Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cooley avatar
3DMark... Nekem 7174(nem a végeredmény, hanem a kártya pontja, a végeredmény 6853) pont 1 kártyával. Ehhez képest már elég gyenge az 10100 2kártyával.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
akkor a 3DmArk-ban mi az a 5200pont vs 10100 pont? 😊
0
0
0
0
Cooley avatar
Egy alapórajeles 3870-hez képest 2 húzott +95% esetleg. De egy azonos órajelű vs 2, soha nem fog elérni +95%-ot sajna.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
NEm 80 %-ot nőtt, hanem van az 95 % körül is! 😜
0
0
0
0
Cooley avatar
Én nem azt mondtam, hogy nincs teljesíztmény javulás, hanem azt, hogy nem éri meg. Oké nőtt 80%-ot a teljesítmény, de ha egy 4870-ed lenne, akkor egy 3870-hez képest 100%-os teljesítmény növekedés lenne, alacsonyabb fogyasztással. Ezért nem éri meg...
0
0
0
0
azbizony avatar
Dehogy is nem 😃 mivel nekem is van egy 7600GS em és támogatja a SLI-t 😃
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
NEkem is 2 gyenge vga van Cf-be kötve, mégis van teljesítmény javulás, elég nagy a hatásfok...😉
(ÉS a fogyasztás is😳)
0
0
0
0
Cooley avatar
Mert azt nem lehet sli-be kötni? 😆
0
0
0
0
DarthRoni avatar
sztem meg a 2 gyenge kártya összekötése baromság 😆 akkor miért nincs senkinek se SLI-ben 2 7600 GS? 😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Akkor nézd meg a 3dmark vantage eredményeimet! 😂
0
0
0
0
Cooley avatar
Szerintem egyáltalán nem baromság. De ezt fentebb ki is fejtettem. 😀
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát azért annyira nem baromság^^
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Sky94 írta:
CF-t vagy SLI-t használni sztem csak erősebb VGA- kal érdemes használni

Ez b@romság. 😎
0
0
0
0
Cooley avatar
Amúgy józan paraszti ész, és ki lehet találni. Jegelve avagy lefagyasztva. Mit fagyaszt le az ember? Amit félretesz, elhalaszt. 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ja szóval azt jelenti?😆 akkor engem átvertek😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Elrakva valakinek szóval azt már nem lehet megvenni csak akkor ha az illetőnek mégse kell!
0
0
0
0
no avatar
azt mit jelent, hogy jegelve?:$ 😀
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát akkor bedobok 2 7600GS-t a gépembe, és akkor nagyon durva vagyok 😆 de 2 GTS250 tényleg odaver, de Feki a helyedben meggondolnám hogy mivan ha el akarod adni, akkorra ki fog dx10-es karit venni? :S
0
0
0
0
Cooley avatar
Feki1991 írta:
u.i.: Meg az olyan brutkós ha több VGA van a gépedben 😎

Látod ezzel én is egyet értek. 😆
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Cooley írta:
Teljes mértékben megértettelek elsőre is. DE! Akkor inkább add el a GTS250-et, majd vegyél egy komolyabbat. Lehet, hogy többe fog fájni, de hosszútávon a fogyasztáskülönbség visszahozhatja ezt a különbséget, ráadásul 2 kártya egy akármilyen házban könnyen túlmelegedhet, és az az élettartam rövidülését jelenti. És ismét ráadásul 😀 Ha 2 kártyád van, a nagy hú és fogyasztás miatt nem nagyon lehet overclockolni, míg ha veszel egy komolyabb kártyát, azt általában legalább 10%-ot húzhatod, ami ingen komoly különbség is lehet. Nekem per pill egy HD3870-esem van. FullHD-ban alapból már ez se bírja a játékokat, de így (777/1125 helyett 850/1300) simán viszi 1080p-ben is a játékokat full grafon(persze itt nem Crysisra gondolok, hanem Mass Effect 2, Assassin's Creed 2, Settlers 7, Dragon Age Origins és hasonlók). 😀

Látom értjük egymást. 😀

Csakhogy mivel nem volt még SLI-vel dolgom, ezért mindenképp kipróbálom, s mivel a VGA-mnak van a legjobb ár/teljesítmény értéke, így ki is fogom próbálni 😃..amúgy egyetértek Veled 😀

u.i.: Meg az olyan brutkós ha több VGA van a gépedben 😎
0
0
0
0
Cooley avatar
Teljes mértékben megértettelek elsőre is. DE! Akkor inkább add el a GTS250-et, majd vegyél egy komolyabbat. Lehet, hogy többe fog fájni, de hosszútávon a fogyasztáskülönbség visszahozhatja ezt a különbséget, ráadásul 2 kártya egy akármilyen házban könnyen túlmelegedhet, és az az élettartam rövidülését jelentheti. És ismét ráadásul😀, ha 2 kártyád van, a nagy hú és fogyasztás miatt nem nagyon lehet overclockolni, míg ha veszel egy komolyabb kártyát, azt általában legalább 10%-ot húzhatod, ami ingen komoly különbség is lehet. Nekem per pill egy HD3870-esem van. FullHD-ban alapból már ez se bírja a játékokat, de így (777/1125 helyett 850/1300) simán viszi 1080p-ben is a játékokat full grafon(persze itt nem Crysisra gondolok, hanem Mass Effect 2, Assassin's Creed 2, Settlers 7, Dragon Age Origins és hasonlók). 😀
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Cooley írta:
Feki1991: még véletlenül sem. Ha van 2 középkategóriára pénzed, inkább vegyél egy felső kategóriásat. Teljesítményben és árban hasonlók, de fogyasztásban egy felsővel jobban jársz. Pont, hogy felső kategóriával érdemes CF/SLI rendszert építeni, ha van arra valakinek annyi lóvéja, mert csak úgy érhető el lényegesen nagyobb teljesítmény. Ráadásul ha az ember 2 közép kártyát vesz, akkor a következő fejlesztésnél mehet az egész a kukába. Igaz most én is 2 közép kártyát veszek(HD5770+GTS450 ha megjelenik), de ezt a Hydra miatt.

Látom nem értettél meg! 😎

Mno figyi, veszel 2010 januárjában egy GTS250et, nagyon faxa VGA, olcsó, visz mindent (egy 17es monitorod van)!..de július augusztus környékén veszel egy FullH-s monitort, s annál már érzed hogy kezd gyengülni, még mindenig viszi a játékokat, de már nem maximumon, így hát veszel még1et s levan a gondod!..szal pénzt spóroltál mert jaunárban adtál kis ok pénzt egyszerre, hanem vettél egy olcsóbb VGA-t s később amikor már lement az ára veszel még1et! 😉..ez a lehető legjobb megoldás! 😎..remélem megértettél! 😉
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
Feki1991: még véletlenül sem. Ha van 2 középkategóriára pénzed, inkább vegyél egy felső kategóriásat. Teljesítményben és árban hasonlók, de fogyasztásban egy felsővel jobban jársz. Pont, hogy felső kategóriával érdemes CF/SLI rendszert építeni, ha van arra valakinek annyi lóvéja, mert csak úgy érhető el lényegesen nagyobb teljesítmény. Ráadásul ha az ember 2 közép kártyát vesz, akkor a következő fejlesztésnél mehet az egész a kukába. Igaz most én is 2 közép kártyát veszek(HD5770+GTS450 ha megjelenik), de ezt a Hydra miatt.

Ha jobban átgondolom télleg igazad van😃
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
no avatar
Feki1991 írta:
Sky94 írta:

Az "erősebb" kifejezés elég pontatlan! 😎..Én úgy mondanám hogy CF/SLI-t a középkategóriás VGA-knál ajánlatos alkalmazni! 😉

Igen. Én is így gondoltam😃
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Sky94 írta:

Az "erősebb" kifejezés elég pontatlan! 😎..Én úgy mondanám hogy CF/SLI-t a középkategóriás VGA-knál ajánlatos alkalmazni! 😉
0
0
0
0
no avatar
Két gyengébb kártya árából már veszel egy erőset. Ahhoz kell még egy olyan és akkor ***a minden😆😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nem lesz 2x akkora a teljesítmény csak kb 70-80% al lesz jobb mint egy darab!
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát ahhoz olyan alaplap is kell ám, de lényegében igen, mintha megszoroznád 2-vel a mostani teljesítményt, de 9600GT-ben nem éri meg, amennyibe kerülne az alaplap meg a másik VGA, símán tudsz venni egy erős VGA-t 😀
0
0
0
0
DarthRoni avatar
szerintem amit te mondasz az a VGA ventilátor tápcsatlakozója, más kábelt nem nagyon szoktak adni
0
0
0
0
DarthRoni avatar
azok a monitor csatlakozó típusai, ha jól mondom 😃 a HDMI a legjobb
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát az olyan tí-hú + tí-hú lesz 😆

de azt olvastam vhol h 45-50 közt lesz a gtx460
0
0
0
0
azbizony avatar
Engem a GTS 450-455 ös karik ára fog jobban érdekelni 😃
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát remélem, többet nem kéne rá adni:S így is reménykedtem h 50-ből ki tudom hozni
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
DarthRoni írta:
szerintetek mennyiért lehet majd magyarországon kapni a gtx460-os karikat? mert valahol 200 dollárt írnak, van ahol meg 200 eurót, és hát nagyon nem mindegy, plusz még a magyar árusítók a hasznukat rá sem tették
Szerintem úgy 55-60-ért majd meglehet venni.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
szerintetek mennyiért lehet majd magyarországon kapni a gtx460-os karikat? mert valahol 200 dollárt írnak, van ahol meg 200 eurót, és hát nagyon nem mindegy, plusz még a magyar árusítók a hasznukat rá sem tették
0
0
0
0
no avatar
egy intel core 2 duo e 8400-es proci milyen videokártyát tud kihasználni? vagy milyen illik hozzá amit max ki is tud hasznáni?
0
0
0
0
Rolando avatar
Ahogy elnézem az asus is elég jó márka
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Kmisi99 írta:
Ez hülyeség ha referencia a kari akkor teljesen tök ha módosított ott meg a jobbat kell megvenni
A drága vga-nál már mindegy milyen márkájú.De ilyen gt240-eseknél már némely gyártók gyengébb minőségű ramokat raknak bele.De csak ennyi.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ez hülyeség ha referencia a kari akkor teljesen tök ha módosított ott meg a jobbat kell megvenni
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Sapphire atinál.Nvidiánál meg zotac.
0
0
0
0
Rolando avatar
Sztetek meik a legjobb vga márka?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Quadrox írta:
GTS 240 nagyon jó kari. de sztem ha egy picit még pótolnál hozzá egy GTS 250 kijönne. van különbség a 2 kari között azért.
Nincs gts240-es.gt 240-es az már van.De ez viszont csak ddr3-as amit linkelt.Van ddr5-ös verziója is.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció