Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Van Helsing 25 avatar
sziasztok van egy rohadt nagy problémám

van egy sapphire r9 380 nitro 4gb játszok pl ARK vagy anno 2205 vagy mass effect 3 vagy simcity és egy darabig jó aztán vidkari driver behal bezárja a játékot és kiirjs hogy helyreállt addig még hagyán de ahogy behal a driver a vidkari ventik leállnak és nem indulnak el többet cska ha ujrainditom a gépet edig 8x föztem meg a vidkarit igy mert elvileg intelliges a venti vezérlése de ba..ik csinálni bármit is

a kártya 3 hónapos

ilyenkor mi a teendö???
0
0
0
0
Pixx avatar
Ha mindenképpen msi akkor csak a gaming a sima eléggé gyér hűtéssel rendelkezik.Igazából m1 melyiket veszed msi-nek talán kicsit jobb a hűtése annyi (én msi-t vennék).
0
0
0
0
FoxX avatar
De a Gaming megeri az arat?😀 vagyis a plussz penzt?
0
0
0
0
Bronson avatar
mindháromra 3év garancia van, én a strixet a kinézete miatt nem választanám, meg a hűtés is szerintem jobb a másik kettőn. az msi talán órajelek szempontjából, de az is a legdrágább a 3 közül... de ez sem mérvadó, annyit a másikon is lehet húzni... amelyik tetszik...
0
0
0
0
FoxX avatar
Meg valami a 380-bol Asus strix, vagy Msi?😀
Illetve Gaming vagy sima? Eszre veheto a kulonbseg??
0
0
0
0
deadly_cross avatar
majd megirom megcsinalom valamelyik nap 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
a felső két venti nem sokat javít a vga-n... ami a legfontosabb hogy hátul legyen... az egy hátsó többet ér, mint a két felső. tegyél kettőt előre, egyet hátra és jobb lesz! levett oldallal is annyi, kérdem?
0
0
0
0
deadly_cross avatar
igen tudom,hogy sok azert is furcsalom,hogy mitol ennyi :/
Alul 1 venti,felul 2 db 120as nemkene ennyire melegedjena VGA ,A kabelrengeteget mar elrendeztem de ugyis melegszik. vgay tulzsufolt egy egy helyena kabelek nemtudom probalkozok majd kombinaciokkal 😀
Vami mas tipp esetleg?😀
0
0
0
0
FoxX avatar
Nagyon szepen koszonom a segitsegeteket😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Végülis belefér a keretbe... a Gigabyte Gaming 4GB 68k! Köszi az észrevételt!
0
0
0
0
Pixx avatar
CsakiBaba: nehogy a 2gb vegyed csak is 4gb-t vegyél mivel a r9 380 full hd mellet majdnem fullon visz minden játékot és jó pár játéknál kevés neki a 2gb a gtx 960-nak is kevés nekem is néha le kell venni pár beállítást mer nincs rajta elég vram pedig a vga még bírná de sajnos így mikrolagg keletkezik vagy akadások a játékban ami azért lerontja az élményt rendesen.Mivel a gtx 960-nak is kevés a 2gb így sajnos mivel a r9 380 erősebb kb 15%-al így az is kifogy főleg mivel te egy OC verziót készülsz venni annál inkább.És ha fullHD-s a moncsid nyugodtan játszhatsz azon az r9 380 lazán bírja.
0
0
0
0
Bronson avatar
CsakiBaba : Jelenleg egyik legjobb kártya az árkategóriában, szóval szerintem bőven elég lesz neked!

deadly cross : valami nem frankó nem volna szabad addig mennie... de ahogy látom a hűtés nem valami jó a házadban... hátul nincs venti, elől (gondolom én) csak egy lehet, és az sem elég hatékony a kábelrengeteg miatt... próbáld meg tesztelni levett oldallappal... sok a 94, 80 alatt és akörül kéne hogy legyen...
0
0
0
0
FoxX avatar
Koszonom a segitseget!!! Csak azert szerettem volna segitseget kerni mert nem szeretnek evenkent kartyat venni mert keves, persze semmi sam tart ki orokre, ez teny es tisztaban vagyok vele, ezert szerettem volna ennyit kolteni ra, de ha a 380 birna meg akkor megyek es veszem😀
0
0
0
0
deadly_cross avatar
Sziasztok egy olyan kerdesem lenne,hogy szerintetek miert megy a GPU-m homerseklete fel 90-94 fokra alig 15 perc gameles utan? kicsit zavaro mert az eddigi videoakrtyam nemigazna ment meg 90 fok kozelebe se.
VGA Msi R9 390 8 Gb Gaming.
0
0
0
0
Bronson avatar
semmi gond! De most akkor a monitor tudja a fullhd-t vagy sem? mert az lenne a legjobb, ha igen, akkor nem lenne vészes a cpu limit, azért van még erő a phenomban, a többség még azért vga-ra van kihegyezve, aztán meg idővel úgyis cserélnéd ugye...

táp : EVGA power supply 500 - 16k
vga : MSI R9 380 GAMING 2G R9 380 2GB GDDR5 PCIE - 66k

így 82-ből kijössz!
0
0
0
0
FoxX avatar
Bocsass meg, igazabol a tapot a videokartyahoz fogom venni, a procim egy Phenom ii x4 965!!
Nem egy utolso monitor, 3-4 eve vettem 40 ezer forintert! Tisztaban vagyok vele hogy mar nem er ennyit mielott debilnek nezne valaki! Zarojelben megjegyzem, lassan Cpu csere is lesz, nem kell lerohanni a proci limittel!
Koszonom elore is!! Csak a videokartyat most leszeretnem rendezni!!
0
0
0
0
Bronson avatar
Többi komponensed is kéne, legfőképp a táp meg a cpu! 😜 azt hogy érted hogy ritkán fullhd is...?? Mielőtt 90ért vennél vga-t előbb monitort cserélj, ha valami régi crt van, vagy olyan ami csak 1280-ra képes...
0
0
0
0
FoxX avatar
Sziasztok, segitseget szeretnek kerni😀 Videokartya vetel elott allok epp, es ismeretes vagyok kozottuk de teljesitmeny/ar ertekben nem igazan, ilyen teren fordulnek hozzatok, hogy kerlek segitsetek, mert kb 80-90 ezer forintos keretem van ra, oriasi felbontas majsztro nem vagyok, egyszeru 1280x1024-en jatszanek ritkan Full HD, egy szo mint szaz, segitseget szeretnek kerni, ekezet hianyert elore is bocsanat, telefonrol irtam!!
Nagyon szepen koszonom mindenki segitseget elore is, tovabbi szep napot😀
0
0
0
0
no avatar
NeXTGeneration: Rendben köszönöm a segítséget szétnézek ott is!
0
0
0
0
gbsz777 avatar
kuvi23: annyiért ilyen teljesítmény elég drága!
ha maradnál az AMD nél akkor egy Asus x550ZE amiben eg R7 m270dx+R5 m230 CROSSFIRE van.
Ha Intel-Nvidiásat szeretnél akkor egy Asus x555lb amiben GT940m és FullHD kijelző van.
De van külön topic "Milyen laptopot vegyek játékra!" néven és ott is tudnának segíteni
0
0
0
0
no avatar
NeXTGeneration: 135ezer és 150ezer között vannak
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a válaszokat.

Mondjuk ami most van nekem Gigabyte GT 630 kb 2,5-3 éves és nincs vele gondom, csak egy új konfigon gondolkodom és jó, ha tisztában vagyok mindennel.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Egy Gigabyte 7600GS kártyám már szállt el 2,5 éves korában anno.Havernak szintén csak Asus 7600GS elszállt.Azóta MSI-t használok és ő is, sőt szinte majdnem minden ismerősöm.Egyik sem halt még meg.Nem leszólni akarom a másik két márkát, mivel valószínű mi hibásat kaphattunk ki mert van aki még mindig azokat használja és működnek.Mondjuk nekem Gigabyte alaplapom van és az is lesz a következő is majd.
0
0
0
0
gbsz777 avatar
kuvi23: Mennyibe kerül a laptop? Az R7 m260dx jobb de AMD-s laptopot nem ajánlok.

arnold892: persze jók! Az MSI, Gigabyte, az Asus-al sincs sokszor gond.
0
0
0
0
winrar avatar
arnold892: Nekem lassan másfél éve van meg az Asus kártyám, eddig nem volt vele semmi gond. EVGA, Gainward és MSI, amit még ajánlok.
0
0
0
0
attila421 avatar
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy van egy i7 870-m és egy ati hd 6970 elképzelhető olyan hogy játékok alatt proci limitem van?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Arnold:Igen jók. Nekem ez előtt Gainward volt most meg Evga van meg vagyok mindkét gyártóval elégedve.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy most akarok új laptopot venni, csak nem tudom melyik videókártyával lenne jobb, r7 m260 vagy r7 m260dx. Sok helyen nétem volna összehasonlítást/véleményt/resztet de nem nagyon találtam sehol. A laptop az Lenovo Z50-75 lenne fx-7500as procival és 8GB rammal.

Előre is köszi!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok azt szeretném kérdezni, hogy ti melyik gyártót ajánlanátok, hallottam hogy az Asus nem a legjobb, mert sokszor 1 év után feladja. És azt szeretném kérdezni hogy a Gigabyte, MSI, Gainward, Evga ezek jók? Melyiket ajánlanátok?
0
0
0
0
Omis avatar
bírna is!
de úgy néz ki csak vissza kell küldjem hétfőn
mert nem tudok egy 4k videót végig nézni mert megfagy és fekete kép aztán vissza jön.de addigra természetes le fagy a chrome
0
0
0
0
FekaRap avatar
simán bírnia kellene 😃
0
0
0
0
Liptik avatar
Ne 4k-val próbálkozz akkor, lehet nem bírja.
0
0
0
0
FekaRap avatar
omis: 15.9.1-el probaltad?
0
0
0
0
Omis avatar
friss win 8.1 youtube 4k video indít megy szépen meg áll minden és fekete kép majd az amd képernyő illesztő nem válaszolt de utána helyreállt.15.7.1
:@ :@ :@
Spoiler!
a kurva ***t most várhatok egy hetet mire kijavítják.
0
0
0
0
dave500 avatar
Zoli73:
Ahhoz hasonlíthatom csak, amim volt! 😀
Nem indítok vitát, de ez is olyan, mint az AMD vagy Intel.. kinek mi.😀 Szóval így van ahogy mondod!
De a kérdésemre nem kaptam még választ, hogy mire lenne érdemes cserélni, szerintetek?
0
0
0
0
Omis avatar
az csak egyszeri alkalom volt.win 10 alatt.
most win 7 semmi gond.mehet vissza a 8.1😃
Spoiler!
koppp kopppppp
0
0
0
0
Pixx avatar
sztem vidd vissza a cuccot ha már friss win alatt is csinálja.
0
0
0
0
Omis avatar
most a próba win 10 alatt eddig egyszer csinálta az illesztőprogram le állt majd utána helyreállt.
csak most a 8.1 szívat mert egy kulcs sem jó neki.
0
0
0
0
Pixx avatar
és most jó lett? hogy újra húztad a gépet?
0
0
0
0
Omis avatar
Előtte reggel le szedtem a catalyst.Meghoztam a vga kártyát betettem indít és catalyst fel!
0
0
0
0
Pixx avatar
Megjött a vga és beraktad és win reinstall volt? mer akkor sztem tuti hardver gond lesz.
0
0
0
0
Omis avatar
áhh most teszem fel a friss 8.1
aztán ha nem ma még vissza tudom vinni.és legkésőbb keddre kicserélik,.
0
0
0
0
Pixx avatar
Próbáld meg másik Windowszal pl win10 és ha nem jó akkor marad a gariztatás.Én egyébként pont ezért kerülöm az amd vgakat
magas tdp
driver hibák
flickering
artifacts
esetleges microlagok
Meg szoktak még egyéb hibák lenni amik most nem jutnak eszembe valami fekete halál vagy mik a faxok azok 😃 Ha pl a 7970 lightning-al nem evett volna több mint 350 watott a gép akkor mardt volna de így nekem jo ez a gtx 960 10%-al gyengébb de itt nem kell félni semmitől és max 200w ból meg vagyok.De nem vagyok nv fan sok ati kártyám volt már és én a fent említett hibákat szerencsére soha sem tapasztaltam velük.Talán 1x volt hibám atival a hd 5870 nem vitte a yt 1080p60fps vidit droppolt a kép vele (jo mondjuk az már régi hardver és azért) de ezen kívül semmi.
0
0
0
0
Omis avatar
na teljesen mindegy mit ír a gpu-z rosszul olvassa ki,viszont az már nem normális hogy fekete képet ad és illesztőprogramra panaszkodik minden driverre
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Dave500:Az Nv-t pont a legrosszabb szériájához hasonlítod? Azok az Fx-ek nagyon rosszak voltak nekem is volt de egy tuninghűtő még azon is megoldotta a problémát. De persze kinek a pap kinek a papné. 😉
0
0
0
0
Omis avatar
gpu-z szerint még mindig szarakodik
most csak a memória sávszélesség fel ment 176gbról 500000 valahányra----
a core clock sem fix mindig alap ugye 300
de néha 301.6 vagy 302.2 mhz 306.8 stb.
0
0
0
0
dave500 avatar
FekaRap:
Nem is váltanék, ha 2 gigás lenne, még erősen megtuningolva is halk, és max 65 fokos a kártya, szóval nagyon elégedett vagyok vele, de kevés az 1 giga, néha már HD-hoz is.
Őszinte leszek, valahogy piros felé húz a szívem, még a régi FX5200-as időkben megutáltam az NV-t, hogy sorra megfőttek, míg az ATI-k bírták a strapát. Szóval maradnék AMD fronton, gondolkodtam még egy 3 gigás 7970-en, de amióta vannak R szériás kártyák, velük is szemezek, csak így nem tudom követni, hogy most melyik milyen. Úgy akarok VGA-t cserélni majd, hogy "csere nagyobbra", HD6850-et is így cseréltem HD7850-re, és max 20at fizetnék rá.
0
0
0
0
Omis avatar
értem én.de friss rendszernél is? inditás után pár percel?
én sem foglalkoznék vele ha nem idegesíteni(mert eddig egy kártyám sem csinálta)csak ez!
mindegy teszek még egy próbát fel teszem újra a 8.1 aztán ha oké marad ha nem akkor megy.
0
0
0
0
Pixx avatar
Ezt írták rá ph-n : "Nálam is csinálja időnként, aztán pár mp és beáll rendesre. Én nem szoktam ezzel foglalkozni"
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció