Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
atikac avatar
Asus M5A78L-LE Socket AM3
0
0
0
0
Osynho avatar
Alaplap: Asus

😂 Köszi az infót! 😃

Nem ismerem az Asus biosokat, de kell lennie egy olyan menüpontnak, ahol az fsb-ram arányt tudod állítani. Az időzítéseket állíthatod alacsonyabbra, ha mégsem emeled az órajelet.
0
0
0
0
atikac avatar
Jarkaltam biosban de semmi olyasmit nem lattam amit irsz (legalabbis nem ismerem)..ilyesmivel meg nem volt dolgom. Biosban annyit lattam hogy az idozites 9-9-9-24
Egyeb tampont hogy mit keressek?

(frissitettem az aktiv gepemet)
0
0
0
0
Osynho avatar
Konfigot nem írtál, így elég nehéz segíteni. Egyébként a biosban állítsd át a ram szorzót.
0
0
0
0
atikac avatar
Hali

Ma szereltettem ossze az uj gepem. Es a 3dmark es everest szerint is 600 akarhany MHz-es a Ram-om pedig 2x2 Gb Kingston HyperX Blue 1600 MHz-es ram van benne

Namarmost en neztem valamit rosszul vagy ha megsem akkor hogy lehetne elocsalni belole az 1600 Mhz-et?

Koszi
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
LobiDrg írta:
Itt azért elég nagy gyorsulást mutat 😉 [LINK] Jo gondolom egy rendes proci is kellene mert a mostani ahlon II x2 esem mellé fölösleges lenne a cf.De nemsoká lesz Phenom II X4 955 😀.Na mindegy majd lesz valami.Köszönöm mindenkinek a választ 😀

Phenom II X4 3500Mhz+HD5830CF, Gyorsabb lenne HD5870-nél.
0
0
0
0
no avatar
Itt azért elég nagy gyorsulást mutat 😉 [LINK] Jo gondolom egy rendes proci is kellene mert a mostani ahlon II x2 esem mellé fölösleges lenne a cf.De nemsoká lesz Phenom II X4 955 😀.Na mindegy majd lesz valami.Köszönöm mindenkinek a választ 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ilyen viszonlag gyengébb kártáykból nem érdemes CF-et épiteni..nem éri meg mert nem hoz akkor gyorsulást... HD5850, HD5870/HD6870, HD6950, HD6970... kb ezekből érdemes CF-et épiteni
0
0
0
0
no avatar
Értem 😀 Akkor ha melegszik az gondolom hosszútávon nem olyan jó.Most nem melegszik egyáltalán 😀Akkor végsősoron belevágjak a cf-be vagy ne ? 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
LobiDrg írta:
Én ismerek olyat aki 6970-et kötött rá. 😀 Végül is ha ez elbírta akkor a 4830cf-et is ek kellene bírnia.De egyébként miért nem kötnéd rá ?
Mert ez az új cx 430-as gyengébb mint a régebbi cx400-as.Meg mások is mondták, hogy 400w-os táp nagyon melegszik 6950-es mellett.
0
0
0
0
no avatar
Én ismerek olyat aki 6970-et kötött rá. 😀 Végül is ha ez elbírta akkor a 4830cf-et is ek kellene bírnia.De egyébként miért nem kötnéd rá ?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
LobiDrg írta:
Még annyit kérdeznék hogy egy Corsair CX430-as táp elbírna egy 4830 Crossfire-el ?
Elbírná.De én nem kötném rá.
0
0
0
0
niteforce avatar
de igen
kevesebb lehet 😀
de nézd meg cpu support listeben az a biztos 😀
0
0
0
0
wdavid avatar
ha CFet akarsz akkor szerintem legalább 550-600Wos tápot vegyél, bár nem ismerem a 4830 fogyasztását 😃
0
0
0
0
no avatar
Még annyit kérdeznék hogy egy Corsair CX430-as táp elbírna egy 4830 Crossfire-el ?
0
0
0
0
philips20 avatar
elem lemerült ? vagy ilyesmi
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.5 napig áramtalanítva volt a gépem teljesen és ma mikor hazaértem összedugdostam mindent és a gép a sokadik bekapcsolásra sem akart elindulni.Csak felpörögtek a ventik.A monitor be sem kapcsolt.Majd kivettem az alaplapból az elemet és visszaraktam.Aztán nagynehezen elindult.Mi lehet a baj?Előre is köszi 😀
0
0
0
0
wdavid avatar
akkor megnyugodtam 😃 köszönöm szépen 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
wdavid írta:
engem az érdekelne h miben vehető észre ha limites a proci? az új gépembe egy Phenom II X4 955öt szeretnék HD6870el... (vagy egy X4/X6os bulldozert ami talán nem lenne annyira limites)

A Phenom II X4-el sem lesz limites.
0
0
0
0
wdavid avatar
engem az érdekelne h miben vehető észre ha limites a proci? az új gépembe egy Phenom II X4 955öt szeretnék HD6870el... (vagy egy X4/X6os bulldozert ami talán nem lenne annyira limites)
0
0
0
0
szolnokiferenc 23 avatar
Nekem olyan kellene mint a fraps fps mérője.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
szolnokiferenc 23 írta:
És ez játék közben is méri a hőmérsékletett?
Igen.De csak ha kint hagyod az asztalon.
0
0
0
0
szolnokiferenc 23 avatar
És ez játék közben is méri a hőmérsékletett?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
szolnokiferenc 23 írta:
Üdv. ajánljatok légyszi egy olyan progit ami játék közben méri a vga-m hőmérsékletét. köszi előre is.
Én MSI Afterburnert használok.Ezzel sok mindent lehet mérni meg még tuningolni is lehet.
0
0
0
0
szolnokiferenc 23 avatar
Üdv. ajánljatok légyszi egy olyan progit ami játék közben méri a vga-m hőmérsékletét. köszi előre is.
0
0
0
0
SkyTon avatar
hogyan tudom gyorsítani a gépem mit cseréljek benne a vidkarik kívül és mire ár 100-200 körül
0
0
0
0
philips20 avatar
Quadgame94 írta:
Kéne egy kis Help.

50 000Ft-ig, kéne egy TV. Mit ajánlotok? Nem kell LCD meg Plazma, mert az ki sem jönne, hanem olyan kell, amire ráköthetem az Xboxom-at.

LG 19LD320 ez 51e

Philips 19PFL3205H 41e

Orion T19S 40e

Toshiba 22EL833 55e ez led es pl
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Kéne egy kis Help.

50 000Ft-ig, kéne egy TV. Mit ajánlotok? Nem kell LCD meg Plazma, mert az ki sem jönne, hanem olyan kell, amire ráköthetem az Xboxom-at.
0
0
0
0
hojofor avatar
Csá! Van egy Philips LX3000D rendszerem és az olvasó feje tönkrement. Mivel egyáltalán nem használom arra gondoltam rákötném gépre, mert nagyon jó hangja van. Na most itt meg is akadtam. Kerestem dolgokat hogyan lehet gépre kapcsolni egy házimozit, de nem nagyon értek hozzá. 😃 Esetleg ha valaki tudna ötleteket, hangkártyákat, kábeleket mondani. Meg összeszerelési útmutatást az nagyon jól jönne. 😃 Előre is köszi. 😀

http://download.p4c.philips.com/files/l/lx3000d_22s/lx3000d_22s_pss_eng.pdf

Leírása. 😃

Szóval amire eddig rájöttem, hogy szükség van egy 5.1-es hangkártyára amu rendelkezik AUX csatlakozóval. Most azon akardtam fenn, hogy olyan kábelt nem találok amelyik jó lenne az összekötésre. Esetleg valaki jártas a témában? o.o

Képek a gép hátuljáról és könyvéből.

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Tényleg a crucialt kihagytam, na az rohadt jo még

GokuTM: azért nincs megemlitve a kingston, mert szar SSD-ket gyárt...
0
0
0
0
Cooley avatar
Matyi10 írta:
philips20 írta:
Matyi10 írta:
az ssd-re az op. rendszert szokták rakni?

ajánlott igen mivel nem túl nagy a kapacitása de igy legalább a rendszer nagyon gyors, legalábbis én így tettem

értem😀 és milyen márka számít jónak?

Én a Crucialt ajánlom. 😀
0
0
0
0
philips20 avatar
Matyi10 írta:
hardX írta:
Corsair, Intel, OCZ

De a legjobb sztem a corsair

köszi

nekem intel van és eddig tökéletes
0
0
0
0
twoKgames avatar
de ezt az SSD sebességet hogy lehet kihasználni (gondolom másolásnál de más nem jut eszembe mert cd olvasás az a meghajtótól függ a letöltés meg a nettől 😃
szóval még mindig nem értem tökéletesen
0
0
0
0
Matyi10 avatar
hardX írta:
Corsair, Intel, OCZ

köszi
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Corsair, Intel, OCZ

0
0
0
0
Matyi10 avatar
philips20 írta:
Matyi10 írta:

ajánlott igen mivel nem túl nagy a kapacitása de igy legalább a rendszer nagyon gyors, legalábbis én így tettem

értem😀 és milyen márka számít jónak?
0
0
0
0
kisteker avatar
Ha alkalmazás többszálúsított, akkor a Hyper Threadinges procikon jobban fut, mint ha magonként csak egy szálat kezelne a processzor? A másik pedig, hogy egy GTX 460-at rá tudok-e kötni egy chieftec 400 wattos iArenára? (molex-pci átalakítással akár)
0
0
0
0
philips20 avatar
Matyi10 írta:

0
0
0
0
Matyi10 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
ok 😃 nem néztem meg hol laksz 😃😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Csak poénkodtam,160-170km laksz tölem,az már egy kisseb kirándulás lenne.Szerintem a zöld is szép,de legjobban a kék meg a piros tetszik.
0
0
0
0
niteforce avatar
ha fizeted a postát vagy pesten 5. kerületbe át tudod venni örömmel odaadom 😀
zöld
0
0
0
0
cseszka avatar
akk inkább add nekem.Joljön a terminátoromhoz.
0
0
0
0
niteforce avatar
akkor ujrakabelezem

SZERK: megoldódott, köszi a segítséget 😀
a neont meg kihajítom a francba 😃😃
0
0
0
0
cseszka avatar
niteforce írta:
sziasztok segitsetek nem indul el a gep, radugtam egy neonsort de nem jol vilagitott es utana kikapcsoltam hogy atrakjak egy kabelt de most nem indul el a gep bekapcsolom sokaig megy csak ugy aztan normalis egyet csippant de nincs kep.segitsetek kerlek. most aramtalanitottam megnezem mi lesz

H érted h nem jol világitott?Jo hejre dugtad?" atrakjak egy kabelt "ez kicsit furánn hangzik.Nem mozdult el másik kábel?VGA táp kábel?Esetleg vga-nem mozdult ki a pcie slotbol?Szedd ki a neont,majd minden kábelt,és rakd össze ujra ugy ahogy kell,lehet h valamit közben kirántottál.
0
0
0
0
akos328 avatar
nem dugtál vmit félre, és rövidre zártad a vasat?
0
0
0
0
niteforce avatar
aramtalanitottam 5 percig most sem jo segitsetek plz
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció