Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hunork avatar
Pedig akkor valami érintkezés nem stimmel. Elég egy távtartó lazulás, nincs alatta alátét, fém a fémmel érintkezik. Nincs más hátra, mint megnézni tüzetesen. Szétszeded a géped jó alkalom a por eltávolítására, esetleg cpu pasztázásra...stb. Csak így derül ki, hogy mi a hiba. Azért írtam a sok lehetőséget, mert a tápegység is adhat ilyen hangot. Nagyon kísérletezni talán nem érdemes, nehogy aztán egy zárlat legyen belőle. Én hétvégén átnézném a teljes gépházat mindenestül.
0
0
0
0
Hunork avatar
Hát a földelt aljzat azért kötelezvény. Most abba van?
Az alaplapi csipogó ad hangot? (gondolom) Vagy esetleg más? Sípol, csippan, búg? Melyik?
Lehet, hogy az alaplap és tartozékainál érintkezési hiba van. Lehet, hogy a tápegység egyik kondija megadja magát. Lehet, hogy feszültségingadozás áll fent. De az is lehet, hogy nem a gép, hanem egy (főleg USB) hangfal csinálja.
Rengeteg ok lehet. Szépen ki kell deríteni. Először hallás után, majd végigmenni az egész gépen, egyenes a falba a konnektorig.
0
0
0
0
hashimoto avatar
TerrorDom: 120GB bőven elég lenne.
0
0
0
0
visor261 avatar
TerrorDom Annyi elég. Az alap 20gb frissítésekkel megy fel20+ra. És ha lennének olyanok amik csak a c-re mennek fel akkor is 50-60gb körül lenne. De ha még office,adobe... stb dolgokat pakolsz rá akkor a 100gb is kevés lessz.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Sziasztok!

Mennyi helyet adjak a Windows 7 Utlimate 64bit-nek? 70GB elég lesz?
0
0
0
0
csuz-li avatar
jozsefgyorfi: PCX-et és Ipont próbáltam, ott érdemes összerakni gépet. Viszont, ahogy visor261 is mondja: tedd fel ide a kiválasztott alkatrészeket a "milyen gépet vegyek" topicba, mivel a hülyeségtől ezek sem védenek meg. Szóval simán tehetsz egy pocsék tápot, vagy alaplapot a gépedbe, ha az belemegy a házba, nem szól érte a gépösszerakó. Az csak olyanokért figyelmeztet, ha például AMD-s lapba akarsz Intel processzort tenni, vagy például Inteles lapba akarsz ugyan Intel processzort, de rossz tokozásút.
0
0
0
0
visor261 avatar
ipon,pcx,bluechip en is lehet... de én a már "összerakott" gépet kiírnám ideis hogy biztos működjön minden benne esetleg alternatívákat ajánlanak amik jobban megérnék 😉
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Értettem, köszönöm 😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
vagy ha nagyon úgyvan pcpartpicker en is
0
0
0
0
Puffin avatar
Iponon, PCX-en tudsz összerakni.
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Sziasztok. Esetleg tudnátok mondani egy olyan oldalt, ahol össze lehet online rakni egy gépet és esetleg még azt is megmondja hogy a cuccok amiket beletettél kompatibilisek is egymással? Azért mert azon vettem észre magam hogy mások olcsóbban összeraknak egy gépet mint ha vennének egy előre összerakottat.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
nem is neked mondtam, hanem Krissz nek, volt már nekem is úgy 478 on 😆
nameg a régi Sapphire HD4350 em 😃
0
0
0
0
no avatar
Koszi a valaszaitokat!!! 😀
0
0
0
0
Krissz avatar
Jaah, bocsi Szili 😃
De mondjuk lehet arra is kevéske ez a picur 😊
0
0
0
0
Hunork avatar
Tudjuk. 😀
Azért még lehet rá applikálni egy kis ventit. Hidd el, nem akadékoskodunk. Íme csak egy példa: [LINK]
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Északi hídról (norhtbridge) ről van szó nem prociról 😃
vagyis én esetemben MCP ről
https://s22.postimg.org/r0rzeae9t/asd.jpghttps://techreport.com/r.x/nvidia-nforce-780i/mcp.jpg
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
lehet nekem csak egy venti kéne megoldom én azt h rajta legyen 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Nekem anno a 775-ös konfigon volt NB hűtőm. Utólag vettem mert sokalltam a hőmérsékletet. ilyen volt:
https://i.ytimg.com/vi/bEbXQQY0KAs/maxresdefault.jpg
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Eddig volt 2db 462es meg egy 754es lapom. Északi híddal egyiknél sem volt ilyen problémám (Igaz nem is fűtötte fel így a VIA chipet az Unichrome 9...a másik kettőben meg IGP sem volt)
Egyedül a 754nél volt olyan, hogy a délinél éreztem a meleget. (Csak olyan átlagosan, szóval nem égetett konkrétan). Ragasztottam rá egy régi alacsony chipset bordát és az úgy is tökéletesen vezette a hőt.

Off:
Anno a P4S800-MX SE lapomban volt egy Celeron D345 procc. Nem volt pasztám, így szükségmegoldásként akril tömítőt vetettem be. Az addig onnantól tök szuper volt, ameddig nem kellett levenni a hűtőt postázás végett. Rákötött a cucc és szabályosan hűtővel együtt téptem ki a procit a foglalatból felnyitás nélkül Spoiler!
Nem ijedtem meg, anno jártam így a 754es cuccal, hogy a paszta megkötött ilyen szinten

Onnantól vált érdekessé a dolog, hogy utána a szó szoros értelmében a procit a hűtésről vésővel ütöttem le, a hűtés pedig satuba volt fogva.

Szili ezt pl tudja is tanúsítani 😊
0
0
0
0
Hunork avatar
HakuDragon : igen, ezért mondtam én is. Nekem nem volt szükség rá, de cimborám nagy AMD fan volt sokáig, és csak ilyen lapjai voltak. Ő már a kicsomagolás után felrakott mindig egyet. És van most is ilyen hűtő, de elég egy elfekvő valakitől, vagy pár százért lehet kapni PC boltban használt alkatrész megjelöléssel.

hawerka: őszintén: tök felesleges vele bajlódnod, nem lesz látványosan gyorsabb a rendszered, mert eleve a rendszermemória és a régi CPU meghatározza. Ha most elégedett vagy vele, akkor nem érdemes váltani.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
hawerka:
Igen, 4GB-től érdemes 64bites rendszert alkalmazni. Spoiler!
Persze van néhány kivétel. Mondjuk 4GB memóriád van, de ha IGP-t használsz aminek 512MB megvan osztva, még pont belefér a 32bit limitjébe, de azért akkor is már megéri a 64bites rendszert telepíteni.

2GB memóriával teljesen jó a 32bites rendszer. Én olyan processzorral szintúgy 2GB rammal Windows 7et futtattam. Amúgy a 630al lehet futtatni 64bites rendszert is probléma nélkül, de szerintem felesleges.

Hunork: Éppenséggel az a borda alkalmas arra, hogy fel lehessen szerelni rá egy kisebb ventit. Régi kisméretű 370es procihűtőkön is ilyen kicsi venti volt, aztán ráadásul annak megfelelő 3 pines csatlakozója is van. (Biztos mai napig lehet ilyeneket kapni külön is)
Éppenséggel csavarral is le lehet talán még pont fogatni, akkor pedig még igényesen is nézne ki.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Nem nagyon vagyok otthon ebben a temaban, kellene egy kis segitseg!
A kerdesem:

Mikor erdemes 64 bites oprendszert tenni a gepre?
En ugy tudom, hogy akkor ha 4 vagy annal tobb giga ramom van. De lehet tevedek. 😀
Az en gepemben jelenleg 2GB DDR2 ram van, de a procimra azt irja hogy x64 alapu. (Intel Pentium 4 640 HT 3.2GHz) Es Windows 8.1 Pro 32 bites rendszer fut rajta jelenleg. Es egesz gyors, nincs panaszom ra eddig. 😀
A kerdes, jo igy ez a konfiguracio?

Valaszaitokat elore is koszonom!!! 😀
0
0
0
0
Hunork avatar
Hajhhh. Nehéz így...
Azt írtam, hogy CPU-GPU. Vagy ez, vagy az, vagy mindkettő. Meg amit HakuDragon is írt, ez nem jó érték, bár ha megy, akkor addig használod, míg bírja, de egy VGA megoldaná. Ettől még egy chipset hűtés kipróbálható, szerintem van legalább egy cimbora, akinek van kis ventilátora, kell két huzal, amivel felfogatod, aztán rádugni a sysfan-ra. Egy próbát megér, pár száz forintos kivitelezés.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
hát remélem az meglesz azt akkor nem lesz gond 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Anno a 945ös Giga lapom bordája volt dög meleg, de nagyon nem foglalkoztam vele. Már akkor egy öreg alaplap volt, szóval biztos bírta. AMúgy most is megy.
Volt két NV chipes lapom is. Nforce4 Ultra meg 630i Spoiler!
csak éppenséggel egyiknél sem néztem a híd hőmérsékletet 😊

Gondolom itt részben a 8300GS fűti fel a dolgokat. IGP téren elég erős dolog. Szerintem dVGA-val tartható a 60-70°C
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
mint láthattad a képen is, a cpu 30% on alig megy 😃
másfelől nvidia chipset, az intel és amd oldalon is tökmeleg 😂
ccleaner megvolt mert azt szoktam használni 😃
realtek nem fut.
aida64 ugyanazt írja 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
Apám, letolom a gatyám 😀
A lényeg nem változik, egy jó paszta (Arctic MX-4), és egy chipset hűtő (ventilátoros) csodákra képes. Az biztos, hogy a 120 fok nem jó, vagy ami még előfordulhat, hogy az érzékelő nem jó. Aida64-el is nézd meg, mit mutat.

Intel: azt azért tisztázni kell, hogy alaplap chipset mérés, vagy dvga. Mint említettem, nálam a PCH nem megy 60 fok fölé. Nyilván ezért az újabb fejlesztések, alaplapok, cpu-k, ahol elsődleges a fogyasztás és így a hőtermelés csökkentése. Régi rendszerem (P4) tudott szép hőfokokat produkálni, de az már rég volt...és egy AMD alaplap mindig melegebb lesz, bármit is tegyen az ember.

Plusz: előfordul, hogy egy miner leterheli az egész rendszert. CPU-GPU. Feladatkezelőben keress rá, hogy nincs-e egy Realtek betöltve, mivel nálad nem az az alaplapi. Futass le egy Malwarebytes keresést (ingyenes). És utána Diskcleanup, CCleaner. Gép restart, és úgy nézd meg.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Intelből se tapasztaltál eleget akkor 😃
1366 on az IOH is megtud főni keményen 😃
és ? attól h épülőben van még használatban van.
mivel a többi nem az enyém másik nem lehet.
Szal te vesztegeted a betűket 😂
0
0
0
0
Hunork avatar
Mivel oda az van írva, hogy épülőben, így akár lehetett volna akármelyik is. Két sort vesztegettél el...
Mindegy. Jó régi lap. Korábban írtam: Chipset hűtés, akár házilag is egy sysfan aljzatra rádugva. Más nincs. Vagy de: VGA a gépbe. (A 60 fok is soknak tűnik idle, igaz intel tapasztalatom van, de ott alapjáraton 40-45 fok. )
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
hát mivel a többihez oda van írva h ennek meg annak gépe meg azokban van vga akkor gondolom a Sylvanas az enyém mivel az is van aktívban...
de egyébként ASUS M4N78 PRO
0
0
0
0
visor261 avatar
Adott egy régebbi pb laptop ami látja,felmegy kap netet... de néha ledobja és csak a szomszéd wifit mutatja ezt nem. Ötlet?(persze az újratelepítésen, win10en, driver frissítésen kívül)
0
0
0
0
Hunork avatar
Milyen alaplapról van szó? Eszközeidnél van egy csomó gép, de nem tudom, melyik a tiéd...
Vannak alaplapi chipset hűtők is, érdemes lenne ezen gondolkodni így látatlanba. Erre gondoltam: [LINK]
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Helósztok.
Olyan problémám lenne hogy megpasztáztam az alaplapon az MCP-t (nvidia chipset) ami tartalmazza az integrállt vidikarit is.
és az a lényeg hogy elsőnek oylan 80°C ig ment fel max (ez jóval jobb eredmény mint előtte) eltelt 2 hét kb és már 120°C ig is felmegy akár, mi lehet a gond ?
Procin ugyanez a paszta van és azzal nincs gond.
https://s11.postimg.org/gbih3rn9v/iw4sp_2016_10_16_08_54_41_690.jpg
Ráadásul alapjáraton 60°C körül megy ahogy eddig szóval enm értem mrie fel ez a nagy hőfok hirtelen.
Gyorsan le is hül, ha kilépek a játékbol szóval a hőközlés jó, a borda is rá van cuppanva rendesen, csak akkor azt nem értem 2 hét után miért kezd el melegedni.
0
0
0
0
Hunork avatar
Hát erről regéltem... 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Amúgy újonnan jobban megérné az 1151. Minimálisan drágább csak.
Nálunk pl a DDR4 ram már olcsóbb mint a DDR3
0
0
0
0
roba1996 avatar
Igazabol en kezdesnek i3 ra gondoltam mert az i5 az eleg huzos
0
0
0
0
Hunork avatar
roba1996: te tudod... és persze a kérdés, mennyi a kereted? De ezzel a memória marad DDR3, későbbi fejlesztés esetén számolj azzal, hogy nehezebben lehet majd jó áron beszámítani.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Én 1150 be gondolkoztam és egyenlőre csak alaplap kéne meg cpu a többit majd szépen apranként!
0
0
0
0
Hunork avatar
roba1996: sokkal jobban jársz minden téren, ha egy 1151 rendszert építesz. i5-6500/6600 megfizethető, hozzá egy közepes mATX lap, ami mindennel rendelkezik (USB3, Sata, Sata Express, M2...), és 2x8 GB 2133MHz DDR4 memória. Persze attól is függ, milyen cuccaid vannak már meg (hdd, ssd, odd, ház, cpu hűtő, VGA...stb)
0
0
0
0
Zoli73 avatar
roba: Attól függ, mennyi rá a keret?

Mert a 2011V-3 az nagyon brutális, és időtálló de ott nagyon mélyen zsebbe kell nyúlni mind CPU árában mind a lap árában.
0
0
0
0
roba1996 avatar
és melyikkel járnék jobban 1150 vagy pedig 2011 el ?
0
0
0
0
csuz-li avatar
roba1996:

Megjelenési sorrend:
LGA 1155
LGA 1150
LGA 2011
LGA 1151

És nem, nincs benne logika... 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
1150-1151
Meg ott van a 2011 csak nem tudom melyikkel együtt jött be és melyik változat mikor jelent meg.
0
0
0
0
roba1996 avatar
1155 foglalattól milyen sorrendbe jönnek a tokozások felfelé?
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
szerintem ja, ha a socket nem egyforma méretű, a hűtők szerintem azok, bár 775 be is belemegy a 771 kis vagdosással, szal sztem jó lenne
0
0
0
0
Kenzo avatar
Helló,egy kérdés a régi proci hűtőm beszart annak a foglalata 771-es szeretném kicserélni és az a kérdésem lenne hogy a 775 ös hütő jó-e lenne? (ám sima intel hűtőről van szó)
0
0
0
0
rollo avatar
Koszi a valaszt skacok 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Vagy NZXT Cam. én mostanában inkább ezt használom.
0
0
0
0
Puffin avatar
MSI Afterburnert tegyél fel. + riva tuner
0
0
0
0
rollo avatar
Szevasztok! Ma valtottam win 10-re es azt szeretnem kerdezni ,hogy milyen progi kell a gep kihasznaltsagat szeretnem latni jatek kozben ?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció