Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
van egy sapphire r9 380 nitro 4gb játszok pl ARK vagy anno 2205 vagy mass effect 3 vagy simcity és egy darabig jó aztán vidkari driver behal bezárja a játékot és kiirjs hogy helyreállt addig még hagyán de ahogy behal a driver a vidkari ventik leállnak és nem indulnak el többet cska ha ujrainditom a gépet edig 8x föztem meg a vidkarit igy mert elvileg intelliges a venti vezérlése de ba..ik csinálni bármit is
a kártya 3 hónapos
ilyenkor mi a teendö???
Illetve Gaming vagy sima? Eszre veheto a kulonbseg??
Alul 1 venti,felul 2 db 120as nemkene ennyire melegedjena VGA ,A kabelrengeteget mar elrendeztem de ugyis melegszik. vgay tulzsufolt egy egy helyena kabelek nemtudom probalkozok majd kombinaciokkal 😀
Vami mas tipp esetleg?😀
deadly cross : valami nem frankó nem volna szabad addig mennie... de ahogy látom a hűtés nem valami jó a házadban... hátul nincs venti, elől (gondolom én) csak egy lehet, és az sem elég hatékony a kábelrengeteg miatt... próbáld meg tesztelni levett oldallappal... sok a 94, 80 alatt és akörül kéne hogy legyen...
VGA Msi R9 390 8 Gb Gaming.
táp : EVGA power supply 500 - 16k
vga : MSI R9 380 GAMING 2G R9 380 2GB GDDR5 PCIE - 66k
így 82-ből kijössz!
Nem egy utolso monitor, 3-4 eve vettem 40 ezer forintert! Tisztaban vagyok vele hogy mar nem er ennyit mielott debilnek nezne valaki! Zarojelben megjegyzem, lassan Cpu csere is lesz, nem kell lerohanni a proci limittel!
Koszonom elore is!! Csak a videokartyat most leszeretnem rendezni!!
Nagyon szepen koszonom mindenki segitseget elore is, tovabbi szep napot😀
ha maradnál az AMD nél akkor egy Asus x550ZE amiben eg R7 m270dx+R5 m230 CROSSFIRE van.
Ha Intel-Nvidiásat szeretnél akkor egy Asus x555lb amiben GT940m és FullHD kijelző van.
De van külön topic "Milyen laptopot vegyek játékra!" néven és ott is tudnának segíteni
Mondjuk ami most van nekem Gigabyte GT 630 kb 2,5-3 éves és nincs vele gondom, csak egy új konfigon gondolkodom és jó, ha tisztában vagyok mindennel.
arnold892: persze jók! Az MSI, Gigabyte, az Asus-al sincs sokszor gond.
Olyan kérdésem lenne, hogy most akarok új laptopot venni, csak nem tudom melyik videókártyával lenne jobb, r7 m260 vagy r7 m260dx. Sok helyen nétem volna összehasonlítást/véleményt/resztet de nem nagyon találtam sehol. A laptop az Lenovo Z50-75 lenne fx-7500as procival és 8GB rammal.
Előre is köszi!
de úgy néz ki csak vissza kell küldjem hétfőn
mert nem tudok egy 4k videót végig nézni mert megfagy és fekete kép aztán vissza jön.de addigra természetes le fagy a chrome
:@ :@ :@
Spoiler!
Ahhoz hasonlíthatom csak, amim volt! 😀
Nem indítok vitát, de ez is olyan, mint az AMD vagy Intel.. kinek mi.😀 Szóval így van ahogy mondod!
De a kérdésemre nem kaptam még választ, hogy mire lenne érdemes cserélni, szerintetek?
most win 7 semmi gond.mehet vissza a 8.1😃
Spoiler!
csak most a 8.1 szívat mert egy kulcs sem jó neki.
aztán ha nem ma még vissza tudom vinni.és legkésőbb keddre kicserélik,.
magas tdp
driver hibák
flickering
artifacts
esetleges microlagok
Meg szoktak még egyéb hibák lenni amik most nem jutnak eszembe valami fekete halál vagy mik a faxok azok 😃 Ha pl a 7970 lightning-al nem evett volna több mint 350 watott a gép akkor mardt volna de így nekem jo ez a gtx 960 10%-al gyengébb de itt nem kell félni semmitől és max 200w ból meg vagyok.De nem vagyok nv fan sok ati kártyám volt már és én a fent említett hibákat szerencsére soha sem tapasztaltam velük.Talán 1x volt hibám atival a hd 5870 nem vitte a yt 1080p60fps vidit droppolt a kép vele (jo mondjuk az már régi hardver és azért) de ezen kívül semmi.
most csak a memória sávszélesség fel ment 176gbról 500000 valahányra----
a core clock sem fix mindig alap ugye 300
de néha 301.6 vagy 302.2 mhz 306.8 stb.
Nem is váltanék, ha 2 gigás lenne, még erősen megtuningolva is halk, és max 65 fokos a kártya, szóval nagyon elégedett vagyok vele, de kevés az 1 giga, néha már HD-hoz is.
Őszinte leszek, valahogy piros felé húz a szívem, még a régi FX5200-as időkben megutáltam az NV-t, hogy sorra megfőttek, míg az ATI-k bírták a strapát. Szóval maradnék AMD fronton, gondolkodtam még egy 3 gigás 7970-en, de amióta vannak R szériás kártyák, velük is szemezek, csak így nem tudom követni, hogy most melyik milyen. Úgy akarok VGA-t cserélni majd, hogy "csere nagyobbra", HD6850-et is így cseréltem HD7850-re, és max 20at fizetnék rá.
én sem foglalkoznék vele ha nem idegesíteni(mert eddig egy kártyám sem csinálta)csak ez!
mindegy teszek még egy próbát fel teszem újra a 8.1 aztán ha oké marad ha nem akkor megy.