Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Koppy96 avatar
Ebbe lehetne tenni ilyet: Proci : http://www.ipon.hu/webshop/product/amd_athlon_ii_x2_240_2.80ghz_am3_box/117025
Vidi : http://www.ipon.hu/webshop/product/sapphire_hd4350_1gb_ddr2_pcie/107579
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Amúgy az a gép kb így néz ki : 1024 mb DDR2 ram, AMD Athlon 2szer 1.8 Ghz , 1024 Mb 6600 Gt , Alaplap Biostar NF4ST-A9,
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Unstoppable írta:
Tudom hogy nem teljesen ide tartozik, de érdekelne hogy egy Nvidia Geforce 9800GT -én az mindegy hogy éppen Asus 9800gt, vagy gigabyte 9800gt tehát az csak a kiadó? Attól még ugyanaz az 512-es nvidia marad, nem lesz lassab, vagy rosszab minőségű?! És megéri azt venni egy uj vas-ba(a saját árkategóriájában)?

Nos a márka sok mindent befolyásol! (ár, frekik, + cuccok, dizájn/hűtés)..ha max 1280×1024-es felbontáson fogod használni akkor megéri! 😀
0
0
0
0
Unstoppable avatar
Tudom hogy nem teljesen ide tartozik, de érdekelne hogy egy Nvidia Geforce 9800GT -én az mindegy hogy éppen Asus 9800gt, vagy gigabyte 9800gt tehát az csak a kiadó? Attól még ugyanaz az 512-es nvidia marad, nem lesz lassab, vagy rosszab minőségű?! És megéri azt venni egy uj vas-ba(a saját árkategóriájában)?
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Ok tom h nem csak az számít h mekkora. de é egy 1024 esre gondoltam .Mert ami most benne van a gépbe az megfelelne arra amit fentebb írtam ? ( egy 6600 Gt 1024 mb-s) Am a Hd 5870 az 334 mm2 meg amúgyis 100000 ft egy ilyen nekem meg kb 10000-15000 ft lenne rá
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Koppy96: Látom tégedi elvakít az hogy vááá 1gb os videó kártya elárulok valamit ne azt nézd felesleges 1gb ost venned ilyen mert az csak parasztvakítás
gyenesmartin: nem tudom mekkora lehet de kérdezd meg gaboo7 et neki 2 ő is van😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Egy ati hd 5870-es milyen hosszú?Csak nemtudom beleférne-e a gépházba.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
És milyet ? Mert van többféle AMD Athlon 2 magos 2.8 as
proci. Meg egy olyan vidit akarok bele rakni ami viszi majd az Ac 2-t is lag nélkül kb közepes beállításokon. Vagyis kéne lehetőleg 10000- 15000 ft ért 1024 es játékra alkalmas videokártyát amit még bír ez az alaplap.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Koppy96 írta:
Na az Aplaplap az egy Biostar NF4ST-A9
Lehet bele rakni pl egy AMD Athllon-t mondjuk egy 2 magos 2.8 asat

Lehet
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Na az Aplaplap az egy Biostar NF4ST-A9
Lehet bele rakni pl egy AMD Athllon-t mondjuk egy 2 magos 2.8 asat
0
0
0
0
sagesz93 avatar
hát a gép többi alkatrészeit nem láttam itt leírva, de ha ilyen vga van benne akkor nem túl bíztató
0
0
0
0
Koppy96 avatar
mit a vga-t vgay a gépet ?
0
0
0
0
sagesz93 avatar
meg, mivel a 4350 egy kicsit újabb cucc, de egyik se gémer kártya, szóval ha játékra lenne, akkor felejtsd el
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Oké na. De én arra lennék kíváncsi h miért nem éri meg szerintetek lecserélni egy HD 4350 re
0
0
0
0
sagesz93 avatar
max ha hypermemory-s a vga, de olyan 6600gt-t én még nem láttam amin 1 giga ram volt gyáriag...
0
0
0
0
sagesz93 avatar
1gigás 6600gt?
azt meg hogy? Mert hogy olyat a büdös életbe nem gyártottak, az biztos.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Ok majd akk Everest, de miért ne cseréljem le , nincs sok külömbség köztük vgay mi ?
0
0
0
0
planbmokus avatar
Koppy96 írta:
Kérlek help !!
Meg akarom venni o. társamtól a gépét . Elég jó gét 40000 Ft ért és az a bajom h a videokártya egy 1024 Mb-os 6600 Gt, és szeretnék bele venni egy DDR2 es 1024 Mb-os HD 4350-et . Azt szeretném megtudni h belemegy-e az alaplapba ez a kártya... sajnos nem tudja osztálytársam se h milyen alaplap van a gépébe😜 ezért kérem a segítségeteket 😃

Fényképezzétek le vagy Tegyetek fel egy everestet és nézzétek meg milyen lap.
De szerintem a 6600GT-t nem cseréld le 4350-re.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Kérlek help !!
Meg akarom venni o. társamtól a gépét . Elég jó gét 40000 Ft ért és az a bajom h a videokártya egy 1024 Mb-os 6600 Gt, és szeretnék bele venni egy DDR2 es 1024 Mb-os HD 4350-et . Azt szeretném megtudni h belemegy-e az alaplapba ez a kártya... sajnos nem tudja osztálytársam se h milyen alaplap van a gépébe😜 ezért kérem a segítségeteket 😃
0
0
0
0
planbmokus avatar
berki_zsolt írta:
Szerintem is a Sapphire a legjobb, pont mint az nvidiánál a Gainward.
De más gyártók is szoktak hűtésmódosított és gyárilag emelt órajelű kártyákat is kiadni, mint pl.: az Asus elég sokat foglalkozik az ilyenekkel.

Jó meglátás, bár ugye gyártóspecifikus cégekről beszélünk.
De nem érdemes kifelejteni az ASUS mellett az MSI-t sem, hiszen tuningban nagyon jók. Mellesleg az egyedi hűtésű kártyáik is kifejezetten életképesek, mellesleg szépek is(szerintem) lásd: Twin FrozR.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hitoshi írta:
megjelent a DX11 -es Nvidia [LINK]

😆 ez már rég megjelent
0
0
0
0
Hitoshi avatar
megjelent a DX11 -es Nvidia [LINK]
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Szerintem is a Sapphire a legjobb, pont mint az nvidiánál a Gainward.
De más gyártók is szoktak hűtésmódosított és gyárilag emelt órajelű kártyákat is kiadni, mint pl.: az Asus elég sokat foglalkozik az ilyenekkel.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
sapphire.
A legjobb ATi beszállító szvsz.
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek melyik cég csinál jobb videokártyákat? A Sapphire vagy a Gigabyte?
0
0
0
0
pomrum avatar
berki_zsolt írta:
Szerintem a Dx10-nek és a 10.1-nem nagyon sok ideje van még, mert még rengeteg dx 10-es vagy 10.1-es kártya van a piacon. Én még várok kicsit a váltással..
Így van, a dx10 még sokáig élő platform lessz. Erre a legjobb bizonyiték az hogy még ma is lehet kapni pl dx9-es kártyákat is.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Szerintem a Dx10-nek és a 10.1-nem nagyon sok ideje van még, mert még rengeteg dx 10-es vagy 10.1-es kártya van a piacon. Én még várok kicsit a váltással..
0
0
0
0
konsti avatar
sztetek a dx 10 meddig tart ...már ugy értem meik az a végsö idöpont amikortol már csak dx 11-re gyártanak?
0
0
0
0
almos avatar
hát tudod,elválaszt minket a határ, és ezért kurva drága lenne a posta,máskülönben megüzletelnénk.De multkor néztem ventiket,amiket erre rá lehetne tenni,kb 1500Ft-nek megfelelő dinár volt,szervizbe meg kb 2000 FT-ért megcsinálnák komplett...de én kicsit zsidó vagyok és inkább megcsinálom én,legalább megmarad az az 500-700Ft 😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Nekem van egy eladó ventim, ha kell rá.. ha a szervízbe azt mondják, hogy kell egy venti rá, gondolj rám.😉

U.i.: Ha álmos vagy, pihenj le.
0
0
0
0
almos avatar
Hát ez a szar sehogyse akar normálisan működni.Bekapcsolom a gépet,de a venti nem idnul el,ha kicsit meglököm,akkor rögtön gyönyörűen forog...:S
tervem az, hogy vagy elviszem szervizbe,hogy csináljonak vele,valamit,vagy szerzek valami ventit rá,kibirja azt a pár hónapot!
0
0
0
0
pomrum avatar
berki_zsolt írta:
Inkább ne próbáld ki a barkácsolást, ha akarsz még nyárig számítógépezni! Szerezz be egy olcsó coolert.

Ezt neki kell tudnia ha csak 2-3 hónapig használja akkor addig jó lehet.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
én ilyenkor alá állványozom a ventit, és akkor a bordára fújja a levegőt 😃
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Inkább ne próbáld ki a barkácsolást, ha akarsz még nyárig számítógépezni! Szerezz be egy olcsó coolert.
0
0
0
0
pomrum avatar
almos írta:
Hát messze lakok,még nem is egy orszábga 😆
szal,ha vennék egy ventit,ami nem passzol pontosan a VGA-ra,de valahogy rászerkeszteném,pl. rádrótoznám,akkor az úgy jó lenne?nyáron igyis-ugyis veszek új VGA-t,addig kibirná,csak 2-3 hónapig használná, ezt.

Müködhet a barkácsolás, nem szép de talán jó lessz. A lényeg hogy jó legyen a szelőztetése a vga hűtő felületének, és inkább a tápcsatikrol adjál neki tápellátást.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
almos írta:
szal,ha vennék egy ventit,ami nem passzol pontosan a VGA-ra,de valahogy rászerkeszteném,pl. rádrótoznám,akkor az úgy jó lenne?nyáron igyis-ugyis veszek új VGA-t,addig kibirná,csak 2-3 hónapig használná, ezt.

Egy komplett vga ventit kellene venned sztem, de így nehéz megmondani... Amúgy én tudok egy eladót, olcsón.
0
0
0
0
almos avatar
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
almos írta:
Nem fagy a gép,mert ha nem játszok,akkor csak 50 fokra megy fel a kari,de a ha játszok akkor venti nélkül 95-100-ra is felmegy,de nem indul ujra sose!

De jó lenne, ha közel laknál, és rátehetnénk a vga cooleremet a tiédre! Mert szerintem a fordulatszámszabályozó a ludas. VAn egy vga coolerem, de akkor még nincs értelme megvenni...
0
0
0
0
almos avatar
Nem fagy a gép,mert ha nem játszok,akkor csak 50 fokra megy fel a kari,de a ha játszok akkor venti nélkül 95-100-ra is felmegy,de nem indul ujra sose!
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
almos írta:
berki_zsolt írta:
almos írta:
Zsolt,a fordulat szabályzót akkor hol nézzem meg?

NEkem is pont ugyan ez volt a probléma, és randeltem egy vga coolert! Amit már az alplapra kell csatlakoztatni, nem a vga-ra. ÉS már nem melegszik túl, működik teljes mértékben a vga. Valakinek a környékeden nincs egy vga cooler kipróbálásra, amit az alaplaphoz csatlakoztathatsz??

nincs :S

Neked is fagyogat a gép, túlmelegszik a vga, és néha kikapcsol a venti?
0
0
0
0
almos avatar
berki_zsolt írta:
almos írta:

NEkem is pont ugyan ez volt a probléma, és randeltem egy vga coolert! Amit már az alplapra kell csatlakoztatni, nem a vga-ra. ÉS már nem melegszik túl, működik teljes mértékben a vga. Valakinek a környékeden nincs egy vga cooler kipróbálásra, amit az alaplaphoz csatlakoztathatsz??

nincs :S
0
0
0
0
no avatar
gyenesmartin írta:
csasa94 írta:
almos írta:
gyenesmartin írta:
almos írta:
Hát akármilyen játékot elinditok,akkor sem működik.Szerintem is kinyifant sajnos.Mert mondom,ha kicsit meglököm,akkor van hogy elindul és megy egy darabig.
A ventit egyszerűen tedd rá a 12voltra.Ha akkor se megy, akkor vége a ventinek.

és azt hogy kell csinálni?

Hát, elég körülményes, de ha így akarod kipróbálni, többé nem használhatod a VGA-n. Először meg kell hámozni a venti drótját, majd az egyiket a sárga vezetékre, a másikat a feketbe kell tenni (a molex csatin). 😆 Ha működik, akkor nem halt meg, de sokat nem érsz majd vele. 😆
Minek kell meghámozni?Beledugsz bányászdrótot a venti csatlakozójába meg a molex-be.Én is így próbáltam ki régebben a vga ventiét.

Igazad van. 😀 Egy cseppet túlbonyolítottam. 😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
almos írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
csasa94 írta:
almos írta:
gyenesmartin írta:
almos írta:
Hát akármilyen játékot elinditok,akkor sem működik.Szerintem is kinyifant sajnos.Mert mondom,ha kicsit meglököm,akkor van hogy elindul és megy egy darabig.

Hát, elég körülményes, de ha így akarod kipróbálni, többé nem használhatod a VGA-n. Először meg kell hámozni a venti drótját, majd az egyiket a sárga vezetékre, a másikat a feketbe kell tenni (a molex csatin). 😆 Ha működik, akkor nem halt meg, de sokat nem érsz majd vele. 😆
Minek kell meghámozni?Beledugsz bányászdrótot a venti csatlakozójába meg a molex-be.Én is így próbáltam ki régebben a vga ventiét.
0
0
0
0
almos avatar
0
0
0
0
no avatar
almos írta:
gyenesmartin írta:
almos írta:

0
0
0
0
berki_zsolt avatar
almos írta:
gyenesmartin írta:
almos írta:

Szerintem a vga fordulatszám szabályozója döglött be pont, úgy, mint az én Asus kártyámnál! 😶
0
0
0
0
no avatar
Hát elég fura lenne, ha egy sima molex csatiba bele tudja dugni a venti picike csatiját. 😆
0
0
0
0
almos avatar
gyenesmartin írta:
almos írta:

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció