Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Omis avatar
az a gáz hogy a nem béta is ezt csinálj.vigyem vissza a kártyát?
vagy tegyem újra a rendszert?
0
0
0
0
FekaRap avatar
dave500: Szerintem a 7850oc-d bírni fogja a fullHD-t.
u.i: most nézem 1Gbos verziod van :/

GTX 660 esetleg ?
0
0
0
0
Bronson avatar
Ezért kell kerülni a Beta drivereket, ha csak lehetséges... 😊
0
0
0
0
Omis avatar
Volt egy ilyen problémám szerintem észre veszitek ti is hogy ez nem normális!
https://kepkezelo.com/images/0j60r6h2lgbnsiwrcig8.jpg
és e mellett még előfordult a catalyst újratelepítés óta(kb 2 óra)
az amd képernyőillesztő nem válaszolt de utána helyreállt.
játékból kilépve csinálta,
a béta játék közben is csinálta.sőt még film nézés közben is.
0
0
0
0
dave500 avatar
Sziasztok!
Jelenleg egy 1 gigás HD7850-em van 7870 szintre húzva, és csak HD-ban játszom.
Tervezek venni egy FULL HD monitort, milyen VGA-ra cseréljek, hogy FULL HD-ban legalább ugyan így menjenek a játékok? Én úgy tudom, hogy magasabb felbontáson csökken a CPU terhelése, a GPU-é pedig nő, szóval elméletben jobban fognak menni a játékok akár ezzel a kártyával is nagyobb felbontáson? (Pl GTA 5, Metro széria, Dirt, BF 3-4 hasonlók.
Előre is köszi! 😀
0
0
0
0
Ruvock avatar
sziasztok!
öcsém megkapta a régi tápom (chieftec iarena 450w) és a kérdésem az lenne hogy egy hd7770 - es gpu -t elbírna e. a cpu celeron g1820, a ram 2x4GB 1333Mhz. Köszi. azért ilyen fura a cpu - gpu páros mert ezt most kapta, nem vette 😃
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Érdekes.....😀
[LINK]

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
McFly36 avatar
csak ma jött, még hadd melegedjen.. 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
De ha benne van a gépedben, akkor miért nem próbálsz ki pár játékot...? 😊
0
0
0
0
McFly36 avatar
Leginkább 2-3 évre visszamenő címek érdekelnek jelenleg, ott csak jobb az eredmény 😃
0
0
0
0
Subaru avatar
kb minden új játékba HD - low 30fps
0
0
0
0
McFly36 avatar
Van esetleg bővebb véleményed annál, hogy szar? Az új gépemben az lapul, kíváncsi vagyok mi az amit reálisan elvárhatok tőle..
0
0
0
0
Puffin avatar
widowmakermark: az egy xar
0
0
0
0
McFly36 avatar
gt640 2gb ram - mi a véleményetek?
0
0
0
0
Subaru avatar
KalKriaf1509
igazából, kb bármilyen játékot elvisz "maxon" magas élsimítás illetve nagyon magas textúra nélkül 60fps fölött is
0
0
0
0
KalKriaf1509 avatar
Piero : Köszönöm szépen a segítségedet!(akkor 8 GB-os RAM-ot veszek majd bele. Ha stabil 30 fps megvan mid beállításokkal 1920 x 1080-on akkor nekem az bőven elég)
0
0
0
0
Puffin avatar
Igen! Mintha nem ugyanaz lenne, a színek. Mondjuk nem szórakoztam a beállításokkal, DVI-n jó!
0
0
0
0
Bronson avatar
Piero : hogy érted hogy mintha más monitor lenne hdmi-vel? nem szép a kép úgy, vagy mi?
0
0
0
0
Puffin avatar
KalKriaf1509: bizonyos esetekben kompromisszumokat kell kötni játékokban
DE viszont a 8GB RAM az minimum kezdésnek! Abból ne csak 4-et vegyél
0
0
0
0
KalKriaf1509 avatar
Sziasztok! Az új gépem(ami egyenlőre még csak papíron létezik) mellé sikerült megkapnom egy Grundig 32 VLC 6110 C -> (32" ), 1920 x 1080 Full HD TV-t. Az lenne a kérdésem, hogy ASUS STRIX-GTX960 2 GB OC elég lesz-e neki?
0
0
0
0
Omis avatar
ja annyira nem érdekel.ugyan ebből a monitorból ami nekem van csak hdmi ki menetes 36 e ft volt vagy 38 ott egye a fene😃
azért mert hdmi
ez meg volt 24e ft (aqua)
0
0
0
0
Puffin avatar
Ez az! Enyémen is van VGA bemenet, de azon kívül DVI és HDMI is van. De csak a DVI-t használom. HDMI-vel próbáltam de mintha teljesen más monitor lenne... 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
sokan beszopják ezt monitorvásárláskor... csak az átmérőt nézik, meg hogy mekkora a felbontás...😊
0
0
0
0
Omis avatar
Rendben!Ilyen ez a fos Samsung 30e ft csak egy csatlakozó van rajta.
0
0
0
0
Puffin avatar
a monitoron nincs digitális bemenet az a gond. Hiába az átalakító.
0
0
0
0
Omis avatar
de átalakítóval mint most!
vagy ha veszek egy ilyen kábelt?
http://grandbazar.hu/termek/hdtv-vga-atalakito-kabel-3-meter-hosszu
0
0
0
0
Puffin avatar
Úgy nem megy mert a monitorodon csak VGA bemenet van
0
0
0
0
Omis avatar
a francba.és ha a dvi-d csatlakozót használnám?mert most a dvi-i ból csinál vga kimenetet!
tudom hogy csak az tudja de hétfőn 380 kártyám lesz.
0
0
0
0
Puffin avatar
Omis: csak digitális monitoron megy. Lehet DVI, DP vagy HDMI-n keresztül. Az Omega driver óta mindegyikben benn van. Az R9 285, 380, Fury(X) tudja csak a 3840 X 2160-as felbontást

https://kepfeltoltes.hu/151024/1020172681K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png

