra.Pedig azt írta hogy már több mint 1 órája fel tette magának.
0
0
0
0
Puffin avatar
Pixx: hát ilyeneket még nem tapasztaltam... 😆 Pedig egy jó ideje használom a 10-et.
0
0
0
0
Pixx avatar
volt win7-em volt 8.1-em volt win10-em is win7 picit lassúnak tűnik hiába az ssd win10 meg win8 után picit lomha észrevehetően szóval azt offolom win10egy fos CS közben elkezd updatelni lagolok tőle aztán ő úgy gondolta h resizi a gépet update végén mikor be van rakva h én döntöm el mikor induljon újra de ő játék közben újra indul na m1.Jah utoljára meg updatelni akart hajnali 3 kor újraindul a gép be bugolt az update és akármit csináltam gépet újra kellett dobnom m1 mit csináltam helyreállítás rendszer visszaállítás halott lett a winfos egyedül csökkentett módba indult el de hiába töröltem az updatet nem indult el szóval újra húztam a gépet egy win8.1-el. Win8.1 tökéletes gyors (nekem bug mentes) rosszat nem tudok eddig mondani róla m1 mi van cserélgettem az oprendszereket hogy melyik tökéletes de mindig a 8.1nél lyukadtam ki és ez is marad addig amíg nem lesz teljes dx12 átállás és nem váltok semmi szarra 😃
0
0
0
0
BOMB avatar
amit showtekk mondott elég pöpec volt akkoriban alig lesz vele probléma szerintem 😀
0
0
0
0
showtekk avatar
10 is jó persze, csak van aki óckodik tőle ezért írtam, hogy legalább win7 legyen 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
showtekk:Mondjuk én a régi gépem 10-el hirdetem, de akinek az nem tetszik átrakhatja amire akarja.És mivel már aktivált 10 van az alaplaphoz kötve, ha mégis kéne a 10 akkor nincs probléma, eredeti rendszert lehet rá tenni.
0
0
0
0
showtekk avatar
Osztom reszler véleményét, vannak jobb opciók pláne oprendszer terén nem érdemes XP-t használni, legalább win7el kell.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Atlax01: Amire használni akarod egy használt is megfelel gondolom.Azért én kb 50-et adnék.Másrészt én XP helyett inkább tennék Windows 7-et.Azon is elmennek azok a játékok amiket az XP-n akarnál futtatni és annál ha 64 bites rendszert tolsz fel nincs gond ha 4 GB memória vagy több van a gépben.Na meg nem írtad kellenek-e perifériák?
Én hirdetem amúgy régi gépem 50-ért, de nem nagyon van rá jelentkező.
0
0
0
0
showtekk avatar
Atlax: Nekem 2007ben volt egy Core2Duo E6850es procim, 4GB Ramom és egy 8800Ultrám. Azt tudom, hogy akkor eléggé izom PCnek számított és feltételezem ezek az alkatrészek ha még valahol kapni őket nem drágák.
0
0
0
0
no avatar
Milyen volt az izom PC 2007 korul?

Szeretnek egy eros gépet ami régi játékokat kiválloan futtat, most van egy tuning gépem, de azon windows 8.1 fut és az inkább mai játékokhoz vettem, ezért is szeretnek egy 2007-2009-ben eros számitogépet ossze tenni amin Windows XP-t futtathatok! Lehetoleg olcso legyen! Az a helyzet hogy a mostani hárdverekhez nagyon értek mert kovettem ezeket a dolgokat, de akkor még nem, szoval nem tudom mikor, mi volt a jo!
0
0
0
0
no avatar
Hello,azt szeretnem kerdezni hogy melyik erik meg jobban? Lenovo Y50-70 GTX960m 4gb I5 4210processoral vagy Lenovo y50-70 GTX860 4gb intel i7 4710HQ?
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
kismezo:

Hidd el,nem kell i7,anno én is azt akartam,aztán még a mostani(i5 4690k)se tudom teljesen kihasználni 😃

Bronson:

A pénztárca gyilkolásnál nem mindegy,hogy milyen pénztárcáról beszélünk 😉
0
0
0
0
Bronson avatar
Hát, vannak akiket zavar ha nem lehet kimaxolni a csúszkákat és nincs meg a 60fps... itt kezdődik a pénztárca gyilkolás 😆
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Igaza van Bronson -nak Bár ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés... mire nem elég a gtx970????? avagy a kedvenc irodalom tanáromat idézzem: "mire gondolhatott a költő?" 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
nem i7, hanem egy jobb vga!
0
0
0
0
kismezo avatar
Sziasztok! Ezt a konfigot szeretném fejleszteni egy kicsit. Általában játékra használom a gépet.
Mit javasolnátok? i7?

Asus gtx 970
i5 4690
8gb ram
asrock z97 extreme3

Köszönöm!
0
0
0
0
Hunork avatar
Nem lehet, hogy valamivel tuningoljátok? Afterburner? Mert azért nem mai darab a kártya. És ha állandóan magasabb frekin jár, akkor elképzelhető, hogy így reagál. De a 100% venti sem normális. nekem is AMD kari van, és max 45%-on használom, igaz nincs tuning, de a múlt havi kánikulában a panel 10. emeletén sem ment nagyon 80 fok fölé, pedig én Ultra beállítást használok (R9 390)
0
0
0
0
Puffin avatar
Quadgame94: ha most lett újrapasztázva akkor rosszul raktátok össze vagy sok lett a paszta vagy valami. Nem melegedhetne annyira.
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
Quadgame94:

Lehet,hogy hülyeséget mondok,de nem lehet,hogy a táp nem bírja?
Már mint,hogy túl sokat eszik?

A házban mennyi a hőmérséklet?
Szellőzik rendesen?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció