forapusz13:
Játékra inkább asztali gépet.Ennyiből jóval erősebb asztalit lehet összeállítani mint egy ekkora értékű laptop.Mondom ezt úgy hogy az én laptopom anno 220.000 volt és jóval gyengébb az asztali gépemnél.
Rendben majd utánanézek, hogy mennyi a fogyasztás különbség, de szerintem nem véletlent írnak 150w többet a 3 ventisnek. 😀
Na meg annak is utána nézek hogy teljesítményben mennyivel jobb a 3 ventis.
Azt meg tudom hogy elbírná a táp én csak a fogyasztást néztem. 😀
Mert annak 550-es tápot ír alapból míg ennek a Twin Turbo OC változatnak "csak" 400-at... 😀 ( Mellesleg nekem sokkal jobban tetszik 😜 )
Azért a villanyszámlára is gondolok ! 😆
Hát az E7300 am tól kb minden jobb, túl nagy meglepetés nem fog érni 😂
AAA gamekkel am se igazán fogok játszani, inkább MMO-zgatok meg kis videós cuccok de arra meg elég 😃
csuz-li Turbo órajele ugyanannyi mint a simának, kis BIOS beállítás Turbo-t Cool n Quiet et meg a low power state-et off olom felpakolom konstans 4,3Ghz re azt jóvan az 😃
Mellesleg az E olcsóbb és a 4,3Ghz et legalább 1,375V on tudja nem 1,425V on. Bronson tudom h kijön belőle de 10 éve nem volt AMD-m azt most na hiányzik 😆
Arno Dorrian: AZ ÁFA mindig érvényes. Az az általános forgalmi adó, ami minden eladáson van, akár boltban veszel kenyeret, akár autót, akár bármit bárhol.
Az AMD APU-nak nevezett processzorai majdnem ugyan azt a grafikus processzort kapják, amit a külön VGA-k. Az Intel i3-i5-i7 szériája is alkalmas játékra, csak nekik nincs grafikus részlegük, mint az AMD-nek, így le vannak ebben kicsit maradva. A titok, hogy sok és magas órajelű RAM kerüljön a gépbe dual channelben, azaz például két 4GB-os modul, mint ebben az esetben.
Arno Dorian: a 750Ti még belefér. A 400w-os táp a korlát. A processzor 100w-ot eszik, még kell egy száz minden sallangra biztonsággal és marad 200w a VGA-ra, ami azért elég a legtöbb emberi árban kapható VGA-nak. A 750Ti például ~60w-ot fogyaszt.
szerk: Azt azért ne feledd, hogy amit én raktam össze, az így, külön VGA nélkül is alkalmas játékra, tehát ráérsz gyűjteni VGA-ra.
Arno Dorian: Közben összeraktam egy komplett gépet házzal, mindennel együtt, bár látom, a ház és hdd meg marad, de most már csak bemásolom... 😀
Alaplap : ASROCK FM2A58M-VG3+ R2.0 13.091 Ft
Processzor: AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX 28.867 Ft
Memória: HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10 KIT HX318C10FBK2/8 13.275 Ft
Merevlemez: WD Blue 500GB 7200rpm 16MB SATA3 14.686 Ft
Ház: ZALMAN Z1 fekete 10.897 Ft
Tápegység: FSP Hexa+ 400W 13.589 Ft
Összesen: 94.405 Ft
A tesztek alapján ezzel FHD-ban meg van a 30fps low-on, sima HD-ban meg hight mellett is (pl. MaffiaII-ben). Később meg, ha lesz pénz, tehetsz bele VGA-t, ami értelem szerűen még dob a játékélményen.
Az nem nagyon derült ki számomra, hogy milyen házad van, de ebben a kategóriában vannak mATX-es alaplapok is. Például:
Asrock H97M Anniversary alaplap [LINK] 22 215 Ft
Ez egy ezressel drágább.
danee23: mindig átmegy... 😀
A G sorozat nem rossz a maga helyén. Azt az Intel azért dobta piacra, hogy legyen valami olcsó, kis fogyasztású kétmagos, hogy a nagy irodai beszerzések piacát ne veszítse el, mert ott a core2 duo megüresedett helyét az olcsó AMD APU-k simán be tudták volna tölteni, ha nem lépnek.
A gyári hűtő hangja attól is függ hogy a BIOS-ban hány fokra van beállítva küszöb ami felett már pörgeti fel a ventit. Ha 50 C akkor elég hangos lesz ha 65 lehet nem is fogod hallani. csuz-li Pentium vs. i3 annyit tesz hogy +10-20% órajel, +32% hyperthreading. Ennyi. 50% a különbség max. a teljesítményben, viszont majdnem +100% a felár.
Én ezzel nem vagyok kibékülve. Oké hogy az i3-nak a grafikusa másik tier, de ez ebben a helyzetben épp mindegy amikor úgyis dedikáltat akar venni az ember mellé.
Én személy szerint azt a pénzt inkább jobb grafikusba/alaplapba tenném, és 1-2 év múlva i5, de ez én vagyok. i3 sokkal időtálóbb az igaz.
Schwin95: A ventihez annyit tennék hozzá, hogy nálam elég hangos a gyári venti, de ugye a teljesítmény is nagyobb. Viszont az az alapszabály még mindig él, hogy egy processzort a gyári ventilátor lehűti, ha nem tuningolsz. Tehát simán megteheted, hogy megveszed plusz ventilátor nélkül és kitapasztalod, hogy milyen. Ha túl hangos, akkor az általam javasolt Zalman ventilátort utólag is könnyedén be tudod szerelni, csak két csavart kell meghúzni, ami nem egy komplex mérnöki feladat. Akkor is sikerül, ha nincs rutinod a gép szerelésében.
Ez a gép amit összeraktam ugyanannyi ami az lenne, amit te raktál össze... és semmivel sem gyengébb, sőt... igazából ha nem fogsz fejleszteni, akkor elég afx-es konfig is, de az intelesnél meg ott a fejleszthetőség és a kevesebb fogyasztás (bár ez annyira nem nagy szám...) a táp meg bőven elég lesz, még ha fejleszted is egy erősebb kártyával mondjuk...
Ejha, köszönöm a válaszokat, bíztam abba hogy nem rosszul választottam, na meg abba is hogy mindenki a maga tapasztalatát hozza.
csuz-li, neked külön köszönöm, hogy úgy írtál mint átlag felhasználó és nem úgy mint általában játékosok.
Nekem nincs érvem az Intel mellet csak az hogy eddig egyszer volt(most is az) és azt használom. Semmi gondom nincs vele. AMDből már ez lenne a 3 gép amit veszek, egyáltalán nincs bajom velük sem.
Erre nem tudok okot adni, talán annyit, hogy (lehet ez az én marhaságom de) az AMD olcsóbb mint az Intel. És amennyivel többet tud az intel nekem nem ér meg annyival többet. Nem tudni mi lesz 1-2 év múlva de ha úgy állok a dolgokhoz hogy mi lesz később/mi lesz ha, akkor az ár még ennél is több lenne.
Ventin még gondolkozom mert lehet hogy túlzás ehhez a kategoriához.
Bronson köszi amiért időt szántál arra hogy összerakj egy gépet nekem. Nem tudom ez milyen kategóriának felel meg és hogy ?mennyivel tud? többet az én össze rakottamnál, de tudnék rajta olcsósítani videókártya és Tápon( ami nagyobb de olcsobb és minőségi az is) de ez mellékes.
AMD kontra Intel vitát meghagyom azoknak akik értenek ehez.
Az Fx4300-as procinak a hűtőjét cserélni kell sajnos, elég hangos.
Én egy Gammax 300-ra cseréltem, és ezzel teljesen rendben van.
Nem szokta 50C fok fölé engedni. Alapra pedig 1000 fordulatot állítottam.
Schwin94: Szerintem jó az a konfig. A processzor is elég a 750Ti-hez, bárki bármit is mond. (Bár általában csak annyit, hogy helyette Intel és nem azt, hogy helyette egy erősebb processzor, ami ugye minimum gyanús...) Ott fejleszthetsz még processzort, ha akarsz. A 8350 a teteje, amit abba a lapba tehetsz és érdemes is megvenni, viszont az már tökéletesen elegendő egy r9 290-es VGA-hoz, azzal kipróbáltam, szóval ebben biztos vagyok.
Hűtő nem feltétlenül kell, mert még a 8350 is el van a gyári hűtővel. Ezt tapasztalatból tudom, mert azzal használom. A hátránya, hogy elég hangos, de nem tudom, hogy egy 4300-nál milyen lehet a hangerő terhelés alatt. Viszont, ha mindenképpen akarsz hűtőt, akkor javaslom például a ZALMAN CNPS5X Performa-t. Könnyebb szerelni, simán rá lehet tenni a gyári szerelékre, nem kell mókolni az alaplapon és olcsóbb is.
Ha Intel mellett döntesz, akkor minimum i3, amit Bronson ajánlott. A G-s Pentiumok semmire sem jók, legfeljebb irodába szövegszerkesztésre, de nagyobb Excel-táblát már nem lehet rábízni. Azt csak akkor érdemes megvenni, ha ragaszkodsz az Intel logóhoz és nem érdekel más.
Szóval szerintem jó az a konfig, amit összeraktál, vagy válaszd Bronson ajánlatát, az is tökéletes választás és szintén fejleszthető.
Az az FX 4300 szerintem sem jó. Prociban az Intel egyeduralkodó, ezt még a legelvakultabb AMD fanok is elismerik. Nézz körül abban az árfekvésben inkább az Intelek között. Mondjuk én a helyedben gyűjtenék egy keveset és 30-35 környékén vennék egy i3-4160-at, ami tökéletes párosítás a GTX 750 Ti mellé. Sőt, szerintem még egy 960-at is elbír, ha fejlesztenél a jövőben.
Ez egy jól összerakott konfig.
Nekem csak az FX és az AMD szúrja a szemem.
Nem is azért mert AMD hanem mert egy zsákutca és megjelenéskor sem volt jó, azóta meg már jó pár év elmúlt.
És az FX 4300 az új címekhez éppencsak hogy jó, és a 8350 is jobbára csak pofon a......
Tudom kövezni fogtok ezért de ebből a pénzből én 1150/1151 lapot vennék és Pentiumot.
Érveim:
1. Pentium G3250 illetve G4400 benchmarkokban majdnem olyan jó mint egy 4 magos Phenom II/FX (csak éppen fele annyit fogyaszt és mindezt 2 maggal is tudja)
2. Rengeteg videó van youtube-on ahol 2 magos pentiumok visszafogottabb beállítasok mellett GTX 750Ti/950/960 mellett viszik az új játékokat.
3. Van hova fejlődni - azt mondod később lenne proci csere, 1-2 év múlva mégis hol foglalnak majd helyet az AMD FX-ek? És ha már cserélsz procit akkor gondolom az jó lenne ha még pár évig bírna? És akkor? És rendes WIN10 támogatás... Mit kezdesz 5 év múlva AM3+ platformmal?
4. El lehet hagyni a hűtőt és rendes 1150/1151 lapba fektetni ami később bírja majd az i5öt is, és ddr4 sem sokkal drágább már mint ddr3
5. usb3?
Több hetes gondolkodás, érdeklődés után a következőre konfigurációra gondoltam!
Azt hiszem ez a végleges, jobban már nem tudok spórolni. Ami kell az kell (vagy nem?? )
Ime:
Gigabyte 970A-DS3P alaplap
Fx-4300 Processzor
Cooler Master Hyper 212 EVO hütő
Gigabyte GTX750 Ti 2GB DDR5
Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black
Cooler Master 500W RS500 táp
Western Digital 1TB SATA3 64MB
Zalman ZM-Z1 ház
Mit gondoltok? Ha tudtok olcsóbb, jobb alkatrészt azt szívesen fogadom. Esetleg min tudnék spórólni? (CM Hyper 212 Evo hütő a késöbbi esetlegesen proci váltás miatt kell, és amugy is gyenge a gyária)
Utólag is köszönöm a segítségetek!
Piero;Bronson: rendben, köszönöm a segítségeteket 😃 csak ezt a táp ágas dolgot egyáltalán nem tudom mit is számít 😞 meg a táp csatlakozóit, se igazán értem 😃 de mondjuk mind1, lesz hozzáértő aki összerakja, csak hogy minden passzoljon a másikhoz az a lényeg 😃
csuz-li: na, ez egy jó ajánlás, mert az elején a Z11 és Z3 között vaciláltam! akkor ez a ház lesz, köszönöm 😃
Bronson;Piero:visszatérve, akkor a 4 tápos para, belefér, jó-e, vagy sem? 😃 olyan tápot szeretnék, ami nagyon hosszú élettartamú, mert sokat menne egy nap a gép, és mivel hosszú időre (legalább 5 év) tervezek, valami jó minőségű goldos vagy jobbra vágynék,ami halkan teszi a dolgát 😃
Ebort: Vegyél egy Zalman Z3 Plus házat. (~15 e Ft, még nem is drága) Abba belefér 360mm-ig a VGA. Van hely az SSD-nek is és van kábelmenedzsmentje, ami mondjuk eléggé megizzasztja az embert, de mindent nem lehet. Ráadásul az elülső ventilátor pont a VGA középnél van, így alá is, meg fölé is küld levegőt. Nekem olyan van, nagyon jól szellőzik, pedig én egy elég meleg Fx-8350-es procit használok benne gyári hűtővel, úgyhogy magának a háznak a hűtése is fontos szerepet tölt be a CPU hűtésében.
Szerintem ma már nincs hátránya a többágas tápoknak, azoknak az időknek vége... esetleg valami extrém sli/crossfire körülmények között, de az is függ attól, hogy van felépítve/megoldva a 12v ág a tápegységen.... 😊 megvan mind a két megoldásnak az előnye meg a hátránya is... egy kis olvasnivaló:
Piero : mi ez a nagy félelem a 4 ágas tápoktól...? Sokszor olvasom több helyen hogy hú, azok nem érnek egy forintot sem, nem lehet velük tuningolni, mert lekapcsolnak, csak az egy ágasok a menők, etc... pedig az FSP, a Be Quiet és más gyártók a mai napig használják ezt a megoldást is... igen, kezdetben voltak problémák vele, (olyan 2006-2008 körül) és szerintem sokakban megmaradt ez az előítélet ezekkel az ilyen felépítésű egységekkel szemben. Azóta más az ábra...
Ha jól néztem akkor 30cm-es a kártya. A házba max akkora megy, a honlapján akkora van írva. Vannak olyan házak amibe hosszabb Vga is befér.
Tápból 30ezer körül: Evga Supernova g2 550, Coolermaster v550, Xfx TS 550 Gold
Piero: hűh, pedig ahol néztem azt írták 290 a kártya, a házban is annyi helyet írtak, meg hogy a gyakorlatban ez 310 is lehet. akkor milyen hosszúságú hely kéne ehhez a kártyához?
milyen végű tápot kéne akkor vegyek?
Ebort: az alaplapon csak az alsó PCI-E x16-os portba tudod a videókártyát tenni, mert nem fér be a házba. A gyári adatok szerint ott is csak 1mm hely marad. Én inkább másik házat néznék vagy rövidebb videókártyát.
Tápegységből meg lehet jól mutat hogy 92+, de 4db 12V-os ága van a tápnak. Én azt is cserélném.
Játékra inkább asztali gépet.Ennyiből jóval erősebb asztalit lehet összeállítani mint egy ekkora értékű laptop.Mondom ezt úgy hogy az én laptopom anno 220.000 volt és jóval gyengébb az asztali gépemnél.
Na meg annak is utána nézek hogy teljesítményben mennyivel jobb a 3 ventis.
Azt meg tudom hogy elbírná a táp én csak a fogyasztást néztem. 😀
+1 venti meg kis órajel növelés nemfog neked 150W TDP-t csinállni
Azért a villanyszámlára is gondolok ! 😆
Intel 1150 alaplap: Asrock B85 PRO4 alaplap: 20 943 Ft
Intel 1150 processzor: Intel Core i5-4460 processzor: 53 957 Ft
DDR3 memória: Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FBK2/8 memória: 12 397 Ft
Videokártya nVidia: Gigabyte GTX970 4GB DDR5 GV-N970TTOC-4GD videokártya: 103 065 Ft
Merevlemez 3,5": Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez: 13 999 Ft
Tápegység minõségi: FSP 550W Raider S 550 80+ tápegység: 19 350 Ft
Ház táp nélkül: DeepCool TESSERACT BF fekete számítógép ház: 9 499 Ft
Optikai meghajtó: Asus DRW-24F1MT fekete dobozos DVD író: 4 593 Ft
Monitor: LG 24MB56HQ-B LED : 43 045 Ft
Hama 113734 Urage Gaming Starter szett fekete HUN egérpad + egér + billentyűzet: 10 756 Ft
Hama 113744 uRage SoundZ Essential fejhallgató: 5 161 Ft
Ez kb így 297 ezer forint, éppen hogy a 300 ezres határon belül ! 😀
AAA gamekkel am se igazán fogok játszani, inkább MMO-zgatok meg kis videós cuccok de arra meg elég 😃
Mellesleg az E olcsóbb és a 4,3Ghz et legalább 1,375V on tudja nem 1,425V on.
Bronson tudom h kijön belőle de 10 éve nem volt AMD-m azt most na hiányzik 😆
Mit gondoltok az am3+ tervemről ? (Gepeim közt)
szerk: Azt azért ne feledd, hogy amit én raktam össze, az így, külön VGA nélkül is alkalmas játékra, tehát ráérsz gyűjteni VGA-ra.
Alaplap : ASROCK FM2A58M-VG3+ R2.0 13.091 Ft
Processzor: AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX 28.867 Ft
Memória: HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10 KIT HX318C10FBK2/8 13.275 Ft
Merevlemez: WD Blue 500GB 7200rpm 16MB SATA3 14.686 Ft
Ház: ZALMAN Z1 fekete 10.897 Ft
Tápegység: FSP Hexa+ 400W 13.589 Ft
Összesen: 94.405 Ft
A tesztek alapján ezzel FHD-ban meg van a 30fps low-on, sima HD-ban meg hight mellett is (pl. MaffiaII-ben). Később meg, ha lesz pénz, tehetsz bele VGA-t, ami értelem szerűen még dob a játékélményen.
Asrock H97M Anniversary alaplap [LINK] 22 215 Ft
Ez egy ezressel drágább.
Asrock H97 ANNIVERSARY alaplap [LINK] 21 113 Ft
Intel Core i3-4170 processzor [LINK] 34 586 Ft
Corsair 2 x 4GB DDR3 CMX8GX3M2A1600C9 XMS3 memória [LINK] 14 331 Ft
MSI GT730 2GB DDR3 N730-2GD3V2 videokártya [LINK] 20 069 Ft
Összesen: 70 944 Ft + áfa 90,099 Ft
A G sorozat nem rossz a maga helyén. Azt az Intel azért dobta piacra, hogy legyen valami olcsó, kis fogyasztású kétmagos, hogy a nagy irodai beszerzések piacát ne veszítse el, mert ott a core2 duo megüresedett helyét az olcsó AMD APU-k simán be tudták volna tölteni, ha nem lépnek.
De kezd már átmenni téma intel vs. amd-be. ki is vonom magam.
csuz-li Pentium vs. i3 annyit tesz hogy +10-20% órajel, +32% hyperthreading. Ennyi. 50% a különbség max. a teljesítményben, viszont majdnem +100% a felár.
Én ezzel nem vagyok kibékülve. Oké hogy az i3-nak a grafikusa másik tier, de ez ebben a helyzetben épp mindegy amikor úgyis dedikáltat akar venni az ember mellé.
Én személy szerint azt a pénzt inkább jobb grafikusba/alaplapba tenném, és 1-2 év múlva i5, de ez én vagyok. i3 sokkal időtálóbb az igaz.
csuz-li, neked külön köszönöm, hogy úgy írtál mint átlag felhasználó és nem úgy mint általában játékosok.
Nekem nincs érvem az Intel mellet csak az hogy eddig egyszer volt(most is az) és azt használom. Semmi gondom nincs vele. AMDből már ez lenne a 3 gép amit veszek, egyáltalán nincs bajom velük sem.
Erre nem tudok okot adni, talán annyit, hogy (lehet ez az én marhaságom de) az AMD olcsóbb mint az Intel. És amennyivel többet tud az intel nekem nem ér meg annyival többet. Nem tudni mi lesz 1-2 év múlva de ha úgy állok a dolgokhoz hogy mi lesz később/mi lesz ha, akkor az ár még ennél is több lenne.
Ventin még gondolkozom mert lehet hogy túlzás ehhez a kategoriához.
Bronson köszi amiért időt szántál arra hogy összerakj egy gépet nekem. Nem tudom ez milyen kategóriának felel meg és hogy ?mennyivel tud? többet az én össze rakottamnál, de tudnék rajta olcsósítani videókártya és Tápon( ami nagyobb de olcsobb és minőségi az is) de ez mellékes.
AMD kontra Intel vitát meghagyom azoknak akik értenek ehez.
Az Fx4300-as procinak a hűtőjét cserélni kell sajnos, elég hangos.
Én egy Gammax 300-ra cseréltem, és ezzel teljesen rendben van.
Nem szokta 50C fok fölé engedni. Alapra pedig 1000 fordulatot állítottam.
Hűtő nem feltétlenül kell, mert még a 8350 is el van a gyári hűtővel. Ezt tapasztalatból tudom, mert azzal használom. A hátránya, hogy elég hangos, de nem tudom, hogy egy 4300-nál milyen lehet a hangerő terhelés alatt. Viszont, ha mindenképpen akarsz hűtőt, akkor javaslom például a ZALMAN CNPS5X Performa-t. Könnyebb szerelni, simán rá lehet tenni a gyári szerelékre, nem kell mókolni az alaplapon és olcsóbb is.
Ha Intel mellett döntesz, akkor minimum i3, amit Bronson ajánlott. A G-s Pentiumok semmire sem jók, legfeljebb irodába szövegszerkesztésre, de nagyobb Excel-táblát már nem lehet rábízni. Azt csak akkor érdemes megvenni, ha ragaszkodsz az Intel logóhoz és nem érdekel más.
Szóval szerintem jó az a konfig, amit összeraktál, vagy válaszd Bronson ajánlatát, az is tökéletes választás és szintén fejleszthető.
[LINK]
Nekem csak az FX és az AMD szúrja a szemem.
Nem is azért mert AMD hanem mert egy zsákutca és megjelenéskor sem volt jó, azóta meg már jó pár év elmúlt.
És az FX 4300 az új címekhez éppencsak hogy jó, és a 8350 is jobbára csak pofon a......
Tudom kövezni fogtok ezért de ebből a pénzből én 1150/1151 lapot vennék és Pentiumot.
Érveim:
1. Pentium G3250 illetve G4400 benchmarkokban majdnem olyan jó mint egy 4 magos Phenom II/FX (csak éppen fele annyit fogyaszt és mindezt 2 maggal is tudja)
2. Rengeteg videó van youtube-on ahol 2 magos pentiumok visszafogottabb beállítasok mellett GTX 750Ti/950/960 mellett viszik az új játékokat.
3. Van hova fejlődni - azt mondod később lenne proci csere, 1-2 év múlva mégis hol foglalnak majd helyet az AMD FX-ek? És ha már cserélsz procit akkor gondolom az jó lenne ha még pár évig bírna? És akkor? És rendes WIN10 támogatás... Mit kezdesz 5 év múlva AM3+ platformmal?
4. El lehet hagyni a hűtőt és rendes 1150/1151 lapba fektetni ami később bírja majd az i5öt is, és ddr4 sem sokkal drágább már mint ddr3
5. usb3?
Azt hiszem ez a végleges, jobban már nem tudok spórolni. Ami kell az kell (vagy nem?? )
Ime:
Gigabyte 970A-DS3P alaplap
Fx-4300 Processzor
Cooler Master Hyper 212 EVO hütő
Gigabyte GTX750 Ti 2GB DDR5
Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black
Cooler Master 500W RS500 táp
Western Digital 1TB SATA3 64MB
Zalman ZM-Z1 ház
Mit gondoltok? Ha tudtok olcsóbb, jobb alkatrészt azt szívesen fogadom. Esetleg min tudnék spórólni? (CM Hyper 212 Evo hütő a késöbbi esetlegesen proci váltás miatt kell, és amugy is gyenge a gyária)
Utólag is köszönöm a segítségetek!
Bronson;Piero:visszatérve, akkor a 4 tápos para, belefér, jó-e, vagy sem? 😃 olyan tápot szeretnék, ami nagyon hosszú élettartamú, mert sokat menne egy nap a gép, és mivel hosszú időre (legalább 5 év) tervezek, valami jó minőségű goldos vagy jobbra vágynék,ami halkan teszi a dolgát 😃
[LINK]
Tápból 30ezer körül: Evga Supernova g2 550, Coolermaster v550, Xfx TS 550 Gold
milyen végű tápot kéne akkor vegyek?
Tápegységből meg lehet jól mutat hogy 92+, de 4db 12V-os ága van a tápnak. Én azt is cserélném.