Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
FekaRap avatar
jelenlegi konfigod nem eszik szinte semmit 😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
raziel

Megírnád a géped többi komponensét is, mert ha a jelenlegi gépedbe vennéd a 7970 -et azt én nem ajánlanám.

A 7970 mellé minimum egy core2quad (és ott is lehet limit lenne) és 8gb ram az ajánlott.
Az M-TECH tápra meg nem hogy egy 7970-et de leginkább semmit nem kötnék.

Bronson megelőzött 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
7970-ből 3gigás a legkisebb... a táp vicckategória, nem bírná el, valamint a procid is édes kevés hozzá... tehát komplett gépet kéne fejlesztened, mielőtt lenne értelme egy olyan kaliberű kártyát venned...
0
0
0
0
Dani46 avatar
450w még elég lenne talán vhogy ha minőségi táp lenne,de én M-Tech re inkább nem kötném rá,vegyél egy minőségi 500 as tápot elötte!
0
0
0
0
Bronson avatar
pontosan milyen vga és milyen táp, milyen ramokkal...
0
0
0
0
horvathhh avatar
Köszönöm a gyors válaszodat!
0
0
0
0
horvathhh avatar
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a PCI-E 3.0 x16 csatlakozású videó kártya kompatibilis-e a PCI-E 2.0 x16 foglalatú alaplappal?
A válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
fRstLO avatar
igen, tudom, mint írtam, tisztában vagyok a teljesítménnyel, de 180 ezrem (+100ezer ha eladom a 290x-et) nem lesz😀 meg ha lenne, nem erre költeném😀 és ha már veszek akkor nem ref hűtőset hanem rendes MSI vagy GB-t. 😀 MSI Laphoz MSI VGA dukál😀
0
0
0
0
Pixx avatar
980ra se lenne értelme cserélni 😀 csak akkor ha csak a fogyasztás meg a melegedés számít de most aki ennyiért vesz vga-t nem hiszem hogy ezt nézné 😀 min fury vagy gtx 980 ti amire lenne értelme sztem.
0
0
0
0
fRstLO avatar
Nem ertettem felre semmit. Tudom hogy alig van kozte teljesitmenybeli kulombseg. Furyra sajnos nincs penzem es 980ra sem😀 addig szeretek megvalniba dolgaimtol amig nem bukok sokat vagy egyaltalan nem bukok rajta. Megveszem es ha nem tetszik akkor eladom es varok addig amig lenem megy valamelyik ara 😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
fRstLO

Szerintem félre érted 😀

Pixx Csak arra akar utalni hogy a 290/390 és a 290x/390x szinte ugyan az csak a memória van megduplázva 😀
https://gepigeny.hu/gpu/compare/radeon-r9-390x-v…on-r9-290x

https://gepigeny.hu/gpu/compare/radeon-r9-390-vs…eon-r9-290

Tehát játékokban egy 290 és egy 390 kötött szinte nincs különbség 😀
0
0
0
0
fRstLO avatar
Ugye?😀 tobb evre gondolok elore. Nem 1re mert ha ugyan olyat veszek akkor 1-1,5ev es cserelhetek mivel az alkalmazasok vram igenye egyre csak novekszik. Tudom nincs sok teljesitmeny beli valtozas de igy nem kell majd valltanomb1 ev mulva 😀
0
0
0
0
Pixx avatar
r9 290x-et lecserélni r9 390/xre nagyon nagy üzlet 😀
0
0
0
0
fRstLO avatar
Hat neem elsonek el kell passzolnom az enyem 😀 de eddig meg vagy elegedve a 390nel?? Remelem sok javulast hoz makd a crimson szoftver. Mert ha nem akkor merges leszek de naggyon
0
0
0
0
Puffin avatar
Én a sima 390-et vettem annyiért.
0
0
0
0
fRstLO avatar
de ha olcsóbban hozzá jutok, tegyem azt például 90ezer ft, akkor meg😀😃
0
0
0
0
Puffin avatar
A 390 és az X között nincs akkora különbség ami megérné a felárat szerintem
0
0
0
0
fRstLO avatar
1440pben csak 1-el, csgoval. másra elég az fhd. annyira nem vagyok nagy gamer. kinőttem már belőle😀 de most nézegettem a teszteket, lehet 390x lesz belőle.😃 mert akkor már be újítok 4 évre..😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Ha 1440p-ben akarsz játszani akkor nem elég a 970. Milyen játékokkal?
0
0
0
0
fRstLO avatar
hát a 290x-em eladnám 75ért megtoldanám egy icike picikével és úgy kb 85-95 között.
Csak az a baj a tesztekkel, hogy sok olyannal játszanak, ami engem nem érdekel. pl batman, tomb raider.. ezekben lehet jobb még a 75 ti- is mert hidegene hagynak, nekem az a fontos, hogy livestreamben, meg 1440p meg legyen a stabil fix 60 fps.
0
0
0
0
fRstLO avatar
Reggelt, VGA válltás előtt vagyok.(nem mintha rossz lenne az r9 290x-em) GTX 970 Beszerzésén töröm a bogyóm, mert annyira zavar a radeonnak a hulladék driverezése, illetve a maga az hogy Radeon. Igen, jönnek a kérdések, miért vettem ha nem tetszik, egyszerű. GTX 760-am volt, eladtam 55ért nyár elején és 68ért megvettem ezt a Sapphire r9 290x-et, mert ennyiért arany vétel volt. Szerintetek megérné válltani? Ződ párti vagyok az a baj, és a 2 között minimális a külömbség, de a gtx csak jobb.
0
0
0
0
winrar avatar
Charma: Egy erősebb videokártya kellene a gépedbe. Nem kell kapásból GTX 970, egy GTX 960/R9 380-al már nagyon szépen fog futni a Fallout 4.
Spoiler!
OFF: Magyarország legszakmaibb fóruma szerintem ez: [LINK]
0
0
0
0
Charma avatar
Sziasztok!

Azt gondolom ez Magyarország legszakmaibb fóruma ezért ide írok.

Segítségre lenne szükségem.
Anno 2013ban vettem ezt a gépet és úgy érzem elavult. Egész életemben hatalmas Fallout rajongó voltam, így meg is vettem az újonnan megjelent részét.

Viszont az ajánlott graffon meglepődtem amikor elindult a játék. Nem részletezem, de ahogy kitalálhattátok nem ment minden ultrán.

Láthatjátok a gépem és a képről azt is leszűrhetitek, hogy nagyobb részt munkára használom, nem játékokra.

Tudnátok valami tanácsot adni, mit tehetnék azon kívül, hogy szaladjak a boltba gigavyte gtx 970-et venni?

Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat,
üdv,
Szabolcs
0
0
0
0
winrar avatar
Bixorly: Igen, vinné. Nekem is 750 Ti kártyám van, igaz, kisebb felbontáson játszok, de minden szépen fut. Full HD-ban sem lenne semmi gond.
[LINK]
0
0
0
0
Bixorly avatar
Sziasztok.. 😃 750TI VGA szerintetek viszi az újabb játékokat I3-4150 proci mellett? 😀😉 8GB Rammal.. Pl. AC Syndicate-t vinné normalon fullHD-ban? ( Példának azért ezt írtam, mert rohadtul bejön a játék videók alapján.. 😃
0
0
0
0
Pixx avatar
Subaru: Ezeknek hiába írod ezek csak fórum betyárok és semmi tapasztalattal nem rendelkeznek csak lökik a marhaságot amit valami másik értelmetlen embertől hallottak.Én inkább nem is idegesítem magam mer nekik lesz igazuk úgy is ezért nem is írtam neki rá semmit legyen igaza 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
7GB vram...a szobámban lévő 3 gépben összesen nincs annyi. (persze sima ramra gondolva)
0
0
0
0
Zoli73 avatar
arnold:Ha nem használsz élsimítást akkor szerintem játszható sebességet produkál!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok
Azt szeretnem kerdezni hogy egy gigabyte gtx970 (gaming valtozat) QHD-ra mennyire alkalmas játékoknál ?
0
0
0
0
Infi avatar
Jo mindenki azt vesz amit akar en szemely szerint nem adnek annyival tobbet ki inkabb vrennek egy r9 290 vagy 280x et ugyanabba az arba 😀
0
0
0
0
Subaru avatar
Infi
és azt is megtudnád mutatni ezekbe a videókba, hogy hol írja a memória használatot? mert, hogy mind a 10játékot elindították 2 percre, nem feltétlenül telt meg a 2 gb memória se, és ezt a 128bites baromságot tényleg jó lenne elfelejtenie mindenkinek, mellesleg a több VRAM-tól nem lesz több fps-e az embernek és a videókban sajnos csak FPS-t mutat.
micro laggok viszont tényleg előfordulnak nálam is és nem az FPS-számmal van a baj, elég lenne 4gb-hoz is a GPU.
egy utolsó dolog, szerinted ha neked 32giga ramod van, azzal több FPS-ed lenne egy GTA 5 be mint 16al? mert ez a 2 dolog kb ugyan az
és ha már itt a videóval dobálózásnál vagyunk akkor tessék
[LINK]
[LINK]
és, hogy téged idézzelek, ,,Az utolso videon minden latszik ! KIHASZNÁLJA A 4GB VRAMOT. !"
0
0
0
0
Thespartan avatar
Piero: 7gb Vramot az új cod?? 😃 Az azért durva..igen botrányosra sikeredett az optimizálása,mert nekem kisebb atomerőművem van mégis akadt rajta 😆 witcher 3 meg majdnem maxon 40fps 😃 De egyébként ha jól láttam valahol az új cod még ramba a 10gb-ot is sokszor meghaladja 😃 Szégyen..
0
0
0
0
Zoli73 avatar
De az már nagyon szélsőséges és optimalizálatlan dolog!😀

Szerintem Fhd-ban egy játéknak minden maxon 4 Gb Vram-ba bele kell hogy férjen nem 2-be hanem 4-be.😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Van amelyik még 7GB-os is... 😆 (új COD)
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Igaza van csuz-li-nak a mai játékok Fhd-ban simán megesznek 2 Gb Vramot.

Ezt én is tapasztalatból mondom.😉
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát én 1080p-ben játszom és rendre kifogyok a 2GB VRAM-ból, pedig nekem sem 4k-ra tervezett kártyám van.
(Nem a youtube-on, hanem otthon a gépemben... Ha már az utánajárás, meg a tapasztalat szóba került)
0
0
0
0
Infi avatar
https://youtu.be/m69iYstfXTw
https://youtu.be/8M4-6GFOEZA

Ezeket nezegesd meg azt meg latod hogy nincs igazad 😀 1080 p re van tervezve a kartya ahol 2 gb vram bosegesen eleg.

https://youtu.be/AZRoANKeQX0

Az utolso videon minden latszik ! FELESLEGES PENZKIDOBAS. ! 😀
Maskor mielott le hordasz valakit tajekozodj 😀
0
0
0
0
Thespartan avatar
GTX 770-em van és megvagyok vele elégedve! 😀 Egy GTX 660 OC 2gb Windforce típusú videokártyáról váltottam le erre a GTX 770 2gb-ra és megérte,mert sokkal jobb 😀
0
0
0
0
Pixx avatar
Csak mikor nem tudod a textúrát felrakni ultrára pedig a vga még bírná és kifut a vramból és microlaggol az egész gondolom nem használja ki.Szeretem mikor mindig olyan emberek nyilatkoznak akiknek semmi tapasztalatuk ilyen dolgokban és a hülyeséget adják át a másiknak aztán ez terjed el mer 128bit...Nem felesleges hanem 1080p-re már lassan kötelező lesz a 4gb vram
0
0
0
0
Infi avatar
4 gb felesleges 960 bol. 128 bites nem.hasznalja ki.
0
0
0
0
winrar avatar
tonysoprano: GTX 960 2GB vagy 4GB.
0
0
0
0
GodSie avatar
vagy ez lesz vagy r9 280x de gtx 770 megint néztem és van ahol 15-20%-al jobb :S
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok ! Régebben sokat olvastam/tudtam a hardverekről, de ideje újítanom 😃.
Videokártya terén kérném a segítségeteket....mostanában elkezdtem dolgozni és olyan 60-70 ezer körül vennék videó kártyát (tudom ez nem elég egy rendeshez), de olyan kéne ami megfelel a mai játékokhoz, nem akarom full hd-ban tolni ultrán, csak élvezhetően (pl.: battlefront, fallout 4 , wither 3). Mindeképp NVIDIA-t szeretnék, mert a legtöbb játékot, ugye az "supportolja".
Előre is köszönöm a segítségetek 😀
0
0
0
0
Subaru avatar
igen, ezért kérdeztem, hogy van e rá gari, mert ha nincs akkor biztos nem cserélném
0
0
0
0
GodSie avatar
azt nem tudom 😀 Viszont láttam tesztet hogy néhol erősebb a gtx 960? ez igaz?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció