Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mi a véleményetek erről az alaplapról? GIGABYTE GA-P67A-D3-B3
I5-2300 vagy i5-2500k-hoz lenne.
1155-ös foglalatba tilos gigát venni, mivel ebben a socket-ben nagyon sok elhalálozott!😉 Inkább Asus,ASRock,MSI.😉
Kb. ebben az árkategóriában ezeket ajánlom:Asus P8Z68-V LX
MSI Z68A-G43 (G3)
Mi a véleményetek erről az alaplapról? GIGABYTE GA-P67A-D3-B3
1155-ös foglalatba tilos gigát venni, mivel ebben a socket-ben nagyon sok elhalálozott!😉 Inkább Asus,ASRock,MSI.😉
Kb. ebben az árkategóriában ezeket ajánlom:Asus P8Z68-V LX
MSI Z68A-G43 (G3)
niteforce:NA szóval a procira i5 2500k sztem is elég vga-nak meg milyet válasszak akk?
Gtx 580 jó?
az jó, VGA legyen szerintem inkább GTX670 vagy HD7970
Gtx 580 jó?
amúgy
ASUS P8Z77-V LK 37,600 Ft
Ehhez a konfigurációhoz milyen alaplapot ajánlottok?
Intel Core i7-3770 (3,4GHz/8MB) (s1155) BOX
Videókártya:MSI N570GTX Twin Frozr III 1280MB PCIe
játékra lesz?
Intel Core i7-3770 (3,4GHz/8MB) (s1155) BOX
Videókártya:MSI N570GTX Twin Frozr III 1280MB PCIe
Valaki tudna mondani nekem olyan alaplapokat amibe 775-s procik mennek és DDR3-as ramok?
Itt találsz néhányat:
http://www.***/alaplap-c3128/f😜rocesszor-gyarto-intel,socket-775-foglalat,ddr3-memoria/
WackoSheep: Már miért jönnének FM1-re új procik, amikor már van FM2? AM3+-ra az utolsó a Vishera lesz az még 32nm lesz. Gondolom FM2 is hasonló lesz, mint az FM1, itt vannak rá a Trinityk, aztán a következőhöz megint új tokozás lesz. Szóval szvsz FM2-be se lesz 22nm, nemhogy FM1-be.
Erre nem tenném nyakamat, szerintem még a kaverit is kidobják FM2-be. Szvsz az AMD első szárny próbálgatása a Llano volt(a brazos meg más szegmens), így megbocsájtható hogy a trinityhez készítenek(így tapasztaltabb fejjel) egy új foglalatot, nem hinném, hogy ennyi év után meglépik azt, hogy minden család új foglalatot kap. Legalábbis remélem...😕
A mostani gépemért kb. mennyit lehet elkérni mert beadnám bizományba én kb 80k ra gondoltam mert néztem netek h ahsznalt gépeket 50-60k ért árulnak és még fele sincs ennek teljesítményben! Ráadásul 4 hónapos a lap meg a CPU ugyhogy még gari is van rá a vga meg 1 éves
az AMD következő generációs CPU i (22nm) AM3+ lapba jönnek?
vagy jobban járok ha hagyom a msotanit és veszek bele egy FX6100 at?
de még mindig nem kaptam válasz h ha H61 fölé teszek 3rd i7 et akkor mennyi hátrányy va mintha Z77 be lenne?
Meg még az is, hogy nem lesz pci-e 3 sem.
1 MSI H61M-P20 (G3)
2 GIGABYTE GA-H61M-DS2
stb AsRockba több is van! 😉
Devis: "de ilyen gyenge cpuk-nál kb mind1" Ezt nem a g530-asokhoz értetted? Mondjuk mindegy mert akkor ugyanarról beszélünk.
félre értetted amit mondtam. azt mondtam (vagy írtam) hogy ezeket a procikat nem lehet tuningolni.
azt írtam h ha tuningolni akar akkor kell a jobb chipset, pl egy 2500k alá
ls ha később teszek egy 3rd generációs i7 et a H61 fölé?
msi H77MA-G43 + Intel Celeron G540 vagy
msi H61M-P20 (G3) + Intel pentium G840 melyik lenne jobb mert csak ennyi pénzem van tehát vagy inkább erősebb lap vagy erősebb CPU de sztem a lap jobb lenne mert a drágábbon jobb csipszet crossfire támogatás USB 3 sata 3 stb van! szerintetek melyik lenne a jobb vétel?
PCI EX 3.0 ba leeht tenni 2.0 vga t?
Taylor1095: Igen, erősebb.
msi sokkal jobb és megbízhatóbb
Phenom II X4 965-öt szeretnék belerakni, ami ugye 125w TDP-s. 3 lapra várok árat:
- ASRock 970 Extreme 3
- MSI 970A-G46
- ASUS M5A97
Szerintem ezek már nem tartoznak az alsó kategoriába.
Mind jó, én személy szerint az ASUS-st vinném, de ha már ASRock akkor inkább az extreme 4, azonos áron van.
Köszi a választ.
Phenom II X4 965-öt szeretnék belerakni, ami ugye 125w TDP-s. 3 lapra várok árat:
- ASRock 970 Extreme 3
- MSI 970A-G46
- ASUS M5A97
Mind jó, én személy szerint az ASUS-st vinném, de ha már ASRock akkor inkább az extreme 4, azonos áron van.
AM3+ alaplapokban tökéletesen működnek az AM3 processzorok? Vagy kell hozzá BIOS frissítés?
Igen működnek, nem kell frissítés.
Annyira figyelj azért, hogy némely alsókategos lap nem szereti az 125-ös TDP osztályba sorolt CPU-kat, bár nem tudom ilyenbe érdekelt vagy e.
- ASRock 970 Extreme 3
- MSI 970A-G46
- ASUS M5A97
AM3+ alaplapokban tökéletesen működnek az AM3 processzorok? Vagy kell hozzá BIOS frissítés?
Igen működnek, nem kell frissítés.
Annyira figyelj azért, hogy némely alsókategos lap nem szereti az 125-ös TDP osztályba sorolt CPU-kat, bár nem tudom ilyenbe érdekelt vagy e.
Úgy, hogy a következő választottam ez:
[LINK]
Az biztosan tudom hogy bírni fogja az éveket mert most is MSI lapom van és hát eléggé jó márka! 😀
De gondoltam megkérdezem hátha valakinek van vele tapasztalata meg én nem is értek hozzá még annyira! 😊
Helló! egy AMD fx 6100-ra melyik alaplap jó a kettő közül?
http://www.***/alaplap-c3128/fn:termekek-osszehasonlitasa:asus-m5a78l-m-usb3-p49129436,msi-970a-g46-p71918012/
Ha esetleg tudtok jobbat írjátok meg 25ezer Ft-ig van keretem
Köszi!!! 😀
25-be még egy ASUS M5A97 Pro is belefér, minden téren jobb mint a giga.
Persze a sima M5A97 is jó lap, alap esetben meg se említeném a Pro-t, de most éppen hogy drágább.
nemrég, vettem egy alaplapot: ASUS P5G41T-M LX
le szeretném frissíteni a bios verzióját! ( gépen belül ha lehet)
vki segítene? 😀
http://www.redlinepc.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=83:bios-frissites-csak-ovatosan&catid=39:altalanos&Itemid=67
http://pcworld.hu/a-biztonsagos-bios-frissites-alapjai-20071003.html
le szeretném frissíteni a bios verzióját! ( gépen belül ha lehet)
vki segítene? 😀
Hali! segítségre lenne szükségem megmondaná valaki hogy ez a processzor milyen alaplapba lenne jo?
Intel Core 2 Quad Q8200 2.3 GHz
köszi
mennyi pénzed van rá?
nem mindegyik 775-ösbe megy bele, 2 generáció van ugyanis
Hali! segítségre lenne szükségem megmondaná valaki hogy ez a processzor milyen alaplapba lenne jo?
köszi
775-ös chipsetü-be, vagy is LGA 775
köszi
Amit kérdeztem lapot pár hozzászólással ezelőtt mennyivel rosszabb ez? 😊 😃
[LINK]
szerintem ez még jobb is 😃
Akkor inkább ez lesz még 2E Ft all kevesebbért is adják ráadásul! 😀
Amit kérdeztem lapot pár hozzászólással ezelőtt mennyivel rosszabb ez? 😊 😃
[LINK]
szerintem ez még jobb is 😃
[LINK]
1155 socketű lapra érdemes beruházni vagy már kevés?
Véletlen nem 1156-ot akartál írni? Mivel 1155-re a legérdemesebb beruházni.😉
1155 socketű lapra érdemes beruházni vagy már kevés?
Szerintem még bőven megéri. Jelenleg nincs jobb alternatíva. A 2011-es socket túl drága.