Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ferrari056 avatar
TaylorXIII: Igen néztem azt is, és bevallom, hogy nekem azért nem jön be, mert kicsi a ventilátora, vagyis kisebb, mint az A30-nak és ezáltal hangosabb is a magasabb fordulatszám miatt. És nem szeretnék még egy hangos hűtőt, elég hallgatni ezt is (gyárit) 😆 😕
Szerintem nem lehet, annyira vészes az az 1mm, maximum megpróbálom máshogyan berakni, vagy nem tudom.. de szeretném még a héten megrendelni.
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Nem hiszem hogy meg kell néznem, HWMonitor is ugyanazt mutatja és azt se tudom hol kell... 😃
Az normális a gépemnél hogy bekapcsolom, látom hogy 40-45 °C körül mozog, kicsit terhelem 50 °C fok körül van, játék alatt pedig akár 70 °C-ig felmegy. Ez baj?
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Speccy vs AIDA64.
Melyik mutat igazat?
Mert a Speccy az mindig 10 Celsius fokkal többet mutat a CPU-nál.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem tudom. 1mm😃 nem nagy többlet szerintem. De macho 120 szerintem jobb volna de A30 is jó😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
TaylorXIII: Az az 1mm nagyon sokat számítana? (Arctic Freezer A30 processzor hũtő)
Mert bevallom őszintén leginkább ezt venném meg, vagy ha nem ajánlott az az 1mm miatt, akkor marad a Freezer 13 Pro.
0
0
0
0
PoPet avatar
Légszűrőt kellene összedobnom házilag.. 😀
Ötletek?
0
0
0
0
Cr4zY79 avatar
Sziasztok. Van 1 elég nagy problémám....Mai nap játszottam a Crysis 2 vel és nézegettem a hőfokot (aida 64 ben) és látom, hogy a cpu hőfok szépen lassan felkúszik 70 fokra a vga é pedig 67 körül. AMD vision control centerben feljeb tudtam tekerni a hőfokot a vgn de a procin nem Az a kérdésem hogy mivel tudnám lejjeb szoritani a hőfokot olyan 55-60 fok körül játék közben a PROCIN(alap hűtő rajta) az új hűtő nemnagyon játszik inkább olyan praktikákat hogy jégaku venti stb...
Ja és még annyit hogy mennyi árt ez a gépnek? mennyi a megengedett , mennyi a kritikus , meddig szabadna elmenni, nektek meddig megy el?
KÖSZI
0
0
0
0
Roleey98 avatar
TaylorXIII, matejocy: Kössz az infót! 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha jól látom az 15 ezer forint. Azért ennél a Thermalright Macho 120 olcsóbb. Azt a best buy hűtőt sem árt megnézni😃
Macho 120mellé mehetnek magas RAMok is mivel direkt olyan kialakítású. Ez nem gyakori dolog. AC FR 13 pronál a kis venti nagyon hamar elkopik és felhangosodik😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Értem rendben köszönöm! Szerintem akkor Freezer 13 Pro lesz, hang + teljesítmény arányt nézem leginkább, meg persze, hogy jól hűtsön. 😀
Jó lesz a Freezer 13 Pro, elvégre nagyon jó és ajánlott hűtő az is!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az A30 1mm-el magasabb mint ami a házadba mehet(160mm) szóval hozzá fog érni elvileg ház oldalához. A freezer 13 pro éppen befér mivel 159mm. A freezer 13 meg meg bőven befér de van egy hűtő ami best buy AMD-re. Olcsó is és sokkal csendesebb a gyárinál. Gondolom a hang lényeg. Ha nagy teljesítmény is kell és szupercsendes akkor a Thermalright Macho 120 RevA-t ajánlom és csak 150mm magas😀 Scythe Mugen 3 is jó és 158mm magas. De a Macho a legjobb ezek közül de a legdrágább is😃
Az említett best buy hűtő😃
[LINK]
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
mathejocy írta:
Én azt választanám.

De néztem, hogy az A30-as hűtő esetében a légszállítás jóval nagyobb, mint a Freezer 13/Pro esetében.
Bár méretre kicsivel nagyobb + 1000Ft-al magasabb is az ára.

http://www.hardver-teszt.hu/news.php?newsID=2072
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
mathejocy írta:
Már mit hogy fölé 😀
[LINK]

Igen, elnézést! Fölé lenne 😜 😀
Szóval a Pro lenne a legjobb választás?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Már mit hogy fölé 😀
[LINK]
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Üdv!

Nagyon érik már, hogy lecseréljem a processzorom alap hűtőjét, mivel brutálisan hangos!
3 hűtőt néztem ki:
1, Artic Freezer 13
2, Artic Freezer 13 Pro
3, Artic Freezer A30

Ezek közül melyiket lenne (legjobban) érdemes megvenni?
AMD Phenom ii x4 965 (3,4GHz) processzor alá lenne!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Értem😃 Kösz az infót😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
Mert nem minden lap viszi a xeont.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor minek kell külön szerverprocesszornak hívni?😃 Kicsit olyan az intel mint az NV😃 Szeret átnevezésekkel új termékeket alkotni😃
0
0
0
0
mathejocy avatar
Semmi. 105 W-os mind a kettő,és a specifikációk is megegyeznek.Csak szerverre jött ki először,aztán asztaliba.
Én 3110-et használtam.Aliasz e8400
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Áhá😃 Am mi a különbség kettő között ha az végül is egy q6600?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Az ugyan az,csak szerver verzió.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
xeon x3220 procija van de ez a hőfok szerintem is teljesen rndben van. Ha nem lenne rendben már rég sípolna az alaplap vagy lekapcsolt volna a gép
0
0
0
0
mathejocy avatar
Bőven jó egy Q6600-nak.Nálam annó 80 fokon járt.
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Hello.
A processzoromnak a max fok amire felmehet 62.2 fok.
Alapjáraton 35-45 fok között van (Speccy, Core Temp szerint).
Mw3 alatt kis idő után szinte felmegy a max hőfokra.
Ez normális?
Pls gyors válaszokat...!!!
0
0
0
0
PoPet avatar
Ajánljatok 2 db 8 centiméteres ventit, együtt max 4-5 ezerbe kerüljenek köszi. 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
Srácok!!Nem volt ma könnyű napom.Szétvágtam a H50-et és raktam egy dupla radit a helyére egy víz tartállyal együtt.Holnap rakok fel képeket.Passzívan tök jól bírja.Ja,egyébként fagyálló volt benne gyárilag.-10-re volt keverve.A légtelenítés több mint egy óra volt,mert ez a fos nem akarta felkapni a vizet.
0
0
0
0
Devis avatar
Ha kompresszorral fúj, akkor ne 200 barral csinálja 😀 max 3-4, és ne közelről.
0
0
0
0
kung avatar
online22 írta:
Üdv! Az lenne a problémám hogy játékok közben csak úgy random lefagy a gép világít a bill, egér de semmire se reagál csak restart gépre. Szoftver hiba kizárt így mi tévő legyek? porszívóval kifjújni(nem szívni 😃😉 nem ajánlják mert statikus energiát csinál és kiéghet a gép? 😜

Én még ilyet nem hallottam, a levegő beszíváson keresztül statikus energia? Én nem hinném, hogy ettől kiégne a géped. Viszont igenis csak fújni javasolt, és nem szívni a port, a további kellemetlenségek elkerülése végett. Mivel előfordult már nem egyszer, hogy por szívás közben beszippantotta a dzsampert az alaplapról, ez elég kellemetlen lehet a gép bekapcsolásakor. De ha ez megnyugtat, akkor takarítsd ki kompresszorral. Azt ne feledd, hogy portalanítás előtt teljesen áramtalanítsd a géped, tápkábel kihúz a konnektorból, monitor lecsatlakoztat!
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Hogy mit csinál a porszívó?
Ecsettel lepiszkálod a port a hűtőbordákról, a mocskot meg kitakarítod. Kiszívod. Nem fújod. Ha marhaságot mondtam, majd valaki kijavít.
0
0
0
0
online22 avatar
Üdv! Az lenne a problémám hogy játékok közben csak úgy random lefagy a gép világít a bill, egér de semmire se reagál csak restart gépre. Szoftver hiba kizárt így mi tévő legyek? porszívóval kifjújni(nem szívni 😃😉 nem ajánlják mert statikus energiát csinál és kiéghet a gép? 😜
0
0
0
0
henrYGameplaYHD avatar
van rajta gari, majd lehet visszaviszem azt csináljanak vele valamit 😃
0
0
0
0
henrYGameplaYHD avatar
áá ennek tuti baja van, most pasztáztam ujra az előbb, ugyan olyan 😃 ki is fújtam a proci lehült kb. 5-10 fokkal
vga-nál semmi.
0
0
0
0
henrYGameplaYHD avatar
nemrég pasztáztam kb. 1 hónapja :\
0
0
0
0
no avatar
henrYGameplaYHD írta:
hali.
van egy NVIDIA GeForce GT 440 DDR5 1GB-os kártyám, játék közben 80 fok felé megy, mi baja lehet???
[LINK]

Poros, vagy kiszáradt a paszta.
0
0
0
0
henrYGameplaYHD avatar
hali.
van egy NVIDIA GeForce GT 440 DDR5 1GB-os kártyám, játék közben 80 fok felé megy, mi baja lehet???
[LINK]
0
0
0
0
Cr4zY79 avatar
Kipróbáltam de ugy is lement... 1 ik ismerősöm mondta hogy töröljem ki a modokat pályákat.. kitöröltem de ugy is lement 25 fps alá tartósan a gépem simán megvan hozzá mi lehet még a baj ?:/
0
0
0
0
Domfoz avatar
Szerintem ott a PB szarakodhat.Próbáld ki egy üres szerveren(játék főmenübe create server azt kész) amin nincs PunkBuster teszteld pár percig hogy mennyi FPS-ed van így
0
0
0
0
Cr4zY79 avatar
Sziasztok! Van 1 Fx-6100 esem és nemnagyon vagyok megelégedve a hűtéssel viszon ujat se akarok venni(mármint hütöt) mert szeptemberben megyek koleszba addig viszont eléggé gyötörném (renderelés játszás) Van 1 olyan progi ami NORMÁLISAN ki tudja jelezni a hőfokot játékon kivül/belül
2) az miért van hogy igen igen erős a gép viszont a cod 4 ben FUL LOW on annyira hogy elképzelni nemtudjátok játszok és igy is néha becsuszik a 40 fps alatti sűrűn és ez kicsit idegesiti a csörömet már volt w7 is ujrarakve meg a cod 4 is... nemértem.... Valaki help pls😀
0
0
0
0
bybeni avatar
ezt így negyed 4 kor hazaérve nem hagyhattam ki 😆

https://kepfeltoltes.hu/130531/extreme_pc_cooling_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

szóval szép álmokat mindenkinek 😀
0
0
0
0
bybeni avatar
TaylorXIII látom valaki legalább figyel 😀
gts 250 Twin frozr hűtés van igen, itt igazából az alaplap ÉSZAKI HÍD-chipsetjéről lenne szó!
mathejocy igen valahová épp ide írtam hogy "milyen gyorsan reagál az nvidia és máris jönnek a frissebbnél frissebb driverek, így természetesen fennvan a legfrissebb...
Úgy olvastam máshol hogy a túl magas FSB is okozhatja..viszont eddig semmi gondd nem volt sem tuning alatt sem alapon...
Egy gépújraindítást követően figyelmeztetett a Core Temp hogy gebasz van mert rohadt magas a chipset hőfoka...
MaximumGame.: az oké..eddig a gyári hűtés volt a kártyán de most játék alatt is MAXIMUM 60FOK
kéne szereznem egy chipset blokkot és azt is levizezni mert már tanácstalan vagyok...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
a kártyáján GTS 250 hűtés van és asszem elég jó.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
bybeni írta:
hali kollégák!
valaki árulja már el nekem hogy mi a fene húzhatja a chipsetet?????????
alapon 64 fokos és már vagy 100 szor néztem a bordát rajta

Gigabyte 8800 széria ilyen alapból... szerintem cseréld le a hűtést gyáriról...
csoda hogy megy a kártya még 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
Szerintem a VGA.Drivert cseréltél mostanság?
0
0
0
0
bybeni avatar
hali kollégák!
valaki árulja már el nekem hogy mi a fene húzhatja a chipsetet?????????
alapon 64 fokos és már vagy 100 szor néztem a bordát rajta
0
0
0
0
Neymar7 avatar
Oké akkor szerintem a cx 600 lesz.Köszönöm a válaszokat
0
0
0
0
mathejocy avatar