A Windows 7-ről minden

2009. May 06., téma
Fórum » Szoftver
A-Z-ig a Windows 7-ről, kérdések, válaszok, stb.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
dragking írta:
Figyeljetek most az új gépembe 2 gb ram lesz (ha minden igaz) de nm tom h most maradjon az xp v a W7 legyen és abból most elég a Professional? Vagy inkább Ultimate?

1ik sem, szvsz ! 😆

W7-32bit legyen, de a Home Premium valtozat elegendo boven ! 😉
0
0
0
0
no avatar
Figyeljetek most az új gépembe 2 gb ram lesz (ha minden igaz) de nm tom h most maradjon az xp v a W7 legyen és abból most elég a Professional? Vagy inkább Ultimate?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
LewisHamiltonF1 írta:
nekem egyszerűen nagyon tetszik ez a W7 😜 isszonyatosan jó lett 😃
viszont a Vista nagyon nem tetszik fúúj :S

veszek bele a gépembe ramot aztán jó lesz itt minden 😆

A Vista s a 7es egy Kernelre épül (6.x) így a 7est vehetjük úgyis mint egy SP4-es Vista, persze ez nem teljesen így van, de nagyon kicsi a különbség a Vista s 7es között!..egy egyszerű felhasználó észre sem veszi!

u.i.: Fogadni mernék ha adnák a kezedbe egy Vistát 7es kinézettel azt hinnéd hogy 7esssel van dolgod!..ennyit erről! 😎
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
nekem egyszerűen nagyon tetszik ez a W7 😜 isszonyatosan jó lett 😃
viszont a Vista nagyon nem tetszik fúúj :S

veszek bele a gépembe ramot aztán jó lesz itt minden 😆
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
super88 írta:
szerintetek miért van az hogy a 32 bites windows 7 felismeri, a 64 bites nem ismeri fel a modememet? thomson modem 😃

NEM megfelelo a DRIVER hozza....probald a gyarto oldalan felkutatni es letolteni a leffrissebb 64bites-verziot ! 😉
0
0
0
0
super88 avatar
szerintetek miért van az hogy a 32 bites windows 7 felismeri, a 64 bites nem ismeri fel a modememet? thomson modem 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
a vista tényleg ritka vacak, eddig is max a dx 10 miatt lehetett elgondolkodni rajta, de mosmár leszedni is kár...
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
LewisHamiltonF1 írta:
Wndows 7en a játékoknak nagyobb gép kell hogy legyen ugy mint vistan ?

Ja, akar csak a VISTA-an, W7-en is tobb RAM kell a jatekoknak, mint XP-en ! Mivel az XP eleve kevesebb RAM-ot hasznal, mint a 2 uj W. 😉

Persze, megeri, mivel szebbek is az uj jatekok, uj rendszeren, W7-en, mint XP-en ( VISTA-at nem szeretem, szerintem xar, NEM ajanlom senkinek sem).
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
Wndows 7en a játékoknak nagyobb gép kell hogy legyen ugy mint vistan ?
0
0
0
0
Davenator avatar
Hogy lehet beállítani h automatikusan csatlakozzon a netre amikor bekapcsolom a gépet? Mert a kis ablakba ami bejön(és nem mindig jön be) ki lehet választani az internetet, amihez csatlakozni akarok, meg ki lehet pipálni h auto. csatlakozás, de hiába pipálom ki, nem csatlakozik magától, mindig manuálisan kell...és az miért van h xp-nél tudtam használni eax beállításokat a játékokban, míg ennél nem?
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
már nero expresszel kiirtam , amugy tők mind1 mivel irod ki szerintem
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát igen az csak a lényeg hogy az optikai meghajtó legyen elől!. Az elnevezés mindegy!
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
de nincs olyan hogy dvd-rom vagyis nem láttam 😞 akkor cd-rom ? mert hogy dvd meghajtóba kell hogy tegyem a w7et !
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
nincsmit! És igen első az optikai meghajtó legyen a második meg a hdd
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
okés nagyon szépen köszönöm Kmisi 😀
de már kiirtam dvd-re nero expresszel tegnap 😃

ott a Boot Advance-nel tudjátok nah ott van hogy First meg second a elsődlegesnél válasszam ki a cd-romot hogy dvdről bootoljon a másodlagos meg legyen a hdd ?
0
0
0
0
no avatar
Én ki se írtam. Külső HDD-ről betöltöttem az iso-t a daemonba és kész.😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
na akkor semmit nem kell szarakodnod ne tölts le semmi hülyeséget ne kínlódj
ennyit! Csak kell egy szimpla nero program elindítod a nero exspresst a kép procject másolására mész majd a Lemez kép vagy elment project kiválasztod az iso fájlt kiírod bebootolod és felrakod a windowst! Ha rám hallgatsz ezt csinálod kb fél perc alatt megvan +10 perc a dvd kiírása meg +30 perc a win telepítés és nem fél napot kell elszarakodni a különböző programokkal
0
0
0
0
jocka0018 avatar
az iso csomagoláshoz ajánlom a winrar-t installáláskor kipiálod h mien fájlokat bonthat ki és szuperül zip rar jar iso .... fájlokat kibont, rar és zip formátmokat tud csinálni
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
jah megtaláltam hogy Boot Advance és van hogy elsődleges meg másodlagos meghajtó és akkor bekell állitani a dolgokat😃

hallotam olyanról ma hogy fel lehet ugyis tenni hogy xpn elinditotam az eye-t ugye ? és akkor meghadja a xpt rajta és akkor 2 op. rendszer lesz rajta ?

http://kepfeltoltes.hu/view/100803/473132602a_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

nah az a bajom hogy most betetettem a dvd-t xp kőzbe és ezt irja ki 😞

service pack 1 van a gépemen ez az egyettlen egy bajom és egyszerűen nem tudom felteenni a service pack 2őt hiába.. crackeltem azzal az XP GEUINE Activarral és amikor telepiti aztán igy kilép és azt irjak ki hogy a kérés megtagadva és azztán valahogy letőrli 😞 nem tudom miért valakinek tipp ? őtlet ?

válaszokat előre is köszi 😀

amugy már a az is megoldaná a problémám hogy valahogyan feltenni a SP2őt 😞
0
0
0
0
Erik94 avatar
nah akkor mar csak bekell insatalalnod😀
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
X.D tudom hogy kell kicsomagolni csak soha nem csomagoltam iso-t nah de már kiirtam a w7et 😃
0
0
0
0
Erik94 avatar
jaja de a iso-ra rakatintasz es kitesz neked ha van nerod h iras és kiirod ennyi ilyen nehez felfogni!😊😃
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Power ISO vagy Daemon Tools kell hozzá. Jobb egérgomb az ISO File-ra - Power ISO / Daemon tools - kibontás ide
Power ISO: http://download.chip.eu/hu/PowerISO_690746.html
Daemon Tools: http://letoltokozpont.hu/letoltes_programok_reszletes.php?a=933&k=32
Mindegy mejiket használod.
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
Rendben !
Köszönöm Szépen thug 😀

iso-t kibontani azt meg hogy ?
nem emlékszek hogy csomagoltam-e már ki iso-t 😃
milyen progi kell hozzá ?
0
0
0
0
kakas avatar
ISO-ba is kilehet írni
0
0
0
0
thug85 avatar
Az ISO-t kibontod, és azt írod ki adat módban, végül arról bootolsz!
Én így szoktam!
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
nah nekem nagyon de nagyon megtetszett a windows 7 😃
az elnne az első kérdésem hogy ugyanugy mennek a játékok mint itt xp.n nem kell nagyobb Gépigény mint pl. a (szaros)Vistánál😃?

de itt nincsenek ilyen hogy service pack ugye?

mert letőltőm szerintettek ez jó lesz : Windows.7.Ultimate.X86&X64-100411-HUN ???? 3.43 GB !

kikell irnom egy dvd-re és kész ?

iso-s a file az isot kell kiirni hogy müködjön ugye ?
kőszi a válaszokat előre is 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
akos328 írta:
Kérhetnék 1 összegzést h mennyire jó a WIN7 és mik a hibái, mert most akarom majd kipróbálni, és hadd ne olvassam el mind a 60 oldalt.
Előre is köszönöm

Hát először is kva jóóó nagyon imádom nekem sohasem fagy vírus 0 vagy ha van még nem vettem észre! 2GB ram fölött ajánlott! Hibákról én nem tudok!
0
0
0
0
akos328 avatar
Kérhetnék 1 összegzést h mennyire jó a WIN7 és mik a hibái, mert most akarom majd kipróbálni, és hadd ne olvassam el mind a 60 oldalt.
Előre is köszönöm
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
roberto888 írta:
Éppen az a baj hogy tele vagy vírusírtókkal! Csak egy vírusírtót használj, különben ütközni fognak! Nemcsoda hogy lefagy ha több vírusírtó is van a gépen! Ajánlom az AVG 9.0-át, észre sem lehet venni hogy fut, és nagyon megbízható!😀

Ja, en is azt hasznalom, DE az ingyenes verzio sajna NEM teljes erteku, azaz kemprogik ellen nem art + 1 kulon progi, de persze ezt ugy kell magvalasztani, h valoban nem szabad, h utkozzon a masik progival, pl. az AVG 9-essel. En 1ebkent a Spybot: Search and Destroy-t hasznalom az AVG mellett meg, nagyon hasznos kis progi ! 😉

Tuzfalat + ba mar nem telepitettem, XP-nel mag volt ertelme talan, de W7-nel kevesbe, plane ha rendszeres a frissitese is. 😀
0
0
0
0
roberto888 avatar
Éppen az a baj hogy tele vagy vírusírtókkal! Csak egy vírusírtót használj, különben ütközni fognak! Nemcsoda hogy lefagy ha több vírusírtó is van a gépen! Ajánlom az AVG 9.0-át, észre sem lehet venni hogy fut, és nagyon megbízható!😀
0
0
0
0
TheJoker avatar
Nem szokott jelezni.

32-esre nem váltok,mert kell a 4gb memória 😀
vírusirtóból meg sok van,de különbözőek. Avast,Comodo firewall,Spyware Terminator,Malwarebytes Anti-Malware,SuperAntiSpyware. De ezekből csak az első három fut egyszerre és állandóan.
A vinyóm,ami eltűnik meg még új.
0
0
0
0
foxbet avatar
Hard disk problémát szokott jelezni?

Ettölt füget lenül akkor rekd fel szerintem a 32 biteset ha annál is ezt csinálja akkor winchestert kell cserélni.Valahogyan megsérült vagy már elhasználódott és csak 1 vírusirtót rakj a gépedre mert ha 2 van a akor az a 2 egymást "veri".
0
0
0
0
TheJoker avatar
Hali!

Az lenne a problémám,hogy Windows 7 64x használok már jó pár hónapja,fagyások eddig is voltak,de most megszaporodtak 😞 legalább 3-szor kell újraindítanom,hogy bejussak a fiókomba,ez után 10-20 másodpercenként lefagy az egész,de az a fura,hogy játékoknál nem (?)
Tele vagyok már vírusirtókkal,amiket csökkentett módban is futtattam már.( nem attól van,hogy összeakadnak,mert előbb kezdődtek a fagyások,aztán a vírusirtó áradat)Töredezettség mentesítést is csináltam.Semmi.
Ennek talán van köze hozzá? : A nagyobb vinyóm külön partíció és gyakran eltűnik a sajátgépből,ekkor egy újraindítás megoldja,de mindig csinál egy merevlemez ellenőrzést,és valami fájlrendszereket vizsgál. Vagy lehet,hogy az a baj,hogy ez előtt Xp 32x használtam és nem frissítettem BIOS-t?
Röviden ennyi 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
Töltsed le az Img Burn nevü programot a fent lévő menüből válaszdki a Mode menüt és a lenyilló menüben kattics a Write-ra.

Ha kész akkor a source hasábbnál látsz 2 mappa féle ikont és a baloldalira katincs és ott keresd meg a letöltött iso fájlt majd és dupplán kattincsrá utánna.

Utánna a baloldalt legalul találsz egy nagy ikont ott van 2 lemez az egyik egy lapon van rajta és annak az a lap szamrfüles és a 2 lemez között valamilyen jel vann. arra az ikonra kattincs rá és elindul az írás.

Megjegyzés: Olyan is elő fordult már ilyen kor hogy kiadta és utánna egyszerrre viszahuzta a dvd-t akkor hadjad had csinálja a dolgát akkor végez általában ha zenél valamit . vagy kiadja és viszauzza és utána megint egy írást csinál és az kész van.

És már a dvd bootoolhatoan van kírva kész is a használatra.
0
0
0
0
no avatar
hogyha leszedem a win7-et és az iso-ban van akkor azt hogyan kell kiírni h a lemezről boot-oljon???????? lécci segítsetek sürgős lenne és ajálnhatnátok egy íróprogramot is hozzá
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Nem hiszem hogy ilyen gyorsan bevezetnék a 128bit-et, még a 64is "új" nem hogy a 128!..nemrég kezdtek el programozni 64 bitre szal a 128bitre azért még kell várni 1-2 edíciót a 8as után! 😉..legalább is szerintem 😎
0
0
0
0
sisko avatar
Ugyanakkor szóbakerült az is ,hogy a win8 már 128 bites változatban is készül,amihez az AMD bulldozer kodnéven már fejleszti a procit is.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Nemrég olvastam hogy a Win. 8 CSAK 64bit-es lessz!..végre véget vetnek ennek (32bit - 5. generáció) az ősi (93ban lett beveztve) architektúrának 😎
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
noPublicFG írta:
A 64 és 32 között az a különbség, h. a 64 bites stabilabb, a 64 bites kódolás miatt. Semmi sebességkülönbség nem érződik. Az a dolog, h. nem kompatibilis a 64-es, csak kevés programmal, hülyeség. Visszafele kompatibilis mindennel. Ha megnézitek a rendszer meghajtót, látjátok ezt: Program Files x86 ; Program Files 64 (bizonyos verziókban a 64 lemarad)
Az egészet úgy készítették, h. ne legyen gáz a felhasználónak.

Ja, stabilabb es gyorsabb is, eppen azert mert tobb RAM-ot bir kezelni.

Kulonbseget NEM erzel, ha pl. bongeszel a neten, zenet hallgatsz es kozben + bevan kapcsolva par kissebb progi, pl. MSN, Skype, STEAM, virus-vedelem, stb. ...
Probald ki viszont, h pl. futtatsz 1 jo adag VIDEO KONVERTALAST, megy 1 csomo kisebb alkalmazas, amit nincsen kedved allandoan kikapcsolgatni, aztan esetleg meg jatszanal is kozben esetleg ! 😀

32bites es 64bites rendszer stabilitasa es sebessege kozott igy mar erzodik a kulonbseg, ugyanazokkal a hardverekkel nezve is.

Mivel, hiaba van pl. 24Gb RAM is akar a 32bites rendszereden 3.5Gb a max. amit ki tud hasznalni.
64bites rendszernel nincsen meg ez a korlat RAM-nal es a tobb magos procikanal sincsen meg neki ez a korlat.
Ebbol adodik a sebesseg novekedes tobb alakalmazas 1ideju hasznalatanal 64 bites rendszeren, a 32biteshez kepest, megfelelo erossegu hardverekkel persze.

XP-enel igenis vtak kompatibilitasi gondok anno 64biten, de W7-64biten nekem is eddig minden hibatlanul ment. ( Vista64 es 32bit is 1arant bena,szvsz)
0
0
0
0
thug85 avatar
Én rengeteg 32 bites programot futtatok a 64 bites Windowson!
Nem akadt még ebből kifolyólag problémám!
0
0
0
0
noPublicFG avatar
A 64 és 32 között az a különbség, h. a 64 bites stabilabb, a 64 bites kódolás miatt. Semmi sebességkülönbség nem érződik. Az a dolog, h. nem kompatibilis a 64-es, csak kevés programmal, hülyeség. Visszafele kompatibilis mindennel. Ha megnézitek a rendszer meghajtót, látjátok ezt: Program Files x86 ; Program Files 64 (bizonyos verziókban a 64 lemarad)
Az egészet úgy készítették, h. ne legyen gáz a felhasználónak.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Szerintem a 64 bites rendszerrel is ugyanannyi ertelmes progi kompatibilis ma mar. Az XP koraban meg tenyleg nem foglalkoztak a 64bites rendszer sorsaval, de ma mar 1altalan nem igy van. Eros konfigra jobb a 64bites Windows 7-rendszer, a korabban emlitett okok miatt.

Az XP-64bit engem sem erdekelt, mert anno tenyleg nem volt jol szoftveresen tamogatva, ma meg mar elvult az XP, W7 sokkal jobb. Vista az meg 1 szegyen volt, 32bit, v. 64bit, tokmindegy, mert xar az igy is, + ugy is. 😀

Ja, akinek meg jatekra kell, annak eleg 1ebkent a W7 Home Premium, tok felesleges az Ulitimate. Az utlimate-t ugy sem hasznalna ki, aki csak jatszik, szorakozik a gepen, csak feleslegesen zabalna a vasad eroforrasait az Ultimate szolgaltatasai.
Eros vasra W7-H.Premium 64bit, gyengere W7 H.Premium 32bit kell, szvsz ! 😉
0
0
0
0
laci503 avatar
mikor írtam a hsz-m akkor még nem láttam hogy te írtál valamit 😃 megnézed az időt pont ugyan az a 2 hozzászólásé 😃 amúgy csak érdeklődtem 😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Mondom hogy nem lassulna. De mindek rá 64-es?
0
0
0
0
laci503 avatar
szal hiába lenne 4 magosom ami erős de 2 giga ramom ha a 64 bitet teszem fel akkor még lassulna is a gép 😃 jó izé már 😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ebben nem tudok igazat adni. Nem lesz lassabb a gép, hátrányt inkább a programok kompatibilitásában látok, 32 bites rendszerre sokkal több program létezik. 64 bites XP volt egy gyenge gépben már nálunk és nem tapasztaltam lassulást.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
laci503 írta:
ha valaki 2 giga rammal felteszi a 64 bites windows-t akkor sem lesz semmi lassulási vaja meg ienek?

Szerintem bizony ugy lehet, h 1altalan nem lesz elonye a dolognak, sot nemi lassulas is varhato, szvsz.

64bites rendszernek eppen az a lenyege, elonye, h 1 EROS konfignak a teljesitmenyet jobban kitudja hasznalni, mint a 32bites, az elobb emlitett 4Gb, v. folotti RAM es min 2, v. inkabb 4 magos, v. folotti magos CPU eseten, szvsz. 😉
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció