Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
GAMER2 írta:
MaxGamer írta:
niteforce írta:
ximo írta:
niteforce írta:
Andris1994 írta:
https://partner.pinsoft.com/b2b/public/review.iface?itemId=401206973

ne vegyél gigabyte-ot

Na ez azért így erős, hogy valaki ne vegyen Gigabyte-ot, vagy Asrock ot, ezt így kategorikusan kijelenteni blődség! Az összes gyártónak vannak jó és rossz szériái (talán az Asust leszámítva ami cserébe rohadt drága), amúgy ha nincs az embernek személyes tapasztalata inkább ne ajánlgasson, én is azért nem tettem...

Aki tovább olvasta a dolgot tudhatja hogy 1155-re értettem.
Utóbbi meg hülyeség, rengeteg embert hallottam itt hogy a giga nem jó 1155-ben, sőt más helyeken sem. Elfüstöltek kisebb tuning hatására, van videó is róla.

hát nem tudom 6 éves a giga alaplapom igaz hogy nem volt benne tunning szépen bírja ahoz képest.

Jó, és neked senki sem mondta, hogy más lapjai is szarok a gigának, mi csak az 1155-ös szériát mondtuk rossznak.😃

az lehet nem szállok vitába 😜 csak leírtam tapasztalatom 😃
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
ezt már próbáltam, és nemjó 😞
0
0
0
0
Joker avatar
penzessandor írta:
win 7 32 bites

Akkor a frissítésekkel lefogja szedni ajánlott frissítésként.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
MaxGamer írta:
niteforce írta:
ximo írta:
niteforce írta:
Andris1994 írta:

ne vegyél gigabyte-ot

Na ez azért így erős, hogy valaki ne vegyen Gigabyte-ot, vagy Asrock ot, ezt így kategorikusan kijelenteni blődség! Az összes gyártónak vannak jó és rossz szériái (talán az Asust leszámítva ami cserébe rohadt drága), amúgy ha nincs az embernek személyes tapasztalata inkább ne ajánlgasson, én is azért nem tettem...

Utóbbi meg hülyeség, rengeteg embert hallottam itt hogy a giga nem jó 1155-ben, sőt más helyeken sem. Elfüstöltek kisebb tuning hatására, van videó is róla.

hát nem tudom 6 éves a giga alaplapom igaz hogy nem volt benne tunning szépen bírja ahoz képest.

Jó, és neked senki sem mondta, hogy más lapjai is szarok a gigának, mi csak az 1155-ös szériát mondtuk rossznak.😃
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
ximo írta:
niteforce írta:
Andris1994 írta:

ne vegyél gigabyte-ot

hát nem tudom 6 éves a giga alaplapom (lga775) igaz hogy nem volt benne tunning szépen bírja ahoz képest.
0
0
0
0
Joker avatar
penzessandor írta:
hali, van bátyámnak egy MSI PT890 Neo v2 (MS-7258) alaplapja és nem találok hozzá hang drivert.. 😞 nem tudtok segíteni?
van külön hangkártya is, de ahhoz sem találok 😕
Realtek ALC655 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller ez a hangkártya, de az eredeti telepítőjét valahogy ***ta.
remélem tud valaki segíteni 😃D

[LINK]
Itt van menj az europe-ra és már jön is lefelé😉
0
0
0
0
Joker avatar
penzessandor írta:
nem jó 😞

xp van rajta?
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
hali, van bátyámnak egy MSI PT890 Neo v2 (MS-7258) alaplapja és nem találok hozzá hang drivert.. 😞 nem tudtok segíteni?
van külön hangkártya is, de ahhoz sem találok 😕
Realtek ALC655 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller ez a hangkártya, de az eredeti telepítőjét valahogy ***ta.
remélem tud valaki segíteni 😃D
0
0
0
0
metamorf avatar
Cooley írta:
Én az MSI B75A-G43-t ajánlanám.

Nem néz ki rosszul, csak sajna nem lehet kapni ahol venni fogom az alaplapot.

ximo írta:
Hát ebben az árban nem igazán tudom mi számít jó választásnak de ennyiért ugyan úgy P67-es chip set ben lehetne gondolkodni, csak ugrik sok minden, úgy mint SLI-CF, stb szóval én biztos nem az alaplapon spórolnék...
Talán valaki tud személyes tapasztalatból írni, amit Cooley ajánlott biztos nem lehet rossz...

Nem is terveztem SLI-CF-et úgyhogy az nem gond.

Ez milyen lenne? :
ASROCK H77M
0
0
0
0
ximo avatar
Na mindegy ti tudjátok, én nem vagyok valami nagy guru, nekem 3 1155-ös lappal volt dolgom, 2 olcsóbb Asus, meg a P67-es Gigabyte, egyikkel sem volt gondom, de az utóbbi volt a legszimpatikusabb (mondjuk legdrágább is)

De innen indultunk: "kösz, bár ahogy így nézem egy i5-2300/2400-el lehet jobban járnék mert akkor még beleférne egy hd7850 a keretbe, ahhoz milyen lapot ajánlasz olyan 20k-ért?"
Tud valaki Metamorf-nak ajánlani jó lapot 20E-ért?
0
0
0
0
niteforce avatar
ximo írta:
http://www.youtube.com/watch?v=dPYlCHOozDw
Nagyon szarok az Asus lapjai is mostanában 😀
Ja, hogy egy video alapján ne vonjunk le messzemenő tapasztalatokat?
Nem akarom én itt tukmálni a Giga lapjait, csak nem értem mi ez a hangulatkeltés itt ez ellen a gyártó ellen.

nem a giga ellen vagyok csak 1155-re érdemesebb mást venni.
Vissza lehet olvasni nem egy ember mondja hogy a giga levitte a minőséget 1155-ben.
0
0
0
0
ximo avatar
http://www.youtube.com/watch?v=dPYlCHOozDw
Nagyon szarok az Asus lapjai is mostanában 😀
Ja, hogy egy video alapján ne vonjunk le messzemenő tapasztalatokat?
Nem akarom én itt tukmálni a Giga lapjait, csak nem értem mi ez a hangulatkeltés itt ez ellen a gyártó ellen.
0
0
0
0
niteforce avatar
nem arra gondoltam amit direkt gyújtanak fel...
de a te kedvedért nem fogok bizonyítékokat vadászni, van jobb dolgom is
kérdezz meg mást is
0
0
0
0
niteforce avatar
ximo írta:
niteforce írta:
Andris1994 írta:

ne vegyél gigabyte-ot

0
0
0
0
ximo avatar
niteforce írta:
Andris1994 írta:

ne vegyél gigabyte-ot

0
0
0
0
niteforce avatar
Andris1994 írta:
hehe ez kemeny 😆
amugy mi bajod a lapal ,olcso es jo 😆

1155-ben sok a szar giga
0
0
0
0
niteforce avatar
Andris1994 írta:
halgas a 14 evesre 😆😆😆

hallgass a 17 évesre aki nem ajánlott jót...
ennyi erővel odamegyek az utcán egy 85 éveshez és összeállíttatok vele egy gépet biztos ő fogja a legjobbat ajánlani.
0
0
0
0
niteforce avatar
Andris1994 írta:

ne vegyél gigabyte-ot
0
0
0
0
ximo avatar
Hát ebben az árban nem igazán tudom mi számít jó választásnak de ennyiért ugyan úgy P67-es chip set ben lehetne gondolkodni, csak ugrik sok minden, úgy mint SLI-CF, stb szóval én biztos nem az alaplapon spórolnék...
Talán valaki tud személyes tapasztalatból írni, amit Cooley ajánlott biztos nem lehet rossz...
0
0
0
0
Cooley avatar
metamorf írta:
ximo írta:
metamorf írta:
Sziasztok, milyen alaplapot ajánlotok i5-2400/2300-hez kb 20k-ért, illetve 2500k-hoz 25-30k-ért? k-sal lenne oc egy olyan 4-4,2Ghz-ig, cf nem kell. 6870-el vagy 7850-el lenne.

Alaplap: MSI P67A-GD65-B3 pl vagy Gigabyte GA p67 UD3p, vagy GIGABYTE GA-Z68XP-UD3, ASROCK Fatal1ty P67 Performance, sajna az Asus p67-es Z68-as lapjai meglehetősen drágák, nem hiszem, hogy egy "rendes Atx" szabványú beleférne az említett keretbe Szóval szerintem MSI/ Gigabyte P67/ Z68-as lapjai között keresgélj! Ui: nem biztos hogy 30E-en belül maradsz :/

kösz, bár ahogy így nézem egy i5-2300/2400-el lehet jobban járnék mert akkor még beleférne egy hd7850 a keretbe, ahhoz milyen lapot ajánlasz olyan 20k-ért?

Én az MSI B75A-G43-t ajánlanám.
0
0
0
0
metamorf avatar
ximo írta:
metamorf írta:
Sziasztok, milyen alaplapot ajánlotok i5-2400/2300-hez kb 20k-ért, illetve 2500k-hoz 25-30k-ért? k-sal lenne oc egy olyan 4-4,2Ghz-ig, cf nem kell. 6870-el vagy 7850-el lenne.

Alaplap: MSI P67A-GD65-B3 pl vagy Gigabyte GA p67 UD3p, vagy GIGABYTE GA-Z68XP-UD3, ASROCK Fatal1ty P67 Performance, sajna az Asus p67-es Z68-as lapjai meglehetősen drágák, nem hiszem, hogy egy "rendes Atx" szabványú beleférne az említett keretbe Szóval szerintem MSI/ Gigabyte P67/ Z68-as lapjai között keresgélj! Ui: nem biztos hogy 30E-en belül maradsz :/

kösz, bár ahogy így nézem egy i5-2300/2400-el lehet jobban járnék mert akkor még beleférne egy hd7850 a keretbe, ahhoz milyen lapot ajánlasz olyan 20k-ért?
0
0
0
0
ximo avatar
metamorf írta:

0
0
0
0
Sanchez avatar
metamorf írta:

ASUS P8H61-M LE/USB3 REV 3.0 ?
0
0
0
0
metamorf avatar
0
0
0
0
Csatesz avatar
Synda írta:
Badboylol írta:
Akkor haverom mondott hülyeséget! 😃 Ő már beszélt vmi AM4 meg Am5ről hogy ha majd azok kijönnek azok lesznek jók! 😆

Am4 valóban jön...😆

"A következő napokban csapódik a Csendes-óceánba az orosz Expressz-AM4 műhold"

Na de ennyi 😆 Haverom már kicsit részeg volt mikor elkezdet okoskodni! 😆
0
0
0
0
Csatesz avatar
Akkor haverom mondott hülyeséget! 😃 Ő már beszélt vmi AM4 meg Am5ről hogy ha majd azok kijönnek azok lesznek jók! 😆
0
0
0
0
Csatesz avatar
A procihoz AMD FX-6100 3.30GHz AM3+ BOX kell és a lap ASUS M5A87 AM3+ ilyen! Tegnap ismerősöm mondta ezt és nem nagyon akartam el hinni neki!
0
0
0
0
niteforce avatar
Badboylol írta:
Azt szeretném megkérdezni hogy tényleg igaz az hogy én hiába venném meg az AMD Fx-6100 ezzel az alaplappal Asus M5A87 skt940 a 6 magot nem tudnám használni? Csak 4et belőle vagy hogy van ez?

ilyen nincs.
Ha támogatja a procit akkor teljesen ki fogja használni, ha nem támogatja akkor el sem indul.
0
0
0
0
Csatesz avatar
Azt szeretném megkérdezni hogy tényleg igaz az hogy én hiába venném meg az AMD Fx-6100 ezzel az alaplappal Asus M5A87 skt940 a 6 magot nem tudnám használni? Csak 4et belőle vagy hogy van ez?
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
1155-re semmiféleképpen nem ajánlott a Giga lap. Asus/MSI inkább.
0
0
0
0
niteforce avatar
sacpatrik írta:
Szerintem Alaplap helyett mehetne Gigabyte CPU helyett pedig Intel Core i5 😀
Meg ha már Intel akkor egy Nvidia GTX560 😀

1155-re gigabyte-t ne vegyél.
a GTX560 meg nem éri meg, csak a Ti. intelhez nem értem miért kell nvidia. Tévhít hogy AMD-Ati Intel-Nvidia...
0
0
0
0
no avatar
Szerintem Alaplap helyett mehetne Gigabyte CPU helyett pedig Intel Core i5 😀
Meg ha már Intel akkor egy Nvidia GTX560 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Alaplap: ASUS P8Z68-V LX 27K
Proci : Intel Core i5 2500K 54K
RAM : ADATA 4 GB 1333 MHz 6K
VGA : Radeon HD6850 1GB GDDR5 33K
HDD : WD Caviar Blue 500 GB 18K
Táp : XFX Pro 450W 14K
Cooler: Cooler Master hyper TX3 5K
ház: CoolerMaster Elite 335 9K

166 ezer forint.

szerintem olcsóbb is mint a fenti de még jobb is.
0
0
0
0
molnatika avatar
Hello mindenki szerintetek ezek az alkatreszek kompatibilisek e egymasal ha nem ako javasolhatok jobat es ha valameik alkatresz jobnak talaltok az it felsoroltaknal akor legyszi javasoljato egy szerintetek jobb alkatreszt minel tobb velemenyt kapok anal bisztosaban tudok gepet veni valaszotokat elore is koszonom:
Alaplap: Asus Crosshair IV Formula
Processzor: AMD Phenom II x4 965 3.4Ghz Black Edition
Processzor hütő: Noctua NH-U9B SE2 vagy Cooler Master Hyper 212 Plus
Ram: 4x 2Gb DDR3 Kingmax 1600Mhz Hűtőkkel
Videó kártya: Sapphire Radeon HD 5830 1 GB
HDD: Western Digital 1TB 32MB SATA2 vagy Western Digital 2Tb Green Caviar
ODD: NEC DVD Multi Lightscribe
Tápegység: Gigabyte SuperB 720W vagy Cooler Master Silent Pro 700W
Ház: Cooler Master HAF912 Plus 1x200mm piros led, 4x120mm ventilátor
0
0
0
0
Sanchez avatar
ASROCK 970 Extreme3 - 20k
AMD FX-6100 3.30GHz - 34k
SAPPHIRE 1 HD6850 1GB GDDR5 - 36k

Ez 90k.

Egy SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5-el pedig pont 120.
0
0
0
0
Shadowking avatar
Synda írta:
Shadowking írta:
Milyen 1155-ös foglalatos lehetőleg P67-es chipset-ű ATX alaplapot ajánlotok?

Mennyi a max keret ?

Jobban járnál a terveddel, normális 1155-ös lap+proci minimum 80k.
Amd megvan 50k-ből, jobb lenne egy erősebb videókártya.

A keret olyan 120000 alaplapra processzorra és videokártyára.
Egy Sapphire radeon HD 6870 2GB-nál mi erősebb?Egy 7870-es? És ha nem intel processzorban gondolkodnunk, akkor amd-ből melyik jöhet szóba, phenom 965? de az meg tudna hajtani egy erősebb vga-t? vagy akkor FX?

(bocs hogy ennyire sok kérdést teszek fel csak szeretnék képben lenni az 'erőviszonyokat' illetően) 😀
0
0
0
0
Sanchez avatar
ASUS SABERTOOTH P67 REV 3.0 - 51
ASROCK Fatal1ty P67 Performance - 32

Hát igen, keret nélkül elég nehéz tippeket adni. 😃
0
0
0
0
Shadowking avatar
Milyen 1155-ös foglalatos lehetőleg P67-es chipset-ű ATX alaplapot ajánlotok?
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
bluefire írta:
ASUS M5A88-M szerintetek ez jó alap? 😆

jó.
0
0
0
0
bluefire avatar
ASUS M5A88-M szerintetek ez jó alap? 😆
0
0
0
0
greenmelon avatar
GokuTM írta:
greenmelon írta:
GokuTM írta:
greenmelon írta:
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
GokuTM írta:
ASUS Sabertoot P67 2600K alá milyen választás?

Már az árából is lehet következtetni rá hogy milyen. Teljesen "tökéletes" lap. 2600K alá teljesen megfelelő, de egy "sokkal" olcsóbb lappal is meg lehetne dolgoztatni a 2600K-t.

90K lesz a Lap+Proci.
Ha 60K CPU-val számolok, akkor 30K a lap, annyit meg megér, még ha nem Z68 is szerintem 😀

30-ért tudsz beszerezni ASUS Sabertoot P67-et? akkor bőven megéri. Mivel alapjáraton 50.000 felett van. (némely helyen van 46-ért)

Igen. 39+59-ért árulják külön-külön, egybe 93-ért. Vasárnapig 90-ért. Gondolom sürgős, hogy elkeljenek. 2év3hónap Ipn garanciával.

Akkor csapj le rá! ilyen ajánlatért megéri lecsapni.

Hát, Posta hiányában erről lecsúsztam.
Aki nem mer Postázni, az a hirdetésben leírhatná, hogy No Posta, nem az üzlet utolsó periódusában beköhögni, na mindegy 😃

Na f*sza. Mint ha nagyon nagy félnivalója/valójuk lenne hogy postán kellene feladni...

Sikeres napot zárok. Ma 4db 2500K-ról csúsztam le e miatt, és ugye 2600k+Sabertooth kombóról. F.sza.

Nálam ma pont az ellenkezője volt a helyzet, elhoztam 40-ért egy fél éves, még 2 és fél év garis 2500K-t, meg egy félterrás vadiúj Samsung vinyót 11-ért.

Tudom és bekaphatod, mert te vagy az egyik, aki lenyúlta a legolcsóbbat.
😆
"Jegelve greemelon94nek"

Én voltam a gyorsabb! 😆
Tegnap írtam a srácnak, ma délután egykor már mentem is átvenni. 😜

Nem az volt a baj, hanem a Posta :S:S

Hát igen, nekem az a szerencsém, hogy fél órára vagyok Budapesttől szóval jóformán bármikor tudok menni ha biznisz van.
0
0
0
0
greenmelon avatar
GokuTM írta:
greenmelon írta:
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
GokuTM írta:

Már az árából is lehet következtetni rá hogy milyen. Teljesen "tökéletes" lap. 2600K alá teljesen megfelelő, de egy "sokkal" olcsóbb lappal is meg lehetne dolgoztatni a 2600K-t.

90K lesz a Lap+Proci.
Ha 60K CPU-val számolok, akkor 30K a lap, annyit meg megér, még ha nem Z68 is szerintem 😀

30-ért tudsz beszerezni ASUS Sabertoot P67-et? akkor bőven megéri. Mivel alapjáraton 50.000 felett van. (némely helyen van 46-ért)

Igen. 39+59-ért árulják külön-külön, egybe 93-ért. Vasárnapig 90-ért. Gondolom sürgős, hogy elkeljenek. 2év3hónap Ipn garanciával.

Aki nem mer Postázni, az a hirdetésben leírhatná, hogy No Posta, nem az üzlet utolsó periódusában beköhögni, na mindegy 😃

Na f*sza. Mint ha nagyon nagy félnivalója/valójuk lenne hogy postán kellene feladni...

Sikeres napot zárok. Ma 4db 2500K-ról csúsztam le e miatt, és ugye 2600k+Sabertooth kombóról. F.sza.

Nálam ma pont az ellenkezője volt a helyzet, elhoztam 40-ért egy fél éves, még 2 és fél év garis 2500K-t, meg egy félterrás vadiúj Samsung vinyót 11-ért.

Tudom és bekaphatod, mert te vagy az egyik, aki lenyúlta a legolcsóbbat.
😆
"Jegelve greemelon94nek"

Én voltam a gyorsabb! 😆
Tegnap írtam a srácnak, ma délután egykor már mentem is átvenni. 😜
0
0
0
0
greenmelon avatar
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
GokuTM írta:

90K lesz a Lap+Proci.

0
0
0
0
kalashnikoff avatar
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
GokuTM írta:

90K lesz a Lap+Proci.

0
0
0
0
kalashnikoff avatar
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
GokuTM írta:

90K lesz a Lap+Proci.

0
0
0
0
kalashnikoff avatar
GokuTM írta:
kalashnikoff írta:
GokuTM írta:

90K lesz a Lap+Proci.

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció