Anime

Szerző: bulldog95, 2009. November 06., téma
Fórum » Film, sorozat
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
dispPaP avatar
Black Bullethez mi hasonlít? Shingeki mondjuk, bár az egy fokkal jobb volt. Esetleg a Bűnös Korona Aka Guilty Crown. A Kislányos szálhoz meg elég hasonló a Gunslinger Girl.
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
aki szereti a megható történeteket az nézze meg a Doggy Poo-t...(bár gyurmamese és koreai) aki sírt a végén az írja meg hogy mi hatotta meg annyira...
0
0
0
0
Bioritmus avatar
na jó én is úgy döntöttem hogy anime javaslatokért hozzátok fordulok 😃 Black Bullet-hez hasonló animéket tudnátok nekem mondani? ami témában is hasonlít rá meg "rajzolásban" is csak valami hosszabb 😃 na meg persze az se hátrány ha lolik vannak benne 😃 köszi előre is!😃
0
0
0
0
dispPaP avatar
Komolyabb hangvételű kell?

Nézd meg a Berserket vagy a Rainbowot. Esetleg a Monstert vagy a Kiseijuut. Vagy ha szereted a fantasyt akkor a Juuni Kokkit.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Itt már kaptam pár jó anime ajánlatot, most ismét jövök. Két nap alatt végig néztem az attack on titant. Most megint kéne ajánlat. Amiket láttam code geas, soworld art online, death note, hellsing, attack on titan. Most is ilyesmi stílust keresek szóval valami komolyabb hangvételű nem kifejezetten humoros. Mint amiket felsoroltam. Ilyen tipikus pár évados és nem a naruto feléle 15 évad. Szóval lehet harcolós, vagy mint a death note hogy maga a sztori rohadt érdekes.
0
0
0
0
norbli01 avatar
Na, hogy még egy anime fel kerüljön a listámra kérdezek párat: Érdekesek a karakterek, vagy a történet? Ha viccek vannak benne, akkor mennyire idióták, és milyen a zene? 😆 Már csak azért kérdezem, hogy időhúzás lenne végig nézni, vagy lenne-e értelme? 😃
0
0
0
0
xoki avatar
True Tears
Nos, maga az anime igazából tetszett, de elég érdekes dolgok is vannak benne amik viszont nem.
Elég hosszú véleményezés következik 😃
Ahogy néztem a részeket, egyre jobban felkeltette az érdeklődésemet egészen a 9. részig. Miután végignéztem ezt a 9 részt, egy ilyen kérdéslöket jött elő bennem, még pedig hogy: na ez most nagyon jó lesz VAGY na ez most nagyon rossz lesz vajon. Ezt még mindig nem tudtam eldönteni...
A maradék 4 rész nézésekor folyamatosan e két kérdés egyikére érkezett a válasz...
Na de lássuk kicsit bővebben, először is hogy miről szól maga az anime.
Romance drámának sorolnám be. Történetünk elég érdekes, a karakterek szintén. 5(+-1,2) fontos főszereplőnk van. Közöttük szerepel két lány akik "elvesztették a könnyeiket". Ők ketten egy tragédián vannak túl, egyikük elvesztette a szüleit, a másik pedig a nagymamáját. Hiromit aki elvesztette a szüleit örökbe fogadják abba a családba akivel az apja jó barátságban volt. Ebbe a családban van a fiú főszereplőnk, akibe e lány szerelmes. Az anyja nem birja elviselni ezt a lányt, durván viselkedik vele, aminek megvan az oka, DE később ez az ok semmissé válik, és ez nagyon nem tetszett, értelmetlen volt, magyarázatot se kaptunk arra hogy miért is viselkedett igy vele, amikor tudta hogy azt az okot amit a lány tudott tőle igazából köze nincs a valósághoz... Másik főbb karakter még ugyebár az aki elvesztette a nagymamáját, valamint az ő bátyja. Most nem megyek bele, hogy mi is az animében a szerepük, de hasonló mint az előző esetben. Nos egyébként ahogy várható volt, a lányok mind szerelmesek a fiú föszereplőbe, aki a végén választ egy társat magának. Viszont a lányoknak is van egy-egy rajongójuk, ami okozza majd a bonyodalmakat, kialakul fake szerelem is, egyszerű egyesség miatt. Ami nagyon nem jött át az az úgymond rejtett jelentése az animének, és a mondanivalója, mert szerintem van. Először is csirkék körül forog az egész történet, képeskönyvet rajzol róluk, egyik lánynak a csirke helyettesitésére van a főszereplőnk, később bele szeret ő is, majd egymásba, majd szakitanak, majd megint együtt lesznek és még lesz pár fordulat. Szóval a lényeg hogy nekem nem jött át az amit az anime közölni akar, valamint nem tetszik a fordulat amit tesz, szerintem jobb lett volna ha marad lezáratlan szál mintsem sitty sutty módra befejezni, még akkor is ha nem tűnik annak, kicsit átgondolva nagyon is gyorsnak tűnik és olyan kérdés alakul ki bennem hogy na most ez miért is van, hogy kerültünk ide?
E miatt egyenlőre 7/10 et kap az anime. Sokat vacilláltam rajta hogy mennyi is legyen, összehasonlitva a többi 7 pontosommal, odaillik közéjük. Még változhat ha találok jobb/rosszabb animét hasonló stilusban...

Ha valakit érdekel az anime és van kérdése róla, annak szívesen válaszolok. Azért irom ezt mert tudom hogy a véleményezés kicsit hogy is mondjam, érdekesre sikeredett. Azért ilyen furcsa mert minden tudásom bevetettem hogy spoiler mentes, de még is érhető legyen 😃 Ezt majd eldöntitek hogy sikerült e 😆
0
0
0
0
norbli01 avatar
Mentségemre szóljon xoki, először nem találtam meg 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Szerintem mindenki a római birodalmat másolja 😆
0
0
0
0
xoki avatar
Adott linket, kattints a szövegre 😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
Én sem, és ha máshonnan szedte, arra számítottam mesél róla hol látta, vagy ad egy linket 😃
0
0
0
0
soko avatar
Én nem igazán láttam háborúskodásnak 😃
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
norbli01: Ha azt nem érted, hogy most mi köze van a többihez akkor a válasz egyszerü. Semmi. Olvasgatott és meglátott valami érdekeset és úgy gondolta, hogy megosztja velünk is ha már nem is olyan régen a Fairy Tailről volt szó. (vagy valami hasonló 😆😉

Ha már itt tarunk, akkor az első válasz szerintem elég korrekt a többi meg ottragadt, hogy most ki kiről kopizott...
0
0
0
0
norbli01 avatar
Miért ez nem így szokott lenni? 😆 Nem amúgy nem így értettem, én kulturált érvelésre gondoltam, de látom sokat várok az emberektől :'D Csak azt nem értem, hogy ez a fanos háború hogyan jött hirtelen 😃
0
0
0
0
dispPaP avatar
Ja 14 év körül az volt, mert ha nagyon védené mindenki a kedvencét akkor kb pest elpusztulna az első Fradi-Újpest után. 😆
0
0
0
0
norbli01 avatar
Ez most hogy jött ide? 😆 Szerintem általános, hogy ha valakinek valami a kedvence, akkor megvédi azt 😃
0
0
0
0
dispPaP avatar
[LINK]

Naruto vs Fairy Tail háború a fanok közt, röhögni tök jó. 😃
0
0
0
0
soko avatar
j.gyorfi : Hála neked ma megint plusz 2 anime-vel bővült a listám 😃
0
0
0
0
dispPaP avatar
[LINK]

Clannad sokkal jobb volt, pedig azzal sem vagyok kibékülve.
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Nos a jelenlegi nyári szezonban 15 animébe kezdtem bele. Sajnálatosan csak keveset lehet belőle megdicsérni.

2015 Nyári szezon személyes top 5:
-Ushio To Tora : Egy nagyon jó shounen, nagyon jó karakterekkel. 8*/10
-Gangsta : Eseménydús és jó karakterekkel rendelkezik. 8/10
-Dragon Ball Super : Már csak azért is, mert Db fan vagyok + jó karakterek + történet 7*/10.
-Rokka No Yuusha : Érdekes történek + érdekes karakterek 7*/10.
-Jitsu Wa Watashi Wa : Érdekes karakterek és kis komédia 7/10.

A * az anime értékelése mellett azt jelenti, hogy esélyes, hogy több pontot kapjon, ha még felmutat valamit vagy legalább a jelenlegi szintet sikerül tartsa végig.
0
0
0
0
soko avatar
Naruto valahogy én a simát kezdtem el nézni aztán fillérek mindenhol aztán ráhagytam 😃
Röviden tömören ennyi a narutos storym 😃

szerk : Ismerős valakinek ez az anime -> Aoharu x Kikanjuu ?

Szerk2 :

Közbe befejeztem mahou sensou-t .

Történetről egy minimális bevezető
Spoiler!
Nos nem is tudom hol kezdjem mert nem gondoltam volna hogy ennyire fel fog tudni kavarni ez az anime így még nem igazán jártam .
Lényeg gyors story: vannak mágusok és emberek a mágusok külön világban élnek amit elfeledett-nek hívnak mert ott korlátlanul tudják használni az erejüket .
(az emberek világában egy mágia miatt nem tudják teljesen használni az erejüket .) De az elfeledett világban a mágusoknak külön csoportja van amit az anime kifejt . A történet megindulása úgy kezdődik hogy az emberek világába át kerül egy mágus lány majd segít neki egy fiú és még a későbbiekben annak 2 társa .. és mivel mágiával érintkeztek valami féle úton módon ezért mágusok lesznek így az elfeledett világba mennek majd hogy megtanulják a mágia használatát ..
Egy akadémián amit előbb elfejetettem leírni . Nos ez amit eddig leírtam egy minimális bevezető annak hogy hogy indul az anime igazából a karakterekre is ki kéne térnem de az már hosszú lenne .

És akkor most jön az hogy ahogy elkezdtem az anime-t kicsit vontatottnak éreztem az egészet . Mind karakterileg mind story-lag. Mert ugye elkezdik őket tanítani közbe, az anime építi fel a történet és egy kicsit sablonosnak tűnt az egész . Szóval voltak olyan részek amiket feleslegesnek tartottam illetve mint korábban írtam közel se voltak a karakterek kiemelkedőek .
DE ahol ez a nézetem teljesen megváltozott az az anime végére lett . Komolyan az anime a végére egy olyan fordultatott dob be hogy azt kell mondjam zseniális . Csak gondolkoztam hogy most dafuq .. 😲 mi van .. 😃 Nem gondoltam volna hogy egy anime ami elégé sablonos volt az elején a végére egy ilyen jó csavart tegyenek bele . No de itt a probléma még pedig nem más mint hogy hol a második évad ? Mert konkrétan így ha nem lesz 2 évad akkor nem ér semmit az anime ....
0
0
0
0
sudosu avatar
Playlist 😃?

https://kepfeltoltes.hu/150727/Snap1_www.kepfeltoltes.hu_.png

Mármint az elmúlt hetire értem. A Supernatural-ból 2 részt ma néztem meg, a kanon meg most kerül megnézésre.
0
0
0
0
dispPaP avatar
Rég követtem a Narutot de egy ilyenre sem emlékszem, még a távkommunikációt is gondolatátvitellel oldották meg a háborúban nem? Lehet inkább leszenvedem a Shigatsut utána majd holnap Narutozok ha lesz kedvem. 😃
0
0
0
0
xoki avatar
Az egész Naruto a Team 7 csoportképről szól szinte, mindig azt mutatják szóval már az első részekben is volt 😃 Ráadásul ott van az a füles cucc ami keresztül beszélgettek a távolból (fene tudja a nevét most 😃 )

A fairy tail meg asszem péntekenként jön. Általában hétvégén olvasom szóval akkor már mindig kinn van 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Végül is igaza van. Mi lenne a jó abban, ha egy epizód kb 5 percig tartana? 😆
0
0
0
0
norbli01 avatar
Mondom hogy eléggé modern 😜 De más világába ne köss bele... Valaki final fantasy? Tele van lőfegyverekkel, de ők kardokkal harcolnak...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
A biztonsági kamera meg a sík képernyős Sony TV eléggé modern cucc szerintem
Na meg az acélvázas betonhíd sem lehet tradícionális.
Szerk: Ne felejtsük el a (romlott) UHT tejet sem az első részből 😊
0
0
0
0
Bioritmus avatar
a Last-ban egy pár részt én sem értettem meg de végül is a sztori az úgy nagyjából a helyén volt még akkor is ha egy lerágott csont nálam olyan 10/7-8
0
0
0
0
norbli01 avatar
Ömm.. a Naruto világát én sem értettem soha, de ha megnézed néhol nagyon modern dolgok is vannak benne, szóval ebbe soha nem kötöttem bele, ennyi erővel miért van náluk áram?? A második kérdés jogos főleg az új haja....

Szóval elolvastam a Fairy Tail maradék kint lévő fejezeteit: Spoiler!
SPOILER - a gyengébbek kedvéért, mint én. Szóval, a mester teste az a teste, és valószínűleg életben van csak "lefagyasztva" de ez csak az elméletem... Natsu E.N.D., Zeref meg a szabad idejében kiskirályosdit játszik, mert ugye mindent el akarsz pusztítani, szóval miért is ne teremtsen valamit, ami jó? És sajnos tényleg a vége felé közelít ahogy látom, de ez kicsit baromság... 12 ilyen erős ellenféllel még Natsu-nak sincs semmi esélye. Na, de eddig minden ku*va menő volt mint mindig 😃 Sok minden kiderült, volt ahol csak le esett az állam... és wendy nagyon cuki fürdőruhában 😃
Egy szóval megérte ezt olvasni kb. egész nap, és meg kell vennem a mangákat az már biztos 😃 Valahogy mindig olyan közelinek éreztem magamhoz a Fairy Tail (főleg mert a hype előtt találtam meg), meg fogott a mondanivalója és a karakterek, imádom 😃 És most én is várhatok a fejezetekre... hetente melyik napon jönnek? 😃
0
0
0
0
dispPaP avatar
Fényképező? Volt benne? Egy világban ami a Japán mitológiákra épül? Enyhén lenne csak nevetséges. Mindjárt folytatom, vagy nem tudom de van egy olyan érzésem hogy a szokásos mozi lesz. Max lesz 1-2 érdekes kérdés mint a HXH movie esetében, bár ott sem kezdtek vele semmit.
0
0
0
0
xoki avatar
Mindig is volt benne, még ha most emelik ki csak a létezését. A válasz pedig mert a Naruto világáról van szó nem csak sima ninja világról...

norbli01: Olvasd el a Boruto mangát is 😆 Az is véget ért már.
[LINK]
0
0
0
0
dispPaP avatar
Én most nézem a Naruto The Lastot, 20perc után megkérdezném, hogy a sci-fi holdfoglalás, meg modern dolgok mint a FÉNYKÉPEZŐ hogy az istenbe kerültek bele a ninja világba? A másik Naruto miért gangsta rapper ruhákba jár?
0
0
0
0
norbli01 avatar
Na, mivel láttam, hogy kint van a Naruto: The Last és valaki látta már, én is megnéztem... És haljak meg, jó volt! Az elején úgy voltam vele, hogy ez el van sietve, egy csomó dolgot nem tudunk meg, meg stb. de a végére minden tisztázódott... Még a régi emlékeket is vissza hozta a shippuuden előttről és egy kicsit vissza adta azt az érzést is amit az nyújtott 😃 ugyan ezt 2 felvonásban sokkal érthetőbben is megtehették volna, de így is tetszett. Aki még nem unta halálra magát rajta és egy kicsit szereti a Narutot annak simán ajánlom 😃

Ja és innentől várom a Boruto: Naruto the Movie-t mert kicsit össze kevertem ez és azt, szóval kicsit ki kellett tisztuljon a kép az elején 😆
0
0
0
0
xoki avatar
Working az rohadt jó, 1. és 2. évad kb egy szinten jó, viszont ez a 3. évad kicsit csalódás nekem eddig, kevés a poén, pedig az lenne a lényeg. Igazából lehet hogy azért mert most kevés szerepet kapott a kedvenc karakterem (Inami) 😃
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Hát az alapján amiket mondtok róla elég érdekesnek tűnik a Fairy Tail is. Jelenleg a nagy shounenek közül csak a One Piece-t nézem, de azt is már csak néha néha.

Idő közben befejeztem a Great Teacher Onizuka-t és azt kell mondjam, hogy nagyon tetszett. Eddig a legjobb komédia, amit láttam. Viszont nem csak komédia van benne hanem dráma is és még egyéb kissebb-nagyobb dolgok. Meg kell dicsérjem azért, mert nagyon jól keverte a komédiát a drámával. Ja és még kiemelném a főszereplőt Onizukát, aki a legepicebb (már ha van ilyen szó) tanár akit valaha láttam.
Eléggé elcsépelt értékelés, de ha most elkezdeném akkor azért lenne mit irnom róla. 9/10

Ugyebár mikor befejezünk egy animét, akkor keresünk egy másikat (legalább is én igy vagyok vele). Az egyik, amibe belekezdtem az a Monster. Még nagyon az elején járok, de ez is nagyon jó anime. Adja azt a feelinget, ami manapság az ilyen animékben egyáltalán nincs benne (a többségben biztos). Nem tudom, hogy mit is mondjak még erről az animéről. Igy ezen pár rész alapján amit láttam egy elég jó thriller-psycho kombót vélek felfedezni benne és nagyon tetszik.

A másik anime pedig, amit elkezdtem az a Working. És igen megint a komédiánál tartunk, ami szerény véleményem szerint ezen sorozatban is nagyon jól van kivitelezve. Eredetileg azért kezdtem bele, mert a harmadik évadja a mostani nyári szezonban kezdődött és azt is szerettem volna nézni. Szóval úgy döntöttem, hogy szépen bedarálom az előző két évadot is, amiből az elsővel már meg is vagyok.
Aki történetre épitő animét akar látni az ne ezt nézze, de aki szereti az érdekes karaktereket annak kifejezetten ajánlom. 8/10 az első évadra.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Naruto: The Last kivégezve..a vélemény még fogalmazódik meg a fejemben..király volt
0
0
0
0
xoki avatar
norbli01: hát ha addig elolvastad, akkor most már olvasd végig gyorsan 😃 (nem sok maradt)
Ez a feloszlatás indit el egy új történetrészt, amelyből kiindul még egy és abból még egy. 😃 (Zeref is fontos szereplő lesz most - igen, fontosabb mint eddig 😃 ) Most pedig a fejezet ami a héten jön fogja kifejteni hogy mi is lesz majd ebből a történetből kialakult történetből kialakult történetből 😆
0
0
0
0
dispPaP avatar
Ez azért lehet mert nem olvastál Berserk mangát. 😃
0
0
0
0
norbli01 avatar
Jó hosszú szöveg a FT mangáról, mert nem bírtam ki, hogy ne olvassam hajnal 3-ig Spoiler!
SPOILER: Hát ez valami eszméletlen, ahol msot tartok feloszlatták a céhet, de ez most komoly?? Ezen kívül tényleg érdekes mi van Mavis-el... És tényleg meglepően fordulatos a FT nem klichés ha így kell írni, habár néha már kicsit laposnak tűnt az új arc. Még elolvasom később a maradék fejezeteket. Tényleg nagyon vége szaga van a mangának ott ahol tart? Amúgy meg megint várom az animét, mert a sok menő harc után, kíváncsi vagyok hogyan fogják túl szárnyalni az előzőket, +Zerefre is tartogathatnának valami menőt
és röviden: ez a legmenőbb és legjobb manga/anime sorozat és történet/karakterek amit valaha láttam/olvastam vagy egyáltalán ismerek és ezen semmi nem fog változtatni már 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nem is tudtam, hogy az initial d az egy anime. Azt hittem eddig hogy csak egy driftelős gamma😆

Találtam egy oldalt, ahol sárkányok méreteit hasonlîtják össze egy átlagos felnött emberrel. Egyből ment is a kommentem, hogy Hakunál ezt bizony eltoltákSpoiler!
legyen má' haszna annak a tömör 8évnek 😆
...szép lesz majd a moderátornak levezetni az érvemet audis adatok és pár kép alapján...angolul...
0
0
0
0
norbli01 avatar
Ennyire jó lenne ez az Initial D? O.o Kb. mindenhol ezt látom, annak ellenére, hogy nem valami mai darab.. persze ezzel nincs is bajom, csak az autókat sem bírom kifejezetten.
0
0
0
0
soko avatar
Öhhh ..Még egy játékból anime ?
0
0
0
0
sudosu avatar
[LINK]

Igen új blog, egyik barátommal elkezdtük csinálni. Because why not?
0
0
0
0
norbli01 avatar
Megnéztem a monster musume no iru nichijou 2. részét, és egy kérdés fogalmazódott csak meg bennem így a vége után... bírom én ezt még 10 részig? 😆 ha abba hagyom, nagy valószínűséggel az lesz az oka ami miatt a Sona no Ottoshimono-t is abba hagytam mégpedig a főszereplő idióta ábrázolása... ezzel a fejjel csak spórolni akartak? Rendesen kb. 2 jelenetben láttam megrajzolva az arcát..

xoki: Nem nagyon akarom előre olvasni a mangát, de rohadtul érdekel már mi lesz és elég nagy a késztetés 😃
0
0
0
0
xoki avatar
norbli01: Hát a manga épp olyan résznél tart ahol valószínűleg lesz ezzel kapcsolatban majd pár információ 😜
(remélhetőleg 😃 )
0
0
0
0
dispPaP avatar
Gyakorikérdések szokásos ***ság:

Kérdés: Terveznek mostanság valami hosszú animét.

Első válasz: "Szerintem a Sword Art Online lesz az új végtelen anime, ha nem tévedek. A Hunter x Hunter is hasonló, azt már újrarajzolták a végéig. Ehhez nagyon stabil nézettség kell, illetve nem is biztos, hogy van igény még egy ilyenre, mert már egy fél tucat végtelen anime fut. "

Reaction: Mind***

Kissé nevetséges, de a szánalomtapsot megkapta. 😆
0
0
0
0
norbli01 avatar
Köszi a linket, ezt már most elkezdem olvasni, hogy véletlenül se maradjon ki! 😃
xoki: Mit gondolsz, meg tudjuk majd, hogy Mavis mitől halt meg? 😜 Azt tudom hogy kitől, de az okát nem.
Mellesleg nagyon tetszett ez a rövidke manga, Mavis nagyon elbűvölő, és tényleg megható volt 😃

Tudtátok hogy van Fairy Tail light novel? O.o Hogy én mindenről ilyen későn értesülök...
0
0
0
0
xoki avatar
Na véget ért a Fairy tail Zero manga. Remélem animálva is látható lesz majd, valami special formájában vagy valami. Igazából elég érdekes volt, viszont kicsit bővebb magyarázatra számitottam, de gondolom nem akarja lespoilerezni az eredeti mangát, és ott fogja kifejteni a maradék kérdést, ami felmerül.
Na mindenesetre akit érdekel itt van magyarul: [LINK]
Gondolom egy ideig nem lesz animálva szóval érdemes elolvasni, csak animéseknek sem tartalmaz spoilereket.
0
0
0
0
sudosu avatar
Milyen anime-t/anime-ket nézel jelenleg?

https://kepfeltoltes.hu/150725/Snap2_www.kepfeltoltes.hu_.png
+ VN
https://kepfeltoltes.hu/150725/Snap3_www.kepfeltoltes.hu_.png

Melyik együttes/zene a kedvenc jelenleg?
AKB48, Lia, MOVE, Initial D soundtrack (sok előadó), Yousei Teikoku

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció