Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
(ÉS a fogyasztás is😳)
CF-t vagy SLI-t használni sztem csak erősebb VGA- kal érdemes használni
Ez b@romság. 😎
u.i.: Meg az olyan brutkós ha több VGA van a gépedben 😎
Látod ezzel én is egyet értek. 😆
Teljes mértékben megértettelek elsőre is. DE! Akkor inkább add el a GTS250-et, majd vegyél egy komolyabbat. Lehet, hogy többe fog fájni, de hosszútávon a fogyasztáskülönbség visszahozhatja ezt a különbséget, ráadásul 2 kártya egy akármilyen házban könnyen túlmelegedhet, és az az élettartam rövidülését jelenti. És ismét ráadásul 😀 Ha 2 kártyád van, a nagy hú és fogyasztás miatt nem nagyon lehet overclockolni, míg ha veszel egy komolyabb kártyát, azt általában legalább 10%-ot húzhatod, ami ingen komoly különbség is lehet. Nekem per pill egy HD3870-esem van. FullHD-ban alapból már ez se bírja a játékokat, de így (777/1125 helyett 850/1300) simán viszi 1080p-ben is a játékokat full grafon(persze itt nem Crysisra gondolok, hanem Mass Effect 2, Assassin's Creed 2, Settlers 7, Dragon Age Origins és hasonlók). 😀
Látom értjük egymást. 😀
Csakhogy mivel nem volt még SLI-vel dolgom, ezért mindenképp kipróbálom, s mivel a VGA-mnak van a legjobb ár/teljesítmény értéke, így ki is fogom próbálni 😃..amúgy egyetértek Veled 😀
u.i.: Meg az olyan brutkós ha több VGA van a gépedben 😎
Feki1991: még véletlenül sem. Ha van 2 középkategóriára pénzed, inkább vegyél egy felső kategóriásat. Teljesítményben és árban hasonlók, de fogyasztásban egy felsővel jobban jársz. Pont, hogy felső kategóriával érdemes CF/SLI rendszert építeni, ha van arra valakinek annyi lóvéja, mert csak úgy érhető el lényegesen nagyobb teljesítmény. Ráadásul ha az ember 2 közép kártyát vesz, akkor a következő fejlesztésnél mehet az egész a kukába. Igaz most én is 2 közép kártyát veszek(HD5770+GTS450 ha megjelenik), de ezt a Hydra miatt.
Látom nem értettél meg! 😎
Mno figyi, veszel 2010 januárjában egy GTS250et, nagyon faxa VGA, olcsó, visz mindent (egy 17es monitorod van)!..de július augusztus környékén veszel egy FullH-s monitort, s annál már érzed hogy kezd gyengülni, még mindenig viszi a játékokat, de már nem maximumon, így hát veszel még1et s levan a gondod!..szal pénzt spóroltál mert jaunárban adtál kis ok pénzt egyszerre, hanem vettél egy olcsóbb VGA-t s később amikor már lement az ára veszel még1et! 😉..ez a lehető legjobb megoldás! 😎..remélem megértettél! 😉
Feki1991: még véletlenül sem. Ha van 2 középkategóriára pénzed, inkább vegyél egy felső kategóriásat. Teljesítményben és árban hasonlók, de fogyasztásban egy felsővel jobban jársz. Pont, hogy felső kategóriával érdemes CF/SLI rendszert építeni, ha van arra valakinek annyi lóvéja, mert csak úgy érhető el lényegesen nagyobb teljesítmény. Ráadásul ha az ember 2 közép kártyát vesz, akkor a következő fejlesztésnél mehet az egész a kukába. Igaz most én is 2 közép kártyát veszek(HD5770+GTS450 ha megjelenik), de ezt a Hydra miatt.
Ha jobban átgondolom télleg igazad van😃
Az "erősebb" kifejezés elég pontatlan! 😎..Én úgy mondanám hogy CF/SLI-t a középkategóriás VGA-knál ajánlatos alkalmazni! 😉
Igen. Én is így gondoltam😃
Az "erősebb" kifejezés elég pontatlan! 😎..Én úgy mondanám hogy CF/SLI-t a középkategóriás VGA-knál ajánlatos alkalmazni! 😉
de azt olvastam vhol h 45-50 közt lesz a gtx460
szerintetek mennyiért lehet majd magyarországon kapni a gtx460-os karikat? mert valahol 200 dollárt írnak, van ahol meg 200 eurót, és hát nagyon nem mindegy, plusz még a magyar árusítók a hasznukat rá sem tették
Ez hülyeség ha referencia a kari akkor teljesen tök ha módosított ott meg a jobbat kell megvenni
GTS 240 nagyon jó kari. de sztem ha egy picit még pótolnál hozzá egy GTS 250 kijönne. van különbség a 2 kari között azért.