Az a 320 watt nem tudom, hogy jött ki de az biztos kamu😃 Vannak még más hűtők esetleg amiből lehet mazsolázni és 160mm vagy alatti magasságúak. De ha jó az A30 akkor legyen az gondolm a kinézet is szempont volt😃 De am lehetne még Scythe Mugen 3 rev b, Scythe Mugen 3, ALPENFÖHN MATTERHORN PURE EDITION, ALPENFÖHN BROCKEN PURE EDITION. van még a scythe ashura de ez is 161mm😃
Azért kéne még átgondolni ezt az A30 vásárlást mert a ventilátor ha cserére fog szorulni akkor nem lehet ám akármilyet felrakni mert az Arctic direkt egyedi felfogatást talált ki plusz más azt mondja nem kéne bevállalni az 1mm-t. Inkább legyen alacsonyabb. Az említett Alpenföhn Matterhorn Pure Edition pl 157mm magas és jobb hűtő és a ventilátort is bármilyen 12 centisre le lehet cserélni ha esetleg idővel biztosan hangosabb lesz és majd cserélni kell és akkor csakis arctic ventilátor mehet rá már ha tudsz szerezni.
Max 1 mm, ami beleférhet akkor a keretbe, többel nem kockáztatok inkább.
Bőven elég lesz az A30-as, szerintem van ez is olyan jó, mint a Macho! 320W-os CPU-ra is elég, akkor az enyémre bőven tökéletes lesz! 😀
TT Macho nem érdekel? 14 centis venti nem csábít?😃 160mm magas. Ez olyan hűtő ami hát felveszi versenyt a 20 ezres társaival is vagy nem sokkal marad el tőle😀 Ja bocs lehet 162mm. Gyártó szerint annyi de van ahol 160mm-t írnak webshopban😃 na inkább higgyünk a gyártónak😃 meg ilyen teljesítmény nem hiszem, hogy kéne neked😃
Köszönöm, akkor marad az A30! 😀
Bocs, összekevertem másik hűtővel. Igen a Machonak is 12 cm-es, de fontos tulajdonságot szánok a légszállításnak is, mert minél nagyobb annál jobban hűt, és szeretném az adott kereteken belül a lehető legjobbak összehozni!
A Macho 120 is 12 centis ventilátorral szerelt szóval nem értem a kisebb ventis dolgot de mind1😃 a maximum légszállítása a machonak tényleg kisebb viszont adnak hozzá csavarhúzót meg nem csak AMD-re jó meg stb igaz picit drágább😀 Megkérdeztem máshol és azt írták, hogy 1mm-t a ház lazán el fog engedni szóval mehet az A30 egyébként😀 Egyébként a Thermalright Macho is pont befér mivel 160mm magas igaz ez 13-14k körül van de 14 centis ventilátor van rajta😀
TaylorXIII: Igen néztem azt is, és bevallom, hogy nekem azért nem jön be, mert kicsi a ventilátora, vagyis kisebb, mint az A30-nak és ezáltal hangosabb is a magasabb fordulatszám miatt. És nem szeretnék még egy hangos hűtőt, elég hallgatni ezt is (gyárit) 😆 😕
Szerintem nem lehet, annyira vészes az az 1mm, maximum megpróbálom máshogyan berakni, vagy nem tudom.. de szeretném még a héten megrendelni.
Nem hiszem hogy meg kell néznem, HWMonitor is ugyanazt mutatja és azt se tudom hol kell... 😃
Az normális a gépemnél hogy bekapcsolom, látom hogy 40-45 °C körül mozog, kicsit terhelem 50 °C fok körül van, játék alatt pedig akár 70 °C-ig felmegy. Ez baj?
TaylorXIII: Az az 1mm nagyon sokat számítana? (Arctic Freezer A30 processzor hũtő)
Mert bevallom őszintén leginkább ezt venném meg, vagy ha nem ajánlott az az 1mm miatt, akkor marad a Freezer 13 Pro.
Sziasztok. Van 1 elég nagy problémám....Mai nap játszottam a Crysis 2 vel és nézegettem a hőfokot (aida 64 ben) és látom, hogy a cpu hőfok szépen lassan felkúszik 70 fokra a vga é pedig 67 körül. AMD vision control centerben feljeb tudtam tekerni a hőfokot a vgn de a procin nem Az a kérdésem hogy mivel tudnám lejjeb szoritani a hőfokot olyan 55-60 fok körül játék közben a PROCIN(alap hűtő rajta) az új hűtő nemnagyon játszik inkább olyan praktikákat hogy jégaku venti stb...
Ja és még annyit hogy mennyi árt ez a gépnek? mennyi a megengedett , mennyi a kritikus , meddig szabadna elmenni, nektek meddig megy el? KÖSZI
Ha jól látom az 15 ezer forint. Azért ennél a Thermalright Macho 120 olcsóbb. Azt a best buy hűtőt sem árt megnézni😃
Macho 120mellé mehetnek magas RAMok is mivel direkt olyan kialakítású. Ez nem gyakori dolog. AC FR 13 pronál a kis venti nagyon hamar elkopik és felhangosodik😀
Értem rendben köszönöm! Szerintem akkor Freezer 13 Pro lesz, hang + teljesítmény arányt nézem leginkább, meg persze, hogy jól hűtsön. 😀
Jó lesz a Freezer 13 Pro, elvégre nagyon jó és ajánlott hűtő az is!
Az A30 1mm-el magasabb mint ami a házadba mehet(160mm) szóval hozzá fog érni elvileg ház oldalához. A freezer 13 pro éppen befér mivel 159mm. A freezer 13 meg meg bőven befér de van egy hűtő ami best buy AMD-re. Olcsó is és sokkal csendesebb a gyárinál. Gondolom a hang lényeg. Ha nagy teljesítmény is kell és szupercsendes akkor a Thermalright Macho 120 RevA-t ajánlom és csak 150mm magas😀 Scythe Mugen 3 is jó és 158mm magas. De a Macho a legjobb ezek közül de a legdrágább is😃
Az említett best buy hűtő😃
[LINK]
De néztem, hogy az A30-as hűtő esetében a légszállítás jóval nagyobb, mint a Freezer 13/Pro esetében.
Bár méretre kicsivel nagyobb + 1000Ft-al magasabb is az ára.
Hello.
A processzoromnak a max fok amire felmehet 62.2 fok.
Alapjáraton 35-45 fok között van (Speccy, Core Temp szerint).
Mw3 alatt kis idő után szinte felmegy a max hőfokra.
Ez normális?
Pls gyors válaszokat...!!!
Srácok!!Nem volt ma könnyű napom.Szétvágtam a H50-et és raktam egy dupla radit a helyére egy víz tartállyal együtt.Holnap rakok fel képeket.Passzívan tök jól bírja.Ja,egyébként fagyálló volt benne gyárilag.-10-re volt keverve.A légtelenítés több mint egy óra volt,mert ez a fos nem akarta felkapni a vizet.
online22 írta:
Üdv! Az lenne a problémám hogy játékok közben csak úgy random lefagy a gép világít a bill, egér de semmire se reagál csak restart gépre. Szoftver hiba kizárt így mi tévő legyek? porszívóval kifjújni(nem szívni 😃😉 nem ajánlják mert statikus energiát csinál és kiéghet a gép? 😜
Én még ilyet nem hallottam, a levegő beszíváson keresztül statikus energia? Én nem hinném, hogy ettől kiégne a géped. Viszont igenis csak fújni javasolt, és nem szívni a port, a további kellemetlenségek elkerülése végett. Mivel előfordult már nem egyszer, hogy por szívás közben beszippantotta a dzsampert az alaplapról, ez elég kellemetlen lehet a gép bekapcsolásakor. De ha ez megnyugtat, akkor takarítsd ki kompresszorral. Azt ne feledd, hogy portalanítás előtt teljesen áramtalanítsd a géped, tápkábel kihúz a konnektorból, monitor lecsatlakoztat!
Hogy mit csinál a porszívó?
Ecsettel lepiszkálod a port a hűtőbordákról, a mocskot meg kitakarítod. Kiszívod. Nem fújod. Ha marhaságot mondtam, majd valaki kijavít.
Üdv! Az lenne a problémám hogy játékok közben csak úgy random lefagy a gép világít a bill, egér de semmire se reagál csak restart gépre. Szoftver hiba kizárt így mi tévő legyek? porszívóval kifjújni(nem szívni 😃😉 nem ajánlják mert statikus energiát csinál és kiéghet a gép? 😜
Kipróbáltam de ugy is lement... 1 ik ismerősöm mondta hogy töröljem ki a modokat pályákat.. kitöröltem de ugy is lement 25 fps alá tartósan a gépem simán megvan hozzá mi lehet még a baj ?:/
Szerintem ott a PB szarakodhat.Próbáld ki egy üres szerveren(játék főmenübe create server azt kész) amin nincs PunkBuster teszteld pár percig hogy mennyi FPS-ed van így
Sziasztok! Van 1 Fx-6100 esem és nemnagyon vagyok megelégedve a hűtéssel viszon ujat se akarok venni(mármint hütöt) mert szeptemberben megyek koleszba addig viszont eléggé gyötörném (renderelés játszás) Van 1 olyan progi ami NORMÁLISAN ki tudja jelezni a hőfokot játékon kivül/belül
2) az miért van hogy igen igen erős a gép viszont a cod 4 ben FUL LOW on annyira hogy elképzelni nemtudjátok játszok és igy is néha becsuszik a 40 fps alatti sűrűn és ez kicsit idegesiti a csörömet már volt w7 is ujrarakve meg a cod 4 is... nemértem.... Valaki help pls😀
TaylorXIII látom valaki legalább figyel 😀
gts 250 Twin frozr hűtés van igen, itt igazából az alaplap ÉSZAKI HÍD-chipsetjéről lenne szó!
mathejocy igen valahová épp ide írtam hogy "milyen gyorsan reagál az nvidia és máris jönnek a frissebbnél frissebb driverek, így természetesen fennvan a legfrissebb...
Úgy olvastam máshol hogy a túl magas FSB is okozhatja..viszont eddig semmi gondd nem volt sem tuning alatt sem alapon...
Egy gépújraindítást követően figyelmeztetett a Core Temp hogy gebasz van mert rohadt magas a chipset hőfoka...
MaximumGame.: az oké..eddig a gyári hűtés volt a kártyán de most játék alatt is MAXIMUM 60FOK
kéne szereznem egy chipset blokkot és azt is levizezni mert már tanácstalan vagyok...
Azért kéne még átgondolni ezt az A30 vásárlást mert a ventilátor ha cserére fog szorulni akkor nem lehet ám akármilyet felrakni mert az Arctic direkt egyedi felfogatást talált ki plusz más azt mondja nem kéne bevállalni az 1mm-t. Inkább legyen alacsonyabb. Az említett Alpenföhn Matterhorn Pure Edition pl 157mm magas és jobb hűtő és a ventilátort is bármilyen 12 centisre le lehet cserélni ha esetleg idővel biztosan hangosabb lesz és majd cserélni kell és akkor csakis arctic ventilátor mehet rá már ha tudsz szerezni.
Bőven elég lesz az A30-as, szerintem van ez is olyan jó, mint a Macho! 320W-os CPU-ra is elég, akkor az enyémre bőven tökéletes lesz! 😀
Bocs, összekevertem másik hűtővel. Igen a Machonak is 12 cm-es, de fontos tulajdonságot szánok a légszállításnak is, mert minél nagyobb annál jobban hűt, és szeretném az adott kereteken belül a lehető legjobbak összehozni!
Szerintem nem lehet, annyira vészes az az 1mm, maximum megpróbálom máshogyan berakni, vagy nem tudom.. de szeretném még a héten megrendelni.
Az normális a gépemnél hogy bekapcsolom, látom hogy 40-45 °C körül mozog, kicsit terhelem 50 °C fok körül van, játék alatt pedig akár 70 °C-ig felmegy. Ez baj?
Melyik mutat igazat?
Mert a Speccy az mindig 10 Celsius fokkal többet mutat a CPU-nál.
Mert bevallom őszintén leginkább ezt venném meg, vagy ha nem ajánlott az az 1mm miatt, akkor marad a Freezer 13 Pro.
Ötletek?
Ja és még annyit hogy mennyi árt ez a gépnek? mennyi a megengedett , mennyi a kritikus , meddig szabadna elmenni, nektek meddig megy el?
KÖSZI
Macho 120mellé mehetnek magas RAMok is mivel direkt olyan kialakítású. Ez nem gyakori dolog. AC FR 13 pronál a kis venti nagyon hamar elkopik és felhangosodik😀
Jó lesz a Freezer 13 Pro, elvégre nagyon jó és ajánlott hűtő az is!
Az említett best buy hűtő😃
[LINK]
Én azt választanám.
De néztem, hogy az A30-as hűtő esetében a légszállítás jóval nagyobb, mint a Freezer 13/Pro esetében.
Bár méretre kicsivel nagyobb + 1000Ft-al magasabb is az ára.
http://www.hardver-teszt.hu/news.php?newsID=2072
Már mit hogy fölé 😀
[LINK]
Igen, elnézést! Fölé lenne 😜 😀
Szóval a Pro lenne a legjobb választás?
[LINK]
Nagyon érik már, hogy lecseréljem a processzorom alap hűtőjét, mivel brutálisan hangos!
3 hűtőt néztem ki:
1, Artic Freezer 13
2, Artic Freezer 13 Pro
3, Artic Freezer A30
Ezek közül melyiket lenne (legjobban) érdemes megvenni?
AMD Phenom ii x4 965 (3,4GHz) processzor alá lenne!
Én 3110-et használtam.Aliasz e8400
A processzoromnak a max fok amire felmehet 62.2 fok.
Alapjáraton 35-45 fok között van (Speccy, Core Temp szerint).
Mw3 alatt kis idő után szinte felmegy a max hőfokra.
Ez normális?
Pls gyors válaszokat...!!!
Én még ilyet nem hallottam, a levegő beszíváson keresztül statikus energia? Én nem hinném, hogy ettől kiégne a géped. Viszont igenis csak fújni javasolt, és nem szívni a port, a további kellemetlenségek elkerülése végett. Mivel előfordult már nem egyszer, hogy por szívás közben beszippantotta a dzsampert az alaplapról, ez elég kellemetlen lehet a gép bekapcsolásakor. De ha ez megnyugtat, akkor takarítsd ki kompresszorral. Azt ne feledd, hogy portalanítás előtt teljesen áramtalanítsd a géped, tápkábel kihúz a konnektorból, monitor lecsatlakoztat!
Ecsettel lepiszkálod a port a hűtőbordákról, a mocskot meg kitakarítod. Kiszívod. Nem fújod. Ha marhaságot mondtam, majd valaki kijavít.
vga-nál semmi.
hali.
van egy NVIDIA GeForce GT 440 DDR5 1GB-os kártyám, játék közben 80 fok felé megy, mi baja lehet???
[LINK]
Poros, vagy kiszáradt a paszta.
van egy NVIDIA GeForce GT 440 DDR5 1GB-os kártyám, játék közben 80 fok felé megy, mi baja lehet???
[LINK]
2) az miért van hogy igen igen erős a gép viszont a cod 4 ben FUL LOW on annyira hogy elképzelni nemtudjátok játszok és igy is néha becsuszik a 40 fps alatti sűrűn és ez kicsit idegesiti a csörömet már volt w7 is ujrarakve meg a cod 4 is... nemértem.... Valaki help pls😀
szóval szép álmokat mindenkinek 😀
gts 250 Twin frozr hűtés van igen, itt igazából az alaplap ÉSZAKI HÍD-chipsetjéről lenne szó!
mathejocy igen valahová épp ide írtam hogy "milyen gyorsan reagál az nvidia és máris jönnek a frissebbnél frissebb driverek, így természetesen fennvan a legfrissebb...
Úgy olvastam máshol hogy a túl magas FSB is okozhatja..viszont eddig semmi gondd nem volt sem tuning alatt sem alapon...
Egy gépújraindítást követően figyelmeztetett a Core Temp hogy gebasz van mert rohadt magas a chipset hőfoka...
MaximumGame.: az oké..eddig a gyári hűtés volt a kártyán de most játék alatt is MAXIMUM 60FOK
kéne szereznem egy chipset blokkot és azt is levizezni mert már tanácstalan vagyok...