Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ez olyan mint a prociknál, és ez előnyös szvsz.
Most azért csalódtam egy kicsit az ATI-ban. Ha úgyis visszaveszi az órajelet, miért írja hogy sikeres a tesztelés? Akkor már rögtön írhatná, hogy sikertelen és ennyi...
Nézd meg gpu-z-vel, az kiírja.
Az lenne a kérdésem, hogy az ATI Overdrive-val húztam a kártyát. Teszteltem az új órajeleket, OK volt. Elfogadtam az új beállításokat, de a "jelenlegi órajel-beállításoknál" az alap órajelek jelennek meg. Ennek mi lehet az oka?
a gpu pedig olyan mint a cpu azaz graphics processing unit.
és a HD4670-n mennyi van? csak azért mert tegnap vettem egyet
és a gépem adatainál be kell rakni h hány GPU mag van.
Szerintetek hol tudok belepiszkálni a videókarim feszültségébe hogy megnöveljem azt az értéket mert a biosba nem találtam olyat.Vagy esetleg valaki tudna egy olyan progit amivel ez lehetséges?
A video Biost ctrl+F1-gyel tudod előhozni, hisz Kilobyte alaplapod van! De hogy ott mennyi az egészséges amit adhatsz neki, és még mit állíts a video-Bioson, abban én nem tudok segíteni..
Szerintetek hol tudok belepiszkálni a videókarim feszültségébe hogy megnöveljem azt az értéket mert a biosba nem találtam olyat.Vagy esetleg valaki tudna egy olyan progit amivel ez lehetséges?
a vga biosában kell turkálni. Konkrétabbat sajna én se tudok, ennek eléggé utána kéne olvasni.
Amúgy simán viszi talán a 900mhz-t is, az én 4730-amat csak 820ig néztem, addig bírta fesz. nélkül.. és ez a 4870-re alapul szóval ugyanaz a chip 😀.
MSI52: ott annyi a max, nekem is csak 790/4400-at enged.(rivatuner további tuningra jó, de fesz. emelésre nem)
Hát nem ajánlom, hogy tunigold, mert baja lehet, de az control center-ben kell megnövelni!
ja. és kb mikorra kell majd 1 GB-s videokártya a játékokhoz?
Van pár játék aminél magas felbontásnál, maximális beállításokkal 8X élsimítás mellett már kell az 1 GB.
[url]http://vgaspeed.hu/graph.php?mode=compare&p2=agalaeabfO&p3=aMaraeabgC&p4=adazaeabeh&p5=aEapaeabe0&page=4[/url]
[url]http://vgaspeed.hu/graph3.php?mode=compare&p2=aJaxakabem&p3=a5aEakabe5&p4=adaCakabec&p5=aEaCakabe0&page=13[/url]
Persze ehhez már kell egy megfelelő gpu is, szóval legalább egy GTS250-re vagy egy HD4850-re gondolok, mert a 9400 GT 1 GB DDR2-vel finoman szólva parasztvakítás.
gigabyte hd4670 vagy sapphire hd4670?
a gigabyte honlapon az van h 1600MHz memória órajel
http://www.giga-byte.hu/products/vga/specs/gv-r467zl-1gi.html
viszont a sapphirenál 873MHz csak 17xx Mbps. sok helyen meg
az van h 2GHz. melyiket vegyem? és hol a legolcsóbb?
(esetleg a http://www.giga-byte.hu/products/vga/specs/gv-r467d3-1gi.html kártya erősebb a másiknál, az hol a legolcsóbb?) 18000 FT max...
kevés fps-em van(70-100-ig de néha lemegy 20-ig és ilyenkor eléggé beszaggat a játék, eddig szinte mindig legalább 350fps-em volt) De pl. Anno 1404 Venice-ben is néha beszaggat a játék, eddig semmi baja nem volt😠
Nem tudjátok ez miért van??
Van egy ilyen konfigom:
Radeon 4650HD DDR 3
2GB dd2 ram
Gigabyte G31M-ES2C Alaplap
Pentium Dual core cpu e5300
Szeretném cserélni a kártyámat egy ilyenre Radeon HD 5750 - 512 MB GDDR5 - PCI-Express 2.0
Kérdés a következő: Belemenne ez a kártya a gépem? és mennyit dobna a teljesítményen?
Előre is köszi!
nem találok rendes és amit enged feltenni videókártyámra driver t ATI MOBILITY RADEON 7500 (64 MB) ra vlki segitsen!
[LINK]
Itt jobb oldalt tudsz választani drivert.
Asszem már nincs benne a mobility listában a neve, de ott van egy olyan hogy all other mobility products, na arra menj rá, szerintem ez a driver amit ad jó lesz neki.
Üdv!
Szerintetek egy 460W-os PSU el tud látni egy GT220-at (meg egy optikait és két vinyót)? A kártya doboza szerint 350W elég neki, de 18A kell 12V-on. A táp viszont elvileg csak 15A 12V-on. Lehet baja a kártyának?
Előre is köszönöm.
Heló!
Jah elég neki! 😉..Én 450W-ossal hajtom a GTS250-emet! 😉
Szerintetek egy 460W-os PSU el tud látni egy GT220-at (meg egy optikait és két vinyót)? A kártya doboza szerint 350W elég neki, de 18A kell 12V-on. A táp viszont elvileg csak 15A 12V-on. Lehet baja a kártyának?
Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Nézem a Catalystot.. van egy ilyen hogy Ati Overdrive.
Érdemes egy HD4670 órajelét 750mhz-ről 800ra rakni? Meg a Memory Clock-ot 873ról 980ra? Nem lesz baja tőle?
Előre is köszönöm 😀
de baja lesz
1: a 4670 nem tuningra való.
2: nem lehet hírtelen húzni
3: 10-15mhz-enként húzod, és TESZTELED, vagy rámész az AUTO-TUNE-ra, ott megcsinálja ugyanezt 5mhz-enként, és beállítja azt az órajelet, ami még nem gáz.
honnan tudnék szerezni sima PCI videokártyát????(nem PCI-E)
Hát szinte sehonnan.
Vagy ha tudnál szerezni bele az inkább "képmegjelenítő lenne" nem videókártya, mivel gyenge lenne.
mod: itt egy link: [LINK]
hát ez egy rakás sz**r ! na mostmár veszek egy alaplapot és ennyi!!!!
Nézem a Catalystot.. van egy ilyen hogy Ati Overdrive.
Érdemes egy HD4670 órajelét 750mhz-ről 800ra rakni? Meg a Memory Clock-ot 873ról 980ra? Nem lesz baja tőle?
Előre is köszönöm 😀
honnan tudnék szerezni sima PCI videokártyát????(nem PCI-E)
Hát szinte sehonnan.
Vagy ha tudnál szerezni bele az inkább "képmegjelenítő lenne" nem videókártya, mivel gyenge lenne.
mod: itt egy link: [LINK]
heló
az a kérdésem hogy a vidkarimnál (geeforce 9800GT 512MB) ha játszok akkor felmegy 50 fokig a hőmérséklete is ez normális?? alapjáraton általában 40-41 C
105 foknál kapcsol le, szóval nem halálos... 😃
arcsi: nem tudok ebben segíteni sajna, mivel még nem csináltam ilyet, de prohardvert böngészve találhatsz érdekes dolgokat.
Ha a VGA a 105 fokot üti, az már régen rossz, akkor már az áramkörök kezdenek megsülni!..nem beszélve arról hogy az alumínium doboz meghajolhat a hőtől + a VGA hője felfűti a prockót, a lapot és minden közelében lévő komponenst!!!!!!..nekem ha üti a 70-75 fokot, akkor Én már "sikítok"!..igaz ez ritkán töröténik meg! 😉
Persze hogy rossz, de addig még birja, azután kapcsol le.
Ezt sikerült tesztelnem a 2600xt-nél.
Amúgy 80fok terhelésnél nem gáz, a procinál gáz már a 65-70.
Minél kevesebb legyen ^^
heló
az a kérdésem hogy a vidkarimnál (geeforce 9800GT 512MB) ha játszok akkor felmegy 50 fokig a hőmérséklete is ez normális?? alapjáraton általában 40-41 C
arcsi: nem tudok ebben segíteni sajna, mivel még nem csináltam ilyet, de prohardvert böngészve találhatsz érdekes dolgokat.
Ha a VGA a 105 fokot üti, az már régen rossz, akkor már az áramkörök kezdenek megsülni!..nem beszélve arról hogy az alumínium doboz meghajolhat a hőtől + a VGA hője felfűti a prockót, a lapot és minden közelében lévő komponenst!!!!!!..nekem ha üti a 70-75 fokot, akkor Én már "sikítok"!..igaz ez ritkán töröténik meg! 😉
heló
De akor az is jó ha letöltöm az atitool nevü progit és azzal probálkozom?Ha igen akkor tudnál linkelni egy olyat amit a windows 7 elfogad mert leszedtem párat azt semelyiken sincs tanusitvány.
Fontos kérdésem lenne.
A videókarimról lenne szó én maximálisan ennyit tudok rajta húzni hiba mentes működéssel: GPU 785Mhz,MEMO-1005Mhz(efektiv orajel 4000Mhz)
Én szeretném még továb emelni ezeket az értékeket,ennek utána néztem hogy csak akkor lehetséges ha feszt is emelek GPU-n és a Memórián!
Ebbe tudnátok segiteni hól emelhetek a feszültségeken!?
Csekkold le a profilom! 😉
Fontos kérdésem lenne.
A videókarimról lenne szó én maximálisan ennyit tudok rajta húzni hiba mentes működéssel: GPU 785Mhz,MEMO-1005Mhz(efektiv orajel 4000Mhz)
Én szeretném még továb emelni ezeket az értékeket,ennek utána néztem hogy csak akkor lehetséges ha feszt is emelek GPU-n és a Memórián!
A kártya biosát kell átírni, és ha van egy stabil adat, azt beleégetni.
Elég nagy meló, most konkrét programokat se tudok mondani, ph-n olvastam.
4870 megy mint a mérgezett egér, szóval érdemes húzni 😀
Egy kicsit utánaolvastam, találtam egy hsz.-t amibe minden levan írva: [LINK]