Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
amesius avatar
Segítséget kérnék egy rejtély megoldásához.Van egy HIS 4850 karim. Semmi iceQ, csak a sima. Mivel Hangosnak találtam, először vettem rá egy Thermaltake duorb hűtőt, de ezt se lehetett szabályozni, ezért vettem egy Xigmatek Bifrost hűtőt. Jó nagy lett, de bement a gépbe. Helye az nem sok, de csöndesen tette a dolgát, nem melegedett. Feszt az alaplapról kapta. Egy hét után 1920x1080-on indítanám a HAWX-t, fehér monitor, minden lefagy, újraindítom, de vagy sötét képernyő, vagy fehér-lila csíkos. Egyszer nem dugtam rá a tápot, akkor talán pirossal kiírt valamit, hogy csatlakoztassam. De amúgy se setup, se vindóz, se semmi.
Most jön a poén: előveszem az eredeti hűtőt, csak úgy kíváncsiságból. Kicserélem, indítom. Semmi baja, vígan megy. Hozzáteszem, hogy a megaherz itt 500/993-on (gpu/mem) felül nem sokszor volt húzva, mert nem kellett. Mégegy furcsaság: a xigmatek nagyon felpörgette a ventiket, hogy próbáltam életre kelteni. Mondom, az alaplapról megy(menne). Hát, várom az ötleteket. Kari képe a gépemnél.
0
0
0
0
no avatar
sagesz93 írta:
inkább vegyél 8800gtx-et...
Ja, azt úgy hívják hogy 9800gtx+
Ja nem, már gts250 -.-"
Ezek vannak a 4850-el egyszinten.
9800gt inkább a 4730-al.

A 9800gt inkább a 4830-al van egyszinten.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
inkább vegyél 8800gtx-et...
Ja, azt úgy hívják hogy 9800gtx+
Ja nem, már gts250 -.-"
Ezek vannak a 4850-el egyszinten.
9800gt inkább a 4730-al.
0
0
0
0
no avatar
Inkább itt hasonlitsad össze a karikat!!!
http://www.vgaspeed.hu/index.php
0
0
0
0
Lizard avatar
btamas27 írta:
peldaul???

igen pl egy radeon 4850

itt össze is tudod hasonlítani őket: http://www.hardver-teszt.hu/vga-k%C3%A1rty%C3%A1k-%C3%B6sszehasonl%C3%ADt%C3%A1sa
0
0
0
0
no avatar
hát pontosan nem tudom.olvass teszteket.annyit tudok h a 9800gt ellenfele a 4830as ami egy butított 4850es
0
0
0
0
btamas27 avatar
es mi a kulonbseg a ket videokari kozott???
0
0
0
0
no avatar
egy 4850es vapor-x hűtéssel
0
0
0
0
Lizard avatar
btamas27 írta:
mi a velemenyetek az nvidia 9800gt 1gb-s videokarirol???😆

ennyiért van jobb választás is😀
0
0
0
0
gara66 avatar
nemrossz kártya, uncsimnak olyan van és mindent visz neki szépen fullhd-be
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Az árához képest nem olyan túl jó kártya...
0
0
0
0
btamas27 avatar
mi a velemenyetek az nvidia 9800gt 1gb-s videokarirol???😆
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
a 486-ot kell beírni 😉 az 1134 az a shader órajel azt ide sehova se kell beírni.
0
0
0
0
Davenator avatar
Csá! Engem az érdekelne, hogy az adatlapnál kéri a GPU órajelet, és nekem az everest kettőt is ír: GPU órajele (Shader Domain) 1134 MHz (eredeti: 1127 MHz) és GPU órajele (Geometric Domain) 486 MHz (eredeti: 490 MHz)

Akkor most melyiket kell beirni?
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Akkor tehát az effektívet írjam be az adatlapnál ??
0
0
0
0
no avatar
Az effektívet kell nézni tutommal!
Mert vegyük példának hogy van egy ATI karink aminek a memóriája:
DDDR5 1000Mhz vagyis effektív 4000Mhz
Másik egy Nvidia DDR3 1000Mhz vagyis effektív 2000Mhz
Igaz az is közbe játszik hogy hány bit szélességű a modull de itt most nem ez volt a kérdés.
Ha valakinek kell, vagy valahova be kell irni az óra jelet, akkor az elöbbi két esetnél példáúlcsak akkor lenne hiteles ha az effektívet adnánk meg.
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Szóval a kártyámmal kapcsolatban szeretnék kérdezni 😉
tehát: Az everest ezt írja ki:

Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR2
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 409 MHz (DDR) (eredeti: 300 MHz, overclock: 36%)
Effektív órajel 818 MHz
Sávszélesség 6544 MB/mp

Akkor most mennyi a vga-m memóriájának az órajele ?? melyiket kell nézni ?? PLS válaszoljatok 😉

0
0
0
0
Feki1991 avatar
JoshJuve írta:
Feki1991 írta:
JoshJuve írta:
akkor egy MW2 megy rajta ?????

Jah, igaz minimumon (nem teljesen min.-en! 😉) de 30-50 FPS-el! 😀
[movie=youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NJgmVtlYdqQ&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NJgmVtlYdqQ&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/movie]

akkor így menne ezzel a kártyával? akkor nem is olyan rossz!!!!

kábé így! 😀..háááát, rossznak nem rossz! 😉
0
0
0
0
no avatar
Feki1991 írta:
JoshJuve írta:

[movie=youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NJgmVtlYdqQ&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NJgmVtlYdqQ&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/movie]

akkor így menne ezzel a kártyával? akkor nem is olyan rossz!!!!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
JoshJuve írta:

0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Feki1991 avatar
JoshJuve írta:
hát mostmár tudom h sz*r

Én nem azt mondtam hogy sz@r, csak azt hogy járékra nem nagyon való!
0
0
0
0
no avatar
hát mostmár tudom h sz*r
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Gondolom azért gondolod jónak mert 512 mb vram van rajta....
0
0
0
0
Feki1991 avatar
JoshJuve írta:
ASUS HD4350 512MB PCI-E

Ez jó videó kártya???

kb a GT220-as szintjén van, szal, játékra nem jó!!!!
https://docstore.mik.ua/news/img/27347-3.png
0
0
0
0
no avatar
ASUS HD4350 512MB PCI-E

Ez jó videó kártya???
0
0
0
0
Feki1991 avatar
JANIs írta:
de otse nutatja ki a pixelnek a verzionját

Dehogynem!!!..DirectX Support: 10/SM4.0 (Nekem)
0
0
0
0
no avatar
de otse nutatja ki a pixelnek a verzionját
0
0
0
0
sagesz93 avatar
hát akkor azt mond 😃
Nem lenne egyszerűbb ha beírnád a google-ba?
Amúgy szedj gpu-z-t, minden fontos adatot kiir.
0
0
0
0
no avatar
de a pixel shaderre gondoltam hogy hanyas verzio szánu(2.0)mondjuk az enyém mennyi?
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Mert mondjuk így 2x olyan erős, és nem kell a sli-vel baszakodni, hanem ez meg van oldva egy vga-n.
0
0
0
0
no avatar
kösz az infot ,amugy mért elönyös a 295 nél hogy két gpu van benne?
0
0
0
0
no avatar
sagesz93 írta:
Csak akkor veszi vissza az órajeleket, mikor nem terheled a gépet, energiamegtakaítás miatt.
Ez nem lehet hiba.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Csak akkor veszi vissza az órajeleket, mikor nem terheled a gépet, energiamegtakaítás miatt.
Ez nem lehet hiba.
0
0
0
0
no avatar
üdv problémával fordulok hozzátok.A gondom hogy a msi 295 vga gpu mhz nagyon alacsony az eredetihez képest.Gpu-z,everst stb.. progikal mérve az ora jelem 630-1350-1050mhz helyett csak 301-602-100mhz.Mért csak enyit mér?Driver és a progik is a legujjabak,i7 proci 6gb ram és 750w táp,win7 64. Játék alatt párszor ujrainditja a rendszert.Mi lehet a baj? Help me?
0
0
0
0
no avatar
hello a Gerforce gt 240-nek mennyi a shaderje?előre is kösz
0
0
0
0
Hitoshi avatar
itt mi garantálja hogy ingyen hozzák ki és miből van pénzük erre ? ha ezt elmondják akkor elhiszem
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
arcsi966 írta:
Próbáld meg minnél magasabb órajelen használni a karidat de csak addig mig a hömérséklet is király és stabilan müködik!!

ok THX!
0
0
0
0
ghost131 avatar
sagesz93 írta:
hát mikor tesztel, megizzasztja a kártyát, és ha erőre van szükség, akkor maxon megy, de ha csak böngészel akkor minek hogy tuningolva egye az áramot?
Ez olyan mint a prociknál, és ez előnyös szvsz.

Nem böngészés közben néztem. Több game közben is (F.E.A.R., DOOM3, Prey, Jerricho, BF2, CoJ2) "kiugrottam" a feladatkezelővel, gyors klikk az ATI-ra és ugyanaz...
0
0
0
0
szocsek avatar
Sziasztok! Lehet, hogy hülye kérdés, de nekem egy GeForce 9600 GT Gigabyte kártyám van. A hőfoka az normális, játék közben(GTA!,COD MV2)is de a ventilátorra azt írja hogy 4%-on fut. Windows 7 gadget ezt írja. Az everest állandóan 96%-ot jelez. Valami nem jó!😢😞
0
0
0
0
no avatar
Próbáld meg minnél magasabb órajelen használni a karidat de csak addig mig a hömérséklet is király és stabilan müködik!!
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
szerintetek megérni visszaállítani a videókarim órajelét az eredetikre mert az eredeti 600MHzde nekem: 550Mhz és így a shader is csak egyedül a memória maradt 900MHz-en megérné visszarakni vagy csak egy óvintészkedés a túlmelegedés miatt?
0
0
0
0
no avatar
Nálam is igy van de ha elinditok egy 3d alkalmazást egyböl maxra pörgeti a videókarit!
A procim is visszaveszi magát 2.7Ghz-re ha netezek
de ha játszok vagy másdolok csomagolok irok.. akkor egyböl feldurja 3.8Ghz-re. szerintem ez egy okos megoldás.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció