AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Yezi_ avatar
Jó az a proci az áráért cserébe, de azért elég aránytalan mellette a HD7970 6GB. De hát az a lényeg hogy a te igényeidet kiszolgálja ugyebár...
0
0
0
0
Omis avatar
akkor én le vagyok maradva rendesen a 3.26 ponttal😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Úgy igazából semmi. Max növelheted vele az E-Péniszed méretét... 😂 De hát másra nem is jók ezek a benchmark programok... 😆
0
0
0
0
FekaRap avatar
ápolod az egódat ha jobb a tied 😆
0
0
0
0
Omis avatar
csuz-li😃😃haaa na!!!???
https://kepkezelo.com/images/35k8nwbopw08gm7dge2g.jpg
nem tudom mire jó ez de csináltam én is.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Mostanában senki sem posztolt semmilyen bencsmárk eredményt... Szóval ismét elkezdem én! 😆

Cinebench R11.5
https://i.imgur.com/AVKobPN.jpg

Újraindítás után
https://i.imgur.com/eY4EU1t.jpg

Innen tölthetitek le: [LINK]
0
0
0
0
Omis avatar
engem nem a teljesítmény javulás érdekel hanem az hogy az újabb😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
czaki263: itt viszont nem ez a helyzet. Nem lehet egyenlőségjelet tenni a kapott teljesítmény és az ár közé...
Adott esetben árkategóriánként változik, hogy melyik a jobb vétel.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
860K-t 880K-ra cserélni? Szerintem csak pénzkidobás... Inkább vennél Sandy i5-öt, az legalább látványos javulást hozna.
0
0
0
0
czaki263 avatar
csuz-li: a jobb dolgok általában drágábbak a roszabbaknál 😆.
0
0
0
0
Omis avatar
én lehet megveszem az új Athlon x4 880k😃
lecserélem a jelenlegit 860k😜😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
czaki263: Meg az sem, hogy drágább... 😜
0
0
0
0
czaki263 avatar
Louis: Ez eddig sem volt titok, hogy játékoknál mi a fényévekkel jobb választás 😉 . Használd egészséggel!
0
0
0
0
Louis Cyphre avatar
AMD-Never again! Az Athlon64-től Amd-és voltam, a Phenom család is még tűrhető széria volt, de az az FX teljesen elcseszett. A mostani Intelem elvileg az ezelőtti FX-6350-mel sac/kb 1 kategória, de a különbség, teljesítményben az i5 ócskán ráver, jóval kevesebb fogyasztással, csendesebb (sajna a VGA ezt azért bepótolja😃😉 és végre nem érzem magam játék közben úgy, mintha egy kemence mellett ülnék (és az Amd-n még egy nem olcsó toronyhűtő is volt)
INTEL CPU-nak külön thx a GTA 5 topicban leírtakból sokat merítettem, és nem bántam meg a váltást, a fix 60 FPS most már valóban igaz.😀
0
0
0
0
no avatar
Lassan itt a zen kíváncsi vagyok már rá nagyon..😆 4 éve van piacon az fx és azóta fejlesztik és nem modulos lesz 😀 8 mag 16 szállon.Dx 12 mellet biztos jól meg majd....
0
0
0
0
csuz-li avatar
Nálam sokat számított a win10. A win7 minden második magot kapcsolt le, ami praktikusan azt jelentette, hogy drasztikusan leesett a lebegőpontos műveleteknél tapasztalható teljesítmény. A win10 már komplett modulokat kapcsol ki-be, így megmarad a lebegőpontos számítások teljesítménye, nem csak a fixpontosoké.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Igen már más.De míg feltettem a 10-et még a 7 alatt rájöttem mi fogja meg.A Windows update a 7 alatt a RAM-ot állandóan 50% körül míg a procit 30% körül ette alapjáraton.Ez rendesen megfogta az egész gépet.
A 10-et fel tudtam varázsolni végül, de nem az update-n keresztül hanem a Microsoft Media Creatin tool-al. Lényeg az hogy sikerült a 10 telepítése, és aktiváltnak is veszi magát.Igaz digitális jogosultságnak veszi.Remélem ez nem próbaidőt jelent.
0
0
0
0
csuz-li avatar
reszler112233: Mindjárt más az eredmény. Azért meglepően sokat számít a win10 új több szálas megközelítése.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Be is b@szna ha egy 130 ezer forintos proci teljesítményével nem lennél elégedett... 😊
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én teljesen elégedett vagyok az én I7-esem teljesítményével! 😀

És még csak meg sincs húzva!
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Hát mindenesetre érdekesek ezek a benchmarkok is... CPU-Z-ben 'csak' 6400 pontot kapott az i7-esem míg az i5 6600 ~7100 pontot, Cinebench R15-ben viszont az i5 'csak' 585 pontot kapott míg az i7 705 pontot. 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Legalább is eddig még lehetett. (Pl a különbség egy D925 és egy E8400 között. Mondjuk a tranzisztorokból is több van benne)
Viszont szerintem már 2Ghz-be is elég emberséges teljesítményt lehet pakolni.
0
0
0
0
csuz-li avatar
HakuDragon: Bár a dolgok változnak és a technika is javul, de még mindig az az alap, hogy egy órajel alatt egy számítási feladat végezhető el. Ha kisebb az órajel, kevesebb számítást tud elvégezni a processzor adott időn belül. Szóval ebbe az irányba nem lehet menni.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
csuz-li: Mondjuk ez valamilyen szinten a melegedést is befolyásolja. Na meg ahogy mondtad, az üzemidő ami nagyon lényeges. (A+++ 😆 )Azért nem lenne rossz, ha a jelenlegi teljesítményt tudnák hozni 2Ghz, ne adj isten 1.6Ghz környékén is. Aztán lehetne megint hova OC-zni a felhasználónak és/vagy megjelenhetnének a legvadabb modellek 3Ghz-vel (Persze jópénzért, mint anno a P4 Extreme Edition)

reszler: Ebay-en egész jó árban árulnak Win10 OEM kulcsokat. Egyen én is gondolkozok. Legalább jogtiszta lenne a rendszer (Linux meg amúgy sem az én műfajom)
0
0
0
0
csuz-li avatar
HakuDragon: Hát igen. Alacsonyabb órajel = alacsonyabb fogyasztás. Egyre bezöldültebb világunkban ezzel lehet eladni dolgokat, nem (csak) a teljesítménnyel. Lassan ott tartunk, hogy a számítógépre is ráírják, hogy A+++, mint a mosógépre. Pedig, hacsak az ember nem egy komplett irodát akar felszerelni több száz géppel, nem igazán számít a fogyasztás, legfeljebb a laptopoknál az akku üzemidő miatt.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Mindenki megnyugodhat lesz még teszt.De előbb át akarok térni a win 10-re.Mint látható a képen azon még 7 van.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Olyan 10-12 éve még meglehetősen magas értéknek számított 3Ghz.
Mostanában törekednek arra, hogy minél alacsonyabb órajellel lehessen kihozni megfelelő teljesítményt. (Azt hiszem valamelyik inteles cikkben olvastam.)
0
0
0
0
danee23 avatar
Tudom hogy hogy működik az elmélet.

Csak nekem az rögzült az agyamban hogy skylake i5 65W-on az a 6400 ami igencsak "szerény" alapórajellel indít és igencsak hasonló az előző generációk S utótagú modelljeihez amik szintén elég földhözragadt 3GHz alatti frekvenciákkal üzemeltek. A rendes órajelű i5-ök mint pl. a 6600K meg már nem 65W és nem regisztráltam hogy közötte is vannak szereplők, főleg ilyen kellemes specifikációkkal.
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: Hát pont ez az ok, amiért egyre kisebb csíkszélességgel dolgoznak. Ha ez nem lenne, nem volna értelme fejlesztési pénzeket erre költeni.
0
0
0
0
danee23 avatar
Nem is tudtam hogy a 65W-os i5-ök is tudnak ilyen szép órajelet.
0
0
0
0
csuz-li avatar
reszler112233: Azt a mérést én megismételném, többnek kellene lennie. Még az enyém is 7800 pontot kap...
0
0
0
0
Yezi_ avatar
reszler112233: Cinebench R15-öt majd futtasd le, kíváncsi vagyok mennyi pontot kap az az i5.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Itt az én eredményem is!😀

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Geekbench:
Opteron 6380: [LINK] (64bit)
gyík7 4790k [LINK] (64bit)
fx9590: [LINK] (64bit)
0
0
0
0
zelcsi avatar
zsoltdeak17: gratulálok! 😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
3DMark Fire Strike... Túl a 10000 ponton! 😃

https://i.imgur.com/cRfs12b.jpg
0
0
0
0
Pixx avatar
Igen annyin is megy de én azt akarom és úgy tudom lehet is hogy a proci a max turbó órajelén menjen mind a 4 mag esetén is azaz 3,8ghz.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
A turbó ha be van kapcsolva automatikusan emeli az órajelet terheléstől függően, 4 mag esetében az 3.5GHz-t jelent. Én legalábbis így tudom.
0
0
0
0
Pixx avatar
Ezeket lehet beállítani

https://kepfeltoltes.hu/160611/asdsda_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Kapcsold ki a SpeedStepet és máris alapból a beállított szorzóval fog menni.
0
0
0
0
Pixx avatar
ha már ennyi inteles van itt kéne egy kis help 😀 Sose tuningoltam intelt és abban kéne segíteni hogy ugye a lapom nem tuning képes de a turbó órajelén lehet járatni benne a procit főleg h hűtöttek a vrm-ek.Na most hiába lövöm be a szorzót hogy 3,8on menjen a cpu a windows szerint ugyanannyin megy 3,4 meg cpu-zben is terhelés hatására gondolom azért mert valamiket ki kéne kapcsolni ebben kéne help meg jó lenne ha azért az órajel vissza skálázódás megmaradna ha lehetséges 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
i3 3240 [LINK]

Ha összerakom végre a Dellt, akkor majd azon is lefuttatom
0
0
0
0
psypunk avatar
Ha már elkezdett esni az eső és itthon marasztalt az időjárás...

i7 6700: [LINK]

i5 3210m: [LINK]

i5 3317u: [LINK]
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció