victorio85 írta:
Sziasztok,egy hatalmas problemam akadt.Ha elkezdek jatszani (Star Wars - the force unleashed 2,resident evil 5,POP - the forgotten sands),nehany perc utan kikapcsol a gepem.es fogalmam nincs hogy miert?a gepem ki van takaritva,ujrapasztazva a proci es a gpu is.normal allapotban cpu - 40-45 a gpu 50-55 fok ,jatek kozben felmennek 60 -70 fokig.de ez nem olyan magas?vagy igen?
Miert kapcsolhat ki???
Valószínű hogy a táp lesz a hiba :/ milyen tápod van?
Sziasztok,egy hatalmas problemam akadt.Ha elkezdek jatszani (Star Wars - the force unleashed 2,resident evil 5,POP - the forgotten sands),nehany perc utan kikapcsol a gepem.es fogalmam nincs hogy miert?a gepem ki van takaritva,ujrapasztazva a proci es a gpu is.normal allapotban cpu - 40-45 a gpu 50-55 fok ,jatek kozben felmennek 60 -70 fokig.de ez nem olyan magas?vagy igen?
Miert kapcsolhat ki???
Heló emberek.
Az normális hogy egy Intel Core I5 670 vagy (fu meg nem mondom azt tudom hogy 4 magy 2.8 ghz intelbe nem vagyok otthon pontos tipust nem tudok) na hogy ez alapbol Gyári vemtivel windows alatt ssmi program nem fut 45-47 fokos terhelésen játék közben meg 65 öt is eléri. 0 rendszerveni van a gépbe. Ez normális illetve nem rosz a Procinak???
Cr4zY79 írta:
Sziasztok! Az normális hogy AMD ATHLON II 5200+battlefield bad company 2 től 100% on pörög minda 2 mag és magonként 68 fokosak? Mit lehetne tenni ezügyben?
Gyári hűtővel szerintem lehet normális,2 dolgot tehetsz ellene : 1.vagy abbahagyod a játékot és 2.(ez az ésszerűbb) teszel rá rendes hűtőt 😆
HMmm nem roszz nem roszz És köszi. De nekem van még 1 ötletem. Kiszdem hűtőstül alaplapostul és kap másik procit másik hűtővel és persze alaplappal.. Sokkal több a gond, viszont még mindig nem értem, hogy a hat magos FX-6100 nak hogy hogy majdnem ugyanakkor a hűtője mint a 2 magos 5200+???? felfoghatatlan-.-
én nem rég vettem fx-6100-at nekem alapból egy hőcsöves hűtőt adtak, míg a haverom fx 6300-as hoz még rézmagosat se kapott 😃
Cr4zY79 írta:
Sziasztok! Az normális hogy AMD ATHLON II 5200+battlefield bad company 2 től 100% on pörög minda 2 mag és magonként 68 fokosak? Mit lehetne tenni ezügyben?
Gyári hűtővel szerintem lehet normális,2 dolgot tehetsz ellene : 1.vagy abbahagyod a játékot és 2.(ez az ésszerűbb) teszel rá rendes hűtőt 😆
HMmm nem roszz nem roszz És köszi. De nekem van még 1 ötletem. Kiszdem hűtőstül alaplapostul és kap másik procit másik hűtővel és persze alaplappal.. Sokkal több a gond, viszont még mindig nem értem, hogy a hat magos FX-6100 nak hogy hogy majdnem ugyanakkor a hűtője mint a 2 magos 5200+???? felfoghatatlan-.-
Cr4zY79 írta:
kipróbáltam 2 proci hőfokmérő progit: a speedfan-t és az amd overdrive-ot
a speedfan alapjáraton azt írta hogy 35 fokos a cpu-m az amd overdrive meg azt írja 25 fok...
most akkor melyik az igaz ???
aham értem hát kb 12-13 ezrem lenne rá most ezeket néztem még scythe mugen 3 /mine 2 illetve Gelid gx 7 nem tudom melyik lenne jó olyat keresek ami jó is meg elférjenek a magas ramok 😞
humerot írta:
Melyiket ajánlanátok Artic Freezer A 30 vagy CM Hyper 212 Evo
Hát nekem anno CM Hyper 212+ om volt.Azt mondják hogy ez az újabb kiadása nem igazán lett jobb/jó,mint az elődje.Az Articról nem tudok nyilatkozni sajna. :/
Hát nem hiszem h nagy különbség lesz majd ettől a két ventitől,de ártani nem fog az biztos 😀 Nekem van benne 6 ház venti (a hetediket 20 centist ki kellet sajna vennem a cpu hűtő miatt) és sajnos szinte semmi különbség nincs hogy 6 van benne mintha csak kettő vagy egy lenne.Ventiszabályzót is vettem,érintőkijelzőset(5 csatornás)és ha maxra állítom mind semmi különbség sincs.DE tény hogy nem árt azért ha mozog a levegő a házban.
nankacu írta:
Köszi, de attól még jöhetnek ajánlatok. 😃
Amúgy tényleg egész jó. 😃 Elején kiütöm a 3 felesleges meghajtó helyet és oda rakom majd be. Kicsit szélesebb, de köré meg rakok valami szűrőpapírt vagy valamit kivágok erősebb kartonból. 😃 Vagy meghagyom a rést kicsit szellőzzön. AZ oldalán lévő rész pedig én 8 centire saccolom, igaz nem nagyon mértem azt még meg, de oda az jó lesz. 😃 Nyárig kell ezeket beszerezni, mert addig nem fől meg a kicsike. 😃 De régi gépem nyáron cabrióként üzemelt. 😃
Én csak ezt merem ajánlani mert én ezt raktam be tápomba is. Nagy légszállítású(mert ahogy néztem eza 75 elég nagy mert 100 fölötti már eléggé a csúcs) és csendes venti és nem is drága. 8 centiset én nem tudok neked😀
Amúgy tényleg egész jó. 😃 Elején kiütöm a 3 felesleges meghajtó helyet és oda rakom majd be. Kicsit szélesebb, de köré meg rakok valami szűrőpapírt vagy valamit kivágok erősebb kartonból. 😃 Vagy meghagyom a rést kicsit szellőzzön. AZ oldalán lévő rész pedig én 8 centire saccolom, igaz nem nagyon mértem azt még meg, de oda az jó lesz. 😃 Nyárig kell ezeket beszerezni, mert addig nem fől meg a kicsike. 😃 De régi gépem nyáron cabrióként üzemelt. 😃
nankacu írta:
12x12 cm-es ventit keresek gépház hűtéshez minél jobbat, és még egy 8x8 cm-eset is. 😀 A 12 centis fújná ki a meleg levegőt a 8x8-as szívná be a kintit.
12 centisre ezt tudom ajánlani. Szerintem elég jó. [LINK] 75 CFM a légszállítása.
12x12 cm-es ventit keresek gépház hűtéshez minél jobbat, és még egy 8x8 cm-eset is. 😀 A 12 centis fújná ki a meleg levegőt a 8x8-as szívná be a kintit.
Nem tudom igaz e de azt mondják az FX szériás AMD nem melegedik annyira, nos én nem tapasztaltam melegedést. Aki hűtőt keres én a Cooler Master 612s-t ajánlanám, 13.000 Ft- körül van, egy 12cm-s ventilátort adnak hozzá, ami elég halt, itt az egyetlen probléma okozó a mérete, igencsak nagy felsőtápos házakban nem ajánlott, illetve megkövetel egy olyan házat amibe minimum egy 16,5 cm magas processzorhűtő befér. Engem meggyőzött 25 perc terhelés egy AMD FX-6100-at tartott 35 fokon, tökéletesen FiX-en.
(Ugye nem baj hogy a Voltage-nél a kék 12Voltos ág egy kicsit kiugrál?)
Devis írta:
ajaj. ha teheted vegyél gyorsan egy újat (cm tx3 viszonylag olcsó). ez olyan hangos hogy még a 2 házzal arréb lakó mariska néni is hallani fogja
ilyen amikor szürke
Nem értek a pasztákhoz eddig nem én szereltem össze a gépeket, de Köszi!Ekkora kis hűtő tényleg ekkora zajt tud csapni? nem is tudtam..Majd még meggondolom.De szerinted az a kis pasztátlan rész fog hűtéscsökkenést okozni? és ha igen milyen szinten? (pl 1-2 mag jobban melegszik?)
Devis írta:
ajaj. ha teheted vegyél gyorsan egy újat (cm tx3 viszonylag olcsó). ez olyan hangos hogy még a 2 házzal arréb lakó mariska néni is hallani fogja
ilyen amikor szürke
Nem értek a pasztákhoz eddig nem én szereltem össze a gépeket, de Köszi!Ekkora kis hűtő tényleg ekkora zajt tud csapni? nem is tudtam..Majd még meggondolom.De szerinted az a kis pasztátlan rész fog hűtéscsökkenést okozni? és ha igen milyen szinten? (pl 1-2 mag jobban melegszik?)
Devis írta:
milyen márkájú a hűtő? ahogy látom ez fehér, ha van otthon másik pasztád ami lehetőleg szürke, akkor inkább kend rá azt.
a 3 ugyanaz
Hát nem tudom ez szerintem inkább szürke, és nincs más pasztám... Így néz ki maga a hűtő, de itt van egészben (gondolom észrevetted hogy amd) és ezt adták alapból hozzá, szóval gyári (BOX ként van rendelve)(mondjuk kicsit csodálkoztam amikor megláttam hogy egy ilyen ló**** hűtőt adnak hozzá amikor még az 5200+ om is majdnem nagyobb van de hagyjuk. Szerintem nevetséges ez a méret de ők jobban tudják.)És köszi a választ!
Sziasztok. Most vettem egy új procit és amikor nézegettem (véletlenül) belenyúltam a pasztás részbe(gyári hűtő), nem nagyon csak éppen annyira hogy olyan 1cmx0.5 cm ívesen lejött TELJESEN a pasztaés még 1.5x1 cm területen nem jött le, de látszik hogy hozzáért a bőrömhöz(tehát olyan csúcsos) de a többi része sértetlen .Változni fog valamiben a hűtés? És még meg szeretném kérdezni mi a különbség a Hővezető paszta, a hűtőpaszta és a hőközlő zsír között. Vagy ezek ugyan azok?. Válaszokat köszönöm!(Egyébként FX-6100 ról van szó)
Hát nem azok!Ez nem is baj így.De ha húznám akk lehet h baj lenne mert a lényeg az lenne h ne szélértéken legyenek a hőfokok majd a húzás után terhelés alatt.Próbálkoztam már a 3.8 GHz-el de prime 95 alatt felment majdnem 60 fok ig is.Aida alatt meg 55-56 ra.Szerintem egy ilyen drága hűtőnek többet kellene nyújtania,de lehet hogy elszúrtam amikor ezt vettem és most sokat várok tőle :/
Sziasztok!Lenne egy olyan kérdésem hogy az normális eset hogy a Nochtua NH-D14 CPU hűtőm a phenom 2 x4 955 be (C3) procimat húzva fesz emelés nélkül 3.6 GHz re Aida stability test alatt,(kb olyan 10 percet futtattam csak) 46 fokos volt a cpu a magok meg 45 fokosra melegedtek fel.Terhelés nélkül a cpu 30 fok a magok 28 fokosak.Ez így normális vagy valami nincs rendben a hűtéssel,vagy túl sokat várok a Nochtua-tól??Mert szerintem így a 4 GHz-el nem kellene próbálkoznom,mert feszt is kellene emelnem hozzá és akkor jóval magasabb hőfokok lennének szerintem.Nem beszélve ha prime 95 el tesztelném.
Én egy prime 95 2. opció(az amelyikben benne van h maximum power consumption) és MSI Kombustor kombóval próbálkoznék. Na amit ott mérsz azt játék közbe sosem fogod elérni. Egyébként mi ez a túlzott írásjel használat?
f150raptor írta:
aida64 redszer stabilitás teszt és megpörgeti az egész gépet elvileg !!! 1 órát hagyom és a végén nzem az értékeket !!! nem ugrálnak az értékek stabilan beálnak és ott is maradnak 1-2 fok eltérés van néha !!
Igen az megpörgeti.😆 Ha azon átmegy ilyen höfokoknál akkor még mit akarsz ennél jobbat.Ezek a értékek akkor a legjobbak.😆
Alpenföhn Matterhorn Shamrock Limited Edition ezjó?😃
Annyiért van jobb.
Pl: ThermalTake FrioOCK
Miert kapcsolhat ki???
Valószínű hogy a táp lesz a hiba :/ milyen tápod van?
Miert kapcsolhat ki???
sneakers: ha nem húzod, elég
Az normális hogy egy Intel Core I5 670 vagy (fu meg nem mondom azt tudom hogy 4 magy 2.8 ghz intelbe nem vagyok otthon pontos tipust nem tudok) na hogy ez alapbol Gyári vemtivel windows alatt ssmi program nem fut 45-47 fokos terhelésen játék közben meg 65 öt is eléri. 0 rendszerveni van a gépbe. Ez normális illetve nem rosz a Procinak???
Kösz előre is. Üdv Alex
én nem rég vettem fx-6100-at nekem alapból egy hőcsöves hűtőt adtak, míg a haverom fx 6300-as hoz még rézmagosat se kapott 😃
a speedfan alapjáraton azt írta hogy 35 fokos a cpu-m az amd overdrive meg azt írja 25 fok...
most akkor melyik az igaz ???
Melyiket ajánlanátok Artic Freezer A 30 vagy CM Hyper 212 Evo
Hát nekem anno CM Hyper 212+ om volt.Azt mondják hogy ez az újabb kiadása nem igazán lett jobb/jó,mint az elődje.Az Articról nem tudok nyilatkozni sajna. :/
valaki tudna a procimra 5-6 ezerért valami jó hütést?
fm1 es foglalat
fm1 es foglalat
Én csak ezt merem ajánlani mert én ezt raktam be tápomba is. Nagy légszállítású(mert ahogy néztem eza 75 elég nagy mert 100 fölötti már eléggé a csúcs) és csendes venti és nem is drága. 8 centiset én nem tudok neked😀
12 centisre ezt tudom ajánlani. Szerintem elég jó. [LINK] 75 CFM a légszállítása.
tudnátok nekem egy olyan processzorhűtést ajánlani ami olcsó és 4 ghz-n elég egy fx 8120 hoz mert az asetek lclc kezdi megadni magát 😞
(Ugye nem baj hogy a Voltage-nél a kék 12Voltos ág egy kicsit kiugrál?)
ilyen amikor szürke
olyan kis bordánál semmit sem jelent.
ilyen amikor szürke
ilyen amikor szürke
milyen márkájú a hűtő? ahogy látom ez fehér, ha van otthon másik pasztád ami lehetőleg szürke, akkor inkább kend rá azt.
a 3 ugyanaz
a 3 ugyanaz
aida64 redszer stabilitás teszt és megpörgeti az egész gépet elvileg !!! 1 órát hagyom és a végén nzem az értékeket !!! nem ugrálnak az értékek stabilan beálnak és ott is maradnak 1-2 fok eltérés van néha !!