Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
Igen jó kis konfig lesz!
0
0
0
0
Ebort avatar
Hali! Összedobtam egy pár alkatrészt magamnak,igyekeztem odafigyelni a támogatásokra, az volna a kérdésem, hogy így együtt szerintetek is tökéletesen kompatibilisek és jól működőek lesznek? 😀
tehát fizikálisan is belemegy az alaplapba, és a ram, proci jól dolgozik össze a vidikarival?

Számítógép ház
Zalman Z11 Plus

Alaplap
Gigabyte GA-Z170M-D3H

Processzor
INTEL I5-6500

Videókártya
Gigabyte GTX 970 G1

Memória
Kingston DDR4-RAM 16GB HyperX Fury Kit HX424C15FBK2/16

Merevlemez
Western Digital WD Black 1TB (WD1003FZEX)

SSD
Kingston Hyperx Fury 120GB

Tápegység
FSP Group Aurum 92+ 550W
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Csak csúcskártyákat érdemes összekötni, mivel annál már nem tudsz erősebbet venni csak még egyet! 😀
0
0
0
0
drogba avatar
Szoval akkor eggyáltalán nem éri meg egy olyan alaplapot venni ami támogassa?ugymond pénz kidobás lenne csak?
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
drogba a kártyák videó memóriája nem adódik össze szóval nem lesz több gb-od
én egy erős kártyát vennék nem minden játék támogatja az sli-t
0
0
0
0
drogba avatar
Értem köszi..evvel az sli-vel kapcsolatosan akkor sem megoldás ha például erősebb vga-kat kötök össze?(gtx 960 v 970) Nyerek rajta valamit mintha például egy erősebb lenne a gépembe? vagy egyáltalán ér valamit ez az sli támogatás? tudom több GB-t de ez játékoknál észrevehető?
0
0
0
0
Bronson avatar
202k, kicsit túlléptem, de talán belefér... az sli szerintem nem megoldás az idő ellen, mindig jobb egy és erősebb vga mint kettő gyengébb, természetesen vannak kivételek, de mivel nem olyan nagy a keret én inkább az elkövetkező 2évre koncentrálnék, nem 4-5-re... ha ezt sokallod, esetleg lefaraghatsz egy gtx 960-al, az jelenleg 61ezertől indul...

[LINK]
0
0
0
0
drogba avatar
Értem ha van még ötltetek szivesen meghalgatom. Annyit felejtettem még hozzá tenni hogy szeretnék plusz még egy vga-t ha mondjuk rá nem lesz elég az elkövetkező játékokra..és ezért gondoltam ezt az alaplapot mert ez SLI és Crossfire is támogassa..igaz inkább nvidia párti vagyok igy elég ha csak az SLI-t támogassa az alaplap. A keret kb 200k de ha össze lehet hozni jobbat olcsobban annak szivesen örülnék 😃
0
0
0
0
katy3 avatar
Az i5 4460 + ASUS B85M-G kombóval nyert többletből szerintem kijönne egy 380X ha nem ragaszkodsz az nvidiához
A vízhűtést pedig fölöslegesnek tartom egy ilyen rendszerre.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Videokártyának inkább GTX 950 [LINK]

Szerk: Támogatom Bronson ötletét. Mondjuk i5 4460 + ASUS B85M-G, a maradék pénzt pedig inkább VGA-ra költsd.
0
0
0
0
Bronson avatar
Inkább szerényebb/olcsóbb alaplap, prociból i5 4460 és egy jobb vga a spórolásból! mennyi a keret?
0
0
0
0
drogba avatar
Sziasztok,azt szeretném kérdezni tőletek mert hogy gép vásárlás elött vagyok és nem sűrűn szoktam gépet venni ezért szerintetek ez a gép összeállitás jo lesz kb 4-5 évig(a következő játékokra).Ha van más ötletek ami jobb és kb ennyibe kerül akk szivesen várom..a válaszotokat előre is köszönöm
Alaplap:Msi z97 Gaming 5
Processzor:Intel core i5 4590
Memoria:Kingston hyperx fury 2x4GB 1600mhz
Videokártya:Asus geforce gtx 750ti (strix 4gb)
még gondolkozok az elkövetkező években egy folyadék hűtést beszerezni és egy ssd-ét(ket)
0
0
0
0
Bronson avatar
Persze, ennyiből már egy igen komoly gépet lehet összerakni! Itt egy lehetőség! (mielőtt valaki beszólna hogy inkább 960, oké, de 77ezerért jelenleg bestbuy a 380x gaming...)

[LINK]
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
Haliho! Egy "kis" gamer pc-t akarnák venni mert a régi elavult egy kicsit,és hozzátok fordulnák segítségért.Remélem segítetek.Köszi! 😃
A gép árba olyan 200-250k-ra gondoltam azért már lehet venni valami értelmes gépet?
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Köszönöm. Az már letisztázódott, hogy AMD lesz. Mégpedig azért mert olcsóbb, hiába ha intel erősebb jobban fejleszthető. DE nekem amennyivel drágább nem kell.
Mezei játékos vagyok nem gamer. Nálam a gép fejlesztés eddig megállt a ram bővítésnél.
Az már letisztázódott bennem, hogy Fx-4300 lesz, amit majd ha keveslek(ami nem lesz ha a gta5 szépen megy) cserélem fx-8350-re.
Lapként GIGABYTE GA-970A-DS3P.
Videókártyát még át kell gondoltam mert a 750Ti tényleg jobbnak tűnik bár öregebb.(mint a többi alkatrész is 😃 )
HD nekem sem kell. Köszönöm a felvilágosítást és a segítőkészséget!
0
0
0
0
danee23 avatar
Intelnél nagy a fejlesztési potenciál, pentium meg i5/i7 között hatalmas a különbség. Más kérdés viszont hogy a pentium úgy összességében gyengébb mint az fx 4300. viszont kevesebbet is fogyaszt és olcsóbb is.
360 vs 750ti-nál szintén ez a fáma. 100 vs. 60W.
És még egy csavar a végére 1-2 év múlva jó olcsón veszel majd 8350et i5 meg még akkor sem.
Ami szerintem megérné 1155 alaplap most újan - mert még van(olyan ami 95Wig támogatja a procikat) és egy i3 használtan bele.
És abba már most is 100eur-ért veszel használtan i5öt, 1-2 év múlva meg még olcsóbban.
Grafikust mindenféleképp újan vennék, és igazából a 2 közül egyikkel sem jársz rosszul.
0
0
0
0
bherik1 avatar
Schwin94: Szia, ha intelbe gondokodsz nézd meg öcsém öszeállítását a gépeimnél, nála a szempont szintén az volt, hogy lehessen később fejleszteni minimális szinten. Egy Pentium processzor és egy 750ti van a gépében ami a bf4-et ultrán futtatja 60-80fps között, GTA V enyhén a max alatt szépen viszi 45-50 fpsel.
A gép maga pedig nem volt több 120k nál. Viszont neki nem kellet hdd ennyivel lenne neked drágább.
Viszont az R7 360 szerintem nem lenne jobb választás egy 750ti vel szemben mivel a 750ti többet tud pár fpsel és stabilabb is és csak 1000ft különbség van a két kártya között ami szerintem megéri a felárat.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát mivel nekem egy GIGABYTE GA-970A-DS3P alaplapom van és egy fx-8350-em, 100% biztonsággal állíthatom, hogy kiszolgálja.. 😀
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Köszönöm a tanácsot azt hiszem meg van milyen irányba fogok indulni. Mivel én csak egy mezei játékos vagyok, és a jelenleg futó népszerűbb játékokat vigye a következőkre gondoltam.
Fx-4300 kezdésnek(hogy a későbbiekre is gondoljak) DE felmerül az a tisztes alaplap kérdése. Egy GigaByte GA-970A-DS3P lap, megfelel erre a célra? Kiszolgálja a későbbiekbe egy komolyabb pl.: fx-8350 és társait?
Videókártyának meg egy R7 360 2gb, ami ujabb mint a GTX 750 Ti, árban az utóbbi drágább.
Mit gondoltok?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Syhwin94: Ne zavarjon a két mag. Ha nem Apapche szervert futtatsz rajta, hanem játszol, akkor szinte lényegtelen, hogy a négy szál miből tevődik össze. A játékoknak teljesen mindegy, hogy négy mag/négy szál, vagy két mag/ négy szál a felhozatal. A 860K ugyan 4 mag és négy szál, de - mint azt írtam is - egy közepes i3 szintjén van, pedig ugye az i3 "csak" két mag...
Ráadásul szintén ismételném magam: Ugyan a legolcsóbb megoldás a 860K, de ha i3-at veszel, akkor ott tudsz később processzort is fejleszteni, míg a 860K a csúcs, ami abba az alaplapba (tokozásba) belemegy, tehát azt már nem fogod tudni fejleszteni, hiába szedsz össze később pénzt. Ha most össze tudsz annyit szedni, ami elég egy i3-ra, akkor később ha megint lesz egy kis pénzed, akkor tudsz venni i5-öt, de akár i7-et is abba a lapba, ami már kompromisszummentes játékot kínál.
Van még olyan lehetőség, hogy egy tisztes alaplapba hasonló árban veszel egy fx-4300-at. Abba is tehetsz később erősebb processzort. Ott a csúcs - amit érdemes is megvenni - az fx-8350 lesz, ami nagyjából az i5 teteje és az i7 alja teljesítményben, de játékoknál a 8 szál jól jön, tehát meg van a maga előnye, mert azért nem olyan drága, mint egy i7.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Akkor viszont vegyél használtan egy 2. vagy 3. generációs i5-ös procit, 30-35 ezer forint.
Én a legolcsóbb, 11 ezer forintos H61-es lappal használom és egy i3-mas gyári hűtővel az i5 2500-at.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Azért zavar a 2mag mert már minden játék legalább 4 magot kér Intelbe, köztük ez is. Bár ez Ajánlott gépigény keményen.
És súrólja a minimális gépigényt az i3.
Ezért próbáltam arra koncentrálni hogy jó procim legyen, jó videókártyával, a többi háttérbe szorítottam ezek szerint rosszul tettem.
0
0
0
0
GaboC avatar
A gépösszeszereléssel is tudsz spórolni, ha magad rakod össze😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Ne tévesszen meg az i3 2 magja... Én most cseréltem i3 2100-at i5 2500-ra és GTA 5-ben nem lett sokkal jobb. Persze ez azért is van mert limitál a a GPU.
i3 4xxx + GTX 750 Ti már nagyon jó páros lenne, GTA 5 is elfutna High-Very High beállításokkal.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Köszönöm a választ, de ha már frissítem az állományt akkor valamelyest gondolni akarok a jövő évre is.
De ennyi pénzből ezt nem nagyon lehet megvalósítani.
Zárjuk le ezt a dolgot addig amíg nem találok vevőt erre a gépre.
i3-4170 igaz hogy olcsobb de 2 maggal elég kevésnek tartom, igaz az órajele jobb de szerintem itt nem ez a mérvadó.
Köszönöm az eddigi segítséget. RAMból jó lesz sima Kingmax is avval is spórolok.
0
0
0
0
sisko avatar
Ja,igazából én is csak a procival és a rammal értek egyet,illetve az odd lényegtelen.Tápból tényleg egy megbízhatóbb kéne,a procihoz meg legalább 2 db olyan vga,hogy kb hasonló szinten legyenek(de inkább 750Ti vagy 950 legalább)
0
0
0
0
Subaru avatar
ez így nagyon nem jó, a táp vga alaplap gagyi
én valahogy így venném, annak ellenére is amit csuz-li írt, részben igaza van, de én FM2 re már nem
[LINK] ez így 136e, ha gondolod vegyél az i3 helyett pentium procit, azzal is egész jól elmenne a GTA 5
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Köszönöm az érdemi válaszokat!
Mit gondoltok erről az összeállításról?
- lehet egy "komoly" procit üzemeltetni olcsó alaplapon? Nem lesz tuningolva, húzva.
Ez egy gyors összeállítás volt! Lehet ezekből lefaragni? Néhány dolog elég buta választás volt részemről, mit gondoltok? (nem mindenből a legolcsóbb lett.)
http://www.kephost.com/images/2016/01/20/Gep.png
Összerakással 125e
Lejebb mehetünk ár érték arány elsődleges, a korábban említett paraméterek érvényesek!
Optikai meghajtó azért kell hogy néha nosztalgiázhassak.
Hűtés szempontból? Táp. Minden érdekel.
0
0
0
0
csuz-li avatar
schwin94: A fiam általában azt használja, amit a játék beállít. Ez általában "magas" (nem nagyon magas, hanem csak magas), néha közepes, de őszintén szólva én nem nagyon nézem.

Az Intel-AMD vitát remélem nem indítom meg újra, mert felesleges...
Amiért nekem AMD van az az ár. Én most AMD-t választottam, de eddig inteleim voltak. Egy okom volt erre: Ma a játékok gépigénye általában valamelyik i7 és fx-8350. Ami nem azt jelenti, hogy egy kategória lenne a kettő, csak azt, hogy mindkettő 8 szálas. Mivel pénzem nem volt i7-re, amit eleve venni akartam, maradt az fx. Nekem bevált. Fiam gépébe szintén az ára miatt került az a processzor. 10-15e ft-al olcsóbb, mint a hasonló képességű Intel. Ettől még az Intel jobb, stabilabb, csak szerintem nem annyival jobb és stabilabb, mint amennyivel drágább. Játékok alatt sem nekem, sem a fiamnak nem volt gondunk a processzorral.
A GTAV azért elégszik meg i5-el, mert az egy régebbi játék, amit még az előző konzolokra készítettek, ami inkább erős magot, mint sok szálat igényel és ebben az Intel jobb, viszont azok a játékok, amik már az új generációra születtek inkább a 8 szálat preferálják.

Szerk:
Winrar: Két dologban tévedsz. Egyrészt pont ugyan annyiba kerülnek az alaplapok mind az Intel, mind az AMD alá. Ha megnézel egy véletlenszerűen kiválasztott webáruházat, magad is meggyőződhetsz róla. Másrészt meséld el nekem, aki több, mint egy éve gyári hűtővel használja az fx-8350-et, hogy pontosan mis is a baj vele. Mert én csak annyit tudok, hogy hangos terhelés alatt, bár nem sokkal hangosabb, mint az előző i5-760-am gyári hűtője volt. Szintén saját tapasztalat, hogy gyári hűtővel, tuning nélkül is kényelmesen kiszolgál egy r9 290-es VGA-t, szóval nem tudom, miért kellene tuningolni.
0
0
0
0
winrar avatar
Schwin94:
Off: Az Intel lehet drágább (eléggé túlárazottak a termékeik amúgy is, a Celeron és Pentium még jól van árazva, afölött már túlárazottak az Intelek). Viszont ha egy AMD FX-hez viszonyítunk egy 4 magos Intel Core i5-t, akkor Intel esetében lehet, hogy drágább a processzor, de nem kell alá drága alaplap és gyári órajelre gyárinál jobb hűtő. Míg AMD esetében lehet olcsóbb a processzor, de hiába, ha kell alá drágább alaplap+hűtő és még tuningolni is kell jócskán, arra való az FX...
Egy X4 860K mondjuk jobban megéri, mint egy Intel Pentium.

Ha a "Nagy gép" eszközödre gondolsz, abba kell egy jobb videokártya és több RAM, máris szépen fog futni a GTAV.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Meglátom hogy tudnám eladni, ezen múlna az egész.
Szerintem nekem minden gép összeállítás jobb lenne mint a jelenleg intel.
Nem kell nekem HD se sima 19-es laposom van nekem megteszi.
Sajna már az AMD nincs nálam lehet azon kellett volna okosítani de ez van.
Evvel a géppel élvezhető a játék ? És milyen beállításokkal? Stabilan betöltési hiba nélkül fut, mindenhol?
Egy kis off:
Ha már itt tartunk ár érték szempontból Intel vagy AMD ? És most próbáljunk meg elvonatkoztatni a 2 tábort és függetlenek maradni. Sokat hallotam ezt is azt is. GTA 5 gépigény szempontból Intelből elég a 4 magos a kielégítő teljesítmény eléréséhez, AMDnél több kell. De az intel drágább is vagy tévednék?

Mellesleg High futás több mint kielégítő lenne.
0
0
0
0
csuz-li avatar
schwin94: Hát elvileg a régi gépedet kb 20-ért lehetne eladni egyben. Ha ehhez hozzáteszed a 100-at, akkor már kijön a fiam gépe. (Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy az eredeti árban még csak 4 GB-nyi RAM volt, de a + 4GB-ot nagyon meghálálta). Ha nem félsz a használttól, akkor a VGA helyett lehet erősebb is, ami sosem árt.
Az a processzor sem egy "gamer" kategória, de egy közepes i3 szintjét tudja, ami elég is a játékoknak. A fiam sem használja másra, mint játszani, úgyhogy elég sokat kipróbált rajta a steam-es családi megosztással. Megy azon a GTAV, a Fallout4 és a Witcher is, de még a híresen CPU igényes TW Attila is élvezhetően futott rajta. Persze ezen a szinten a FHD high grafikával felejtős, meg a fix 60fps-is. Ezért is van neki sima HD monitora.
Kipróbáltam az én r9 270-es VGA-mal azt a processzort, szóval lehet mellé tenni erősebb VGA-t is később. Viszont abba a lapba (FM2+ foglalatba) már ennél erősebb processzor nem nagyon van és a jövőben sem várható. Szóval, ha ilyet veszel, akkor a CPU fejlesztést el lehet felejteni. Ezeket csak azért írom, hogy ha gondolkodsz rajt, ezeket is fontold meg.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Köszönöm a tájékoztatás.
Az lemaradt az én káromra hogy az AMD már nincs a családban. Így át kell gondolnom hogy lenne célszerű. A jelenlegi géptől (inteltől) megszabadulni, aminek ára mondjuk ramra elég lenne új gépbe. De akkor még ott a többi...
Köszönöm a kiokosító válaszokat.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Schwin94: A profilomnál a fiam gépe újonnan 112e Ft-ba került és egy HD monitorral tökéletesen fut a GTAV. Szóval az jó alapnak. Ha pl a VGA-t nem újonnan veszed, hanem használtan és a Házból is egy kicsit olcsóbbat választasz, akkor bele lehet szuszakolni a 100e Ft-ba.
0
0
0
0
no avatar
100e-ből már kijön használtan cpu, alaplap és vga is, természetesen intel ha már ahogy írtad: komolyabb kell.
Az a vicc, hogy egy középkategóriás i3 is keresztben lenyel egy phenom2 x4et be-set húzva is akár, fele akkora energiafelvétellel.
0
0
0
0
Bronson avatar
100ból tényleg nem mennél sokra, én a phenomos géped pofoznám ki... jobb proci (black edition+jobb hűtő mint a gyári), +4gb ram, egy jó táp+használtan egy középkategóriás vga. most lehet azt mondani hogy am3-ra már kár pénzt pazarolni, de ennyiből meg nem lehet kihozni olyan gépet újan, ami jobb teljesítményt produkálna...
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Hm, akkor ez most még tárgytalan. Köszi
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Hát 100k körül nem hiszem hogy tudsz venni olyan gépet amin normálisan elfutna a gtaV. Az én jelenlegi gépemen kb közepes beállításokkal ugyan elég stabilan fut, de csak a vga, ram, proci, alaplap volt kb 140k. És akkor egy jobb minőségű tápról nem is beszéljünk (+20k). És ebben nincs benne se a ház, se a hdd (ezeken tudnál spórolni)
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Nem vagyok tisztába az árakkal, szeretnék 100e, közelébe maradni.
Ár érték szempontból.
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Összerakástól ne félj, először én is féltem, de igazából rossz helyre nem tudsz rakni semmit. Természetesen nézzél közben róla tutorial videókat.
0
0
0
0
Bronson avatar
mondj egy összeget és összerakok egyet... előre összerakott gépet nem ajánlom.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Sziasztok!
Gép vásárlásban gondolkozok mert a mostani már elég idejét múlt technika.
Használtam Intelt és AMD-t is nem tudom mi a különbség a kettő közt bajom nincs velük.

A cél az lenne hogy a gta5 fusson stabilan onlineba is! Nem kell Ultrán de ne legyen már az hogy megakadok néha...
Profilomba benne van 2 gép, mindkettőn eldöcög de nem kielégítően.(talán ez segít) Mindenképp komolyabb kellene.
Árban természetesen minél olcsóbban. Tényleg csak az kell ami nagyon szükséges. Winchester se kell 500 Gigásnál - 1 Terrás nagyobb, nekem felesleges.

Az is érdekel, hogy érdemes öszerakni vagy már készen olcsobb.

Mivel satu vagyok ehez, kéne egy gép öszerakás. Köszi
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm, hogy szóltál. Valóban több helyen is panaszkodtak a 100i. De még olvasgatok pár fórumot, de egyelőre akkor 110 lesz a nyerő 😀
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Dumbest: Én inkább vennék H110-et mondjuk. Ha rámegy 1151-re is. Az i-sekkel volt gond, ezt megjegyeztem és nem szívesen ruháznék be rá... nem tudom már javították-e vagy valami. 😀
0
0
0
0
no avatar
Hali!
Lenne értelme 900p-ről 1080p-re váltani monitornál? (1600x900 - 1920-1080)
0
0
0
0
Bronson avatar
Inkább Hexa+ 500 tápnak! Az alá nem adnám...
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Gép tesómé lesz. 😀 Ilyen tápom van már több mind egy éve halkan teszi a dolgát ez is. 😀 De köszi. 😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
BenjaminHun: Táp nem a legjobb. Tudom ajánlani az FSP Raider S 550W-os tápot, kb. 20 ezer forint, nálam csendesen teszi a dolgát!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció