Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SkyWolf avatar
Hat..... nem akarok mindnent full-on nyomni de azert jatszhato legyen 😆
0
0
0
0
azbizony avatar
SkyWolf írta:
Oke, koszi a segitseget mindenkinek 😃 Akkor majd az lessz 😃

Szerk: Es ugye ez a kartya mar eleg jo lessz jatekokra is, ugye? 😀 ?

A GTS kicsivel jobb mint a 4770 em 😃 tehát sztem bőven jó még ha nem full maxon akarsz mindent nyomni 😃
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Oke, koszi a segitseget mindenkinek 😃 Akkor majd az lessz 😃

Szerk: Es ugye ez a kartya mar eleg jo lessz jatekokra is, ugye? 😀 ?
0
0
0
0
gigazte avatar
SkyWolf írta:
HeLLo!
Melyik lenne a jobb gyartotol a kartya?
GainWard GTS250 512MB DDR3
CLUB3D GTS250 512MB DDR3

Az a CLUB3D elég ismeretlen. A GainWard az sokkal jobb gyártó😀
0
0
0
0
azbizony avatar
GainWard GTS250 512MB DDR3 sztem
0
0
0
0
SkyWolf avatar
HeLLo!
Melyik lenne a jobb gyartotol a kartya?
GainWard GTS250 512MB DDR3
CLUB3D GTS250 512MB DDR3
0
0
0
0
zaraki avatar
kérdés hogy mihez kell 4 gb vram 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
200 ezer + lessz ja lol :D mondjuk ez jobban megéri mint a sima 2gigás :) 5970 szerintem 4giga memoriát is simán kihajt! magán
0
0
0
0
sagesz93 avatar
az x1-be videókártyákat is lehet kapni... bár nem valami népszerű, és erőteljes..
amúgy x1-be még csúcs ssd-k is mehetnek.
asszem a photofast gyárt ilyeneket
0
0
0
0
Hitoshi avatar
na ilyenről sem tudtam eddig 😆
0
0
0
0
Osynho avatar
PCIe x1 foglalatú kártyák 😃 Hangkari, tuner, stb.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
hát még szép,hogy különböző az egyik 15cm hosszú a másik meg 3cm hosszú,de nem tudom mi megy bele a PCIe x1 be
0
0
0
0
Osynho avatar
De nVidia kártyák között is van különbség. Relatíve erős GPU és pl 128 bites memvezérlő mellett valszeg többet dob a vram órejel emelés. Fordított helyzetben meg a GPU tuning okoz nagyobb gyorsulást. A msáik, hogy a ramokat nem árt hűteni is... Húzzál mindent 😃
0
0
0
0
gigazte avatar
Nvidia kártyáknál, mert itt úgye a gpu növeléssel a shader is nő.
0
0
0
0
gigazte avatar
Melyiket érdemes feljebb húzni? A gpu-t, vagy a Memory clockot?
Melyik hoz nagyobb teljesítmény növekedést?
0
0
0
0
azbizony avatar
Sztem is a táp mert nekem is ilyen gondom volt hogy játék közben kikapcsolt a gépezet 😃 A netezést bírta csak a játékok közben kapcsolt ki, de most ezzel a 400 as táppal jó minden és nem kapcsolgat ki.
0
0
0
0
Osynho avatar
Táp sztem. Próbáld a másik táppal.
0
0
0
0
otfarkas avatar
Osynho írta:
Ezt mondom. Nincs fizikai szenzor a vramokon. Bármilyen progit ráküldhetsz, nem fogja megjósolni kávézaccból a hőmérsékletet 😀 Amit mutat azt is a gpu környékén méri.

otfarkas: az még nem para

igen énis igy gondoltam de akkor a játékban......... nemvágom miért kapcsol ki a gép :S amugy nem csak a split-be kapcsolt ki
0
0
0
0
bufy18 avatar
De akkor vajon miért kapcsol ki a gép...???
0
0
0
0
Osynho avatar
Ezt mondom. Nincs fizikai szenzor a vramokon. Bármilyen progit ráküldhetsz, nem fogja megjósolni kávézaccból a hőmérsékletet 😀 Amit mutat azt is a gpu környékén méri.

otfarkas: az még nem para
0
0
0
0
otfarkas avatar
na furmark-kal gpu 72 fokos fixen ram 86 fok fan speed 54 fixen........... (1680x1050, MSAA 8x)
0
0
0
0
bufy18 avatar
Jó azt a gpu-z vel mérjük...az mutatja azt is!
0
0
0
0
Osynho avatar
Nincs külön szenzor a ramokra a 4000es sorozatnál. Azt is a gpu körül méri.
0
0
0
0
bufy18 avatar
Nem is a Gpu, inkább a ramja melegszik de az is ilyen 70-80 fok max...
0
0
0
0
Osynho avatar
100 fok felett is simán megy egy vga. Ez a példány ráadásul nem referencia hűtéses, szal nem szabadna melegednie. Tolj rá egy furmarkot és monitorozd a hőmérsékleteket.
0
0
0
0
otfarkas avatar
psychosocial írta:
bufy18 írta:
Sziasztok kellene egy kis help ha vki tud rá mondani vmit.A következö a szitu: Van egy Sapphire Radeon HD 4870 Silent efficiency 1024MB DDR5 ös vga-m és a split second-ba ha mindent fullra rakok akkor egy rövid idö utána kikapcsol a gép...elöször azt hittem hogy tulmelegszik, de utána átraktam másik gépbe ami nagyobb felbontást tud és ott is mindent fullra raktunk és nem kapcsolt ki...sőt a höfokok is alacsonyabbak voltak...a két gépen ugyanaz a catalyst van, és biost már frissitettem...Ötlet????
szerintem tulmelegszik valamid...nemtudom mi lehet proci vga kártya vagy alaplap... vagy merevlemez... szeddle az everest et azt irdle hány °c fokosak😀

stabilitásteszt eredmény érdekel vagy csak az alap értékek?

amugy 0 terhelés mellett a gpu bufi gépébe 40 fokos volt 1% fan speed mellett... az enyémben folyamatosan 52 fok körül volt 23% fan speed-del... ami elgondolkodtató
0
0
0
0
bufy18 avatar
Köszi, szólok otfarkas-nak mert az ő gépéről van szó igazából csak az én accommal voltunk bejelentkezve mikor írtunk...de megcsinálja amit mondtál.
0
0
0
0
psychosocial avatar
bufy18 írta:
Sziasztok kellene egy kis help ha vki tud rá mondani vmit.A következö a szitu: Van egy Sapphire Radeon HD 4870 Silent efficiency 1024MB DDR5 ös vga-m és a split second-ba ha mindent fullra rakok akkor egy rövid idö utána kikapcsol a gép...elöször azt hittem hogy tulmelegszik, de utána átraktam másik gépbe ami nagyobb felbontást tud és ott is mindent fullra raktunk és nem kapcsolt ki...sőt a höfokok is alacsonyabbak voltak...a két gépen ugyanaz a catalyst van, és biost már frissitettem...Ötlet????
szerintem tulmelegszik valamid...nemtudom mi lehet proci vga kártya vagy alaplap... vagy merevlemez... szeddle az everest et azt irdle hány °c fokosak😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
nekem pont ezvolt a Nvidia 9600Gt el a probléma 😃
Alaplapnak nemtetszett a kártya 😃 9600Gt újraindult 😃
8800GTS el is újraindult 😃 4850 el nemindult újra soha 😃
0
0
0
0
otfarkas avatar
bufy18 írta:
Megoldjuk vhogy...legvégső esetben áthozod a géped vagy én a tápom aztán belerakjuk a gépedbe...

jee
0
0
0
0
bufy18 avatar
Megoldjuk vhogy...legvégső esetben áthozod a géped vagy én a tápom aztán belerakjuk a gépedbe...
0
0
0
0
otfarkas avatar
Osynho írta:
Tedd bele a másik gépből a tápot és azzal nézd. Könnyen kizárható a hiba...

jja majd szólok bufikának
0
0
0
0
Osynho avatar
Tedd bele a másik gépből a tápot és azzal nézd. Könnyen kizárható a hiba...
0
0
0
0
otfarkas avatar
Osynho írta:
bufy18 írta:
Tofy írta:
Ne húzd fe full-ra 😃

De mennie kell fullon amig nem kapcsol ki nem is szaggat...
Na egyéb ötlet?

Hát ha Gigabyte Superb 720w akkor nem valószínű, de ez táphibának tűnik...

MaximumGame: a 15-20ezret csak a vga-ra értettem 😀

ez konkrétan az én gépem és coolink mpt 5012p 500W-os táp van benne... már azt se bánnám ha táphiba csak legyen vmi ötlet 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
bufy18 írta:
Tofy írta:
Ne húzd fe full-ra 😃

Na egyéb ötlet?

Hát ha Gigabyte Superb 720w akkor nem valószínű, de ez táphibának tűnik...

MaximumGame: a 15-20ezret csak a vga-ra értettem 😀
0
0
0
0
bufy18 avatar
Tofy írta:
Ne húzd fe full-ra 😃

Na egyéb ötlet?
0
0
0
0
Tofy avatar
Ne húzd fe full-ra 😃
0
0
0
0
bufy18 avatar
0
0
0
0
MaximumGame avatar
15-20 ezerbe a E5200 és a 4830 at? 😃
az nem olyan rossz!
én ismerösnek 30 ba adtam el a E8200 + 4giga DDR2 ramot + egy intel lapal 😃 ami nem olcso 😃
0
0
0
0
Csikinelli avatar
Értem. Nos nagyon köszönöm a segítséget.
0
0
0
0
Osynho avatar
Tuningot, oder konfigcserét. Nemtom milyen a lapod, de ha kezeli az Intel E5200-őt, akkor pl azt beledobnék, + egy használt 4830, vagy 8800gt 15-20 ezerért és sima lenne 😀
0
0
0
0
Csikinelli avatar
Mit ajánlanál? H a fent említett játékok tutira menjenek?
Igen a 3650 az ddr3.é
0
0
0
0
Osynho avatar
A Cod 5-6 tuti, a GTA IV necces, a többit annyira nem ismerem. A procit, vga-t húzzad mindenképpen, van bennük tartalék. Felbontás?
Jah, a 3650-es DDR3-as, ugye? 😊
0
0
0
0
Csikinelli avatar
Tehát azt mondod, h menne de ha nincs max-on a grafika akk szaggatás nélkül megy?
0
0
0
0
Osynho avatar
Csikinelli írta:
Üdv!
Az lenne a kérdésem, h ezek a játékok( :CoD5, CoD6, Assassin's creed1-2, Brothers in arms hells highway, GTA VI...) futnának-e ha a gépem: Intel pentium 4 2.88 ghz, 2gb ram, sapphire radeon hd 3650 512mb?

A segítséget előre is köszönöm...

Futnának, bár nem high-on...

kailee: azért sokmindennel nem értek egyet...
0
0
0
0
Csikinelli avatar
Üdv!
Az lenne a kérdésem, h ezek a játékok( :CoD5, CoD6, Assassin's creed1-2, Brothers in arms hells highway, GTA VI...) futnának-e ha a gépem: Intel pentium 4 2.88 ghz, 2gb ram, sapphire radeon hd 3650 512mb?

A segítséget előre is köszönöm...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció