Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Egy 9500gt-hez jó ez a hűtő?[LINK]Mert úgynézki muszáj megvenni.
Elég jól néz ki 😃 most ráteszed a 9500Gt re utánna veszel egy GTs250 és arra is jó 😃
Nem, ez egy nagyon gagyi hűtő!..megnevedd!..anno Én is ezt néztem ki, s toopa-val diskuráltunk róla, néztünk tetszteket s kb olyan a hűtő teljesítménye mint a ref. hűtőnek csak halkabb!..ha hűtő akk. AC Accelero S1 rev.2 + 2×9cm venti!..nézd meg Osynho gépét! 😉
szerintetek egy 30-40 ezres VGA-val lehet full HD-ben játszani? vagy a felbontás hatással van a többi grafikai beállításra, tehát nagyobb felbontáson lejjebb kell vennem a többi beállítást?
30-40-ért kapsz pl egy 4870-et , amivel azért el lehet játszogatni full hd-n. Persze lehet, hogy itt-ott kell kompromisszumot kötni, de pl ekkora felbontásban nem feltétlenül létszükség a 4x-es AA. Sztem.
értem, hát nem is nagyon szoktam 2xx-nél nagyobb AA-t használni, de van amikor még azt se😀 akkor jó, köszi
4870-esből ha egy gigásat veszel, akkor kb 4 játék létezik, ami nem megy el maxon FullHD-ben. (gta4, metro 2033, SW:TFU, avp) és ezek sem azért, mert a kártya szar, hanem rossz az optimalizáció! Ezeken kívül nyugodtan told az MSAA 4x-re, az FSAA is mehet 4x, mindent bír.
Nekem a SW Simán ment maxon az alap nem patchelt verzióval full hd-ban ellenben a crysist és a crysis warehadot nem említetted ami nálam full hd minden max hát olyan 10-20 fps😆
szerintetek egy 30-40 ezres VGA-val lehet full HD-ben játszani? vagy a felbontás hatással van a többi grafikai beállításra, tehát nagyobb felbontáson lejjebb kell vennem a többi beállítást?
30-40-ért kapsz pl egy 4870-et , amivel azért el lehet játszogatni full hd-n. Persze lehet, hogy itt-ott kell kompromisszumot kötni, de pl ekkora felbontásban nem feltétlenül létszükség a 4x-es AA. Sztem.
értem, hát nem is nagyon szoktam 2xx-nél nagyobb AA-t használni, de van amikor még azt se😀 akkor jó, köszi
4870-esből ha egy gigásat veszel, akkor kb 4 játék létezik, ami nem megy el maxon FullHD-ben. (gta4, metro 2033, SW:TFU, avp) és ezek sem azért, mert a kártya szar, hanem rossz az optimalizáció! Ezeken kívül nyugodtan told az MSAA 4x-re, az FSAA is mehet 4x, mindent bír.
Elég jól néz ki 😃 most ráteszed a 9500Gt re utánna veszel egy GTs250 és arra is jó 😃
mert dual-ban akarom
hát sztem igen de ez valami más 6200tc nem Gt szal ennyibe különbözik de sztem ugyanaz a SM száma
Vagy 9,5-ért!
Vagy talán még olcsóbban? Vagy ez meik oldal?
licites oldal😆
akkormár az ár fele megvan
hát kipróbálásra használták és annyi
asszem 512mb
Ha DDR3 as akkor szerintem megéri.
asszem 512mb
szerintetek 10000 ft-ot megér egy ati radeon 4650hd-t?
Attól függ új, használt, mekkora memóriával?
én arra lennék kíváncsi lehet e HD5850esre külön hűtést venni 😃 pl. mint a HD5970 re is lehet venni 😃
Persze! 😃..minden VGA-ra lehet hűtőt venni!..az 5850esre egy ZALMAN F3000A-t tudok ajánlani! 😀
köszi 😀 csak 1 baj van vele 😃 h Magyarországon nem láttam hogy kapható lenne bárhol is 😆 ráadásul magyar pénzben nemtom mennyi 😃
de a 9600gt magassabb mzh n megy mint a 8800gt akkor miért jobb a 8800 ?
Mert több feldolgozóegység dolgozza fel az adatokat.
Sziasztok;
A segitsegeteket szeretnem kerni , mivel egy uj VGA-t szeretnek venni.
A VGA, es a teljes gepemet jatekra szeretnem hasznalni.
Van 2 VGA mi megtetszett nekem , az egyik egy HD5770 a masik meg egy HD4890
Tudom hogy a HD4890 erosebb mint a HD5770 de szeretnem tudni hogy mennyivel , es hogy megerne-e azt venni a masik helyett.
A DX11 nem annyira fontos szamomra . Az lenne a fontos hogy maxon tudjak jatszani a kovetkezo jatekokon : (very high ; highest beallitasokon )
1.GTA 4
2.Assassin's creed 2
3.Nfs Shift
4 ARMA 2
5.Mafia 2 ------- a mafia 2-nel ugy tudom hogy ajanlott videokartyak : HD4870 , es 9800GT
6.Test Drive Unlimited 2
7.Battlefield Bad Company 2
Ezek lennenek a fontosabb jatekok, kerlek a valaszt a profilomba adjatok meg
Koszi 😀
Ha a DX11 kevésbé fontos akkor a 4890 egyértelmű választás. Az előző konstrukció top-kártyája, amivel még 2-3 évig biztosan eljátszogatnál (mostanában fullon, később) jobb beállításokon.
A nagy kérdés a Tápegységed.
Ha márkás, megfelelő védelemmel ellátott tápod van (ami a leírás szerint nincs) akkor az 500W megfelelő.
Egy 500W noname tápegységgel csak leégeted a belsőrészeit a gépednek. Ha noname tápot akarsz bele cserélni akkor min. 700W, ha márkásat (ami leadja a tényleges teljesítmény 85%-át) olyanból 500-550-570W Márkától függően.
pinti100 írta:
koszi hogy felajanlottad azt a par linket , bar meg mindig nem tudom hogy erdemes-e beleraknom annyi penzt a HD4890 be , vagy olcsobban megvehetnem a HD5770?
Ha valakinek mar van a fenneb emlitett VGAkozul egyik az kerem irja le a jatekokban a grafikai beallitasait
Attól függ nálatok mennyivel drágább a 4890 az 5770-nél. Felbontástól és játéktól függően átlagosan kb. 17%-al erősebb a 4890. Ha mondjuk 25%-al drágább, akkor már nem biztos hogy megéri, főleg ha csak 1280X1024-es felbontásban fogsz játszani, mert oda többnyire bőven elég lesz az 5770 is.
Az 5770 egyik hátránya a kisebb memória sávszélesség, de ezt valamennyire lehet orvosolni tuningal, és kisebb felbontásoknál annyira nem is jön elő.
én arra lennék kíváncsi lehet e HD5850esre külön hűtést venni 😃 pl. mint a HD5970 re is lehet venni 😃
Persze! 😃..minden VGA-ra lehet hűtőt venni!..az 5850esre egy ZALMAN F3000A-t tudok ajánlani! 😀
Sziasztok;
Tudom hogy a HD4890 erosebb mint a HD5770 de szeretnem tudni hogy mennyivel , es hogy megerne-e azt venni a masik helyett.
A DX11 nem annyira fontos szamomra . Az lenne a fontos hogy maxon tudjak jatszani a kovetkezo jatekokon : (very high ; highest beallitasokon )
1.GTA 4
2.Assassin's creed 2
3.Nfs Shift
4 ARMA 2
5.Mafia 2 ------- a mafia 2-nel ugy tudom hogy ajanlott videokartyak : HD4870 , es 9800GT
6.Test Drive Unlimited 2
Koszi 😀
Itt van 3 cikk is, talán könnyebb lesz döntened:
[LINK]
[LINK]
[url]http://vgaspeed.hu/article3.php?article=t062&page=1[/url]
1.GTA 4
2.Assassin's creed 2
3.Nfs Shift
4 ARMA 2
6.Test Drive Unlimited 2
Koszi 😀
a Geforce 9500GT jó kártya?
Mennek vele az újab játékok?
Jobb mint a mostani kártyám?😃
Teljesen azonos a mostani kártyád teljesítményével, nem érdemes 9500GT-re cserélni a 8600GT.
Mennek vele az újab játékok?
Jobb mint a mostani kártyám?😃
El akarom adni a 9400GT VGA-mat aminek a konyveben azt irja hogy Helyezze bele a PCI-E vagy AGP foglalatba
Aki megvenne a karimot annak egy AGP ASUS K8N-E alaplapja van . Szerintem hamar a VGA-m konyvebe azt irja amit fenne irtam akkor talal AGP be is . Szerintetek talal? VGA pontos leirasa:
nVidia Palit Geforce 9400GT
Kerlek ha tudtok akkor a profilomba adjatok valaszt mert ezt a temat mindig nehezen kapom meg 😉
Elore is koszonom
Milyen vga-t ajánlanál ami nem túl drága, de viszont elmennének rajta a gamek min. közepesen?
És persze agp csatlakozós kell...
PowerColor Radeon HD4670 PCS 1GB AGP jó card?
Jónak jó de kegyetlenül drága!! Annak a pci e es változata 15-17 000! Inkább még gyűjts egy kicsit egy újabb gépbe az AGP-t nem éri meg fejleszteni!
És persze agp csatlakozós kell...
PowerColor Radeon HD4670 PCS 1GB AGP jó card?
COD5 az menni fog gond nélkül,assassins Creed elindul de kicsi grafikán,GTA4 szintén Low grafikán de a direct x 10 kötelezö neki,Brothers in arms ezzel nem lessz gond,Moha ezzel se lessz gond,Company is elmegy rajta,War leaders közepesen elmegy majd,battle field 1943 sztem ez low graffon menni fog biztos,prince of persia közepes lowon elmegy majd.
A 4650 a felsorolt játékok több mint feléhez egyáltalán nem elég azért irtam a 4670-et mert az egy fokkal jobb.
Az lenne a kérdésem h, ha a gépem: Intel Pentium 4 2.8ghz, 2gb ram, Sapphire Radeon hd4650 ddr2 1gb, akkor elindulnának-e ezek a játékok: CoD5-6, Assassin's Creed, GTA IV, Brothers in Arms hell's highway, Medal of honor airborne, company of heroes, war leaders, battlefield 1943, price of persia the forgotten of sands?
Sapphire Radeon HD4650 1gb ddr2 agp csatlakozós vga megbízható card?
Üdv! Az lenne a kérdésem h, ha a gépem: Intel Pentium 4 2.8ghz, 2gb ram, Sapphire Radeon hd4650 ddr2 1gb, akkor elindulnának-e ezek a játékok: CoD5-6, Assassin's Creed, GTA IV, Brothers in Arms hell's highway, Medal of honor airborne, company of heroes, war leaders, battlefield 1943, price of persia the forgotten of sands?
Valamint az lenne a másik kérdés, h a Sapphire Radeon hd 4650 1gb ddr2 agp csatlakozos vga az 800mhz-es vagy 400mhz? És a kártya megbízható?
GPU-Z segít! 😀..mivel DDRII-es a VGA így 800Mhz-en működnek a RAMok (valójában 400on 😀😉
Valamint az lenne a másik kérdés, h a Sapphire Radeon hd 4650 1gb ddr2 agp csatlakozos vga az 800mhz-es vagy 400mhz? És a kártya megbízható?
nem játékra való cuccok