Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
r2d2 avatar
reszler112233:

köszi! akkor az lesz amire gondoltam, marad az újra húzás \m/ kösszi\m/
0
0
0
0
reszler112233 avatar
r2d2:
Na ez fogós kérdés.
Én kipróbálnám simán csak SSD-vel hogy elindul-e a rendszer.(Még az optikai meghajtókat is leválasztanám.)Így csak az SSD amiről tényleg boot-olhat a gép.
Mekkora tárhelyű az SSD amúgy? Elképzelhető hogy valamilyen Windows frissítés hiánya a gond.( Az update előszeretettel telepít arra a partícióra amin a legtöbb szabad tárhely van.)Elképzelhető hogy valami fontos frissítés elment a régi HDD-kel együtt.Ha így van lehet csak újra telepítés segíthet.
0
0
0
0
hashimoto avatar
Krissz:ha van net,akkor nem lehet olyan nagy gond,talan "elmulik" ez a gond😃
Roba1996:A Vulkan API-t teszi fel a gepre.Olyan mint a directx.Nehany jateknal,ami tamogatja,jelentos teljesitmenyjavulast lehet elerni.
r2d2: Ez tenyleg jo fejtoro,de viccet felreteve,holnap megprobalok utananezni.
0
0
0
0
r2d2 avatar
sziasztok! egy jó kiss fejtörő! haveromnál három HDD van, kicsik, be raktunk 2TB HDD-t, ki vettem a régieket, SSD-n van a Windows, boot-ólast beállítottam SSD-re, mentettem, a gépet újra indítottam, de nem tölti be a Windowst, mi lehet a gond?valaki valami ötlet?
0
0
0
0
roba1996 avatar
Ezt a vulkanRT érdémes fel telepíteni illetve ez mi célt szolgál?
0
0
0
0
Krissz avatar
Tök üres a log ok a modemben 😆
Amúgy van net, feltöltés is van biztos mert megvan a 20/2 tehát faxa, csak nemértem miért villágít narancssárgán (pirosnak irtam javitom, ez sárga)
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nekem is volt ilyen, úgy kellett összekukáznom ismerősöktől, hogy gallyazás volt, és kikapcsolták aznapra az internetet..😃 De amúgy, ha több infót akarsz, nézz bele a modem log-jába. 192.168.100.1 vagy
192.168.100.0-es IPcímen éred el. Ha felh. nevet és jelszót kér, próbáld meg a cisco cisco párost 😉 😃
0
0
0
0
Krissz avatar
A feliratokkal tisztában vagyok, de köszi 😃

Hátsz nemtudom, évente 1x ha van valami gubanc.
Lehjet megpróbálom kikapcsolni egy kis időre a modemet! 😀 Hátha

Mert böngészni tudok, van net, csak fura hogy piros a DS
0
0
0
0
hashimoto avatar
DownStream(DS),UpStream(US) A Downstream felel a bejövő jelért(Tehát ha letöltesz valamit, akkor ezt a csatornát használod.), Az Upstream a kimenőért(Tehát, ha feltöltesz egy képet a FB-ra, vagy elküldesz egy email-t ezen a csatornán teszed.).
Így látatlanban nehéz megmondani, lehet a szolgáltatónál is gond, de lehet, hogy nálad van.
0
0
0
0
Krissz avatar
Hátsz nemtudom milehet 😞

Másik kérdésem lenne::
Az mit jelent a modememnél, hogy a DS felirat pirosan világít? (Cisco EPC3208G)
Ezek a LED ek vannak, fentről lefele haladva (jelenlegi állapot):
Power: zöld
DS: piros
US: zöld
Online: zöld
stb...

Nyomtam neki egy restartot, de akkor meg a US volt piros, így felváltva, most fixen a DS piros, mi lehet a gond ?

Köszi
0
0
0
0
visor261 avatar
Nekem volt hogy elszállt egy 8gbos 1,5 év alatt a 2gb-os meg vagy 5 éves. Ha nem vírus volt akkor nem kéne semmi bajnak lennie. Én ezért tartottam meg 1 régi symbiant annak mindegy hogy mi lessz vele és 16gbig felismeri 😃
0
0
0
0
Krissz avatar
Hogyan lehet megtudni hogy a telefonomban lévő M-SD kártya a sérült-e, vagy maga a telefon xar ?
Tedd át másik telóba ... OK, de annak a telónak nemlesz baja, ha esetleg xar a memoriakártya ?
Egyáltalán azok tönkremennek, ilyen rövid idő alatt? (Kingston és 2 éves sincs)

Köszi
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Értem én hogy villanymotor de mi hajtja 😃 Viccen kívül! Köszönöm szépen a magyarázatot, rendes vagy! DE rájöttem megoldásra! ÉN vagyok a hibás!
Nekem a játék az játék, kikapcsolódás mindenféle görcsölés vagy bizonyításvágy nélkül. Nem akarok érvényesülni... nem akarok rekordot felállítani... csak játszani és élvezni a kevés szabadidőm perceit. NEm zavar, sőt együtt tudok élni azzal a ténnyel és másnap attól boldogan ébredek, hogy nem én lettem a kill első x-y játékban.
De tényleg köszi, értem miről beszélsz, köszi a linket is !!!!!

Igen elolvastam!😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Na, sikeresen töröltem az előző hozzászólásom... Ha már elolvastad, nem írom le újra.
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Hát megnéztem amit linkeltél köszönöm de akkor sem értem! Azon kívül hogy az egyik picit gyorsabb.
Amúgy meg amikor "200" al repesztesz egy autós játékban, vagy éppen 5en ugranak a nyakadba egy FPS-játékban komolyan AZT ÁLLÍTJA Itt valaki van időd azt figyelni hogy 45 vagy 60 fps? A másik meg miért is tenné? bárki?! Tesztelsz vagy játszol? De mindegy már látom hogy ezt nekem senki sem tudja emészthető formában tálalni 😂😆 Azt meg még úgysem hogy esetenként 100 -150 ezer forintot megér ez az elhanyagolható különbség. DE persze EZ ABSZOLÚT nem baj attól a világegyetem folyamatosan tágul tovább hogy én pár dolgot nem értek 😃 "Alulu tus lu" Ute dzsáne! "Stanka rútu: Megérkezni!" Szeretni ti mind! 😂😆
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Approx: Ha nem érzed/látod a 30/45 és 60FPS közti különbséget, felesleges lenne regényeket írni róla.
[LINK]
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Kérdés! Annyit olvasom hogy mindenki erre gizdul... illetve akkor éri el a Zent vagy a Kánaánt...teljesedik ki a világban elfoglalt helye... kötnek békét a birodalmiak a lázadókkal.....oldódik meg az afrikai éhezők helyzete... akkor zár be derékszöget a Jupiter a Szaturnusszal hogy már érdekelni kezdett ez a 60 FPS dolog! 😆 Miért pont 60? Mire jó? amikor már 30 is folyamatos? Még csak nem is prímszám? 😃
Szóval légyszi elmagyarázná valaki hogy miért jó az, ha egy játék 60fps-el meg és nem 45el?
Mi ez a bűvös matematikai együttállás, ez az apró, ezzel ellentétben mégsem elhanyagolható, már már csodaszámba menő, mágikus szám hogy mindenki erre hajt?! 😆
0
0
0
0
meszes17 avatar
Attol fugg...Mennyire uj jatekokkal akarsz jatszani es mennyire elegszel meg a grafikaval....
Ha a legujabb jatekokkal akarsz jatszani legalabb medium-high settings kozott,akkor kell az a i7es proci 8 gb ram gtx 800as szeria felett,de inkabb 900 felett mar...
Nekem van i7es 3.6 ghz turbo HQ4720 8 gb rammal es gtx960m 2 gb videokarim...
Es megy minden jatek...Amiket probaltam...
Dying Light stabil 60 FPS Very high settings
Crysis 3 High settings stabil 60 fps
GTA 5 Very high settings directx11 60 fps
Rise of the tomb raider Very high directx12 30-60 fps
Mad Max Very high settings 60 fps meg van
quantum break high settings... 30-60 fps
Mortal Kombat X Very high 60 fps
megy minden brutalis uj jatek brutalis grafikaval stabilk fpsel...
Nincs a lapossal problemam...Hisz ez egy gamer leptop mar
0
0
0
0
no avatar
Animálásra, játékra milyen gépet/laptopot ajánlotok?
0
0
0
0
roba1996 avatar
Sapphire Radeon R7 260X OC 1GB 128bit DDR5 amikor telepiítem a videókártya drivert akkor ki lehet választani ,hogy fel a telepítem pl: HDMI audió illesztőprogram meg ilyenek és közte van ez az acp application és nem tudom el dönteni hogy tegyem fel azt is vagy az felesleges nekem!?!?
0
0
0
0
zoo07 avatar
A driver-én tudod beállítani. Milyen kártyához kéne? Integrált?
0
0
0
0
Krissz avatar
Maga a program a Videokártyához, ahol testre tudod szabni a beállításokat, egy helyen.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Amikor videó kártya drivert telepitek akkor ki lehet valasztani, hogy fel e telepítem acp application azt szeretném kérdezni, hogy ez micsoda?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Felfelé a házba nézzen. A padlóról csak a port fogja beszívni.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Igen van egy 12-es oldalt ami befelé fúja a levegőt a házba
Tehát akkor rakhatom nyugodtan lefelé a tápot ,hogy a ventije a padló felé nézzen? 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Ha van a gépház oldalán is venti akkor nyugodtan rakhatod felfelé is mert akkor a kintről jövő "hideg" levegőt fogja szívni a táp és nem a VGA által termelt meleget.
0
0
0
0
roba1996 avatar
igy tartom a gépem 😀
http://www.kepfeltoltes.hu/view/160901/14182420_587367564767999_1148899093_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Az attól függ hogy hol tartod a gépházat, és min? Nálam padlószőnyeg van, és azon van a gépház meg nagyon jó a hűtése a házamnak ezért a táp ventie felfelé néz a gép belsejében és nem lefelé a padlószőnyeg felé, mert porszívóm is van nem kell még egy! 😃
0
0
0
0
roba1996 avatar
Lenne egy olyan kérdésem ,hogy a tápegységemen olyan venti van ami magaba szívja a levegőt a kérdés következő lenne ,hogy a venti részének befele kell nézzen a gépbe vagy pedig kivelé a föld fele?
0
0
0
0
szucsy3 avatar
Krissz,

Sztem hanyagold a javítást, tedd fel újra az XP-t. 😀
0
0
0
0
Krissz avatar
Tegyük fel van egy Windows XP-s gép. Ha ezen nem bootol be a rendszer (tölt tölt, majd mindig restartol)
akkor ehhez hogy kitudjam javítani kell ugye egy XP telepítő lemez, és ott pedig a javítás.
Mi a helyes sorrend ilyenkor? (checkdisk /p ==> fixboot ==> fixmbr vagy mi a sorrend?)

Csináltam már de a sorrendben nemvagyok 100%ig biztos.
Hátha valaki tudja, köszi! 😀
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Én azt mondanám hogy később , majd ha a keret engedi, próbálj meg beszerezni használtan egy phenomII X4-et. Úgy már elég jó áron elég jókat ki lehet fogni. Én sosem szerettem buherálni ,meg nyúzni a gépet. Tudom hogy mindegyikben van rejtett potenciál de nem véletlen sosem a gyári érték. az a tuti és a biztonságos. De ez csak magánvélemény....
0
0
0
0
matth1004 avatar
Értem, akkor felejtős köszi a gyors választ srácok!
0
0
0
0
Bronson avatar
igazából még ha sikerül is feloldani, nem biztos hogy jó is lesz hosszútávon...
0
0
0
0
Manyik75 avatar
matth1004

Egy pár helyen utánaolvastam és sajna az a lap nem tudja oldani a magokat.
A déli hídja miatt, azt hiszem a tiéd SB700 és az SB 710.ek tudják at ACC-t.
0
0
0
0
matth1004 avatar
Sziasztok, segítségre lenne szükségem!
Napokban vettem egy Phenom X3 720 BE processzort (3x2,8) és ugyebár unlockolni lehet a 4.magot
Viszont az alaplapom BIOS-ában nem találtam meg az ACC opciót (ASUS M4a78-EM)
ez azt jelenti hogy nem tudom feloldani a 4.magot? Vagy ilyenkor mit tudok tenni?
0
0
0
0
Krissz avatar
Nemhiszem hogy sok értelme volna a CrossFire nek ebben az esetben ...
Codegen táp mellé meg főleg nem ... 😊
0
0
0
0
no avatar
üdv adott
ez a lap Alaplap neve ASRock FM2A88M-HD+
és ez a proci CPU típusa DualCore AMD A6-6400K, 4100 MHz

a kérdésem pedig az lenne hogy milyen vgával tudnám crossfire-ba használni ??
nagyon fontos lenne köszönöm és ha lehet akkor priváltba kérném a válaszokat
0
0
0
0
meszes17 avatar
Helotok!
Legyszi segitsetek...
Van lenovo leptopom,es akarok bele venni Kingston SSD-t...
De nekem SSHD-n vannak mar feltelepitve jatekok,eleg sok cucc...
Hogy lehet azt megoldani,ha beleraknak nekem a SSD-t,es ha arra feltelepitenek a win10et,es en azt akarom hogy telepitve maradjanak a jatekok...Nem lehetne azt megoldani ugye?
0
0
0
0
no avatar
120/50mb-os , nem hinném ,hogy a sebességgel lenne a probléma. Közben megkérdeztem ismerősöm .. neki betölti az oldalakat. Egyéb ötlet?
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
Zora:Valoszinuleg lassu a neted...ezt altalaban arra irja ki ha nem sikerul eleg gyors ido alatt betolteni az oldalt...lehet hogy csak ideiglenes ha tenyleg karbantartas van folyamatban.
0
0
0
0
no avatar
Üdv. Olyan problémám adódott ,hogy egy csomó oldalt nem tudok megnyitani ( gondolok itt tauriwow, ncore stb -re) Többi honlapot gyorsan, hibátlanul betölti. A maradékra ezt írja : ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
Neten néztem sok fajta fixet de semelyik sem használt, valahol meg azt írták ,hogy T-Home osoknál előfordul amikor valami karbantartás van... igen de már 1 napja ezt csinálja. Ötlet? Még gép újratelepítés is volt. Fontos - sürgős lenne. Előre is köszönöm.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Én is a tápra gondoltam 😜 Akkor karácony körül tényleg lesz egy csere.. A játékot meg nem tudom de a proci nem volt maxon sem szóval nem gondoltam arra de hamarosan kellene már hogy azt is cseréljem egy i3-ra 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
1. Lehet szarakodik már a tápod
2. Ha az a Core 2-esed van akkor ne csodálkozz hogy beakad közben
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Sziasztok!
Tudom, mindig van valami bajom de most is a ti segítségetekre lenne szükégem 😃
Az első dolog az lenne, hogy néha mikor próbálom bekapcsolni a gépet, megnyomom a power gombot és felvillan a power led de ki is alszik és ennyi. Ezután már csak akkor tudom újra bekapcsolni ha a tápot újra ki- és bekapcsoltam, ami picit zavaró néha 😞 Ötlet esetleg hogy mitől lehet ez és hogyan lehetne orvosolni? 😀
A másik dolog pedig a Witcher 3-al kapcsolatos. A játék nálam még úgy Medium-High közt játzhatóan menne bár én inkább Low-on játszom mert néha vannak kemény beakadások de ezek közti időben megvan a 30fps rendesen. Arra gondoltam (mivel a játék előszeretettel zabálja a RAM-ot) hogy amiatt lehetne. 720p Medium-High keverék játszható volt de a néhai nagy droppok és pár másodperces beakadás zavaró tud lenni. (főként az átvezetőknél van a legtöbb akadás) jelenleg 1024x720p-ben játzom (ha jól emlékszem) és úgy is beakad néha. Hogyan lehetne ezzel valamit kezdeni? (megnéztem MSI Afterburner és Riva Tuner Tactic-el hogy a GPU az maxon pörög de a procim úgy 90% környékén van játék közben Medium-on 720p-ben RAM úgy 3600mb környéke volt és szépen lassan egyre több)
Előre is köszi a válaszokat! 😜 😃
0
0
0
0
VeresAdam avatar
reszler112233: Köszi! Igen rengeteg helyen olvastam én is. Vissza is viszem a boltba (felbontatlan), magyarul a szatyorba gyűrés, nem lett róla leszedve. Nekem codegen van, de szerencsére még az FSP belezésű 400w-os széria. Elbírja a 95W-os perocimat, meg a 150W-os GYGABITE 5770-et (Többi 5770: 108W)
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok! Lenne egy kérdésem van egy Western Digital passport ultra 1tb külső HDD ,bioszban ,eszközkezelőben mutatja de maga a sajátgép nem.MAgyarán nem tudom megnyitni 😀 Erre van ötletetek? Azt írja nincs driver feltéve hozzá ,leszedtem feltettem de semmi!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
VeresAdam: Én az alpine-t használnám.De egy jó tanácsot adnék. Azt a neve sincs alsó kategóriás tápot ne vedd meg, vagy meg is van ne rakd be a gépbe mert nagyobb gondot is okozhat. Inkább egy minőségi 400Waosat bele. Mondjuk egy FSP Hexa+ 400W.
0
0
0
0
VeresAdam avatar
Sziasztok! Gondoltam ide írok. (Nem kezdőként, de most mégis elgondolkodom) Van egy gép az eszközeim között, aminek a neve: Barátnőmnek vettem: végleges. Ezt holnap raknám össze. Ezüstporos a paszta, mert abban inkább bízok. Van egy alphine 64 gt, és egy másik (nevenincs) hűtőm. A nevenincs, az a záróbilincses (lehajtós), az alpine ugye csak alaplapi csatlakozó lazításával szerelhető. Melyiket ajánljátok? Köszi.
A nevenincs neve: dk8-00004-a1-gp (szerkesztve)
0
0
0
0
Graffiti2 avatar
reszler112233:

Köszönöm, igyekeztem normálisan összerakni, de mire meg is valósul... 😞

zsoltdeak17

Neked is köszönöm! 😀 Korábban is láttam már Gianni hirdetéseit hardveraprón (konkrétan ő van az elsők között), és valóban jó áron kínálja a dolgokat. Fontolóra veszem! 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció