Tudom hogy ez nem ide illik de melyiket vegyem??Tápegység.Corsair cx 600 vagy Chieftec ctg 600 vagy Fsp raider 650.Ha segítetek kérlek pü-t irjatok.Köszönöm
Kmisi99 írta:
Ventiknél nincs kompatibilitás. Az jó venti de az hőmérséklet szabályzós azaz a gépben lévő hőmérséklet alapján szabályozza a sebességét egy beépített hőmérőlvel ami egy kb 15 centis kábelen lóg. Csak ház azzal szórakozni kell pl meleg helyek közelébe rakod pl proci hűtőhöz vagy ilyesmi hogy rendesen pörögjön.
Ventiknél nincs kompatibilitás. Az jó venti de az hőmérséklet szabályzós azaz a gépben lévő hőmérséklet alapján szabályozza a sebességét egy beépített hőmérőlvel ami egy kb 15 centis kábelen lóg. Csak ház azzal szórakozni kell pl meleg helyek közelébe rakod pl proci hűtőhöz vagy ilyesmi hogy rendesen pörögjön.
Sziasztok!
Szerintetek milyen 8 cm ventilátort vegyek a számítógépembe.
Max 2000Ft, 2db szeretnék 1 ami kifúja 1 meg ami befele nyomja a levegőt. Tudom nem lenne muszáj bele plusz hűtés de a biztonság kedvéért vennék bele és úgyis rendelni akarok mást is. Én ezt néztem ki: ARCTIC COOLING F8 Pro TC.
Persze legyen kompatibilis ezzel az alaplappal: ASROCK FM2A75 Pro4
bybeni írta:
Na szuper :/
vizesrendszer még várat magára de ma egy Thermaltake Silent Towert ráaggadtam a procira 😃
ha már itt voltam gondoltam akkor újrapasztázom a rendszert...
proci, chipset, vga...
eddig nem is lenne gondd de a chipset 63 fok üresbe, eddig soha nem ment 45 fölé!
Megnéztem hogy rendesen fekszik e rajta a réz borda és minden stimmel...
Hol lehet a hiba?
Milyen pasztát használsz? Minöségi Arctic Cooling MX3 -MX4,MX2-használj,ezek jok.Én is ezeket használom. chipre nagyon de nagyon picikell nézdmeg hogy nincs e tul pasztázva.
köszönöm a reagálást!
MX 2 ment rá, borda rendesen fekszik, nincs "agyon nyomva" pasztával!
nem kéne sokáig így hagyni az tuti 😞
bybeni írta:
vizesrendszer még várat magára de ma egy Thermaltake Silent Towert ráaggadtam a procira 😃
proci, chipset, vga...
eddig nem is lenne gondd de a chipset 63 fok üresbe, eddig soha nem ment 45 fölé!
Hol lehet a hiba?
Milyen pasztát használsz? Minöségi Arctic Cooling MX3 -MX4,MX2-használj,ezek jok.Én is ezeket használom. chipre nagyon de nagyon picikell nézdmeg hogy nincs e tul pasztázva.
proci, chipset, vga...
Hol lehet a hiba?
Ha 18 cm van akkor lehet más hűtő is bár ez is jó lesz szerintem. i ponon azt írták FX 8120-at viszi 4,2 GHz-en könnyedén és azt is írták 35 fok de azt azért kétlem😃 De ez egy jó hűtő hírében áll.
TaylorXIII írta:
Ezek éppenhogy beférnek? Reméljük😃 Azt azért hozzáteszem, hogy ezeket nekem is csak ajánlották hozzáértő fórumon egy max 155mm cpu hűtőt fogadó házba FX 8350hez és annak tuningjához. 158mm elfér? Mert akkor ő még jobb lenne elvileg😀 https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=3397
Lemértem hogy mennyi hely van a proci és a géphát oldala között és 18 cm jött össze. De nézem a súlyukat és azért elgondolkodtató hogy egy Asrock lap mennyire fog elbírni egy 800g-os hűtőt :S
Ezek éppenhogy beférnek? Reméljük😃 Azt azért hozzáteszem, hogy ezeket nekem is csak ajánlották hozzáértő fórumon egy max 155mm cpu hűtőt fogadó házba FX 8350hez és annak tuningjához. 158mm elfér? Mert akkor ő még jobb lenne elvileg😀 https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=3397
TaylorXIII írta:
Nem tudod mekkora CPU hűtő fér a házadba? neten nem találtam róla adatot😞 Nem kéne oda jobb hűtő? Ez inkább phenomra van és nem 8 magos FX-re. Én a Thermalright Macho 120(150mm magas) vagy Zalman CNPS10X Perfoma(152mm magas) hűtőt ajánlom ha elférnek.
Megmértem és picit szűkösen, de beférne. De most kezd kicsit jobban összegyűlni a pénz és nagy valószínűséggel be tudok ruházni egy Corsair H50-es vízhűtésre. De ha nem jön össze akkor szerintem ez a Thermalright Macho 120-as lesz vagy egy hasonló méretű hűtés. Köszönöm segítségedet.
Értem. Akkor ha nem jön össze legalább a H60 maradok a léghűtésnél. Köszönöm mindenki segítségét 😃
FX-re minimum egy H60-as kelleni fog, úgyh. ha nincs hűtőre 21k-d akkor ink. ne vegyél "vízhűtés"-t.
TaylorXIII írta:
Nem tudod mekkora CPU hűtő fér a házadba? neten nem találtam róla adatot😞 Nem kéne oda jobb hűtő? Ez inkább phenomra van és nem 8 magos FX-re. Én a Thermalright Macho 120(150mm magas) vagy Zalman CNPS10X Perfoma(152mm magas) hűtőt ajánlom ha elférnek.
Megmértem és picit szűkösen, de beférne. De most kezd kicsit jobban összegyűlni a pénz és nagy valószínűséggel be tudok ruházni egy Corsair H50-es vízhűtésre. De ha nem jön össze akkor szerintem ez a Thermalright Macho 120-as lesz vagy egy hasonló méretű hűtés. Köszönöm segítségedet.
Szerintetek mivel lehet gond, ha pl. Prime95 közben a proci hőmérséklete hirtelen felugrik 124 fok fölé, de a magok stabilan 50 fok körül mozognak és nem kapcsol ki vagy csinál hasonló dolgot. Gyári hűtés van rajta.
Szerkesztés:
Most hogy 1 óra után lekapcsoltam a Prime95-öt a CPU hőmérséklet lement 1 fokra és a magok 18-22 fok között vannak
Sziasztok lenne egy kis problémám: Azt szeretném beállítani a BOIS-ban hogy amikor a CPU eléri az 50 fokot akkor maximális fordulaton pörögjön rajta a venti.Ezt egyszer sikerült is megcsinálnom akkor jól működött, de most már csak 60 foknál kezd el maximális fordulaton pörögni. Megnéztem a BIOS-ban de nem állítódott el ugyan úgy van. Ilyenkor mit tudnék csinálni?
Hali! Szerintetek lenne értelme felszerelnem a winyómra egy hűtőt? 2db 8centis venti. A winyóm 26-35 fok között mozog. Egyébként közvetlen mellette van már egy 12centis hűtőventi úgyhogy ezért kérdem h lenne értelme vagy csak 1-2 fokkal lenne hűvösebb?
Az a kérdésem lenne hogy AMD Athlon II X2 250 processzorom van és a gyári hűtővel fölmegy 50 fokra is ugyhogy néztem is egy olcsó procihűtőt ami elvileg jó AM 3 hoz tulajdonképpen ez az egyik kérdésem hogy tényleg felszerelhető-e a másik az hogy az nem baj-e hogy egy picit szerintem erős a gyengébb processzoromhoz vagy az mindegy?? légyszíves valaki írjon vissza mert fontos lenne!!! 😀 hűtő:
LC Power Cosmo Cool LC-CC95 ventilátor
web-oldalt valamiért nem engedi beírni, de árukeresőn megtudjátok nézni
processzorhűtők között ezzel a címmel :: LC-Power LC-CC95
Nagyon szépen köszönöm előre is!
😊
orodreath írta:
Ez még csak elmélet, de megoldanám sz.tem, köszi a válaszokat, csak ugye mivel előre feltöltött zárt rendszer elvileg, nem nagyon tudtam elképzelni.
gyárilag feltöltött zárt rendszer... hmmm...
nem egy alannyal találkoztam már aki írta hogy "bugyborékol" vagy épp hurutos hangja van 😃
de nem csak a H100i, másnál is volt! gyárban is vannak hibák légtelenítés terén!
de ez olyan 100 ból 1 vagy 2
orodreath írta:
Na ez zsír, viszont még 1 problem, ugye ez elvileg zárt rendszer, hogy a pöcsbe töltöm vissza bele a cuccost ha leveszem a csövet? 😃
a radiátoron kell lennie egy lematricázott (ha jól emlékszem) légtelenítő dugónak, ott mikor össze van dobva a rendszer, fel lehet tölteni a víz lepje el a záródugó furatát, belecsavarod a záródugót és párszor nyomkodod a dogó közepét, kipréseli a benn ragadt levegőt! és kész is...
de ha elküldöd megcsinálom 😀
orodreath írta:
Azt mondja meg valaki h. hogy lehet egy H100i-nek UV aktív vagy valamilyen színű csövet varázsolni ? Csak mert láttam valahol és kíváncsi vagyok.
csak halkan de amúgy a neoprém "harisnyán" ami van a csövein azok alatt ott a UV aktív (reagens) cső
ma pont egy ilyet kaptunk szét a boltban 😃
viszont poén hogy a bolt tulajnak is volt H100i-je és azon fekete csövek voltak a neoprém alatt!
Demmer írta:
elől a ventilátorom kereg furcsa hangot ad ki mintha kővet vágna vagy nemtudom mitől van ez?
portalanítottam stb..
lehet hogy rossz irányba pörög?
Fontos köszönöm
Hát hogy konkrét mi lehet a baja, nem tudom de szerintem biztos hogy nem vissza felé pörög. De még ha így is lenne, sem szabadna neki kerregni hacsak nem ér bele valami a lapátba. Szerintem picit fújd be WD40-el (persze ne a lapátját 😃 ) az szokott segíteni vagy vegyél egy újat.... de ez csak szubjektív vélemény. Sok sikert!
mathejocy írta:
bybeni:Ha levizeztem a rendszert,megnézem,mi marad.+1 gpu blokk mindenképp marad.A második 7850-nak.Ha közben nem jön a 8-as széria.
nagy köszönet!!!
csak hétfőn tudja postára adni a srác akitől vettem pár cuccot, így ömlesztve jön egy rakás cucc 😃
radi, vízpumpák, cpu blokkból van vagy 4, majd 30 méter cső, átfolyásmérők...
majd meglátjuk mi jön össze belőle, chipsetblokk mondjuk nincs még :/
sajna csak most tudok a feljesztések útjára lépni, eddig mindíg elment a lóvé, pedig már évek óta tervezem 😀
figyi!
amíg most aprópénzből ilyet be tudok szerezni addig nem mondok nemet rá 😀
nyár végén cserélődik az egész rendszer szóval akkor majd jól jön ismét az egész! gondolok a jövőre is 😀
van egy kétventillátoros cucc, ami kb ugyanekkora, légkeringetéshez volt asszem 😀, az megy az elejére, szélespofás lapátokkal, és alig forog asszem kb 200-800 ig 😃
32 centi magas 😃
lemértem és pont elfér a gépházon kívül az aljára
Értem köszi.
Szerintetek milyen 8 cm ventilátort vegyek a számítógépembe.
Max 2000Ft, 2db szeretnék 1 ami kifúja 1 meg ami befele nyomja a levegőt. Tudom nem lenne muszáj bele plusz hűtés de a biztonság kedvéért vennék bele és úgyis rendelni akarok mást is. Én ezt néztem ki: ARCTIC COOLING F8 Pro TC.
Persze legyen kompatibilis ezzel az alaplappal: ASROCK FM2A75 Pro4
proci, chipset, vga...
Hol lehet a hiba?
köszönöm a reagálást!
MX 2 ment rá, borda rendesen fekszik, nincs "agyon nyomva" pasztával!
nem kéne sokáig így hagyni az tuti 😞
proci, chipset, vga...
Hol lehet a hiba?
proci, chipset, vga...
Hol lehet a hiba?
Lemértem hogy mennyi hely van a proci és a géphát oldala között és 18 cm jött össze. De nézem a súlyukat és azért elgondolkodtató hogy egy Asrock lap mennyire fog elbírni egy 800g-os hűtőt :S
Értem. Akkor ha nem jön össze legalább a H60 maradok a léghűtésnél. Köszönöm mindenki segítségét 😃
FX-re minimum egy H60-as kelleni fog, úgyh. ha nincs hűtőre 21k-d akkor ink. ne vegyél "vízhűtés"-t.
Egy Cooler Master Hyper TX3 szerintetek megbirkózik egy FX-8120-as procival. Esetleg OC-t még bírna?
Igen.
Akkor úgy érzem megvan a gyári hűtés méltó utódja. Köszönöm válaszodat 😃
Egy Cooler Master Hyper TX3 szerintetek megbirkózik egy FX-8120-as procival. Esetleg OC-t még bírna?
Igen.
Szerkesztés:
Most hogy 1 óra után lekapcsoltam a Prime95-öt a CPU hőmérséklet lement 1 fokra és a magok 18-22 fok között vannak
Nincs értelme, azok a hőfokok nagyon jók.
Én is így gondoltam 😃 agyaltam azon h a videokártya hátára kéne vhogy rávarázsolni 😃 de maximum szigszalaggal lehetne 😃
LC power jóó kis CPu hűtő mindegy milyenre szereled ha AM am3+stb teljesítmény mindegy én is vettem egy új CPU hűtőt a minap😀
köszi a gyors választ 😀
LC Power Cosmo Cool LC-CC95 ventilátor
web-oldalt valamiért nem engedi beírni, de árukeresőn megtudjátok nézni
processzorhűtők között ezzel a címmel :: LC-Power LC-CC95
Nagyon szépen köszönöm előre is!
😊
Ez még csak elmélet, de megoldanám sz.tem, köszi a válaszokat, csak ugye mivel előre feltöltött zárt rendszer elvileg, nem nagyon tudtam elképzelni.
gyárilag feltöltött zárt rendszer... hmmm...
nem egy alannyal találkoztam már aki írta hogy "bugyborékol" vagy épp hurutos hangja van 😃
de nem csak a H100i, másnál is volt! gyárban is vannak hibák légtelenítés terén!
de ez olyan 100 ból 1 vagy 2
Na ez zsír, viszont még 1 problem, ugye ez elvileg zárt rendszer, hogy a pöcsbe töltöm vissza bele a cuccost ha leveszem a csövet? 😃
a radiátoron kell lennie egy lematricázott (ha jól emlékszem) légtelenítő dugónak, ott mikor össze van dobva a rendszer, fel lehet tölteni a víz lepje el a záródugó furatát, belecsavarod a záródugót és párszor nyomkodod a dogó közepét, kipréseli a benn ragadt levegőt! és kész is...
de ha elküldöd megcsinálom 😀
itt van!!!
sima bilincses illesztésű
http://***/elemzesek/tenyleg_jo_a_viz_koltseghatekony_(lclc)_vizhutesek_csataja/1599/5
Ok de az UV aktív, de teszem azt pl. kiakarom cserélni, piros csőre a H100i csöveit azt megtudom tenni?
lebontod róla a neoprémet és megpislogod az illesztést, mert ugye azon is van borítás!
képkeresőben sem találtam "csőcsere" vagy "pipe change" ehhez 😞
Azt mondja meg valaki h. hogy lehet egy H100i-nek UV aktív vagy valamilyen színű csövet varázsolni ? Csak mert láttam valahol és kíváncsi vagyok.
csak halkan de amúgy a neoprém "harisnyán" ami van a csövein azok alatt ott a UV aktív (reagens) cső
ma pont egy ilyet kaptunk szét a boltban 😃
viszont poén hogy a bolt tulajnak is volt H100i-je és azon fekete csövek voltak a neoprém alatt!
elől a ventilátorom kereg furcsa hangot ad ki mintha kővet vágna vagy nemtudom mitől van ez?
portalanítottam stb..
Fontos köszönöm
Hát hogy konkrét mi lehet a baja, nem tudom de szerintem biztos hogy nem vissza felé pörög. De még ha így is lenne, sem szabadna neki kerregni hacsak nem ér bele valami a lapátba. Szerintem picit fújd be WD40-el (persze ne a lapátját 😃 ) az szokott segíteni vagy vegyél egy újat.... de ez csak szubjektív vélemény. Sok sikert!
portalanítottam stb..
Fontos köszönöm
Nézd meg nem e ér hozzá valami vezeték.
portalanítottam stb..
Fontos köszönöm
Vagy fordítva.Attól függ melyik volt előbb.A tyúk vagy a tojás.
Kakas 😂
Pedig épp az tetszik benne, van pirosba zöldbe kékbe. stb. 😀
pont most láttam a kaptár első részében mikor elhajítja a T vírus "kapszuláját"
hóóótra ugyanígy néz ki 😃
bybeni:Ha levizeztem a rendszert,megnézem,mi marad.+1 gpu blokk mindenképp marad.A második 7850-nak.Ha közben nem jön a 8-as széria.
nagy köszönet!!!
csak hétfőn tudja postára adni a srác akitől vettem pár cuccot, így ömlesztve jön egy rakás cucc 😃
radi, vízpumpák, cpu blokkból van vagy 4, majd 30 méter cső, átfolyásmérők...
majd meglátjuk mi jön össze belőle, chipsetblokk mondjuk nincs még :/
sajna csak most tudok a feljesztések útjára lépni, eddig mindíg elment a lóvé, pedig már évek óta tervezem 😀
amíg most aprópénzből ilyet be tudok szerezni addig nem mondok nemet rá 😀
nyár végén cserélődik az egész rendszer szóval akkor majd jól jön ismét az egész! gondolok a jövőre is 😀
32 centi magas 😃
lemértem és pont elfér a gépházon kívül az aljára
ugyanilyen a radi jön hozzám még pluszba 😃
(monitor mellett balra)