AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vladtepes2 avatar
csuz-li: Tőled is többet vártam mint holmi bizonyítási kényszert. (Jó tudom, ez nem éppen egy nyerő szöveg) Olvastam rengeteg hozzászólásodat, javaslatodat stb... És tudom, hogy jó rálátásod van a dolgokra, tényleg benne vagy a "dolgokban". Nekem is hobbim a pc, nem csak játék, hanem munka is, amit élvezek és szerettettel űzöm. Nekem is meg van a véleményem sok dologról, tapasztalatom stb... Tudom, az ember büszke arra, amit saját keresetből anno kihozott, és szereti megosztani másokkal is a tapasztalatait. És büszke a "cuccára". De azt hiszem, vagyis úgy látom, kezdesz kicsit átesni a ló túl oldalára. Ne haragudj, nem sértésnek aszántam, nekem most így ez a meglátásom.
0
0
0
0
Funes avatar
Részben egyet tudok érteni a képeket én is hülyeségnek tartom, ha valaki valamit bizonyítani akar, akkor egy pár perces videóval lehet bizonyítani és ott kiderül minden, hogy akkor még is hogyan viselkedik a cucc ! 😀

Spoiler!
Ja és tudod kinek meséld be, hogy 270-es Vga-val 60fps-el megy a witcher 3 magas beállításon.
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
Az az igazság, hogy bármiféle amd/intel vita lassan idejétmúlt lesz. Bár szórakoztató, ahogy mindenki a "magájét fújja". De! Manapság egyértelműen nem jövőtálló és nem kifizetődő fx prociba fektetni. Helyette olcsóbb és kevésbé macerás megoldásként ott van a Haswell 4460-as (nem azért, mert nekem az van, de teljesítményben ott van, sőt lekörözi játékokban a Bulldozert). Vagy kicsivel többért van a Skylake i5. Nem vagyok sem Intel, sem AMD párti, hiszen mindíg is AMD prociaim voltak, (egy két magos Intel kivételével ami egy évíg boldogított) mert olcsóbban kijöttem és játszani is tudtam. De sajnos hiába a nyolc mag egy Bulldin, ha egy mezei i5-ös is lekörözi igaz, marginális pár fps-el. Mivel az fx ddr3-asra már nem fejlesztenek, ezzel lezárult egy "korszak", ennek a vitának már semmi értelme.

Szerk: Főleg azt tartom gyerekesnek (már ne is haragudjatok) ahogyan képekkel is igazolni próbáljátok, hogy márpedig a tiétek a jobb. 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bud-Fckn-Spencer: Nem is a fix 60 fps a kérdés. A beállítások között meg az a nagy különbség, hogy az még a 270-es VGA-val készült, nem a mostani 380-al.
0
0
0
0
Funes avatar
Csak úgy megjegyezném, hogy nála minden maxon van nálad pedig "csak" magas beállításon, ezért is lehet a közel 90%-os processzor használat városban, talán ha ő is visszavenne egy-két dologból, akkor már neki is Fix 60Fps-el szaladgálna.
0
0
0
0
csuz-li avatar
MC MaRcI:
Ha az a kérdés, hogy miért van CPU limit, akkor ara lentebb a válasz: Nagyjából ott készült az én képem is. Ha az a kérdés, hogy miért van nagyobb CPU terhelés a városban, mint az erdőben, arra meg az, hogy a CPU ilyenkor többet számol, mert például a mozgásban lévő karakterek útválasztóját is kezelni kell többek közt és a városban több NPC van.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
HakuDragon:
Kb. 7 éves Acer Aspire 😀
[LINK]
0
0
0
0
bassus16 avatar
Tisztában vagyok vele. 😀
Csak az amúgy sem rossz eredményen még javított azon lepődtem meg.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Szrácok! Az egy asztali gép eredménye nem egy laposé! 😂
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Abban a laptopban milyen proci van?
Gondolom már nem Turion 64 mint régen.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
bassus16:
Már nagyon várom...addig kibekkelem az időt a laposommal, ami ugyebár AMD-s 😆, mert a szerveremet egy barátom megveszi.
Picit csiszoltam az eredményen:
https://prohardver.hu/dl/upc/2016-06/221623_cpumark_2_jpg.jpg
0
0
0
0
bassus16 avatar
Nagyon jókat olvastam róla. Visszatér a régi felállás nem a mostani moduláris megoldás.
Ha minden igaz akkor lesz 16 magos 32 szálon futó APU is. 😀
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Approx:
Bárcsak itt lenne már a Zen 😀
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
i5 4460+r9 380 minden max haj kikapcsolva

[LINK]

[LINK]

na most aki ért hozzá írja már le ebből a következtetést

városban 90%átlag cpu kihasználtság
erdős területek 50%
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Szerintem meg ez egy buta , értelmetlen sehova nem vezető mindazonáltal az unalmas perceket maximálisan kitöltő vita 😃 Mindenkinek más más a véleménye. Amugy meg tök mindegy melyik a jobb vagy gyorsabb vagy szebb vagy jobb szagú! Ha arra amire használod, tökéletesen megfelel, akkor elérted a zent, a nyugalmat a világ oly törékeny egyensúlyát és élvezd!!! Ennyi
0
0
0
0
xsebix avatar
Mostanában én is elég ritkán kapcsolom be a gépet, pedig előtte csak álmodtam ilyen gépről ami most van(azért ez sem csúcs kategória, de azért jónak mondható) igaz sajnos időm sincs annyi most mint mondjuk 1 éve, de játék sincs olyan ami betudna szippantani, ha viszont játszok akkor már azt szeretném, hogy ne kelljen sok kompromisszumot kötnöm...
Amúgy én is gondolkoztam AMD-s konfigom, nincs bajom vele csak szimpibb volt az intel és volt rá pénz, de még unokaöcsém FX 6300 + gtx 560 párosával is simán lehet játszani HD-n és teljesen élvezhető grafikai beállításokkal, full HD-hoz kéne egy jobb kártya utána úgy is elég tűrhető lenne szerintem..
0
0
0
0
no avatar
Bassus+1 Szerintem is, egy haverom i7 6700k és 32 gb ram igp mellet filmet nézz és nettezik vízhűtés minden játszik. Nem fogja fel hogy erre egy core 2 is elég. Mutogatja nekem hogy fut a játék igp vel. Meg hogy a 6700k igpje erősebb mint a i5 3470 igpje. 😆 wtf
0
0
0
0
Pixx avatar
Én se használok V-syncet egy utálatos dolog főleg fps játékokban sokszor ahogy mondod olyan mintha inputlag lenne semmi reflexed nincs a játékban tőle stb késik a kép nem mindig de fordult már elő nekem is az első hogy ezt kinyomom legyen az bármilyen játék 😀
0
0
0
0
xCube avatar
csuz-li: A V-Sync -el az a baj, hogy a legtöbb helyzetben input lagot okoz (pontosabban output lagot de mindegy). Engem ez pl. nagyon zavar, ezért kapcsolom ki azonnal.

Nekem amúgy elég sokáig voltak AMD procijaim és nem vagyok semmilyen gyártó felé elkötelezve, de azt kell mondjam hogy gyakorlatilag bármilyen árkategóriában okosabb döntés intel procit venni ha játékról van szó. Ha viszont játék mellett olcsón kell nagyobb többszálú teljesítmény, akkor az AMD jobb választás.

Nem arról van itt szó hogy AMD procikon nem lehet játszani, inkább az a helyzet hogy az intel procik stabilabb teljesítményt nyújtanak ezen a téren és itt nem csak az i7 -ekre, hanem az i5 és i3 procikra is gondolok.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Hát igen.
Hiába van az embernek 300.000-500.000Ft-os gépe ha csak hazamegy munka után és megnéz rajta egy filmet vagy esetleg feljön gépigényre beböfögni, hogy ő milyen jól járt vele, hogy megvette.
Vannak akik még a régi Core2Duo vagy Athlon x4-ekkel is fényévekre jobban elvannak mint bárki más.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Simán annyi a lényege, hogy aki csak valamennyi játékra és otthoni célokra akar gépet összerakni és nincs konkrét elképzelése (ne adj isten nem bígott márkafanatikus 😊 ) akkor az a tag feleslegesen ne dobjon ki egy olyan procira egy valag pénzt, amit ki sem használ, mert elegendő a célra a számottevően kevesebbe kerülő konkurens termék.
Spoiler!
Itt a bejáratott tagok már csak el tudják dönteni, hogy nekik mi a megfelelő és miért.
0
0
0
0
csuz-li avatar
zsoltdeak17: Kösz a pontosítást! (csak kinéztem a profilodból az első "gyanús" gépet... 😀 ) Akkor így a helyes.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
csuz-li: Egy kis pontosítás: Az a Witcher 3-mas kép alapórajeles i7 2600 + R9 280X-szel készült.
Illetve az 'új' kártya sem GTX 650 lesz, hanem GTX 650 Ti Boost.
0
0
0
0
csuz-li avatar
ddkk22: Vsync mellett? Kénytelen, mert különben 30-ra állna be. AMD processzorral meg a Vsync szinte kötelező, mert az Intelhez mérten hatalmas az fps ingadozás. Főleg a minimum fps alacsonyabb, mint ha Intelt használnál, viszont ha be van kapcsolva a Vsync, ez a probléma nem játszik.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Én nem akarok kötekedni 😀
De én a képeknek nem hiszek, én is tudok bármilyen játékról úgy képen lőni, hogy az pont 60fpst fog mutatni, meg hogy nem is 😀 Mert biztos vagyok benne hogy végig nem tartsa a 60fpst játék közben.
https://kepfeltoltes.hu/160607/amtrucks_2016_06_07_13_15_41_491_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/160607/amtrucks_2016_06_07_13_12_59_626_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/160607/amtrucks_2016_06_07_13_16_25_950_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Funes avatar
Nem én gondolom így...😊 Spoiler!
Enged el a dolgot. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bud-Fckn-Spencer: Ha így gondolod, akkor nem érted.. 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Értem én nem kell túl magyarázni, aki nem Amd-t vesz az egy rossz döntést hoz ! Világos.. 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bud-Fckn-Spencer: Én nem sugallok. Betettem pár képet, hogy lásd, amit sugallsz, az nem feltétlenül állja meg a helyét. Nem kötelező bizonyítékként elfogadni... 😀 Arról én már rég letettem.
Eleinte mindig próbáltam videókat, teszteket, benchmarkokat "beidézni a bíróság elé", de rájöttem, hogy semmi értelme, mivel mindig az volt a válasz, hogy az adott videó/teszt/benchmark nem is jó, mert...
Eleve nem gondolom, hogy bárkit bármiről meg kellene győznöm. Én leírom amit tudok, azt meg is indoklom. Ez csak egy info, amit figyelembe lehet venni például egy vásárlási döntés meghozatalakor, de a döntés már nem az én felelősségem. Ha valaki mást gondol, akkor ő is leírja. Ha még meg is indokolja, annál jobb.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Ha értelmetlen akkor mért foglalkozol vele? "Nem erőszak a disznótor.."
0
0
0
0
Funes avatar
Te pedig egy ritka begyepesedett ember, ha még a lapot se veszed. 😀 Egyébként, ha idegesít a hozzászólásom nem kötelező elolvasni ! Nem erőszak a disznótor...

Amiről pedig megint egy vita robbanna ki, azt már múltkor manyikati szépen levezette, értelmetlen újból belemenni abba, amit csuzli akarna sugallni azzal a pár képpel.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Bud-Fckn-Spence: Mond meg őszintén. Te csak idegesíteni akarod az embereket ugye? Ritka különös egy ember lehetsz a való életben ha te csak mások bosszantásában leled örömödet. Sok kitartást ehhez az életstílusodhoz.
0
0
0
0
Funes avatar
Neee egy gtx 650-el hasonlítod össze az r9 270-et oké rendben....😊

Spoiler!
a 270 egy jó 20%-al erősebb kártya. az i7 képről múltkor még azt mondtad, hogy nem fedi a valóságot, de érvelni arra jó, hogy a saját hülyeséged bizonygasd...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bud-Fckn-Spencer: Mint azt már sokszor leírtam: a játékok 8 szálra készülnek. Majd, ha 16 szálra készülnek, akkor elgondolkodom rajta.

Az i7 szintjét meg ugye...:
https://kepfeltoltes.hu/160602/2016-06-02__2__www.kepfeltoltes.hu_.png

Vagy még zsoldeak i7 2600K-ja + gtx650:
https://i.imgur.com/oHgSgPE.jpg

vagy az én 8350 + r9 270 párosom:
https://kepfeltoltes.hu/150601/witcher3_2015_06_01_15_51_04_550_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Pont ezt akartam írni én is Bud. 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Háde mé nem csuzli ez má 16 szálon fog pörögni !!! 😆 Spoiler!
Akkor ezzel kb most érik el egy régi i7 színtjét vagy az i5 skylakkel lesznek versenyben ? 😊
0
0
0
0
csuz-li avatar
manyikati: Hát őszintén? A 8350-re is alig akaszt terhelést egy játék az R9 380 mellett, meg a régebben kipróbált 290 mellett sem vitte túlzásba. Azért a +40%-ért nem fogok berohanni egy boltba kiszakítva az ajtót a keretből...
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Na AMD-s ek nem lesz ez rossz 😀

[LINK]
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Carl18

Szerintem is jogsi! Sokkal hasznosabb + a mostani géped is teljesen jó még, szerintem bármivel tudsz játszani 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Jogosítványt mindenképpen.
Spoiler!
Én sem veszek semmi szarságot a gépbe idén. Decemberig már autót kell vennem meló miatt.
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
Szerintem is a jogsi jobb, mint a gép előtt ülni. Bár a jogsi is csak akkor, ha van autód, motorod, vagy tudod használni munkához.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
carl18: +1 a jogsinak.

bassus16: Nem rossz ötlet de nálam ez kilőve hiába van jogsim.Ugyanis általában PCX-től veszek mindent és így röpke 5-600 km-rt kéne érte autóznom.(Oda-vissza értendő.)Az meg drágább lenne mint a futár vagy a posta.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Meg ugye ha veszel gépet nem kell futárral kihozasd elmehetsz érte te magad. 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
carl18 +Jogsi sokkal élvezetesebb vezetni mint gépnél punnyadni. 😜