Liptik: neked olyanod nincs mert analógon (D-SUB) van a monitorod.
0
0
0
0
Omis avatar
Akkor jó.Hétfőn ki próbálom az új vga kártyával ,ez is támogatja de nem látom a catalyst kezelőben.
az új kártya egészen eddig engedi 3840 X 2160
csak az omega tudja?
omegánál sem jön elő,mi lehet a gáz?
ezt a szart!csak hdmi kábelen van ez a lehetőség😂!
nincs is olyan menü pont csak hd kábelen(megnéztem a tv-n)saját digitális kijelzőm.
pedig minden oké,winrar nak is megy dvi -on
azt írja saját vga kijelzőm monitor neve crt.analóg.
0
0
0
0
Pixx avatar
Az nvidiánál DSR-nek hívják és itt lehet bekapcsolni

[LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
winrar: Gondoltam. 😀 Én is az imént 10 percig gondolkodtam, hogy vajon az Nvidiánál hogyan is volt ez, pedig egészen 2014-ig kizárólag nvidia kártyáim voltak, mégsem emlékeztem rá, csak hosszas elmélkedés után jöttem rá, hogy ez ott nem volt ennyire különszedve, bár a physX-et is onnan lehet pátyolgatni, ha jók az emlékeim. Ugye a két gyártó másként kezeli a drivereit.
Az Nvidiánál pl nincs beta driver, de a főbb kiadásokat sem nevezi el, mint az AMD. Ez utóbbi miatt van az Omega is. Az csak a 14.12-es driver (ha minden igaz), de olyan sok újítás van benne, hogy elnevezték omegának, ami ugyan jól hangzik, de lényegtelen.
0
0
0
0
winrar avatar
Köszi, régen volt már AMD-s kártyám. Processzort meg BIOS-ból inkább.
0
0
0
0
csuz-li avatar
winrar: Az Omega a driver "fedőneve"; a catalyst pedig a kezelőfelület, aminek segítségével kezelheted az AMD-s cuccokat, még a processzort is, ha AMD van a gépben. Szóval a Catalyt független a drivertől, viszont a Catalyst az, amiben ezeket be lehet állítani.

Liptik: Catalyst-ot megnyitod. Ha speciális nézet van beállítva, akkor a bal oldali menüben kinyitod a "saját digitális síkképernyő" menüpontot, az alatt a "tulajdonságok"-ra kattintasz és a megjelenő lapon középtájt bekapcsolhatod ezt a funkciót. Ha normál nézeten van a Catalyst, akkor az "Asztalok és kijelzők" alatt találod egy zöld szöveges linkként a "saját digitális síkképernyő"-t. A megjelenő lapon pedig a "tulajdonságokat." A magnyíló lap ugyan az.
0
0
0
0
winrar avatar
Catalyst vagy Omega (nem tudom, hogy Catalyst tudja-e). A te HD 7750-eddel ne nagyon erőltesd szerintem.
0
0
0
0
Liptik avatar
Omis: Hol lehet bekapcsolni?
0
0
0
0
winrar avatar
Arra, hogy 4K-ra tudod állítani a felbontást, amit leskáláz neked 1080p-be, így szebb és élesebb képet kapsz. Nem volt még szerencsém kipróbálni, de ezt tudja.
0
0
0
0
Omis avatar
Ez mire jó?Vagy ez mit takar?(fel tudom mondjuk tenni a felbontás egy 22" monitoron 2560x1440-re?
AMD Virtual Super Resolution
köszi
0
0
0
0
Liptik avatar
Akkor r9 290x, abból van 4 gigás is.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Köszönöm a válaszokat Azeneazjo és Winrar 😀
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy az én amd r9 270-es videó kártyám melyik nvidia kártyával egyenértékű úgy összeségében (ha az árat nem vesszük bele csak az "adottságait"😉?
0
0
0
0
winrar avatar
gyusza25: Ha a létező legmagasabb élsimítás kell, akkor egy Sapphire R9 390.
0
0
0
0
sisko avatar
Liptik : a GTX970 is 4 gigás,csak az utolsó fél gigához jóval lassabban fér hozzá...
0
0
0
0
toopa avatar
Liptik: Hogy lehet a GTX 980-at egy lapon említeni az R9 280X-el???
A két kártya nem egy ligában játszik. Ha az egyik oldalról a GTX 980-at hozod fel, akkor a másikról is illene hasonló teljesítményű kártyát ajánlani.
A másik tévedésedre Piero már rámutatott.
0
0
0
0
Omis avatar
vasárnap vettem meg az r9 270x-t jövő héten hétfőn meg adom fel a postára, és hozom az Aqua-ból a
Gigabyte R9 380 2gb
0
0
0
0
Puffin avatar
Liptik: 280x nincs 4GB-os...

gyusza25: mennyi pénzed lenne rá?
0
0
0
0
Liptik avatar
R9 280x és GTX 980, ezek ja és ezeket 4 gigásba, ha fullon akarod.
Ja és a GTX 970 átverés, mert 4 giga van írva és csak 3,5 gigabyte-os.
Erősnek erős, csak nem az van, ami rá van írva.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció