Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Megírnád a géped többi komponensét is, mert ha a jelenlegi gépedbe vennéd a 7970 -et azt én nem ajánlanám.
A 7970 mellé minimum egy core2quad (és ott is lehet limit lenne) és 8gb ram az ajánlott.
Az M-TECH tápra meg nem hogy egy 7970-et de leginkább semmit nem kötnék.
Bronson megelőzött 😀
A válaszokat előre is köszönöm!
Szerintem félre érted 😀
Pixx Csak arra akar utalni hogy a 290/390 és a 290x/390x szinte ugyan az csak a memória van megduplázva 😀
https://gepigeny.hu/gpu/compare/radeon-r9-390x-v…on-r9-290x
https://gepigeny.hu/gpu/compare/radeon-r9-390-vs…eon-r9-290
Tehát játékokban egy 290 és egy 390 kötött szinte nincs különbség 😀
Csak az a baj a tesztekkel, hogy sok olyannal játszanak, ami engem nem érdekel. pl batman, tomb raider.. ezekben lehet jobb még a 75 ti- is mert hidegene hagynak, nekem az a fontos, hogy livestreamben, meg 1440p meg legyen a stabil fix 60 fps.
Spoiler!
Azt gondolom ez Magyarország legszakmaibb fóruma ezért ide írok.
Segítségre lenne szükségem.
Anno 2013ban vettem ezt a gépet és úgy érzem elavult. Egész életemben hatalmas Fallout rajongó voltam, így meg is vettem az újonnan megjelent részét.
Viszont az ajánlott graffon meglepődtem amikor elindult a játék. Nem részletezem, de ahogy kitalálhattátok nem ment minden ultrán.
Láthatjátok a gépem és a képről azt is leszűrhetitek, hogy nagyobb részt munkára használom, nem játékokra.
Tudnátok valami tanácsot adni, mit tehetnék azon kívül, hogy szaladjak a boltba gigavyte gtx 970-et venni?
Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat,
üdv,
Szabolcs
[LINK]
Azt szeretnem kerdezni hogy egy gigabyte gtx970 (gaming valtozat) QHD-ra mennyire alkalmas játékoknál ?
és azt is megtudnád mutatni ezekbe a videókba, hogy hol írja a memória használatot? mert, hogy mind a 10játékot elindították 2 percre, nem feltétlenül telt meg a 2 gb memória se, és ezt a 128bites baromságot tényleg jó lenne elfelejtenie mindenkinek, mellesleg a több VRAM-tól nem lesz több fps-e az embernek és a videókban sajnos csak FPS-t mutat.
micro laggok viszont tényleg előfordulnak nálam is és nem az FPS-számmal van a baj, elég lenne 4gb-hoz is a GPU.
egy utolsó dolog, szerinted ha neked 32giga ramod van, azzal több FPS-ed lenne egy GTA 5 be mint 16al? mert ez a 2 dolog kb ugyan az
és ha már itt a videóval dobálózásnál vagyunk akkor tessék
[LINK]
[LINK]
és, hogy téged idézzelek, ,,Az utolso videon minden latszik ! KIHASZNÁLJA A 4GB VRAMOT. !"
Szerintem Fhd-ban egy játéknak minden maxon 4 Gb Vram-ba bele kell hogy férjen nem 2-be hanem 4-be.😀
Ezt én is tapasztalatból mondom.😉
(Nem a youtube-on, hanem otthon a gépemben... Ha már az utánajárás, meg a tapasztalat szóba került)
https://youtu.be/8M4-6GFOEZA
Ezeket nezegesd meg azt meg latod hogy nincs igazad 😀 1080 p re van tervezve a kartya ahol 2 gb vram bosegesen eleg.
https://youtu.be/AZRoANKeQX0
Az utolso videon minden latszik ! FELESLEGES PENZKIDOBAS. ! 😀
Maskor mielott le hordasz valakit tajekozodj 😀
GTX 960
Videokártya terén kérném a segítségeteket....mostanában elkezdtem dolgozni és olyan 60-70 ezer körül vennék videó kártyát (tudom ez nem elég egy rendeshez), de olyan kéne ami megfelel a mai játékokhoz, nem akarom full hd-ban tolni ultrán, csak élvezhetően (pl.: battlefront, fallout 4 , wither 3). Mindeképp NVIDIA-t szeretnék, mert a legtöbb játékot, ugye az "supportolja".
Előre is köszönöm a segítségetek 😀