Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MaTpr0F avatar
Hát kezdésnek egy DX és vga driver újratelepítés (ez utóbbit Display Driver Uninstaller-el).
0
0
0
0
PoPet avatar
Srácok van egy kis problémám amire nem jövök rá mitől lehet.
Tegnap BF3 közben kidobott a játék valami DX error-al. Azóta a GPU 540MHz-en pörög, és fele olyan beállításokon is szaggatnak a játékok. Valami ötlet?
0
0
0
0
zelcsi avatar
ha közelebb laknék akkor meg is innánk! 😃
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
Na ennek örülök, akkor holnap megyek is érte. Hálám üldözzön a mai segítségedért! 😃 Ha közelebb laknál, vendégem lennél egy rekesz sörre!
0
0
0
0
zelcsi avatar
ez teljesen jó, 80 + -os, első osztályú lesz!
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
[LINK]

Szerintem ez jó lesz, most olvasgatok utána, de én ebben nagyon nem vagyok jártas. Pont most mentett meg egy 8 éves codegen táp a felesleges kiadásoktól. 😃
0
0
0
0
zelcsi avatar
pontosan milyen Chieftec táp?
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
Sajnálom, de csak ma láttam, hogy írtál. 😞 Akkor hát jólvan, viszont ha már itt tartunk, valami jó márka táp ügyileg? Most néztem egy 500-as Chieftec-et, remélem az jó lesz.
0
0
0
0
zelcsi avatar
na akkor ez is megvan! 😃 már nem kell amit levélbe írtam! leszedtem egy másikat de azért köszi! 😀
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
Hát zelcsikém, egy igazi király vagy, trón nélkül! 😂 Nagyon szépen köszönöm a segítséget, mint kiderült, a tápommal van a gáz és a vicces a dologban, hogy ebben egy 300 wattos codegen táp világosított fel. 😃 Még egyszer köszönöm, amit meg a levélben írtál, azzal csak holnap tudok foglalkozni, számítógép híján. 😃
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
Éppenséggel van, még azt is megnézem, gyorsan.
0
0
0
0
zelcsi avatar
lehet még táp hiba is! régi tápod nincs meg?
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
Sajnos a haverjaim laptop júzerek... 😃 Most viszont kipróbáltam a régi alaplapommal, ami a mostani előtt volt és ugyan ez a jelenség jön elő, mint amit korábban leírtam. Elkönyvelhetem vga hibának?
0
0
0
0
zelcsi avatar
akkor vidd le valamelyik haverodhoz a karit és próbáld ki nála ha lehet!meg gondolom a + áram rajta van rendesen a vga-n!

vagy gyere le Debrecenbe és megoldjuk! 😃
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
Köszönöm a gyors választ! 😀
Kipróbáltam ezt a tápról lekötősdis dolgot és ugyan úgy hulla a videókártya... 😢
Az a baj, hogy nem tudok senkitől sem videókártyát kölcsönkérni, így nem tudom próbálgatni.
0
0
0
0
zelcsi avatar
szia barátom! az sajnos sok minden lehet... gondolom nincs integrált vga-d és kéznél sincs egy videokarid! kölcsön kellene kérni valamelyik haverodtól egyet és megnézni hogy azzal elindul e a gép! de addig is minden köss le a tápról, csak a videokari maradjon meg az alaplap bekötve, aztán indítsd el. ha a videokari nem áll le akkor valami áram ellátási gond lesz a géppel! ( még mindig jobb mindig a vga hiba)
0
0
0
0
Bronson avatar
cserecuccok nélkül viszont nehéz lesz kisakkozni mi lehet a gond...
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. A mai nap bekapcsoltam gépem, neteztem, youtube-ot nézegettem, csak a szokásos dolgok és egyik pillanatról a másikra leállt a videókártya, majd a gép sem a restart, sem a ki/bekapcs gombra sem reagált. Nem volt terhelés alatt, mint máskor, tényleg csak a böngésző futott a gépen és egyszerűen tippem sincs, hogy ez mitől lehet. Levettem a gép oldalát, gondoltam megnézem mi a helyzet és ahogy megfigyeltem, indításkor minden szépen elindul (proci, vinyók, táp stb...), ahogy az meg van írva, viszont a videókártya csak felpörög, majd 2 mp. múlva leáll és semmi. Ugyan úgy nem reagál a gép semmi külső hatásra, csak ha áramtalanítom a tápot. Egyébként ez egy 3 éves videókártya, a táp is kb. vele egyidős, úgyhogy nem tudom mire fogjam, sajnos nincsenek cserecuccaim próbálgatni ezt-azt. Válaszotokat előre is köszönöm, addig még próbálkozom. 😃
0
0
0
0
atemi105 avatar
hello. a laptopom elkezdett furán viselkedni. ha alvó állapotba akarom rakni, kikapcsol.
valakinek ötlete miért?
0
0
0
0
pulse96 avatar
Sziasztok.
Ha az egyik videokártyát berakom az alaplapba (asrock 970 pro3),akkor minden elindul de mégsem, kép helyett az alaplap 5x sípol egymás után, ha berakok egy másik vga-t akkor tökéletesen indul.
Kérdés: az első videokártyával tudok mit kezdeni, vagy az kuka?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
dave500: Ha kékhalál nem volt csak simán újraindult a gép akkor tuti táp lesz. Húzd ki az alaplapi tápcsatlakozókat és nézd meg hogy megégtek-e. Ha nem égtek meg akkor érdemes megnézni egy másik táppal. Ha megégtek akkor a lapon csatlakozó csere és természetesen tápcsere is. Gondolom a tápod Gigabyte 550W Superb ami csak nevében 550W-os, 12V-os ágon csak 360W-ot tud...

cseszka: Sajnos nem mindig olyan egyértelmű a táphiba hogy be sem kapcsol a gép. Hoztak már hozzám olyan gépet amiben a 600W-os tápegység 250W felett lelőtte a rendszert és újraindult a gép. Másik esetben 750W-os tápegységgel indult újra a masina random játékok alatt és desktop alatt is, ahol kiderült hogy a 8 pines tápcsti nem volt teljesen bepattintva és érintkezési hiba miatt szétégett a táp 4+4 pines csatlakozója és az alaplapi csatlakozó is:

https://kephost.com/images/2014/10/09/1a538c.jpghttps://kephost.com/images/2014/10/09/2dd618.jpg
0
0
0
0
cseszka avatar
Ha táp bedöglik,akkor be se kapcsol.A gigabyte táp a jobbak között van,nem a noname kategoria.Szerintem próbáld meg ujra rakni a wint,ha lemezröl,vagy pendriverol bebootol,és nem indul ujra hanem megy vagy gond nélkül felmegy a telepités,akkor valszeg ott lesz a gond.Tuti nem hardveres,esetleg valameik driver behalt,ami meg öszzezavarta a windowst.
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
dave500: Mikor kezdett újraindulni ?
0
0
0
0
dave500 avatar
Sziasztok! "Mostani gamer" gépem kezdte azt, hogy crysis közben leállt. Ujraindult, aztan következőleg azonnal ujraindult, amint betoltott a pálya, utána egy alkalmazás elinditasa után, most pedig már azonnal újra indul.. vagyis el sem indul,mert bekapcsolom, elindul, majd kikapcsol, és újra.. és ennyi... mi lehet a baj? Táp megadta magát?
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Én mint hozzá nem értő annyit tudnék mondani, hogy a leírtakban ott a megoldás,ha az a válasz.Régi driver vissza hátha.
Itt is tudsz még kérdezni, ha nem érkezne megfelelő válasz:

[LINK]

https://kepfeltoltes.hu/141008/crab_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2 úriember egyik a kérdező, neki hasonlatos gépe van, hátha találkozott már ezzel a jelenséggel ill a másik hátha ért hozzá.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Épp használni akartam tegnap a laptopom mikor ilyen csíkos összeomlásféle történt ezzel a hibaüzenettel
"VIDEO_TDR_FAILURE (igdkmd64.sys)"
Frissítettem az nvidia drivert stb... de aznap még nem játszottam.
Majd ma játszani szerettem volna de az összes játék szaggatott... Nem tudom miért. :/
Battlefield 3 - Maffia 2 - Warframe - stb....
Nem csak a játék szaggat de a gép is maga lassabb lett....
Mi lehet a gond?
Acer Aspire E1 530G laptopom van!
0
0
0
0
Northgate avatar
Szia!
Másik monitorral, esetleg másik videókártyával próbáltál már indítást végezni?
Hátha valamelyikkel szaladt el a szekér.
0
0
0
0
boti192 avatar
Sziasztok egypár napja játékoknál zöld csíkok jelenek meg sötét helyeken
http://kepfeltoltes.hu/view/141008/DSC_0006_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
csináltam róla képet de nem tudom mennyire látszik így
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Én sem veszek észre különbséget 2400mhz cl11 8gb ram és 1066 cl6 4gb ram között programoknál sem másban, szerintem is csak lehúzás.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
MaTpr0F
Egyszer olvastam egy cikket a dual channel-ről, a lényeg az volt hogy mennyivel hatásosabb a dual channel a single channel-nél, és a lényeg hogy szinte semmivel, csak konvertálásnál van különbség, de játéknál semmi, magyarán ez is csak egy lehúzás. Nekem is volt duel, előtte pedig single, azt hittem hogy majd azért minimálisan érezhető lesz a különbség, de hát nem vettem észre semmit, egyébként itt a cikk, olvassátok el. http://www.hardver-teszt.hu/test.php?tID=72&tPage=1
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
ugy terveztem hogy van most 4gb es meg veszek bele 4gb ot de mivel a mai jatekok sokat esznek igy inkabb 2x4gb ot veszek a mostani 1x4gb melle

amugy dual channel es a lap

max nem lesznek dualban hanem single ben
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Van Helsing:
De hogy jönne ki a 12 Gb?

3*4? Csak mert ha dual chanelles az alaplapod akkor vagy 8, vagy 16 legyen úgy tud rendesen dolgozni a ram.
0
0
0
0
Northgate avatar
Nekem FHD-ben full mediumon nem fogy el a 4 giga ram planetsideban, ha ez segít.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Van Helsing 25
Elég ott a 8gb. De ha a jövőben nem akarsz ramot venni egy darabig akkor lehet 12gb
0
0
0
0
no avatar
Az lehet hogy egy régi winchester miatt elromlik az alaplap?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
értem akor beszerzek még 4gb ot amit tudokvagy legyen inkább 12gb összesen
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Biztos is hogy elfogy a ramod, nekem is alapjáraton megeszi a 20-30% pedig nekem 8gb van. Igaz hogy egyszerre elég sok alkalmazást használok, ami figyeli a rendszert.
Meg manapság azért már el kell a 8gb ram.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Szerintem az a baj. Kifogysz a ramból.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
alapjáraton 26-31% ha játszok 97-100%
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Meg kéne nézni, mennyi ramot eszik meg mikor játszol vele.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
a driver a legujabb, tisztitás megvolt kb 2-3 hete rendszer ujratelepités kb 4 napja ráadásul az összes vinyot leformáztam hátha a nagy vinyon volt valami amit a virus irto nemlátott

a vga hömérséklete ha votozok 60-63 fok ha a planettel akkor is enyi

lehet a win 7 rossz?
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Van Helsing 25 Talán túlmelegedés ? Erős géped van , nem szabadna ennek történnie.
Gondolom Friss VGA drivered van. Véleményem szerint egy alapos vírusírtást nyomass le, pasztázz, portalaníts.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok

nekem az lenne a problémám hogy ha játszok planetside 2 vel akkor ultra low on és egy ideig 130fps persze vszinkron nélkül és ha csata közelébe megyek vagy pont oda ugrok akkor 0fps vagy csak 2-5 között és nagyon akad ez mitöl lehet

amd fx 8350 em van hd 7790 es kari 1gb rammal 4gb ram 2400Mhz és elvileg alacsonon mennie kéne 4gb rammal lehet a ram kevés?

a másik hogy world of tanks ban van hogy vagy 1 csatában 40-50fps és a következöben meg 17-21 és akad utána megint 40-50 ez mitöl van??
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Nos a helyzet úgy áll, hogy kézbe vettem a VGA-t kicsit megmozgattam/óvatosan hajlítgattam beszereltem és láss csodát elindult.. hiba mentesen, nincs csíkozás, nincs pittyegés, nincs kikapcsolás.

Valaki, valami okosat, legyen olyan kedves ! Köszönöm 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
nem kell haldokolnia, egyik pillanatról a másikra is elromolhat bármi... de holnap akkor okosabb leszel ha kipróbálod máshol...
0
0
0
0
Xavi001 avatar
De minden féle előjel nélkül történt ez. Ma másik gépbe nem tudom beszerelni, holnap. Esetleg az lehetséges, hogy a DVI kimenetem nem ad le képet, de a HDMI-n lenne? Csak mert 1hosszú és 4 rövid pittyegés van, ami video hiba.
0
0
0
0
Bukta avatar
atstuff07: Igazából csak annyi volt a tápcsere, hogy vettem egy fsp 500Wos tápot de arra azt mondták, hogy az sok, ezért kölcsön kértem egy 400wos tápot míg én nem tudok szerezni magamnak. De szerencsére nem az fsp vel volt a gond hanem amelyiket kölcsön kértem és az fsp még meg volt mert nem tudtam még eladni és szerintem nem is fogom mostanában. A gépem adatai meg majd nem sokára felkerülnek.
0
0
0
0
Bronson avatar
Xavi001 : lehet behalt a VGA... próbáld ki másik gépben!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció