czaki263: itt viszont nem ez a helyzet. Nem lehet egyenlőségjelet tenni a kapott teljesítmény és az ár közé...
Adott esetben árkategóriánként változik, hogy melyik a jobb vétel.
AMD-Never again! Az Athlon64-től Amd-és voltam, a Phenom család is még tűrhető széria volt, de az az FX teljesen elcseszett. A mostani Intelem elvileg az ezelőtti FX-6350-mel sac/kb 1 kategória, de a különbség, teljesítményben az i5 ócskán ráver, jóval kevesebb fogyasztással, csendesebb (sajna a VGA ezt azért bepótolja😃😉 és végre nem érzem magam játék közben úgy, mintha egy kemence mellett ülnék (és az Amd-n még egy nem olcsó toronyhűtő is volt)
INTEL CPU-nak külön thx a GTA 5 topicban leírtakból sokat merítettem, és nem bántam meg a váltást, a fix 60 FPS most már valóban igaz.😀
Lassan itt a zen kíváncsi vagyok már rá nagyon..😆 4 éve van piacon az fx és azóta fejlesztik és nem modulos lesz 😀 8 mag 16 szállon.Dx 12 mellet biztos jól meg majd....
Nálam sokat számított a win10. A win7 minden második magot kapcsolt le, ami praktikusan azt jelentette, hogy drasztikusan leesett a lebegőpontos műveleteknél tapasztalható teljesítmény. A win10 már komplett modulokat kapcsol ki-be, így megmarad a lebegőpontos számítások teljesítménye, nem csak a fixpontosoké.
Igen már más.De míg feltettem a 10-et még a 7 alatt rájöttem mi fogja meg.A Windows update a 7 alatt a RAM-ot állandóan 50% körül míg a procit 30% körül ette alapjáraton.Ez rendesen megfogta az egész gépet.
A 10-et fel tudtam varázsolni végül, de nem az update-n keresztül hanem a Microsoft Media Creatin tool-al. Lényeg az hogy sikerült a 10 telepítése, és aktiváltnak is veszi magát.Igaz digitális jogosultságnak veszi.Remélem ez nem próbaidőt jelent.
Hát mindenesetre érdekesek ezek a benchmarkok is... CPU-Z-ben 'csak' 6400 pontot kapott az i7-esem míg az i5 6600 ~7100 pontot, Cinebench R15-ben viszont az i5 'csak' 585 pontot kapott míg az i7 705 pontot. 😆
Legalább is eddig még lehetett. (Pl a különbség egy D925 és egy E8400 között. Mondjuk a tranzisztorokból is több van benne)
Viszont szerintem már 2Ghz-be is elég emberséges teljesítményt lehet pakolni.
HakuDragon: Bár a dolgok változnak és a technika is javul, de még mindig az az alap, hogy egy órajel alatt egy számítási feladat végezhető el. Ha kisebb az órajel, kevesebb számítást tud elvégezni a processzor adott időn belül. Szóval ebbe az irányba nem lehet menni.
csuz-li: Mondjuk ez valamilyen szinten a melegedést is befolyásolja. Na meg ahogy mondtad, az üzemidő ami nagyon lényeges. (A+++ 😆 )Azért nem lenne rossz, ha a jelenlegi teljesítményt tudnák hozni 2Ghz, ne adj isten 1.6Ghz környékén is. Aztán lehetne megint hova OC-zni a felhasználónak és/vagy megjelenhetnének a legvadabb modellek 3Ghz-vel (Persze jópénzért, mint anno a P4 Extreme Edition)
reszler: Ebay-en egész jó árban árulnak Win10 OEM kulcsokat. Egyen én is gondolkozok. Legalább jogtiszta lenne a rendszer (Linux meg amúgy sem az én műfajom)
HakuDragon: Hát igen. Alacsonyabb órajel = alacsonyabb fogyasztás. Egyre bezöldültebb világunkban ezzel lehet eladni dolgokat, nem (csak) a teljesítménnyel. Lassan ott tartunk, hogy a számítógépre is ráírják, hogy A+++, mint a mosógépre. Pedig, hacsak az ember nem egy komplett irodát akar felszerelni több száz géppel, nem igazán számít a fogyasztás, legfeljebb a laptopoknál az akku üzemidő miatt.
Olyan 10-12 éve még meglehetősen magas értéknek számított 3Ghz.
Mostanában törekednek arra, hogy minél alacsonyabb órajellel lehessen kihozni megfelelő teljesítményt. (Azt hiszem valamelyik inteles cikkben olvastam.)
Csak nekem az rögzült az agyamban hogy skylake i5 65W-on az a 6400 ami igencsak "szerény" alapórajellel indít és igencsak hasonló az előző generációk S utótagú modelljeihez amik szintén elég földhözragadt 3GHz alatti frekvenciákkal üzemeltek. A rendes órajelű i5-ök mint pl. a 6600K meg már nem 65W és nem regisztráltam hogy közötte is vannak szereplők, főleg ilyen kellemes specifikációkkal.
ha már ennyi inteles van itt kéne egy kis help 😀 Sose tuningoltam intelt és abban kéne segíteni hogy ugye a lapom nem tuning képes de a turbó órajelén lehet járatni benne a procit főleg h hűtöttek a vrm-ek.Na most hiába lövöm be a szorzót hogy 3,8on menjen a cpu a windows szerint ugyanannyin megy 3,4 meg cpu-zben is terhelés hatására gondolom azért mert valamiket ki kéne kapcsolni ebben kéne help meg jó lenne ha azért az órajel vissza skálázódás megmaradna ha lehetséges 😃
És ennek mi értelme?
nem tudom mire jó ez de csináltam én is.
Cinebench R11.5
Újraindítás után
Innen tölthetitek le: [LINK]
Adott esetben árkategóriánként változik, hogy melyik a jobb vétel.
lecserélem a jelenlegit 860k😜😃
INTEL CPU-nak külön thx a GTA 5 topicban leírtakból sokat merítettem, és nem bántam meg a váltást, a fix 60 FPS most már valóban igaz.😀
A 10-et fel tudtam varázsolni végül, de nem az update-n keresztül hanem a Microsoft Media Creatin tool-al. Lényeg az hogy sikerült a 10 telepítése, és aktiváltnak is veszi magát.Igaz digitális jogosultságnak veszi.Remélem ez nem próbaidőt jelent.
És még csak meg sincs húzva!
Viszont szerintem már 2Ghz-be is elég emberséges teljesítményt lehet pakolni.
reszler: Ebay-en egész jó árban árulnak Win10 OEM kulcsokat. Egyen én is gondolkozok. Legalább jogtiszta lenne a rendszer (Linux meg amúgy sem az én műfajom)
Mostanában törekednek arra, hogy minél alacsonyabb órajellel lehessen kihozni megfelelő teljesítményt. (Azt hiszem valamelyik inteles cikkben olvastam.)
Csak nekem az rögzült az agyamban hogy skylake i5 65W-on az a 6400 ami igencsak "szerény" alapórajellel indít és igencsak hasonló az előző generációk S utótagú modelljeihez amik szintén elég földhözragadt 3GHz alatti frekvenciákkal üzemeltek. A rendes órajelű i5-ök mint pl. a 6600K meg már nem 65W és nem regisztráltam hogy közötte is vannak szereplők, főleg ilyen kellemes specifikációkkal.
[LINK]
[LINK]
Opteron 6380: [LINK] (64bit)
gyík7 4790k [LINK] (64bit)
fx9590: [LINK] (64bit)
Ha összerakom végre a Dellt, akkor majd azon is lefuttatom
i7 6700: [LINK]
i5 3210m: [LINK]
i5 3317u: [LINK]