Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
istvan92 avatar
vizhűtést tudtok ajánlani valami jót ?
0
0
0
0
no avatar
boldika írta:
Alpenföhn Matterhorn Shamrock Limited Edition ezjó?😃

Annyiért van jobb.

Pl: ThermalTake FrioOCK
0
0
0
0
no avatar
Alpenföhn Matterhorn Shamrock Limited Edition ezjó?😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Az se valami minöségi,amiket felsorolam,azokbol vegyél valamit,esetleg ajánlanak még másikat is,azok jo márkák,kivéve az elsö 2 (codegen,lcpower).
0
0
0
0
cseszka avatar
Márkája kellene pl codegen,lcpower,coolermaster,fsp,chieftec,enermax,thermaltake,corsair...
0
0
0
0
no avatar
Szia. FEEL - 350 ATX. Ez van a tápra irva.
0
0
0
0
fRstLO avatar
nekem amióta meg van az FX8320😃 azóta 70-80 fokra is felmegy a VGA-m..😃 😆 (1 napja)😃 előtte quadom volt. egy Gigabyte GTX 460ról van szó.😃
0
0
0
0
szilver avatar
victorio85 írta:
Sziasztok,egy hatalmas problemam akadt.Ha elkezdek jatszani (Star Wars - the force unleashed 2,resident evil 5,POP - the forgotten sands),nehany perc utan kikapcsol a gepem.es fogalmam nincs hogy miert?a gepem ki van takaritva,ujrapasztazva a proci es a gpu is.normal allapotban cpu - 40-45 a gpu 50-55 fok ,jatek kozben felmennek 60 -70 fokig.de ez nem olyan magas?vagy igen?
Miert kapcsolhat ki???

Valószínű hogy a táp lesz a hiba :/ milyen tápod van?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok,egy hatalmas problemam akadt.Ha elkezdek jatszani (Star Wars - the force unleashed 2,resident evil 5,POP - the forgotten sands),nehany perc utan kikapcsol a gepem.es fogalmam nincs hogy miert?a gepem ki van takaritva,ujrapasztazva a proci es a gpu is.normal allapotban cpu - 40-45 a gpu 50-55 fok ,jatek kozben felmennek 60 -70 fokig.de ez nem olyan magas?vagy igen?
Miert kapcsolhat ki???
0
0
0
0
sneakers avatar
há max 3,2 ig lehet...úgy még elég lenne?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Alex: normális.
sneakers: ha nem húzod, elég
0
0
0
0
sneakers avatar
nekem is hasonló kérdésem volt mint az előzőnek..i5-3330-hoz kapotz venti elég lesz?
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Heló emberek.
Az normális hogy egy Intel Core I5 670 vagy (fu meg nem mondom azt tudom hogy 4 magy 2.8 ghz intelbe nem vagyok otthon pontos tipust nem tudok) na hogy ez alapbol Gyári vemtivel windows alatt ssmi program nem fut 45-47 fokos terhelésen játék közben meg 65 öt is eléri. 0 rendszerveni van a gépbe. Ez normális illetve nem rosz a Procinak???

Kösz előre is. Üdv Alex
0
0
0
0
silverline007 avatar
Cr4zY79 írta:
sisko írta:
Cr4zY79 írta:
Sziasztok! Az normális hogy AMD ATHLON II 5200+battlefield bad company 2 től 100% on pörög minda 2 mag és magonként 68 fokosak? Mit lehetne tenni ezügyben?

Gyári hűtővel szerintem lehet normális,2 dolgot tehetsz ellene : 1.vagy abbahagyod a játékot és 2.(ez az ésszerűbb) teszel rá rendes hűtőt 😆
HMmm nem roszz nem roszz És köszi. De nekem van még 1 ötletem. Kiszdem hűtőstül alaplapostul és kap másik procit másik hűtővel és persze alaplappal.. Sokkal több a gond, viszont még mindig nem értem, hogy a hat magos FX-6100 nak hogy hogy majdnem ugyanakkor a hűtője mint a 2 magos 5200+???? felfoghatatlan-.-

én nem rég vettem fx-6100-at nekem alapból egy hőcsöves hűtőt adtak, míg a haverom fx 6300-as hoz még rézmagosat se kapott 😃
0
0
0
0
Cr4zY79 avatar
sisko írta:
Cr4zY79 írta:
Sziasztok! Az normális hogy AMD ATHLON II 5200+battlefield bad company 2 től 100% on pörög minda 2 mag és magonként 68 fokosak? Mit lehetne tenni ezügyben?

Gyári hűtővel szerintem lehet normális,2 dolgot tehetsz ellene : 1.vagy abbahagyod a játékot és 2.(ez az ésszerűbb) teszel rá rendes hűtőt 😆
HMmm nem roszz nem roszz És köszi. De nekem van még 1 ötletem. Kiszdem hűtőstül alaplapostul és kap másik procit másik hűtővel és persze alaplappal.. Sokkal több a gond, viszont még mindig nem értem, hogy a hat magos FX-6100 nak hogy hogy majdnem ugyanakkor a hűtője mint a 2 magos 5200+???? felfoghatatlan-.-
0
0
0
0
sisko avatar
Cr4zY79 írta:

0
0
0
0
Cr4zY79 avatar
0
0
0
0
griff55 avatar
kipróbáltam 2 proci hőfokmérő progit: a speedfan-t és az amd overdrive-ot
a speedfan alapjáraton azt írta hogy 35 fokos a cpu-m az amd overdrive meg azt írja 25 fok...
most akkor melyik az igaz ???
0
0
0
0
humerot avatar
aham értem hát kb 12-13 ezrem lenne rá most ezeket néztem még scythe mugen 3 /mine 2 illetve Gelid gx 7 nem tudom melyik lenne jó olyat keresek ami jó is meg elférjenek a magas ramok 😞
0
0
0
0
szilver avatar
humerot írta:
Melyiket ajánlanátok Artic Freezer A 30 vagy CM Hyper 212 Evo

Hát nekem anno CM Hyper 212+ om volt.Azt mondják hogy ez az újabb kiadása nem igazán lett jobb/jó,mint az elődje.Az Articról nem tudok nyilatkozni sajna. :/
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
kaizinger írta:
valaki tudna a procimra 5-6 ezerért valami jó hütést?
fm1 es foglalat
Alpenföhn Sella. Én lehet ilyet veszek.
0
0
0
0
kaizinger avatar
valaki tudna a procimra 5-6 ezerért valami jó hütést?
fm1 es foglalat
0
0
0
0
sneakers avatar
intel core i5 3330-hoz kapott hűtő elég lesz?
0
0
0
0
humerot avatar
Melyiket ajánlanátok Artic Freezer A 30 vagy CM Hyper 212 Evo
0
0
0
0
PoPet avatar
Az igaz, de szobafűtésre alkalmas. 😃 Viszont az a 2 kellene, hogy jobb legyen a légcsere, meg ha nagyon használom még fűthet is 😆
0
0
0
0
szilver avatar
Hát nem hiszem h nagy különbség lesz majd ettől a két ventitől,de ártani nem fog az biztos 😀 Nekem van benne 6 ház venti (a hetediket 20 centist ki kellet sajna vennem a cpu hűtő miatt) és sajnos szinte semmi különbség nincs hogy 6 van benne mintha csak kettő vagy egy lenne.Ventiszabályzót is vettem,érintőkijelzőset(5 csatornás)és ha maxra állítom mind semmi különbség sincs.DE tény hogy nem árt azért ha mozog a levegő a házban.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
nankacu írta:
Köszi, de attól még jöhetnek ajánlatok. 😃
Amúgy tényleg egész jó. 😃 Elején kiütöm a 3 felesleges meghajtó helyet és oda rakom majd be. Kicsit szélesebb, de köré meg rakok valami szűrőpapírt vagy valamit kivágok erősebb kartonból. 😃 Vagy meghagyom a rést kicsit szellőzzön. AZ oldalán lévő rész pedig én 8 centire saccolom, igaz nem nagyon mértem azt még meg, de oda az jó lesz. 😃 Nyárig kell ezeket beszerezni, mert addig nem fől meg a kicsike. 😃 De régi gépem nyáron cabrióként üzemelt. 😃

Én csak ezt merem ajánlani mert én ezt raktam be tápomba is. Nagy légszállítású(mert ahogy néztem eza 75 elég nagy mert 100 fölötti már eléggé a csúcs) és csendes venti és nem is drága. 8 centiset én nem tudok neked😀
0
0
0
0
PoPet avatar
Köszi, de attól még jöhetnek ajánlatok. 😃
Amúgy tényleg egész jó. 😃 Elején kiütöm a 3 felesleges meghajtó helyet és oda rakom majd be. Kicsit szélesebb, de köré meg rakok valami szűrőpapírt vagy valamit kivágok erősebb kartonból. 😃 Vagy meghagyom a rést kicsit szellőzzön. AZ oldalán lévő rész pedig én 8 centire saccolom, igaz nem nagyon mértem azt még meg, de oda az jó lesz. 😃 Nyárig kell ezeket beszerezni, mert addig nem fől meg a kicsike. 😃 De régi gépem nyáron cabrióként üzemelt. 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
nankacu írta:
12x12 cm-es ventit keresek gépház hűtéshez minél jobbat, és még egy 8x8 cm-eset is. 😀 A 12 centis fújná ki a meleg levegőt a 8x8-as szívná be a kintit.

12 centisre ezt tudom ajánlani. Szerintem elég jó. [LINK] 75 CFM a légszállítása.
0
0
0
0
PoPet avatar
12x12 cm-es ventit keresek gépház hűtéshez minél jobbat, és még egy 8x8 cm-eset is. 😀 A 12 centis fújná ki a meleg levegőt a 8x8-as szívná be a kintit.
0
0
0
0
humerot avatar
humerot írta:
tudnátok nekem egy olyan processzorhűtést ajánlani ami olcsó és 4 ghz-n elég egy fx 8120 hoz mert az asetek lclc kezdi megadni magát 😞
0
0
0
0
humerot avatar
tudnátok nekem egy olyan processzorhűtést ajánlani ami olcsó és 4 ghz-n elég egy fx 8120 hoz mert az asetek lclc kezdi megadni magát 😞
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
a szoftveres mérés nem ér semmit az hót pontatlan
0
0
0
0
silverline007 avatar
Nem tudom igaz e de azt mondják az FX szériás AMD nem melegedik annyira, nos én nem tapasztaltam melegedést. Aki hűtőt keres én a Cooler Master 612s-t ajánlanám, 13.000 Ft- körül van, egy 12cm-s ventilátort adnak hozzá, ami elég halt, itt az egyetlen probléma okozó a mérete, igencsak nagy felsőtápos házakban nem ajánlott, illetve megkövetel egy olyan házat amibe minimum egy 16,5 cm magas processzorhűtő befér. Engem meggyőzött 25 perc terhelés egy AMD FX-6100-at tartott 35 fokon, tökéletesen FiX-en.
https://kepfeltoltes.hu/130207/stabilitytest_www.kepfeltoltes.hu_.png
(Ugye nem baj hogy a Voltage-nél a kék 12Voltos ág egy kicsit kiugrál?)
0
0
0
0
hnemaria avatar
Cr4zY79 írta:
Devis írta:
ajaj. ha teheted vegyél gyorsan egy újat (cm tx3 viszonylag olcsó). ez olyan hangos hogy még a 2 házzal arréb lakó mariska néni is hallani fogja

ilyen amikor szürke
https://img.tomshardware.com/us/2008/03/03/cpu_cooler_charts_2008/cpu_cooler_charts_2008_part_iii___inel_box_tim.jpg
Nem értek a pasztákhoz eddig nem én szereltem össze a gépeket, de Köszi!Ekkora kis hűtő tényleg ekkora zajt tud csapni? nem is tudtam..Majd még meggondolom.De szerinted az a kis pasztátlan rész fog hűtéscsökkenést okozni? és ha igen milyen szinten? (pl 1-2 mag jobban melegszik?)

olyan kis bordánál semmit sem jelent.
0
0
0
0
Cr4zY79 avatar
Devis írta:
ajaj. ha teheted vegyél gyorsan egy újat (cm tx3 viszonylag olcsó). ez olyan hangos hogy még a 2 házzal arréb lakó mariska néni is hallani fogja

ilyen amikor szürke
https://img.tomshardware.com/us/2008/03/03/cpu_cooler_charts_2008/cpu_cooler_charts_2008_part_iii___inel_box_tim.jpg
Nem értek a pasztákhoz eddig nem én szereltem össze a gépeket, de Köszi!Ekkora kis hűtő tényleg ekkora zajt tud csapni? nem is tudtam..Majd még meggondolom.De szerinted az a kis pasztátlan rész fog hűtéscsökkenést okozni? és ha igen milyen szinten? (pl 1-2 mag jobban melegszik?)
0
0
0
0
Devis avatar

ilyen amikor szürke
0
0
0
0
Cr4zY79 avatar
Devis írta:
milyen márkájú a hűtő? ahogy látom ez fehér, ha van otthon másik pasztád ami lehetőleg szürke, akkor inkább kend rá azt.
a 3 ugyanaz
Hát nem tudom ez szerintem inkább szürke, és nincs más pasztám...https://kepfeltoltes.hu/130207/F__nyk__p0130_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg Így néz ki maga a hűtő, de itt van egészben https://kepfeltoltes.hu/130207/F__nyk__p0131_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg (gondolom észrevetted hogy amd) és ezt adták alapból hozzá, szóval gyári (BOX ként van rendelve)(mondjuk kicsit csodálkoztam amikor megláttam hogy egy ilyen ló**** hűtőt adnak hozzá amikor még az 5200+ om is majdnem nagyobb van de hagyjuk. Szerintem nevetséges ez a méret de ők jobban tudják.)És köszi a választ!
0
0
0
0
szilver avatar
Szürkét javaslom én is.De mondjuk vigyázni kell vele az ezüst tartalom miatt.Lehetőleg az áramkörökre ne kerüljön belőle majd.
0
0
0
0
Devis avatar
milyen márkájú a hűtő? ahogy látom ez fehér, ha van otthon másik pasztád ami lehetőleg szürke, akkor inkább kend rá azt.
a 3 ugyanaz
0
0
0
0
Cr4zY79 avatar
Sziasztok. Most vettem egy új procit és amikor nézegettem (véletlenül) belenyúltam a pasztás részbe(gyári hűtő), nem nagyon csak éppen annyira hogy olyan 1cmx0.5 cm ívesen lejött TELJESEN a pasztaés még 1.5x1 cm területen nem jött le, de látszik hogy hozzáért a bőrömhöz(tehát olyan csúcsos) de a többi része sértetlen .Változni fog valamiben a hűtés?https://kepfeltoltes.hu/130207/F__nyk__p0129_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg És még meg szeretném kérdezni mi a különbség a Hővezető paszta, a hűtőpaszta és a hőközlő zsír között. Vagy ezek ugyan azok?. Válaszokat köszönöm!(Egyébként FX-6100 ról van szó)
0
0
0
0
szilver avatar
Hát ha azt nézzük akk mondjuk semmisem terheli annyira a procit mint a prime 95.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
60 fok nem sok prime 95 alatt.
0
0
0
0
szilver avatar
Hát nem azok!Ez nem is baj így.De ha húznám akk lehet h baj lenne mert a lényeg az lenne h ne szélértéken legyenek a hőfokok majd a húzás után terhelés alatt.Próbálkoztam már a 3.8 GHz-el de prime 95 alatt felment majdnem 60 fok ig is.Aida alatt meg 55-56 ra.Szerintem egy ilyen drága hűtőnek többet kellene nyújtania,de lehet hogy elszúrtam amikor ezt vettem és most sokat várok tőle :/
0
0
0
0
szilver avatar
Sziasztok!Lenne egy olyan kérdésem hogy az normális eset hogy a Nochtua NH-D14 CPU hűtőm a phenom 2 x4 955 be (C3) procimat húzva fesz emelés nélkül 3.6 GHz re Aida stability test alatt,(kb olyan 10 percet futtattam csak) 46 fokos volt a cpu a magok meg 45 fokosra melegedtek fel.Terhelés nélkül a cpu 30 fok a magok 28 fokosak.Ez így normális vagy valami nincs rendben a hűtéssel,vagy túl sokat várok a Nochtua-tól??Mert szerintem így a 4 GHz-el nem kellene próbálkoznom,mert feszt is kellene emelnem hozzá és akkor jóval magasabb hőfokok lennének szerintem.Nem beszélve ha prime 95 el tesztelném.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Én egy prime 95 2. opció(az amelyikben benne van h maximum power consumption) és MSI Kombustor kombóval próbálkoznék. Na amit ott mérsz azt játék közbe sosem fogod elérni. Egyébként mi ez a túlzott írásjel használat?
0
0
0
0
f150raptor avatar
értettem !! és köszönöm 😀
0
0
0
0
Megaisten avatar
f150raptor írta:
aida64 redszer stabilitás teszt és megpörgeti az egész gépet elvileg !!! 1 órát hagyom és a végén nzem az értékeket !!! nem ugrálnak az értékek stabilan beálnak és ott is maradnak 1-2 fok eltérés van néha !!
Igen az megpörgeti.😆 Ha azon átmegy ilyen höfokoknál akkor még mit akarsz ennél jobbat.Ezek a értékek akkor a legjobbak.😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció