Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ez már erőlködés az nvidiát nézve... az 5800 széria már nagyon profi,és közel sincs 100e Ft fölött az áruk kivéve 1-2 VGA-t
egyetértek veled főleg a memóriákat nézve
feki azzal nem értek egyet hogy nem a ram mérete számít nagyon is számít. mert azt használja fel a számolásokhoz meg egyéb teendői elvégzéséhez ugyan is ott tárolja pket meg amit a monitoron lát. egy 256 mb os már ne mér fel egy 512esel hiba jobb a sp meg a blokk ugyan így van a többi is.
896 nem ér fel az 1gb al.
jelenleg az NVIDIA legjobb karija gtx480asának ddr5 1560mb al rendelkezik megközelítő ára 140-160 között.
ATI közép kártya felső kategoria hd5870 2gb ddr5
ára 140-160 k
ATI felső legjobb hd5970 ddr5 2gb 170-190
mind 40nm es gyártás ATI Crossfire Eif támogatás
NVIDIA Physk támogatás
ATI kevesebet fogyaszt nagyobb órajelűmint a NVIDIA .
és rengeteg játék program támogatja
hogy tudom megnézni hogy a vidókártyámnak hány GPU magja van?
😆 tényleg elnéztem
Gigabyte GTX 260 Super Overclock
56-69 k az ára
de csak 895 mb memóriával és ddr3 rádeásul
szóval még mindig azt mondom
ati
hd5770 1gb ddr5 a legmárkásabb is csak 60k
a legolcsóbb 39-42k
vagy akkor már egy turbósabb 5830 1gb ddr5 56k ért
Nem a RAM mérete a lényeg!.. a sávszélesség az SP-k, a ROP blokkok száma, a VGA "tudása", ..... a lényeg!..erősebb a GTX260 mint az 5770!
Gigabyte GTX 260 Super Overclock
56-69 k az ára
de csak 895 mb memóriával és ddr3 rádeásul
szóval még mindig azt mondom
ati
hd5770 1gb ddr5 a legmárkásabb is csak 60k
a legolcsóbb 39-42k
vagy akkor már egy turbósabb 5830 1gb ddr5 56k ért
[LINK]
ugyan nem nagy kiterjesztésü a teszt de naggyábol látszik mit tudnak együtt 😃
ha ugyanaz a chipkészlet akk simán jo a dolog ..csak nem ártana megprobálni az 5850-et felhuzni a 5870 szintjére de amugy nem tudom mire szeretnéd használni de fölösleges....add el mind2-öt és vegyél egy gtx 480-at 😀jobban jársz és physis is van benne 😀
a gtx 480 felesleges venni. mert én úgy hallottam hogy a physis et szinte senki nem alkalmazza a játék gyártóknál csak 1-2 játék. Azon kívül a gtx 480 marha drága és hiba van 1536mb memóriája kb egy hajszállal van csak lemaradva az ati hd5870 től. + többet fogyaszt.
a hd5870 1gb os kevesebbet fogyaszt és 50el olcsóbb. de választhatjuk azt is hogy megfizetjük a hd5870 2gb osat ami ugyan annyiba kerül mint a gtx480 és kb lepipálja azt.
Milyen lenne,ha egy 5870-t meg egy 5850-t CF-be kötnénk?
[quote][b]cey85 írta:[/b]
[quote]AGP HD4650 1GB DDR2 Gigabyte ezt találtam. 24,400FT-ért[/quote] az okés csak arról azt hallottam hogy gyenge :S[/quote]
ha DDR2es a VGA meg sem éri megvenni (bár erről a VGA rol rémlik valami hogy olvastam hogy jól tuningolható) 😆
kailee: ha nem baj hogy használt VGA-t veszel akkor hardverapron el lehet kapni akár 53 ezerért is HD5850es VGA-t és az már többé kevésbé elég 3 monitorhoz (én 53 ért vettem meg 3 hónaposan)
Sztetek meik a jobb videokártya?
Ati Radeon 5670 Dx11 128 bit 512mb 775/4000 Mhz vagy
Nvidi Geforce 9800 GT Dx 10.1 512 mb 256 bit 600/1800 Mhz
és mi a különbség a PCI-e 16x és a PCI-e 2.0 között?vmeik jobb?
50e ért 3 monitoros vidikarit? 😕 én a hejedben már ha lúd legyen kövér akkor egy 5970-t , de sztem egy ajánlat...Dx10.1 es kari de nagyon jó mindenki dícséri : Ati Radeon HD4890 😉 jó videókártya ||||De nekem VALAKI tunda ajánlani egy jó teljesítményű videókártyát(MAX 25k (AGP)) 😳
AGP HD4650 1GB DDR2 Gigabyte ezt találtam. 24,400FT-ért
szeretnék egy új gépet össze állítani.
ami fix az egy
-AMD Phenom II 945 3.00Ghz AM3 BOX processzor
-GIGABYTE GA-790XTA-UD4
-memória valamilyen 4gb vagy 2x2gb dual
ehhez akartam egy ati hd5770 1gb vga karit tenni de több helyen is olvastam hogy nem jól működik meg hogy nagyon gyenge.
mondjatok véleményt pls és ajánljatok vga kariakt ami dx11 viszi majd +min2 monitor (3 monitor hoz kellene) és kb 45ezer körül van max 50k 😀
előre is köszi
Örök hálám
Lusta vagyok felnyitni a gépháza gari miatt és már nem emlékszem milyen vidi kártyám van azt hogy nézhetem meg ház bontás nélkül mert ami vidi kártyát gépigénybe írtam az a bátyám gépe nem az enyém?
Nes összegezve sallang nélkül:
Hogy lehet videó kártya típusát anélkül kideríteni hogy felbontanám a gépházat?
Töltsd le az everest nemű progit az mindent kiír a gépről kivéve a tápot
Nes összegezve sallang nélkül:
Hogy lehet videó kártya típusát anélkül kideríteni hogy felbontanám a gépházat?
Lenne egy olyan kérdésem,hogy hol lehet rávenni a videókártyát,hogy a szabad fizikai memóriát használja,ha a videó memória már betelt?
toopa: látom te nagyon vágod ezt az infós témát, benéznél a milyen alaplapot vegyek fórumba és válaszolnál nekem??
Ez öreg hiba, hogy nem tudtad a mesterről, hogy ő mester! 😃
Bocsáss meg mester a tudatlanságomért 😃 De nekem tök mind1 ki válaszol csak válaszoljon valaki 😀
toopa: látom te nagyon vágod ezt az infós témát, benéznél a milyen alaplapot vegyek fórumba és válaszolnál nekem??
Ez öreg hiba, hogy nem tudtad a mesterről, hogy ő mester! 😃
ATI Radeon HD 5830
vagy
Nvidia Geforce GTX 260 ?
NAgyon jó az a program is, nagyon megnyerte a tetszésem! 😀
érdemes,felhúzni ennyit rajat ?
Radeon 4830 : GPU 600 mhz (100mhz -több mint az alap)
memória 1000mhz (100mhz -több mint az alap)
vagy még adjak neki ?
A referencia órajel 575/1800 Mhz. Szal a pgu-n 25mhz-et huztál, ami gyakorlatilag semmi. Annak adjál még nyugodtan, a memória pedig 1ns-os, tehát effektív 2ghz-es órajelre hitelesített. Viszont gyártó függő, hogy mennyire húzható, a Hynix modulok jobban mennek, míg a Qimonda ramok gyengébbek.
Radeon 4830 : GPU 600 mhz (100mhz -több mint az alap)
memória 1000mhz (100mhz -több mint az alap)
vagy még adjak neki ?
Nem tudjátok h mi lehet a videó karim baja akkor hogy ha folyamatosan ki be kapcsol rajta a hűtés meg ingadozik a hőfoka 36-40 °C között.
Pls help mert ez nekem így nem tetszik.
Mint tudjuk a számítógép füsttel működik és ha kijön akkor nem jó.
Előre is köszönöm a tippeket.
Szerintem sokan akiknek például GTX 480 és GTX 470-e van, örülnének, ha 36 és 40 fok közt látnák a kártyájukat bekapcsolt állapotban 😃
Pls help mert ez nekem így nem tetszik.
Mint tudjuk a számítógép füsttel működik és ha kijön akkor nem jó.
Előre is köszönöm a tippeket.