Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
atstuff07 avatar
BukoTt : nincs mit, a táp is sorra került volna ezután 😉
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy mit tehetnék a következő problémával.

Este bekapcsolva hagytam a gépet és a monitor automatikusan kikapcsol, ha nem nyúlok az egérhez. Reggel megpiszkáltam a monitor bekapcsolt és azt írja , hogy nincs jel, majd kikapcsol, de a gép megy. Újra indítás után rövid, gyors sorozatú pittyegés volt, megmozgattam a VGA-t a gép elindult, de továbbra sincs jel, nem kapcsolja be a monitort. Át teszem alaplapira a monitort, azzal pedig ad képet. A rendszer nem látja, hogy a VGA csatlakoztatva van a portba és menetközbe néha 1-2mp erejéig felpörög a hűtése ( ami eddig is ment, csak felpörög )
Nos ezt mi okozhatja? 7-8 órával ezelött tökéletes volt, ha benne van a foglalatba, akkor fel kellene ismernie a rendszernek is. Ötletek?
0
0
0
0
Bukta avatar
Na megoldódott. Tápcsere kellett.

Azért köszi a választ és a segítséget 😀
0
0
0
0
atstuff07 avatar
azt az alaplapba kell bekötni egy kis minihangszóró, két (ha jól emlékszem piros és fekete) vékony kábellel. Kb olyan vastagságú, mint amikor a háznak a kül. led stb. dolgait kötöd be.
0
0
0
0
Bukta avatar
Nincs sípolás. Kb minden kábel be van dugva. Csak ami a régebbe vga hoz kell az nincs mert azt nem is lehet sehova.

(bekötötted azt is?)

Mit kellett volna és hogy néz ki ez? Mert nincs sok kábel de azokat nem is tudom szerintem sehova, mert mindent megnéztem.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Szia, sípolás van? (bekötötted azt is?)
0
0
0
0
Bukta avatar
Sziasztok. Nekem olyan problémám lenne, hogy mikor bekapcsolom a gépet akkor le is áll egyből. Annyi az egész, hogy a ventik pörögnek a ledek villognak de csak míg ki nem kapcsol a gép. Ez a bekapcsolás után max 2 mp. A proci meg a vinyó kivételével minden cuccot használtan vettem és csak ma volt idő összerakni. Én alaplap hibára gondolok, mert ha a táp lenne a hibás akkor sztem be se kapcsolna semmi. De azért meg szeretném tőletek is kérdezni, hogy mi lehet a gond?

A válaszokat előre is köszi.
0
0
0
0
Puffin avatar
Köszönöm! Sikerült 😀
0
0
0
0
CsehMedve avatar
piero86, start menüben a keresőbe írd be hogy "partíciók létrehozása". Katt arra amit bedob. Azzal elindul a lemezkezelő. Ott tudod megformázni vagy akár csak üzembe helyezni újra a merevlemezt.
0
0
0
0
Puffin avatar
Sziasztok! Most telepítettem újra egy gépet. A windowsban a sajátgépnél nem látja a merevlemezt. Az eszközkezelőben megvan. Valakinek ötlete?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Rendben van! Köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0
charly82 avatar
Hasonló hibával akkor találkoztam, mikor a gép elindítva tesztelte magát és azt vette észre, hogy a processzor hűtési ventilátor nem pörög fel, biztossági okokból vissza elvette a tápot. Nézd meg azzal minden oké! 😜
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Na az f@sza.. köszi piero86
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
sziasztok valaki segítene nekem? tesóm gépe azt csinálja hogy be kapcsolod felpörög majd le áll az egész gép.. elsőnek azt hittem hogy az olvasó miatt mert nagyon kerregett mikor be nyomtam de le választottam de ugyan úgy le áll.. nem tudjátok mi lehet a hiba? Másik tippem hogy a táp az halt meg de remélem nem.
0
0
0
0
Wentrion avatar
Próbáld ki őket külön-külön. Egyik ismerősömnél is ugyanez a probléma volt. Ki is derült, hogy az egyik RAM beadta a kulcsot.
0
0
0
0
no avatar
atstuff07: 2 memória foglalt van és mindegyikben van ram.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
brazor_hun:a memóriát próbáld meg áttenni egy másik foglalatba
0
0
0
0
no avatar
sziasztok egy olyan problémám lenne hogy van egy msi 7366 alaplap és ha elindítom a gépet akkor nem jön-be a gép se az alaplapi se a vásárolt VGA-val ez mitől lehet?
0
0
0
0
gatya123 avatar
probléma megoldva, kicsit félre volt a procihütö, levettük visszatettük, most prime alatt átlag 65fok 😀
0
0
0
0
Kehbya avatar
Nem lehetséges, hogy nem épp valami tökéletes a ragasztás?
Mert sok ilyennek szedték le az IHS sét és pasztázták újra... :/
0
0
0
0
gatya123 avatar
a hütö sztem elég hozzá
[LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
Kicsi a hűtő rá szerintem. Kapcsold ki a Turbo-t és próbáld úgy meg
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Játék alatt mennyire meleg? Most figyelem, hogy prime-ot írtál, bár szerintem még az alatt is sok alap órajelen.
0
0
0
0
gatya123 avatar
de akkor mi lehet a gond?
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Jah, normális 4,7Ghz-en. De ha alap órajelen van, akkor olyan 55-60 körül kéne lennie.
0
0
0
0
gatya123 avatar
szevasztok, tegnap lett összerakva az új gépem, de valami nem stimmel, a proci hömérséklete eléggé ingadozik alapjáraton, 30-ról felugrik 50fokra pár másodpercre, aztán vissza, a hütö ugyanígy felszalad 1500ra aztán vissza 900ra, játék alatt meg 1percen belül maxon forog. leheth nem ül rajta rendesen? Prime 95 - 90fok
0
0
0
0
pulse96 avatar
cseszka: köszönöm, sejtettem hogy újrakell raknom.Reménykedtem hogy kibírja míg megjön az ssd, dehát akkor nem.
0
0
0
0
cseszka avatar
Azèrt van,mert nem arra a hdd-re tette a 100mb mèretü particiot amire a wint tetted,hanem a màsikra,ami neked volt a d,ès ha kiveszed,nem indul a win.megoldàs ha ujra rakod,de ugy h csak az a vinyo van bekötve,amire a wint telepited.Tapaszalat.....
0
0
0
0
Bronson avatar
biosban boot sorrend hogy néz ki?
0
0
0
0
pulse96 avatar
Sziasztok.
Lenne egy olyan problémám hogy mikor a win8-at felraktam két winyó volt a gépemben.
A c:\ ügyebár a windows na most ha kiveszem a D:\-t (kizárólag TÁROLTam rajta) akkor nem bootol be a gép és a következő hiba üzenetet kapom: Please insert proper boot device
Vajon miért lehet és mit tudok ezzel kezdeni remélhetőleg anélkül hogy újrakéne raknom a gépet?😕
A segítséget előre is köszönöm.
0
0
0
0
FL1XxY avatar
Na megoldódott a probléma! Köszi mindenkinek!
0
0
0
0
Liptik avatar
FL1XxYA:régi gépemen is ez volt a baj. Processzor csere segített.
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Milyen op. rendszered van azt olvastam van 32bitesnél van ilyen.

" fórumból idézek:
CMD >> MSCONFIG -n meg egyszer a boot fülnél/advanced optionsnál beállítottam a max. memoriat 4096-ra és most megnéztem és 0-n volt. Kivettem a pipát,restart és most már 4gigat jelez."
0
0
0
0
FL1XxY avatar
Sziasztok! Lenne egy olyan érdekes probléma ,hogy adott egy Asus P5B-Deluxe alaplap és benne 4x1GB Kingmax DDR2 533Mhz memória,na most akár biosban,akár 64bittes windows alatt csak 3gigát lát! A rammok tesztelve mindegyik jó! Bios-t már frissitettem!Vkinek van vmi ötlete?
Előre is köszi!
0
0
0
0
SCoreblack avatar
[LINK]
Ezzel is figyelemmel lehet kísérni a hdd-t,1-2 adatot megtudhatsz róla.
Én is a chipről vagy a szoftverbázisról vagy primről valamelyikről leszedtem egy mailware keresőt többet be sem kapcsoltam a gépemet.
Avast betöltéskori ellenőrzést is csinálhatsz ha gondolod bár nem hiszem hogy vírus lenne.

Frissítést ilyesmit nem csináltál,driver vagy telepítettél programot az is okozhat problémát?
0
0
0
0
Liptik avatar
A böngészőt hivatalos oldalról töltöttem le Nincs vírus. Valami a HDD-vel van baj. A lemez megy föl maxra. Érdekes a gameknél nem lehet észrevenni, hogy változott-e valamit, csak a böngészőnél meg a lol-nál. De Tomb Raider 2013 megy maxon 30 FPS-sel. Lowon meg 60 fpssel. A lolnál meg csak a betöltés változott, a játék megy 60-100 fpssel és 25-30 pingel, És ugyanakkor tölt be, minta a többieknek, csak először lassú, de utána helyreáll, hála az 50mb/s netemnek. Valami más megoldás? Eddig nem csinálta.
0
0
0
0
SCoreblack avatar
"tucanagabor"
Hát nem tudom 1000-el pörög ez az új i7-es géped?
Driver frissítésre gondoltam vagy más programra,ha nem eredeti, akkor vírusos változat is lehet akár,nem tudom mid van.
Csak a Bf3-nál van a kilépés?
"néhány játéknál még húzva is van a gép"-ez mit is jelent pontosan,talán csak nem ez okozza?

"Liptik"
Lehet a böngésződdel van a baj nekem is egy régebbi magyar van fent,kifagyásaim voltak.
Nagyon lassú volt a video lejátszás stb.

Kifagyásokról meg van egy egerem, eltöredezett szétszedtem és kivágtam a mozgó kábel részét a hibásat,mai nap leesett a földre és azt hittem valami fura vírust kaptam a böngészőmre volt hatással majd az egész tálca, asztal minden fagyi.
Kihúztam majd az egeret finoman a falhoz csaptam nem volt kedvem szétcsavarni és ismét jó lett,érdekes dolog csak egy ilyen apróság is elég komoly félelmet okozott.
Onnan tudtam hogy az egér az, mivel leesett és bill el ment rendesen.
0
0
0
0
Liptik avatar
Valami gond van a gépemen, mert pl a böngésző 1 perc után jön be, meg, amúgy minden. A lemez a feladatkezelőben 100%-ot szokott írni, és nem rég raktam újra. Nem poros semmi baja. CCleaner-t lefuttattam a hibakeresőt és utána jó, de mikkor újra bekapcsolom a gépet, ugyanezt csinálja, már pár hete. Meg a gép nem nagyon szokott zúgni, most meg zúg, mint az állat. Letöröltem a fölöslegeset és mindig. A LOLba mostanában azt írja a többieknek, hogy nem csatlakozott és 30 mp után sorba csatlakoznak. Ez mi? A cpu hűtés 30-40 Celsius fok. Mi lehet a gond? Eddig nem csinálta?

Gépem adatai:

Processzor: AMD FX-4100 4 core Bulldozer processzor AM3+ 3,6Ghz
Memória: 4GB (1x4GB) DDR3 memória
Videókártya: PCIE HD7750 1Gb Sapphire DDR5 videokártya
Alaplap: Gigabyte 780T-D3L alaplap, AM3+
Merevlemez: 500GB S-ATA merevlemez
Optikai meghajtó: DVD-Super Multi duplarétegű meghajtó
Ház: Sharkoon Vaya
Monitor: LCD22WV 1680x1050 22"
0
0
0
0
SCoreblack avatar
frissítettél vagy telepítettél valamit mostanában lehet az a gond.
Lehet csak 1x szer lépett ki.....ha rendben akkor ok.
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Tegyünk 1 próbát alacsony felbontásom,msi afterburnert használsz,van-e változás?
Nézd meg rajta mennyire veszi igénybe a gépedet.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Nincs benne valami vírus? amíg játszol vele az alatt a 10 perc alatt hogy fut?
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Nálam is volt hasonló jelenség hang formájában és kép formájában is és a kábel volt kilazulva.
Képnél monitor kábel,hangnál csatlakozó kábel.
Amúgy garanciálisan lett javítva?
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Kösz! Az egyszer már úgy is volt cserélve.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
TerrorDom: lehet kondicserés lesz a monitor, vagy kábel gond.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Helló!
Az miért van, hogy amikor bekapcsol a monitor akkor villog és talán valamilyen ciripelős hangot ad ki. Ezt csinálja egy ideig utána meg már teljesen jó. Meg még azt is észrevettem, hogy amikor megmozdítom a gépet akkor kikapcsol az egész. Előre is köszi a segítséget!
0
0
0
0
Puffin avatar
De kár hogy nem vagyok budapesti ilyenkor... 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció