Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gta4vevo avatar
Nekem is ilyen tápom van bár csak 1 hete de tökéletes!😀

Szerkesztés: Hát igen elég kérdőjeles hogy ez 400w alatt lehet vagy nem😞
0
0
0
0
kisteker avatar
CHIEFTEC iARENA 400W

Erre a tápra rá tudom kötni teljes mértékben a Terv konfigomat úgy, hogy működjön is?
0
0
0
0
cseszka avatar
Az alaplap gyártó azt irja h az F4 bios támogatja a 6 core cpu-t.Nekem az F8 van fent.Most tegyem fel az F4-es verziot,v maradjon az F8?
Itt a link a biosokrol.
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ma770t-ud3_10/download/bios
0
0
0
0
niteforce avatar
cache gyorsitotar meretet jeloli minel nagyobb annal gyorsabb a hdd
0
0
0
0
Rolando avatar
Sziasztok az a kérdésem hogy a merevlemezeknél mit jelent az hogy 16.32 és 64MB-os?
0
0
0
0
niteforce avatar
igen, de a kézikönyvben meghatározott helyre rakd a 4 pinest.
0
0
0
0
wdavid avatar
A GIGABYTE GA-990XA-UD3 alaplapon egy 8 pines 12voltos aljzat van de az én tápomon csak egy 4 pines dugó van...elindul akkor is ha csak egy van bele dugva?
0
0
0
0
sisko avatar
vga-ra MSI Afterburnert ajánlanám,játék közben is kijelzi a hőfokot,fps-t,stb.
0
0
0
0
cseszka avatar
kössz niteforce.az már megvolt,beállitottam arra,és a biosban 1600Mhz-t irt de a cpu-z továbbra is ezt.ekkor visszavettem.szal ha arra teszem nemlesz gond a memókkal ugye?mert támogatják az 1600Mhz-t.
0
0
0
0
niteforce avatar
cseszka írta:
Estefele gyülnek a hozzáértök,erre a hszre #11322 kérnék segitséget.

Gondolom BIOS-ban manuálisan kell beállítani 1600 MHz-re a memóriát.
a **** MHz O.C az azt jelenti hogy az eredetileg azon az órajelen járó ramokat manuálisan kell beállítani arra az órajelre. mert nem automatikusan megy annyin. szóval neked is biosban kell beállítani hogy magasabb órajelen (ebben az esetben 1600 MHz-n) menjen. A képen 667 MHz vagyis effektív 1333 MHz van.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
kisteker írta:
Értem, összekeresem a cuccokat 😀

L a m b d a c o m p u t e r.-en raktam össze.
0
0
0
0
kisteker avatar
Értem, összekeresem a cuccokat 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Estefele gyülnek a hozzáértök,erre a hszre #11322 kérnék segitséget.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
kisteker írta:
Egyszer néztem egy fórumot, az ennél is jobb volt. Ott a gyerek azt írta:

"aha és ilyen videókártyát honnan tudok letölteni?"

Amúgy szerintetek melyik a jobb? A terv 1 vagy a terv 2 konfigom? (igen, még mindig ezzel piszkállak titeket 😀😉

Terv III-hoz mit szólsz?

Gigabyte GA-970A-UD3
AMD Phenom II X4 955 Black Edition Box
Kingmax DDR3 1333MHz 4GB Kit
Sapphire HD6870 1GB DDR5 11179-09-20G
Samsung SpinPoint F3 1TB HD103SJ
FSP HEXA 500W
Thermaltake VL80001W2ZD V3 Black Edition Fekete
Samsung SH-D163C/BEBE 16/48x Black

138.440,-Ft

Én biztosan ezt venném. A Phenom II X4sokáig elég lesz, és tudod bővíteni, az Intel Core i5 2400-at meg csak i7 2600-ra lenne érdemes, vagyis nem lenne, hiszen nem használnád ki. Vedd ezt, és majd teszel egy Bulldózer-t bele később.
0
0
0
0
kisteker avatar
Egyszer néztem egy fórumot, az ennél is jobb volt. Ott a gyerek azt írta:

"aha és ilyen videókártyát honnan tudok letölteni?"

Amúgy szerintetek melyik a jobb? A terv 1 vagy a terv 2 konfigom? (igen, még mindig ezzel piszkállak titeket 😀😉
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Synda írta:
00randyorton írta:
am megtudnátok mondani h melyik (NORMÁLIS) óldalról lehet letölteni pixel shadert? nagyon jó lenne ha vlki le írná mert már a f@szom ki van vele😠😠😠😠

www.Vegyél új videó kártyát.hu 😆

Hát ez de nagy😆
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Engem a psyhx üzemeltetése érdekelne 😀
Külön kell telepíteni mind egy Drivert,vagy ezt már a kártya beillesztése,és Driver telepítése után használhatom? 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
nincs oldal ahonnan le lehet tölteni. az nem szoftver, nem letölthető.
ha kevés a pixel shader verzió, akkor új VGA-t kell venni.
0
0
0
0
no avatar
am megtudnátok mondani h melyik (NORMÁLIS) óldalról lehet letölteni pixel shadert? nagyon jó lenne ha vlki le írná mert már a f@szom ki van vele😠😠😠😠
0
0
0
0
cseszka avatar
És mivel tom meglöni ugy h közbenn cpuz-ben lássam h meddig megy fel?Gondolok arra,h pl mire kikapcsolom azt a valamit addigra visszaveszi.Everest stab.teszt alatt se ugrott feljebb.
0
0
0
0
Devis avatar
ha a gép "nyugalmi" helyzetben volt akkor természetes h ennyin mennek
0
0
0
0
niteforce avatar
nem a legjobb konfig, az 1156 platform mar most elavult nem hogy jovo nyaron, es az a vga sem a legjobb valasztas hiszen elegge nem eri meg es hogy jovore milyenek lesznek a jatekok azt nem tudom de valoszinu hogy akkor mar inkabb egy alsobb kategorias lenne. majd addig meglesz az uj amd es intel platform is es az uj vga generaciok is meglesznek mar boven adigra. masik hogy ilyen elore nem erdemes tervezni.
0
0
0
0
Rolando avatar
sziasztok jövö nyáron veszek új gépet (kiraktam a konfigot a gépházba).És pls valaki ha tudná kommentálni hogy mi jó benne és mi nem mert rohadt sok pénz lesz és nem akarok valami ócska gépet venni.Elöre is köszi
0
0
0
0
niteforce avatar
simán meg lehet csinálni. azt javaslom ne csak megjegyezd, hanem írd is fel hogy van beforrasztva 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
WackoSheep írta:
Hát azért annyira nem kér mert ha egy ujat veszek az talán drágább! 😀

Képesek elkérni ezért a max 10 perces, könnyű melóért 2eFt-ot...
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
WackoSheep írta:
mi az a cinezed meg nem fogom felvagdosni a szigetelést mert am is a végénék van a gond ahol bemegy a műanyag házba!!!

Szet kell akkor szedned a gamepadot, es meg kell jegyezned, hogy melyik vezetek hova van forrasztva (a forrasztás jelenti a cinezést). Miutan megjegyezted, hoyg melyik hova van bekotve, utana elvagod a kabelt tovenel, ahol bemegy a kontrollerbe (vagy legabbis levagod addig a reszig, ahol az erintkezesi hiba van), es az ottmaradt csonkokat (amik meg oda vannak forrasztva) leforrasztod.
Ezutan megblankolod a megmaradt kabelt ahol levagtad, nagyjabol olyan hosszan, mint amilyen volt es a megfelelo vezetekeket a megfelelo pontokhoz visszaforrasztod forrasztoonnal (cinnel).
Ezutan osszeteszed es remenykedhezsz, hogy nem forrasztottal el semmit ^^

Ha minden ***a, akkor menni fog.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
WackoSheep írta:
Hát azért annyira nem kér mert ha egy ujat veszek az talán drágább! 😀

Szétbontod a kábelokat..megnézed hol van megtörve,azt a részt kivágod,össze cinezed és annyi 😃
Nekem a billentyűzet úgy néz ki..gyönyörű 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
WackoSheep írta:
Iylet javítanak vhol?

Biztosan, de ezért kár fizetni. 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
WackoSheep írta:
an egy Logitech Chillstream gamepadom amely egyik pillanatról a masikra nem érzékel a gép ha bedugom vagyis ha megmonzgatom a kábelét akkor néha beveszik ha elmozdul akkor emgint lekapcsolja a gépről mi a baj gondolom vmi érinzkezési hiba és lehet valahogy orvosolni mert nagyon gáz lenne ha nem emrt nem egy olcsó darab.

Biztos, hogy érintkezési hiba. Cseréld ki a kábelét, vagy keresd meg, hogy pontosan hol van benne a törés, és vágd ki azt a részt. Ezen kívül csak egy megoldás van, ha még garanciás... 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok az miért van, hogy egy 19 perces számnak a virtual dj pro csak az első 20 másodpercét tölti be egyszerre? gépet újraindítottam egy órája kitünően működött
0
0
0
0
Cooley avatar
hector maio írta:
Sziasztok valaki tudna mondani 1 olyan programot aminek az a lényege hogy automatikusan klikkel pl. ha benyomom a görgőt akkor úgy érzékeli mintha folyamatosan nyomnám a bal egérgombot csak ennyit kell tudnia és ha esetleg tudnák küldeni letöltő linket az megköszönném 😃

[LINK] 😀
0
0
0
0
Adam996 avatar
Sziasztok valaki tudna mondani 1 olyan programot aminek az a lényege hogy automatikusan klikkel pl. ha benyomom a görgőt akkor úgy érzékeli mintha folyamatosan nyomnám a bal egérgombot csak ennyit kell tudnia és ha esetleg tudnák küldeni letöltő linket az megköszönném 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Áldom is, aki megalkotta, így tudok Master of Magic-ezni. 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
ja dosboxal konkrétan minden régi dosos cucc megy
0
0
0
0
Cooley avatar
akos328 írta:
Akk melyikek azok a régi játékok, mert nekem 32bites laptomomon elmentek vmi nagyon régi játékok, de DOS szintú játékok voltak.

Sok ilyen van. Pl a Heroes of Might and Magic első része is elfut még most a win7 x64-en is, de van dos alapú indítása is. 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Akk melyikek azok a régi játékok, mert nekem 32bites laptomomon elmentek vmi nagyon régi játékok, de DOS szintú játékok voltak.

nah jólvan annyira nem érdekel, de nem is tudom mia különbség egy régi pl WIN3.0 játék és egy DOS-os játék között, azt tudom grafikailag nagyon hasonlítanak😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Koppy96 írta:
Az alaplapi videokártyára hogy lehet több memóriát tolni ? Én a BIOSban nem találtam ilyesmit, pedig tudomásom szerint lehet ilyet csinálni

Pedig a bios-ban lesz. Mindent menüpontot végignéztél? Valószínűleg integrated devices vagy hasonló alatt találod meg.

akos328 írta:
😆 DOS-os program, viszont a DOS-os játék 32-bitesen elmegy még😃

NT4.0 óta egyik NT alapú vindózon(2000, XP, Vista, 7) sem futnak a dos programok, akárhány bit-es is. 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
😆 DOS-os program, viszont a DOS-os játék 32-bitesen elmegy még😃
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Az alaplapi videokártyára hogy lehet több memóriát tolni ? Én a BIOSban nem találtam ilyesmit, pedig tudomásom szerint lehet ilyet csinálni
0
0
0
0
Cooley avatar
akos328 írta:
Rendicsek, így okés, nem mondtam h rosszul írtad csak h nem értem.
Amúgy amikor raktam újra a gépet akkor is volt 2 progi ami hibát írt ki telepítéskor, mialatt az XP-re simán felment. meg ne kérdezd lécci melyikek voltak azok mert már nem emlékszem, de azt hiszem az egyik a NoD-volt amikor azt akartam felrakni amit az Xp-re is leszedtem, utána derült ki van 64-bites is, a másik meg talán a flash player volt, addig nem menteka videók, amígy nema 64biteset raktam fel. ŐŐ azt hiszem eza 2 volt az.

Nekem eddig csak dos-os programok voltak, amik szövegeltek, hogy nem futtatható x64 rendszeren, de ez természetesen érthető. 😆 Minden esetre a dosbox azt is megoldotta. 😜
0
0
0
0
akos328 avatar
Rendicsek, így okés, nem mondtam h rosszul írtad csak h nem értem.
Amúgy amikor raktam újra a gépet akkor is volt 2 progi ami hibát írt ki telepítéskor, mialatt az XP-re simán felment. meg ne kérdezd lécci melyikek voltak azok mert már nem emlékszem, de azt hiszem az egyik a NoD-volt amikor azt akartam felrakni amit az Xp-re is leszedtem, utána derült ki van 64-bites is, a másik meg talán a flash player volt, addig nem menteka videók, amígy nema 64biteset raktam fel. ŐŐ azt hiszem eza 2 volt az.
0
0
0
0
Cooley avatar
akos328 írta:
nah várjál Cooley nem értem tisztán:
Van olyan 32bit-es, ami elfut 64bit-esen?
---> megkérdőjelezted azt amit modntam h
van olyan 32bites program ami elfut 64-bites OS-en

Aztán
Én még nem találkoztam olyan 32bit-essel, ami ne futna el 64bit-es oprendszeren
, de itt meg most te is azt mondod h elmegy a 32bit-es a 64bit-esen. Akk most hogy is állunk😃
nem kötözködni akarok, mert egy picivel jobban értesz hozzá azt már leszűrtem, de ... 😆

Javaslom, hogy olvasd el még párszor, amit írtam, mert jól fogalmaztam. 😉 Segítek. Te azt mondtad, hogy "van olyan 32bit-es, ami x64-en is elmegy", én rákérdeztem, hogy "van olyan?", majd az azt következő mondatom azt jelenti, hogy nemcsak, hogy van, de csak olyan van. Érted? 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
nah várjál Cooley nem értem tisztán:
Van olyan 32bit-es, ami elfut 64bit-esen?
---> megkérdőjelezted azt amit modntam h
van olyan 32bites program ami elfut 64-bites OS-en

Aztán
Én még nem találkoztam olyan 32bit-essel, ami ne futna el 64bit-es oprendszeren
, de itt meg most te is azt mondod h elmegy a 32bit-es a 64bit-esen. Akk most hogy is állunk😃
nem kötözködni akarok, mert egy picivel jobban értesz hozzá azt már leszűrtem, de ... 😆
0
0
0
0
Xavi001 avatar
64 bites van most tettem fel mert 32 bitesen sem ismerte fel :/ hát én az ilyen álligatós dolgokat nem vágom 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
akos328: Van olyan 32bit-es, ami elfut 64bit-esen? Én még nem találkoztam olyan 32bit-essel, ami ne futna el 64bit-es oprendszeren, ahogy azt a józan paraszti logika is diktálja. 😃

Xavi001 írta:
Sziasztok.
Az baj ha 64 bites win7 van a gépemen és nem 64 bites progik vannak rajta? a driverek 64 bitesek.. a C meghajtón van 1 olyan mappa hogy program fájlok és programfájlok(x86) ez így természetes?
És 4GB ramból csak 3.12 használható ezt hogyan tudnám orvosolni ?

Nem gond, és az úgy természetes. A memóriadolognak meg sok oka lehet. Viszont a 3.12GB az tökéletesen pontosan annyi, amennyit a 32bit-es oprendszer támogat, viszont 2 féle programfájl mappád van, ami csak x64-nél van, szóval érdekes. 😃
0
0
0
0
no avatar
Az nembaj ha 64bitesen 32bites cuccok vannak, csak forditva lenne baj.

a 3gb-s problémát már több helyen olvastam win7-nél, de fogalmam sincs hogy mi lehet a baj.
0
0
0
0
akos328 avatar
van olyan 32bites program ami elfut 64-bites OS-en, de van amelyik nem. ha rendesen fut egy 32bites program akk semmi baj nincs, de ez álltalában kiszokott derülni már telepítéskor h a program nem tud mit kezdenia 64-bites rendszerrel, vagy első indításkor vmi hibaüzenetet dob ki, ami akkor szintén arra utal.
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Sziasztok.
Az baj ha 64 bites win7 van a gépemen és nem 64 bites progik vannak rajta? a driverek 64 bitesek.. a C meghajtón van 1 olyan mappa hogy program fájlok és programfájlok(x86) ez így természetes?
És 4GB ramból csak 3.12 használható ezt hogyan tudnám orvosolni ?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció