Gondoltam még i3 procira is (főleg mert újabb és kevesebbet eszik) de nem tudom, hogy 2 mag manapság mennyire elég. Elvileg egy 290-es szintű gput még el kéne vinnie.
az fx 6300 most 32k, inkább akkor azt vegyél, ha lesz mellé dedikált gpu is.... Főleg játékfüggő hogy előjönne e a limit, a 680/280 lenne a max amit mellé raknék, ezektől jobbakkal már lenne szenvedés... csak annyi a bökkenő, gondolom később menne vga a rendszerbe...? mert akkor meg nem jöhet szóba az am3+ foglalat...
GTX680/760/780 illetve r9 280/290(x) kártyákra még elég?
Legutolsó procim amd oldalról 8320 volt, szal' fm2+ foglalatnál csak a sötétben tapogatózom.
AMD-ből ennél régebbi foglalatot nem szeretnék.
természetesen van értelme, mert önmagában is megállja a helyét egy középkategóriás vga mellett fullhd-ban. az amd itt tud előnyös megoldás lenni, budget megoldásra verhetetlen. Természetesen felsőbb kategóriás kártya mellé már nem elég, de itt más a helyzet, szóval szerintem jó választás!
Nincsenek nagy igények, 1080p, medium esetleg high beállítások.
GPU-t nagyjából tudom, igazából cpu fronton akadtam el.
Nem tudom mit kellene venni. Valami olyat akarok ami azért kihúzza egy darabig (az árához mérten persze). Először az A10 7850K-ra gondoltam, de tuti, hogy előbb-utóbb tennék mellé egy dedikált gpu-t. Így viszont nem tudom, hogy van-e értelme ezt a procit venni.
De mint mondottam, nincs lefixálva, hogy amd/intel, bármi lehet.
Szóval minden ötletet szívesen meghallgatok!
Köszönöm és Kellemes Karácsonyt! 😀
geri751: Hülyeség. Felesleges 600W-os táp ha csak egy vga-ban gondolkodsz. Egy minőségi belsővel szerelt 500W-os táp több mint elég kell legyen ahhoz a konfighoz amit ddkk22 ajánlott. Amire szerintem még érdemes figyelni, hogy lehetőleg ne osztott legyen a 12V-os ág.
(Tápon nem érdemes spórolni szvsz., mert később több lehet a károd belőle mint amit vásárlásnál esetleg megtakarítanál rajta.)
Sziasztok gép vásárlása előtt vagyok, véleményeteket szeretném kérni ezekről!
Alaplap: [LINK]
Processzor: [LINK]
Videókártya: [LINK]
Memória: [LINK]
Táp: [LINK]
SSD: [LINK]
HDD: [LINK]
Ház: [LINK]
Hütő: [LINK]
A processzor hűtő nem támogatja a 1151-et ez számít fel lehet rakni az alaplapra? Válaszotokat köszönöm!
Igaz, el is felejtettem hogy marad a hdd-d, de azért ssd-t mindenképpen vennék.
Ha már nagyobb kártya, akkor r9 390-re szavazok.
Olcsóbb házak:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Nagyon szépen köszönöm! 😀 az ssd az miért jó? Mert én olvasgattam h a rendszer gyorsabb lesz meg ilyenek de az a játéknál is számít? 😀 olcsóbb házra gondoltam kb egy 20-as és hddm van nézegettem asus r9 290x 110 e- ért még belefér, mit gondoltok róla? 😀
SSD, HDD helyett lehetne jobb VGA +27 ezret hozzá raksz mivel nincs HDD meg SSD az új gépbe azt írtad megtartod a régit, akkor jöhet egy R9 290 vagy R9 380X 😀
Alaplap: Asus Z170-P alaplap 36ezer : (véleményem szerint ez is bőven elég lesz, főleg hogy nem is K-s procit akarsz, de akkor is inkább legyen Z)
Proci: Intel Core i5-6500 62ezer
Ram: Kingston 8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black CL14 15ezer (CL13 18ezer)
Vga: Gtx 960 65ezer vagy R9 380 65ezer
Ssd: Kingston 120GB SV300S37A/120G 14ezer
Hdd: Seagate 1TB SATA3 32MB Barracuda 13ezer
Táp: Corsair 500W CX500 CP-9020047-EU 18ezer
Ház: Cooler Master CM 690 III 27ezer (lehet más házat is nézni)
Procihűtő: Cooler Master Hyper 212 EVO 9ezer
Sziasztok! 😀 januárba tervezek új gépet venni, kb 260 e a keret 😀 nézegettem eddig miket lenne érdemes beletenni, merevlemez marad a régi egy 500 gbs samsung, meg a dvd olvasóm. Szeretnék tőletek segítséget kérni! Mert én csak egy kezdő vagyok és nem biztos , hogy minden jó 😃 amire gondoltam: asus z170 pro gaming alaplap, intel i5 6500 proci, sapphire r9 380 vagy 380x, kingston hyperx fury 8gb ddr4 2133 mhzs ram, táp , hűtő, ház még nem tudom 😞 kérlek segítsetek, hogy mit tegyek bele vagy mi nem jó, gondolkoztam kicsit olcsóbb alaplapon és akkor jobb vidikarin de nem tudom 😃 előre is köszönöm és kellemes ünnepeket mindenkinek! 😀
ha csak 2 slotos az alaplap, akkor tényleg 1x8GB-ot vegyél, nincs akkora jelentősége a dual-channelnek, viszont mikor oda jutsz, hogy kéne még 8, akkor csak veszel 11-13k-ért 1et és kész, az nem is vészes összeg. Én 1éve vettem gépet sajnos nem figyeltem erre 2x4be vettem a dual miatt, viszont jövőre már tervezem a 16Gbot így viszont 2x8at kell vennem :/ és az úgy már sokkal több.
Ilyen 85euro az az kb 26 ezer ft-ot amit irtam az is annyiba van...
De most neztem ra arra a tapra az Amazonon es nem szallitjak azt a tapot ide Irbe... :S
Amit en irtam az nem lenne jo? :S
twoKgames
Az eredetileg szant keretet elegge at ugrottam ugyh +8gb ram most nem fer bele, de sztem 8gb is eleg lesz azt ugy is konnyen rakok majd hozza idovel.. 😀
Nem tudom en Amazon-rol rendelem Irorszagban elek igy mas lehetosegem nagyon nincs Amazont tudom, hogy megbizhato es ott lehet kapni ezt a tapot...
Nekem is FSP tapjaim voltak eddig mast nagyon nem is vettem szamitasba es jok is tuti, de most mar csak azert se veszek olyat amiert elvitte a gepem... :S
Nekem is Hexa tápom van igaz csak kb 1 éve de előtte is FSP tápom volt.(Nem azért cseréltem mert bedöglött hanem mert rábeszéltek.) Amúgy meg több ismerősöm is FSP tápot használ.Kutya bajuk, pedig van olyan ami már 6 évet is elütötte.
Gepem megadta magat es ezert ujat kell vennem sajnos ehhez szeretnek 1-2 tanacsot... 😀
Eredetileg hasznalt gepben gondolkoztam a leheto legolcsobb, de meg jatekra normalisan alkalmas konfigban... Fx 6300 vagy I5 2500 kore epult volna a gep...
Aztan meggondoltam magam, inkabb nem veszek hasznalt cuccokat, hanem ujat es jobbat ami par evre elegendo lesz szamomra... Nem akarok idegeskedni, hogy milyen eloelete volt a hardvereknek es teljesitmenybe se lennek megelegedve igy inkabb ez a konfig lett:
I5 4690K + Deepcool Gammax 400 huto
Asus z97-P vagy MSI Z97 PC Mate
Corsair Vegeance 2x4gb ddr3 1600mhz
Corsair GS 600 Gaming Series 600 80+ Bronze
A kerdeseim a kovetkezok lennenek :
1. A 2 lap kozul melyik legyen inkabb valamint fellehet-e a procit huzni bennuk 4ghz-re?
2. A processor huto eleg lesz vajon egy kis tuning melle is? A hazam egy "CIT Vanquish Red" szerintem eleg jol szellozik elol-hatul-oldalt venti + a tetejen is vannak szellozo nyilasok..
3. A tap amit irtam megbizhato, ralehet bizni ezt a konfigot? Markaban az FSP-t inkabb kihagynam ha azt ajanlana valaki mert epp egy FSP Hexa+ 500 miatt kell a gepem cserelni ugyanis elszallt es vitte magaval a lapomat is + meg kitudja mit... :|
Ha nem lenne jo az a tap amit irtam akkor mi legyen helyette? EVGA, XFX tapokrol mi a velemeny?
Sziasztok, kérhetnék egy kis segítséget? Összetudnátok állítani egy konfigot játékra?
A keret 135k (max 140k).
Tudom, hogy ez manapság kevés(főleg játékra), de sajnos csak ennyit tudok rászánni
A segítségeket megköszönném 😀
Sziasztok tanácsot szeretnék kérni összeraktam egy gépet fejben és ezt szeretném ha megnéznétek mi a véleményetek rola.
MSI 970 GAMING alaplap
AMD FX 8320 processzor
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CMY8GX3M2A1600C9R
MSI GTX 960 GAMING 4G 4GB GDDR5 videokártya
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
EVGA 550W SuperNOVA GS 220-GS-0550-V2 tápegység
Zalman Z11 Plus HF1 számítógép ház
Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 processzor hűtő
LG GH24NSD1 SATA fekete OEM DVD író
Billengyüzet,egér,monitor van az nem kell tápnak tudom hogy nem olcso de mindenképpen modulárisat szeretnék.
A válaszaitokat elöre is köszönöm.😀
Peersze, mindenki mindenre tippelgetve válaszolna, jól is néznék ki. Még ha mindenre a legpontosabb kérdést/válaszd adod, akkor is lehet hogy 10-ből 2 hasznos választ kapsz..... mindegy, én ha olyan emberek vannak a közelemben sokszor ki sem mondom amit gondolok, mert lehet hogy verekedés lenne, de az is lehet hogy nevetés.... szóval, kellemes ünnepeket mindenesetre, meg küldjél légyszíves egy finom konyakot, privátban megadóm a lakcímem! 😃
Ha van keret rá akkor jó gép lesz, de vannak benne felesleges dolgok, amit ki emelnék pl a táp, felesleges 1kártyásrendszerbe minőségi 500-600w-osnán nagyobb táp.
Gondoltam még i3 procira is (főleg mert újabb és kevesebbet eszik) de nem tudom, hogy 2 mag manapság mennyire elég. Elvileg egy 290-es szintű gput még el kéne vinnie.
Legutolsó procim amd oldalról 8320 volt, szal' fm2+ foglalatnál csak a sötétben tapogatózom.
AMD-ből ennél régebbi foglalatot nem szeretnék.
Nincsenek nagy igények, 1080p, medium esetleg high beállítások.
GPU-t nagyjából tudom, igazából cpu fronton akadtam el.
Nem tudom mit kellene venni. Valami olyat akarok ami azért kihúzza egy darabig (az árához mérten persze). Először az A10 7850K-ra gondoltam, de tuti, hogy előbb-utóbb tennék mellé egy dedikált gpu-t. Így viszont nem tudom, hogy van-e értelme ezt a procit venni.
De mint mondottam, nincs lefixálva, hogy amd/intel, bármi lehet.
Szóval minden ötletet szívesen meghallgatok!
Köszönöm és Kellemes Karácsonyt! 😀
(Tápon nem érdemes spórolni szvsz., mert később több lehet a károd belőle mint amit vásárlásnál esetleg megtakarítanál rajta.)
Az biztos hogy kell neki 600w, ha valami névtelen táp.
De egy márkásabb 500w-os táp bőven elviszi.
pl [LINK]
[LINK]
[LINK]
Inkább ez a táp [LINK]
Inkább ez a hdd [LINK]
Fel lehet tenni az 1151 foglalatra is a hűtőt. Itt a gyártó oldala és azon a Specs fülön ki írja:[LINK]
Alaplap: [LINK]
Processzor: [LINK]
Videókártya: [LINK]
Memória: [LINK]
Táp: [LINK]
SSD: [LINK]
HDD: [LINK]
Ház: [LINK]
Hütő: [LINK]
A processzor hűtő nem támogatja a 1151-et ez számít fel lehet rakni az alaplapra? Válaszotokat köszönöm!
Ha már nagyobb kártya, akkor r9 390-re szavazok.
Olcsóbb házak:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Alaplap: Asus Z170-P alaplap 36ezer : (véleményem szerint ez is bőven elég lesz, főleg hogy nem is K-s procit akarsz, de akkor is inkább legyen Z)
Proci: Intel Core i5-6500 62ezer
Ram: Kingston 8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black CL14 15ezer (CL13 18ezer)
Vga: Gtx 960 65ezer vagy R9 380 65ezer
Ssd: Kingston 120GB SV300S37A/120G 14ezer
Hdd: Seagate 1TB SATA3 32MB Barracuda 13ezer
Táp: Corsair 500W CX500 CP-9020047-EU 18ezer
Ház: Cooler Master CM 690 III 27ezer (lehet más házat is nézni)
Procihűtő: Cooler Master Hyper 212 EVO 9ezer
Ez így 259ezer
Játékokban semmi jelentősége.
Én a helyedbe 1x8gb ramot vennék😀
Szoval akkor arra ramerhetem bizni a gepet majd? 😃
Koszi a helpet 😀
[url]http://www.amazon.co.uk/Corsair-Builder-Modular-Bronze-Certified/dp/B00ALYOTTI/ref=sr_1_37?s=computers&ie=UTF8&qid=1450808321&sr=1-37&keywords=power+supply[/url]
Ez a kettő közül valamelyiket.
A Corsair GS600-at már 2 éve nem kapni itthon az árukereső szerint.
[url]http://www.amazon.co.uk/Corsair-CP-9020098-UK-VS650-Power-Supply/dp/B00PGUSEBG/ref=sr_1_3?s=computers&ie=UTF8&qid=1450808229&sr=1-3&keywords=power+supply[/url]
[url]http://www.amazon.co.uk/EVGA-500B-BRONZE-Power-Supply/dp/B00DZ6R9GE/ref=sr_1_14?s=computers&ie=UTF8&qid=1450808229&sr=1-14&keywords=power+supply[/url]
[url]http://www.amazon.co.uk/EVGA-600W-Bronze-Power-Supply/dp/B00EN3FD20/ref=sr_1_24?s=computers&ie=UTF8&qid=1450808229&sr=1-24&keywords=power+supply[/url]
[url]http://www.amazon.co.uk/Corsair-Builder-Modular-Bronze-Certified/dp/B00ALYOTTI/ref=sr_1_37?s=computers&ie=UTF8&qid=1450808321&sr=1-37&keywords=power+supply[/url]
Eleg keves a valasztek igy adok meg 1 eselyt az FSP-nek... 😜 Abbol csak ez van
[url]http://www.amazon.co.uk/FSP-Raider-RA-650-Power-Supply/dp/B00K8HBOIW/ref=sr_1_10?s=computers&ie=UTF8&qid=1450808445&sr=1-10&keywords=power+supply[/url]
No meg van amit eredetileg irtam...
Az, hogy raktarrol megmaradt tap es kifutott szeria az rosszat jelent?
Azt a seasonicot sem szallitjak ide... :/ Picit atugorja a keretet amugy de talan meg beleferne
esetleg: SEASONIC S12 II 620W
De most neztem ra arra a tapra az Amazonon es nem szallitjak azt a tapot ide Irbe... :S
Amit en irtam az nem lenne jo? :S
twoKgames
Az eredetileg szant keretet elegge at ugrottam ugyh +8gb ram most nem fer bele, de sztem 8gb is eleg lesz azt ugy is konnyen rakok majd hozza idovel.. 😀
Vagy mennyit szánsz tápra?
Nekem is FSP tapjaim voltak eddig mast nagyon nem is vettem szamitasba es jok is tuti, de most mar csak azert se veszek olyat amiert elvitte a gepem... :S
Picit lejjebb lapozol es ott lesz... 😜
Nagyon ugy nez ki hogy az nyirta ki... :|
3. Corsairról jókat hallani.
Ram-ból én 16-ot tennék még bele, ha előre tervezel 😀
Gepem megadta magat es ezert ujat kell vennem sajnos ehhez szeretnek 1-2 tanacsot... 😀
Eredetileg hasznalt gepben gondolkoztam a leheto legolcsobb, de meg jatekra normalisan alkalmas konfigban... Fx 6300 vagy I5 2500 kore epult volna a gep...
Aztan meggondoltam magam, inkabb nem veszek hasznalt cuccokat, hanem ujat es jobbat ami par evre elegendo lesz szamomra... Nem akarok idegeskedni, hogy milyen eloelete volt a hardvereknek es teljesitmenybe se lennek megelegedve igy inkabb ez a konfig lett:
I5 4690K + Deepcool Gammax 400 huto
Asus z97-P vagy MSI Z97 PC Mate
Corsair Vegeance 2x4gb ddr3 1600mhz
Corsair GS 600 Gaming Series 600 80+ Bronze
A kerdeseim a kovetkezok lennenek :
1. A 2 lap kozul melyik legyen inkabb valamint fellehet-e a procit huzni bennuk 4ghz-re?
2. A processor huto eleg lesz vajon egy kis tuning melle is? A hazam egy "CIT Vanquish Red" szerintem eleg jol szellozik elol-hatul-oldalt venti + a tetejen is vannak szellozo nyilasok..
3. A tap amit irtam megbizhato, ralehet bizni ezt a konfigot? Markaban az FSP-t inkabb kihagynam ha azt ajanlana valaki mert epp egy FSP Hexa+ 500 miatt kell a gepem cserelni ugyanis elszallt es vitte magaval a lapomat is + meg kitudja mit... :|
Ha nem lenne jo az a tap amit irtam akkor mi legyen helyette? EVGA, XFX tapokrol mi a velemeny?
Elore is koszonom!
A leghatékonyabb ha kevered használ cuccokkal.
Alaplap: ASUS P8Z77-V LX2 20ezer (használt)
Proci: i5 2500K 32-35ezer (használt) vagy i7 2600K 45-48ezer (használt
Ram: Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL9 13ezer
Vga: GTX 770 2GB 50-55ezer(használt) r9 280x 3GB 50-55ezer
Táp: FSP 550W Raider S 80+ 21ezer
1. Ha minden4ből a drágább akkor 157ezer.
2. Ha mindenből az olcsóbb akkor 139ezer.
Én az 1.-re szavazok.
[LINK]
zsoltdeak : 4+2 gb?? wtf?
-ASUS B85M-K 19 011 Ft
-Intel Core i3-4130 34 011 Ft
-Crucial 4GB DDR3 1600MHz 5 749 Ft
-Crucial 2GB DDR3 1600MHz 3 414 Ft
-Gigabyte GTX750 Ti 2GB DDR5 38 735 Ft
-Seagate 1TB SATA3 32MB 13 924 Ft
-Super Flower 350W SF-350P14HE 12 499 Ft
-Zalman Z3 Plus fehér 14 243 Ft
Összesen: 141,586 Ft
Esetleg az alaplapon spórolhatsz még pár ezer forintot.
A keret 135k (max 140k).
Tudom, hogy ez manapság kevés(főleg játékra), de sajnos csak ennyit tudok rászánni
A segítségeket megköszönném 😀
MSI 970 GAMING alaplap
AMD FX 8320 processzor
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CMY8GX3M2A1600C9R
MSI GTX 960 GAMING 4G 4GB GDDR5 videokártya
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
EVGA 550W SuperNOVA GS 220-GS-0550-V2 tápegység
Zalman Z11 Plus HF1 számítógép ház
Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 processzor hűtő
LG GH24NSD1 SATA fekete OEM DVD író
Billengyüzet,egér,monitor van az nem kell tápnak tudom hogy nem olcso de mindenképpen modulárisat szeretnék.
A válaszaitokat elöre is köszönöm.😀
Ha van keret rá akkor jó gép lesz, de vannak benne felesleges dolgok, amit ki emelnék pl a táp, felesleges 1kártyásrendszerbe minőségi 500-600w-osnán nagyobb táp.