Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
f150raptor avatar
aida64 redszer stabilitás teszt és megpörgeti az egész gépet elvileg !!! 1 órát hagyom és a végén nzem az értékeket !!! nem ugrálnak az értékek stabilan beálnak és ott is maradnak 1-2 fok eltérés van néha !!
0
0
0
0
Megaisten avatar
f150raptor írta:
a GPU terhelés mellett megugrott 58 C ra !!! az alap 31-32 !! mi a határ neki ??? ahol már gázos hány fok ?? kb

és a procinál és az alaplapnál szintén hány fok szokott lenni a határ ami már belecsúszik a szar kategóriába ???
GPU 70-85 felett már gondolkozni kell😆 de már látam 110.fokosat is😆 alaplapnál jobbha nem megy 60-felett. Nálad mit jelent a 100% terhelés ( full grafikán játszol esetleg 2-4.órát.) proci-ram kihasználás hány %?
0
0
0
0
f150raptor avatar
a GPU terhelés mellett megugrott 58 C ra !!! az alap 31-32 !! mi a határ neki ??? ahol már gázos hány fok ?? kb

és a procinál és az alaplapnál szintén hány fok szokott lenni a határ ami már belecsúszik a szar kategóriába ???

A gépházon lévő hátoldali hűtő ventit meg kénytelen vagyok fuvásra álítani mert ha megfordítom a proci hűtőt akkor nem fér el a ram !! túl belóg a ventillátor része !! a többi ventit tudom alakítani szívásra és az alsókat fúvásra még !!! ( Thermaltake VN900K1W2N Commander GS-II számítógépház )
0
0
0
0
Megaisten avatar
f150raptor írta:
vettem az AMD FX 8320 prcihoz egy artic freezer 64 pro hűtőt !!!! mert a gyári hangos és szar is volt !! és nagyon melegedett !!!

most a hömérsékletek a következők 100% terhelés mellett !!!

alaplap 34 C
CPU 53 C a venti 1957 RPM forog ( 2300 a max amin tud )
magok 1-8 ig 50 - 51 C
GPU dióda 32 C
GPU VRM 34 C
HDD 38 C
jók ezek az értékek 100% proci terhelés alatt ???
Jók.😆 Többször irtam neked már.😆 hogy egy jó CPU hütó csodákra képes. + egy szellös gépház.
0
0
0
0
Osynho avatar
Hogyne lennének jók. 😀
0
0
0
0
f150raptor avatar
vettem az AMD FX 8320 prcihoz egy artic freezer 64 pro hűtőt !!!! mert a gyári hangos és szar is volt !! és nagyon melegedett !!!

most a hömérsékletek a következők 100% terhelés mellett !!!

alaplap 34 C
CPU 53 C a venti 1957 RPM forog ( 2300 a max amin tud )
magok 1-8 ig 50 - 51 C
GPU dióda 32 C
GPU VRM 34 C
HDD 38 C
jók ezek az értékek 100% proci terhelés alatt ???
0
0
0
0
no avatar
f150raptor írta:
volt gyárilag rajta !!!

Fx forró proci, az a hűtő meg egy rakás...bocsi ez van, nem írhattam mást.😆

Megaisten: Thermalright HR-02 Macho 120
0
0
0
0
Dani46 avatar
próbáld meg rányomni a hűtőt a procira ha lejebb megy a hőfok akkor nincs eléggé szorosan a procin én már jártam úgy!!!!!!!!!!!!4
0
0
0
0
Devis avatar
mennyi hűtőpasztát nyomtál rá?
0
0
0
0
f150raptor avatar
vetttem egy AMD fx 8320 procira egy artic freezer 64 pro ventit !!! de 100% terhelésnél majdnem 80 fokra megy föl a hőmérséklete !!! mitől lehet ez ?? kevés ez a hütő neki vagy roszúl van beálítva a hűtés ??? vagy tippeketz kérnék !!
0
0
0
0
hnemaria avatar
istvan92 írta:
Arctic Freezer Xtreme rev.2 procihűtő van valakinek ?? Az érdekelne hogy a csavart meddig kell meghuzni mert még nem volt csavaros felfogatásu procihűtőm.

hát ha nem szorul nagyon akkor tövig, vagy pedig ameddig elég ahhoz hogy stabil legyen a tartás. próbálgasd. ha nem izombol csvarod nem lehet baj.
0
0
0
0
istvan92 avatar
Arctic Freezer Xtreme rev.2 procihűtő van valakinek ?? Az érdekelne hogy a csavart meddig kell meghuzni mert még nem volt csavaros felfogatásu procihűtőm.
0
0
0
0
hnemaria avatar
Ajánlott hűtők
Alap: TX3
Közepes: Hyper212 evo
Nagyobb: Alpenföhn Brocken
Még nagyobb: Noctua NH-D14, Alpenföhn K2
Legnagyobb(Vízhűtés): [LINK]
0
0
0
0
griff55 avatar
nekem cm hyper evo 212 van és a 6200-at nem engedi játék közben 50 föké
0
0
0
0
Bershka avatar
Szeretnék venni egy cpu hűtőt mert a gyári intel-es egy fos 😃 CoolerMaster Hyper TX3 EVO-ról mi a véleményetek?
0
0
0
0
Megaisten avatar
Milyen proci hütöt javasoltok a AM3+ Gigabyte GA-970A-UD3 alaplap ,AMD FX 8320 proci és Corsair Vengeance magas ram mellé.ami elfér ram miatt.
0
0
0
0
istvan92 avatar
A gyari hűtővel csak az a baj hogy nincs a hocso rendesen odaforrasztva a rézlaphoz
0
0
0
0
hnemaria avatar
Mit gondoltok erről? [LINK]

érdemes megcsinálni?
0
0
0
0
silverline007 avatar
Helyeseltél AND-re és nem tudom miért, arra írtam az AMD teljes nevét.
Mire ez az elszámoltatás ?😀 mint valami feleség 😃
0
0
0
0
silverline007 avatar
GokuTM írta:
Miért ilyen bitang nehéz egy nyelvtanilag helyes mondatot leírni...Fel nem fogom.
Na mindegy...
Nem az AMD hűtői, hanem AND és Intel gyári hűtői egyaránt, főleg ilyen kategóriában.

Ezek arra valók, hogy alap órajelen, terheléssel, pont megvédjék a CPU-t a túlmelegedéstől.
Kis hőátvevő/leadó felület, kis ventilátor, ergo, baromi magas fordulatszám így igen nagy zaj, ráadásul éles zaj, ami elég zavaró.

AMD (Advenced Micro Device) a CoolerMastertől veszi a cpu hűtőket.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
istvan92 írta:
Amdk mostani gyari hűtöje az eleg ratyik

Mindig is azok voltak 😊😆 Nekem gépszerelésnél általában az az első, hogy legalább egy TX3-at rakok a processzorra 😀 Nem szeretem ezeket a 6000-rel pörgő gyári f*sokat, főleg úgy hogy alig hűtenek még ilyen magas fordulaton is😠
0
0
0
0
istvan92 avatar
Amdk mostani gyari hűtöje az eleg ratyik
0
0
0
0
Keksz03 avatar
f150raptor írta:
sziasztok tudna nekem abban segiteni valaki , hogy mért pörög mint állat az amd fx 8320 proci hütő ventillátora ??? gyári a venti !! és álandóan fölpörög aztán megáll megint föl aztán megáll!!! és a proci 39 - 40 fokos csak !!!

Elsőre úgy tűnik h adott hőfokra van belőve a BIOS-ból, felpörög amikor túllépi, leáll amint lehűtötte. De az is lehet h nincs szó nagy RPM váltásról csak szimplán a gyári hűtő ventije csapnivalóan hangos!
Arra a procira mindenképp érdemes lenne venni egy középkategóriás CPU hűtőt. Azért BIOS-ba nézd meg h milyen profil van beállítva lehet ott lesz vmi gubanc!
0
0
0
0
no avatar
Beteszem a fagyóba a gépet és kész :-D
0
0
0
0
istvan92 avatar
f150raptor írta:
sziasztok tudna nekem abban segiteni valaki , hogy mért pörög mint állat az amd fx 8320 proci hütő ventillátora ??? gyári a venti !! és álandóan fölpörög aztán megáll megint föl aztán megáll!!! és a proci 39 - 40 fokos csak !!!

A gyári hűtőt felejtsd el kukaba se valo ha azt akarod h a proci ne haljon meg eleg hamar akkor gyorsan cserelj hűtőt
0
0
0
0
f150raptor avatar
0
0
0
0
no avatar
koszi a valaszt,de ott nincs mit rosszul osszerakni.pasztat meg epphogy tettem ra.de megprobalom ujra szetszedni.
0
0
0
0
Devis avatar
túl sok pasztát raktál rá, vagy rosszul rakta össze (nem húztál meg jól csavarokat stb)
0
0
0
0
no avatar
sziasztok.lenne egy problemam.van nekem egy geforce 8500 gt videokartyam.ujra szerettem volna pasztazni.szetszedtem,a regi paszta mar meg volt kemenyedve,levakartam es tettem ra uj pasztat.na de,igy terheles nelkul mutat 75 fokot.tegnap a szaraz,öreg pasztaval terheles nelkul mutatott 60 fokot.
ha jatszok 99 et is mutat,tegnap 70 ig sem ment.
Miert van ez?????
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Kmisi99 írta:
Remélem. Majd meglátom milyen nehéz hozzáférni 😃 .

Anno az asszonyé is hasonlóan nézett ki 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Remélem. Majd meglátom milyen nehéz hozzáférni 😃 .
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Kmisi99 írta:
Szerintetek is túlmelegedés miatt lehet hogy bnőm laptopja néha random kikapcsol? Még nem tudtam megnézni így nem ismerem a hőmérsékleteit.

Igen.
Nekem az asszonynak volt így anno (igaz annyira koszos volt a cooler hogy már alig forgott a venti ) neki is túlmelegedett és állandóan lekapcsolt.
aztán el is adtam a "lapost" és kapott egy "irodai" asztalit 😀
Egyébként általában a ventiknél csak 1 csavar fogja a takaróelemet hogy könnyebb legyen kitakarítani
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Én is erre gondolok. Kösz a megerősítést. Remélem szétszedés nélkül is tudok takarítani rajta.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Szerintetek is túlmelegedés miatt lehet hogy bnőm laptopja néha random kikapcsol? Még nem tudtam megnézni így nem ismerem a hőmérsékleteit.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Alonso01 írta:
Scythe Katana 4
Cooler Master Hyper TX3 Evo
Ezekről van valakinek valamennyi tapasztalata?

Nálam a Cooler Master Hyper TX3 Evo szolgál és meg vagyok vele elégedve.
A cooler masternél ez egy eléggé régi típus de jól végzi a dolgát nálam egy tuningolt FX6100 tart hűvösen 😀
0
0
0
0
Alonso01 avatar
Scythe Katana 4
Cooler Master Hyper TX3 Evo
Ezekről van valakinek valamennyi tapasztalata?
0
0
0
0
hnemaria avatar
EKL Alpenföhn Matterhorn Pure szerintem is nagyon jó vétel lenne 😀 legjobb ilyen áron
0
0
0
0
no avatar
Alonso01 írta:
Tudnátok ajánlani 5-10 (ezer) ft-s hűtőket? (CPU)

Nálam ez a nyerő idáig: Arctic Cooling Freezer 13 Pro.

EKL Alpenföhn Matterhorn Pure
0
0
0
0
hnemaria avatar
Eladó CM TX3. tartozékaival. érdeklődni pmben 😀
0
0
0
0
Alonso01 avatar
Tudnátok ajánlani 5-10 (ezer) ft-s hűtőket? (CPU)

Nálam ez a nyerő idáig: Arctic Cooling Freezer 13 Pro.
0
0
0
0
silverline007 avatar
xilence tbl 120 1500ft és kéken világít 12cm 😃
0
0
0
0
cod4ultra avatar
Tudnátok nekem ajánlani normális árkategóriában lévő halk ház-ventiket? 😀
Egyébként láttam neten sűrített levegőt palack-ban, az mire jó?? 😀 (még nem hallottam róla)
0
0
0
0
humerot avatar
hnemaria : ez jót ezen jót nevettem mert remélem viccnek szántad
0
0
0
0
hnemaria avatar
pár nap és itt van az alpenföhn matterhornom. teszek fel majd tesztet róla hogy mennyivel jobb mint a TX3 😀

sisko: akkor meg van hogyan hűtsem le a gépem minuszba !
fújkodni kell vízzel a bordákat benne, és akkor a párolgás hőt von el.
hmm ez működne? 😃 😃

másik ötletem hogy egy 12V-os Peltier elemet rakni valahogy a procihűtő és a proci közé. de ott már kéne barkácsolni hogy beférjen 😆
0
0
0
0
sisko avatar
humerot írta:
látom felkapott lett ez a téma 😃

És hol van még a nyár,akkor lesz igazán felkapott,mikor a szobában eleve 40 fok lesz,amit a gép még tovább fűt(hoppá,várjunk csak : lehet,hogy akkor majd a gép fogja lehűteni 26 fokra ???) 😆.Bele sem merek gondolni,mi lesz akkor itt 😂😆
0
0
0
0
humerot avatar
látom felkapott lett ez a téma 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció